Četnost úrazů na kole v přepočtu na km

14 nepřečtených
  • Mychal

    Momentálně se léčím se zlomenou klíční kostí, je to můj v životě druhý úraz, který si vyžádal lékařský zásah a nemocenskou a celkově 6. úraz za cca 85000 km. Tak přemýšlím, jestli jsem tak nešikovný nebo mám smůli či tato četnost úrazů je úplně normální? Tak by mě moc zajímalo, jak jste na tom s počtem úrazů, „lékařských“ a „nelékařských“ v přepočtu na km vy??

    Anketa: Četnost úrazů v průměru na najeté km?

    5x
    12%
    0 0
    • dothy  

      Padám tak 1× za 200km většinou hloupostí → jízda ve tmě po kořenech bez světla, nebo se zakecam a zabrzdim aniž bych vypnul pedál, naštěstí se jen odřu nějaká ta naraženina, modřina.. dřív jsem byl ještě hloupější a skákal dirt s mountfield kolem takže tam byla i zlomená ruka :D

      0 0
    • Lada,s  

      Zatím nic…ťuk ťuk :-)

      0 0
      • dipous  

        také ťuk, ťuk, ale jsem fakt dost opatrnej a zbytečně neriskuju…

        0 0
    • toram  

      14 dní zpět. Po hodně dlouhé době.. ve sjezdu jsem zapomněl že mam XC a vidlice nepobrala kořen:D přelet a zlámanej ráfek + bějaký dráty.. já naštěstí vcelku, jen sem se musel vyprostit z ostružin..

      Tak snad mam na dalších pár let vystaráno..

      0 0
    • Corydalis  

      Za posledních několik let jsem neměl žádný vážnější pád, který bych odnesl větším zraněním než běžnou odřeninou. Asi jsem hodně opatrný. Naposledy, co jsem spadl a pořádně se dobil bylo z hlouposti asi před pěti lety, když jsem v levé ruce držel meloun, měl jsem zařazenou velkou pilu a potřeboval jsem před mírným stoupáním zařadit prostřední převodník. Kvůli melounu jsem měl volnou pouze pravou ruku, tak jsem jí sáhl na levou stranu řidítek k řazení, pak se mi řidítka nějak smekla, vytočila a já si vystoupil předkem. Zralý meloun se totálně rozprskl a já si rozbil koleno a pěkně nabil držku.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Moc nepadám, zrovna nedávno jsem si říkal, kdy jsem po uherském roce vyrazil na bika a napálil to v jednom sjezdu tak, že jsem měl v několik místech opravdu namále, že už bych se potřeboval někde vysekat, ať zpomalím. :-)

      Zatím mám ale úspěšnost, že když už spadnu, tak většinou končím v sanitce. :-D

      0 0
    • jIrI___  

      Kdo padá, jezdí nad svoje možnosti.

      0 0
    • Polka  

      Za poslednich 8 let na cca 50 tis. km byly 4 urazy, je to casto jen o nahode.

      0 0
    • JSt  

      si tady dost prispevovatelu plete pad s urazem, teda pokud si pri lehnuti s nevycvaklou nohou z pedalu pokazde neco nezlomi. :-P

      0 0
      • zbartos  

        Takže kde v tom vidíš ten rozdíl ? Neschopenku ? Chodil jsem do práce i s naštípnutou klíční kostí…

        0 0
        • JSt  

          se bojim, abych neco nezakrikl. :-))

          treba nutnost navstivit doktora? odreny koleno za uraz nepovazuju.

          0 0
    • Hedus  

      Tak jsem dnes po obědě přemýšlel, zda budu balit dárky, nebo půjdu na kolo. Vyhrálo kolo, bohužel jen 200m :( Při sjezdu od baráku, se mi kouslo přední kolo a následovalo celkem slušné salto s nohama v SPD. Přes zimní rukavici tlakově roztržená dlaň do Y a 4 štychy, zápěstí naštěstí jen naražené. Teď se probouzí vše ostatní, hlavně žebra. No nic, jdu shánět někoho, kdo mi ty dárky zabalí :)

      Dotaz: přemýšlím co se mohlo stát. Vždy si dávám pozor na brždění předním kolem. Byla to vteřina a byl jsem ve vzduchu. Zimní rukavice a malý cit? Chvilková nepozornost ? Je možné, že by se kousla brzda ?Po pádu kolo nepoškozeno a vše včetně brzd funguje. Technický problém ? Brzdy shimano MT 501, odlehčoval jsem kotouče a vyměnil za https://www.kupkolo.cz/…-der_z95347/. Po havárii také rovné a brzdí bez problému.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.