• Paja

Tak ať vám to šlape, syčáci!

0 0
    • mastihuba  

navecer u krbu :)

0 0
    • mastihuba  

přiznejme si, kdo z vas to ma :)

0 0
    • Jaroslávek  

Nazdar.

1 0
    • Hammond  

No,pomalinku jedu,letos bych chtěl najet alespoň tu osmičku..

1 0
    • chemik_mara  

Jak se ma asi Patrik?

1 0
    • babicak  

Přijede zítra Pepa na Buk?

za a : přijede, ale dopoledne

za b: přijede odpoledne tak, aby za světla odjel

za c: nepřijede

0 0
      • Paja  

Přijede dopoledne na Holednou…

0 0
        • pepek  

e: Ani jedno (bo dopo přijede kominík)

0 0
          • babicak  

Vy máte v paneláku kamna?

0 0
            • pepek  

Nějak se ohřát musíš. Teoreticky je furt zima.

0 0
            • Paja  

…chce si na něj šáhnout pro štěstí ;)

0 0
            • pepek  

Kamna dobrý, tak jsem mohl vyjet za sluníčka, které kupodivu nezalezlo podle předpovědi v 10:00, ale až 13:30 :-)

0 0
              • Polka  

To patří do Kvízovek ;-)

0 0
                • pepek  

Tady je to pro odpírače kvízovek :-)

0 0
                  • Paja  

A to je kdo?

0 0
                    • pepek  

Tak jeden militantní tady byl. No a původní author kvízovek do nich taky nechtěl chodit, že.

0 0
                      • Paja  

Kterej? Původní autor uz tam dávno chodí.

0 0
                  • Polka  

A na fotce je teda Zenker? Bo pro mě je to zakázaná oblast :-)

0 0
                    • pepek  

Jsou to dvě různá místa. Zenker to není. Proč je zakázaná?

0 0
                      • Polka  

Bo jsem tam zažil zepár zajebávek.

0 0
                        • pepek  

Tak to bych nemohl jezdit nikde :-)

0 0
                          • Polka  

Dobře, tak zepár nepěkných zajebávek, které se mi zkrátka vryly do paměti :-)

0 0
                            • babicak  

Cesta PodJ elencem. https://mapy.cz/s/ponunuboru

0 0
                              • pepek  

Která fotka? Jsou to dvě různá místa (A to místo taky nesouhlasí)

0 0
                                • Paja  

…a částka teprve ne ;)

0 0
                                  • pepek  

To taky. Já jsem to ani do kvízovek nedával, protože každý jsme tam jeli mnohokrát. (Chtěl jsem vás jen nas*at s tím sluníškem :-)

0 0
                                    • Paja  

Smůla no.

0 0
                                    • Polka  

No ale pořád nevíme, kde to je, kua!

0 0
                                      • pepek  

No moc jste se nesnažili, súdruhovia: https://mapy.cz/s/cetufonahu

0 0
                                        • Paja  

Jak vypadá ta kolmice z 2 k silnici?

0 0
                                          • pepek  

Žádnou jsem neviděl, všiml jsem si toho až na mapě. Okolí vypadá spíš na lano, než na bicygeĺ.

0 0
                                            • babicak  

Vždyť píšu Pod Jelencem, akorát o jednu zákrutu vedle :-)

0 0
      • Polka  

C jako Cecilka

0 0
    • JSt  

talos na sracky, nemozna identifikace…

0 0
      • Polka  

Identifikovat lze celkem dobře – https://halcor.com/…os-ecutherm/ ;-)

Jinak škoda, Aleši není přáno i bez Kamazů, ale je to charakter…odstou­pil.

0 0
        • mr.nikdo  

To je otazka. Ofiko psali o setreni Policii = proto nemuze nastoupit.

Typek uz mel asi pokrocilou demenci. Jinak nechapu, jak se dozil 69.

Btw. V 69 ho sejmulo auto s 69 na kapote.

0 0
        • JSt  

charakter? pokud by pokracoval, byl by uplna pica. takhle „jenom“ nechtic zabil chlapa, to se obcas stane…

0 0
          • Motyll  

To má stejnou logiku jakože nějakej mašinfíra může za smrt Bartošové…

Viděls kde byl?

2 0
            • JSt  

vlak jede po glajzach, auto muze stopu volit a rychlost vyrazne lepe regulovat a predevsim zminena pod vlak skocila, protoze se zabit chtela. ;-)

je to vpodstate ten samej pripad, jako kdyz onehda tady baba prejela malyho parchanta, pac ji sjel pod auto a ona ho, zcela objektivne, nemohla videt. to se obcas stane, ze nekdo nechtic zabije.

0 0
              • mr.nikdo  

Jeste jsi zapomnel dodat, ze do divaku vletel Soltys a tak tak zastavil.

A Loprais malem sejmul kamose navigatora, kdyz si to hrnul na ne.

0 0
                • JSt  

nezapomnel, soltys bych ani nevedel, kdo je, nezeptat se googlu. :-P

0 0
                  • mr.nikdo  

Ja ukazal Tvoje trumfy? Skoda :D

Kazdopadne bys infarkt taky dostal, kdyby to na Tebe letelo.

A jeste se vyprazdnil.

0 0
                    • JSt  

divam se na to v kontextu tohoto serveru. kdyz kamionak posle do svodidel cyklistu, vsichni se tu z toho muzou ****** a tuplem, pokud by nekdo zminil, ze na te silnici nema cyklista co delat. u loprajza jsou zdejsi reakce presne opacne a ja v te situaci nevidim az takovy rozdil. smula to samozrejme je…

0 0
                      • Macik  

Kdyby před Lopraisem běžel někdo s praporkem, tak ho mohl upozornit, že za tou dunou někdo je, že ano.

0 0
                        • pepek  

Opravdu chceš přesvědčit zelenýho hipstera?

0 0
                          • JSt  

:-D

predepsal bych trambusy. z toho je lip videt pred auto. divne mi prijde, ze se nikdo nepozastavuje nad tim, jak muze ridic prejet cloveka a nezaznamenat to. ne kazdej ma tu kliku natrefit na drapalika.

0 0
                            • pepek  

A viděls někdy, jak tam jezdí nahoru? Ti vidí jen nebe a ta tvoje poučka, že má korigovat dráhu – to může říct jen p**a. (všimni si dvou hvězdiček pro mírnější účinek) https://www.youtube.com/…/2_TPfD8yuX8

1 0
                              • mr.nikdo  

By mne zajimalo, jestli jeste nedostal Loprais kour od lidi z CZ…

0 0
                            • mr.nikdo  

V tom aute vezme Tebe, kolo, kocarek a nevi o tom :D

0 0
                            • novcze  

ty záběry jsou online, tak se podívej https://youtu.be/GSKNFi38za4 …borec stojí za hranou duny ve stopách předešlých aut/kamionů co tam už jeli, co asi čekal, že se stane? A tvoje srovnání s tím, když někoho sejme kamion na silnici je úplně mimo… ale tuším, že jen trolíš.

1 0
                              • JSt  

takze oba vychazime ze zaznamu, kde jede kamion hranu pres hranu :-) a pri tom prejede borca, ktery patrne nic neporusil, aniz by si toho dle svych slov ridic vsiml. ;-)

to reagujes ne nepodobne jako kdyz auto srazi cyklistu a nepratele cyklistu v silnicnim provozu zacnou prohlasovat, ze kola mezi autama nemaji co delat, protoze co cekaji, ze se stane? ;-)

dvoji metr.

0 0
                                • Motyll  

Nekrmit! ;)

2 0
                                • mr.nikdo  

Sice jedna pani povidala, ale tady nejake dalsi info.

https://www.youtube.com/watch?…

Se zeptej Lou Fananka Hagena, proc ma protezu :).

0 0
                                • babicak  

Když někdo stojí na RZ v trati, tak je to p**a ( použiji Pepkovo změkčovadlo), každý divák na soutěži je na vlastní riziko. Rozhodně ten jezdec za to nemůže. A vůbec nejhorší jsou cyklisté, kteří pořádají tajný závod v městské zástavbě, jezdí hlava, nehlava a na křižovatkách na červenou a ještě to natáčí :-),. A ano, je mi líto každého ztraceného života.

3 0
                                  • Excel  

a ešče ani nemaj brzdy kolikrat

0 0
                                    • JSt  

a vubec to sou curaci… :-D

0 0
                                  • JSt  

jak je definovana trat rz na dakaru? a kdyz se tam vyskytne clovek, ktery se nepovazuje za divaka a je jen na prochazce, pristupovalo by se k nemu jinak? :-)

mne u podobnych situaci vzdycky jen zaujme, jak ma spousta lidi hned jasno na zaklade kratkeho videa bez kontextu. a to vubec netvrdim, ze ten prvotni soud nutne nemusi byt spravny. ;-)

jeste tam vidim paralelu s tou nehodou prejetyho parchanta v majlontu, kde zpravu media formovala tak, aby kazdy apriori ridicce zavidel pravdepodobne vymrdanyho velkyho mergla, z keryho oproti fabce neni vokolo auta moc videt. na dakaru je pro zmenu protezovany ridic. pritom mira idiocie borca leziciho ve stopach aut a matky nechajici dite vjet pod auto nebude moc rozdilna, jen ten dedula ma jednodussi se s tim srovnat…

0 0
                                • mastihuba  

hele ten fotograf tam nebyl nahodou a predpokladam ze si byl vědom rizika a jen nestačil uhnout. ty závodní auta nejezdi potichu jak elektromobil a uz vubec ne v tech dunach. Borec mohl stat o 10m dal ale z toho by asi nevykouzlil fotku jakou chtel udelat. to bys jako fotograf mohl chápat.

0 0
                                  • mastihuba  

tak edit, von se tam vopaloval, to si teda vybral ku..va blbe misto

0 0
                            • Polka  

Máš asi na mysli tuto záležitost s lehokolem. To je pak těžký, když nevidíš rozdíl mezi závodem v písečných dunách a běžným městským provozem.

0 0
                            • babicak  

Trambus

0 0
                        • JSt  

ty ses soupl vo flek dopredu zadarmo. ;-)

0 0
          • Polka  
            • 5.8.2011 19:19 – behem kratke chvile jsem postupne dospel k nazoru, ze tvym neduhem je, ze jsi uplna, zduraznuji, naprosto uplna pica :-D
            • 19.8.2014 08:32 – nastesti neni kazdy uplna pica, jestli mi rozumis. ;-)
            • 9.12.2022 13:15 – jakoze oficialne ma kolo vydrzet radit 5–25 hodin? to si muze koupit, sprominutim, jen uplna pica. :-D
            0 0
    • Polka  

Ty desky dneska nic nevydrží :-) Jako ty žlutý Force jsou ty nejlevnější, ale jednu zimu by dát mohly…jen by nesměly být takový sračky jak letos.

0 0
      • Paja  

Vzhledem k tomu jak vypadalo to kolo a nohy…se není co divit.

1 0
      • pepek  

Si kup u číňana.za 60,– (ale s takovou budeš měnit už během jízdy :-)

0 0
      • Polka  

Že by – https://www.cykloprofi.cz/absoluteblack7 ? Za tu cenu myslím zůstanu u starých :-)

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • novcze  

něco pro paxe jestli to tady z krytu sleduje

https://youtu.be/udZrJEMo5fo

0 0
      •  
        0 0
    • babicak  

Středa u krbu, jako obvykle, žádné překvapení, Pepa se opět neobjevil. Další zpravodajství příští středu.

0 0
      • Polka  

Nepřesné a neúplné! Pája marod, ať je mu paralen lehký :-) Jinak hnus velebnosti.

1 0
        • pepek  

To je romantika vo*e!

0 0
        • mastihuba  

foto 2 cajk, to sem potřeboval vědět :) tentokrát mi do středy vlezl funus a dlouhodobě rýmečka, ale počítám že už v budoucnu mužu jen překvapit :D

0 0
    • pepek  

Navigace netřeba, stačí chytit stopu nějakého dezorienťáka :-)

0 0
      • Polka  

Já jsem náhodou přesně věděl kudy a kam jedu :-P To ses musel celkem nadřít ne?

0 0
        • pepek  

No. . . . :-) Ale ta tvoje trasa je dobrá, taková bezbolestná (až bude sucho) Polovina cest, co tam jsou, není na mapě, takže já jsem to předtím plánoval daleko namáhavější, než je tato „bezbolestná vrstevnica“. Nebylo to moc zmrzlý, propadalo se to, zase byl triatlon :-(

0 0
          • Polka  

Bohužel za kamenkou tam bývá bordel, větve apod. Měl by to občas projet hajný a byl by pokoj.

0 0
    • babicak  

Technický problém při řazení z 11. na 12. pastorek: SRAM XO1 řazení, hazka a Eagle. Na stojanu řadí perfektně, za jízdy někdy ano, někdy ne. Dorazy jsou nastaveny správně, hazka čístá, bez bordelu, řetěz namazaný.

0 0
      • Jaroslávek  

Správně namazaný? Kapátkem? Setřeno čistým flanelovým hadříkem?

0 0
        • Paja  

Flanelovým…to je kampaň! :-D

0 0
          • babicak  

Kapátkem nakapaný, kostkovaným flanelem setřený :-) a nic.

0 0
            • pepek  

A vyvařený, vyvařený ve vosku to máš?

0 0
      • Polka  

Nepíšes o patce, patku…patku soudruhu rovnou máš? :-D Jinak klasický 12spd problém, je to citlivější na seřízení a obecně nej pastorek může být problém, musíš si s tím trošku pohrát, třeba napřed jen lehce s tahem řazení.

0 0
        • babicak  

Hraju si, hraju si a nic. Jak mám poznat velice mírně ohlou patku? To nepoznáš, na to musí být přesný přípravek.

0 0
          • Polka  

Teď dle reakce Jst…máš na mysli teda největší nebo nejmenší pastorek? A řazení blbne na obě strany nebo jen na jednu? Přesný přípravek nemám, rovnám od oka, přiložením na rovnou plochu apod. ale nemám nikde 12spd. Pokud to dělá jen někdy, tak bych byl vzhledem k tomuto systému spokojen :-)

Přijde mi ale, že chceš něco z nudy řešit, obrátil bych se být tebou na Depku, na toto je odborník :-P

0 0
          • pepek  

Letmým pohledem na kolo v profilu se mi zdá, že máš moc utaženou zatáčku bowdenu pod středem. Kyvka pak za něj může tahat. (Já tam musím mít oko jak na zajíce, aby to netahalo)

0 0
          • mr.nikdo  

Ladil jsi to v SAGu?

Btw – jak jsi to ladil?

U 12sp mne prekvapilo, ze bys to mel ladit snad na 5. Pastorku.

0 0
            • babicak  

V SAGu jsem to neladil ( to by mohlo souviset i s tou Pepkovou poznámkou o bovdenu pod středem), upnul jsem pouze kolo do stojanu a zkoušel. V stojanu řazení fungovalo na 1.dobrou.

0 0
              • mr.nikdo  

No prave…

… Ale to serizeni na lanko jsem videl delat na 5.pastorku.

0 0
      • JSt  

12. pastorek je desetizuby, na ktery by normalni retez vubec nemel jit? to bych, jak niz pise polka, povazoval za vlastnost, tu nestoprocentnost. ;-)

0 0
    • babicak  

Sagan

Pro Pepu: V San Juan se jede letošní šestka.

0 0
      • pepek  

Pro Dušana: zítra se jede Race of Champions: Youtube.com/ra­ceofchampionstv

0 0
      • mr.nikdo  

Olympiada v padani? :D

0 0
    • poison  

Na růžku ode dneška do neděle po 16.h. plznička za 30 …

https://www.pivnicemasnyruzek.cz/…9-happy-hour

0 0
      • babicak  

Pánové, kdyby někdo chtěl výborný med, ještě pár sklenic mám.

0 0
        • Paja  

…a co dobrou brazilskou kávu?-)

0 0
        • Jáchym 1  

SZ

0 0
        • JSt  

odloz mi 3 sklinky. ted jsme v pulce posledni, co jsem od tebe bral naposled. :-)

0 0
    • mastihuba  

tvl uz je to i tady v nížinné

1 0
    • babicak  

Pánové, blíží se středa, proto oět obligátní anketa, i když s jistou změnou?

Přijede zítra Pepa, nebo Mastihuba na Buk?

za a : přijede, ale dopoledne

za b: přijede odpoledne tak, aby za světla odjel

za c: nepřijede, neboť chodí pěšky na výlety resp. Franta musí okopávat vinohrad :-)

0 0
      • Jaroslávek  

Na ty dva bych nevsadil ani … teď mě něco ostrýho zrovna nenapadá.

0 0
        • mastihuba  

Mě to napadlo hned, ale celý se to vyteckovalo:)

0 0
          •  
            0 0
      • mastihuba  

Je vidět že nemáš přehled přes agrotechnické lhůty. Momentálně se chodí stříhat, anglicky pruning, školení mladého vína, zcelování směsí, případně se jen zevluje a odpočívá před náročnou sezónou.

0 0
        • babicak  

:-) ten úplný konec souvětí sedí. Přeji kvalitní regeneraci a úspěšné soustředění před nadcházející sezónou.

0 0
          • mastihuba  

no Von zimní spánek konci začínám rekognoskovat terén :)

0 0
      • Polka  

C

0 0
        • mastihuba  

Dávat tip potom co vložím fotku z Pola to je majstrstyk :)

0 0
          • Polka  

No napřed jsem mu chtěl sepsut to nepřehledný formátování ankety (profesní deformace) a na C jsem si vzpomněl až později O:-) A řeší přece středu, do té doby se může ještě všechno změnit! ;-)

0 0
            • mastihuba  

To je až zítra :)

0 0
              • babicak  

Už je zítra a je hřích zůstávat doma.

0 0
                • Polka  

To je z východního objezdu babické střelnice?

0 0
                • mastihuba  

ty neklepeš? ja včera obešel kolečko okolo dědiny a řikal si že jezdit na kole v takové kose může jen henten…

0 0
                  • JSt  

to jsem si zas dnes rikal, ze zrizovat jakoukoliv infrastrukturu pro cyklisty je u nas holy nesmysl, pac tam stejne nikdo nejezdi. neprsi, neklouze to, sviti slunicko a na kole nikoho nevidno. ;-)

0 0
                    • mastihuba  

budovat sjezdovky je taky nahovno když na nich v létě nikoho nepotkáš? :P

0 0
                      • JSt  

sjezdovka je zpravidla ciste sezonni zalezitost, pricinu ze u nas lidi nesednou na kolo bych nehledal v rocnim obdobi. https://www.youtube.com/watch?…

0 0
                        •  
                          0 0
                    • Paja  

Já dneska cestou do práce potkal cyklistů několik.

0 0
    • Motyll  

Nemáte někdo (pokud možno vyzkoušený) tip na servis kávovarů DeLonghi v Brně?

0 0
      • mastihuba  

Vyhodto a kup novej ;)

0 0
      • mr.nikdo  

Cesk?

Co za problem?

0 0
        • Motyll  

Cesk je ofiko. S tím nemám problém, spíše se ptám na doporučení/re­ference. Po tragických zkušenostech z AV servisem na Křenové…

Porblém je ve ventilu. Občas vodu nepustí do spařovače/trysek, ale rovnou odteče do odpadu. Na YT jsem k tomu sice našel video, ale nemám ani ty spec. šroubováky a ani chuť to rozdělávat.

0 0
          • mr.nikdo  

Hm, to mi jeste nedela.

Ja mam asi problem se sparovacem – tesneni. Byva dost kavy (kousku) pod. Navic odpad na kavu byva dost mokry + vykapane kolecko.

Navic k tomu tece malo vody do Espressa.

Na Netroufalkach byvalo Haico – ted Moravany. Kdysi to byl muj zakaznik a servisnich ukonu meli dost: https://www.kafeservis.cz/…vovaru-brno/

Ale Cesk je asi jistota.

0 0
      • nomecz  

ja ti poradim kam urcite nejit, protoze majitel a servisak v jedne osobe je dost traged …

https://www.firmy.cz/…na-pole.html

0 0
        • Motyll  

Díky. Kávovar už je na Dukelské, pak sem hodím dojmy…

Moje spotřeba je 4–6 kousků denně, takže počítám každou hodinu bez kávovaru :)

1 0
    • babicak  

IT pomoc pls.: udělal jsem si do ntb zálohu – kopii fotek z SD karty telefonu. Něco promažu. Jak mám udělat další zálohu, aby se mi vymazané fotky znovu nenahrály do noťasu? Předpokládám, že ty fotky, které již budou v noťasu v záloze, se znovu nenahrají.

0 0
      • Motyll  

Tohle jednoduše bez nějakého cloudu neuděláš. Používáš Google Photo nebo nativní app od Samsungu?

0 0
        • babicak  

Používám klasickou aplikaci Galerie od Samsungu, Fotky nijak prakticky neupravuji, buď si je nechám, nebo smažu.

0 0
      • Paja  

Třeba zkopírovat jen ty novější? ;)

Já do ntb hrnu fotky z tlf přes dropbox, bo když jsem to dělal jak ty, tak ve chvíli, kdy mi odešla karta, bylo několik měsíců fotek fuč :/

0 0
      • mastihuba  

nevim jestli máš účet u Microsovtu, ale k účtu je cloud 1TB což už by mohlo na chvíli stačit defakto tím jde hodně odlehčit jak počítači tak telefonu. Výhoda je okamžitá dostupnost ze všech zařízení který používáš. Platím ročně 1900,–

0 0
        • babicak  

Ne, u Microsoftu účet nemám, zatím jsem neměl důvod si o tom něco zjišťovat. No, časy se mění, asi si budu muset něco zjistit.

0 0
          • Vilém  

Tak pokud mas android telefon, tak bys asi mel mit ucet u googlu, tzn i google disk.

Nevim jak jsi delal tu zalohu, ale v nejakem total comanderu ap, by sis mohl porovnat soubory a nahrat jen to co potrebujes.

0 0
            • mastihuba  

100gb za 600 ročně

0 0
            • pepek  

Taky nechápu, kde je problém: jednou za uherský rok to v commanderu promazat a nahrát na flešku?

0 0
              • babicak  

No vidíš, vždyť je to naprosto jednoduché, seřadit soubory podle data a na zálohu nahrát jen ty, co jsou mladší, než datum zálohy.

0 0
                • pepek  

No já to mám složitější, bo si fotky řadím do chlívků – a to bych musel každý otevřít a mazat zvlášť. Tak to tam raději nahraju všechno (jednou za ±10 let.)

0 0
              • JSt  

fleska je super medium pro zalohu. ;-)

0 0
                • pepek  

Tak na ty dušanovo fotky. . . .

0 0
              • Excel  

Jednou jsem udelal to, ze jsem vsechny fotky smazal, bez nahrady. A prezil jsem to. :⁠-⁠) Dyk de vo hovno, mozna jestli chces mit na hrobe piktogram, aby si pak kazdej mohl projit tvuj zivot, navic jsme jen chrchel v toaletni mise dejin, ze.

Ale platit za cloud vypalny jen skrze fotky je imho zbytecnost.

0 0
                •  
                  0 0
          • bara2  

Nahraj další zálohu na jiné místo, než máš tu první už promazanou. Odmaž z ní vše, co už bylo jednou archivováno, podle data od-do by to mělo jít raz dva.

Aspoň takto bych to bez potřeby nějakých ptákovin od gůglů a mikrošiftů udělala já. Zatím ale mám foťák a stahuju si fotku z karty každý den a mám to ve složkách po měsících, delší výlety pak v podsložce… Nedovedu si představit mít několik giga fotek na jedné kupě, jak tam pak něco hledáš?

0 0
        • Polka  

Nepřijde mi, že by toho Dušan nafotil tolik, že by za uložení ještě musel platit ;-) Já na Googlu zdarma zatím 8GB z 15 a to fotím asi docela dost řekl bych, ale nemám tam teda veškeré fotky samozřejmě.

0 0
        • mr.nikdo  

To mas na 365?

0 0
    • Paja  

Patrik vás pozdravuje ;)

1 0
      • Macik  

Už drtí Mechovej?

0 0
        • Paja  

Vypadá to tak.

0 0
          •  
            0 0
      • chemik_mara  

Mechovej, dobře on!

0 0
      • mr.nikdo  

Nechal baterky?

0 0
        • Vilém  

Vzdyt nakonec zjistil, ze si jen neprecetl navod, ne?

0 0
          • mr.nikdo  

To jo, ale to uz mel koupenou dratovou verzi.

0 0
            • babicak  

A AXS už měl v té době prodané?

0 0
      • Polka  

A kolik % toho v tom blatě šel? :-D

0 0
        • chemik_mara  

Tak ten zavěrečněj smrkovej hájek není úplně nejjednodušší, ale zbytek by mohl dát na pohodu.

0 0
        • mastihuba  

Hoď mi prosím do SZ kde to je.

0 0
    • mastihuba  

Nemůžete něco napsat Vendelíni? Sice sem nestíhal, ale na jedno bych to urval.

0 0
      • Paja  

…jsme čekali, že tam budeš, prej jseš tam pečenej vařenej…

0 0
        • babicak  

Skoro jako inventář :-), všichni Tě znají a chválí.

0 0
          • mastihuba  

Jako fakt? :) Včera tam bylo přetopený, ještě jak to v létě trochu zateplí tak to bude cajk.

0 0
            • Paja  

Jako fakt, přišel tam borec, co jezdí i k Laďovi, a jen co Dušan řekl, že máme kamaráda Frantu, tak pan vedoucí neomylně doplnil celé jméno ;D jseš holt ikona…;)

0 0
              • mastihuba  

To tak není. Jeho táta a můj táta byli velcí kamarádi a celý to osazenstvo jsou fachmani z cimentarny. Takže je logické že se dobře známe. Ta hospoda s tím vůbec nesouvisí

0 0
                • Paja  

Jasně…a ani ta částka nesedí ;)

0 0
                  • mastihuba  

Tak v roce 2022 jsem tam byl jen asi 70× :)

0 0
            • Jaroslávek  

Tys tam byl na meníčko?

0 0
      • Macik  

Čau, v jakým stavu je cyklostezka Tvarožná – Podolí, se mi tam nechce jet to zkoumat, abych pak zjistil, že tam zapadnu až po náby :-)

0 0
        • mastihuba  

V neúplným funkční je to od velatske silnice

0 0
          • mastihuba  

Je to past i pro pěšáky

0 0
            • Macik  

Jj. To už právě vím. I to, že od Velatické silnice na Podolí to je už fajn. Snad to letos do Tvarglu udělaj. Pro mě ideál na cestu z práce na gravelu za mokra.

0 0
              • mastihuba  

Ještě by to mohli vysypat sotolinou sivicko-holubskou spojku abys nemusel na státní, známej tam přišel o lýtko.

0 0
                • Macik  

Já to z Holubic beru kolem trati do Blažovic a pak rovnou na Tvargl. Státní jen křižuju, po ní si jet netroufám.

0 0
    • scoty  

Privatizace životního prostředí v Brně pokračuje mílovými kroky…

https://osmc.webnode.cz/dostalova/

Už se staví, celá louka je pryč, díra až do Wilsoňáku.

0 0
      • mastihuba  

Není něco špatného na tom že veřejnost využívá soukromé pozemky?

0 0
        • scoty  

Tohle soukromý pozemek nikdy nebyl, ale město ho tak nějak prodalo…

https://mapy.cz/s/ledukadese

zde hlasování:

https://drive.google.com/…azRxeTA/view?…

…i ty ku.dy zelený …

0 0
          • mastihuba  

V tom článku výše se píše o restituentce JUDr. … Pokud se jim to od ní nepodařilo vykoupit …nemuseli teda měnit územní plán.

0 0
            • scoty  

Restituentka měla jen pruh při ul. Dostálova. Domy se staví na mnou vyznačeném pozemku, který tomu člověku z Prahy odprodalo město bez ohledu na petice atd.

0 0
      • pepek  

Tak není špatný bydlet blízko nájezdu na dálnici, že.

0 0
        • scoty  

No nájezd tam sice je, ale sjezd tam nějak soudruzi pro Žabiny zapomněli udělat…:)

Vzhledem k tomu, že rozhodily půl čtvrti je to na pováženou.

0 0
          • Macik  

Sjezd tam sice není, za to sjezdovka je za rohem :-)

0 0
      • novcze  

jako nezúčastněnému je mi to celkem jedno, jen se divím, že když má někdo ty love, tak že nestaví někde jinde… kousek od školy, furt tam budou lítat děcka a vedle wilsoňák, kde se scházejí taky různá individua

0 0
        • Excel  

Masňáci, pro ně jde o prestiž, advokát, architekt…

0 0
          • obda  

Asi rovnátka dost vynášejí…

0 0
      • Excel  

Jsem si to pročetl, solidní vyjebávka od města.

0 0
      • Jaroslávek  

Smutný příběh.

0 0
        • scoty  

Všichni jsme se tam naučili lyžovat, sedávali jsme tam s holkama…

Teď tam rostou dva obrovský betonový bunkry.

0 0
          • Excel  

Třeba z toho jednou budou jesle a školka, resp. zatím to vedou tímto směrem.

0 0
      • scoty  

Doslov…

0 0
      • scoty  

Beze slov…

0 0
        • pepek  

To je zajímavý, že v centru je ještě tolik místa na stavbu. Ten Wilsoňák by taky chtělo zastavět, je to jen takový suchý lesíček.

0 0
          • scoty  

Teď je na řadě Kravák, aneb jak udělat z funkcionalis­tického skvostu bytovku s podzemními garážemi…

0 0
            • novcze  

však tohle je taky v tom stylu, ne? … jinak teda kravák a ty zahrádky a školní budovy tam by šlo taky zredukovat :)

0 0
              • scoty  

Byl to trojdomek, získali ten krajní a zastavěli celou zahradu, aby tam narvali co nejvíc lidí…Tím vznikl docela brutální nepoměr s okolím kam patří např. vlastní vila architekta Fuchse …

https://mapy.cz/turisticka?…

0 0
              • scoty  

Co se docela podařilo je tenhle dům na Rezkové vzadu u lesa pod bigy.

1 0
            • JSt  

tak na tomhle nevidim vubec nic spatnyho. dyt ty funkcionalisticky stavby jsou dle soucasnych meritek naprosto nevyhovujici. a udrzet tugendhat imho bohate staci. ;-P

0 0
              • obda  

Co myslíš tím „podle současných měřítek naprosto nevyhovující“? Kostka se dá zateplit tak, že to skoro není poznat. A kromě energetické náročnosti mne žádný zásadnější problém nenapadá (alespoň podle toho ne zas tak malého vzorku funkcionalistických baráků, kde jsem byl i uvnitř).

0 0
                • JSt  

to je ten, dnes, nejzasadnejsi problem. ;-) funkcionalismus pouziva nesmyslne prvky typu teras, ktere v dane dobe nebyli schopni technologicky zvladnout aby nezacly zatekat, svetliku a vubec prosklenych ploch v ocelovych ramech, kde kondenzuje vlhkost atd. atd.

zateplit a zminene problemy vyresit samozrejme lze, jak vyse fotografiemi doklada scoty. ;-)

0 0
                  •  
                    0 0
        • novcze  

nejtragičtější na tom je, jak k tomu přišli skoro za hubičku :)

0 0
    • novcze  

tak jsem dotáhl kolo ze servisu a jako zase super, hlávko mělo vůli, přední kotouč škrtal o vnitřní destičku, něčím zaryto do tlumiče (naštěstí to vypadá, že to schytal hlavně polep) a vrchol všeho po výměně bowdenu a lanka uchycení na hazce naprosto mimo… tentokrát to alespoň vypadá, že netočil B šroubem :)

0 0
      •  
        1 0
    • mastihuba  

jen bych si dovolil upozornit ze je dnes posledni den v měsíci… abys treba zase nezapomněl :)

0 0
      • Paja  

Děkuji za upozornění, to I/2023 v názvu znamená I. kvartál, takže se zas ozvi za měsíc ;)

0 0
        • mastihuba  

no muže bejt :)

0 0
          • Motyll  

Třeba sem vždycky napiš, když vyrazíš na kolo :)

0 0
            • Paja  

To toho tady asi moc nepřibude…:D

0 0
              • mastihuba  

na to snad mame stravu ne? proc to psat 2×? :P

0 0
            • mastihuba  

jak chces :p

0 0
              • pepek  

To není dnes, ta guma je příliš čistá. (Já jsem dnes probrousil blatník čerstvě nataveným blátem, doplněným štěrkem ze silnice)

0 0
                • mastihuba  

tady svítilo slunko a foukalo

0 0
                  • pepek  

Tam taky – a tím slunkem právě to vrchní bahno povolilo a ochotně se nabalovalo. Ve stínu bylo zmrzlo.

0 0
                    • mastihuba  

me to je celkem fuk, vincek mam zatravnenej a delaji mi k němu asfalt, takze uz to pujde i na silnici :)

0 0
              • Motyll  

Co není na Stravě, to se nestalo!

0 0
    • Lišák  

Pánové, měl bych dotaz.

Kde umí v Brně nalakovat rám, aby nezas.rali závity středu a uložení hlavka?

0 0
      • JSt  

podle me nikde, protoze to je technicky neproveditelne, pokud to ma mit nejakou uroven. :-D po laku vzdycky budes muset pouzit frezku a vystruzniky nebo nejakou humpolackou alterativu typu typu smirgl. :-) bez zavitniku se obejdes, kdyz si zavit „osetris“ sam nasroubovanim starych misek pred lakovanim.

0 0
        • JSt  

co ti tady davaji typy, tak ti tam samo ram nalakuji, ale zaroven i zaserou i tam, kde nechces. ;-) komax jsem nechaval delat v mb lak na mlynske. zvladnou lakovanou vec nechat namocit do louhu i opiskovat. ale proti tomu, aby ti zalakovali hlavovou trubku a sedlovou trubku neni moc ucinna obrana. nicmene ma to pomerne jednoduche reseni. jak jsem psal, ve stredu nechej sroubnutou starou osu tak, aby se lemy misek nedotykaly ramu a neslepily se lakem. po nalakovani na hrane inkriminovanych mist smirglem oddelis pohledovy lak od nezadouciho. pak ten nezadouci muzes treba nozem odskrabnout aniz by ten pohledovy nekde odpryskl.

0 0
        • Gourny  

To si myslím není pravda.

Záleží jakej rám lakuješ a jakým způsobem lakuješ.

Můžeš totiž veškerá nežádoucí místa zakrýt páskou a nalakovat rám mokrou cestou. Necháš zaschnout a pásku sloupneš. Pak máš nalakováno jen to, co potřebuješ…

0 0
          • JSt  

mas pravdu, ze kdyby se s tim maskovanim nekdo hodne sral, mohlo by byt 100 % funkcni. realne ale kazdy, kdo se tim zabyva vi, ze oproti odstraneni nechteneho laku post je to cinnost nerentabilni. ale treba tady by pozadavku vyhoveli, si myslim. ;-)

0 0
            • mastihuba  

mnohdy je to jednodušší nez to vypada :) v nejake lakovne sem se s tim potkal ale uz nevim kde ….

https://www.a20.cz/2500/

0 0
              • JSt  

zatky netreba. do ramu muzes strcit starou sedlovku i stary hlavovy slozeni. ze ale vyndanim zalakovanyho „spuntu“ ti nekontrolovatelne odpryskne lak i kde nechces zjistis, az k tomu dojde. ;-) u tech par ramu, ktere jsem lakoval/nechaval lakovat jsem nejaky zakryvani resil jen poprve. pak uz jsem nikdy nezakryval ani stred. barva se dostane maximalne do par zavitu na zacatku, ktere snadno vycistis dratenym kartacem, kdyz nemas zavitnik. u ramu nevidim nikde zasadnejsi problem. trosku jsem si narazil u vidle v komaxitu, ktere poprasili i krk u korunky, kam se narazi krouzek hlavovyho slozeni. tam se to cistilo blbe. ;-)

0 0
                • babicak  

Když jsem si stříkával rámy na motorku, tak jsem do míst kde neměla být barva dával vazelínu. Ta se pak i s barvou hadříčkem odstranila.

1 0
                  • JSt  

jo. steteckem vazelinu jsem patlal na mufny. jen to nesmi jit do pece. :-D

0 0
                  • Vilém  

Vazelina funguje, ale jen na mokrych, nevypalovanych, lacicch. U komaxitu udela vic skody jak uzitku, protoze se v peci rozpusti, vytece kam nema a je po laku.

0 0
        • Lišák  

Dík za radu se starejma miskama. To mně nenapadlo.

0 0
      • pepek  

Je na to zakrývací lepicí páska, dost drahá. Ale ti lakýrnící by ti mohli kus dát předem, aby sis to mohl zalepit. Třeba tady se to dá řešit, ale nevím, jak dělají rámy.

0 0
      • poison  

Kdysi to zvládl starej Nakládal nedělal to sám,někam to dával zkus tam zavolat.

0 0
      • obda  

Pokud jde jen o lakování, hodně let zpátky jsem slyšel dobré reference na komaxit na letišti v Medlánkách. Ale je to fakt dávno. Ohledně závitů – jedině si to sám nějak zakrýt (viz JSt).

0 0
      • Polka  

Já mám tady poznámku https://www.komaxitcz.cz ve Dvorska a nebo Hrubýmu (Rozzo) na Purkyňce někdo lakuje rámy, tak se ho zkusit zeptat.

0 0
        • Lišák  

Lípnu to pod Tebe, ale patří to všem – DÍK!

0 0
        • Jaroslávek  

Kolo od Hrubýho, viz.Polka.

0 0
          • babicak  

Nenechával bych ho takhle stávat před garáží.

1 0
            • Polka  

V tom bych tentokrát neviděl problém, když ho měl celkem na očích ;-)

0 0
            • Jaroslávek  

Kušuj.

0 0
      • Jáchym 1  

https://www.dobos.cz/

Zeptejte se tam co a jak.

0 0
    • scoty  

Hoši, kde si v Brně vyzkoušet nějaký boty na platformy a chodící na spd? Dík

0 0
      • mr.nikdo  

Element?

0 0
        • scoty  

Tam mají hlavně 5.10 to jo, ale zajímaly by mě třeba i Giro atd?

0 0
          • poison  

U Pepeho by měli jít zkusit Oneal v Lyžárně Shimano je třeba si ale projet velikosti co tě zajímaj

Nějaký Giro maj v Dekáči

0 0
          • poison  

V punkbike na Bělohorské ještě navíc Ride concepts a Afton Keegan

0 0
          • mr.nikdo  

Tos nepsal :)

0 0
      • mastihuba  

na vodní?

0 0
      • Karaya  

Šel bych i do Zezuly, byl jsem překvapený kolik bikového sortimentu tam mají…

0 0
      • scoty  

Flat referát:

Líbily se mi NW Tailwhip tak jsem navštívil Birotarius. Takže jako vždy u NW: super design, ale to je tak všechno. nesmyslný střih boty…

Do Elementu jsem ani nešel, protože stejný ády teda 5.10 mají i u Zezuly plus ještě pár jiných značek. Ceny stejný. Teda stejně vysoký :) Zkoušel jsem Freeridery, který dřív bývaly osvědčený bačkory nalepený na pedál: oba modely, Freerider PRO taky, jsou teď jedno úzký addidas kopyto. Ty ostatní hypermoderní gumáky za 3k stačilo vzít do ruky a už se potily nohy:)barvy celý duhy:)) Takže ty moje starý ojeblý kožený Freeridery ještě nevyhodím:) Pokud tedy nové 5.10 tak o číslo větší a na Bike 24 za 60éček…

Ostatní cmrndalové ( pepe, punkbike, dekáč) jeden až dva modely, nulový výběr velikostí 45 výš…

Nakonec jsem se stavil v Olympii na Vaude, v Kolovně, neměli velikosti jak jinak:), přesto:

Vítězem se stává(alespoň prozatím):

https://www.bike24.com/p2314517.html

Tož tak:)

0 0
        • poison  

Ve velikosti 45–46 jdou na Herčíkové zkusit Spešly a Bontragery dokonce v akci.

Spešly i 47.

https://www.kolasvorada.cz/…lackslate-45

0 0
          • nomecz  

Ty spešly v DH verzi vozim uz asi 3 sezonu a jsou to asi nejlepsi flat boty co sem mel

0 0
            • scoty  

Píšou, že jsou trochu úzké, ale celkově jsou chváleny. Vyzkouším , dík :-)

0 0
              • poison  

Ty z odkazu jezdí Ufon a řekl bych že je spokojenej já mám starší generaci a na to moje šmrdlání dobrý.

0 0
              • vit.sklenar  

Hodne siroke jsou Shimano GR 501. Kupoval jsem je v Cyklopointu v Campusu. Grip ale neni uplne nejvetsi, coz nemusi vzdycky vadit.

0 0
              • poison  

Prej jsou širší než 5.10

0 0
              • scoty  

Tak jsem včera na Herčíkove zkoušel flaty. Nejdřív ty spešly. Pěkná, lehká bota zvláštním tvarem podrážky pro co největší plochu na styk s pedálem, na chůzi trochu neobratné, výstelka paty lehce nepohodlná. Dobrá volba pro ty, co z toho kola moc neslezou.

Pak jsem na zkoušku vlezl do Bontragerů a bylo rozhodnuto. Velmi lehká, pohodlná, širší bota ve špici. Sleva ze 4 na 2…

Díky všem za rady :)

https://www.kolasvorada.cz/…greyblack-46?…

1 0
                • pepek  

To vypadá, že to dlouho leželo v nedotknutelných zásobách ČSLA.

2 0
        • mastihuba  

známej kuponová nejaky sneznice na te vodní jak sem te posílal vyse.

0 0
    • mastihuba  

srdečny pozdrav od východnych susedov.

smíchov, jelinek, kdyby dole nemeli urpiner myslel bych ze su ve spindlu

0 0
      • Paja  

Grüßgott

0 0
        • mastihuba  

stulek?

0 0
          • Paja  

Planneralm

0 0
            • mastihuba  

vedle donnersbachvaldu, tam to taky neni prelidneny. dneska sam na svahu, tomu rikam luxus :)

0 0
              • Paja  

Jo, přelidněno tu není, je to super ;)

0 0
            • obda  

No tvl, to jsem tam byl taky…

0 0
              • Paja  

:D

0 0
                • mastihuba  

vy dva kdyz dojedete i s rodinama ste si mohli koupit zajezdovej skipas :P

0 0
                  • Paja  

No, my jsme se známejma (a jejich známejma) poskládali grupu tuším 38 lidí, takže kromě cen pro skupiny jsme dostali 2 skipasy zadarmo. Vědět, že tam jede i obďa, tak je přiberem a ten druhej skipas zadarmo by byl dospělej a ne jen dětskej ;-)

0 0
                    • mastihuba  

je mi jasny ze to mas vychytany :)

0 0
                      • Paja  

Nene, v tomto případě jsem byl, jak říká Jarda, „pouhý účastník zájezdu“ ;)

0 0
                        • mastihuba  

na kolik to tam ted vyjde? halušky za 15 a bravčova rezeň skoro za dvacku je uz i na mne jako jednotlivce dost a to nekupuju skipas :)

0 0
                          • Paja  

6denni pro dospělýho 258,50, nás to po těch slevách vyšlo cca na 190.

1 0
                            • JSt  

to je slusna darda. v tonale vod 13. 3. bez slev 206€. pres cestovku necely ctyri v korunach… parchanti sou nastesti este zdarma, tak je treba je rychle vycvicit, aby az to budou mit za love uz byli schopni slapat a nejezdit po buzerantskych sjezdovkach. :-P

0 0
                              • mastihuba  

tak talosi byli vzdy levnejsi. me to slapani bavi i po sjezdovce, da se to kdykoli otocit do hospody a prolit tam usetreny love za skipas :)

0 0
                                • JSt  

tam sem nechal dvacias za dve polivky, typico! :-D

0 0
                                • obda  

Pri pohledu na ceny skipasu mi Italie prijde drazsi, nez Rakousko. Ale mozna si blbe vybiram. Pravda, s nakupovanim dopredu nebo pres cestovku nemam zkusenosti. Ubytovani bookuji normalne jen par dni predem, podle snehu a pocasi.

0 0
                                  • JSt  

porovnaval jsem tato dve strediska

planneralm – 2 lanovky, 16 km sjezdovek, 6 dnu lyzovani po celou sezonu € 258,50

tonale – 19 lanovek, 4 kabiny, 100 km sjezdovek, 6 dnu lyzovani hajsyzn € 258, mimo hlavni sezonu vic nez o ten pados min.

jen v okoli tonale madonna, marileva apod. jsou skipasy skoro vo kilo drazsi, ale rekl bych umerne nabidce. asi nejdrazsi italska sella ronda v plne sezone € 373 za 480 km sjezdovek. s malyma deckama je i to tonale zbytecne velky a areal formatu planneralm by jim naprosto stacil, nemluve o tom, ze to je bliz a lyzovat se zacina ve vysce, kde nase hory konci. ;-)

0 0
                                    • obda  

Jak rikam, nedival jsem se vsude a prosel jen par stredisek, ktere mne zajimaly. Navic mi to vychazi trochu jinak, vzhledem ke starsim deckam. V Rakousku je to obvykle 16–18 mladez za 3/4, mladsi decka za 1/2 a treti dite zdarma. Italie, treba zrovna Tonale, plati 8–18 zhruba ty 3/4. A v CR jsi od 12 vcetne dospely ;) Coz zrovna pro nas udela dost penez – zhruba by se dalo rict, ze pro nas jsou rakouske Alpy levnejsi CR.

0 0
                                      • babicak  

Týdenní dovolená u nás – nemyslím Krkonoše- vyjde dráže, než ta stejná dovolená v Rakousku v Alpách? Myslím všechny náklady, doprava, ubytování, stravování, dálnice, skipas. Jak je na tom Slovensko, Chopok?

0 0
                                        • obda  

Tak minimalne skipasy ano. Ubytovani pro 5 lidi – velmi hezky 85 m2 apartman s vice loznicemi – nas ve vesnici dole stal pod 3000 na noc. Doprava 400 km jednim smerem. Stravovani na sjezdovce podobne ceny (jidlo; piti je drazsi). Snidane a vecere vlastni.

0 0
                                        • mastihuba  

ubytování 1000/noc

skipas 43€/den

dálniční známka 34€

utrata na tyden…no chladak, dve male becky s něčím na zub, par lahvi vina a nejaky drobny po hospodách pres den.

za tydle love se jezdilo na tyden do Francie :)

0 0
                              • Paja  

Oni mají celou sezónu stejný ceny.

0 0
                                • JSt  

pristi rok to vyjde nastejno. ;-)

0 0
                  • obda  

My jeli na rodinnou slevu – třetí dítě zdarma. A fungovalo to, i když dcera už je v kategorii „Jugend“ :)

0 0
      • Karaya  

Nápodobně :-)

A to pivko je asi nejlepší nealko, co jsem měl…

0 0
        • mastihuba  

díval sem se na stravu ze to co ty obejdes za den ja neusel za tyden :)

0 0
          • Karaya  

Nekecej, vždyť to ušla i žena :-)

0 0
            • mastihuba  

se mrkni na moje 4 dny :)

0 0
              • Paja  

Teď ještě porovnat kolik toho kdo vypil :D

0 0
                • Karaya  

Tak to je beztak neporovnatelné :D

0 0
                • mastihuba  

me voba precenujete, moje výkony klesají v celém spektru dovednosti :)

0 0
    • Polka  

V Hostýnkách tomu teď dávájí taky pěkně na prdel :-/

0 0
      • pepek  

Ale technika pěkná a borec to umí – jak vyvažuje tím ramenem v zatáčce. Škoda, že do Hostýnek už asi nemusím jezdit :-(

0 0
        • Jaroslávek  

Je za to placenej a dělá to dobře. Ale jak říkáš, asi tam nepojedu.

0 0
        • Polka  

Už jsem myslel, že se Šela jezdí taky v Hostýnkách a tímpádem tam taky nebudu muset jezdit, ale naštěstí je u Lipníka. Chci si tam objet GPX z 2022, tak snad to tam bude v lepším stavu.

0 0
          • Jaroslávek  

V Hostýnkách je Drásal. Šela je taky trochu v lese …

0 0
        • Polka  

Btw. buď rád, že nejezdíš hore bo tohle bys asi nepřežil :-D

0 0
          • pepek  

Jak mladý holky. Akorát trochu horší design.

0 0
            • mastihuba  

budování profilu na instanci chce svuj cas :)

0 0
          • Jaroslávek  

Podráááz !

0 0
            • mastihuba  

samozrejme jen studujete elektronické jidelak :)

0 0
              • Paja  

Spíš stravu s velkým S :D

0 0
        • mr.nikdo  

Ted jsem okolo Hostynek jezdil – horsi jak Drahany.

0 0
    • scoty  

Chobotnice má další chapadlo…

https://brnenska.drbna.cz/…vky-aut.html

0 0
      • mastihuba  

tam je poptávka po parkování veliká 3 vezaku chteji mozna stavet ctvrtej, vut… rekl bych ze se ten prostor konečně nejak resi :)

0 0
        • Karaya  

Stavět se bude 4. i 5., každý bude o 3 patra vyšší než předchozí. Alespoň to říkal developer, když jsme se tam s Asseco nastěhovali.

0 0
      • novcze  

předpokládám, že parkovací dům bude větší než je současná kapacita a pak to dává smysl

0 0
        •  
          1 0
      • JSt  

to mne rekni, co se ti na tom nelibi. soucasny stav byl horsi nez tragicky. takze misto parkoviste bude kulturnejsi parkoviste, predpokladam min prasne. :-)

0 0
      • scoty  

Určitě bych tam raději viděl něco pro lidi a ne pro auta…

0 0
        • pepek  

Tady se to už řeší

0 0
          • scoty  

Tak v Praze už tak před 20 lety oficálně zjistili, že zavést si D1 do centra byl velký omyl :) Teď tomu říkají jizva na tváři města…

Brno udělalo to samé nyní, viz VMO…

0 0
            • babicak  

VMO – jaké by podle Tebe bylo lepší, alternativní řešení?

0 0
              • scoty  

Obchvaty a ne průtahy:

Štýrský Hradec

https://mapy.cz/s/nelenefogo

0 0
                • JSt  

dyt to je na mape uplne stejny jak brno – dalnica kolem melsta. ;-)

0 0
                  • scoty  

Správně, proto jsem to sem dal:))

Malý rozdíl je v tom, že oni mají obchvat S dálnicí…

0 0
                    • scoty  

Takhle to tam vypadá: před městem doprava pod kopec „Kuřimská hora“ a dále směr Ostrovačice/Praha nebo Troubsko/Vídeň.

https://www.google.com/…16384!8i8192

0 0
                      • scoty  

Cedula taky použitelná: Směr Brno Jih a Brno Západ :)

https://www.google.com/…16384!8i8192

0 0
                      • babicak  

Pořád jsem ale nepochopil, kudy bys VMO chtěl vést, nějakou ucelenější vizi, bývalou exteritoriální dálnici zavrhuješ, tak kudy?

0 0
                        • scoty  

Teď už nejde o to kudy VMO trasovat, ale koho na něj pustit. A jelikož je VMO projektován jako průtah, je potřeba vybudovat S a J obchvat. Hitlerka na přehradě už dnes nic neřeší, protože je ve městě a navíc v rekreační zóně ze které by se stal dopravní uzel.

Dálnici ze severu je třeba poslat mimo město. Třeba tak:

https://mapy.cz/s/huhosecopu

0 1
                          • Macik  

Neeee, to by mi byla k ničemu, zatímco v trase Hitlerovky bych se Brnu zcela vyhnul. Kurnik šopa už.

0 0
                            • scoty  

Kontrolní otázka: Jak bys se Brnu zcela vyhnul, když hitlerka vede Brnem a ještě k tomu obytnou a rekreační zónou??

Snad jedině, že by se to v katastru Bystrce dalo komplet do tubusu bez možnosti nájezdu a výjezdu. A ta zamýšlená megakřižovatka by nebyla na přístavišti ale v třeba v Žabálu ;-)

Jo a taky bych vám dál k úhradě prostoje a kouřovné za ten světelnej nesmysl uprostřed rovné dálnice…:)

0 0
                              • Macik  

:-))))))

0 0
                                • babicak  

S tím tunelem to přece může být realisovatelný – viz Tvá poznámka o Štýrském Hradci, nebo Vídeň kolem Dunaje. Sjezd a nájezd před Bystrcí. Obávám se, že realisace se již nedožiju, o tunelu pod Vinohrady se mluví více než 40 let, a zatím nic.

0 0
                                  • Macik  

Bohužel, nezbývá než jezdit přes Žabiny.

0 0
                                  • pepek  

Obávám se, že realisace se již nedožiju – a tímto by se tato diskuse mohla uzavřít.

0 0
                                  • Paja  

Tomkáč a Karlova mělo být podle původního fahrplánu 2023 hotovo, mělo to rok skluz už při zahájení, takže jestli to dodělají příští rok se uvidí.

Podle stejnýho plánu měl byt tunel pod Vinohradama 2035, takže tak 2040 to jistí ;) když všechno půjde dobře, mohli byt ti to otevřít k pětasedmdesá­tinám :D

0 0
                                    • babicak  

I Ty optimisto :-).

0 0
                                      • Paja  

Chtěl jsem ti dát nějakou naději :D

0 0
                    • JSt  

z mapy vidim v gracu jen krizovatku a2 s a9. podle me ale tebou neustale opakovany obchvat moc nevyresi, protoze v tech kolonach hojne stoji cizinci ve vlastnim meste majici problem zaparkovat. dnes odpoledne jsem jel na kole pro petilitrovku oleje do motory v komecu a nabyl jsem presvedceni, ze kdyz uz jsem byl zpet, autem bych jeste poskakoval na dornychu v kolone cestou tam…

opatreni na urovni infrastruktury nic nevyresi dokud bude porizeni a provozovani auta dostupne jak doposud. nechcu tim rict, ze je to spatne. jen je treba prijmout fakt, ze zacpy jsou dani za dostupnost aut. ze by lide hromadne zmenili sve chovani a prestali aut naduzivat je u nas utopie. ;-)

0 0
                      • mastihuba  

tak kdyz slušný kolo dnes vyjde na 300 a nemusis pro nej do tovární prodejny typu xcr tak je videt jak ve strasne dobe žijeme a jak sou vsichni chudáci :)

0 0
                        • JSt  

vzal bych to z opacnyho konca. auto dostatecny na trajdani po statlu poridis za bura. pokavad mas papiry, s prepisem a povinnym rucenim muzes s plnou nadrzi za desitku zacit spolutvorit kolony. to mi prijde svym zpusobem skvely i strasny zaroven. ;-)

0 0
                          • mastihuba  

nerozumím definici s plnou nádrži za desítku 70 l tankuju cca kolem dvojky u dodávky je to necelejch 700 km vic u peti nádrži je cesta do barcelony a zpet.

0 0
                            • JSt  

myslim celkove naklady abys mohl nejakou vlastni popelnicou legalne vyjet. 5 000,– samotna popelnica, patrne nebude mit cerstvou stk, takze evidencka 800,–. povinny ruceni placnu 3 000,– a do desitky ti zbyva 1200,– na beneli.

na 10 milionu lidi mame 6,5 milionu aut, coz je patrne vic jak ridicaku, a myslim si, ze za to muze vyhradne snadna dostupnost porizeni si auta. ;-) nejak do toho zasahovat je podle me nepatricne. az bude situace opravdu neunosna sami lidi se podle toho zaridi, resp. uz zarizuji od toho nejmin bolestneho jako jsou modre cary apod. ;-)

0 0
                              • scoty  

souhlas, ještě bych dodal, že tento typ uživatelů se svými šroty jezdí i pro cigára do samky…

jo a ty modré čáry samozřejmě neřeší vůbec nic, chabá ojebávka města jak si vylepšit finance. Nic se řešit nebude, je to pro ně výhodné. Navíc lidi u nás poslušně platí něco, co nikdy nedostanou, tak proč jim nedat trochu za uši…

1 0
                                • pepek  

Tady, mimo centrum vesnice, jsou modré čáry ok. Většinou si můžeš vybrat, kde to postavit: ve stínu, na sluníčku, podélně, šikmo, atd.

1 0
                                • JSt  

jak pise pepek – platim symbolickou castku za to, ze vcelku bez problemu (oproti predchazejicimu stavu bych se vubec nebal pouzit slovniho spojeni „naprosto luxusne“) parkuju pod voknem baraku. ale je treba zminit, ze tim autem vyjedu jednou, max dvakrat tydne. vracet se kazdej z prace o sesti, byla by pro me situace horsi. ale proc by clovek bydlici ve meste mel dojizdet kazdy den autem do prace a komplikovat si tak zivot? ;-)

1 0
                • Gourny  

Nezapomínat, že Graz má o 100 000 obyvatel méně než Brno…

0 0
            • pepek  

VMO? Tam nic do centra nevede: https://www.mestsky-okruh-brno.cz/useky-vmo-brno/

0 0
              • Macik  

Až Scotymu dojde, že Žabiny nejsou centrum, tak to pochopí. Pokud by byla vůle doplnit VMO o dálnici na Svitavy, tak mraky lidí na ten VMO ani nebude zajíždět, ale to je zcela jiná písnička :-)

0 0
              • JSt  

dyt vis, ze pro scotyho spadaji do centra brna i boskovice, preci. ;-P

0 0
              • scoty  

Kudy kua myslíš že pojede většina aut z dálnice v Kr. Poli na dálnice kua pod Brnem, když je to o 7 km blíž a jen o 2min kua pomalejší?? :))

Odpovím si sám: přes Koliště…

0 0
                • mastihuba  

pres ucpaný kolbiště nikdo jezdit nepotrebuje

0 0
                • mr.nikdo  

Odpovim Ti – podle dne a situace :D

0 0
                • JSt  

kdyz bude pred tento problem postaven racionalne uvazujici clovek, tak mu je jasne, ze +7 km a –2 min znamena mnohem pohodovejsi jizdu, benzinu tam vic nenecha a i auto celkove min opotrebuje. ;-)

0 0
                  • mr.nikdo  

A nez tam dojedes, tak se kolona u odbocky na Bystrc a Komin zdvojnasobi.

0 0
                • Gourny  

Jakmile se dostaví Pisárky, nebudou na zvýrazněné trase žádné semafory ani omezení. To je snad jasný kudy se pojede, ne?

0 0
                  • scoty  

Zkus si představit, kolik aut denně zavede do města ten průtah přes obytné čtvrti Řečkovice, Kr pole, Žabiny a Pisárky…

0 0
                    • obda  

Přes obytnou čtvrť Řečkovice toho bude jezdit furt stejně – jezdí tam už teď. Kvůli těm k***ám, co blokují/nechtě­jí/nezvládají dostavět Hitlerovu dálnici.

0 0
                      • scoty  

Proč by dokončili prakticky hotové dálniční těleso, když můžou za miliardy vybetonovat půl Brna…

0 0
    • mastihuba  

toto je punk

https://youtu.be/erJQMj1Q5n8

0 0
    • Motyll  

Hlásím, že na modré do Ochoza se práší a má příjemné flow.

1 0
      • pepek  

No vidíš. A to bylo furt řečí!

0 0
      •  
        0 0
    • novcze  

velká bíteš – brno a zpět

https://www.youtube.com/…/fNyHNQkZ-xI?…

0 0
    • scoty  

To bude trailík až to zasypou ;-)

0 0
      • babicak  

Už aby to bylo.

0 0
      • pepek  

Budete to tam mít pěkný.

0 0
        • scoty  

Jo, hezky to vymysleli. Celý leta museli lidi na cestě k řece s nemalým rizikem překonat dva proudy aut a nyní po miliardové investici, zase dva proudy… Je vidět, že soudruhům jde hlavně o člověka :)

0 1
          • JSt  

to jen aby tomu nikdo nemohl rikat dalnice. ;-)

0 0
          • Macik  

Takže vlastně spokojenost. Vše při starém! :-D

0 0
          • Motyll  

Malichernost. Hlavně už tam půjde v klidu projet autem. Tomkáč a Pisárky mi ušetří 30 min na cestě do Práglu.

0 0
    • Polka  

Na FB i YT teď postupně vycházejí videa o jednotlivých polesích ŠLP, např. https://www.youtube.com/watch?…. Je zajímavý, jak v těch videích všechno tak krásně…erudovaně, ideálně a sluníčkově zní, jak to s tím lesem myslí upřímně a pak se člověk vyjede přesvědčit na ona místa a nestačí se divit. By mě teda zajímalo na co celý ty roky nejen kolem Naučné čekali :-)

1 0
      • Paja  

…asi na to, aby to mohli vzít „z jedné vody načisto“.

1 0
      • mr.nikdo  

Nemam cas cele sledovat.

Ale ty strukturovane probirky – uz to nekdo nekdy videl? :D

Jako poslednich 10 let?

0 0
        • Polka  

Právě…na takovou pěknou probírku jen občas, ale málokdy narazím.

0 0
          • bara2  

Tak oni to prořežou. Do prvního velkého větru na to můžeš narazit, pak ty nechráněné řídké porosty popadají a odvezou to..

0 0
            • Polka  

Mám na mysli uplně jinou prořezávku, tu co dá docela zabrat to vše projít, s citem provést, stojí to čas, ale les i tak zůstane hustý a stmelený celek. Ne styl roky na to kašlem, tak teď uděláme planinu a necháme na ní 3 samostatné borovice 50m od sebe ;-)

1 0
              •  
                0 0
              • mr.nikdo  

Presne. Na to tady narazim porad.

Skolni lesy, kde by meli jit dle uceni. A nejdou :D

0 0
              • bara2  

To už je zas něco jiného, to je holina s pár stromama určenýma pro přirozené zasemenění plochy okolo. A vůbec nevadí, když za pár let padnou, to už kolem sebe rozsypaly semínek dost.

Mám na mysli les, kde se dole holé stromy prořežou na tak velké vzdálenosti, že vítr ve vysoko položených korunách už neustojí (velká páka na kořenový bal). Je něco jiného solitér s větvema od země a něco jiného vysoký buk s korunou někde ve výšce. A protože ty stromy se pěstují na dřevo, je požadováno, aby se vytahovaly rovně vysoko a dole neměly větve (a tudíž ani suky). Takto vypěstované stromy prostě v dospělosti už prořezávat moc nejdou, to se dělá jen u mladých stromků tak maximálně do dvaceti let.

0 0
                • JSt  

tohle zni az nebezpecne erudovane na zdejsi pomery. ;-) prijde mi, ze kdyby se nekteri ocitli u stavby baraku, byli by schopni kritizovat, ze se zacina bagrem a jamou, kdyz se ma stavet nad zemi. stavbari ale maji to stesti, ze o jejich praci ma verejnost alespon jakz takz zevrubne povedomi. ;-)

0 0
                • Polka  

Myslel jsem výběrný les vytvářený těžbou jednotlivých stromů, tak jak to v některém z videí samo ŠLP zmiňuje.

0 0
                  • mastihuba  

jenze to musis napred vykacet ty prestarly monokultury abys to takhle mohl delat :)

0 0
                    • Polka  

To je super, že se po 100 letech probrali :-D

1 0
                      • mastihuba  

no musel dojit kůrovec aby se to omladilo :) nechapu naco si furt stezujete, pšenici na polu taky nenechávás do listopadu.

0 0
                        • mr.nikdo  

Bacha, aby to Grynpiss nenapadlo..ze to tak bude ekologictejsi :)

0 0
                        • JSt  

nekteri si jen nechteji pripustit, ze primarni funkci lesa jizda na kole uzke zajmove skupiny proste neni.

takhle na me nekdo drzkovat, hned ho vodeslu do jedovnic nebo podobnych komedii a do normalniho lesa zakazu vjezd, kdyz je to tam stejne na hovno, dotycny vo nic neprinde. ;-P jediny stesti, ze to nejde uplne jednoduse formalizovat, jinak k tomu uz davno plosne doslo…

0 0
                          • mr.nikdo  

Nedopadlo to v Jedkach stejne?

Ze tam jsou louky…?

0 0
                            • Polka  

Nevysvětlíš, oportunista k oportunistovi sedá :-)

0 0
                              • mr.nikdo  

Aneb je videt stav naseho skolstvi… :(

0 0
                            • JSt  

louky… ted aktualne k zime vnimam jak to vypada v lesich na horach s ohledem na lyze. pruseky, kery jeste par let zpet byly perfektne jetelny zacinaji zarustat. naopak jinde vznikly nove. jak holiny zarustaji je pekne videt treba na dlouhych stranich. samozrejme, ze ilustrovany vyvoj situace je pro lyzara na **** a by by radej, kdyby to tam lesaci prosli kazdy podzim s krovinakem. ;-)

0 0
                              • mr.nikdo  

On je rozdil prurez, udrzba a sekani (jako pubickeho ochlupeni mlade zeny). ;)

0 0
                          • Polka  

Stejně tak můžu napsat, že druhá strana nějak zapomíná na tu rekreační funkci lesa :-P Teď řešíme stav lesa a aktuální těžby, to se určitě netýká jen cyklistů, ale výhradně pěšáků. A asi nečteš a nevíš bo to odeslání už ředitel ŠLP udělal ve svém článku nejen o anarchistických andrenalinových cyklistech, který na BF postoval zbartos.

1 0
                            • JSt  

nezapomina. to je naprosto okrajova zalezitost spravu lesa jen komplikujici. nehlede na to, ze lidi si te moznosti vpodstate volneho vstupu do lesa evidentne nevazi. ;-)

0 0
                        • Polka  

Si nějak protiřečíš, napřed přestárlý kusy musí pryč“ a najednou bys to chtěl kosit zavčas „jak pšenicu“. Ať si každej v klidu poslechne ty řeči ve videích a pak se zajde do oněch lesů podívat.

0 0
                          • mastihuba  

protirecim v cem? kdyz srovnáván pšenici v listopadu se stromama davno za zenitem. ty paseky tam měly byt pred čtyřiceti letama a dnes by tam byl les v nejlepších letech. Jenze odbyt dreva tenkrat nebyl zdaleka takovej jak dnes. :)

0 0
                            • Polka  

Zapomeň na to. My jsme v tom lese třeba 2× týdně a vidíme to, všímáme si, takže si občas na něco postěžujem no. Ty si můžeš stěžovat max tak na pomrzlej vinohrad :-D

0 0
                              • mastihuba  

o to vic bys mel videt souvislosti :P

0 0
                                • Polka  

Vypůjčím si tenhle text z Ufonova odkazu v jiném vlákně:

Pokud zde dnes uslyšíte motorovou pilu, neznamená to, že je les v ohrožení. Dřevo můžeme šetrně těžit tak, aby stabilita a pestrost lesa nebyla narušena. Lesníci cíleně vybírají konkrétní stromy, které vykácí. Nevznikají tak velké mrtvé mýtiny. Na prosvětleném místě naopak vznikne prostor pro nové semenáčky. Les se přirozeně zmlazuje. Takový způsob těžby je dobrý nejen pro les, ale přináší i vyšší zisky než plošné kácení. Kvalita v něm vítězí nad kvantitou a spoustu práce udělá příroda za nás. V budoucnosti bude společnost potřebovat převážně kvalitní dřevo. A hlavně – největší hodnotou nebudou kubíky dřeva, ale zdravá krajina, která zadrží dostatek vody.

Už chápeš ten rozpor v řečech a činech? Mažou lidem med kolem huby, to je co mi vadí. Nebylo by lepší říct na férovku…hele prostě to teď bude takhle, bude to bolet, jinak to neumíme, jinak to nechceme, jinak to prostě nejde. Bylo, ale to by u toho nevypadali tak „dobře“ ;-)

3 0
                                  • mastihuba  

abys to zle nepochopil, tak ja se jich nezastavam, jen se na to snazim divat realne. Verim ze v místech kde vodí studenty to tak mozna i delaji, pak je tu ale nemalá část komerčně využívaných lesů a mapy staří porostu si muzes prohlidnout u Václava. Tam kde je to tmave fialovy uz mel byt 30 let novej les a misto toho je tam starej les (dnes holiny) co ti spadne na hlavu kdyz trochu vic zakouká. Prijde mi ze si neumíte přiznat ze les se mění nekolik let, protoze ste zvykli vse delat na tri kliky od komplu.

0 0
                                    • JSt  

kdyz nekde les jen proberou, bezny clovek, natoz jedouci na kole, si toho nema sanci vsimnout, tedy se zminene pro nej nedeje. vic bych v tom nehledal. ;-) si treba na babe docela nedavno vybavuju uprostred lesa mimo cesty, sem tam cerstvej parez. bud ty stromy nekdo upajtloval nebo slo o kaceni vybranych kusu. ;-)

rozumim temto narkum. urcite by i slo provozovat les formou, aby byl 100% kamaradsky pro rekreanty. jen by si za to museli platit. verim, ze nekteri navstevnici by to i uvitali. ;-)

0 0
                                    • mr.nikdo  

Si myslim, ze oba nadavame na to stejne. A ze aspon ja se snazim poukazat na to, co pises Ty.

Tedy spatne lesni hospodarstvi.

K tomu porad rikam – neumi to skola. Jak to muze delat nekdo dalsi?

0 0
                                  • bara2  

Njn, ale když ono to dřevo, aby se z toho dalo něco dělat, ne jen s tím topit, musí mít nějaké parametry. Prostě potřebuješ dlouhý prkna a trámy pokud možno bez suků. A toho dosáhneš jen určitým způsobem pěstování…

Tak jak to popisuješ, budeš mít akorát sukovité krátké kusy, které se budou i na to topení blbě štípat. Něco slušného z toho vyřežeš, to jo, ale pak bude kvalitní masiv dost přepych. Na druhou stranu už jsme si tady na dřevotřískový šunt z pilin zvykli, to se dá dělat z čehokoliv, a tu trochu slušného vyvezeme. Beztak se to tak dělá už teď..

PS: Prostě ne všude se dá pěstovat park, lesy mají i hospodářský význam.

0 0
                                    • Paja  

Nj, jenže to nepopisuje on, on cituje odtud

0 0
                                      • mastihuba  

tak věřím že i vy děláte ve firmě vše dle deklarovaných operačních postupů :P

0 0
                                        • Paja  

Nevim, proč se navážíš do mě, tu citaci sem dal Polka, klasický argument ad hominem, krom toho já nerovná se naše firma.

Nicméně, v porovnání s tím, jak se jim realita rozchází s ideálem na webu, děláme všechno naprosto dokonale :PP

0 0
                                        • Excel  

Si necháš nadávat do homoušů?

0 0
                                          • mastihuba  

mam se urazit a smazat si ucet na BF? Me znas ja se k vulgarismum nesnizim. :) My co si pamatujeme praci v lese s konma a s motykou, umime ocenit vykon harvestoru. :) To byly casy kdyz tam 15 lidi za dopoledne udělalo s odpuštěním úplný hovno.

1 0
                                            • babicak  

To, že si něco pamatuješ, není žádná zásluha. Já toho pamatuji více, a kdo je na to zvědavý? Koho to zajímá? A mimochodem, v ŠLP i dnes používají ( asi jen při výuce) koně ke stahování dřeva.

1 0
                                              • mastihuba  

o to že si něco pamatujeme tu vubec nejde, poukazuju na tu efektivitu kdy dva lidi zpracují 10× toli co 15 lidí tenkrát a dnes nemáš k dispozici ani těch 15 ukrajinců co bys tam teda vítězoslavě nahnal s koněm. Nikdo z nás do lesa dělat rukama nepude, ale všichni dobře vědí jak by se to mělo dělat. Počátek tedle debaty samozřejmě byl v reklamním pamfletu MZLU, ale každýmu musí být jasný že to v reálu takhle dělat nejde. Vedle ve vlákně o víně máme taky vzorový vinařství ve wachau, ale cena lahve je desetinásobná než z klasické produkce.

0 0
                                                • bara2  

Kdyby jenom Ukrajince, ale kde vzít ty vhodný a vycvičený koně!

0 0
                                                  • babicak  

Pravda, koně se chovají jen na ježdění s dívkami po lese, ne na práci. Obecně by sedalo říci, že koňů je dostatek :-).

0 0
                                                  • mastihuba  

na salám jiste :)

0 0
                                            • Polka  

Já před 22 lety v rámci praxe vysázel tenhle kousek lesa a na tři kliky to fakt nebylo ;-)

0 0
                                              • bara2  

Jó, dnes už nejsou lidi.

Pokud vidím, nějakou ruční výsadbu, tak to dělají Ukrajinci, koneckonců, jak dnes už většinu stavebních prací. A s technikou v lese odváží kůrovcové dřevo Slováci a Poláci, podle SPZ s vlastní technikou. Rukama je pro našince bráno jako ostuda dělat, tak jsme si to nasugerovali, tak se smiř, že po lese budou jezdit výkonné stroje. Stejně tak po polích, pochybuju, že bys dnes sehnal lidi na okopávku řepy či vázání obilí do snopů při dvoufázové sklizni. Projeď se kolem Kupařovic a zjisti si, kdo tam na těch zeleninových plantážích maká, našinci to nejsou.

0 0
                                                • Polka  

Já teda nevím, ale asi jste někteří vůbec nepochopili o co mi šlo. Určitě ne o to, že bych měl potřebu někomu daleko zkušenějšímu radit s hospodařením lesa a aby vše dělali jenom lidi bez strojů. To jsem nikde nepsal, za to si vybavuju, že jsem x-krát psal, že by stačilo po sobě uklidit, taková uplně elementární věc, kterou zvládne i malý děcko!

A pokud vám přijde normální něco všude možně deklarovat, propagovat a pak dělat úplně něco jiného, tak sorry, ale s tím se teda fakt smířit nehodlám, protože to normální není a nemůže to být bráno za nějaký standard na který si máme zvyknout.

2 0
                                                  • bara2  

Lidi toho nakecaj… Ale abys věděl, že on kecá a že to tak jednoduché není, a nezačal střečkovat jak hloupatá Gréta a pitomýma pseudoeko teoriema neruinoval ekonomiku, tak ti prostě někdo musí říct, jak to v reálu funguje.

0 0
                                                  • Polka  

Aha, tak to převelice děkuju :-D

0 0
                                                  • mastihuba  

nebuď hysterka :)

0 0
                                                  • Polka  

Jsem uplně v klidu.

0 0
                                                  • babicak  

Trošku se musím ŠLP zastat, u nás prořezávali les, dřevo stahovali koňmi a světe div se, v lese zůstal pořádek. Pravda, byli to studenti.

1 0
                                                  • Polka  

Jehla v kupce sena.

1 0
                                                •  
                                                  2 0
                                                • Polka  

Nějak se těch nespokojených hlasů ozývá čím dál víc – https://www.ceskatelevize.cz/…81381990418/

1 0
                                                  • Kamilac  

Mluvčí Brno na kole, mluví o bezbečnosti a dojede do televize v kulichu bez helmy a pak to má někdo brát vážně.

0 0
                                                  • Polka  

Máš na mysli stejnou reportáž, kde se řeší kácení ve Ždánickým? Jako ta Veverková? Nevím, že by byla mluvčí Brno na kole, v reportáži je „bioložka se Snovídek“ a nikde o kole a o bezpečnosti ani zmínka. Btw. i kdyby, tak ze zákona mít helmu nemusí ;-)

0 0
                                                  •  
                                                    0 0
                                                  • Kamilac  

Tak odborník to já su na slovo vzatej ;) ale když už maže do televize vykládat o bezpečnosti, tak se mohl připravit. To že po brně jezdí plno podobnejch pankáčů kteří jedou přechod nepřechod, silnic, chodník, silnic atd je v Brně velká hromada víme :)

0 0
                                              • mastihuba  

1*

0 0
                                    • mr.nikdo  

Pokud se nemylim, tak na vyvoz mas dane limity na stat. Na odkornatene a kornate kmeny.

Kvuli brouckum se ruzne zvysovaly.

Bylo to videt i na tom, ze byla doba, kdy se nerezalo a nevozilo. Neslo to legalne prodat.

0 0
                      • pepek  

Tak před 100 lety to dostali od Masaryka a doteď to bylo dobrý :-) Cestaři jsou taky vždy překvapeni velice. . . . .

0 0
                        • JSt  

zkus nejak bliz specifikovat to doted? rozjebany cesty v lese pamatuju odjakziva. ;-)

0 0
                          • mr.nikdo  

Ze se proste 20 let nedelalo v lese ani hovno :)

Zadny pruseky. Zadne hospodareni.

Protoze rezat les je proti enviromentalistice.

0 0
                          • pepek  

Tak rozjebaný, jak teď. to nebylo nikdy. Asi se sudruhy, zelenočervenými anarchisty, už nejezdíš moc do lesa.

2 0
                            • Polka  

Přésně! ;-)

0 0
                            • JSt  

ze jsi v lese castej nez ja nepochybuju. ;-) ostatne i z toho vyvozuju, ze to tam neni takova hruza, jinak by ses na to vysral. ;-)

0 0
      •  
        0 0
    • detoxy  

Můžete mi prosím poradit jak na kole projet nejlépe Brno od Poříčí na Botanickou. Mapy.cz mi to dávají po Masaryčce přes Svoboďák, ale vzhledem k množství chodců si říkám, že to možná nebude nejlepší…

0 0
        • detoxy  

Toto rozhodně vypadá dobře. Byla to mimochodem oblíbená trasa mého instruktora v autoškole :)

0 0
          • Paja  

…i s tou Mášovou? :D

0 0
            • detoxy  

no tam už je fakt, že ne :D

0 0
              • Macik  

Tama projet na Mášovou, to by byl instruktor dost volnomyšlenkář :-)

0 0
          • Polka  

Jo, jezdívával jsem tama z Lískovca do práce na Kotlářskou. Mášova byla spontánní zkratka, dá se jet samozřejmě kolem Generali na Kauničku a Antonínskou.

0 0
        • mastihuba  

jj jezdil sem to prakticky podobne

0 0
      • chemik_mara  

Mimo provoz takhle: https://mapy.cz/s/kutolezavu

Jinak se dá po Úvoze.

0 0
        • detoxy  

To už spíš toto . Tím, že jedu z jihu můžu to vzít i kolem Svitavy a takto se to protáhne jen 0,5–1km. Ale chápu, že jsem psal z Poříčí.

1 0
          •  
            0 0
      • detoxy  

A borci co v opačném směru z botanické na jih?

0 0
        • JSt  

dyt je to furt stejny. jestli chces jet na vylet, jak ti tu nekteri radi, muzes to vzit treba pres bilovice nebo pres prygl. ;-) pokavad chces jen dojet z botanky na porici a zpet, uvoz je jasna volba. ;-)

0 0
          •  
            2 0
        • Polka  

Já to jezdíval skoro stejně i zpátky – https://mapy.cz/s/horenujofu. Jen na Rooseveltce je zákaz, ale vždycky jsem bezbolestně projel :-) Případně přes Sukovu.

0 0
          • detoxy  

Díky všem za tipy. Teď mám i s Úvozem 3 varianty jak to řešit, takže si budu vybírat dle aktuální situace, hodiny, počasí. On ani ten úvoz směrem dolů nemusí být špatně, protože už tam nebude tak výrazný rozdíl v rychlostech.

0 0
    • Macik  

Tak stezka do Tvarožné bude už brzo hotova, za deště se může hodit.

https://twitter.com/…553268449311

2 0
      • mastihuba  

jen škoda toho konce na slatinsko líšenské spojce :) kua kde to bylo když sem jezdil do práce na kole…dnes když tama jezdím spíš na moto, je to akorát k zlosti :D

0 0
      • novcze  

takže je to udělaný od silnice do Líšně přes Kandii až po Tvarožnou?

0 0
        • Tadynikdoneni  

áno. Co jsem to jel o víkendu celé na silnici, tak u Tvarožné to bylo ještě kousek nedoděláno a taky zapáskováno, ale s trochou snahy už se projet dá. A taky to trochu vypadá, že snad tenhle https://mapy.cz/s/kufohogeda malý kousíček nechají neupravený, takže se směrem od brna musí slézt z kola. Jinak to bude ale supr.

0 0
    • babicak  

V pondělí 3.4.2023 bude uzavřena část cyklostezky z Bílovic do Obřan k 1. železničnímu mostu Bude se pokládat nový živičný povrch.

0 0
      • poison  

Byla už dnes dopoledne.

Teda byl tam zákaz vjezdu kterej jsem jedinej respektoval.

0 0
    • Polka  

přiletěl.

4 0
      • obda  

Čistě pro zajímavost – o moc blíže k Brnu čápi nehnízdí.

0 0
        • Polka  

Ten přílet měli letos krapet odložit :-) Prý snesou i kosu pod –15, ale to ty asi víš.

0 0
    • Jaroslávek  

Půlnoc se blíží sokolíku …

0 0
    • Jaroslávek  

0 0
    • Jaroslávek  

0 0
    • mastihuba  

budete chtit denni reporty nebo si pockate az na závěrečnou povídku? :) zatim tady svítí slunko a je vedro :( byl sem ted zvyklej mit v ložnici 15–16 stupňů :(

0 0
    • mastihuba  

asi dobry

0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce