• jihra

    Máte někdo dlohodobější zkušenosti, jak se snáší tenisový loket s ježděním na kole? (Pro neznalé – tenisový loket = bolesti lokte, šlach.) Asi mne tenisový loket začíná „chytat“, všichni tvrdí, že to chce klid, ale kolo je kolo.

    0 0
    • RapMan  

      zkus jednokolku… tam riditka nepotrebujes… ja hraju tenis zavodne 14 let a nastesti tenisovy loket se mi stale vyhyba, takze bohuzel neporadim… Mozna treba pomuze vzprimit posed aby nebyl takovy napor na ruce.

      0 0
    • Lister  

      Základem je klidový režim, tak si už musíš sám přebrat, jak se snaší klid s ježděním na bajku.

      0 0
    • jihra  

      Spíše by mne zajímalo, zda se po vyléčení potíží (klidový režim, znehybnění, ortéza, dlaha, případně operace) mohou bolesti zase vrátit, když pak začnu zase jezdit na kole. Já si myslím, že ty potíže mám z přetěžování jednostrannou činností třeba při centrování (opravuji kola) – když kroutím centrklíčem, tak ten loket dost cítím.

      0 0
      • Glum  

        Ta příčina by mohla být, já si to uhnal, když jsem dělal půdní vestavbu a neměl jsem akumulační šroubovák. Pak už jsem to tenisem jenom dorazil.

        0 0
    • Glum  

      Mám s tím zkusenost: kdyz ten loket je uz dobre rozjetej, boli i na kole. Ne kazda bolest lokte je tenisovy loket (pozna se tak, ze loket boli, kdyz tlacis prostrednikem a prstenikem nahoru proti opore). Chce to klid, ale ani ten klid vec neresi. Me prestal loket bolet po trech letech pote, co jsem si nechal udelat generalku zubu (netvrdim, ze to byl duvod).

      0 0
      • jihra  

        Asi to budu mít opravdu tenisový loket. Kdÿž zkusím „narovnávat“ prostředníček proti tlaku, tak to cítím až v tom lokti. Jsem objednaný k ortopédovi, tak jsem zvědav. Na kole mne to ale v podstatě nebolí, cítím to kupodivu jen když řadím ukazováčkem na menší pastorky. Nevíte náhodou někdo, zda na ten tenisový loket pomáhá akupresura? S akupresurou mám velmi dobré zkušenosti, ale loket jsem si akupresurou ještě nezkoušel léčit.

        0 0
        • pepek  

          Mám to taky, už 4 roky, Bylo to dobrý, teď se to zase mírně vrací. Jediný co mě pomohlo, je stahovat loket popruhem /dostane se ve zdravotnických potřebách/ Popruh nosit celý den, zvláš? při práci. Nejhorší je šroubovat šroubovákem , tomu se raději vyhni, pokud možno. Když tě doktor pošle na elektroléčbu, tak tam ani nechoď, je to na H***O. Jezdit jo, jenom s dobrou vidlicí a loket mět uvolněný, ne strnulý.

          0 0
        • Glum  

          Jo, na kole to nijak zvláš? nebolí (teda pokud nemáš dualy, řazení je pak utrpení). Postupně jsem zkoušel: akupunkturu (možná chvilkově to přestalo bolet, ale dlouhodobý efekt žádný), opichování kortikoidy (to dočasně pomůže, ale jiní varují, že opakovaně to dělá nepříznivý změny na šlachách), ortéza (ta fixuje, sníží bolest, ale neodstraní příčinu). Kamaráda operovali, pak bolet „tenisovýho lokte“ přestala, ale loket ho dlouhodobě bolí stejně (i když o dost míň). Nejhorší na loket je 1) šroubovat, 2) hrát tenis (zvláš? backhendový voleje nataženou rukou), 3) kupodivu i pracovat s PC myší (tenkrát jsem se raději naučil ji používat levou rukou). Mě to přešlo samo, krátce poté, co jsem změnil zubaře a ten nový mi našel asi sedm skrytých kazů pod plombami a opravil to. Tenis hraju pořád, teď víc než předtím.

          0 0
          • jihra  

            No s myší už také dělám levačkou a jde to celkem OK. Centrování už také dělám levačkou, akorát to trvá tršku dýl, ale ruka si zvyká celkem rychle – že bych byl „přeučený“ levák? Co se týká těch tvých zubů (Glum) a souvislosti s tenisovým loktem, tak kdoví? V lidském těle jsou někdy dost záhadné souvislosti příčina-následek. Akupresura mi třeba velmi dobře pomáhá při bolestech zubů. Dále jsem třeba vypozoroval, že kdyš se třeba pořádně nase** (zkrátka stres), tak do 2–3 dnů mám v puse aftu čili „žabu“. No uvidíme, zkusím ještě tu stahovací pásku na předloktí.

            0 0
            • aymara70  

              Obnovím téma. Mám od ortopeda diagnostikovaný tenisový loket. Nosím při práci stahovací pásku. Pokud možno nic netahám,ale při mém zaměstnání to prakticky moc nejde(truhlář). Absolvoval jsem už asi 4× opich a aplikaci rázové vlny –3 sezení á 500 Kč Účinek vždycky na čas. Teď zkouším léčbu akumpresurou a nasadil jsem konopnou mast dělanou doma. Zatím to vypadá dobře.Už se v noci nebudím bolestí,když pohnu loktem -narovnám ruku. Nemáte někdo zkušenost? Je mi jasný,že na každého to může působit jinak.

              0 0
              • Atilla  

                Mě teda hodně pomáhají masáže před zátěží a po ní. Taky bych si nechal udělat rozbor krve- vůbec to nemusí být z přetěžování, ale nějaké bakterie- Borelioza, chlamydie, …

                zrovna žeru antibiotika, tak doufám, že mě to konečně pustí.

                Jinak opich je imho kravina- u šlach a vazů je největší problém s prokrvením (odvodem bordelu) a opich ti to maximálně tak umrtví, navíc se ti tam může dostat ještě nějaká infekce

                0 0
              • ecs  

                dobre su aj strecingove cviky,

                napr

                0 0
              • pepek  

                Já jsem si to vyléčil zlomením ruky přesně v tom místě, kde to bolelo, ale to jsi asi nechtěl slyšet.

                0 0
    • Meluzina  

      mně chytl před pár lety pořádně, jeden ortoped pořád aplikoval bolestivé injekce a vyhrožoval sádrou, jiný doporučil rázovou vlnu a po dvou aplikacích byl klid, moc doporučuji

      0 0
      • Mikikuba  

        já zkusila vše co šlo a existuje ale při mém zatížení to skončilo poměrně razantní operací. a bylo mi řečeno pokud je už hodně rozjetej s výrůstky v kloubu, že jiná alternativa než operace neexistuje.nicméně i při ultra tréninku jsem teď v pořádku bez bolestí.ale po operaci úplně bez problémů a bolesti jsem byla po roce…možná když se to podchytí hned na začátku jde i bez operace.já s tím ale 2 roky závodila…

        den po operaci:)

        http://www.hankaebertova.cz/…toperace.jpg

        0 0
        • Meluzina  

          já to chytila v začátku, nemohla jsem psát na PC a to jsem dělala v práci 90% pracovní doby, takže hned k ortopedovi, který nepomohl, tak na soukromou kliniku do Ústí, kde super…

          0 0
          • Mikikuba  

            souhlas mě řekli ale já ještě dva roky závodila na max…pak už si neutřela ani zadní část těla :)ale teď jsem nadšená udělal skvěle akorát to trvá než se funkce lokte přetransformuje na nové silové a pákové poměry.dělá se v něm při operaci velice zásadní biomechanická změna.chce to trpělivost pak.

            0 0
            • Meluzina  

              tak to jsi vážně přehnala:-) a rehabilitace ještě bolí?

              0 0
              • Mikikuba  

                byla jsem na operaci s loktem v roce 2010 :) jsem 100% ok a trenuju na dalsi ultra pristí rok:) mezitím byla bohužel další těžká operace kolene po úraze…bylo to těžký…

                0 0
                • Meluzina  

                  taky padám, ale ne tak drsně:-) taky pěkně drsně jezdíš, koukám:-)

                  0 0
                  • Mikikuba  

                    absurdní je že já ani nespadla s tím kolenem.bouchla jsem se představcem do kolena kde navazuje chrupavka na kost na stehenní kosti. a chrupavka mi na 2×4cm odskočila…od kosti.sranda…dobrý už to nebude nikdy ale už zvládám i těžký tréninky a maratóny a ultra bude takovej můj návrat kam až lze s vůlí dojít:).koleno jsem léčila 1,5 roku…mezitím jsem zvládla i laserovou operaci očí:)když tak je vše na webu

                    0 0
                    • kyl  

                      Není lepší se na to vykašlat,než si zbytečně huntovat tělo?

                      0 0
    • parduba  

      Také jsem si toto prožil,ruka v sádře nanic,pomohl mi laser,je to už cca 8let a klid.

      0 0
    • doubleingram  

      Nemel by nekdo tip na dobreho ortopeda v Praze, ktery ma volne terminy, idealne co nejdriv. Mam akutni problem s lokty.

      Predem diky.

      0 0
      • te-pe  

        Mě pořádné pomohla až rázová vlna. Plus páska na loket , když ho začnu zase cítit. Taky jsem se naučil s myší levačkou.

        0 0
        • doubleingram  

          Diky za info, jeste plz nekdo nejake poznatky? Rentgen nenasel nic. Uz s tim bojuju nekolik mesicu. Rebabilitace, protahovaci cviky, laser, ultrazvuk, Voltaren. Poradne zatim nic nepomohlo.

          0 0
          • Youda  

            Mně pomohlo toto: RTG ,ale je to asi individuální.

            0 0
          • Sla  

            Ahoj. Taky jsem měl tenisaky. Pomohl laser, pak je nutné protahovat svaly na předloktí a taky jsem mazal večer kostivalovou masti a zabalil cele předloktí fólii na potraviny na par hodin-svaly se uvolní a loket se léčí.

            0 0
            • doubleingram  

              Ok, diky za info.

              0 0
              • kadlec  

                Taky protahuju, laser 2× mesicne (mozma to je malo, nevim) a boli to uubod kvetna. Sice se zlepsuje, ale dobry to furt neni. Mast jsem nedaval. Ta folie je k cemu? Na teplo?

                0 0
                • doubleingram  

                  Ono je otázka, jestli je to zánět, nebo něco pohybového od zad, případně jiných částí těla. Dle testu prastama já zanět nemám. A bolest se stěhuje do různých zevních částí loktu. Laser mi IMHO nepomohl, byl jsem na 10 sezeních. Ani ultrazvuk.

                  0 0
                • Sla  

                  Ano. Svaly se zahreji a uvolní.

                  0 0
                  • Kellly  

                    Byl jsem ve stádiu kdy jsem se bál podat někomu ruku. Absolvoval jsem 4 x obstřik v průběhu dvou let, který 3 x zabral, ale vždy jen na cca 2 – 3 měsíce. Nosil jsem poctivě při zátěži doporučenou stahovačku, omezil fitko (hlavně cviky na triceps), vyzkoušel spoustu mazání i babských rad, elektroléčbu, užívání kurkumy (protizánětlivé účinky), kloubní výživu, začal používat levačku pro ovládání PC a nakonec zaplatil rázovou vlnu. Nejprve s nulovým nebo minimálním efektem, ale postupně to z větší části odeznělo. Na běžky jsem si pořídil karbonové hole, občas se snažím ruku protahovat a ještě někdy používám přístroj pro magnetoterapii vyrobený dle Amatérského rádia. Co přesně pomohlo nevím, možná kombinace všeho a nejvíc asi ta vlna.

                    0 0
                    • doubleingram  

                      Taky pekny, sis urcite uzil svoje. Razovku mam v planu. Segre to taky odeslo „samo“. Nejak to resila ale ne moc extra.

                      0 0
                      • Mikikuba  

                        Především je třeba eliminovat důvod, který to způsobil. Jinak pokud to tlačíš třeba 2 roky vznikají výrůstky a nic než operace nepomůže. Mám vše co píšete za sebou a nakonec to vyřešila operace. Nicméně já to měla z kola a jezdila jsem dál…

                        0 0
                        • doubleingram  

                          No to je prave to nejtezsi, najit pricinu. Kdyz ji neznas, tak se v tom placas, zkousis a hledas. A doufas.

                          0 0
                          • Mikikuba  

                            To ano. Stačí myš na počítači třeba. cokoli kde se opakuje použití prstů v rotaci.

                            0 0
                            • doubleingram  

                              Jj, sezeni u compu x hodin denne je peklo. Rotace nevim ale ty mikropohyby pri klikani a mys a klavesnici jsou pry taky pricina. Nedochazi k celemu rozsahu pohybu, blbe se to prokrvuje atd.

                              Co jsi vsechno zkusila s loktem pred operaci, a pomohlo neco aspon trochu?

                              Dik

                              0 0
                              • Mikikuba  

                                Jednak přestaň používat myš nebo aspoň do druhé ruky – já se po operaci naučila…Před tím klasika vše kortikoidy páska ultrazvuk cvičení protahování rázová vlna. Snad kromě sádry ale to u mě nešlo odmítla jsem 2 měsíční sádru přes loket- problém byl že jsem chtěla dál závodit ultra a tudíž mi vznikly výrůstky a pak už jsem do ruky nevzala nic a bylo po ptákách:) Operace fakt pomohla. Ale totál rekonvalescence 12 měsíců, do práce po 2 měsících- dělám rukama. Ne na PC 8h.

                                0 0
                                • doubleingram  

                                  Pekny. Mys jedu v leve ale uz se to logicky rozjelo i tam :) Planuju vertikalni, snazim se co jde delat klavesnici. Ale v IT to neni easy.

                                  Kortikoidy jsou kontraproduktivni. Operaci ti IMHO udelaj az kdyz jses v posledni fazi.

                                  Nemas plz tip na ortopeda dobryho s rozumnyma lhutama? Praha.

                                  Dik

                                  0 0
                              • LM  

                                Loket vs. myš – mne pomohlo:

                                • pořídit ergonomickou myš, která se drží trochu jinak (tuhle, tvar pro mojí ruku super ale provedením je to šmejd co rychle žere baterky)
                                • začít více používat klavesové zkratky namísto myši
                                • protahovat ruku
                                • a hlavně se ****** na hraní počítačovejch her, kde jsem klikal nejvíc :-)
                                0 0
                                • Mikikuba  

                                  Já v životě neotevřela žádnou počítačovou hru ale věřím že to z toho může být…na to jsem fakt nikdy čas neměla…

                                  0 0
                                  • Kellly  

                                    V době problemů jsem hry nehrál, ale celodenní klikání v práci na PC a mačkání tlačítek na kalibrátoru plus doma další klikání na PC při dálkovém studiu, k tomu kopání kanalizace a další práce kolem domu atd. udělaly asi své. Na kole mě to až tolik neomezovalo, i když ono nebylo ani moc času jezdit. Vertikální myš jsem zkoušel, ale byla napájena 2 x AA a byla dost těžká, tak jsem ji velmi rychle vrátil. Zvažoval jsem i trackball, ale raději jsem se naučil používat myš levou rukou, případně je střídat. Příčiny jsou asi velmi individuální, ale celodenní klikání tenisovému loktu rozhodně neprospívá.

                                    0 0
                    • scoty  

                      Jedině klid a hlavně čas. Rok, dva. Nevím, že by něco jiného pomohlo…

                      0 0
                      • Macik  

                        Mě pomohla hospitalizace s covidem na aru + následné se vzpamatovávání se z toho. Tenhle způsob ale není zcela komfortní… ;-)

                        0 0
                      • doubleingram  

                        Dik, ale rok dva je trochu overkill, ne?

                        0 0
                        • Manzak  

                          Me to trvalo 3,5 roku nez to definitivne odeznelo.

                          0 0
                        • scoty  

                          Je to v podstatě sterilní zánět úponu šlachy. S tím se toho nedá moc dělat.

                          • rozhodně přestat dělat

                          činnosti, při kterých ten loket nejčastěji vzniká: práce s kladivem, zbíječkou, otloukání omítky, nahazování omítky, zvedání těžkých břemen, hraní tenisu atd.

                          • zpočátku dlahu, chladivé zábaly hlavně na noc
                          • při odeznívání bolesti postupně zatěžovat
                          0 0
                        • Stingray  

                          Mě začíná odeznívat tenisloket po roce a půl. Je to fakt pěknej voser :-/

                          0 0
    • doubleingram  

      Mate plz nekdo zkusenosti s https://www.fyzioklinika.cz/kontakt ?

      Pripade kam jinam na razovou vlnu za rozumne penize?

      Predem dik.

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        K Barnovi? www.barnamedical.cz

        0 0
        • doubleingram  

          Dík, osobní zkušenost?

          0 0
          • kokoska.rokoska  

            Bohužel :-)

            Barna osobně je jistě jeden z nejlepších sonografistů a i jako neinvazivní ortoped na mě vždy udělal dobrý dojem. Zbytek personálu také hodnotím kladně (s výjimkou jednoho fizioterapeuta který měl dost zkreslené predstavy i syndromu ITB, ale o to větší sebevědomí :-)

            Otázkou zůstává, zda je cena principiálně odpovídající. Ale jinde neporidis zásadně lépe a tady tě sice poléčí a něco z tebe vytáhnou, ale ve výsledku určitě docela slušně vyléčí.

            0 0
            • doubleingram  

              Ok, díky, zavolám a uvidím. Co ti dělali? Tenisový? Jaký procedury plz?

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Ne, ne. Já tam byl vždy kvůli klasickým běžeckým obtížím – záněty achilovek a ITB, trhliny v lytkovem svalu, distorze kotníku. A jednou kvůli zánětu šlachy bicepsu (plavání).

                Absolvoval jsem kde-co, razovku, sirio, el. oscilaci, lymfo masáže, akupunkturu… Podle toho, co mi kdy bylo -:) Naštěstí jsem tam byl naposledy když ještě sídlil u Dejvické…

                0 0
                • doubleingram  

                  Pěkná sbírka :) Na lokty nevíš něco osvědčeného?

                  0 0
                  • kokoska.rokoska  

                    Zajdi tam, nech se prohlédnout a doporučit. Pokud jsi byl ochoten zaplatit Fiziokliniku, zvládneš i Branu, finančně to horší nebude a šance, že ti správně pomohou je celkem velká.

                    Diagnostikovat potíže pohybového aparátu přes internet u někoho koho dokonale neznám si fakt nedovolím. A doporučit léčbu už tuplem ne :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ty ceny jsou proti nám hodně dobrý. Na jaře vyzkouším. Dík za odkaz.

                      0 0
                    • doubleingram  

                      Jasný, díky. Jsem ochoten podstoupit cokoliv co opravdu pomůže. Už jsem objednaný, tak uvidíme.

                      0 0
                      •  

                        Mi pomohlo, nebylo zbyti, rok bez kola a razove vlny vcetne protahovani predlokti jak uz nekdo zminil. Dnes po letech uz dobry ale denne protahuji. Jeste mi pomohlo delat visy na hrazde za prsty na natazenych rukach.

                        0 0
                        • doubleingram  

                          Ok, diky za info, kolo uz je ted out, buhuzel asi zatim i spinning. Kolik zarovych jsi plz mel?

                          0 0
                          •  

                            Byl jsem na serii peti razovych vlnach. Posledni dve serie uz byly neprijemny ale z nejhorsiho mne to vykoplo. Hodne dulezite je nasledne protahovani a uz na veky ;). Jak spravne protahovat predlokti si nekde dohledej a taky je zasadni se u nej moc nesetrit i kdyz to zni asi blbe. Casem poznas ktere konkretni cviky ti pomahaji nejvice.

                            0 0
                            • doubleingram  

                              Dík, protahování zápěstí dělám hodně. Strečink všeho možného. Zkouším toho víc. Pásky na ruce. Foam roller. Mazat úpon. Strava.

                              Ještě dotaz, ty jsi už to měl v chronickém stavu? Jak dlouho problémy a jak dlouho léčení?

                              0 0
                              •  

                                Super ale bohuzel je to beh na dlouhou trat. Po dvou letech reknu dobry.

                                0 0
                  • borek72  

                    Mi hodně pomohly Priessnitzovy obklady.Dával jsem je obden a lokty po 2 týdnech celkem cajk.Jinak pravidelné mazání koňskou mastí.

                    0 0
                    • doubleingram  

                      Díky, zkusím

                      0 0
                    • aymara70  

                      Taky jsem trpěl na tenisový lokty (oba) opichy,mazání,rá­zová vlna,páska na stažení…v celku žádná změna ,ale po tom co jsem začal brát Alavis na kolena (část menisku fuč-nohejbal) se bolest loktů vytratila. Jestli je to možný,že Alavis přispěl k léčbě nebo ne netuším. Každopádně lokty zatím dobrý.

                      0 0
                      • doubleingram  

                        Kloubní výživu zobu už dlouhodobě, to je asi pro sportovce základ doplňků stravy.

                        0 0
                  • ELx  

                    Já s tím bojoval tak 3 roky, laser, HILTerapie, akupunktura, suchá jehla. Nic nepomahalo. Nakonec mi pomohlo v červenci zlomený dvě zebra a v srpnu operace slepáku. Od té doby se to jenom lepší. Ale asi to není úplně nejlepší terapie :-)

                    0 0
    • bagr84  

      Někdo zkušenosti s osteparskym / golfovým loktem?

      0 0
    • doubleingram  

      Zkoušel někdop mazat tenis. loket Voltarenem dlouihodobě? Maté o tom někdo znalosti, jka to může být rizikové? V letáku mají max 2 týdny, tak bych nerad delším užíváním něco zhoršil.

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        Dlouhodobým používáním jakéhokoliv NSA si zničíš játra. Platí pochopitelně i pro mast. Dokonce více lidí si zničí játra mazánín NSA, než jejich polykáním. U tablet si nejspíš více z nich uvědomí, že nedělají dobře.

        0 0
        • doubleingram  

          Aha, slysim poprve, spis poukazuji na zaludek. Z ceho cerpas?

          0 0
          • Goob  

            Ten taky. Ale analgetika (ještě v kombinaci s antibiotiky) zatěžují hodně i játra.

            0 0
        • Mikikuba  

          Tak tohle bych rozporovala…Ale diskutovat na netu o tom fakt nebudu.

          0 0
          • Mikikuba  

            I když pravda je že je dlouhodobý a dlouhodobý. Je to velice nepřesně napsaný. Pro mě je dlouhodobý 14 dní až 1měsíc , pokud myslíš rok či roky tak možná může něco udělat ale docela pochybuju že jsou na to udělaný slepý studie. Docela bych na ně když tak prosila odkaz.

            0 0
      • Mikikuba  

        Standartně se do předepisuje na 14 dní i znám doktory na měsíc.

        0 0
        • doubleingram  

          Tak ono to je hlavne na volno, takze si tim muzes mazat treba rok. Spis me zajima duvod 14 denniho limitu. Co jsem cetl, tak je problem pri oralnim uziti hlavne v zaludku, kde se to kombinuje s dalsima lekama na snizeni zateze.

          0 0
    • doubleingram  

      Neřešil prosím někdo bolest lokte z vnější strany mezi dvěma výčnělky loketního kloubů?

      Už to mám asi týden, protahuju, strečuju, posiluju, leduju, nic.

      Hlavně při ohnutí ruky v lokti.

      Nevypadá to jako tenisový, ten je spíš trochu jinde, co jsem koukal.

      0 0
      • KRAJIC  

        Podle mě tenisák. Pokud jo, vyser se na všechno tak na dva týdny (počítačová myš taky nepřidá) a mazej něčím. Pokud to bude beze změny, tak se obrň trpělivostí na ******** dlouhou dobu. Hlavně se v akutní fázi vyser na rázové vlny a podobné zázraky, hlavně fakt nic nedělej, pokud to zachytíš včas, možná to odezní úplně do nuly.

        0 0
      • kOmE  

        Protahovat, tlaková masáž a být trpělivý, je to na týdny až měsíce.

        0 0
      • scoty  

        Tak to bude tzv oštěpařský loket, ten bolí ze spodu.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • doubleingram  

      Oživím téma, dokázal někdo vyřešit něčím spolehlivým tenisový loket? Už se mi to zase vrátilo a bohužel nějak nic moc nefunguje.

      Zkouším excentrickou kontrakci, ale výsledky úplně nefungují. Podle rady a zkušenosti od mýho rehabilitačního týpka to funguje spolehlivě, ale u mě bohužel ne.

      Předem díky za cokoliv co by mohlo pomoc.

      0 0
      • ELx  

        Zkoušel jsem neúspěšně rázovou vlnu, Hilterapii. Byl jsem tak zoufalej, že jsem přemýšlel o zasádrování obou rukou a operaci. Nakonec to odeznělo tak nějak samo. Jen neustálé protahování předloktí

        0 0
        • doubleingram  

          Dík, protahuješ to tak že ohneš zápěstí 90° dolů o překážku a mírně ji dolů tlačíš?

          0 0
          • ELx  

            Zápěstí proti opore ohnout na horu i dolů.

            A hodně ještě protahování jednotlivých prstů. Vždycky třeba pulminutovou vydrží

            0 0
            • doubleingram  

              Zápěstí dělám, ale ty prsty děláš stejně jako to zápěstí?

              0 0
              • ELx  

                Jo. Dlani druhé ruky tlacim postupně na jednotlivé prsty a uvolňuju napětí v dlani a predlokti

                0 0
                • ELx  

                  A hlavně omezit ovladani telefonu a pocitace

                  0 0
                  • doubleingram  

                    To vím, bohužel nějak se živit člověk musí a nějak fungovat taky musí, to je na tom to nejhorší, že nemůže nedělat nic

                    0 0
                    • onuce  

                      A teď si představte tenisový loket a berle! Mám obé a nedávám to.

                      0 0
                      • doubleingram  

                        To věřím no, morálně je to dost těžký, jako když to je dlouhodobý a k tomu ještě další věci, znám osobně

                        1 0
                      • kOmE  

                        Z čeho to máš?

                        0 0
                        • onuce  

                          Prý od berlí. Ale jinak psoriatická artritida. Stejně jako kolena.

                          0 0
      • Mikikuba  

        Operace. Od tý doby bez problému včetně ultra. Jen to trvalo než jsem byla bez bolesti skoro rok. Prostě ta rekonvalescence trvá. Záleží v jakém máš stavu. Já už měla výrůstky několik let jsem s tím závodila…

        1 0
        • doubleingram  

          To už si to koukám nechala dojet do hodně špatného stavu, to se pak nedivím že operace jediné co funguje.

          Často přehánění s věcma nedělá dobře, sám to znám:)

          0 0
          • Mikikuba  

            No jo no. Znáš to furt byly závody:) Pokud to nenecháš dojít do stádia kdy neudržíš hrnek nebo si nevyčistíš zuby, tak jedině úplně vynechat pohyb z kterého to máš. Já to měla z přehazování na kole, což uznáš, prostě nešlo přerušit:D

            0 0
            • doubleingram  

              Chápu chápu :) spíš mě zaráží že si to nechala takhle dojít do stavu, kdy už si podle mě nemohla normálně fungovat. Jak jsi dělala běžné věci?

              0 0
              • Mikikuba  

                Blbě. Ale ultra je droga. Druhou rukou. Ale tyhle velký problémy jsem měla asi půl roku. Nechala si dělat po sezóně a naskočila do další:) A plno věcí dělám levou doteďka:D

                0 0
      • Glum  

        Asi třikrát injekce kortikoidů do lokte + přehodil jsem myš do levý ruky. Pak to odeznělo, postupně, ale tu bolest si při tenise hlava pamatovala ještě asi rok a nebyl jsem schopný zahrát údery, který by jinak už šly. Od tý doby dobrý.

        0 0
    • doubleingram  

      Jakou máte zkušenost s ledováním tenis loktu?

      0 0
    • doubleingram  

      Jakou máte zkušenost s ledováním tenis loktu?

      0 0
    • ELx  

      Ledovani vždycky jen zklidnění po nějaké velké námaze

      0 0
    • mikš  

      já se bolestí lokte a zápěstí zbavil až po svatbě,předtím ani střídání rukou nepomohlo.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.