Rehabilitace po zlomenině kliční kosti

27 nepřečtených
  • Pecan

    Hojas,

    3.9 sem si zlomil klíční kost zhruba uprostřed,naštěstí bez posunu. Na posledním RTG v pondělí mi řekli,že už je to zhojené,jen krajní části ještě trošku chybí( z RTG sem poznal že nahoře nejsou ještě tak 2mm srostlé). V nemocnici mi řekli že další pondělí můžu sundat ortézu tj. 10.10. a rozcvičit. Nevíte někdo jak ruku pořádně rozcvičit,nějaké cílené cviky nebo tak? Díky za rady

    Anketa: Za kolik týdnů srotla klička vám?

    3
    1x
    5%
    4
    1x
    5%
    5
    7x
    35%
    6
    1x
    5%
    7
    2x
    10%
    8
    4x
    20%
    9
    0x
    0%
    10
    4x
    20%
    0 0
    • Pedro404  

      Jestli můžeš, nech si od doktora napsat rehabilitace, to je asi nejjistější.

      Já to teda rozhejbávám po operaci v půlce srpna tak, že prostě zjišťuju, při jakym pohybu mě to je oproti zdravý straně nepříjemný, a ten pohyb pak opakuju.

      0 0
      • Pecan  

        jojo to bych mohl..zatim aspoň posílím svaly na ruce powerballem a v pondělí naběhnu na ty rehabilitace..

        0 0
    • Polka  

      Ja rehabilitoval na kole. To jeste ze zacatku v nekterych polohach pobolivalo, ale komplet za cca. 2 mesice od urazu to bylo vse ok.

      0 0
    • Pecan  

      tak sem to rozhýbal už celkem v pohodě,posiluju lehkým činkama na začátek a včera poprvé na sjezďáku a jediný co mě bolí jsou svaly na levé polovině z námahy,klička zabolela možná jednou v roletách..

      0 0
      • Pedro404  

        To já se na sjezďák a vůbec do terénu, kde se musí makat rukama, zatim bojim, minimálně do příštího rentgenu 12 tejdnů od operace. Hlavně na to nespadni.

        0 0
        • Pecan  

          jojo jak zjišťuju,tak každý člověk to má uplně jinak.Já to neměl vůbec posunuté jedl sem jakysi preparát hnusný mumio, tak si myslím že už by to mělo být dobře srostlé.Jeden kámoš to měl sešroubované a zhruba po 4 týdnech začal taky na sjezďáku a když přišel skoro po 2 měsících na RTG tak mu doktor řekl,že to může pomalu začat rozcvičovat a on už jel za tu dobu asi 3 závody (dh):D Další na kole taky tak po 5 týdnech,ale taky znám pár lidíkteří to léčili tak 4 měsíce:D

          0 0
          • Pedro404  

            Tak já mam od doktora řečeno, že to mam rozhejbávat jenom bez zátěže, max s kilovou činkou. Takže radši neriskuju, že někde silně zabrzdim a pudu plnou vahou rukama do řídítek a vono mi to prdne. Ale mně se ta kost taky už jednou ohla po tom co mi vylezla dlaha a museli mi dát novou, takže sem radši ultra opatrnej a paranoidní.

            0 0
            • Pecan  

              JJ jasné tak to je jiná

              0 0
            • Carloss  

              jasně, radši pár týdnů počka, než si to ******* znova.. a paranoidní sem byl taky, uplně strašně.. měl sem to léčený neinvazinně, v zimě, tak sem se bál i chodit, abych na to nespadl:) a pak sem v terénu začínas skoro odznova.. prostě mě hlava nechtěla pustit.. i teď ještě cítím, že bych mohl ve sjezdu jet rychleji ale furt to není 100%

              0 0
              • Pecan  

                Tak to sem asi mladý a málo opatrný, protože se snažim jezdit stejně rychle jak předtím a ještě rychlejš:D

                0 0
          • vmisech  

            Mumio jsem jaké jedl…v tabletkách, a musím říct, že je to skvělá věc. Doporučuju.

            0 0
    • vlk123  

      Při poslední zlomenině klíční kosti (bylo těch zlomeni víc, tak jsem dostal na 6 tádnů krunýř od krku až po břicho) jsem rahebko podcenil. Hned po sundání sádry jsem jel 3 týdny dělat vedoucího na tábor a rozhýbával jsem to taháním podsad, štípáním dříví, občasným propleskem klientů a podobnýma libustkama)a vymstilo se mi to pěkně. Teprve po táboře jsem šel ke kámošce na rehabku a pomstila se mi pěkně. I tak mám levou ruku méně ohebnou dodnes a taky funguje jako spolehlivý barometr.

      Takže za mně: nechat si od doktora napsat rehabko a cvičit + cvičit + cvičit co řeknou na rehabku. Nic víc a nic míň. Oni vědí jak na to.

      Jo a jinak k tomu krumýři jsem dostal asi po týdnu (bylo to v červnu a hrozná horka celé léto) plané neštovice od dětí. To byl pár dní očistec. Sádra, vata a pod tím ty beďary bez možnosti větrat……dodneska se klepu, fuuuj.

      0 0
    • Deathklaat  

      Podle mne ti nikdo tohle neporadí, aniž by si vyšetřil tvůj stav. Osobně bych si to na triko nevzal…

      0 0
    • thesecond96  

      To já skončil jen s ortézou (kruhy) po 4 týdnech jsem ji sundal a celá ruka byla pohyblivá, jako předtím… Je to už 2 roky a žádný barometrický efekt na sobě nepozoruji.

      0 0
      • Pecan  

        jj na pohyblivost budou kruhy asi lepší.Já měl ortézu přes ramenoa ruku zohlou na břicho v 90° uhlu, ale za necelý týden sem to rozhybal.Jde to ještě trochu víc ztuha než předtím ale pohyblivost už je v plnym rozsahu

        0 0
    • gazman  

      Měl jsem to zlomené dobře, dostal jsem jen delbetovy kruhy, pro srandu jsem se rozhodl, že se budu snažit, a dělat všechno tak aby nikdo s kamarádů nepoznal že mám zlomeninu, povedlo se, nahrálo mi i počasí, bylo hnusně a jezdit se tři týdny moc nedalo.Týden jsem byl doma, pak už hospoda, na kole jednou rukou, omezeně práce v dílně a po necelých třech týdnech kolo po rovině obouruč. Doktor skouknul snímky a nechápal jak to srůstá rychle, měl jsem štěstí. Kdy jsem začal sjezdovat nevím. Klukům jsem to pak řekl, nechápali že nic nepoznali:-) U mě tedy rehabilitace neprobíhala, neb jsem pracku prakticky ani nepřestal používat.

      0 0
      • Jitrocel  

        já jsem si zlomil někdy začátkem října 2013 a ještě teď v březnu to není dobrý, mám tam dlahu a 5 šroubů, asi po dvou měsících kdy to bylo docela dobrý jsem v nasranosti mrskl s pár papírama par centaku o stůl a dlaha se i s kostí normálně zohla tak o 30°, poslali mě na reoperaci, nastoupil jsem a poslali me domů že se to rozhodli neoperovat, (Úrazovka Brno, no budiž) a tak teď 2 týdny co jsem začal jezdit, už to moc nebolelo, jen to bylo slabý, rehabky mi nenapsali, asi si o ně musím říct, ale cvičím jak to jde. Před pár dnama jsem ale zlehka vystoupil za letu z kola a dopadl na druhej bok a trochu sebou u toho cukl a tak to teď bolí už 4 dny, takže tam budu muset znova. Ale srůstá to teda nakokot.

        Kdo jste měl šrouby bylo lepší to vyndat nebo čekat na zimu až bude po sezóně?

        0 0
    • ricky martin  

      Na konci dubna 2017 jsem si při pádu na kole narazil levé rameno a zlomil levou klíční kost. Dostal jsem ortézu Delbetovy kruhy a nosil jsem je do srůstu kosti 7 týdnů, po sundání ortézy byla ruka v rameni méně pohyblivá a pohyby bolely. nechal jsem si napsat rehabilitaci.

      0 0
    • Morchella  

      17. června zlomenina bez dislokace. Po třech a půl týdnech rentgen a sundaná ortéza, potom pár dní rozhýbání a nyní (asi 5 týdnů po úrazu) se snažím posilovat. Problém je, že na rehabilitaci se dostanu nejdříve na konci července a tak bych potřeboval nějaké tipy na mírné posilování. Zatím cvičím „kliky“ opřený o zeď a s gumicukem lehce posiluji do všech možných směrů. Při cvičení mě nebolí kost, ale pouze atrofované svaly v rameni. Jinak celou dobu beru pilulky vápníku s vitaminem „D“ a rybí tuk.

      0 0
      • Zoid  

        Máš tam ‚bouli‘ – tedy vazivový svalek? Nebo je na ohmat kost normální jako předtím? Mě teda kost pořád lehce pobolívá, mám to 4 týdny od úrazu

        0 0
        • Morchella  

          Jo, nějaký „pakloub“ se udělal asi ve třetím týdnu, ale nebolelo to. Čtvrtý týden jsem rozhýbával + rotoped, pátý týden jsem mírně posiloval + kolo v reálu (zatím jen po městě) a šestý týden plná zátěž, kolo v terénu a celý den pádlování na Sázavě. Pohoda, ale včera jsem kousek nesl celkem těžký batoh a od té doby to zase bolí v tom svalku… Vápenatět kost bude asi snad rok.

          0 0
          • Zoid  

            Já už po 4 týdnech zvednu ruku víc jak 90 stupňů, odhadem tak 120 stupňů a začal jsem cvičit s powerballem, rozpažím a točím, což zatěžuje ramenní svaly. kolo začnu až po 6 týdnech, jak doporučuje většina doktorů. Jinak už se mi dost omezilo křupání ve svalku, dřív to bylo fakt na palici, téměř při každém větším pohybu, teď už jen občas. Držím palce, ať se to hojí co nejlépe.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.