• tom@s

    vzhledem k tomu, že bolesti zad jsou (zřejmě) zapříčiněny ochablými břišními svaly (ploché břicho taky není k zahození) hledám nějaký cvik šetrný k páteři (lehsedy a sklapovačky neeeeee)… díky za radu

    0 0
    • gilby  

      No nejsem odbornik, ale bolesti zad jsou myslim od ochablych zadovych svalu a na to pomaha jizda na koni:), nebo plavani (ale spravne)

      0 0
      • gilby  

        SORRY beru zpet, prej je to fakt ochablym brichem (zadovy svaly jsou zkracene), takze prej protahovat zadovy svalstvo a posilit brisni svalstvou (podsazovani panve, posilovani bricha vleze na zadech s pokrc. dol.konc!!!

        0 0
        • tom@s  

          díky, tohle sem tam praktikuju, takže to bude asi nejschůdnější cesta..

          0 0
    • Honzin  

      podivej se na www.kpo.cz/…ziologie.htm posilovani brisnich svalu. je to tam docela dobre rozebrany.

      0 0
    • Psychlon  

      sklapovačky jsou jeden z nejhorších cviků na břicho, trenéři to vůbec nedoporučují. Obecně platí, že na břicho se mají dělat tězké cviky. Tedy takové, u kterých zvládneš max. 15–20 opakování. Např. zkracovačky (ležíš na zemi s pokrčenými nohami a děláš přítahy ke kolenům). Nebo zkus položit nohy na postel a přitahuj se ke kolenům. Na šikmé břišní svaly jsou nejleší metronomy – ležíš na zemi a zvedáš nohy zprava do leva a zpět. Je to fakt nářez, ale zkus to 2× týdně 5 sérií celkem a po měsíci budeš vásledkem hodně překvapený.

      0 0
      • tom@s  

        metronomy? máš na mysli nohy naplé, nebo pokrčené, spouštět až na zem, nebo těsně nad ni? a co pánev, pořád na jednom místě, tedy na podložce?

        0 0
        • Psychlon  

          mám na mysli nohy naplé, ruce musíš mít rozpažené, aby ses nepřevrátil. Nohy potom spouštíš doprava dolů, pak zpátky nahoru a doleva dolů až do maxima. Pánev se ti samozřejmě otáčí i s nohama, pohym je pouze v břišním svalu, záda musíš mít pořád ve stejné poloze na zemi. Pokud to neuděláš s nataženýma nohama, zkus to zezačátku s pokrčenýma kolenama.

          0 0
    • BB  

      mam zkusenost 10 s lecenim vyhrezle plotynky. Bricho posiluji tak, ze lezim na zadech, pokrcene nohy. Patu jedne nohy polozim na koleno druhe (to je strasne dulezite, protoze to fixuje pater proti prohybani). Ruce za hlavy a zvedam vrsek tak, ze se loktem dotykam kolena opacne nohy (te ktera ma oprenou patu). Denne 30 krat, vymenit nohy a znovu 30 a bricho je jak ze sutru.

      0 0
    • kpitti  

      Když jsem prohledával net ohledně strečinku tak jsem našel tohle: www.flexbandonline.com. Sehnal jsem si ten pás spolu s návodem na video kazetě. Je tam i posilovani břišních a zádových svalů. Dost se mi to zamlouvá.

      0 0
    • keksik  

      podla odbornikov z teleshopingu je najlepsie si prilozit na brucho elektrody a pustit 220v ;-))

      0 0
      • gilby  

        presne tak, a kdyz zada budou porad bolet tak si das kosmodisk a za par dni budes moc i delat na zahradce:)

        0 0
        • tom@s  

          taky tomu nevěřím, ale zarazilo mě, když mi kamoška z rehabilitace říkala, že to údajně funguje…

          0 0
          • gilby  

            jakou ma provizi?:))

            0 0
            • tom@s  

              musím se zeptat, třeba když to tady protlačíme, taky to něco hodí:)

              0 0
          • kpitti  

            Mě rehabilitační sestra říkala: „chudáci kdo si to koupí, my se tady tomu jen zasmějeme“

            0 0
          • Psychlon  

            ono to opravdu funguje, ale pouze na zlepšení prokrvení svalů a zahřátí. To je ale vše, navíc aby to bylo alespoň trochu účinné, tak to musíte dát na nejvyšší výkon a to už docela hodně bolí. Jeden známý se ožral, dal si to na břicho na plný výkon a usnul u TV. Ráno nemohl skoro ani chodit. Tuk na břichu to rozhodně nespálí stejně jako žádný cvik na břicho, to je otázka pouze diety a ničeho jiného.

            0 0
            • tom@s  

              počkej, to mě zaujalo, tuku se lze zbavit pouze dietou?

              0 0
              • Psychlon  

                jasně, snad sis nemyslel, že když budeš cvičit pouze břicho, tak ti z něj zmizí časem veškerý tuk. Tuk shazuješ celkově z celého těla. Základem je dieta s vysokým obsahem bílkovin bez tuku a sacharidů, do toho nějaké cvičení a jde to samo. Nechci se chlubit, ale shodil jsem tak za 2 měsíce v pase 9 cm :-))

                0 0
                • tom@s  

                  klidně se pochlub:), podělíš se se mnou o úspěšný postup? (rád bych stal opět astenickým mladíčkem:)

                  0 0
                • Vymi  

                  no kdyz ho budes cvicit tak se akorat zpevni ale tuk opravdu zustava pak uz jenom spravnou dietu a uvidis ty vysledky sam… :-)

                  0 0
                  • tom@s  

                    s dietami nemám nejmenší zkušenost, můžeš mě někam nasměrovat?

                    0 0
                    • Psychlon  

                      Ve zkratce – omez příjem sacharidů na 200 g denně (včetně rýže, brambor apod.), zvyš příjem proteinů na 2 g/1 kg váhy, tuky drž na absolutním možném minimu. Do toho chod do fitka 3× týdně + horské kolo (nejlépe po ránu na lačno). Takže strava se skládá hlavně z dušených kuřat, ryb, tvarohu, beztučný sýrů /Cottage/, vaječných bílků, zeleniny. Z Příloh vyruš úplně pečivo, jez hlavně rýži, těstoviny, muslli apod (ale ne více než 200 g denně) Místo koly pij vodu. Touto dietou budeš shazovat cca 1 kg týdně čisté tukové hmoty s minimálním úbytkem svalové hmoty. Pokud máš hodně pevnou vůli, můžeš zkusit tzv. sacharidové vlny viz. http://www.ronnie.cz/index.php?…

                      0 0
                      • kajdamajda  

                        to se da prezit????

                        0 0
                      • boulder  

                        jak dlouho a jakou intenzitou jsi schopny jezdit rano na lačno?

                        0 0
                      • Svět videa  

                        vysvětlil bys prosím proč na lačno?

                        0 0
                        • brantec  

                          Protoze rano je nizka hladina cukru v krvi a diky tomu se zacne driv spalovat tuk – laicky receno. Driv znamena za 20–30min vykonu, normalne to trva dele, asi hodinu? nevim presne..

                          0 0
                          • Svět videa  

                            tahle teorie už je ale dávno vyvrácena, to ti potvrdí každý sportovní lékař, ono to sice funguje, když to takhle děláš, ale tělo si na to postupně zvykne a ukládá si mnohem větší zásoby… takže dlouhodobý efekt je spíš opačný a akorát si rozhodíš metabolismus…

                            0 0
                            • Medunka  

                              Presne tak, nekde jsem to nedavno cetla, ale je to aktualni, 2004 tyhle vysledky nebyly

                              0 0
                          • mathasek  

                            Prdlajs, nalačno je největší blbost. Když nemáš žádnou energii, tak si jí tělo začne brát ze svalů a né z tuku. Tukovej metabolismus zacne až pozdějš. Takže akorat nastartuješ katabolickej efekt, odbourávání svalu. Pač tělo si mylsí, že tuk je pro něj důležitější jako zásoba na horší časy, a tak šáhne po svalech. NIKDY NA LAČNO!!!

                            0 0
                          • kwaker  

                            aerobka na lačno je opravdu přežitek – dokonce může u astmatiků způsobit zhoršení stavu. Jo a 200gr sacharidů na den u chlapa je hrozně málo, pokud bude chodit ještě do posilky – váha mu pujde hrozně dolů ze svalů.

                            U těch sacharidů záleží na tom, jaky je typ – jsou tři základní – Ektomorf, Mezomorf a Endomorf. Ektomorf může deně sežrat klidně 6 až 7gr sacharidů na 1kg tělesné váhy, pokud by ale todle žral Endomorf, tak má za pul roku o 20kilo víc špeků.

                            0 0
                            • fluider  

                              Tak to som potom asi silný ektomorf so 7% telesného tuku a niekoľko rokov nemennou hmotnosťou 66–67kg. Ako mám pribrať aspoň jeden jediný kg svalovej hmoty, keď všetko spálim ? :-(

                              0 0
                              • kwaker  

                                tak to rozhodně jsi ektomorf – pokud chceš nabrat svalovou hmotu tak ti základ je jídlo – minimalně 6gramů sacharidu na kg tělesné hmotnosti v tvým případě 400gramu = 4 pytliky rýže např. ale klidně to zvyš na až třeba700gramů a hooodně moc bilkovin 2 – 2,5gr na 1kg těl.hmotnosti.

                                cvičení – někdy mín znamena víc. v tvym připadě maximalně 3×tydně a menší počet opakovaní tak max 8opakovaní v serii. jo a vyhybej se aerobní aktivitě (jízda na kole ti taky asi moc nepomůže:-(  Ektomorf hrozně špatně přibírá svaly, ale když už, tak je to pak kvalitka a figurka jedna básen :-)

                                0 0
                                • fluider  

                                  Vyhýbať sa aeróbnej aktivite ? Teraz jazdím menej ako by som chcel a ešte to okresať ?

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Má pravdu s tím vyhýbáním aerobní aktivitě, proto taky přibírání svalů a pořádné ježdění na kole nejde dohromady. Taky na kole ty svaly jsou akorát zátěž navíc.

                                    A kdybys náhodou se nějaký čas věnoval opravdu jen posilování + upravil stravu, jak ti radil, tak stejně když se vrátíš k větší aerobní aktivitě, tak se tělo strašně rychle vrátí do původního (pro tu aktivitu ideálního stavu) a svaly budou hned fuč.

                                    Vše mám i z vlastní zkušenosti, mám 69kg na 182cm, takže asi něco podobného a kdysi jsem necelé dva ruky věnoval pouze cvičení a přibral na cca 78kg s tím, že jsem v pase měl pořád stejně, tedy většina opravdu svaly.

                                    Jenže jsem pak stejně zjistil, že je to úplně k prdu a vlastně mi to vůbec nevyhovuje a ty svaly navíc jsou akorát zbytečná přítěž a jak jsem se vrátil k aerobní aktivitě, tak během 4 měsíců jsem byl zase na původní váze kolem 69–70kg.

                                    Prostě si musíš ujasnit co chceš a podle toho se zařídit.

                                    0 0
                                    • kwaker  

                                      přesně

                                      0 0
                                    • fluider  

                                      Chcem zvládať a vládať :-) krátke šprinty do prudkého kopca po 10km v miernom teréne :-) a to niekoľko krát po sebe, s celkovou dåžkou jazdy asi 80km. Vyhovujú mi veľmi dlhé stúpania, 5–10km z prevýšením 800–1000m, ale keď mám po 10km v miernom teréne rýchlo vytiahnuť 200m dlhý prudký kopec, a takto 7× po sebe, tak to mi už nesedí. Občas už len pohľadom tlačím do kolien až sa bojím, že niečo vytlačím do kraťasov :-)

                                      0 0
                              • Baracuda  

                                Poradne zrat a cvicit – taky jsem klasicky ektomorf. Chce to pravidelne cvicit a rozhodne tam mit i ty zakladni rustove cviky – drepy, bench, mrtvy tah, rvat se masem a sacharidy z normalni stravy, pak proteinak, gainer… a taky si zvyknout na to, ze se pak dost rozezeres. Ale stejne se to s kolem nedoplnuje. Ja pres zimu pribral cvicenim a zranim cca 8kg prakticky vyhradne na svalech, ted v sezone uz jsem zase 5kg shodil, ale ty tri kila navic se drzi, takze alespon neco :-)

                                0 0
                                • Janes  

                                  Kurňa Baracudo, až Tě potkám, tak Tě zastřelím:-)), anebo si dáme iontový nápoj (pivo) a budeme si stšžovat na ty svoje těla. Já to mám jak říkal pan Menšík: vlezu na váhu-90kg, vemu buřta 90,05kg, sním buřta 95kg!!! (zkráceno).

                                  0 0
                          • tiru  

                            hmm – ale na lačno se ani nevysereš  ))

                            0 0
                        • pajik  

                          to je mazec, otázka po 4 letech… :-D

                          0 0
                    • Vymi  

                      no u me je na prvnim miste sport… snazim se aby si telo nedelalo zasoby tedy tuky… je potreba naopak prinutit telo aby vyuzivalo svoje zasoby… pokud zacnes hodne sportovat telo se na to postupne pripravuje dela si zasoby… jist ovocne tvarohy, chleby at uz psenicne nebo kukuricne, malo mastnych jidel omezit sladke, nejist jen trikrat denne ale i pet krat, ruznou zeleninu salaty apod… snad moc nekecam… :-)

                      0 0
                      • marhi  

                        No jo ale to jsou galeje. Neříkám jíst jak prokoplej ale čas od času. Kachnička je kachnička.

                        0 0
                        • biker007  

                          jojo, moje rec. snazim se drzet se zdravy vyzivy, cpat se ryzi, testovinama, kurecim masem, rybama, atd. ale pokud treba jako vcera v 23:55 dostanu chut na koblihy nakoupeny k snidani, tak si klidne 3 dam a zapiju to i kakaem ;)) to se pak dobre usina:)

                          0 0
                    • Honzin  

                      Opet bych ti poradil podivat se na http://www.kpo.cz/…ziologie.htm Tam mas jak nudnou (a nutnou) teorii tak i konkretni rady.

                      0 0
    • Luka  

      tak zresuscituju tuhle prastarou vec…

      co plati na ochable spodni svaly bricha, tedy spis podbrisek + zbaveni se prebytecnych kil v teto oblasti?… nejak se na me podepsalo dlouhodobe nic nedelani a tak hledam zpusob, jak se vratit do formy. Horni brisni svaly(nad pasem) jsou ok, jen ty spodni mrchy. Sklapovacky ani zkracovacky nijak vyrazne nepomahaji…

      PS: jak je to s jidelnickem, pri sportovani nemuzu omezit jidlo, bo pak pribiram (mam metabolismus skrblika, takze jakmile si mysli, ze mu jen trochu nestaci dodane ziviny, ihned zacne syslit tuk)… jak upravit jidelnicek, aby telo zhublo, ale nehladovelo ani se nijak neomezilo v pripade sportu? Dik za odpo

      0 0
      • tomfree  

        Nedávno jsem to rozebíral s kamarády doktory a všichni se shodli,že je to problematické a že optimální řešení by byla liposukce,ale do toho nejdu :-))).

        0 0
      • Medunka  

        oboji je hlavne o zmene stravovacich navyku, . Me pomohlo prostudovani "f-sport.cz ":http://f-sport.cz/print.php?… Zkus tam kouknout

        0 0
      • Krys  

        Ako na brucho

        0 0
      • kwaker  

        metabolismus potřebuje rozhejbat – šokovat, pokud mu omezíš příjem potravy a furt jíš to stejny, tak si zvykne a tvoří si tělo zásoby.

        Nejspolehlivější jsou sacharidovy vlny – jíš převážně kuřecí maso, semtam ryby (tunák, file…), tvarohy atd a s čím je zapotřebí hejbat jsou právě sacharidy – například 50 – 100 – 150 - 200– 50 – 150 – 250. Ty čísla jsou gramy sacharidů (ale jen takovy sacharidy co mají nízký Glikemycký index) – rýže, polystyrény… Ještě se musí brát v potaz, osobní váha a to, že denně, nebo aspon obden máš nějakou aerobní aktivitu – prostě energetický vydej musí byt vyšší jak příjem

        0 0
        • Medunka  

          Sacharidove vlny bych zrovna nedoporucovala. Na zhubnuti par kg staci pravidelne sportovni aktivity – jizda na kole 3 – 4× do tydne na dve hodky a upravit jidelnicek tak, aby byl vyvazeny

          0 0
          • Luka  

            prostuduju tebou doporucene, pak vymenim info o kuchyni za info o zradle ;)) :)

            0 0
          • kwaker  

            :-) jj, ale bylo to to první co mě napadlo, když sem slyšel – skoro nejím a tělo si stejně ukladá do tuků. jinak pro pár kil stačí lehčí upravy v jídle

            0 0
            • Medunka  

              ono to stoji na tom, co clovek ji. Kdyz by Luka tyden pravidelne zapisovala co/kolik/kdy a jak snedla a jaky k tomu mela vydej (litani s balikama po poste, kolo, prochazka, umyvani oken …) da se zjistit vic. Da se udelat prumerny vydej, podle toho udelat vyvazeny jidelnicek …  chce to mit vic informaci, jak jiste vis, neda se radit, kdyz clovek nema dostatek infa ;-)

              0 0
              • Luka  

                zacnu si psat denicek :)… no treb to stihnem probrat o vikendu, jak to vypada, moc na praci mit nebudu :D

                0 0
                • stihac  

                  ono to s tym dennickom funguje tak, ze ked tam mas pisat co si zjedla, kolko, kedy a kolko to ma dzaulov tak ta aj prejde chut jest (ak nemas rada papierovanie) takze to naozaj funguje :))

                  0 0
                • Pebe  

                  taktika je domluvená, budeš ráda že se vyspíš, tak na hodinku :-D

                  0 0
                • Maroška  

                  Luko, zapínáš ICQ?

                  0 0
              • kwaker  

                jj základ je – vyšší výdej, jak příjem, to je jasny, ale tělo se musí šokovat – jinak je to pak jen „zdrava“ strava. zvykne si na nižší příjem potravy a začne si ukládat do zásob – zpomalí se metabolismus a pak příde jeden prohřešek třeba nějaká sladkost a problém je na světě :-)

                0 0
        • game_over  

          a nebo zkusit CKD…

          0 0
          • kwaker  

            Cyklická ketogenní dieta je pro profíky, proč si kazit zdraví a navíc ti pak páchne z pusy po acetonu :-) ale je to taky spolehlivy

            0 0
      • Baracuda  

        Na ten podbrisek se mi osvedcily dva cviky – kombinace cviceni sikmych brisnich svalu – na stroji v superserii (jen co docvicis na jednom stroji, jdes na druhy) se strojem, kde polosedis, pololezis a zavazi zvedas oprene na stehnech – pripadne klasika cviceni visis na zebrinach (hrazde) a predkopavas nohy – cvicim to ve ctyrech superseriich 3×tydne a funguje to opravdu velmi dobre :-)

        0 0
      • stihac  

        Na tie spodne brusne partie je ozaj dobre to prednozovanie ako niekto spomenul visiac na rebrinach, ale ide to aj vo vise na hrazde. Variant je viac, bud prednozujes vystrete nohy (obtiaznejsie), alebo nohy pokrcis v kolenach a dvihas „ku brade“ (menej narocne, ale ucinne)

        0 0
      • Elwing  

        aaa poslední pokusy před plavkovou sezónou :-) Kámoška přestala pít pivo a pěkně zhubla, břicho, zadek i stehna. Ale ona ho pila docela dost a ne že by předtím byla nějaká tlustá to vůbec. Ale je to na ní vidět a vypadá hezky.

        Jinak včera jsem byla v podolí a některý holky jsou fakt hubený a jiný zase mají pěkný OTP. Takže já jsem spokojená a piva se nevzdám :-)

        0 0
        • Medunka  

          Kdyby to tak fungovalo i na muzske, ti, kdyz prestanou pit pivo, tak snad pribiraji jeste rychleji.

          Minuly tyden na Housku dojel autobus se stredni skolou. Polovina slecen vypadala jak v 5. mesici – mit tricko. Tydle ale nemely zadne zabrany a ukazovaly sve dokonale postavy jen v hornim dilu plavek. (Teda mam ted co rikat, ale tohle bylo odporny)

          0 0
          • Elwing  

            Nj, jsou vychovávány k tomu, aby se za sebe nestyděly. Na jednu stranu je dobrý, když je člověk spokojený sám se sebou, na druhou, kdo se má na to dívat :) Ale když je to někde v přírodě a je opravdu vedro, tak bych to tak nebrala.

            0 0
          • jIrI___  

            Každý je nějaký a je správné, že se za to nestydí ;-)

            0 0
            • Medunka  

              on je to vliv USA atd – hraje se na to, ze byt tlusty je normalni. Mit anorexii, bulimii – normalni. Toho mezi tim je nejak malo ;-(

              0 0
              • jIrI___  

                Tak normální to není, ale někdo může mít obezitu třeba vrozenou, geneticky danou. Navíc se prostě mění životní styl a někde se tyhle změny odrazit musí.

                0 0
                • Elwing  

                  Nj, ale mladý holky ty břicha mají z toho, že se nehejbou.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Nemají čas nebo je to nebaví.

                    0 0
                    • Luka  

                      u nactiletych mi prijde vymluva nemam cas opravdu velmi usmevna…

                      na druhou stranu, si dost pamatuju, jak strasne dlouhy bylo vyucovani do pul druhy, nebo nedejboze do 4! A pak clovek zajel courat se do centra, cumet do vyloh, sednout si na pivko ci kavicku nekam, pohovorit, v 6 se sebrat, doloudat se dom, dostat najist – prochazka se psem – telka/internet chat do pulnoci a pak spat, rano ukoly, skola a dokola. nojo, toho casu bylo pekelne malo…to je fakt ;)

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Tak každý se jen necourá po městě ;-). Někdo má určité i povinnosti doma a to někdy toho času fakt moc nezbývá. A pak je ještě celkem těžké si vybrat sport, který bude člověka bavit a který ho finančně nezruinuje a nebude třeba problém s dojížděním. 8 let jsem hrál hokej a dojížděl autobusem 7km do města. Nezdá se to moc, ale hodinový trénink mi se vším všudy zabral třeba 4 hodiny… Jasně že tohle se týká hlavně vesnic a menších měst. Praha, Brno atd. to je něco jiného.

                        0 0
                        • Luka  

                          jenze to uz se pak hejbes…ne?

                          0 0
                        • t29  

                          Praha/Brno/atd… Z vesnice do města jedu busem dvacet minut až půl hodiny. Přes Brno jsem z privatu do školy jel třičtvrtě hodiny až hodinu. Ono s tím časem… kdo má chuť, čas si udělá.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Já to spíš myslel tak, že ve velkých městech má člověk víc možností kam si jít zasportovat. Jinak já v Brně jedu z kolejí na hlavní nádraží 25 minut a to jen díky tomu, že nemusím nikde přesedat.

                            0 0
                  • sibe  

                    pozor jak který to maj z toho, že se nehýbou, docela záleží na genetický výbavě a to i mezi sourozenci! když vidim sestřiny pohledy ma mou porci u oběda, tak by mi asi nejradši ubodala vidličkou..

                    0 0
                    • mathasek  

                      Přesně tak, já sem už jako mimino byl větší a tluščí a taky mi to zůstalo, jim o hodně míň jak vrtevnící a neni to vidět. A doktor mi řek, že sem  takovej mladej začínající kulturista se špekem :D a at si z toho nic ndedělám, že sem jakej sem ae že asi jinej nebudu, k víroku chlap jak má bejt, sem měl určitý výhrady, ae no což. prej genetická dispozice. Tak prosím Vás neházejte všechny tlustý lidi do jednoho pytle, všichni to nemaj ze žrádla.

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Tohle se tu snažím obhajovat celou dobu :-)

                        0 0
                      • Baracuda  

                        Tohle jsou vymluvy – ja byl jako mrnavej hrozne vyzranej a ted jsem jako proutek – zalezi, kolik mas stresu v praci a jaky mas stravovaci navyky – ja se dostal do takoveho stavu, ze i kdyz zeru jak prokopnutej, tak nepribiram.

                        0 0
                        • Baracuda  

                          Jo, aby nedoslo k mysle, za ty vymluvy mel prijit smajlik :-)

                          0 0
                          • Janes  

                            Baracudo,už jsem Ti to výše psal, tak mě ne…:-)). To Mathasek: s tím nic nenaděláš, jen s tím důstojně prožít to svoje. Naštěstí ne všechny holky mají rády vychrtliky. Jiná věc je ale tlouštík co na pohyb kašle a jenom brečí a lituje se.

                             
                            0 0
                            • Baracuda  

                              Chtel sem jen, at se na to podivas i z druhe strany ;-) Nedokazes si predstavit, kolik utratim za jidlo – a to jen na udrzeni zakladni vahy a kondice… Jinak s odkazem na tu tvoji predchozi reakci – radsi to pivo, nez strelbu – ok? ;-)

                              0 0
          • treatt  

            Ja to rikam porad, bokovky jsou zlocin…v kombinaci s kratkymi tilky..............

            0 0
            • Medunka  

              Doufam, ze mluvis o slecnach na Housce a ne o me ;-)

               
              0 0
              • treatt  

                To ani nemyslis vazne!!! :)

                Jisteze jsem myslel ty slecny na housce…a spoustu jim podobnych, ktere clovek potka v metru, ve meste a tak…

                0 0
                • Medunka  

                  Nemyslim, kdybych byla jako slecny, tak Harasovem profrcim jak strela ;-)

                  0 0
        • Luka  

          no moment. pivo nedam!… aj tak ho nepiju zdaleka tolik, jako driv… 3–4kousky tydne…to se taky nesmi?

          0 0
          • Elwing  

            3–4 tydně je myslím v pohodě :)

            0 0
          • kwaker  

            jj 3 pivka jsou v pohodě, pokud je pak vyjezdíš. Dej si raději 0,5l bílýho suchyho vína denně  a můžeš byt uplně v klidu. 0,2dcl denně dokonce podporuje hubnutí

            0 0
            • Luka  

              bohuzel, bile vino pro me neni realizovatelne, strasne me po nem pali zaha, takze bile (ac jse ted nekde dostala 3L krabici jako misto dortu) ne-e :(

              mam rada treba ruzove, takovej Zweigeltrebe, lehce prochlazene, jejej… ale pit to moc nemuzu, nesnasim to dobre. Na druhou stranu sveho casu mamin pritel rikaval, vyser se na pivo, nauc se pit vino… ale kdyz me to proste chutna… kdyz mi chutna :)

              0 0
              • sibe  

                konečně někdo kdo pije růžový…

                0 0
              • kwaker  

                tak to je škoda s tou žáhou, ale to víno to dělá hodně. Já mám taky moc moc rád pivo a v létě na zahrádce není nic lepšího, ale člověk ho furt chlemtat nebude a naučit se pít víno jak říkal tvůj přítel mámy je velká výhoda. ale když vypiješ 3piva týdně tak je to v pohodě i tak.

                0 0
                • kwaker  

                  :-)) chybí mě tu edit příspěvku – ty věty mě nějak samotnymu nedavaj smysl.

                  ne tvůj přítel, ale tvé mámy přítel :-) a pivo chlemtat furt nemůže a ne nebude.....no neměl by, ale bude. co z toho bude. všude okolo samy kolo

                  0 0
    • kali222  

      ja nevim zda je to ucinne : ) ale na bricho treba 20 sklapovacek"rov­nych" a pak 20 a 20do stran (neumim to vyjadrit dobre pravy loket X leve koleno a opacne: ) a treba je to spatne. muze mi nekdo vysvetlit to jezdeni na lacno? neublizi to spis? jinak existuji videa „8min“ jsou 4, bricho zadek ruce a ted nevim co asi logicky nohy. je to na netu,ale warez sem nepatri......­..nikdy jsem to nevydrzel dele nez tyden,ale zda se mi to dobre.

      0 0
    • tiru  

      zkus se zavěsit na žebřiny a přitahovat holena k hrudníku  …je dobré ještě si ke kotníkům připnout závaží cca 3kg – podle výkonosti – série taky podle výkonosti

      0 0
      • kwaker  

        to je dobry leda tak pro hooodně hoooodně zkušený cvičence, ale někdo s ochablym břišním svalstvem by todle cvičit neměl – přetěžujou se obratle atd. u tohodle cviku musí být zafixovaná a lehce předsazená pánev a to s ochablym pupandem nikdo neudrží a ještě se závažím – dá se to zvednout, ale zapojuješ tím spíš pánevní ohybyče než břicho. Stejně tak sedy lehy by se měly cvičit s nohama zaháklyma za paty a ne za špičky, i varianta, že ti někdo ty nohy drží je špatná.

        0 0
        • tiru  

          no já si na to nestěžuju – na nic lepšího a účinného jsem zatím nepřišel ))

          ale jak sem psal – série podle výkonosti    …a to závaží to je jenom občas, když doháním nějaké resty ))

          0 0
        • Smazaný účet  

          kdyz to tak ctu tak radeji nebudu nic delat aby se mi neco nestalo :))

          0 0
          • stihac  

            :))

            0 0
          • kwaker  

            :-))))) taky si říkám.  je lepší nic nezjištovat, stejně ma vše pro a proti a pak to dělá v hlavě jenom zmatek

            0 0
    • pajan  

      V posilce maji ze sedis a zvedas nohy nahoru se zavazim je to makacka jako svin ale

      0 0
      • mathasek  

        Makačka? :D já nevim, ale asi mam divný nohy. Mě to přijde jako nejblbejší cvik. Nohama sem zved 280Kg, a to jeste kvuli tomu, že tam už nebylo volný závaží :D možná to bude tim že mam nohy jak hovado, ale stejnak. Lepší sou dřeby s činkou

        0 0
        • tiru  

          jj dřepy s činkou to je klasika  – supr věc ))

          0 0
        • Baracuda  

          Pockej – mluvis o legpresu, nebo o predkopavani? ;-)

          0 0
        • pepino  

          On asi nemyslí legpress:-) Kámoš takhle zvedal 500kg, ale byl 6. na mistrovství světa v Egyptě.

          0 0
        • kwaker  

          určitě myslíš legpress, na předkopavaní neexistuje stojan s tolika závažím. nejblbější cvik to není. je to silovej cvik, takže těch 280 je ještě relativně málo na někoho kdo maka na kole – horolezci taky udělaj zhyb na jednom prstě

          taky není zvednout a zvednout – začni s dřepama a pak di na legpress a dej si tam těch 280kg a jed 15opakovaní bez propnutí kolen a dole kolena až na hrudník – uvidíš co je pak 280kg:-) Důležita je technika – můžeš se zničit i 100kilovym zavažim

          0 0
          • mathasek  

            Tak musim tě zklamat na kolo teprva čekám :D takže nejezdim. Techniku sem měl dobroua dal sem si s tim 4×15, a orosilo se mi jenom čelo. Neřikám, že je to nejak extra moc, ae 350 by sem dal, samořejmě s trénovanym člověkem akort s mistrem sveta se to rovnat nedá, když nohy neposiluju

            0 0
            • kwaker  

              pokud neděláš žádny sport a jel si správnou techniku, tak je to vykon HODNE dobrej

              0 0
          • jIrI___  

            Ještě že nic neposiluju, aspoň se vyhnu problémům a nezničím se :-))

            0 0
        • pajan  

          Mno tohle je taky mojej nejoblibenejsi ale ja myslim jak sedis normalne vzprimene drzis se nahore a kolenama (stehnama) to zvedas…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.