Bolest třísel z kola? (při plavání)

7 nepřečtených
  • Radez

    Dobrej večer,

    sem se chtěl zeptat jestli nemáte někdo (negativní) zkušenosti, že by z kola bolely třísla. No neděje se tak, že bych nemohl chodit to vubec, ale bolijou mě, když plavu prsa :-(.

    Věc se má asi takhle, většinou na koleso během školního roku dostanu ve čtvrtek, pátek, sobotu, nedělu a pak pondělí chodím na plavání a to sem jaksi teď vysledoval, že při plavání prs nedokážu pořádně kopnout nohama, jak mě bolej třísla. Myslíte, že by to mohlo mít s kolem nějakou spojitost, nebo nestalo se vám to někdy, popř. nemáte nějaký cviky, nebo radu jak na to? (a radu, co nejrač vykládaj doktoři, při tom když jim člověk říká, že ho něco bolí, že si mám dát dva měsíce pauzu a pak dojít na kontrolu neberu :-)).

    Jinak sem ještě vysledoval, že brusle na to vliv mají 100%, páč sem si před 14 dněma dal 13kiláků na bruslích a pak šel do bazénu a to sem docela trpěl.

    Koukal sem na netu na nějaký články o bolestech třísel, ale neni to nic chronickýho, páč normálně při žádné jiné činnosti (kolo, chůze do schodů, brusle…) to vubec necítím, jen při tom plavání tohodle stylu ostatní styly sou v cajku.

    Tak kdybyste k tomuhle měli nějaký info, tak sím sem s ním.

    0 0
    • Smazaný účet  

      z kola mě třísla nikdy nebolely. to by mohlo být jedině hodně špatnou technikou, ale ani to si moc nedokážu představit.

      hodně let jsem závodně plaval a zrovna prsa byly můj styl. ani po intenzivním cvičení na třísla sem s tím neměl problém.

      původ potíží bych viděl, jak jsi zmínil, v bruslích – především pokud šlo o nárazovou delší trať.

      nech třísla pár dní v klidu a dělej něco jinýho, pak je postupně protahuj v sedu na zemi tak, že dáš šlapky proti sobě a lehce(!) budeš tlačit na kolena směrem k zemi.

      taky můžeš v dřepu jednou nohu natáhnout do strany a opět lehce tlačit zadkem k zemi.

      plavat můžeš dál, ale prsa na chvíli vynech. můžeš si je postupně cvičit i na posteli na zádech, kde nebudeš mít odpor vody.

      0 0
      • Radez  

        No, ono to s těma bruslema možná bude mít spojitost, protože plavat chodím už nějakej rok a nikdy mi to nedělalo až letos, co sem začal v týdnu jezdit na bruslích, ale zase na druhou stranu si říkám, že když v zimně bruslím na běžkách a to docela dlouhý trasy, tak tam ten pohyb je stejnej a to mi nikdy nevadilo.

        0 0
    • beeker  

      Ahoj, třísla mně semtam bolívají. Mám to ale spíš od toho, že hraju hokej, a tam jsou třísla dost namáhána. Až půjdu na plavání, tak zkusím plavat prsa, protože plavu nejčastěji kraula… Co se týče jízdy na kole, to mě bolívají jen někdy, hlavně po delší trase. Asi tak měsíc zpátky mně hrozně pálilo v pravém tříslu, přicházelo to tak zvláštně obden, pokaždé když jsem seděl, při pohybu vůbec. Ted už je to v pohodě.

      Kdyžtak bych se zkusil před tím plaváním protáhnout, a nezačínat ve vodě hned silně kopat…

      0 0
      • Radez  

        Jo jako na kole to necítím vubec ani při ničem jiným, jen prostě při tom plavání kurňa, no uvidím už sem se začal protahovat teď, tak snad v pondělí v bazéně, to bude stát za to.

        0 0
    • kubad  

      s kola ty třísla nemáš, někde sis je prostě natáhl, a tohle je důsledek, lečení je bohužel dlouhé, několikrát sem to měl z hokeje natažené, jediný lék je klid a nezatěžovat, takže pokud bolí při plavání, změnit styl a nenamáhat, kolo je v klidu.

      Léčení je minimálně měsíc až dva bohužel.

      0 0
      • Radez  

        Ty jo, léčení asi znamená nic stím nedělat co? :-), no styl se změnit pokusím, jestli na to bude vhodná příležitost.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.