• Paja

Tak když se k tomu nikdo nemá…:)

0 1
    • mastihuba  

zaspal půlnoc a jeste se z toho snazi udelat benefit :)

0 1
    • Motyll  

Tak hlavní událost měsíce září se kvapem blíží :)

0 0
    • Jezevec70  

Tsak prý už je v provozu cyklopodjezd Hladíkové. Už jste tam někdo jel? Je to rozumně udělané nebo zase nějaký paskvil?

Podjezd Křenpvé je prý v plánu 2025, spolu s rekonstrukcí u­lice.

0 1
      • BuraX  

Já to jel. Sice po tmě, ale cajk. To, co jsem viděl, že se plánuje na Křenové, vypadá mnohem hůř – tmavej tunel se zatáčkou.

0 0
    • pepek  

.

0 0
    • Paja  

Dnes z prakticko-regeneračních důvodů jen do Bílovic na ostrůvek, kdyby jel někdo kolem, budem tam s Jardou už v „jeho“ čase, tj. dávno před 18.

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • mastihuba  

ja teda tradičně taky nemůžu :D

0 0
        • Paja  

Z toho nevím jestli se ještě dostanem :D

0 1
          • mastihuba  

myslim že bych potřeboval psychiatra jako depka, vincky nestíhám, hoknu nestíhám, barák nestíhám, kolo nestíhám, tak na to seru a sedím u Daddyho. :D

0 0
      • Motyll  

Depka může, určitě nebudu (chystáme trať na Palavě).

0 0
    • pepek  

Dám to sem, tady je dost místa a do kvízovek skoro nikdo nechodí. Pěkný sjezd do udolí, který jsem už tady kdysi odložil je stále aktuální. Nikdo tam nejezdí, přitom je to takový pěkný kousek, to je fakt jak s těma perlama :-( https://mapy.cz/s/pevecaleko

1 0
      • mastihuba  

kdyz to zase vede od nikud nikam :) dobry by to bylo v protismeru, to aspon lidi na asfaltu nevidí ze slezu a du pesky. :)

0 0
      • Jaroslávek  

Musíš dělat do kvízovek větší osvětu. Zbytek si domysli, na své štěstí pomysli.

0 0
      • Macik  

Spíš si myslím, že spousta lidí houbelec pozná stejně jako já. Teda alespoň se tím uklidňuju :-)

0 0
    •  
      0 1
    • novcze  

po čase jsem zase jel tudy https://mapy.cz/s/fosedalanu a zdá se mi to nebo tam jak bývala ta megakaluž, tak to vyasfaltovali

0 0
    • Paja  

Tento týden výjimečně dnes, bo od zítřka má pršet…

0 0
    • mastihuba  

už sem to tady jednou řešil a nedořešil :)

PC pro důchodce na čtení novinek, mailů, sledování trubky apd.

tablet?

notes?

cena do 5? nebo do 7?

značka? preferujete? nebo jen podle techniky uvnitř? win10 win11?

Linux už jsme probrali posledně, ten asi fakt ne. :)

https://www.gigacomputer.cz/…e-notebooky/

0 0
      • Polka  

Umí dotyčný ovládat PC nebo viděl/ovládal někdy tablet? Nosí brýle resp. jak vidí? Pokud chce YT, tak by to chtělo něco většího asi, ať na to dobře vidí. Kvůli jednoduchosti a přenositelnosti bych já volil tablet, ale jakej přesně, to ti neporadím, jsou toho mraky O:-)

0 0
        • pepek  

tablet? pro důchodce? cha cha :-)

0 0
          • Polka  

Nesuď podle sebe ;-) Třeba moje máti je zručná, teď má iphone (předtím huawei a xiaomi) a ntbk, tablet by určo taky zvládla. Proto se ptám, v jakým stavu je ten, kdo to bude obsluhovat.

0 0
            • pepek  

Myslel jsem jen na rozměr monitoru. Já su neni eště důchodce, ale tablet by mně byl na. . . .

0 0
              •  
                0 0
              • Polka  

Jak su neni? Seš v předčasným? Seš, takže důchodce ;-)

0 0
                • Paja  

Já teda nevím kterej den se pepa narodil, ale už by klidně mohl být i v nepředčasným důchodu (pokud si ho nenadělili pod stromeček ;)

0 0
                  • Polka  

Já ani nevím kolik mu je natož kolik let je v úkrytu, jen že asi šel do předčasnýho. V tom případě nechápu, jak se může nepovažovat za důchodce, zřejmě je pouze senior :-D

0 0
              • mastihuba  

děkuji za přínosný příspěvek, máti má brejle na čtení a upřednostním notes s větším monitorem :)

0 0
                •  
                  0 0
                • Polka  

Tak co se ptáš, když vlastně víš? :-) Žena a moje máti mají ntbk HP s Win10, bližší konfigurace neznám, nemají problém. Buď ber to co nahodil String, ale za mě stačí v pohodě 4GB. Měl jsem donedávna a taky jsem kupodivu fungoval, od loňska mám Barbone z TSbohemia „jen“ s 8GB a jede cajk, načtení win za pár sekund. YT a videa jsou spíš o grafice, ne?

Kompl pro důchodce za 7 tyček na ty požadovaný věci mi přijde tak nějak zbytečnej overkill, ale asi se moc níž nedostaneš no. Já bych volil třeba levnější https://www.tsbohemia.cz/…d387986.html nebo dražší https://www.tsbohemia.cz/…d400515.html.

0 0
                  •  
                    0 0
              • Jaroslávek  

Kdepak hochu, tady vyšťourají všechno. Nevím proč ti vadí přiznat důchod. Mě to problém nedělá. Třeba mi vyšťourají někde moje kolo.

0 0
                •  
                  0 0
      •  
        1 0
      • novcze  

nestačil by nějaký chromebook?

0 0
        • JSt  

:-D

0 0
          • novcze  

na čtení mailů a YT je Chrome OS v pohodě, ne?

0 0
            • JSt  

jo. telefon taky. ;-)

0 0
              • novcze  

nebyl požadavek na nedotykové řešení pro seniora?

0 0
                • Polka  

Chtěl větší displej, že prý máti blbě vidí ;-)

0 0
                  • JSt  

vetsi uhlopricku nez pripojit klavesnicu s mysou k televizoru doma tezko vymyslis. vyjde to na dve kila a na zamyslene pouziti dostatecne. ;-)

0 0
                    • Polka  

Záleží na TV, klidně může mít starší s pomalým OS, kde si moc nezabrouzdáš nebo třeba žádnou a pak to vyjde finančně trošku jinak :-P

0 0
                      • JSt  

to je samo mysleno jako vtip. ;-) na pousteni jutubu a brouzdani internetem je zcela dostatecna cela skala zarizeni vod hodinek az po auto. bez kompromisu je ale vpodstate furt jen ten pocitac. ;-)

0 0
                        • Polka  

Mám nějak fixlý, že ty to všechno myslíš vážně, sorry :-) YT na hodinkách jsem teda ale ještě neviděl. S PC souhlas resp. YT videa si užívám ve vysokým rozlišení nejvíc na TV, právě kvůli uhlopříčce a kvalitě obrazu.

0 0
                          • mastihuba  

ne smart tv napojeno na comp jim davat nebudu :) ale chapu ze to myslíte dobre

0 0
                            •  
                              0 0
                    •  
                      0 0
            • Vilém  

Ja si to nedavno koupil a jsem spokojen. Chtel jsem neco na net, maily ap a nemuzu si to, pro tento ucel, vynachvalit. Je to lehouckem tenke, vydrzi to tak 7–8 hod brouzdani, ma to dotykovy displej, ktery se dat pretocit, takze to muze slouzit jako tablet. Za 3000,– parada.

0 0
    • Polka  

Pěkná Halouzkovina – https://www.youtube.com/watch?…. Nejste v tom sami, soudruzi :-)

0 0
      • Polka  

Příroda, svoboda…

0 0
        • Paja  

…a to ještě nedojeli k Rešovským vodopádům :D

0 0
        • Jaroslávek  

Svoboda vidím v tom, že tohle si nemusím vybrat.

0 0
        •  
          0 0
      •  
        0 0
    •  
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.