• McBlacky

    měl někdo z vás Ac luxaci? by mě zajímalo za jak dlouho to bude ok pro plné závodní nasazení na MTB. Případně za jak dlouho jste začali jezdit zlehka na kole. Konkrétně jsem měl tossy II-III, dislokace byla tak 5cm a srovnali mi to na 0,5cm.

    bezpečná varianta od doktora je:

    běh 6 týdnů od úrazu

    plavání 8 týdnů od úrazu /jen prsa/

    kolo 9–10 týdnů od úrazu ale jen zlehka

    silové sporty/tahání břemen, pro mě třeba lezení, 25!!! týdnů od úrazu.

     

    momentálně jsem ve fázi rehabilitace, 6 týdnů po úrazu. co si budeme povídat, už bych někam vyrazil klidně i silničku :)

     
    0 0
    • Medunka  

      Klíční kost a věci kolem se tu řešila týden, 14 dní zpět – akorát mi to „nové“ hledání nenašlo – zkusím ještě jednou :-)

      0 0
      • McBlacky  

        díky jsi zlatíčko, já to ted tady měsíc ani neviděl a fakt nemám na to se v tom hrabat.

        koukám, že začínám být tvým dlužníkem na mnoho frontách :) ajaj

        0 0
    • ekib  

      Měl jsem na jaře zlomenou klíční kost na levé ruce, dle doktorů velmi dobře, takže jen fixace. No po těch 6 týdnech už se dalo a dost to bolelo no a i nyní po cca 3 měsících, když jedu dlouho nebo to více hopsá tak mě taky pěkně bolí rameno.

      Stalo se mě to v neděli před velikonocemi a v pondělí jsem šel na pomlázku a další týden ve středu jsem si odřídil Amsterdam (nesměl jsem moc zatáčet do leva, protože jsem nemohl dát levý blinkr) . Takže vše se dá :-)

       
      0 0
    • heretik  

      To tak vychází, že si ve Vimperku po 9–10 týdnech zlehka objedeš pár kol :-)

      0 0
      • McBlacky  

        to mám v plánu, to bude vtipný až budu nakládat ve výjezdu a pak si mě daj protože ponesu sjezd :)

        0 0
    • Manas  

      Hele, ted te potesim. Ja to mel lehce out, nesrovnane protoze se to nehejbalo, mam to tak o 8mm zvednuty. Ted jak chodim o berlich s tim zacinam mit problem – obcas kdyz sahnu pres telo tak v tom pichne a cejtim to.

      Jinak se to sakra ozve kdyz delas neco podobnyho klikum – ja jich delal 100 a pak jsem to cejtil fest – po ROCE! od urazu. A na kole to poznas – silnicka celkem jde, ale hodne ses naklonenej. Nicmene v terenu kdyz skocis bunnyhop tak mozna si to rozmyslis. To tam loupne jako krava.

      Tak hodne stesti ;)

      0 0
    • Omen  

      tyjo co jsi blbnul hodně štěstí v rehabilitaci

      0 0
    • Tehu  

      tak jakjste na tom. Me v pondeli zafixovaly klicni kost u praveho ramene.Jeden vaz jsem mel pretrzeny a jeden natahly… jestli jsem dobre pochopil. Presne OS AC LUXACE TAHOVOU CERKLAZI. 13.11. mam jit na vyndani cca po 6tydnech. Jak jste na tom s trvalymi nasledky ?

      0 0
    • hovanec  

      Luxaci ac skloubení jsem měl v květnu, přesně jak popisuješ. Nebudu ti lhát, že se to dobře spraví, protože nespraví. Pořád to bolí. Nicměně samotná ortéza cca 5 týdnů, rehabililitace 2–3 týdny. Ta ortéza je klíčová, protože když to budeš fejkovat, tak ty natržené vazy se blbě zhojí, více se to zjizví a bolest bude o to trvalejší, takže důsledně dodržovat léčebný režim.

      Tak to bylo na úvod. Sezóna pro mě tím pádem skončila, na kolo jsem sednul až po 2 měsících (nepočítám ty okamžiky, kdy jsem na něm doma seděl jen tak a přál si vyjet ven).

      Tak to je v kostce zhruba všechno, kdybys měl nějaký dotaz, tak se klidně ptej, rád odpovím.

      0 0
      • Tehu  

        co tim myslis fejkovat? To jako zebych si ji dovolil povolit v lokte a dat od tela ???

        0 0
    • Polka  

      To znamena zes to mel dislokovany 5cm u spoje s lopatkou ne? To je jinej pripad. Ja mel kdysi lehce zlomenou levou ve stredni casti, do mesice na kole. Ted na konci srpna zase uprostred ale pravou s dislokaci 3cm, operovano s vlozenim K dratu, s rukou sice hybu po 5tydnech ok, ale na naky zatezovani a normalni jezdeni to neni, pocitam ze tak jeste mesic, coz by cca odpovidalo i co napsal ten tvuj felcar.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.