V sezóně posilovat nohy v posilovně nebo ne?

117 nepřečtených
  • robsol

    Ahoj všem, chtěl bych vědět váš názor zda je při návštěvě posilovny nutné i posilování nohou. Pomůže to na kole k něčemu nebo kolo je samo o sobě dobrou posilovnou?

    Anketa: Posilovat nohy v posilovně?

    ano
    18x
    67%
    ne
    9x
    33%
    0 0
    • Lister  

      na kole ti to nepomůže, ale posilovat bys je měl. Když trénink, tak komplexní.

      0 0
      • drtyc  

        neni spis lepsi otazka kolik casu travis na kole a o kterych svalech/cvicich je rec?

        0 0
      • bagr  

        Jak muzes napsat takovou píčovinu,ze mu posilovaní nohou nepomuze na kole?

        0 0
        • Volf  

          Co sem taháš tu sprostost? Věřím tomu, že o tom Lister ví víc jako ty a rozhodně proto není sprostý.

          0 0
        • Lister  

          Protože jsem do poslilovny chodil asi 10 ldet, nohy měl jak špalky, na legpress tahal přes 400kg a na kole byl pořád stejně pomalý. A příště se trochu kroť.

          0 0
          • MlokCZ  

            A taky máš pravdu. Jen doplním, že jsou vyjímečné případy, kde se to hodí jako třeba pro sprintery a jiné specifické cyklistické disciplíny. A pak také přes zimu při všeobecné přípravě bude posilovna jako doplněk taky vhodná (vždy ale stejně půjdou pouze o zlepšení síly bez jakéhkolovi nabírání svalů, ty jsou pak akorát váha navíc).

            0 0
          • kwaker  

            promin, ale asi si cvičil špatny trenink, vypadato, že si cvičil nějaky těžko-lehky kulturisticky split na vybudovaní svalové hmoty, samozřejmě, že trenink nohou se v posilovně pro cyklistiku musí uzpusobit!!!! žadny maximalní váhy s 6opakovaním, sice cvičil dlouho ale asi opravdu nevhodně pro cyklistiku

            0 0
            • Zerocool  

              přes zimu můžeš právě dřepy na sílu po 6 opakování dělat:)

              0 0
              • kwaker  

                to souhlasim:-) ja myslel posilovani noh v sezoně

                0 0
              • art1  

                6 opakování na sílu ? u dřepu max. váhu a 2 opakování . Kolik dřepnete ?

                0 0
          • KRAJIC  

            Pokud nebude cvičit právě ty nejvíc z kola přetěžované partie nevidím důvod k nějaké škodlivosti. Ale na kole mu to asi opravdu nic nepřidá. K utlumování doskoků  se silová předimenzovanost  určitě hodí, ale to jsme spíše v DH oblasti a o to mu asi nejde.

            0 0
            • Lister  

              Jsem taky nenapsal, že to je škodlivé, naopak hned v prvním příspěvku jsem snad napsal, že by nohy posilovat měl, ale že mu to prostě na kole moc nepomůže.

              Když jsem s posilovnou končil, tak už jsem na ni neměl moc času a chodil jsem cvičit ve dvou dnech – a cvičil jsem tak vždy hodně partii dohromady, lehké váhy a velké serie, při každém cvičení navíc i břicho Přesto to na výkonostr na kole nemělo velký význam – jo byl jsem slušný sprinter a měl dobrý záběr do pedálů při potřebě náhlého zrychlení, ale to hobík většinou moc neocení. Naopak v obecné vytrvalosti jsem byl pořád nula :-)

              Největší přínos posilovny vidím v celkovém zpevnění organismu, a nejvíce zad a břicha. Třeba po návratu na silničky po několka letech na MTB jsem druhý den hodně cítil břišáky, protože na silničce chodím mnohem více ze sedla a jezdím těžší převody a to se dost podepíše právě na břichu a zádech a člověk si toho ani nemusí všimnout – ale pak ten druhý den ráno :-)

              0 0
              • drtyc  

                srovnani zad a roztazeni hrudniho kose pokud se s tim zacne vcas.

                0 0
          • Veprovak  

            No tak pokud jsi jel trenink nohou, tak jak naznacujes, pak to asi opravdu mnoho z cyklistickeho hlediska neprinese. Rozhodne vsak povazuju za totalni nesmysl to, ze posilovaci trenink nemuze byt cyklistovi k uzitku. neni vzdy potreba budovat svalovou hmotu nejakyma pyramidama s nalozenyma 400 kg, ale lze trenink postavit treba vytrvalostne (obecne mensi vahy a vic opakovani). Takze jestli jde cyklista do posilovny, rozhodne by trenink nohou do sveho programu zapojit mohl a zcela jiste to bude prinosem.

            0 0
            • tassajara  

              Cyklista v posilovni pocas sezony urobi ovela lepsie, ked sa bude venovat partiam jazdou na bicykli zanedbavanym.

              0 0
              • Lister  

                Prakticky při každém cviku na nohy (dřep s činkou budiš jasným příkladem) velmi zatěžuješ záda i břicho, takže při cvičení nohou zároveň posiluješ i tyhle cyklisticky zanedbané partie.

                0 0
          • Barak  

            Ono je taky posilovat a posilovat. Nemusíš tam rvát 400kg, ale nějaký rozumný váhy, kde dáš v sérii třeba 15–20 opakování podle mě rozhodně neublíží, spíš naopak.

            0 0
            • Lister  

              přečti si ostatní moje komenty :-(

              … a naposledy: ani jednou jsem nenapsal že mu to ublíží

              0 0
          • art1  

            tak je jasné ,že nebude tahat váhy jako ty ( těch 400 bych chtěl vidět ,kolik si dřepnul ? ) ,ale v zimě profíci cvičej zásadně nohy . nižší váha velkej počet opakovánií a krátký přestávky .

            0 0
          • bagr  

            Samozrejme chodit nekolikrat v tejdnu do posilovny a tam se zrusit to umi kazdej a nema to zadnej efekt.Jak se rika nic neni horsiho nez nadsenej hobík.Efekt posilovna samozrejme ma ,hlavne v zacatku pripravy listopad-leden,ale hlavne v kontextu s celým treninkovym tydnem napr.kolo,beha­ni.A cim vic se blizi sezona tak kolozacne vyrazne prevazovat a ostatni clanky vypadnou.Nechci Vás urazit ale staci mit hlavu otevrenou a v dobe internetu sou informaci mraky a na dosah ruky.Sorry za to sprost.slovo predtim.

            0 0
          • Adam1977  

            Kdybys nekecal 400 kg na leg-pressu :-) Poctivý leg-press není totéž jako krčení kolen v rozsahu pohybu 5 cm. Takový leg-press je k ničemu a pokud jsi tak cvičil tak jsi to prostě 10 let dělal blbě a není se co divit, že ti to na kole nijak nepomohlo. Jinak pro zakladatele tématu – posilování mohou samozřejmě pomůže a hodně. Jen je třeba tomu přizpůsobit trénink. To znamená necvičit s velkými váhami, ale zvolit menší váhy a větší počty opakování – tj. rozvíjet svalovou vytrvalost. Například výpony na stroji (lýtka) cvičit 5 sérií po 30–50 opakování v každé sérii (nebo do selhání), leg-press 5×20 a pod.

            0 0
            • mr.ricardo  

              nerikaj ti exhumator?

              0 0
            • Yura  

              Malej rozsah pohybu na legressu není k nicemu. Vetsina lidi si na legpressu odrovnava zada, když jede plnej rozsah tzn. kolena skoro az na hrudnik nebo ramena. Odlepuje se jim prdel od operky a to je snad jeden z nejlepších zpusobu ja si odrovnat plotynky.. Na legpressu klidne malej rozsah, velka vaha, ale musí se to kompenzovat na ostatních cvikach. Takze třeba vypady, drepy urcite plnej rozsah a spis mensi vaha a technicky..

              0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Rozsah pohybu (viz první video) s propínáním kolen, ideálně si ještě zatlačit do kolen rukama a před sérií bušit pěstí do kvadricepsu, to mě jako diváka nikdy neomrzí :)

                0 0
                • Yura  

                  Propinani kolen je blbost no, ale jinak ten malej rozsah pumpuje krasne. Je to proste jen doplněk, nikdy to nenahradi drep s volnou cinkou..

                  0 0
        • Rychlej turista  

          Každý sport si tvaruje tělo k obrazu svému. Cyklista patří na kolo, kulturista do posilovny. Ještě jsem neslyšel o kulturistovi, co by byl schopný jet nějak rozumně na kole a o cyklistovi, který by exceloval v posilovně. Když už do posilovny, tak bych posiloval břicho a záda. Nohy stačí protahovat a na to posilovnu nepotřebuješ.

          0 0
          • tassajara  

            ha, ja som o takom cital, v Muscle&Fitness niekedy v 90. rokoch, ako to dobre kombinuje… Teda nie spicka cyklista ani kulturista, ale pre kulturistov je bicykel idealny v obdobi zhadzovania tuku, ovela lepsi nez behanie – netrpia tak klby.

            0 0
          • Hádě  

            Pavel Boudný je solidní kulturista

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Ten chlap má v sobě prostě motor. Mu to pojede i kdyby měl o 20 kilo míň. Bouďas je vyjímka…

              0 0
    • raceman  

      Pokud jezdíš pro radost, bez nějakého tréninkového plánu a častých závodů, tak bych to neřešil a posiloval… HLAVNĚ s rozumem !!! ;-)

      0 0
    • vikicek  

      Rozhodně, nohy jsou setsakra důležitý posilovat ! .. na nohou sou největší svaly,když je uvedeš do varu a pracujou, tak tělo začne vyrábět nehorázný množství testosteronu, kterej podporuje růst a dobrou stavbu svalů…vhání ho i do rukou a do prs.

      0 0
    • RedAce  

      Jít se občas protáhnout, proč ne… Ale opravdová posilovna patří do zimní přípravy. Za předpokladu, že jezdíš soboty neděle závody, tak seš rád, že přez týden zregeneruješ a byla by blbost prodlužovat tu regeneraci posilovnou.

      0 0
    • Dlabka  

      Záleží o co Ti jde. Já při 2 – 3h squashe  za týden nohy v posilovně jen protahuju. S kolem je toho až až.

      Pokud potřebuješ více síly, zapoj i nohy.

      0 0
    • Tyboo  

      posilování nohou určitě. jak by to vypadalo kdybysme měli bicáky velké jak stehna.

      0 0
    • tassajara  

      V sezone ma zmysel chodit do posilovne a cvicit nohy a) ak si zaroven kulturista 3) silovy trojbojar c) drahar-sprinter. Inac IMHO nie.

      0 0
      • klokocak  

        jsem silový trojbojar :-)), ale v lete jedu v posilce jenom lehký udržovací trénink max 1 týdně. Po 60 km na kole v nohách žádní síla nezůstane.. Mrtvý tah v zimě 200 kg, v létě max 120. (letos 225. na králi Šumavy)

        0 0
    • kwaker  

      nohy cvičit v první řadě až pak jít na nějaky izolovany pič… při treninku nohou posiluješ skoro cely tělo (dřepy) nejen stehenní svaly a hamstringy a lýtka, ale hlavně i břicho a vzpřimovače atd… v posilovně je nejlepší trenink (pokud člověka netrapi nějake zdravotní omezení) MT, DŘEP, BENCH a ten zbytek není duležity – je to směsice různych izolovanych cviků, zaměřenych na konkretní svalovou partii, stačí opravdu jen pár opakovaní.

      0 0
      • kwaker  

        ještě sem zapoměl napsat, že napřiklad dřepy cvič opravdu jen v případě, že víš, jak se to cvičí!!!!!! jinak by měl mít člověk profi dozor, opravdu to není sranda s cvikama, které extremě zatěžují páteř, kolena

        0 0
        • Hejdik  

          Za mě bych nohy přes sezonu v posilovně příliš nepřetěžoval,spíš bych se zaměřil na lehčí zatížení s více opakováním a hlavně strečing a pod.Ale nějakej nářez bych tomu nedával,páč bys mohl snadno přijít k přetrénování­.Záleží taky na tom jak moc jezdíš.

          0 0
          • kwaker  

            souhlasím, jídlo a regenerace na prvním místě…až pak posilovani

            0 0
            • Rychlej turista  

              V tom je taky mezi kulturistou a cyklistou zásadní rozdíl. Kulturista zvedne pár tun, pak se nají, pak odpočívá, pak zase zvedne pár tun, pak se nají, pak odpočívá a pořád tak dokola. Prostě cvičí, aby mohl jíst a jí proto, aby tloustl.

              Cyklista jezdí na kole hlavně proto, aby neměl tolik času na jídlo a netloustl.

              0 0
              • kwaker  

                :-)))) tloustl je špatny výraz, je jídlo a jídlo a myslim, že pro cyklistu jsou aminokyseliny (tím myslím to jídlo) mooooc důležity a co teprve kvalitní sacharidy – to všechno je jídlo = také regenerace. Zajimava je tvoje věta – Cyklista jezdí na kole hlavně proto, aby neměl tolik času na jídlo a netloustl :-)))) to je dobrý

                0 0
              • tassajara  

                :o)) Nahodou, ta cyklistika je obcas aj pre radost, nielen aby clovek zabil cas ;) Aj ked teda z 90% plati drina>radost

                0 0
      • klokocak  

        taky lifter !!??

        0 0
        • kwaker  

          nene, jen se mi nejvíc líbí treninky založeny na lifterskym principu, tvoje vykony jsou super!!!! gratuluju:-)

          0 0
    • Excel  

      Určitě ano, ale váhu a opakování přizpůsobit tomu, jestli chce být člověk cyklistickej rachitik, a nebo kredenc-zabiják kterýho ten rachitik na kole vždycky potře.

      0 0
      • kwaker  

        asi nejlíp řečeno. Jen by to chtělo prokonzultovat s odborníkem, není to jen tak že si řekneš – pojedu maly vahy a víc opakovaní, je to daleko složitější. Chce se to prostě poradit s někym kdo tomu opravdu rozumi.

        0 0
        • tassajara  

          Tak najlepsie je hadam na zaciatku si urcit, ze co ten dotycny chce v tej posilovni dosiahnut, ci okukavat baby (to je potom ok, uplne logicke a prirodzene, na to je posilovna pre cyklistu idealna :o)))) alebo ci tam chce budovat silu, na ktorej cyklistika mimo niektore specialne discipliny zalozena nie je, alebo chce silu do kopcov, co sa da lepsie natrenovat na bicykli v kopcoch… alebo chce vyrysovat svaly noh, co sa tiez lepsie da na tom bicykli.

          :D

          0 0
          • klokocak  

            cvičením v posilovně se dají úspěšně vyrovnávat disbalance, které vznikají jednostranou zátěží při jízdě na kole.. silový lifterský trénink má navíc velké vliv na rozvoj dynamiky a udržuje v kondici rychlá svalová vlákna která jsou na kole vpodstatě nevyužitá. Svalový přírustek pak záleží jakou stravu budete při posilování aplikovat.. I při těžkém silovém tréninku se dá mírně hubnout a narozdíl od kola přitom zaměňujete tuk za svaly.. Obzvlášť přínosná je posilovna pro ty, kteří chtějí jízdou na kole zredukovat váhu. Na nohách jim narostou svaly a vršek atrofuje. Jak se píše na KPO, člověk pak vypadá jako hlavonožec, nebo spíše jenom NOŽEC :-). … Posilovna je mocná zbraň, díky které můžete vypadat v rámci genetických propozic a pevné vůle tak jak si usmyslíte.

            0 0
      • Paja  

        ;D

        0 0
    • MirosPikos  

      Nohy jsou základ k tomu, aby sílily další svaly. Takže za mě jednoznačně cvičit. Jen si dávat pozor na to, abys pak sice netrhal řetězy ale nevyšlápl delší kopec :) Tak zvolit vhodný trénink pro zimní přípravu.

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Ono se to poddá, stačí k tomu občas jezdit na kole :)

        0 0
        • MirosPikos  

          To sice jo, ale není dobrý dávat si na záda 120 kilo a pak chtít jezdit celodenní švihy :)

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Ale jde to ;)

            0 0
          • Yura  

            Na zada? 120kg by mel kazdej zdravej chlap co chodi cvicit a ne se jen vybavovat a popijet jontak zabenčovat.. :) Jinak cviceni a kolo se nevylucuje, jen není dobry delat všechno v jeden den a taky není dobry chtit delat oba sporty na 100%, protože to ti pak nepujde ani jeden poradne a budes nestastnej.. :)

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              „120 kg na záda“ – myslel na dřepy.

              Jinak z tvé strany dobrá nadsázka :)

              0 0
              • Yura  

                No však jo. On dela vedu ze 120kg drepu a ja rikam, ze by to mel zabencovat. :) Jinak kolik by jsi videl jako reálnou vahu pro chlapa co pravidelne chodi cvicit? 100kg? 80kg? Btw ja si pod pojmem chlap co chodi cvicit nepredstavim Frooma nebo Contadora, ale spis Greipela po zlomenine nohy, takze 2 mesice nejezdil na kole a pribral 10kg. :))

                0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Já nevím, co je norma, asi taky jde o to kde. Tam, kam chodím cvičit, moc lidí na bench 120 kg nedá…

                  0 0
                  • Yura  

                    Hm tak to bude nejaka skolni nebo babska posilovna ne? :) Co si pamatuju, tak vysnenych 100kg vytlaci skoro kazdej kluk co cvici aspoň rok, jestli teda nezacinal na 50kg vahy.. 120kg by pro 80–90kg chlapa nemel byt problém. :D Ale bench je blbej cvik na testovani celkove zdatnosti. Na tohle je shyb, mrtvola a drep lepsi..

                    0 0
                    • Tina  

                      V top forme ku koncu zimnej prípravy v posilke dám 15 drepov so 40kg činkou v kruhovom tréningu. Teraz na začiatku po cca mesiaci drepujem s tyčou + 5kg závažie :)

                      0 0
                    • Tina  

                      :)

                      0 0
                    • Člověk a jeho svět  

                      Normální posilovna, ani školní, ani babská, ani lifterská, ani žádný super „club“.

                      Nevím, kde cvičíš ty, ale to, co popisuješ, je sci-fi (a moc dobře to víš). ;)

                      0 0
                      • Yura  

                        Tak se te zeptam znova, co je podle tebe realne číslo. Aby chlap co posiluje zabenčoval vlastní vahu? To je teda velka slabota. :)

                        0 0
                        • kOmE  

                          reálné je to co zvedají reální lidé ,ne to co si ty myslíš, že by měl někdo zvedat. 120kg je pro 60% cvičenců v posilovnách nedostižná meta, natož s tím odjet sérii o šesti opakovaní. Dost lidí se zasekne už na 90kg ,někde horkotěžko překoná 100kg hranici.

                          0 0
                        • Delkim  

                          i když jsem osobně dal dvakrát 180 kg, tak v tomhle jsem jednoznačně na straně tvého oponenta…

                          už i ten metrák rozhodně není žádná legrace, kluk co nikdy v posilovně nebyl** nemá nárok** to do roka dát (neřeším výjimky potvrzující pravidlo)

                          0 0
                          • Yura  

                            Hehe to je prdel, ze mame stejnou maximalku i na stejnej počet opakovani na bench. Ja mel u benche vždycky bobky, ze si utrhnu kozu od ramene, protože me tam pokazde divne tahalo. :) Jednorucky vyhovovaly daleko vic. To jsem dal i 65tky 4×. Coz je ulet si to ted představit, protože dnes by mi to asi vyrvalo ruce v ramenou. :))

                            0 0
                            • Člověk a jeho svět  

                              180 kg max.

                              To je víc než 12×130 kg. To je celkem (hodně) slušné.

                              0 0
                            • Delkim  

                              u nás měli jen 60 kg jednoručky, dával jsem 8 opakování, na ramena jsem si bral na 4–6 op. 55 kg

                              kde ty dávné sněhy jsou :) ale zase mi už netrápí vysoký tlak :) i když manželce ty bicepsy 49 cm chybí, to zase jo :)

                              0 0
                              • kOmE  

                                To jsou dost slušný pracky. A 180 2× je dost i na trojbojare. Kolik jsi vážil?

                                0 0
                                • Delkim  

                                  kolem 115 kg v objemovém období

                                  0 0
                                  • kOmE  

                                    To není tak moc na takovou ruku. Co mrtvý tah to jsi musel tahat aspoň 250 ne :D

                                    0 0
                                    • Delkim  

                                      mrtvý tah jsem z obav o správnou techniku a z přetěžování/ma­ximálního vypětí nikdy necvičil, upřímně řečeno jsem se tohohle cviku prostě bál a jako kulturista jsem v něm neviděl nic extra přínosného

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        „jako kulturista jsem v něm neviděl nic extra přínosného“

                                        Si delas kozy ne. :) Není lepšího cviku na budovani hmoty celého tela ne jen zad. Na postave je to sakra znat, jestli jen smrdlas nejake izolovane cviky a nebo taháš a drepujes poradne vahy… :)

                                        0 0
                                        • kOmE  

                                          Co si pamatuji tak se toho balo hodně kluků, dnes už se to jezdí řekl bych víc

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Když nejedes nejaky nesmyslny vahy, který nejsi schopen dat dobrou technikou, tak se není ceho bat. Je to daleko bezpecnejsi cvik a pro telo prirozenej pohyb, nez kdejake stroje… Chce to proste nechat ego doma a cvicit pekne technicky a nejit pod 6 opakovani. Ja jezdil mrtvoly vždycky na koncu treningu, takze jsem byl predvycerpanej a tak stacila daleko mensi vaha, nez kdybych to jel jako první cvik.

                                            0 0
                                            • kOmE  

                                              Já mrtvoly jezdím, ale i teď když si někdy jdu s někým zacvičit tak to někteří se mnou nechtějí jet ani s nějakou minimální váhou jak se toho boji

                                              0 0
                                              • Yura  

                                                Heh přitom je to uplne zakladni pohyb, umet něco zvednout ze země s pekne rovnyma zadama. :) Met pevnej stred tela diky drepum a mrtvolam je zaklad pro funkcni silu. Není nic horsiho nez met slabej stred tela a nakládat si třeba prave na ten legpress, takhle si dojebes pater, kycle, kolena atd. raz dva..

                                                0 0
                        • Člověk a jeho svět  

                          Tak kolik by kdo měl zvedat není problém určit. Mně osobně to přijde v pořádku. Ale stejně tak říkám, že ta realita trochu pokulhává. U nějakých cca 75 % lidí nevím, proč do posilovny vlastně chodí (dle toho, co tam předvádějí).

                          0 0
                          • Delkim  

                            pokecat? balit fitnessky? :)

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Já tam chodil zvedat činky, pak jsem s na to vybodl a chodil tam jen v zimě běhat. Pak jsem se vybodl na posilku a běham/jezdím venku.

                            0 0
                    • Atilla  

                      A kolikrát? Jestli jednou, tak k čemu to je? Tak na zničení šlach a úponu. Hlavně bench to je cvik tak pro kulturisty. Pro cyklistu lepší třeba silový nadhoz a přemístění. Kliky a dřepy na jedné končetině atd.

                      0 0
            • Rychlej turista  

              Osobně, jako cyklista, když už bych navštěvoval posilovnu, tak bych ji využíval k čemukoliv, jen ne k posilování nohou. To by mi přišlo jako ztráta času i peněz. Kolo to umí lépe.

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Po několika letech na kole jsem zařadil v zimě posilovně právě kvůli tréninku nohou a na jaře si libuji. Nedám na to dopustit. Letos dokonce uvažuji, že to zařadím i přes léto v další sezóně.

                0 0
                • kOmE  

                  A jaky mas system? Ten klasicky kulturisticky je nahouby, z toho roste prislis hmota. Ja ted zkousim kombinaci 2 opakovani s 200kg cinkou ,víc doma zatim nemam a pak 40–120 opakovani s lehci vahou (40–60kg).

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Začínám zhruba 3 týdny bez zátěže (velká činka), případně minimální zátěž a jedu více opakování, abych si pořádně nacvičil techniku a aby se adaptovaly svaly, pak postupně přejdu na maximální zátěž, kde jedu jen pár opakování. Loni v létě, když jsem byl zraněný a nemohl jezdit na kole, tak jsem v posilovně dával 3×5m úseky s minimální zátěží, aby nohy alespoň trochu nezapomněly, o čem to je. Podobně to budu ukončovat i tuhle zimu před zahájením sezóny.

                    Nicméně téměř pokaždé jsem po posilovně hned jel na kolo, někdy jen hodinové vyjetí, ale většinou to byly kolem 100 km švihy, nohy tu zátěž pak lépe poberou.

                    0 0
                    • Delkim  

                      prostě takový lehkýýý upgrade zvyku, že je dobré si dát na konci tréninku pár minut na rotopedu :)))

                      0 0
                  • Yura  

                    Oh jen se dotknes cinky, hned ti naskakujou všude nechtene boule co. :)) Jsi mi pripomel většinu zenskych, když rikaji, ze se boji cvicit s cinkama, protože nechcou vypadat jako kulturistky. :)))

                    0 0
                    • kOmE  

                      Nikdo nemluví o boulích, stačí zbytečných 5kg navíc co ti do kopce nepomůže.

                      0 0
                      • Tina  

                        A ako rýchlo priberieš tých 5kg čistej svalovej hmoty?

                        0 0
                      • Yura  

                        Cviceni je katabolickej proces stejne jako jezdeni na kole. To s ceho ti narostou svaly je pak to odpocivani a hlavne papani. Jestlize nedas telu dostatek kalorii a hlavne bilkovin, tak nejake svaly asi tezko naberes. Netusim jako často chodíš do posilovny, ale 90% lidi co chodi pravidelne cvicit a to i třeba 10–15 let vypada furt stejne. Hadej proc? No protože serou na jidlo. Ten komu to většinou roste je ten, co poradne papa, v 10 vecer si da tvaroh a jde do hajan. Naopak ti kteří se nikam nepohli jdou většinou po posilovne chlastat do hospody.. :)

                        0 0
                        • Delkim  

                          a než jdou do hospody tak tam ještě pošlou poctivej sladkej gainer, protože cítí strašný úbytek energie z toho postávání, kecání a z bicepsové kladky :)

                          no a pak se před zrcadlem hrozně diví :)))))

                          0 0
                        • kOmE  

                          Já se v tom pohybuji od 14 let, pro mě to byl vždycky doplněk k ostatním sportům, ale mám spoustu známých ,kteří kulturistiku dělali soutěžně. To hlavní co jsem chtěl říct, že pokud člověk třeba na kole závodí nebo závodně běhá, byť jen na hobby úrovní, je pro něj zvyšování hmotnosti špatně zvoleným tréningem nežádoucí, což se přes tu zimu stát může, nebo třeba pokud máš nucenou pauzu z důvodu úrazu a tělo má pak čas regenerovat.

                          0 0
                    • MirosPikos  

                      Jenže oni takový lidi opravdu existují :) Kamarád se jen projde okolo stojanu na jednoručky a už mu skáčou boule :) Nemá sloní nemoc jen má vhodnou genetiku.

                      0 0
            • MirosPikos  

              Souhlasím, nejde dělat fitness a kolo dohromady. Resp. jde ale musí se tomu přizpůsobit trénink. Nemůže člověk dávat maximálky do 8 opakování a pak chtít chrtit. Nebo alespoň mě tohle nikdy nešlo. Vždycky bylo znát, že je tělo zvyklý úplně na jinou intenzitu a doby výkonu.

              0 0
              • Yura  

                Když clovek nehroti ani jedno, tak je to bych řekl nejlepší kombo. Mozna ještě plavani, ale jak to clovek hroti a ma 110kg, tak je to na kole utrpeni, to same když mas 60kg a snazis se zvedat aspoň to co holky. :))

                0 0
                • MirosPikos  

                  Jenže to je zase takový jak když pícháš a nemáš kulky :) Já třeba nedokážu šolejchat něco jen tak na půl. Jdu si zajezdit na kolo, tak pořádně a to samý posilka, chci jí domu hezky zničenej. Resp. ono je to většinou tak, že si člověk parádně odpočine v hlavě a je fyzicky unavenej. Víš jak to myslím.

                  0 0
                  • Yura  

                    Tak jesli mas tu cestu jako cil a moc te nesere, ze se ani v jednom nedostanes tam kam by jsi mohl, kdyby jsi se venovaj jen jednomu, tak pak je to taky super. :)

                    0 0
                    • File12  

                      Já to tak mam. Ted jsem konečně začal cvičit dřepy. dřív jsem jich udělal pár s 30kg a byl sem odepsanej. Ted jsem se na to zaměřil a šlo to na 3×110kg. Pořád slabota,už to půjde pomalu, ale omezuje mě spíš slabej střed a vejška. Protože na legpress tam krásně 400kg vytlačim. Mrtvolu jsem zlepšil na3×160 a bench na 2×120kg. A musím říct že už bych se na to šolichání s jednoručkama a nekonečnejma opakováníma už mě nebaví. Biceps jsem ted jel shyby na úzko podhmatem po zádech a konečně ho mam po dlouhý době na odpis. I když to je podle mě jeden z nejmín důležitých svalů pro sport.

                      Co se týče kola, začal jsem jezdit enduro a am styl ježdění. to měl baví taky a odjakživa jsem z hokeje zvyklej na krátkodobější zátěž. Sice nevím jak zhubnu na těch 90kg co chci příští rok mít, když už se mi konečně začíná dařit nabírat svaly. a to sem tu stravu nijak moc neupravil.

                      Pokud člověk nechce dělat ani jedno naplno, kdy vlastně může jen dělat to jedno, tak tohle je ted pro mě ideál.

                      0 0
    • krabica  

      Mě se jako zimní příprava docela osvědčuje „běhání“ na Lysou Horu. Kolo mám rád, protože je člověk venku v přírodě a posilka mě fakt vůbec nemotivuje. Navíc to pivo nahoře chutná stejně, jak na kole. :-)

      0 0
      • Rychlej turista  

        To bych viděl jako parádní zimní přípravu na kolo.

        0 0
      • MirosPikos  

        :) Jo tak to potom žádná. Sice běhání k smrti nenávidím, ale kombinace s pivem na vrcholu, tomu dávám palec nahoru :)

        0 0
    • X-biker  

      Ty woe kdo rekne, ze posilovat ve fitku nohy jako zbytecnost zimni přípravy je blázen :-D Vymyslet s nekym kdo tomu rozumi trenaly a busit a na jaro jezdit kopce po zadnim, ja to mam teda v planu :-D stridat silove tréninky s pumpovackama a do toho nejake vybusne srandy jako vyskoky na bednu ci pneumatiku od traktoru v superserii s výpady atp. Je třeba vyzkouset co na koho funguje a kdo si mysli, ze bude chodit tri mesice pres zimu do fitu a koukat po kundach a solichat kladky a dal zrat rohliky a chlastat pivo ten se nemusi bat, ze bude mit na jaro stehna jak strongman :-D btw: je snad nekdo kdo si myslí, ze profici nemaji zimni pripravu ve fitku?

      0 0
      • MirosPikos  

        To si snad někdo nemyslí, jen je třeba tu zimní přípravu přizpůsobit tomu, co koho čeká na jaře. Ale to říkám stále, že se musí zvolit vhodný trénink. Dneska jsem se překecal a jdu koupit permici :) Tak se těším na ten první týden mazlení s železem, čumění po kundách a zapírání si piva a rohlíků (s tím bude nejmenší problém).

        0 0
      • oberleutnant Weiss  

        Tak nevím – v nadpisu vlákna stojí „v sezóně“. A v sezóně si cyklistovy nohy užívají až až i bez posilovny, ne?

        0 0
        • Yura  

          No většina to hned prevedla na trening mimo sezonu, protože v lete asi cyklista do posilky chodit nebude.. :)

          0 0
        • Tina  

          Na svojej FB stránke Nino Schurter zverejňoval video ako chodil do posilky a drepoval aj v sezóne aj s komentárom, že mu to pomáha…

          0 0
    • Člověk a jeho svět  

      A ještě" nebudeme mít Alzheimera, tedy možná, snad… :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.