• GaGy

    Minulí týden mě poprvé chytlo koleno. Po několika km šílena bolest.

    Pak sem to pár dní nechal být a bylo to oki. Včera a dnes sem zase vyjel každý den asi 60km

    KDyž jedu tak mě to bolí ,ale nejsem z papíru tak se to snažím vydržet. Před příjezdem domů sem byl sednout na pizzu a poté když sem nasedl sem vůbec nemohl šlapat hlavně silově to nejde. Jedná se o levé koleno.Tak sem se snažil šlapat aspon pravou nohou ,jenže i přesto že jsem zabíral pravou ,tak mě levé bolelo i přesto že se točilo jako by na volnoběch :D – Návleky nevozím ,připadá mi že je ted docela teplo.

    Nevíte nějakou radu nebo co s tím ?

    Venku je hezky a trčet doma se mi zrovna nechce. :o(

    0 0
    • Barak  

      Možná máš příliš vysoko sedlo, dej ho níž.

      0 0
    • Zdeno Micio  

      Možná máš příliš nízko sedlo, dej ho výš!

      0 0
      • Mickens  

        Letos mě to taky drželo nejde silově šlápnout do pedálů píchání bolest. Měl jsem strach že mám po sezóně. Chce to jen oddych je to nadměrné zatěžování, mě to začlo po 2000km jezdil jsem 80km deně. Týden oddych pak kratší trasy, lehčí převody, 14 dní a pak zas můžeš švihat třeba stovku.

        0 0
    • Lucky-x  

      Nevím nic o tom jak jezdíš, ale pokud si myslíš že posed bude v pohodě tak bych volil lehčí převody a vyšší kadenci. Loni jsem něco podobného zažil. Příčina sice nemusela být stejná, ale já jsem si ježdění na nějaký den odpustil a pak jsem učil jezdit lehký převody. Což mi nakonec vyhovuje víc.

      0 0
      • GaGy  

        Lehký převody jezdím.. To silově sem myslel jako že když se chci rychle rozjet nebo tak něco…

        Ted jsem se okoupal.. A to koleno mi připadá že je šíleně zahřaté. Namažu fastumgelem.

        Já jezdím asi teprve 14 dnů s cyklokrataskama které končí nad koleny ,tak asi zkusím vzít zase obyčejné kratasy nebo nakoupím navleky ,protože si myslím že bude „nachlazené“ teda jestli to je vůbec možné.

        0 0
        • Lucky-x  

          To je také dost dobře možné.

          0 0
        • StuntJ  

          já nejezdím s holými koleny pod 20°C, nad je to v klidu, ale občas mě chytne dost hnusná bolest do levého kolene (vleklé poranění z mládí :() , kdy musím zastavit a chvilku odpočívat.

          0 0
        • Frostty  

          Já musím jezdit s návleky i v tomhle parném počasí, bez nich mě kolena bolí. Je to někdy nepraktické, (hlavně když je „hyc jak sviňa“)ale pomáhá to.

          0 0
        • d69  

          jo jestli je zahřáté,tak asi zánět – takže na koleno některý z antiflogistik-gelů(Voltaren,I­buhepa..)

          celkově taky něco -např Veral tbl,nebo Brufen.

          0 0
        • Manas  

          Pokud je koleno teple tak rozhodne nejezdit a dat si sakra bacha – mas tam zanet.

          0 0
    • Chiron  

      No dost podstatná věc je to co bolí. Pokud bolí koleno jako kdyby v kloubu, tak je něco dost špatně, ať už posed, nášlapy nebo přímo něco s kolenem. Pokud bolí jakoby vazy okolo kolena, tak to chce nechat odpočinout aby se to zklidnilo, nesnažit se to rvát silově a jakmile je jen trochu chladněj, natáhnout návleky. Aspoň tohle mně pomáhá.

      0 0
    • JSt  

      co mas za boty? me boli kolena ve speslech. kdyz jsem kolena otejpoval a snazil se motat lehci kvalty, tak se dalo jet. kdyz jsem byl jen tak, po 60-ti km byly kolena na kasu. v bg negative tretrach jsem vpohode.

      0 0
      • GaGy  

        Axon.. Jezdím s nimi už dlouho a dobré…

        Podle mě za to může vítr co fouká na kolena.. Zkusím je zakrýt a uvidím.

        0 0
        • Decathlon  

          Experimentuj so sedadlom …sprav ten trik s niťou…ale ked maš aj teraz správne nastavene sedadlo tak ja ti neporadim…

          0 0
        • Esi  

          mám stejné tretry a bolelo mě taky levé koleno, po nějakém tom laborování pomohlo povilit a trošku natočit kufr na botě a je to v pohodě, asi mám křivé hnáty a to koleno bylo v nějaké špatné poloze.Ale pokud máš ty boty už dlouho a neměnil jsi třeba kufry tak to tím asi nebude

          0 0
    • o5majkl  

      Vim co s tim, zajdi si k ortopedovi-nejlépe nějakýmu sportovnímu, co jinýho chceš slyšet? Zrovna podcenit cokoliv s kolenem bych Ti nedoporučoval. Můžeš tam, mít vodu, což neni až takovej problém, nebo to může bejt klidně něco horšího, což bych Ti samozřejmě nepřál, ale sám sem letos po operaci, takže Ti můžu říct, že to neni prdel a určitě se nesnaž to „vydržet“ to je fakt největší kravina, kterou můžeš udělat…

      0 0
    • capis  

      Já, když vidím ty mlaďase na jaro, jak se nemůžou dočkat a jezdí v kraťasech už při +8°C, tak si říkám, že tady budou brzy psát, jak je bolí kolena, no a už je to tady. Samozřejmě, že je také důležitý správný posed, většinou je třeba ho i delší dobu hledat a zkoušet, každému nesedí přesně to, co je v příručkách. No a odpočinek, ten se také nesmí zanedbávat

      0 0
    • kuba.kuba1984  

      Vitej do klubu :). Me uz to preslo nastesti. Pokud to neni z padu nebo podvrtnutí, a nevytvoril se otok tak je lecba klid :). Tzn. zadny jezdeni a to aspon 14 dni. Docela pomahaji i nesterodni antiflogistika, treba Diclofenac (Voltaren, Flector) a na noc naplasti Flector. Pravděpodobne natazena nejaka uponova slacha…

      0 0
      • Ruuzha  

        No já se taky přidávám do klubu, zas tak aktivně nejezdím cca 1500–2000 za rok ale letos mám asi necelou tisícovku a poprví mě to začlo bolet před 2 týdny z ničeho nic, prostě najednou píchnutí a pak při každym záběru. Nechal jsem to 14 dní odpočinout a dneska sem vyjel zase, prvních 5 km v pohodě ale pak se to zase ozvalo a začalo to postupně víc a víc bolet. Teď při každym většim záběru mě tam píchne. Ve stoje to skoro necítím. Jinak hraju ještě 1–2× týdně nohejbal a při tom mě to nebolí. Jen na kole je to na levym koleni jakoby pod čéškou ve spodní části.

        0 0
    • Richi  

      Já bych radil sportovního lékaře nebo ortopeda a na babský rady nebrat ohled.

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Moc jezdíš a tělo na to není zvyknutý. Dej si oraz, popř. jezdi na kratší výlety, ale často. V okamžiku až přijedeš dom, tak si koleno mázní nějakou emulzí a relaxuj.

      Takhle mě chytá loket. Jakmile jsem jezdil denně 50km, tak mě ta ruka bolela tak, že jsem nemoh nic. Ale na kolo jsem prostě musel-fanatismus:) a tak jsem si dával třeba 30km, výletně a né brutál terén.

      Popř. doktor a zjistit, jestli to není problém vyššího rázu:(

      a taky mě napadá, jestli prostě nemáš blbě posed. a taky koukej na techniku šlapání. Někdy sám sebe přistihnu, jak točím koleno ven a šlapu tím prostě přiblbe.

      0 0
    • Vegan  

      Ahoj, V prvni rade zkontroluj posed a zda nevytacis diky SPD nohu v kolenu vuci ose nohy. Pokud se o uvedene veci nejedna a mas je v poradku, zkontroluj jestli nemas svalovy problem pripadne nejaky zanet ( pokud koleno i hodinu po namaze je teplejsi nez okolni pokozka, pripadne je vice cervene nebo ma dokonce otok byva to vetsinou svalova vec pripadne vnitrni zanet, nachlazeni. Pokuz zadny z techto priznaku to neni muze to byt meniskus pripadne kloub jako takovy pak bych zasel co nejrychleji k doktorovi z pocatku se to da resit vyzivou a elektro rehabilitaci v pokrocile fazi se operaci nevyhnes.

      Jinak doporucuji po kazde jizde vicemene z preventivnich duvodu koleno promazat nejakym uvolnujicim gelem (napr emoxenem pokud neni pokozka vystavena slunci a pokud je tak flektor Gel… nechat par minut odpocinout a pak rozcvicit (spise protahovanim nez silovou zatezi).

      S koleny ja osobne mam take celkem potize a to kvuli nejake vrozene male vade na menisku a uz par let uzpesne vhodnou peci odkladam operaci uzpesnost u operace totiz neni 100%.

      0 0
      • d69  

        Záleží,kde tě přesně bolí,zda je to oteklé,zarudlé atd.

        Může to být namožený úpon šlachy,zánět,na­tržený vaz,meniskus…Mě bolelo ze zevní strany,přesně vprostřed,při šlapání do kopce a při chůzi ze schodů.Dost mě to znervózňovalo – kámoš ortoped to odhad na chrupavku menisku-pomohlo 2–3 týdny klidu,bez kola,a chondrosulf 400 tablety -první balení 2ráno 2 večer,pak další 1–2balení 2 ráno.Už je to 3 měsíce,jezdím na plno a (musím zaklepat) vše OK.Takže bych být tebou zašel na ortopedii a nechal si poradit.

        Btw.jinak podle ortopeda je jízda na kole pro koleno ten nejlepší pohyb (utržený vazy a menisky spíš z lyží, fotbalu,hokeje…)

        0 0
        • Vegan  

          Protoze reagujes na me tak to beru ze je to pro me :). Ja vim presne co mam za problem a na kontroli k ortopedovi chodim mam blbe rostle kloubni luzko do ktereho zapada meniskus

          0 0
    • Babec  

      Špatný posed, nevhodná obuv nebo poloha chodidla na pedálu.

      Můžou to být různý věci.

      0 0
    • rud1k  

      Hele vykasli se na rady typu „dej tomu tyden oraz“ a vyraz s 30Kc za doktorem… presne takle sem si odlozil zavody na 5let… posledni 2 roky znovu zacinam a setrim to koleno jak jen muzu.

      0 0
    • Ruuzha  

      Tak dneska jsem byl u doktora a řekl mi, že to nejspíš bude vazivový problém, dostal j3sem nějakou masta doporučil mi abych jezdil častěji, po menších dávkách a s nižší zátěží. Tak uvidíme za pár týdnů

      0 0
    • Radez  

      Normálně taky v posledních třech vyjížďkách tak po 40 kilácích sem začal dostávat křeče do kolena. Teda hlavně do levýho (to už mi dvakrát kuchali), ale kurňa tohle byla bolest jakoby z boku kolena, ale když sem dupal do Dlouhejch strání, tak mě chytlo i pravý. Je kurňa možný, že to muže bejt něco s tím oblíkáním, páč to začalo až sem si sundal návleky. Pak sem si je teda zase nasadil, ale to už sem to nespasil a dojel 40 kiláků dom ve strašnejch křečích. Další ten sem na kolo nemohl vůbec, jak mě to bolelo. Ale zase min tejden sem jel v docela teplým počasí (i když to byl takový poloteplý) a zas kurňa levý koleno křeče jako prase. Snažil sem se to všelijak protahovat a často zastavovat, tak se to jakš takš dalo dojet. Fakt je to naprd, jak je člověk starej pazour, tak už mu asi pomůže to jen promazávat slivkou vnitřně i vně – ale letos to bude naprd, páč u nas neni žádný ovoce :-(.

      0 0
      • Manas  

        Mel sem ten samej problem – bylo to prochladnuti a navic spatne postavena noha na pedalu. Ted mam spicky vic ven a neboli nic ani po plastice. A bez navleku vicemene nevyjizdim ani kdyz je tepleji.

        0 0
        • Radez  

          No, já teda asi budu muset pořídit jen ty na kolena, páč ono mi je v těch dlouhejch horko, ale zase bez to taky neni nejlepší.

          Nezjistils, jak se křečí zbavit, když už nastanou? Když sem se totiž zase oblík, tak mi to prd pomohlo a křeče jako svině sem měl pořád a pak sem se teda zase vyslík, páč už sem se potil jak pras. Zkoušel sem se všelijak protahovat a tak, ale bylo to jen chvilkový zlepšení dalších několik desítek kiláků sem musel přetrpět.

          0 0
          • Manas  

            Zbavil sem se jich tak ze jsem chvili nejezdil a dal tomu klid. Pak sem lehce zacal a slo to postupne prodluzovat.

            0 0
            • Radez  

              Nejezdit? Aha, tak to nevím jestli dopadne, když bude pěkný počasí :-).

              0 0
              • Manas  

                Ja to pretizil takovym stylem, ze to i oteklo a mel sem v tom zanet. Nejezdil jsem 14 dnu a pak pozvolna.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.