• Paja

Pokračování, po rituálním odchodu depky, lehce skomírajícího vlákna ;)

0 0
    • Motyll  

Jaký si to uděláš, takový to máš… ;)

BTW má někdo doma tepelné čerpadlo? Nejlépe vzduch voda? Zkušenosti?

0 0
      • Jenda_T  

nemám, švára má, nicméně mne u něho velmi negativně zaujalo provedení vrtule – výlisek a to teda příšerné, samé otřepy, podle mne to zbytečně přidává na hlučnosti. Víc k tomu bohužel říct nemohu, švagr je spokojen. Má to 6 let.

0 0
      • novcze  

vzhledem k těm rusákům bych taky nejradši přešel na tepelná čerpadla, ale potřeboval bych nějakou náhradu do bytu za plynový kamna, klasický vafky… nejradši bych využil díru na odtah skrz zeď co mají vafky, ale na fasádu by mi venkovní jednotku nikdo nepovolil, takže jedině na balkon na který není vidět…

zatím teda cena plynu jde nahoru stejně jako cena elektřiny, takže zatím to nijak nehrotím, ale kdyby se plyn zdražoval podstatně víc, tak bych to řešit asi musel. Za minulý období jsem platil nějakých 8k za plyn oproti 11k za elektřinu, takže pohoda.

0 0
        • Motyll  

Já jsem taky ve fázi úvah. Plynem topím, ca 25k CZK rok. Spíše se rozhlížím po variantě „co když plyn vypnou“. Jako mám i krbovky s výměníkem, ale tím topím 2× do měsíce. Nouzově by to chvíli šlo. Na pořádný kotel nemám prostory.

TČ bych eventuálně bral toto, dotace + sleva. Mno uvidíme, co na to Putin.

0 0
          • novcze  

Putin potřebuje plyn prodávat, takže nevěřím, že by to vypnul na dlouho… ale taky jsem nevěřil, že vjede na Ukrajinu a jak to dopadlo.

0 0
            • pepek  

Vypne-nevypne, vrchní gynekoložka už před válkou vyhlásila konec plyn. kotlů, teď to možná jenom urychlí.

0 0
              • Motyll  

No právě… Jenže v našich zeměpisných šířkách (zatím) topit musíš.

0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
                • JSt  

topit nemusis, jen topit lze a je to pohodlne. kdyz bude topeni problem, priobleces se. ostatne tak to funguje vsude a odjakziva. zvirata veksluji chlupy. ;-)

0 0
      • Polka  

Včera jsem na výstecu viděl předváděcí kamion Regulus, ale firem je samozřejmě hafo. A slyšel jsem, že čerpadlo ideálně s podlahovým topením, kvůli efektivitě…což je tvůj případ, ale nerozumím tomu :-)

Já bych zatím nepanikařil bo se to může vyvinout všelijak, stejně mi zbývá tak max. modernizovat kotel jinak bych musel vymlátit dvorek, sklep a bůhvíco všechno ještě kvůli větším změnám.

0 0
        • Paja  

Protože na čerpadlo je ideální nízkoteplotní systém, tj. nejlépe podlahovka.

0 0
          • Motyll  

Zatím to sleduju jen okrajově, cenu plynu mám fixovanou.

Podlahovku dole všude mám, ale je třeba vytápět i vršek. Nicméně kotel už má nejlepší léta za sebou (2006) a tak stejně (časem) musím vyřešit náhradu…

0 0
            • Polka  

My máme původního stařečka Junkers z 2002.

0 0
            • JSt  

…cenu plynu mam fixovanou. :-DDD

0 0
              • Motyll  

Dočasně pochopitelně. Stejně jako elektřinu.

0 0
                • pepek  

Dočasně to dnes nemá nikdo.

0 0
                • JSt  

to dacasne je pro tebe zname datum, ktere nic nemusi znamenat pro dodavatele. kdyz to bude pro nej neunosne, zvysi ti cenu fixace nefixace a ty na ni bud pristoupis, nebo muzes jit bez sankci do ****** shanet jineho dodavatele, kteri ale jsou bez vyjimky drazsi nez soucasny po zvyseni cen. takhle onehda rikali v radiu, ze to chodi. prijde mi to uveritelne. ;-)

0 0
    • novcze  

o víkendu v Pisárkách ČP MTB 2022 Brno

sobotní stream https://www.youtube.com/watch?…

nedělní stream https://www.youtube.com/watch?…

1 0
    •  
      0 0
    • Lišák  

Samovýčep na Vranově má zateplení, jako Sokoli v Rakovcích. V bezvětří to pivo chutná o dost víc.

1 0
      • mastihuba  

v takové kose má někdo chuť do sebe lejt studený pivo? :)

0 0
        • Markony  

Na pivo je chuť vždy ale otázka zní jestli si ho dat .

1 0
          • mastihuba  

ale pravdu :D https://youtu.be/tQpyOwnCRVQ?…

0 0
            • kankrlicek  

9krát ne. :)

0 0
              • mastihuba  

to jsme na tom stejně :) přitom toho oproti tobě vypiju několikanásob­ně víc.

0 0
              • Paja  

+1 ;) myslím, že dnes už mají jiná měřítka

0 0
              • mastihuba  

nerozumím otázce „zavádí vás alkohol do horší společnosti?“

myslím že nejde říct jestli jsou horší společnost cyklisti, vinaři, hospodští, kolegové v práci, rodina… obecně nejlíp sem na tom když se s nikým nestýkám, což by mělo teoreticky znamenat že reverzně jednotlivé skupiny svojí účastí spíš zlepšuju, nicméně v praxi se tento fakt nedá potvrdit a leckdy je to spíš naopak. :D

0 0
                •  
                  0 0
                • JSt  

pokud sednes v knajpe na skopek a nejsi zrovna tou nejvetsi spodinou v lokale, zavedl te alkec do horsi spolecnosti.

taky bych si dovolil tvrdit, ze spousta z nas si nechala napsat neco na futro, pripadne si byli nuceni nechat zatahnout cech kamosem.

a verim tomu, ze snad kazdy byl na sebe nekdy nasrany, kdyz se vylil a nasledne ztratil minimalne dopoledne.

proc si lhat do kapsy? ;-)

0 0
                  • mastihuba  

cizí lidi neber jako společnost ber svoje okolí a ne každej cyklista musí byt nutně větší nebo menší alkoholik než vinař a naopak. Ze si doma zapomeneš šrajtoflu bych nenazýval finančním problémem :) faktury taky neplatíš všude hned :)

Výčitky svědomí jsou můj nejtučnější křížek už od průmyslové školy, vždy jsem chtěl být lepším člověkem. :P

0 0
            • Lišák  

Jeden křížek. Ranní doušek piva po noční kalbě mně dělá dobře. :-)

1 0
        • Lišák  

Pod stropem jsou topidla. Bylo tam velmi příjemně. ;-)

Mimo jiné si tam dávali pivo i pan majitel s kamošem. Byli po švihu, řikali, že dali pade někde směr Hořice. Furt nahoru dolů.

0 0
          • Macik  

Až si tam nějakej lumen zapálí, tak to bude i s kouřovým efektem :-)

0 0
            • Lišák  

Uvnitř jsou piktogramy s přeškrtnutým cigárem. Tak to snad i kuřák pochopí. ;-)

0 0
              • Macik  

Je to jak říkáš. Např. „Neolizujte železné zábradlí“ :-)

0 0
    • Motyll  

Kdyby se někdo chtěl o víkendu vyvětrat…

0 0
      • Paja  

Na víkend mám už o zábavu postaráno ;)

0 0
      • novcze  

před pár dny jsem viděl v tv reportáž jak se otvírají traily a nějací mlaďoši v Boskovicích povídali jak přes zimu trénovali v hale, jestli teda nemysleli posilko, tak by mě teda moc zajímalo, kde se dá na kole trénovat v hale

0 0
    • Motyll  

Něco pro Depku. Třeba odluku od BF využil smysluplně a naučil se AI.

0 0
      • obda  

Obávám se, že některá adjektiva v tom inzerátu Depka úplně nesplňuje.

0 0
      • Polka  

Tam přece nechce bo prostředí bez oken.

0 0
      • nomecz  

vzhledem k tomu jak často tam ty grafiky hledají, tak buď neuvěřitelně rostou, nebo se jim na to každej za chvilku vys**e

1 0
        • Paja  

To tam visí kvůli Paťasovi, furt doufají, že si to ještě rozmyslí :D

0 0
    • Motyll  

Tak už nám to začíná…

0 0
      • Macik  

To je Holštejn?

Edit: A jo. Dyk je to napsaný na tom hrnku :-)

1 0
    •  
      0 0
    •  
      1 0
    •  
      0 0
    • mastihuba  

riskovali byste to na sedlovku? je to eskovej ram 26 a sedacka jebe do zadniho kola.

0 0
      • Polka  

Ne.

0 0
      • Motyll  

Sedačky jsou nesmysl, vozik je bezpečnější a pohodlnější…

0 0
        • JSt  

bezpecnejsi, ze se pomalej rozjedes a jsi jak delsi tak sirsi? pohodlnejsi, ze decko z toho nikam moc nevidi kdyz sedi nizko, ani si s nim povidat nemuzes, kdyz trosku foukne, pac je moc vzadu? ;-)

oboje je do znacne miri jen vyplod sobeckosti rodicu, v cemz ma vozik urcite navrch, pac do nej lze jebnout jeste nesediciho parchanta. ;-)

0 0
          •  
            0 0
      • Karaya  

To posuň o ty 3 zářezy blíž a už to do zadního kola nepůjde…

0 0
      • JSt  

pokud je sedlovka dost zasunuta, vubec bych se toho nebal. ;-)

0 0
      • JSt  

nepoznam prumer sedlovky, ale pokud by to byla jen 27,2 mm, tak u treba u hamaxu udavaji minimalni prumer trubky 28 mm…

0 0
        • mastihuba  

zkusim stanovu variantu, sedlovka je mam pocit na max musel bych koupit delsi.

0 0
    •  
      0 0
    • scoty  

Nechce někdo veterána, uklízím garáž.. :)

0 0
      • Jáchym 1  

Hmmm,rám-krása.

Moc bych ho chtěl,ale zase by jen někde viděl bez využití.

Tak třeba ho někdo jinej využije.

0 0
      • Vilém  

Skoda, ze nejsem o 10cm vyssi.

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.