Fanouš a Maňasem se konečně dočkali, 2. kvatrál je tu, teď už jen aby se vrátilo to počasí z minulýho týdne, spolu s letním časem je to návykový…
Fanouš a Maňasem se konečně dočkali, 2. kvatrál je tu, teď už jen aby se vrátilo to počasí z minulýho týdne, spolu s letním časem je to návykový…
chtel jsem to kontrolovat na cas ale nejak se to zvrtlo :)
pozítří tu zacnu prudit kdyz uz mam tu honzikovu cestu
Už se všichni strašně těšíme, ještě že s tebou nespím na pokoji :-D
Očekáváme velké věci na S. ;)
no jasne připravte si pocorn :P
Vypadá to, že mám ve Wilsoňáku šikovného nástupce… :-)
dobry. ;-)
Já jsem to kdysi kutnul a teď si to vzal za své nějaký pejskař čembista. Luxusní odklon lavice, dokonce aji jílová místa sype pískem :))
a odkud kam to vede, jinak to vypadá líp jak v mariánským
fotky u bodu 2
tak pro to asi nebudu mít použití, snad kdybych se tam jel cíleně podívat na tu pěšinu
pardon :)
Ach jo, ta barva mi nikdy nesedne.
Hele ale ty jejich weitzeny jsou celkem fajn, barva nebarva.
Bejt tu jak před týdnem, tak ti ani moc nezavidím, aktuálně to vypadá spíš na svařák.
tak umění nacasovat :)
Dobré ráno, nějaké nové zprávy o Frantovi? Žije ještě?
Viz Strava :D
Tak jako liny clovek si říkám popojedu vlakem… Jeden mi ujel, druhej přijel plnej se zpožděním a třetí jel jen půlku cesty, pak mě na tom jejich kluzkým asfaltu ujely kufry a mam obrazenou kostrč, a to se prostě vyplatí. :) Odjíždí se samo na zelenou.
To máš z toho, že máš na to vejletění silniční tretry.
No před odjezdem sem se díval po platformách :)
C je silnicarskej faul :P
Zato platformy jsou známka punku :D
Přesně to by snad nikoho nenapadlo. Teď je tu určitě 25+
…a až to na tom slunku vypiješ bude možná i 30+ :D
To se nedá vyloučit, ale nepijeme každej svoji láhev 1/3 z 0,7 to bych řídil auto i u nás. :P
Tak to piješ dost pod svoje možnosti…
To už docela dlouho :)
Letí na jih a stěžuje si, že je tam vedro :-D
Jak mohl krásně klepat kosu ve vincku :D
Já vím že je vám to cizí, ale u práce se zahrejes :)
My si nestěžujem, že je nám vedro, v těch 17–18 °C, co tam máš, by mě to ani nenapadlo.
Zdání klame, včera bylo furt 25–30
Možná na slunku, ale ve stínu 17.
I méně :) když sme pod mrakem :)
Použil jsi Smrtwings? Ti jsou teď slavní :-)
Nepoužil, nikam jsem neletěl ;P
Akceptuje jeho věk a dioptrie. :) Až ti bude tolik taky na to nebudeš vidět :)
Tak s tvýma dioptriema raději pozorně sleduj, zda do letadla nejde Jirmus, náš hrdina, mistr evropy a aktuální rekordman. :-)
Dnes ráno, ped 8 nějaký akrobat trénoval v Brně Tuřanech, krásná podívaná, až jsem málem zapomněl dívat se na cestu. Modrá obloha a nebe plné výkrutů a místy zpestření vypouštěním dýmu.
nebe plné výkrutů a vypouštění dýmu – tak to vypadá i těsně před havárií :-)
Nespadnul na rohlenku ?5 výjezdových aut…
Ne, tam hořely asi 4 desky – to 5. auto byla rezerva :-)
Chemtraíls!
chembatrails
Na ty ale neplatí hrnec s octem na zápraží…
To ale přece sype DHL, a to odlétají z BRQ kolem 21:45.
Jo, to musím vědět nejlíp, to je vždycky rachot, kua! :-)
U nás taky, pak ještě myslím letí TNT, ale ten strat je již tižší. Dnes hore?
Jako i ted? A oranzada uz neni. Ted tam leta Trosecnik :D
Driv mivali vrtulace :)
Tižší, to je hustý :D
Slovíčkaření.
:-))
Jo.
Jo.
Ti sypali covid, ne?
Nemáte co na práci ze řešíte pi.?.coviny? :P
Hybaj na kolo!
Dělám na tom. :P
A vono ne a ne a ne.
A červené víno pomalu dochází.
Tady? Nebuď naivní :)
NJ, mam spalene nos.
Dotaz na zkušené: Lichtenštejnský chodník u Ochozu je lepší ve směru jih – sever nebo sever – jih?
Záleží na kontextu se zbytkem trasy. „Flow“ má větší sever → jih. Ale ještě není plně pročišten, stihli jsme se synátorem zatím jen spodní 1/2 s příjezdovkou. V té horní prý zbývá říznout jeden strom, to možná udělám dneska.
Mně je to právě jedno a přizpůsobím se, takže si píšu sever – jih. Díky
Ono to právě jedno uplně není bo při variantě S-J se ti na konci zpět do kopca chtít tlačit asi nebude, takže nezbývá než sjet koňopřímýmsjezdem dolů a pokračovat někam dál. Jiným zase vyhovuje příjezd z jihu kolem lomu se sjezdíkem k chodníku a pokračováním pak od Novodvorskýho ponoru někam dál na sever apod.
Díky za cenné rady a údržbu, včera projeto ve směru sever – jih. Na začátku teda trochu bloudění a hledání správnýho směru s mobilem v ruce, ale pak krása. Akorát na konci, než jsem sjížděl dolů na zelenou TZ, byly pokácený mladý stromky, musel jsem to přeskákat s kolem v ruce.
Ten přímý sjezd k ZTZ neřešíme, to si myslím vyšlapali koňáci. Možná někdy uděláme nějakou vlastní motanici O:-)
Zda se, ze jsme se tam vcera jen tesne minuli. Projizdel jsem tama v 16:00. Skoda, mohli jsme pokecat nebo vam pomoct s cistenim.
My tam byli 15:30–17:30, ale dodělávali jsme jen vrstevnicové propojení konce s pěšinkou k chatě u jeskyně Ve Skalce. Dneska jsem to i několikrát projel a je to fajn, lepší než se štrachat hore a pak zase dolů bordelem od kopyt koní k ponoru, ale je to směr J-S, protože tak zpravidla nejčastěji jezdíme. Jde to ale použít i opačně, jen je na začátku od chaty trošku stojka.
Už se to tedy dá bezbolestně projet?
Jo, viz. Strava.
Na Stravě nepoznám, zda jsi jel, či tlačil. A už jednou jsem Ti na to skočil a prodíral se houstníkem pod Lichtenštejnem.
Teď jsem konečně pochopil ten obrat „Viz Strava“. Kdyby ti to řekl napřímo, tak mu můžeš potom vynadat. Takto nemůžeš nic :-)
.
Tos asi jen blbě četl, tehdy to nebylo ještě hotový. U aktivit jsou popisy i fotky, tak možná tomu trochu věnovat pozornost?
Kde tam vidíš ty popisky :-)?
Čemu nerozumíš na „projet konec Lichtenštejna“? A podívej se i na předchozí aktivitu, nějak ti asi unikla ;-)
…a jak řekl, udělal.
Nechcete někdo něco z r2-bike? Večer budu objednávat…
Jen ze zvědavosti. Jedete někdo zítra?
Určitě někdo ano…
Kam?
Toto je konkrétně nové veřejné koupaliště Sloup. Zřejmě chytil tu formu z otužování ;-)
Pěkné, přírodní, ale mělké.
Bezpochyby, jen to najednou dává lokalitě úplně jinou image. Skoro k nepoznání. Bohužel podobně vypadá i spousta lesních cest.
a muzou za to lesaci, protoze spatne hospodari!
Jawohl!
Bývaly doby, kdy se s technikou po dešti do lesa nejezdilo…
byvaly doby, kdy se na kole do lesa nejezdilo vubec. ;-)
ano, pochopil jsi to spravne. ;-)
My dnes byli naopak překvapeni, jak málo bláta bylo…
Dobře zvolená stopa. Dušanovi Canyon moc sluší.
Blátivé úseky jsme si nevybírali
V Ostrově je taky jedno.
Pekne, tak dva roky zpet to v zime zamrzlo a bylo z toho krasny kluziste.
Nicmene na lukach uz je to ani ne polovicni co v nedeli. Dnesni foto cca z 19:30.
Dopr..le. woe :)
Zrovna v nedeli tam nas pes prohanel kaceny a byl zaskocen hloubkou rybnicku.
tak jistě když ty kachny to měly sotva po břicho :D
Ale prd:) Pes bude mit v kohoutku aspon 50cm a jak se mu zacla prelivat voda pres hrbet, tak to otocil.
…nepřekvapil.
Přemýšlím jestli to bez reakcí nějak komentovat ;)
Není třeba.
Jestli nám ten Franta tak trochu nelenivý… :)
Ale třeba překvapí dnes.
neleni. . . co?
:D
Spíš nepřekvapí když má navečer rande s bagristou. Ježdění na kole je zbytna položka v kalendáři.
Ty opravuješ tu kanalizaci ve Slatině u kostela? Tak proto to bude trvat až do 9.5 :-D
To myslíš vážně? Dnes ráno, když jsem jel okolo, žádný pracovník.
Asi zase nějaké zpoždění v dodavatelsko-odběratelském řetězci :-)
Mě by ještě zajímalo k čemu je semafor na Nezamyslové pod mostem Otakara Ševčíka.
A pokud už ho tam chtějí mít, proč tam kvůli 50 metrů dali interval snad 5 minut.
Můj tip je, že si místní stěžovali, že tam jezdí moc aut. Úplně na začátku tam byl interval smysluplný. Tímhle se to rtak zazdilo, že tam tolik aut určitě nejezdí. Já jezdím na kole na červenou, bílé dodávky a služební oktávky taky :-)
Na kole taky tak.
Včera to tam stálo za to. Zasekalo to i kruháč
Už je to průjezdné! Stihli v předstihu.
Bingo:-). Včera ráno zaasfaltovali a dnes bez semaforu.
Zase je tam menší provoz a lidi mají doma klid :)
Je to přesně naopak, auta tam teď čekají v kolonách a ne každý má start/stop ;-)
Auto co stojí je vždy tišší než to co jede. Jen nesmíš moc větrat :)
Přijeď někdy k nám večer, když tady stojí a čeká taxík u Jána, samozřejmě s nastartovaným motorem, to bys ho zabil!
Pošli na něj měšťáky, že tě obtěžuje emisema, po 3. pokutě ho to přestane bavit ;)
ze se tohle nesmi v rakousku je zname. ale u nas ti podle me nikdo nic nemuze. resp. na zaklade ceho by pokutu dostal?
Kdybys měl rande s bagristkou, ale s bagristou? :D
Tak pokud by kopala stejně jako bagrista, tak samozřejmě upřednostnim bagristku jenže takovou tady nemame
O kopání na rande nejde.
100 lidí, 100 chutí
1000 lidí, 1000 chutí.
při výkopu jde o kopání až v první řadě, tam na gender není prostor, žádných tisíc ani sto parametrů nelze akceptovat, to už je vše jen slovíčkaření, ale nikdo z vás cyklistů na práci stejně nikdo nebyl, v tomhle mi asi neporadíte. :P (viz dotaz vrchního šmelcovna to byl prorok :))
Jasně, my ani nevíme, za kterej konec se drží lopata :-D
…ani bagr nepotřebovali ;P
Tak v nejhorším se zeptám Franty ;)
Mně se vždycky líbí, jak ty nejlíp víš, co kdo kdy za život odpracoval :-D
To neví, ale ví, že v porovnání s ním všichni hovno (…dohromady) ;-)
A tak je jasný co kdo nedělal a z toho se dá dobře vycházet :)
Odpoledne budu štěpkovat. Ještě jsem to nikdá nedělal. Jak na to? P.S. stroj na štěpkování bude.
Doporučuji nejprve nastudovat potřebnou slovní zásobu ;-)
Jak to vlastně bylo ve st? Byl jsi zničenej z víkendu, že jo?
Ne, chůva woe.
Chůva?
To by měl asi vysvětlit, že?
Na tohle vysokou školu asi potřebovat nebudeš, ani tu života.
Trošku overkill…myslíš, že si kvůli tomu bude kupovat traktor? :-D
Je tady nějakej skálolezec kterej se vyzná v cestách v krasu ?
Vše nejlepší k dnešnímu svátku, Jaroslávku, Ty náš Krakonoši:-).
Děkuji.
tak jsem se jel podívat co udělali na zelené turistické z medláneckých kopců a to se ještě bude dodělávat nebo je to hotovo? …dělalo to na mě dojem něčeho nahrubo protaženého, povrch určitě není nějak vodě odolný a většina zatáček je odkloněná
No, rozhodně nejde o dílo, ale o zakázku…
a to vubec nezminuji, jak sokolici vyjebali s melodkou. :-)
No to ten kousek asfaltu za Žebálem mohl být ještě dost za levno. A Stanjura si furt myslí, že za dírku v rozpočtu můžou důchodci.
Uz si to nemyslí. :)
Ale stejně můžou :-) .
Zbytečně moc slov, stačí to poslední :D
především by si měli uzákonit, že nesmí uzákoňovat rozdávání něčeho co nemají a to bez rozdílu partaje :) v zásadě jak to říkal Kalousek, je potřeba se urychleně vrátit z 50% ke 40% :)
Využíváte někdo transparentní fólie? Sem pos..l objednávku a vracet se mi to nechce protože už jsem to rozdělal…
Jo, Eva. Co za to?
tak zakolik to bere normálně –20% ? předpokládám že jsem to koupil od Smera za nesmysl
Vychází to na 240,– to by prý šlo.
Ok. Dovezu v úterý mam to v kanclu
Ok, dík.
Začínám chápat proč je to od Holubic a od Slavkova pořád ucpaný. U Lipůvky, Kuřimi i Boskovic už chápou že na křižovatce byť jseš na hlavní sundas nohu z plynu a necháš někoho projet nekončící kolonou na hlavní. Tady každej dement ještě šlápne na plyn abys projet nemohl přesto že je před ním kolona :(
Taky se tam ten, co se prave pripojil do praveho, hned vrhne do leveho raketovou rychlosti 50 km/h?
S 1,0 HTP? :)
Mluvíš o dálnici? Já se teda se studeným motorem od baráku zas tak rychle do levého nehrnul a 1.0 HTP je mi taky cizí do toho pár metráků brambor pšenice nebo vína nenalozis.
Výše mluvím o odbočení vlevo z hlavní, kdy jede souvislá kolona doprotismeru a stačí jen sundat trochu nohu z plynu a nechat mezeru. Nikoho tím nezdržujes.
To nepsal o tobě, ale o dobrém českém zvyku jet co nejdřív co nejvíc vlevo ;-) Vždycky se pousměju, když si dojedu kolem kolony až pěkně na konec mýho pruhu pro ZIP, prostě kkti. Asi by měli při tom neustále se zvyšujícím provozu dávat v autoškolách důraz na plynulost provozu a jak toho v praxi dosáhnout.
Možná, že by nebylo špatné povinné školení řidičů, třeba 6 hodin jednou za 5 let, nebo jednou za 10 let a doklad o školení přikládat při výměně ŘP. A samozřejmě větší osvěta v naší vaší ČTV.
jestli chces delat na duchod skolitele, chtelo by to prasazovat na jine urovni nez jen bajkforum. :-D
A víš, že dělat školitele není vůbec špatná myšlenka? Pomalu na tom začnu pracovat.
Bratránek někoho hledal do autoškoly :)
Bere i důchodce?
Se můžu zeptat
Zase sanitky a hasiči u holubic. Řidič trefenej přesně na dveře. Ať mi nikdo nevykládá že nejde jet křižovatkou s očním kontaktem případně tak aby se druhý auto mohlo bezpečné připojit. Jak se tam pak bude napojovat těch 800 náklaďáků denně mi hlava nebere.
To mas 33 za den, takze kazde 2 minuty.
Cajk :)
Hmm, řidička vs. náklaďák s betonem :-/ Nějaký snížení rychlosti tam poté, co to předělávali, vyznačený není?
od betonárky (od Brna) je 70.
Kamarád tam byl mezi prvníma, dával paní ještě masáž srdce. Bohužel bezúspěšně.
Vetsina firemnich ridicu to ma.
A co? Nic. :)
Hmm, ty firemní školení ale většinou stojí za houby… Čest výjimkám.
Myslíš třeba e-learning, kdy jen vyplnis priblblej test a spravedlnosti bylo učiněno za dost? :)
Coz mi pripomina, ze ho musim udelat.
Ale delaji se i celodenni. Ve Vys. Myte mas mimo PCR casto nejake firemni akce.
Jak to bude s tou daní z vína, Franto?
Už to vyškrtli. Měli by si napřed vymést ministerstva než rozeserou co nějak funguje dementi. Je to sice nespravedlivé vůči pivovarům, ale už dnes dostává Frantík Ital i rakusak 2€ za každej vyvezené litr, takhle by nás podnik byl v nevýhodě 3€ na litru. To může vymýšlet jen úplná pi.ča.
Všechny dotace jsou na hovno.
Tak požádej Nekulu, který je ze Znojma, aby ti taky na každý litr exportu něco přihrál. Kromě Hnojárny prý vystudoval i Spořitelní akademii, tak třeba na to má nějaký fond :-)
Jasně :)
A uz Ti to v zipu foukl kamion pred Tebe, abys nemohl.zipovat? :D
Ne
Bohuzel smutna realita.
Klasika u Globusu v Olmiku.
Většinu kolon na dálnicích dělají nepravidelně a nevyzpytatelně jedoucí osobáky. Dnes mě jeden předjel a zjistil, že málem minul sjezd, tak na to dupl, a brzdit velké auto z 85 na 60 na fleku taky není jen tak. A další za mnou musí brzdit také. Je to nekonečný příběh, který nemá řešení. Když lidi nadávají na kamiony, tak říkám, že nejezdí pro zábavu, ale vozí zboží. Kdyby lidé snížili spotřebu, přestali nakupovat tolik zbytností a nesmyslů, které stejně vyhodí, tak by tolik kamionů nejezdilo. Teď jsem možná nahrál JST :-).
to jo, souhlasim s tebou. ;-P
A kamionaci nebudou mit co zrat… ;-)
je jich nedostatek, jestli se nepletu. ;-)
Ano, máš pravdu. Kdyby se počet kamionů snížil o čtvrtinu, tak by odpadli jen ti nejhorší a situace s řidiči by se dostala do normálu. Na druhou stranu, stát by přišel o mýto, o daň z paliv a minerálních olejů, řada lidí v nákladním automotive by také přišla o práci, nemluvě o pojišťovnách, školících střediscích a tak dále. To vše by ovšem vyvážila nižší uhlíková stopa, nižší emise a prázdnější silnice :-). Ono by stačilo povolit delší soupravy, jako ve Skandinávii.
Ale no tak :D.
Ono to bude 50:50.
Ale zminovane blokovani zipu je zcela bezne. Fotku uz nemam, skoda.
Abych pravdu řek, nevím přesně, co si pod pojmem blokování zipu představit.
v pravym pruhu kolona kamionu, v levym jedou osobaky do zipu, ale 500 m pred zipem vyjede kamion doleva a takhle pozvolna dojede az k zipu. Na obranu je treba rict, ze jsem zazil spise zipy kde to osobaky nervove nedavaj a zipujou klidne 100, 200 m pred zipem a jeste nez se u zipu kamion stihne rozjet tak to pred nej nasolej dva tri, to pak ma clovek pochopeni, kdyz kamionu bouchnou saze.
Presne. Bud vjede do leveho a zastavi.
Anebo vjede presne doprostred a tam se pomalu posunuje s kolonou.
Potkavam to fakt casto.
Ale ty auta ruzne pred mistem zipu taky…
Hele, jako ano, s poslední větou souhlasím, ale řekni mi, proč mají kamiony stát v pravém? Ano, většina tak stojí, ale do levého také mohou.
To jsem se prave chtel zeptat, ale ted si nejsem jistej jestli neni pred zuzenim znacka zakaz predjizdeni pro kamiony a jestli jo, tak jestli je v pripade kolony platna.
I když by byla dopravní značka zákazu předjíždění, v případě souběžné jízdy by stejně ztratila platnost. Pokud není zakázán do druhého pruhu vjezd autům od určité hmotnosti, či šířky, tak je to jen takový zvyk. O 3 pruhu se nebavím, tam je to jasné.
A jak se do toho levýho pruhu dostaneš, když nesmíš předjíždět?
Přejedu v souladu se souběžnou jízdou. Jednodušší by bylo, kdyby např. nově rekonstruovaná D1 měla 3 jízdní pruhy v celé své délce ( nebo aspoň do Vyškova) a bylo by po problému. My to tady nezměníme. Je tady fialová bída a lidi jezdí čím dál víc :-) .
Přejedu v souladu se souběžnou jízdou. to mi budeš muset zítra vysvětlit ;)
Je to tak, D1 měla bejt, vzhledem k vytíženosti, už dávno 6pruh.
prejedes do leveho pruhu v souladu se soubeznou jizdou v bode, kde se protnou dve rovnobezky.
Vsak za tech 10 let ma byt 6 proud – Holubice-Kyvalka, nebo se mylim?
Ten měl bejt už před 10 lety.
Tak teď už to bude dobrý, známky se budou valorizovat – bude víc pruhů, víc adidas.
Se proti tomu vzbouri lidi a ultraViolet to zmeni.
v soucasne dobe to je bratru petadvacet litru benzinu nebo 20 piv. to nestoji za rec. cekal jsem vyraznejsi zdrazeni. ;-P
Jako toto může být každýmu fuk když ti nabídne navigace cestu po D1 stejně si vybereš tu druhou. Já po tomhle tělese už jezdím jen v nočních hodinách. Pak se to třeba stane a najednou jedeš přes Františky ( čau Míro :) )
Zdravim.
:)
Psal jsem i o kamionu, co stoji uprostred.
To povoluje jaky bod?
Jo, to zařazování se dříve je na přesdržku. V UK mají před zúžením cedule „stay in lane“.
jak dosahnout v praxi plynule jizdy te nauci sama praxe, pokud ovsem budes mit potrebu jezdit plynule. ;-) prijde mi, ze tou potrebou nikdo moc netrpi. ;-) nejobycejnejsi soucasne auto zrychli pri beznych rychlostech i do kopce, na silnicich je hodne sluzebnich aut, u kterych uz vubec nikdo neresi spotrebu nebo dokonce vyssi amortizaci celeho auta jizdou brzda-plyn. narky nad drahym benzinem nebo samotnymi auty budi usmevy, kdyz vidis, jakym zpusobem ridici casto jezdi.
Normalka, proc jsou kolony… A zrovna tam.
Navic se zase radi pousti :)
Jo, myslis jako od Tebe? No, tak to tam zase vsichni dohani kolonu na dalnici. Klasika.
Nepotřebuje se ještě někdo z decathlonistů zbavit Hutchinson Krakena 29×2.3"? Jsme si na sebe nakonec nějak zvykli :-)
Jakou silniční cyklistickou přilbu byste mi doporučili? Nechci pořád sundávat kšilt, když už jezdím s baťůžkem a volnými kraťasy.
Já myslím, že když jezdíš s baťůžkem a volnými kraťasy, můžeš jezdit klidně i s kšiltem, ostatně někteří silničáři si pod helmu čepici s kšiltem dávají ;-)
ksilt bych jednou sundal a uz nenasazoval zpet. stejne je k nicemu. ;-)
Jasně, s druhým kšiltem od čepičky to nebude vypadat s kšiltem od helmy úplně dobře? :)
Takovou, která ti bude sedět a budeš v ní vypadat kur/va dobře! ;-)
?
To ne, to má kšilt :D
.
Jestli mas malou hlavu, mam tu POC Octal, nez ji poslu zpet – pro mne mala.
50–56 cm
Tos koupil pro dítě a chtěl si nechat pro sebe? ;)
Skoro. Detske helmy my jsou, jen Giro a Poc ma asi jine cislovani :D.
Takze trapne jsem skoncil taky na Giro…
Dík, ne, ta by mi byla opravdu malá, i když nemám hlavu jak pytel od banánů.
Skoda, no :D
Ale Sportega ted mela hodne dobre ceny na Giro, Poc…
Jinak teda na silnici musíš bez batůžku a v buzikalhotech přece, nepamatuješ si rozkaz? :-)
To má zakázaný :D
Od koho?
Hádej, můžeš 1× ;)
Jarka? Ta s ním ale na silnici přece nejezdí…se teda může 5km za barákem převlíct :-D Teď už si vzpomínám, že jsme to vlastně již někdy řešili.
Baťůžek mohu sem tam odložit, třeba Baťův kanál jsem yslím jel bez něj, nebo možná i Hostýn, ale ty kraťase, ty teda ne :-) .
Kraťasy si dáš za branku a my tě na silničce budeme fotit jen od pasu nahoru :D
Hostýn jsme taky jeli bez batohů.
Netuším, co se stalo, ale přestože mám v nastavení Chromu výchozí vyhledávač Google, tak po vyhledávání v adresním řádku mě to vždy přesměruje na Bing. Když se mi to stalo poprvé, musel jsem Chrom nastavit do továrního nastavení, abych se Bingu zbavil. Teď jsem nic nového neinstaloval. Jak zakázat Bing napořád? V nastavení Chromu jsem ho smazal, ale to stejně nepomůže. Nechci to co dva měsíce řešit.
To je nějakej virus, ne? Aby v Chromu Bing vytlačoval Google? ;)
Jestli to nemá souvislost s automatickými aktualizacemi oken. Zadáš dotaz do vyhledávače Google a otevře se odpověď v Bingu.
K čemu je tohle dobrý?
Muze to ridit od sestnacti.
A brzdí to provoz.
ani ne…, narozdíl od miniaut
Teď jsem jeden takový paskvil potkal v Německu.
Nevíte kam v Brně pro M5 viz foto? Potřebuju pravý i levý závit…
s pravym zavitem mi tu lezi dve tyto matky zbyle, muzu poskytnout ihned. opacny zavit je podle me docela exotika. ;-)
S pravým mám, potřebuju ten levý :)
Třeba tím směrem taky někdo jezdí…
Modrá TZ z Ochoza k Pekárně je už průjezdná i po dešti.
Borci, když to máme tak blízko, tak doufám, že se aktivně zúčastníte v hojném počtu! Závodit takhle blízko u Brna je úplná rarita. Kromě MTB poháru na Anthro se tu totiž nejezdí vůbec nic.
Zrovna 27. Jekolka pro deti :(
Taky Jekolka….
Nejsem v Brně :-( .
Teda závodění mne naprosto netáhne. A ta Coufavá nahoru už vůbec ne. Ostatně chudáci pěšáci na žluté, ty vás budou milovat.
Tak snad tam žádní nebudou. ŽTZ dolů mi připadá docela riziková, míst, kde se dá bezpečně předjet tam moc není a ten svah dolú při případné nehodě, ani nechci domyslet.
Tak zakázat jim to nemůžeš. A pokud někdo přijede do Adamova s tím, že vyrazí na Vranov po žluté, tak moc nadšenej ze změny trasy nebude. Pro mne je to oblíbená výjezdovka, dá se tam i kochat.
Přesně, měli by si dát Francii, raději…-D
ten sjezd po žluté do adamova, není to taky nějaká rezervace? … nemluvě o tom, že tam asi bude dost turistů, to asi zavřou, jinak to bude masakr, no alespoň vím, kam příští sobotu nejezdit
Je to rezervace, PR Jelení skok. Taky mne překvapilo, že to mají povolený. Asi 200 m před dolním koncem byl dneska padlý strom, snad ho oddělají. Cestou nahoru mi nevadil :)
CykloRapl
Neni to muj sektor, tak nevim, jestli se tama jezdi, ale pro jistotu: https://www.idnes.cz/…-zpravy_krut
V sezóně to bývá zarostlý a úzký, ale jinak pěknej sjezdík.
Podobná past na mamuty je i u vodárny na Klajdě.. Už teda delší dobu a tím pádem se to vychodilo po krajích, že to bez problémů objedeš. Asi se někdo inspiroval :-/
Tady jsem dnes zase spadl do té pasti, už podruhé :-)
Velice přínosné, určitě všichni okamžitě poznali o co se jedná :-D
Pepa jen chtěl sdělit, že se mu zapadení do pasti tak líbilo, že zapadl i podruhé, a nedivil bych se, zda nechystá i potřetí :-).
Ty to tam určitě znáš, místo nájezdu na vrstevnicovou cestu dojedeš ke školce a hustníku, kterým se můžeš prodírat dolů prudkým svahem. (Provedl jsem minule, dnes jsem myslel, že to nějak oje*u, ale nee, radši jsem se vrátil.) https://mapy.cz/s/madojahoza Dušan: potřetí až zase za tři roky, pokud němec nebude moc spěchat.
Tudy jsme loni s Dušanem jeli…ale bylo to v lednu :D
Znám no, ale zatím to šlo vždycky projet až na polesí.
Pořad jde…
Je tam hezky, ale Buk je ZÍTRA, BO STŘEDA !!!
Vzhledem k náhlému (globálnímu) oteplení bych chtěl upozornit, že nejvíc nejlepší, bezbolestný a klimatizovaný© výjezd do Utěchova jsem uklidil, zbyl tam jen jeden stromek. Takže klimatizované úseky za Lachemou, pak po modré TZ z Mokré hory a klimatizovaný výjezd od kluziště, lze spojit s tímto uvedeným do jednoho pohodového výjezdu. Navíc se dá po cestě i osvěžit v přírodním, zaručeně eko koupališti – viz obr. (Pro Stringa: trochu šlápot od koníčků dole ještě zbylo, ale nic závažného.)
to už napouštějí, ještě před týdnem a něco tam žádna voda nebyla
Ty deště s tím pohnuly, jinak by to napouštěli asi tak půl roku :-)
Dobrej žabinec :-D
Dnešní cesta dopráce. Napřed mě oprasil na kreditku na prázdné silnici u letkyně řidič bílé Q7, poté na stezce mezi Ochozem a Klajdou 2 jezdkyně vedle sebe, slušně jsem zazvonil a snažili se trošku zařadit, to jim nejde upřít, a v momentě, když jsem je pomalou jízdou objížděl, se jeden kůň stočíl prdelou ke mně, zastavil jsem a jedna jezdkyně říká druhé " máš ho kopnout, ******", tak jsem si jen zamumlal něco pod vousy a raději odjel. A nakonec mi nedal přednost autobus ve Staré Líšni :-). A samosběr jahod u Kándie, hafo lidí.
To jsou ty chvíle, kdy je vhodné použít zvonek a koním za prdelí znenadání zazvonit :-/
Kreditka je nemilá, ale cos dělal na bajku na asfaltu u letkyně? :-) Vždyť se tomu dá vyhnout a takový mokro v lese není ne?
Mokro v lese není, ale ty louky, voda na stéblech trávy, ráno to bylo jako projet kaluží plnou vody. A to nechceš, tak jsem si trošku prodloužil asfalt.
Seš kliďas…, to bych nedal.
Mě dnes dost nasr*lo hlášení o zkoušce sirén v ruském jazyce. :-(v Jehnicích)
Čeká nás nová okupace?
Tak trochu jsem znervózněl, říkali to i anglicky-to by mně nevadilo, německy-nemožné, wehrrmacht po Leyenové by sem ani nedojel, natož doletěl. Takže zůstali ti rusáci.
nebylo to ukrajinsky?
Zapomněl jsi na Österreichisches Bundesheer, video na WA.
Zapomněl jsi řadit :-)
Budu jíst více kurkumy .
Informace zvláště pro Pepu: v Bilovicich dělají nový asfalt, aby to jen sviștělo. Je tam semafor. Paradox opravy je v tom, že mění celkem slušný povrch, ale zrovna v části silnice, kde je úsekové měření, takže tě to bude svádět jet rychleji, hlavně z kopce to jede samo. Holt někde se ty peníze vzít musí.
Radši měli srovnat ten rantl u kostela, aby tam bylo líp vidět. (někdy se tam trápí pumpičky do kopce.)
Tvl, tohle oslovení jsem si nezasloužil ;)
kdyz bez toho pum by tam byly jen hvezpicky…
No hlavne uz by to chtelo zrusit ty kostky dole, to je na silnicce fakt peklo
Kostky jak v 19 století, ale zase mají nový radar.
Ideální úsek pro testování jak tlumí různé rámy,záplety,pláště :-)
To si zajed do Podivic :D
dyt to je 150 m kostek. to si ani nestihnes uvedomit, zes na ne vjel. ;-)
To je fakt kdyz jedu z vrchu z Babic tak si ani nevsimnu zmeny ty kostky sou mozna i pohodlnejsi jak ta silnice :)
Ty kostky jsou náhodou super, nic bych nerušil.
Nejlevnější zpomalovací retardér v okrese :D
Uloveno na IDETU, ale nejak jsem na to zapomnel :-)
Trochu to Pájovi resuscituju: takto dnes skončil slibný pokus o úplný obchvat Stringówky Turbo+ (sjezd Padouchu)
Hoď to do mapy, chlape.
Dávám k dispozici pro další průzkum, bez nároku na authorský poplatek: https://mapy.cz/s/nevezenupo
Kolem děravky rostou klouzci. Ale průzkumy na kole tam v okolí nemají valný smysl.
narazil jsem dneska na tento peklostroj, musel jsem si to vyfotit
Moc pěkný!
JAWA jede, JAWA sedí, kdo má JAWU, ten si medí.
jj taková retro moderna, ta upside down vidla je showa, prý trochu teče olej z tlumení, ale jinak cajk a ten fox tlumič prý nikdy nebyl na repasi a pořád je nějak funkční, rám je prý superior z doby, když ho ještě dělali v čr
Borci, nemáte někdo k zapůjčení klíč na Shimano XT direct mount převodník?
Jsou to např. tyto:
Bohužel to nikdo nemá skladem.
nemam, ale v krajnim pripade mam sverak, ve kterem to urcite pujde taky povolit. :-P
Nemyslím si, vzhledem k tomu jak ten převodník vypadá. Viděl jsi ho? :-P
matku i prevodnik jsem videl jen na obrazku a jsem presvedceny, ze to pujde povolit a nasledne dotahnout i bez klice. na kazdy pad jsem to myslel spis v legraci, jestli to nebylo zrejme. ;-) tvou situaci by kazdy druhy v tichosti vyresil sundanim kliky a jejim donesenim do nejblizsiho servisu. ale mozna se pletu.
Já se zase, na rozdíl od tebe zřejmě, klidně zeptám, za to nic nedáš a je to i smyslem tohoto fóra.
Že jsi to ty, tak jsem schválně zkusil malý svěrák přiložit. To fakt nedáš, ta matka je tenká a minimálně v AB převodníku dost zapuštěná. Shimano už si nepamatuju.
Mám. Brno-Líšeň.
Díky všem, kdo přispívali k věci. Vyřešeno.