Jestli se docházka nezlepší, udělám od listopadu dvojměsíce…a od novýho roku kvartály ;)
Jestli se docházka nezlepší, udělám od listopadu dvojměsíce…a od novýho roku kvartály ;)
mohls rovnou založit mikulaskou :P
To nechám Maňasovi ;)
Po krvi už ani stopa a na Blansko novej asfalt.
Sice sem chodím málo, přesto díky náčelníku. Kdyby tak někdo aspoň viděl to kolo…
Když ti sem nikdo nepíše, tak bych chtěl upozornit (:-), že Junior měl včera/dnes 22. narozeniny a hned dnes/zítra si pravděpodobně nadělí dárek ve formě titulu mistra světa. Horší je ovšem to, že se asi zase 8–10 let bude soutěžit pouze o druhé místo.
Chtělo by se mi napsat, že nevím o čem píšeš, ale vzhledem k tvému jednostrannému zaměření, je to jasné :P
No přece Kalle Rovanperä, starého Harriho syn :-)
Už jsem ti chtěl gratulovat…
To je hodně krize, že to dáváš sem.
tak zase finsko dlouho němělo titul, tak si to vynahradí :)
tohle https://www.strava.com/…s/7900935813 jsem potkal v neděli, by mě asi jeblo
NTVL, mazec.
ber to jako inspiraci, za trest 1000× vyjedes křtiny brezina :)
jen pro info, ve FN Brno už mají nejnovější vakcínu Comirnaty Original/Omicron BA.4/BA.5, není nutná registrace…
Zkus některé z 68 koronavirových vláken, tam to určitě někdo ocení.
to chce klid, když to není pro někoho užitečná informace, tak to ignorujte… já osobně jsem čekal, až se objeví vakcína i na relativně aktuální varianty
Dík za info, dobré vědět.
V sobotu 15. nebo 22. – dle počasí, se chystám na silničce na Děvín a zpět, kdybyste se někdo chtěl přidat. Kdyžtak SZ :-)
Myslíš, že je tady někdo, kdo ti bude stačit? :-)
kdybych nebyl časově uplně v kun…ě, tak bych si mohl udělat poslední výlet na moto :)
Gumicuk ;)
Letos jezdím pomalu. Pokaždé, když se začnu dostávat do formy, tak mám nějaké zranění nebo covid. Teď už ani nějak extra netrénuju, na Muldě to bude jen rekreačně, obhajoba se letos konat nebude.
Takže k soutoku to bude čistá turistika. A po rovině moc rychle nejedu nikdy :-).
„jezdím pomalu“ v kombinaci s „pomalu dostávám do formy“ a „nějak extra netrénuju“ ti tu budou všichni věřit ;) S tebou bych si troufl maximálně po rovině a proti větru, a to ještě jen v dubnu :)
Tak ještě že máš ta očkování, rychle utíkej na další :-) Ne, sorry, nedalo mi to. Tvý avg i po rovině vídávám na Stravě, to mi stačí.
hmm, no vzhledem k tomu, jak často mám něco respiračního, tak cokoliv, co to vylepší, pomůže. Jsou mezi námi šťastlivci, co jsou odolnější, ale já to teda nejsem. Však jsem kvůli tomu přišel už v dětství o mandle.
Takže zlatý očkování, na další se chystám hned po sezóně.
Na startu krátké Muldy jsem tě neviděl, ale koukám, že jsi nakonec jel dlouhou ve svém rekordu :) Takové rekreační tempo bych chtěl mít ;)
Karošovi to včera jelo moc pěkně.
No právě to zrovna moc nejelo, respektive jsem nešel do maxima, protože jak nemám natrénováno, tak bych to 6 kol nevydržel. Dělal jsem kola o 30s pomaleji než vloni. Normálně bych bojoval s Lukášem, stejně jako na loňských závodech.
A já si bláhově myslel, že když jedeš dvakrát tak dlouhou trasu, je 30 s navíc na kolo úplně normální :D
1:20 se dá vydržet úplný šrot. Respektive já můžu, protože se na 1h, co jezdím na PDV, nedokážu úplně vyndat. Třeba vloni v Náměšti jsem vydržel podobné tempo 2h. Taky z toho byl pěkný výsledek :-)
Tak trať se nějak změnila nebo jsi to v tom rekreačním tempu objel o 10–15 min. rychleji než před 15–20 lety?
Jestli se nepletu, tak trasa je stále stejná. Některé úseky se trochu mezi léty vzhledově trochu mění (namátkou Had, Mulda), hodně dělá i těžba dřeva a počasí.
Tak i před těmi 15 lety nebylo pokaždý stejný počasí a povrch…prostě mi z toho plyne, že s Karošem už ani v jeho rekreačním tempu :-D
To mně taky :D Jen jsem chtěl potvrdit, že ke změně trasy nedošlo. Pokud nepočítám to, že už se nedá obejít Had, který je ale naopak o něco lehčí (georohož na nájezdu).
Tak na obcházení Hada by nebyl čas ani s tím o 15 min delším časem, krom toho jsem ho kdysi sjel i na Retě s 28mm pláštěma, a to tam ještě žádný rohože nebyly ;-)
Trasa je čím dál tím rychlejší. Výjezd od doktora je hladší a hladší – Zdeněk tam dal už před časem pletivo, takže to tam koňáci nerozbahní a nerozdupou. Had se taky dá jezdit rychleji než dříve a zahrádky taky. Ty jsem jediné jel rychleji než vloni, i když to mohlo být tím, že mě tam většinou nikdo nebrzdil. Na krátké je mnohem větší provoz.
Výjezd od doktora jak kdy – během roku to někdy vypadá dost jinak. Naopak výjezd po Muldě je letos rozbitější (teda alespoň v létě byl).
To jo, ale je to tam tvrdé a pořád tam zůstala hladká stopa až nahoru. Letos vydržel rekord trati jen o 8s. Takže to letos bylo rychlé. A ještě jsem teda nejel o 10–15 minut rychleji, ale proti letům 2016, 2017 jen o 6 minut rychleji.
Já to porovnával se staršími výsledky 2010 a dřív, což bylo o 7–17 min…a to ještě rekreačně :D
ono spis nez od trati je cas odvisly od treninku, bych tak nejak rekl. ;-P
Pokud by se změnila, tak ne nutně, bych tak nějak řekl ;P
Nicméně spíš šlo o to, že v 45 jezdí o tolik rychleji než ve 30, přičemž říká, že je to „rekreační“ tempo. Na krátké trati jako je Mulda mi ujel už tehdy, takže i kdybych uvažoval o jeho „pozvánce“ na silniční švih (jako, že ani ne, byl s náma jednu loni a do kopce furt někde čekal), tak by to už asi nemělo cenu. I přes to, že to bude po rovině, kde by se to vzhledem k jeho váze mohlo trochu srovnat…
opakovat se nebudu. ;-P
Já se taky ptal jeho, ne tebe ;P
ja jen, ze se ptas na uplnou picovinu, kera je, snad krom patrika, kazdymu jasna, ze bez prace nejsou kolace. ;-)
Jednak jsem opravdu nevěděl, jestli je ta trať furt stejná, sice ji za ty roky, co jsem to jezdil neměnili, ale naposled jsem to jel cca před 15 lety a klidně je k tomu někdo mohl donutit (majitelé pozemků, zahrádkáři,…) a jednak, jak jsi určitě pochopil, byla ta otázka spíš narážka na to rekreační tempo. To, že Karoš poslední roky lítá víme skoro všichni z jeho výsledků na PDV a když ho to ždímání se baví, tak proč ne, snad ho z toho neróbne jak toho borca teď v sobotu v Jizerkách.
mozna je to jen muj pocit, ale prislo mi, ze je pro tebe tezke prijmout, jak nam karos diky systematickemu treninku vykonostne odskocil, zatimco my, v tech lepsich pripadech (coz se me rozhodne netyka ;-) ), stagnujem. posledni vetou me v tomto pocitu jen utvrzujes. ;-)
Tvl tys nesnídal? :-D Byla to prostě narážka na Karošovu sice zdvořilou, ale zcela neadekvátní nabídku na vyjížďku ;-)
dva krajice s medem… vod dusana. ;-)
Já měl to samé :-)
Sladká snídaně je prvním příznakem homosexuality ;-)
15 let stará hláška ;)
Jsou hlášky, které nikdy neomrzí.
Možná by se našla i fotka s tema Koláčkama
Myslím, že Polka autora této pravdy nezná ;)
Aktuálně 3 dcery. Takže je to fakt v …i. :)
Karlose přece ze SNT znám ;-)
Právě, že to byl jen tvůj pocit, já mu nezávidím, naopak, v posledních letech jezdím cileně pomaleji než bych třeba i mohl. Dílem kvůli rodinné anamnéze (viz. ta poznamka o borcovi v Jizerkách, kterou jsem nemyslel nijak špatně) a dílem proto, že mě baví víc koukat kolem, prostě RomanTyčka, schöne Aussichten, pohodička.
me uz taky bavi vic koukat kolem, nejak to prislo samo. Cim min jezdim, tim vic koukam kolem, zaprvy to neni rozmazany a zadruhy mi nic jinyho nezbyva :o)))))
Proto jsi mne včera taky hned viděl:-))
Nějaká nemilá příhoda tě potkala? Mi třeba ukradli kolo.
Chtělo by to něco z kopce, třeba „one way“ z Pradědu :-D
Rovina po silnici je úplně jiný příběh než XC závod, takže pojed s námi. Navíc já umím jet i pomalu. Na dovolené se přizpůsobím ženě a to ty určitě jedeš rychleji. Prostě bych to nedramatizoval.
Jak píše Jura, v roce 2010 jsem vlastně vůbec nějak netrenoval, jen jezdil víceméně pořád jen vytrvalost nebo odpočinek. Intenzity žádné. Od 2018 systematicky trénuju a pod trenérským vedením, což je dost poznat, protože sám bych si to za
A pravidelně závodím na PDV. Meziroční posun ve výkonnosti je nejlépe vidět právě tam.
Pod trenérským vedením? To čučím.
Měli bychom zase vyrazit na Sudety :) hodina dolů?
Já jsem pro. Chystal jsem se letos, ale moribundus z Itálie byl proti :-)
Každopádně to mám v bucketlistu. S Trilogy pořád váhám, nevím jestli na to technicky mám. Na ty se nechystáš?
Já se popravdě už nechystá nikam, zateplují školu.
To jen dali na zem co tam byla nebo to nějak kuchali napřed, abyste nepřišli o výšku?
Výšku půdy? Ta mne teda fakt netrápí. Tam se prakticky nechodí, jen tam udělám pochozí plochy k oknu na střechu a k anténám.
Jo, půdy. Tak nevím co s tím zamýšlíš v budoucnu třeba, proto se ptám. Taky bych potřeboval zateplit, ale výšku bych ztratit nechtěl bo tam snad někdy bude vestavba.
Přijde to že mám potřebu stavět na štok? :) Bych musel vzít do nájmu Karosa nebo obdu :)
Drobný tvaroženský penzionek u Františka… :-)
Penzion Podrakovec ;)
Penzion Předdálnicí :-D
Naddálnicí, protože, co je pod…
A když už nevíš jak, tak tam naser pěnu.
Kdopak si byl zaskákat na jedovnické dvojce a poté se projel ve vaně a sanitce? http://www.hasicijedovnice.cz/?…
Tak dneska cestou z Muldy se mi na vyjezdu! po šotolině! povedlo říznout bočnici zadního pláště. To se mi nepovedlo od historické Oslavky. Alespoň synek názorně viděl sekvenci vyschlý tmel – dolijeme – už to drží – dofoukneme – tak ne – dáme knot – už to drží – dofoukneme – sedneme na kolo – tak ne – ok, duše – chjo, všechno od mlíka – kua, zapomněl jsem při výměně batohů doma montpáku, a rukou to fakt nejde :D Nakonec jsem místo montpáky použil zobáček košíku na bidon, který kluk vyhrál v tombole :) Alespoň už nebudu muset řešit, jestli ten RR ještě chvíli vydrží. Zkusím tam dát Krakena, jsem zvědav, jak bude fungovat.
Kraken dozadu cajk, kór pro tebe. Já sice jeden řízl, ovšem to bylo na Babě v šutrech tam. Od té doby má druhej za sebou dost orienťáků v bordelu i blatě a šutrech a dřív ho sjedu než že bych ho řízl. I když teď, když jsem si to pochválil na BF… :-)
:D
tak jsem onehdá jel údolím oddechu a vytunili nám vchod do obory na bezbrankový, mohli by to udělat i na jiných vchodech
Jsem si toho vsiml, ale jeste jsem nejel pres oboru. Takze jestli je to jedinej, tak nic moc teda.
dělali to nedávno, ale taky jsem přes oboru nejel, tak nevím jestli už něco jinde neudělali
To je stejný, jak u rozhledny?
Jj
Jj ten je super, ale dole v udoli jedinej. Pod dalnicu a u prasatek vse pri starym.
Nemate nahodou nekdo pruzinu do DT 350 naby ? Akutne shanim …
Franto, další rok za tebou! Ať to šlape.
Tož na zdraví ;)
Tak já se připojuji s tím, že M ví všechno.
v 17h u krbu :)
Taky gratuluji k ?? narozeninám.
30 :)
To dnes určitě přijedou i ti, co normálně v neděli nejezdí. Vše nejlepší!
romantické :)
Ani jsem vám neřekl, že jste se minuli s p.Ž. Byl tam s celou rodinou. Takže měl nedávno pravdu, že tam bývá, to jen my ve st na něj nenarážíme.
Tvl, to ses mohl pochlubit, vsecko neejlepci!
nj zelenat se začalo az pozdeji :)
Tu žabu jsi ještě viděl? :-)
taky frčím.
Zítra Vranov pro případné zájemce.
V kolik sraz a kde?
14.30 ve Slatině, a pak po trase Obřany – Bílovice – Útěchov – Vranov.
Víte někdo, jestli se dá projet Myší dírou?
Jo jen je tam naplavenej měkčí sediment ta trubka při větším dešti nestíhá.Ja teda šel po svejch ale podle stop to někdo dává.
hmm, tak to jsem bez šance. Zrovna tento týden je v práci SG na mně, tak to mi hlava nedovolí vyjet ve 14:30. Jiné týdny by to ale šlo, tak třeba příště.
Tobě stačí vyjet 15.30 ;)
Tak dojeď, do Vranova jak Ti to vyjde, a potkáme se na místě. Slunce zapadá po 18 hodině, času dost. Patrik stejně nepřijde.
Nakonec jsem se ještě v práci zasekal tak, že už jsem nikam daleko nejel. Příští středu si myslím, že budou okolnosti příznivější a i 15h by šlo.
Chachá
Zdar, nemáte někdo na půjčení v Brně stahovák na FC-M970?
pisou roztec trnu 26,9 mm. jak moc se to dotahuje? jestli ne nejak moc, prijde mi jako banalita zatlouct ctyri hrebicky do ctverecku. ;-)
To je jasné, ale ten závit se šroubuje do kliky a stahuje ji z osy. To z toho cajku potřebuju.
Včera šílená mlha do Jedovnic,celou štreku tam i zpátky,dnes jen na pohodičku do Drnovic ke Koňovi na Rum a na gulášek do Bukovinky.Mám splněno.
Prý tam bylo celkem dost lidí…
Soudruzi z Wetteronline mají sluníčko už 4 dny přilepený někde u Bíteše a vždy celý den slibují, že to dojde i sem. A nikdy nedojde. Nedalo by se s tím nějak softwarově pohnout? Ne, že by to nějak vadilo, ale člověk se radostněji vykope z domu, když svítí i tady.
To si nevybereš. Naši důchodci dneska volali z pod Křemešníku, že museli zas dělalt na zahrádce v trenkách bo 22°C…:)
Dneska slunicko od Bystrice nad Pernstejnem po Tisnov, pak uz to stalo za…
Někdy není úplně od věci vyrazit slunci vstříc ;-)
Na Pálavu se na kole nesmí, ne? :,-)
Na LV jo..;-)
Ve Sloupe svitilo od rana. Ale jen na lukach a dal, od kostela smerem k jeskynim byla mlha.
Moje chyba, měl jsem se řídit podle kamer a ne podle soudruhů z NDR :-)