vidlice FOX a vibrujici Avid Juice 5

29 nepřečtených
  • boris85

    Zdravim

    Uz druhym rokem jezdim Trek Fuel EX8 a uz mi zacina vadit vibrovani predniho kola pri brzdeni. Bylo tady toho napsano dost, jak se tohoto neduhu zbavit, no me by zajimalo, zda-li se takto muze poskodit samotna vidlice. Zda se mi, jakoby byla mezi vnitrnimi a vnejsimi nohami vule, ktera vznikla timto vibrovanim. Ono to neni ani tak vibrovani, jako spise „rychle skubani“ brzdy. Na funci vidlice to zatim vliv nema, nicmene nepredpokladam, ze by se nejaky zadrhel casem neobjevil. Ma cenu to posilat do servisu (ktery taky neni nejlevnejsi) nebo vyresit ono vibrovani a az vidlice odejde do vecnych lovist, poridit novou? Diky za pripadne rady.

    0 0
    • kubad  

      samozřejmě to vidlici neprospívá, osobně bych ty vybrace urychleně řešil, servis vydle tě bude stát víc než komplet nová brzda.

      osobně bych asi zkusil nejdřív jiný kotouč

      0 0
      • boris85  

        V nejblizsi dobe to chci samozrejme dat do poradku, at to pak nemusim resit uprostred sezony.

        Kotouce chci zmenit jako prvni, jen nevim jake. Zatim mam v hledacku tyto:

        http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

        http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

        Kdyby mohl nekdo zhodnotit, popripade doporucit neco jineho. Desky budu casem taky menit, nejspis za ty kevlarove Superstary.

        O tu vidlici mam trosku obavy, ale jak sem psal, zatim to nema zadne nasledky na funkcnost a pokud by se to kotoucem + deskama vyresilo, tak by snad jeste par let fungovala.

        0 0
        • jIrI___  

          Hope V2 nebrat, je širší než běžné kotouče http://www.bikemag.com/…ed_rotor.jpg . Mně osobně se nejvíc osvědčily XT kotouče s unašečem a to jsem jezdil kotouče od klasických „celoplechových“ až po současné Hope Floating.

          0 0
          • jachymk  

            tak už víme proč je na bazaru měníš :D skoro jsem uvažoval o tom že ty XT koupim a ty hope s tebou vyměním :-) ale potřebuju nový sedlo koule jsou důležitější než kotouče

            0 0
          • boris85  

            Hele a nebudou ty XT male? Ja jen ze maji 180mm, oproti 185 co tam jsou ted. To pak budu buset koupit i novy adapter mezi vidli a trmen?

            0 0
            • jIrI___  

              Jo, na to jsem zapomněl. Buďto zbrousíš 2,5 mm adaptéru nebo to bude chtít nový adaptér na 180 mm (Shimano) a u Elixirů se to musí ještě lehce vypodložkovat, nevím jak u J5.

              0 0
    • pesimum  

      Posuň třmen tak aby brzdová deska nešla přes paprsky kotouče.

      0 0
    • 777rada  

      Já mám kombinaci Reba + 185 kotouč, Avid Juicy 3 a při dobržďování to klepe taky. Nevím jestli máme namysli stejnou situaci – hlavně na asfaltu když vezmu za přední tak v malé rychlosti když kolo už už se postavit na přední tak se to rozklepe ve směru jízdy. S Rebou to vibruje mnohem míň než s vidlicí Dart, která tam byla s tou 185 (!) na novém kole ale v principu stejně. Skoro bych řekl že dobře zajetá 185 kotouč v určité situaci rozklepe více či méně každou takovou vidlici.

      0 0
      • kubad  

        nerozklepe ani náhodou

        0 0
      • boris85  

        Asi mame na mysli stejnou vec. Jakoby se desky zasekavaly do otvoru v disku a tim rozklepali cely predek. A ano, cim nizsi rychlost, tim je to vice znat.

        Ono by to posunuti trmene, jak je psano vyse, pomoci mohlo, ale pokud by novy kotouc nezpusoboval cinkani a piskani, zabil bych 3 mouchy jednou ranou a mohl zase vesele jezdit :).

        0 0
        • Lenka.05  

          Mám stejné kolo a dělá mi to totéž. Chystám se na výměnu kotouče a desek. Pokud to nepomůže…tak si jdu koupit shitmana :)

          0 0
          • miche  

            Nechci kazit náladu, ale jediný co zabere (podobnej problém – vibrace Foxky a zadní stavby na mém Giantu 29er s Avid Juicy3) je výměna brzd. Já koupil Shimana a pohoda. Nepříjemná zkušenost, co já se navyměňoval kotoučů a destiček … nic nezabralo až nový brzdy … Kámoš co má GF 29er a Juicy 5 měl stejnej problém a vyřešeno taky novejma brzdama :-)

            0 0
            • Lenka.05  

              Na starým kole jsem měla XT brzdy, vyhovovaly mi moc, nikde nic nedrnčelo, nevibrovalo, vyhovoval mi i houbovitější chod…ty Juice 3 mi pijou krev od počátku.

              Měl byste někdo dobrý tip na brzdy? Cena je rozhodující jen částečně, nechci škudlit ale nechci ani nic hogofoto za desítku :)

              0 0
              • kubad  

                XT sou dobré a za dobrou cenu, pokud seděly proč hledat jinde

                0 0
        • 777rada  

          kdysi jsem zkoušel podkládat třmen tak, aby desky nepřišly do styku s loukotěma – nepomohlo. Kotouče mám oba na dvou párech kol, starší G2 a novější G3 a je to stejné. Prostě jsem si zvykl na jedovatý chod opálených brzd a vyhovuje mi – postavím kolo na přední jedním prstem – ale je to za cenu občasného zadrnčení v mezní situaci.

          0 0
    • StuntJ  

      A nemáš tam náhodou kotouče od Avidu G3 ?

      0 0
      • boris85  

        Nevim presne, zase to od sebe az tak nerozeznam, ale podle obrazky bych rekl ze jo. Jsou tam proste Juice5, co se montovaly na tyhlety modely.

        0 0
        • StuntJ  

          vypadá následovně :

          http://www.kupkolo.cz/…s/bp4860.jpg

          pokud ano, tak některé série byli nerovnoměrné a způsobovaly podobné chování. Takže ho zkusmo vyměnit za jiný a uvidí se ..

          0 0
          • boris85  

            Zrejme to bude ono.

            Hele a jake bys tedy doporucil? V odkazech nahore jsou 2 hope, tak pokud bys mohl zhodnotit. Moc se v tehle oblasti nevyznam, tak bych potreboval mensi radu.

            0 0
            • MlokCZ  

              Jako první můžeš ty kotouče změřit šuplérou, jestli mají po celém obvodu stejnou tloušťku. Pokud ne, tak to dělá skoro vždy problém a stát se tohle může u jakéhokoliv kotouče.

              0 0
              • boris85  

                Supleru bohuzel nemam a kvuli tomu ji kupovat nebudu. Nicmene diky za radu.

                0 0
            • StuntJ  

              HOPE je asi best v kotoučích, jinak je to prašť jako uhoď …

              0 0
          • 777rada  

            Ještě to zítra prověřím a vezmu si ty druhé kola ale já mám starší G2 které už šly v bahnitém závodě plech na plech a pak nové G3 a je to pořád stejné. Jasně že nic nevibruje když zrovna umyju kolo. Ale pokud je brzdný účinek maximální tak si někdy zadrnčí. Nemyslím si, že je to problém – spíš by mě to zajímalo teoreticky a nemyslím si ani, že je to problém výhradně Avidů, spíš bych to viděl na malou tuhost celé soustavy + roli hraje i úhel hlavové trubky (podle mě). Reba mi v předozadním směru chodí i s mými 75kg určitě 2cm aniž bych vůbec sáhl na brzdy. Hydraulik jsem zatím moc nevyzkoušel ale Juicy co mám jsou bezkonkurenčně s tou 185 vpředu „nejjedovatější“.

            0 0
            • kubad  

              sou i jedovatejsi brzdy :-)

              0 0
              • 777rada  

                Které si nikdy a za žádných okolností nezacukají ani s velkýma kotoučema vpředu? Mluvím o drobných vibracích v jedné a pořád stejné fázi brzdění na asfaltu, žádné mlácení, je to tak akorát že si toho občas všimnu, mimo asfalt nikdy.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.