Pokračování, po rituálním odchodu depky, lehce skomírajícího vlákna ;)
Pokračování, po rituálním odchodu depky, lehce skomírajícího vlákna ;)
Jaký si to uděláš, takový to máš… ;)
BTW má někdo doma tepelné čerpadlo? Nejlépe vzduch voda? Zkušenosti?
nemám, švára má, nicméně mne u něho velmi negativně zaujalo provedení vrtule – výlisek a to teda příšerné, samé otřepy, podle mne to zbytečně přidává na hlučnosti. Víc k tomu bohužel říct nemohu, švagr je spokojen. Má to 6 let.
chceš na někoho kontakt? :)
vzhledem k těm rusákům bych taky nejradši přešel na tepelná čerpadla, ale potřeboval bych nějakou náhradu do bytu za plynový kamna, klasický vafky… nejradši bych využil díru na odtah skrz zeď co mají vafky, ale na fasádu by mi venkovní jednotku nikdo nepovolil, takže jedině na balkon na který není vidět…
zatím teda cena plynu jde nahoru stejně jako cena elektřiny, takže zatím to nijak nehrotím, ale kdyby se plyn zdražoval podstatně víc, tak bych to řešit asi musel. Za minulý období jsem platil nějakých 8k za plyn oproti 11k za elektřinu, takže pohoda.
Já jsem taky ve fázi úvah. Plynem topím, ca 25k CZK rok. Spíše se rozhlížím po variantě „co když plyn vypnou“. Jako mám i krbovky s výměníkem, ale tím topím 2× do měsíce. Nouzově by to chvíli šlo. Na pořádný kotel nemám prostory.
TČ bych eventuálně bral toto, dotace + sleva. Mno uvidíme, co na to Putin.
Putin potřebuje plyn prodávat, takže nevěřím, že by to vypnul na dlouho… ale taky jsem nevěřil, že vjede na Ukrajinu a jak to dopadlo.
Vypne-nevypne, vrchní gynekoložka už před válkou vyhlásila konec plyn. kotlů, teď to možná jenom urychlí.
No právě… Jenže v našich zeměpisných šířkách (zatím) topit musíš.
topit nemusis, jen topit lze a je to pohodlne. kdyz bude topeni problem, priobleces se. ostatne tak to funguje vsude a odjakziva. zvirata veksluji chlupy. ;-)
takze zaklad je si na zimu prestat holit nohy :)
to je napred treba na leto zacit. ;-P
s tim ja problem nekolik let nemam, tak daleko pres vanu nedosahnu :)
Nohy si holej jen zavodnici a bukanyri, to je dokazny, ne? :-)
do ktere skatule soupnem motyla? :)
motyl je zavodnik
Včera jsem na výstecu viděl předváděcí kamion Regulus, ale firem je samozřejmě hafo. A slyšel jsem, že čerpadlo ideálně s podlahovým topením, kvůli efektivitě…což je tvůj případ, ale nerozumím tomu :-)
Já bych zatím nepanikařil bo se to může vyvinout všelijak, stejně mi zbývá tak max. modernizovat kotel jinak bych musel vymlátit dvorek, sklep a bůhvíco všechno ještě kvůli větším změnám.
Protože na čerpadlo je ideální nízkoteplotní systém, tj. nejlépe podlahovka.
Zatím to sleduju jen okrajově, cenu plynu mám fixovanou.
Podlahovku dole všude mám, ale je třeba vytápět i vršek. Nicméně kotel už má nejlepší léta za sebou (2006) a tak stejně (časem) musím vyřešit náhradu…
My máme původního stařečka Junkers z 2002.
Destila Brno 1982 :D
(Schválně, kdo to překoná.)
:D
Kolik zaplatíte ročně?
Resp. stačí spotřeba toho kotla :-)
Za loňský rok o malinko míň, něž Motyll. Je v tom i teplá voda a vaření, tarif nějakej starej standardní bez fixace.
posledni veta pred smrti. :-))
…cenu plynu mam fixovanou. :-DDD
Dočasně pochopitelně. Stejně jako elektřinu.
Dočasně to dnes nemá nikdo.
Jako na jeden Furt? :-D
to dacasne je pro tebe zname datum, ktere nic nemusi znamenat pro dodavatele. kdyz to bude pro nej neunosne, zvysi ti cenu fixace nefixace a ty na ni bud pristoupis, nebo muzes jit bez sankci do ****** shanet jineho dodavatele, kteri ale jsou bez vyjimky drazsi nez soucasny po zvyseni cen. takhle onehda rikali v radiu, ze to chodi. prijde mi to uveritelne. ;-)
Spoléhám na velké nadnárodní firmy :)
o víkendu v Pisárkách ČP MTB 2022 Brno
sobotní stream https://www.youtube.com/watch?…
nedělní stream https://www.youtube.com/watch?…
Samovýčep na Vranově má zateplení, jako Sokoli v Rakovcích. V bezvětří to pivo chutná o dost víc.
v takové kose má někdo chuť do sebe lejt studený pivo? :)
Na pivo je chuť vždy ale otázka zní jestli si ho dat .
ale pravdu :D https://youtu.be/tQpyOwnCRVQ?…
9krát ne. :)
to jsme na tom stejně :) přitom toho oproti tobě vypiju několikanásobně víc.
Takže bych moh přitlačit?
+1 ;) myslím, že dnes už mají jiná měřítka
nerozumím otázce „zavádí vás alkohol do horší společnosti?“
myslím že nejde říct jestli jsou horší společnost cyklisti, vinaři, hospodští, kolegové v práci, rodina… obecně nejlíp sem na tom když se s nikým nestýkám, což by mělo teoreticky znamenat že reverzně jednotlivé skupiny svojí účastí spíš zlepšuju, nicméně v praxi se tento fakt nedá potvrdit a leckdy je to spíš naopak. :D
pokud sednes v knajpe na skopek a nejsi zrovna tou nejvetsi spodinou v lokale, zavedl te alkec do horsi spolecnosti.
taky bych si dovolil tvrdit, ze spousta z nas si nechala napsat neco na futro, pripadne si byli nuceni nechat zatahnout cech kamosem.
a verim tomu, ze snad kazdy byl na sebe nekdy nasrany, kdyz se vylil a nasledne ztratil minimalne dopoledne.
proc si lhat do kapsy? ;-)
cizí lidi neber jako společnost ber svoje okolí a ne každej cyklista musí byt nutně větší nebo menší alkoholik než vinař a naopak. Ze si doma zapomeneš šrajtoflu bych nenazýval finančním problémem :) faktury taky neplatíš všude hned :)
Výčitky svědomí jsou můj nejtučnější křížek už od průmyslové školy, vždy jsem chtěl být lepším člověkem. :P
Jeden křížek. Ranní doušek piva po noční kalbě mně dělá dobře. :-)
Pod stropem jsou topidla. Bylo tam velmi příjemně. ;-)
Mimo jiné si tam dávali pivo i pan majitel s kamošem. Byli po švihu, řikali, že dali pade někde směr Hořice. Furt nahoru dolů.
Až si tam nějakej lumen zapálí, tak to bude i s kouřovým efektem :-)
Uvnitř jsou piktogramy s přeškrtnutým cigárem. Tak to snad i kuřák pochopí. ;-)
Je to jak říkáš. Např. „Neolizujte železné zábradlí“ :-)
Kdyby se někdo chtěl o víkendu vyvětrat…
Na víkend mám už o zábavu postaráno ;)
srub IKEA ? :-)
Ne, všetko popíliť, jak říká pepa :)
Bacha, tam vzadu se ti usídlili ňácí bezdomáči :-P
Bohužel tam nehospodařím jen já O:-)
Taky už budu vozit bukovej plyn z lesa.
před pár dny jsem viděl v tv reportáž jak se otvírají traily a nějací mlaďoši v Boskovicích povídali jak přes zimu trénovali v hale, jestli teda nemysleli posilko, tak by mě teda moc zajímalo, kde se dá na kole trénovat v hale
Něco pro Depku. Třeba odluku od BF využil smysluplně a naučil se AI.
Obávám se, že některá adjektiva v tom inzerátu Depka úplně nesplňuje.
Tam přece nechce bo prostředí bez oken.
Jo, tam už se jednou byl i podívat.
Jakože dělají na jabkách? ;)
vzhledem k tomu jak často tam ty grafiky hledají, tak buď neuvěřitelně rostou, nebo se jim na to každej za chvilku vys**e
To tam visí kvůli Paťasovi, furt doufají, že si to ještě rozmyslí :D
Tak už nám to začíná…
To je Holštejn?
Edit: A jo. Dyk je to napsaný na tom hrnku :-)
riskovali byste to na sedlovku? je to eskovej ram 26 a sedacka jebe do zadniho kola.
Ne.
Taky ne .
Sedačky jsou nesmysl, vozik je bezpečnější a pohodlnější…
bezpecnejsi, ze se pomalej rozjedes a jsi jak delsi tak sirsi? pohodlnejsi, ze decko z toho nikam moc nevidi kdyz sedi nizko, ani si s nim povidat nemuzes, kdyz trosku foukne, pac je moc vzadu? ;-)
oboje je do znacne miri jen vyplod sobeckosti rodicu, v cemz ma vozik urcite navrch, pac do nej lze jebnout jeste nesediciho parchanta. ;-)
To posuň o ty 3 zářezy blíž a už to do zadního kola nepůjde…
pokud je sedlovka dost zasunuta, vubec bych se toho nebal. ;-)
nepoznam prumer sedlovky, ale pokud by to byla jen 27,2 mm, tak u treba u hamaxu udavaji minimalni prumer trubky 28 mm…
zkusim stanovu variantu, sedlovka je mam pocit na max musel bych koupit delsi.
Nechce někdo veterána, uklízím garáž.. :)
Hmmm,rám-krása.
Moc bych ho chtěl,ale zase by jen někde viděl bez využití.
Tak třeba ho někdo jinej využije.
Skoda, ze nejsem o 10cm vyssi.