potrhane vazivo na klučnej kosti

35 nepřečtených
  • segull

    Mal som uraz v nemocnici mi zistili že mam potrhane vazivo odborne to klasifikovali (acromio-clavicularis-Tossy 1–2)nič mi na to nedali ruka stale boli a mam tu kost vystavenu više aš dva centimetre ,ako sa mam liečit povedali že kost sa sama stiahne dole a uš je tomu asi tri týždne poradte dakujem

    0 0
    • McBlacky  

      podle mě 2cm už je dost. Já to měl asi 5cm, ale zaživa mi to natlačili zpět :) lahůdka :) a teď to mám tak do centimetru max, ani ne. Měl jsem tossy 2–3.

      je tady téma o klíční kosti i zlomeniny. To že by se sama zatáhla dolů, to nevím, neslyšel jsem o tom. Ale nejsem doktor :)

      0 0
    • Mastr  

      zašel bych raději ještě do jiné nemocnice, není doktor jako doktor

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nastesti mne potrhane vazy v rameni nepotlaky, ale co jsme tu vycetl ze zkusenosti jinych lidi, je dobre to vratit na puvodi misto co nejdrive, at to muze srustat samo jak ma. Takze i za cenu mirneho nepohodli, bych to nechal napravit felcary.

      Ja si donicil vazy v klenbe chodidla, nikam s tim nesel a prestalo to bolet asi az po peti letech:-/

      0 0
      • McBlacky  

        ted už mu to nevrátí po 3 týdnech.

        0 0
        • Esi  

          No to už je fakt pozdě :-( brácha měl utržené na obou klíčních kostech na jedné 3 a na druhé 2, jeden z motokrosové motorky a druhou ze 4 kolky a pokud se to nevrátí do 24 hodin a pořádně tak už se to bez operace nezlepší, jednu má celkem v pohodě na druhé má bouli tak 1–2 cm, nebolí to tak že na to kašle, ortoped mu řekl že se to dá opravit jen operativně a pokud ho to nebolí tak je to jen estetický problém a nemá cenu se v tom šťourat, že se to údajně opraví až si to urve příště :-)

          0 0
          • McBlacky  

            tak tak, jenže operace je blbá, protože se musí provrtat nějaká kost, aby se to k ní drátovalo /jméno kosti fakt nevím/ a je tam nezanedbatelné riziko, že po letech tak kost začne od té díry hnít :(

            proto co lze srovnat a nemusí se operovat se rovná, dokonce i některý zlomeniny se léčí konzervativně i s rizikem drobné kosmetické vady, která nafunkci vliv nemá.

            0 0
            • JakeF  

              Pokud se nepletu, tak jak kdy… Nějak jsem se za celou dobu nebyl schopnej dozvědět, jak to vlastně mám, ale říkali něco o pásce, takže možná to ani nevrtali.

              0 0
    • Greyhound  

      Po menším front flipu přes řidítka mi ta kost čouhala o dost vejš, to když mi ségra doma otevřela dveře tak trochu omdlívala, pak mi to v nemocnici sdrátovali, ale stejně jí od tý doby mám o trochu vejš než druhou. Esteticky nic moc, ale na funkci to nemá vliv a to ani na běžkách kde jsem z toho měl trochu strach.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ha, takze to dratujou. Dobry vedet-at vim co pozadovat. Davaji ten titanovy drat domu?

        0 0
        • Greyhound  

          Vyštípávání drátu v lokální anastezii pro měl byl tak nepříjemnej zážitek, že jsem se potil na operační stole jak myš a po zákroku odcházel jak ve snách s přísahou, že tohle never more. Takže na nějakej drát jsem si ani nevzpomněl a zas tak mi nechybí, na bajku mám titanu skoro tři kila :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            pssst..at mne nevystrasis;)

            Tri kila titanu? kdybys ho dal pryc mas bajk o tri kila lehci;):DD

            0 0
      • McBlacky  

        a nabízeli, že ti to srovnaj, nebo rovnou drát? kolik cca cm jsi to měl?

        0 0
        • Greyhound  

          Já si to tehdy urval myslím komplet takže to čouhalo fakt hodně, bylo to vidět na první pohled v zimním oblečení – stalo se to 23.12. odpoledne :-/ V nemocnici mi proto nic nenabízeli, dali ortézu, prášky proti bolesti a objednali na operaci po svátcích. Mimochodem, jednání v Thomayerce dost otřesný a výsledek možná podle toho vypadá, tam bych se jim opravdu nerad dostal znovu pod kudlu.

          0 0
          • McBlacky  

            já měl kliku, že to bylo v Itálii v horách, kde jsou na takový úrazy zvyklý, takže s odstupem času to hodnotím jako hodně podařený. Dráty jsem zvažoval po návratu do ČR, měl bych to pak 100% spasovaný, ale vzhledem k rekonvalescenci a rizikům jsem je odmítnul. A dobře jsem udělal :)

            Nevím jak moc jsi to měl, takže to třeba už rovnat u tebe nešlo. Ale když se to nezlomí, jde to prý srovnat docela dost.

            0 0
    • d  

      Zlomenina se sama rozhodně nestáhne. Kosti se ti zase potkají, to jo, ale svalek budeš mít asi trochu divočejší a taky to na tobě půjde vidět. V lepším případě jen při nějakém pohybu třeba v bazénu, v horším případě to bude vadné držení těla (odstávající lopatka apod.)

      Dle mě jsi měl jít na operaci nebo ti to měli alespoň stáhnout – srovnat ortézou a nařídít nulovou zátěž paže. Pokud neudělali ani jedno, tak s tebou vyjebali a to i přesto, že se zlomeninou klíční kosti se obecně cavyky nedělaj.

      Taky by si měl jít po srůstu na rehabilitaci, nějakou elektroléčbu a cvičení.

      0 0
      • Esi  

        Nemá zlomenou klíční kost ale vytrženou z těch svalových úponů u ramene :-), to se až na velké extrémy neoperuje, ale jen srovná a nacpe do takového toho motýlka na klíční kost, případně do sádrového krunýře, brácha si tuhle frajeřinu před nějakejma 5 rokama pořídil v rumunsku v horách na motokrosové motorce, rumunská nemocnice prej nic moc zážitek, ale srovnali mu to o dost líp než druhou klíční kost o 3 roky později na Bulovce

        0 0
    • SSpEEd_ao  

      Zdar… tak ako to dopadlo s tou rukou?

      ja som mala uraz pred 3 tyzdna a klasifikovali mi tossy II-III operovat som si to zatial nedala… tiez mi ta klucna kost dost trci. mas tym nejaky problem ci sa s tym da v pohode jazdit…

      0 0
      • McBlacky  

        ani se ti nesnažili to srovnat natlačením zpět?

        já jsem 16 měsíců po úraze a nevím o tom. Trochu to vidět je, ale kdo to neví, ten si toho nevšimne. taky jsem měl 2–3

        0 0
      • JakeF  

        Já měl III a říkali, že by se to operovat nemuselo. Ale že u mladých a sportovců to doporučujou, ale že by to jinak bylo hlavně ošklivý, že omezení v pohybu by nebylo (i když trochu to vyznělo, že by to pak možná nevydrželo tolik). Ale ono jestli trochu vystouplá kost (i když to II-III asi bude dost, ta moje IIIka už vypadala vcelku strašidelně, zvlášť když jsem na to sáhnul) nebo přes 8cm jizva, to už si člověk nevybere.

        0 0
      • segull  

        Ahoj dopadlo to tak že mi ta kost vytrča otrošku menej ako pred tim ,ja som potom išiel druhému doktorovi a ten povedal že to mali porat stiahnut do takeho popruhu a bolo by to v poriadku že by sa to hojilo ako ma ale srali na to ,

        operovat som si to nedal aj doktor povedal že ak ruka funguje ako ma tak by to nedaval operovat včil je to len chybička krasi ale občas aj mne v tem rupe aj sa bojim čo to je aj ket ju trošku pretažim tak pobolieva a to uš sa mi to hoji od leta podla mna zakal to neni akutne tak neoperovat a ket sa daš operovat tak sa ti to bude rok hojit su v tem dve operacie a musia ti to zdrotovat každe telo inač znaša taki drot može sa stat že ti to bude hnisat a tie drati možu vystupovat časom teš to neni nič ružove ale ak funguje jako ma tak by som počkal mne vytrča tak cca 25mm.

        0 0
        • SSpEEd_ao  

          absolutne mi to nicim nefixovali, nechali to mu volny priebeh. no trci mi ta kost asi 1 cm… snad to teda bude ok podla oho co ste pisali… ale skor sa zacinam obavat dalsieho padu… to by uz asi nebolo tak jednoduche ako teraz…

          0 0
          • segull  

            Ahoj to aj mna napadlo čo by sa potom robylo keby som znova spadol potom uš by asik musela byt operacia

            0 0
    • Sandrushe  

      Ahoj,

      mozna jdu s trochu blbym dotazem, ale nedari se mi to nikde vycist. Jak poznam pocitove, ze mam utrzene vazy na klicce, pokud by to nebylo videt?

      V patek mi po 6ti tydnech sundali ortezu po zlomene klicce, na rehabilitace me neposlali, pry s tim muzu dobre hybat uz ted, ale 100% to neni, takze rehabilituju sama. Nicmene vcera jsem zkousela plavat, a moc to neslo. Pri normalnim zaberu rukou me presne v miste zlomeniny docela neprijemne skubalo, takze jsem pak jen cvicila pod vodou.

      Ptam se proto, ze prvni doktor, u ktereho jsem na pohotovosti byla, kdyz jsem to zlomila, mi tvrdil ze to asi bude i vykloubene a utrzene vazy, druhy uz jen rekl, ze je to jen zlomene, dostala jsem ortezu a nic vic (zlomenina nebyla dislokovana). Takze si rikam, jak bych poznala ty utrzene vazy ted, kdyz uz to mam 6 tydnu po zlomeni, pry uz srostle?

      Dik vsem za pripadne zkusenosti.

      0 0
      • McBlacky  

        pocitově to budeš cítil i týdny po úrazu. Musíš nejdřív obnovit hybnost -pomalým a postupným cvičením. Mě v tom občas lupalo i tři měsíce po při plavání.

        po 6 týdnech už bys měla vazy srostlý tak jako tak.

        0 0
        • Sandrushe  

          No srostly asi ano, otazka jak. Natazeny vazy v kotniku, o nichz jsem nevedela (skveli doktori) a „zahojily“ se mi natazeny, mi delaly problemy cca rok, i potom se jeste obcas ozvaly.

          0 0
          • McBlacky  

            bud v klidu, protože ted už s tím stejně nic neuděláš. ale má snad půl roku měl při jednom rozsahu docela bolest a jakoby přeskočení. Jsem si říkal, že už to bude na pořád a naštěstí není. Tělo si poradí, ale chce to čas, měsíce…

            0 0
      • raf007  

        Ahoj,

        jsem 5 tý měsíc po luxaci klíční kosti s kompletně utrženými vazy. Z mé zkušenosti myslím, že bys to poznala, ta kost tam prostě nedrží a lítá pod kůží, jo a taky to dost bolí. Na pohotovosti po úraze v Rakousku mi řekli, že by neoperovali, ale ať jedu raději hned do ČR:-) , tam jsem šel druhý den na operaci. Jinak úraz docela blbej – hrozně se to vleče.

        0 0
    • SSpEEd_ao  

      no je to dost mozne ze uz sa to teraz bez operacie neobide… tak neviem co s tym.. jazdit kvoli tomu neprestanem… ale byva to tiez casty uraz pri pade na lyziach.. a toho sa tiez vzdat nemienim… no je to pekne na nic…

      0 0
      • McBlacky  

        ti to totiž měli rovnat a fixovat, klasická amatéřina. Tossy II-III je už dost vážné poranění

        0 0
        • SSpEEd_ao  

          no uzasne… fakt brnenske zdravotnicke institucie rules… uz to mam 2 mesiace a boli ma to stale. to lekar tvrdil ze po 2 mesiacoch to bude 100% ok…

          0 0
          • McBlacky  

            ale zase 2 měsíce to nic není. Jak píšu výše, trvá to déle. Doktor věděl nejspíš úplný hovno :/

            0 0
            • SSpEEd_ao  

              myslim ze vsetci mladi doktori vedia hovno… aj ked som bola u 3 roznych… vsetci mi povedali to iste… cele zle, by som ich nakopala niekam…

              0 0
    • ALEX007  

      http://www.shoulderdoc.co.uk/index.asp

      pro pány doktory:) jste fakt sadomasochisti. jsem ted na ledu spad vykryl pád natazenou pravackou a jsem se skoro oběsil jak to bolelo. a to asi neni zadny Tossy, maximalne I ani to ne..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.