• Toolak

    Prosím o radu. Stala se mi dnes taková věc. Od prvních metrů na kole mne dost silně bolely stehenní svaly na obou nohách, bolest byla navíc doprovázena nepříjmeným pícháním a pálením, ketré v podstatě znemožňovaly šlapání. Opatrně jsem se rozjížděl ale po 15ti km jsem to raději vzdal, neb bolest se sice trochu „rozležela“ ae přetrvávala. Nemohu nedodat že ve čtvrtek jsem v silném dešti total promokl a v pátek jsem, pro změnu, 12 hodim seděl za volantem jen s občasným protažením. Je možný, že jsem se v tom dešti nějak prochladil a ten následný dlouhodobý posez v autě mě přivodil nějakou křeč nebo zánět? S ničím takovým jsem se ještě nesetkal. Díky za odpověď toho, kdo něco takového už zažil.

    Anketa: Co vás, po delších výjezdech, nejvíc bolí?

    23x
    62%
    1x
    3%
    6x
    16%
    2x
    5%
    0x
    0%
    1x
    3%
    4x
    11%
    0x
    0%
    0 0
    • oXide  

      Nedávno se mi stalo něco podobného, namazal jsem to nějakou mastí na doporučení kámoše a přes noc to nechal v klidu. Na druhý den to však na kolo ještě nebylo, ale za tři dny vše ok :) Měl jsem prostě asi jen „namožený“ sval, ale nepodceňuj to, může to být stejný/podobný případ, ale taky nemusí.

      0 0
    • Automat_1  

      Já dneska podcenil natažení svalu, kterej jsem měl natrženej před dvěma lety. Co myslíte, vydržel běh?:( Dalších pár měsíců beze sportu. Sem to ale vůl.

      Mimochodem natáh sem si ho námahou bez protažení, neni to sranda teď v tomhle chladnu. Radši se lehce proběhni a protáhni před každou jízdou, abys toho pak nelitoval jako já.

      0 0
      • vsn  

        heh tak protahoval jsem se prvni mesíc co jsem mel kolo … kdyz jsem nezapomnel … tedko uz vubec ani pred ani po … nevidim v tom rozdíl :)¨

        k cemu by to melo pomoct?

        0 0
        • Automat_1  

          Svaly budou připravený. Zkus zabrat když budeš „vychladlý“ a uvidíš;) Aby jsme si rozumněli, protahováním nemyslim strečink, ale takový ty poskoky na místě a podobně. Nevyjádřil jsem se přesně;)

          0 0
          • vsn  

            aha … tak to delam jelikoz hopsam dycky tri patra dolu po schodech a kdyz prijdu tak tri patra nahoru :) nevejdu se do vytahu …

            0 0
    • Ruuzha  

      Jinak k anketě, momentálně nedokážu odpovědět :) když je pařák tak hlava, páč špatně snášim sluníčko, ale jinak spíš asi otlačená prdel :D Stehna pálí při dlouhym záběru, ale co bolí to roste :D

      0 0
    • marfy1  

      Budeš mít asi neco podobného to co mám já.Jen u mě se to projevuje až po cca 30km a navíc jen na silničce na biku to mám O.K. a pouze na jedné noze.Jak říkaš jde o pálení a píchání …Po návštěvě xxxxx doktoru a maseru jsem kteří jen testovali co muže být příčina jsem konečně narazil na fizioterapeuta který příčinu odhalil během pár minut.Jedná se o to ,že sval při námaze mění velikost(místní vtipálci at mě nechytají za slovo)a sval začne tlačit na nerv který je v tříslech a tím pádem docházi k uvedenému problému…když tedy máš kufry a vše ostatní nastavené tak jak to má být.Parkrát jsem ho navštívil málem mě zlámal nohy když mě cvičením uvolnoval a ted to je už O.K. neříkám ,že uplně občas to píchne ,ale jen nepatrně.

      0 0
    • Jeka  

      Prdel no..,ale zase bez cyklo-vložky je to ZNÁMKA PUNKU jezdit 100km bez ní :-D

      0 0
    • Pidla  

      Dobrý den. V roce 2016 v prosinci jsem v parku vencila pejska. Bohužel tam byla větší jamka, zasypana sněhem, že jsem ji neviděla a upadla jsem do ní pravou nohou. Od roku 2017 jsem měla bolesti stehna, která předcházela do zadní hýždě a vystrelovaly až do páteře. Na pravém stehni mám pod kůži bulku, od které ty bolesti jdou. Občas mně i ta noha brni a do prstů. Zašla jsem k obvodní lékařce a ta mi napsala prášky na bolest a poslala na RTG. Ten byl negativní. A tím to pro doktorku byl konec léčení. Tak jsem si kupovala samé gely proti bolesti, ale to pomáhalo jenom na chvilku. Tak jsem opět zašla k obvodní lékařce a ta mně poslala na Neurologii. Ta mi předepsala elektrolecbu a cvičení. Elektrolecbu jsme později museli vysadit, jelikož mi ty bolesti zhoršovala. Když jsem ukončila tuto proceduru, tak paní doktorka z Neurologie nebyla přítomna do konce roku. Tak už jsem to vzdávala a brala Ibalgin proti bolesti, ale opět jenom na chvilku. Tak jsem letos opět zašla k obvod. lékařce a ta mně poslala k Rehabilitacnimu doktorovi. Ten mi akorát protlacoval páteř a že s nohou neví co dělat. Poslal mně na lejzr. Tak mám mít 5 procedur. Zatím jsem prošla dvouma procedurama, ale bolesti se stupňuji i při sezení a i do zadní části stehna.Nyni jsem ráda, když vyvencim pejska a na té pravé noze nevydržím dlouho stát. Chtěla jsem jestli by mně nemohli poslat na Rezonanci, ale bylo mi řečeno, že nejsem zas tak vážný případ. Děkuji za odpověď.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        A tady je vidět, jak nebezpečné je mít pejska, vůbec to neprospívá zdraví. Děkuji.

        P.S. Jaká byla otázka?

        0 0
        • tsunami  

          Otázka být nemusí, některým se stačí jen vypovídat – ostatně stačí chvíli poslouchat důchodce ve frontě nebo mhd, vždy si vypráví podobné příběhy.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Přesně to – důchodkyně/čo­klařka – mě při čtení napadlo. Bez ohledu na věk pisatelky. Pokud tedy nejde jen o další transgender hlavu onuceho venkovanské hydry.

            0 0
          • Pidla  

            Nemám důvod si sem popovídat. Na vypovidani mám na to jiné lidi. A tady se slušné odpovědi asi těžko dočkám. A jinak zatím důchodce nejsem, zklamu Vás.

            0 0
            • tsunami  

              Možná by bylo dobré se podívat co a kam člověk píše. Tohle je fórum zaměřené primárně na lidi co jezdí na kole, nebo mají něco společného s koly. Není to lékařská poradna nebo lampárna (i když ta možná jo). ;-)

              0 0
              • Pidla  

                Máte pravdu. Předhledla jsme o čem je diskuze. Tak už nemusíte reagovat. Nikdo není neomylny.

                0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Odpověď je reakcí na otázku. Jaká je tedy otázka, na kterou se má odpovídat?

              0 0
      • plzakj  

        Já bych to kuchnul.

        0 0
      • Barak  

        Najdi si dobrého fyzioterapeuta a nekoukej moc na cenu. Dobří fyzioterapeuti nejsou levní. Pokud se neplazíš po zemi, pro doktora nejsi pacient.

        0 0
        • Pidla  

          Děkuji za radu.

          0 0
          • Pikaču  

            Hele tady jsi fakt zabloudila. Řeší se tu zranění spíše sportovní spojené s cyklistikou.

            Navic jsi nepopsala presne. Stehno ma vice svalu. Bolest je ruzna od tahani az po vystrelovani. Bolest je pri jake cinosti a zda se bolest stupňuje nebo naopak pri urcite cinosti ci pohybu nohy. Kde je pricina a co delat ti tady asi nikdo neporadi krom zajdi si za dobrým soukromým fyzioterapeutem a pripadne zkusit strečing co to udělá. Pak klidně yogu atd.

            A poptavat dale v diskusi na netu kde odpovídají lékaři na otázky. Treba te nekdo navede presne.

            0 0
            • Pidla  

              Děkuji za radu. Opravdu jsem přehlédla, kam to píši. Nebylo to úmyslně. Ta bolest výstřeluje. Bohužel bolí při jakém koliv pohybu.

              0 0
      • Rychlej turista  

        Pravíš, že máš na stehně bulku, od které ty bolesti jdou. Má ta bolest a bulka nějakou časovou/příčinnou souvislost s tím šlápnutím do díry nebo sis po pár měsících jen vzpomněla, žes kdysi blbě šlápla? Pokud ne, tak ta bulka se dá kuchnout a prozkoumat.

        0 0
        • Smazaný účet  

          ty bys taky každou hned přefiknul…

          0 0
        • Pidla  

          Neni to jak píšeš. Ne, že jsem si po pár měsících vzpomněla. Tento problém už řeším s doktory přes rok. Bohužel marně.

          0 0
          • Rychlej turista  

            To víme, že to řešíš dlouho. Ale pořád není jasné, jestli existuje nějaká souvislost mezi tím šlápnutím a bulkou. Protože mezi prosincem 2016 a rokem 2017 může být pauza 12 měsíců, kdy ti nic nebylo. Teď jsi to upřesnila, že to řešíš přes rok. Pokud budeme předpokládat, že tě to začalo bolet o měsíc dříve, než něco před rokem, kdys to začala řešit, tj. v září 2017, tak je tam pořád pauza 9 měsíců, kdy ti nic nebylo, což ale vyvracíš tím, že sis na to nevzpomněla až po pár měsících. Takže pauzu, kdy ti nic od toho šlápnutí nebylo, jsi nyní zkrátila na méně než pár měsíců. Pořád je tam ale období, kdy tě nic od toho šlápnutí nebolelo. Protože kdyby tam to období nebylo, nezmiňovala bys to (šlápnutí v prosinci 2016 a bolest někdy od roku 2017). Teoreticky jsi šlápnout mohla na Silvestra a bolest mohla být od Nového roku, ale pak bys ten rok 2017 nezmiňovala, bylo by to jasné. Takhle to vypadá, žes tam tu bulku už měla a tu bolest si dala chybně do souvislosti s tím šlápnutím místo s tou bulkou, která tě dříve nebolela.

            0 0
            • Pidla  

              Ano, psala jsem přes rok. Ale v roce 2017 v únoru už jsem to obehavala. Celý postup jsem psala, jak vše proběhlo. Jestli ta bulka tam už byla nevím. Neměla jsem důvod si projíždět stehna. Ale jestli tam byla, tak tím pádem nevím. Akorát vím, že teď ty bolesti mám od té bulky. Ještě jednou se omlouvám, že jsem nechtěně napsala sem můj problém. Zkusím ještě jinde vyhledat, jestli o tom něco bude. A jinak děkuji všem za rady. Přeji krásný večer.

              0 0
      • 2. Bóďa  

        Jestli je to pod kůží, nechat si udělat od schopného doktora alespoň vyšetření ultrazvukem.

        Nejspíš to nic nebude, ale raději vyloučit závažný problém…

        0 0
        • Pidla  

          Už jsem chtěla, aby mi udělali ultrazvuk, ale radši mě poslali na lejzr, po kterém je to horší. Myslím ty bolesti

          0 0
          • Pikaču  

            V Praze si lze za penize zaplatit CT. Určité casti těla atd. Neni to az tak drahe kdyz te to tak dlouho trapi.

            Zkus fakt jinde kde odpovídají lékaři. Tam te nasmernuji.

            Ja takhle chodil 2 roky na gastro ( Navic me posilal na psychologii ) nez jsem si zaplatil vyšetření krve na potravinovou intoleranci. Mlíko to bylo. Hodně zdaru.

            0 0
    • zdenda12  

      Nejlepší je si svaly namazat po námaze Herbal Balsam gelem, nejlepší regenerace. Hned mám lepší náladu. https://medikobio.com

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.