Gravel bike Norco XR Search - pomoc s výběrem vhodné velikosti

6 nepřečtených
  • sammy

    Ahoj

    mám dotaz k výběru velikosti gravel kola, konkrétně Norco XR Search

    Měřím 180 cm, k rozkroku 86 cm.

    Silničku/CX/gravel jsem nikdy neměl, takže nemám moc co porovnávat. Budu objednávat online a pro kolo si pojedu osobně, takže prostor vyzkoušet a případně přeobjednat velikost/nákup zrušit bude, ale bylo by hezké se trefit napoprvé, pojedu daleko. Pánové z e-shopu mi řekli, že mám vzít spíš 55.5, ale customer service spíš nic než moc.

    180 cm je na hraně u velikosti 55.5 (Norco size chart). U 58 je to v 1/3. Logika mi říká spíš 58 protože výrobce, ale všude jsem se dočetl, že je lepší jít o číslo dolů, resp. spousta lidí píše, že má oproti silničnímu u gravel o stupeň menší velikost. Ale jsou i odlišné názory. že to je dědictví z cyklokrosu, které u gravel neplatí apod.

    Chci jezdit jak dlouhé cyklotůry s bagáží, tak i krátké zábavnější trasy nalehko, takže potřebuju udělat to univerzálnější rozhodnutí, aby to moc nebolelo. MTB GT mám L, ale to tady je kvůli odlišné geometrii a vyšší hustotě velikostí rámů k ničemu.

    Nemáte někdo zkušenost konkrétně s Norco? Jak byste v tomto případě vybírali? Nechce se mi to pak řešit třeba delším představcem…

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.