• uberkillah

    Bolí mě vnější část levého kolene. Doktor mi před asi půl rokem řekl, že to je naražená chrupavka a že se to za 1–2 měsíce spraví. Dnes jsem jel na kole, ale bolest je pořád stejná. Bolí to jen na kole. Myslíte, že by to mohlo být blbým nastavením kufrů?

    0 0
    • pantauleo  

      Je to možný. Já jsem měl stejný problém, když jsem měl kufry vodorovně s klikou. Teď jsem si je malinko vyosil špičkou ven a kolena mám teď bez problémů.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Kufry nesmí bránit v přirozeném bočním pohybu nohou.

      0 0
      • uberkillah  

        Právě, že zrovna u té levé nohy mám ten kufr docela volný a můžu nohou hýbat do boku.

        0 0
        • Marcele  

          jak jezdis oblecenej?

          0 0
          • uberkillah  

            Termo tričko a lehká bunda. Cyklistický tříčtvrťáky a boty nějaký tretry Diadora. Nemyslím si že by to mělo něco společnýho s oblečením. Koleno mě začne bolet asi po 15 minutách šlapání na kole, pak nemůžu na druhý den pořádně chodit a za 2–3 dny je to zase v pohodě.

            0 0
            • Jery01  

              Nevím, jestli se mi stalo přesně to, co tobě, ale když jsem spadl na koleno, tak mě celkem dost bolelo. Jak na kole, tak při chůzi. Pomohl mi jenom odpočinek ( žádný kolo, jenom nutné chození ) a teď je to lepší. Také když jsem šel B7, tak mě začalo šíleně bolet v koleni, asi týden jsem nechodil normálně, než jsem si klekl, v koleni křuplo, a bylo vše ok. Taky teď dávám více pozor na promrzání, kolena mi vržou :o/

              0 0
            • Marcele  

              ja padl na koleno, mel sem narazenou patelu, nakej cas to bolelo, pak to bylo ok, jak sem dal jezdil- hlavne v teplotach pod 5 stupnu mi na to tahlo tou dirou a po nakem case jizdy to pichalo, druhej den sem nemohl chodit… takze u me je to zpusobeny pruvanem na postizenou oblast, tedka pod diru hazu jeste malej navlek a je to v poho

              0 0
              • McBlacky  

                taky mám podobný problém, když je pod nulou, tak mě naražené koleno bolí. Už to je rok a půl, ale šleha to byla příšerná, deformovalo mi to čéšku lehce.

                0 0
            • pepan_kladno  

              Vozim ted z jara trictvrtaky a jeste pod ne si davam navleky na kolena, protoze jak kolena jednou prochladnou tak se toho lehce zbavujes…

              0 0
              • Rychlej turista  

                Tak mít kolena v teple je základ. Tady to ale bude otázka špatných úhlů, když ho to v lehce zakrytých kolenech a jarních teplotách začne bolet už po 15 minutách a mimo kolo je bez problémů. Pokud má kufry nastavené dobře, ale nafest, pomůžou pedály s kufry se stranovou vůlí, ty většinou tyto problémy odstraní. Pokud ani to nepomůže, tak bych se ještě podíval na klenbu tretry, ale to by věděl od ortopeda, že má šmajdavé nohy. Poslední, co mě napadá, je křivá osa pedálu, ale to by snad věděl taky.

                0 0
    • camlost  

      zkoušel jsi změnit předo-zadní pozici sedla?

      0 0
      • uberkillah  

        Zmenit polohu sedla jsem nezkousel. Mam horske i silnicni kolo. Na podzim se mi to stavalo na horskem na kterem jsem si posed steloval. V zime jsem si koupil silnicku na ktere jsem jeste nijak posed nesteloval a vcera na ni vyrazil poprve. Bolest kolene se dostavila uplne stejna. Tak me napada jenom jestli nemam spatne nastavene kufry na botach a nebo je porad nejak pohmozdena ta chrupavka jak rikal ortoped i kdyz jsem ji dal pres zimu odpocinek.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Pokud máš pocit, že máš špatně nastavené kufry, tak to bude tím. Osa pedálu by měla být pod kloubem palce a úhlové nastavení kufru musí být takové, aby nebránilo přirozenému pohybu nohy do stran. To se nenastavuje povolením vypínání, alë natočením kufru.

          0 0
        • Ricci  

          Odpocinok je fajn, ovsem chrupavka uz nikdy nedorastie, trvale sa opotrebuje.

          0 0
    • Daf  

      Jeden čas jsem měl táké tento problém. No vyřešila to až výměna sedla. Tím nechci říct, že za to může sedlo, ale je dost možné, že bude potřeba trochu poladit posed.

      0 0
      • uberkillah  

        Zkusim postelovat ten posed a vyrazit bez naslapu v normalnich botech jestli to je opravdu tema kuframa.

        0 0
      • lens  

        přesně tento problem jsem nedavno řešil s novym sedlem,vratil jsem tam stary sedlo a koleno je ok.

        0 0
        • uberkillah  

          Mám silničku i horáka a na každém mám jiné sedlo. Bolest je vždy stejná, takže tomuto bych až tak moc nevšřil v mém případě. Nebo mi obojí nevyhovují :(

          0 0
    • uberkillah  

      Ještě mě tak napadlo jestli to nemůže být tím, že jezdím víc silově. Kdybych zkusil jezdit víc frekvenčně tak by byla šance, že to bude lepší. Nemá s tím někdo zkušenost?

      0 0
      • kámen úrazu1  

        To taky má vliv. Ono to může být spoustou věcí, vše má návaznost. Kamaráda začalo bolet koleno po výměně rámu – koupil delší silničku, o pouhý 1 cm než původní…

        0 0
      • ZuzicK  

        To určitě! Já jsem se taky přeučovala ze silového na frekvenční šlapání. A mě osobně vyhovují boty, nebo alespoň vložky do bot, od Specializedu . Mají vnitřek lehce nahnutý (vnitřní stranu výš).

        0 0
      • Koloman  

        Silové šlapání může být velmi důležitý spouštěcí moment. Poté, co jsem se pomalu a těžce odnaučil dupat do pedálů a snažil se přejít výhradně na frekvenční kruhové šlapání, koleno přestalo bolet.

        0 0
    • mathosh  

      Skúsil by som aj užívať nejaku kåbnu výživu – resp. mne pomohla . Prípadne pozícia sedla atď..

      0 0
    • DaveLTR  

      přeji hodně štěstí při řešení problému, protože řeším úplně to stejné, někde jsem tady taky žádal o radu. Po určité době šlapání začne bolest na vnější části tak jak popisuješ a ta se stupňuje. Nedá se šlapat a jsem rád, že doskáču domů. Potom noc nespím, protože to bolí jako čert při každém pohybu, pak den dva a nevím o tom. Čekal jsem od září, kdy jsem tomu dal klid od kola a tuhle neděli jsem jel natěšený, že už to bude v pohodě, protože jsem upravil kufry, ale stejný scénář. Doktor mi řekl, že tam něco opuchne a to způsobuje bolest a v momentě kdy to splaskne je po bolesti. Přehodil jsem šlapátka na klasiku a vyjedu ještě tento víkend a uvidím, ale moc tomu dedávám. Zvláštní je to, že to bolí jenom na kole. Hrál jsem od září 2× týdně hokej, lyžuji, chodím na squash a tam je to v poho. Pokud najdeš řešení tak dej vědět.

      0 0
      • uberkillah  

        Ano uplne to stejne. Celou zimu jsem tomu dal odpocinek. Ted jsem byl lyzovat ve Francii a vubec jsem o tom nevedel. Po navratu s vedomim, ze uz je to v pohode jsem skocil na kolo a po par kilometrech mi zamrzl usmev s prichazejii bolesti. Mam v planu sundat kufry, postelovat sedlo a vic tocit nohama a uvidim. Prinejhorsim budou kola na prodej.

        0 0
      • tonik666  

        Taky řeším podobný problém, s tím rozdílem, že mě kolena bolí na vnitřní straně či „uvnitř“. Začalo to zničeho nic před rokem a kus, kdy mě zabolelo koleno při došlapu na túře, aniž by čokoliv přeskočilo.

        Od té doby mě kolena, zejména levé, mírně bolí po dleší době jízdy. Mám pocit, že jim nesvědčí zejména hodně rychlé točení (jezdím i singlespeed), se silovým šlapáním si nejsem jist.

        Velké podezření padlo na zimní tretry, které jsem právě před rokem a kus koupil a myslím, že jsem na ně namontoval kufry tak, že šly paty příliš od rámu (přibližne vodorovně s rámem). Teď jsem kufry pootočil a čekám, co to udělá.

        Zatím to udělalo jen to, že jsem přvní víkend po zimě dal oba dny kolo a v návaznosti dvě těžká squashová utkání a koleno bolelo fakt hodně, zvnitřku. Až jsem začal mít podezření, že to je od vazů. Včerejší Priessnitz pomohl dobře, děkuji za doporučení!

        U ortopeda jsem s tím byl a našel mi „pouze“ vrozenou asymetrii češek a jejich „hrbolatý“ povrch, takže po koleni nekloužou hladce, a také lehce volné vazy co je drží. Předepsal mi glukosamin sulfát, že prý to jediné pomáhá. To bylo na jaře a v létě, a kolena se neuzdravila, spíš se změnilo to, jak bolí. Náhlá bolest při došlapu, kterou to začalo, zmizela, teď je to spíš takové bolení jako od námahy.

        Každopádně jsou kolena pěkná magie a doufám, že se to zlepší, teď po posunu kufrů, asi 4 mesících pojídání želatiny a pravidelném nošení návleků na kolena(ty nosím už déle i když je docela teplo.

        0 0
        • Jonáš1  

          Hmm tak to je feromopatelární syndrom po levou patelou.

          Na to pomáhá condrosulf 400 to je jediný lék, jinak nic jiného nepomáhá.

          0 0
          • tonik666  

            S tím feromopatelárním syndromem máš zřejmě pravdu. S Condrosulfem rozhodně ne. Třeba podle tohoto článku může být příčin opravdu hodně, na původ bolseti jsou různé názory, a u mě to to bude příčně plochá noha, s kterou mám taky poslední dobou velké problémy. Jak je vidět, všechno souvisí se vším.

            Ještě k tomu Condrosulfu – v tom je chondritin sulfát. Potíž je, že ten nemá jasně prokázané pozitivní účinky. Ani Glukosamin sulfát nemá. Jediné co má lepší výsledky je Glukosamin hydrochlorid. Jenže i tam jsou výsledky studií nepřesvědčivé (někteří pacienti se zhoršili), takže mnohem lepší je najít příčinu a na tu se zaměřit (tj. u mě na plochou nohu).

            0 0
            • MirosPikos  

              Co já se pamatuju, tak na plochý nohy se psala modrá knížka :)

              0 0
              • tonik666  

                To sice jo, ale spíš na podelně ploché, ne? :)

                Podlenou klenbu mám naprosto v pohodě, problém je s tou příčnou – mám zkrácené šlachy na prstech na noze, takže se při chůzi opírám o tu část za prsty, čímž se přetěžuje a klenba se bortí.

                Prostě hotovej invalida :)

                0 0
            • Jonáš1  

              No tak ty máš jinej problém ty máš tu plochou nohu to asi jo, ale vzledem k tomu že já mám ten feromopaterální syndrom pod levou patelou (syndrom běžeckého kolena, femoropatelární syndrom jako následek přetěžování u aktivních cyklistů.

              Jediný opravdu lék který funguje je condrosulf pozor to je podotýkám lék, né žádný ty doplňky stravy jako jsou colafiti a podobné sračky co dávají v televizi na reklamách, to co ukazujou jsou pouze taháky na peníze.

              0 0
              • tonik666  

                Ty tvoje soudy jsou fakt rychlý :) Doporučuju nějakou četbu.

                Každopádně za tip na fermopatelární syndrom děkuji, protože by to mohlo být pátrání správným směrem.

                0 0
      • Ajvou  

        Jak to popisujete,tak pujde o dráždění tractus iliotibialis což je široká povázka, která je na zevní straně stehna a tvoří jeho konturu a upíná se na zevní stranu horního konce holenní kosti. Při cyklickém pohybu (běh, kolo) se koleno ohýbá a tato povázka přeskakuje a drhne po hrbolku na zevní straně dolního konce stehenní kosti.To vyvolává bolest a i zánětlivou reakci.Příčin může být celá řada,důležitá je dobrá diagnostika.Chce to jakkoliv uvolnit tuto oblast-měkké techniky,stretching (řádný),priessnitz bude dočasně taky fungovat,ale nevyřeší to.Pokud máte v okolí někoho kdo dělá kineziologický taping,tak bych ho taky zkusil. Příklad http://www.kttape.com/…/outer-knee/

        0 0
    • adam.ek1  

      Podle toho jak bolest popisuješ, jsem měl zřejmě to samé. Zabrala mi na to kloubní výživa priessnitz a priessnitzův zábal. Pokud se člověk věnuje nějakému sportu více než jen rekreačně, měl by si uvědomit, že vždycky dáváme svým kloubům (hlavně kolenům) dost zabrat a proto se doporučuje minimálně 2× za rok kloubní výživu preventivně užívat.

      0 0
      • uberkillah  

        Tak výživu jsem si objednal a bylo k tomu i nějaké mazání na klouby a obklad. Dík za typ.

        0 0
    • uberkillah  

      Tak jsem poštelovat trošku posed dal jsem sedlo níž a víc dozadu, oddělal kufry, šlapal frekvenčněji a koleno se nijak neozvalo.

      0 0
    • Chudlick  

      Mam ty samé bolesti jen při jízdě na kole. Bolest vnější strany kolene. Jezdím krátce, minulý rok na spd 1500km a bez bolesti, letos při 1900km mě to při jedné vyjíždce začlo brát a do finálních 2300 nepřestalo. Teď jsem koupil nové kolo, jel ho jen krátce a opět po 12km píchání v koleni. Ted tomu nechám přes zimu odpočinout, ale bojím se, že se bolest vratí…Je to divné, ale třeba po vyjíždce, kdy mě bralo koleno, jsem pak ten den šel hrát ještě tenis a nic!Už jsem zkusil poštelovat sedlo, ted koupím nové SPD pedály, vyměním kufry a snad to bude dobrý…když né, mam kolo na prodej:-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Si to musis radne postelovat! Nove pedale bez stelungu jsou k prdu, nekdo naslapy kvuli kolenu nesnese vubec…

        0 0
        • Chudlick  

          Jo jo, na to projetí jsem tam dal staré pedály, ty sundám, koupím nové, vyměním kufry(jestli se mi podařej povolit) a nastavim tak, jak jsem tu našel:)Jen je mi divné, že defakto 3400km v pedálech v pohodě a najednou z ničeho nic to začalo, což by třeba šlo vysvětlit to unavou těch starých pedálů…nevím:-(

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak hlavne musis nastavovat tak, aby ti to vyhovovalo..obecne rady jsou rozumnym nastavenim kde zacit..a pak bude ladit a ladit a padit a bud doladis, nebo to zahodis:)

            0 0
            • Chudlick  

              Doufám, že doladim…na nové kolo jsem se těšil a docela jsem znervozněl, když se koleno ozvalo opět…Přemšýlim i o nějakém tom BG fitu pokud potíže přetrvají…

              0 0
              • Breakpain  

                Mohu doporučit. Byl jsem a je to neskutečný rozdíl … netušil jsem, že pouhý posun o pár mm správným směrem zmůže tolik ;-) …

                0 0
    • domikel  

      niekomu sa zlepsilo to koleno spred roka a ako to dosiahol alebo nikomu teda?

      0 0
    • Damien2  

      Zdravím lidi, nějaká rada co na bolest v koleni, myslím, že bude něco s meniskusem.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Pohyb po trase sportovní lékař → ortopéd/chirurg → rehabilitační sestra/fyziote­rapeutka. A můžeš to zkusit i na kole.

        0 0
    • Viktor Kolanda  

      Ahoj, bolest v koleni moc nepodceňuj, určitě nebude na škodu navštívit ortopeda.

      0 0
    • Greener  

      Zdravíčko, je nějaká spešl mast/gel pro cyklisty na natažený sval ? Díky

      0 0
      • Morchella  

        Jestli vůbec existuje spešl mast pro cyklisty, tak bude zcela jistě spešl drahá (i když stejná, jako pro ostatní ssporty) ;-)

        0 0
    • dawelus  

      Ahoj, pred 10ti dny jsem si nalozil 115km po kopcich. Vysledek je bolave koleno, vicemene jen pri jizde na kole. Bolest se ozvala asi 2× a zase presla,ale ke konci dne uz nepresla a zintenzivnila.

      Ted kdyz sednu na kolo i po par dnech klidu, tak po nekolika km se bolest zase ozve,hlavne v kopci. Mimo kolo to citim jen tentyz den na schodech jinak ok. Mimoto chodim cvicit, dnes hromada drepu a vpoho.

      Trochu me to zlobilo uz na konci minule sezony po delsi jizde, ale ne tak silne. Pres zimu vse v cajku. Letos jsem to citil 1–2× jen lehce po cca 40–50km, o moc dele na biku obvykle nejezdim, takze pak vzdy dobre. Jenze ted sednu na kolo a hned je bolest zpet. Mam spd sh a tretry force. Ma nekdo podobnou zkusenost? Radu? Diky

      0 0
      • Jirka24x  

        Navštiv doktora :D tady ti nejsou schopni poradit s vecima okolo kola. A ty se ptáš na koleno :)))) ale taky mě to dělalo i s těch schodů a po 14 dnech to přestalo ale bolest hnusná. Hlavně na kole kdy se to ozvalo až třeba na 50tym kilometrů.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Bolest cítíš už po 40km, déle nejezdíš a pak si dáš 115km? Proč navyšuješ o 100%, když to normálně nejezdíš?

        Navíc neznáme ani místo, kde to bolí, případně jestli jezdíš SPD pedály, nastavení posedu atd. Takže i kdybychom chtěli pomoct z vlastních zkušeností, nemůžeme.

        Ale jednu radu ti přece jen dám – nech to v klidu a buď rád, že to bolí jen na tom kole.Pokud to budeš pořád netrpělivě zkoušet, tak si budeš jen ubližovat a nakonec tě to bude bolet i při chůzi.

        Možné problémy bych viděl dva – buď přetrénování, protože jsi naprosto zbytečně navýšil objem jízdy a nebo špatné nastavení posedu, výšky sedla nebo špatná poloha nohy na pedálu. Nic jiného to být nemůže, protože klouby na kole nedostávají takový záhul jako např při běhu …

        Teď si dej dva až tři týdny voraz a pak velmi zlehka začni jezdit …

        0 0
        • adam320  

          Koukni na datum, ja se vedle taky chytil:) dneska je to tu cely nejaky bolestivy, ale to pripadne vyresi ta pani nebo ten bejvalej zavodnik

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.