• Polisek

    Bude to delší a píšu to sem, protože už si moc nevím rady a třeba by někdo mohl rozumně poradit. Doktoři mi zatím řekli, co mi není a nenarazil jsem na žádného, který by aspoň trošku chtěl moje problémy řešit. Prostě udělají vyšetření, jejich předpoklad se nepotvrdí a tím to končí.

    Od 8 do 17 let jsem hrál fotbal. Od 17 do 21 jsem dělal atletiku 400m, 800m. Teď je mi 22. Nastoupil jsem na vejšku, s atletikou jsem skončil, protože trénovat 5–6krát týdně, ne na každé vejšce lze stíhat. Ten rok jsem se začal věnovat především kolu(koupil jsem si silničku), plavat, hrát florbal, občas zaběhat. Prostě sport mě baví a taky jsem z toho nechtěl úplně vypadnout.

    Navíc teda máme statek, takže od malička musím i celkem makat. Pohyb mi teda nikdy nescházel a po fyzické stránce jsem na tom byl vždycky slušně.

    Teď teda k tomu hlavnímu. Na konci září 2011 jsem si vyjel na kole, asi 70km. Dva dny na to mě probudila šílená bolest v rameni. Od 3 hodin jsem čekal na ráno, abych okamžitě šel do nemocnice. Studuju v Olomouci, šel jsem do fakultky. Asi po dvou hodinách vyřizování jsem se dostal k panu Spáčilovi(ortoped). Podle něho je v rameni zánět, píchl mi do něj nějakou látku a bolest téměř hned polevila. Další měsíc mi bolest cestovala z ramena po celé pravé ruce a nakonec to samé i levá ruka(teď už ta bolest nebyla tak nesnesitelná). No rozhodl jsem se objednat k panu ortopedovi. Tam jsem se dostal asi až za měsíc a to už bolest byla pryč. Toto bylo v lednu a pan ortoped mě poslal k revmatologovi, ten udělal testy a podle nich jsem úplně zdravý. Od února do dubna jsem plaval, na kole nalítal pár tisíc kilometrů a dělal prakticky vše. V květnu jsem nic nedělal, udělal všechny zkoušky a těšil se na 4 měsíce na kole. V půlce června mě asi ve 4 ráno probudila šílenná bolest v pravém rameni(po 6 týdnech absolutního nic nedělání). Šel jsem k obvoďákovi, mluvil o nějakém zvapenatění, to se na rentgenu nepotvrdilo, tak mi dal aspoň prášky proti bolesti, které teda pomáhají. Bolest mi znovu cestuje-rameno, loket, zápěstí, prsty, levá i pravá ruka. Když se to zlepší jedu 60km na silničce. Večer mám oba ukazováky solidně oteklé, pěkně bolí a když s něma pohnu, skoro si nadělám do kalhot. Pár dní na to, mi natekla kolena, s levým nemůžu ani pohnout. Další věci: na krku se mi na šlaše udělala asi na 2 dny solidní boule, 2 dny nemužů skoro žvýkat(strašně mě táhnou žvykací svaly nebo co by to tam mohlo být, 1 den vlevo druhý vpravo). Po nějaké námaze se mi udělá boule v oblasti bederní páteře. Ted v pondělí jsem bylasi 4 hodiny makat v lese. Jsem totálně rozlámanej-nejvíc asi třísla,záda, táhne mě spousta svalů. Kdybych na to nebyl zvyklý tak neřeknu, ale na fyzickou zátěž jsem zvyklý prakticky od malička a teď během jednoho roku toto.

    Za jakkékoliv rady a názory budu vděčný.

    0 0
    • jonti  

      Bych to neřešil na B-F, ale u doktora. Ideálně aby se ti trochu víc věnoval.

      0 0
      • šimlos  

        Přesně.Rychle k obvoďákovi,popiš mu to a nech se objednat do nemocnice ke specialistovi,ty otoky jsou divný..

        0 0
    • Člověk a jeho svět  

      No hochu, maž znovu k doktorovi a všechno toto mu řekni. Nenech se odbít nějakou mastí. Pokud dobře rozumím, začalo to ramenem, a teď tě po námaze bolí celé tělo a dělají se ti nějaké boule? Všechnu to doktorovi vysyp a nejlíp i ukaž, není na co čekat…

      0 0
    • newbie  

      nejsem žádný odborník, ale napadla mě okamžitě borelióza

      0 0
    • Johny5 OSHA  

      test na boreliozu ti někdo dělal?

      0 0
    • Docent  

      To zní vážně.Na nic nečekej a val do nemocnice!A přesně tak.Nenech se odbýt.

      0 0
    • Haruky  

      dle mého,by jsi měl být hospitalizován-přinejmenším by ti měli udělat komplet odběry,imunologické odběry,stěry,pop­řípadě lumbální punkci…ty prsty,s kterýma nemůžeš hnout a bolest kolen…moc divné…upaluj na internu…a co si budem povídat,nejlépe ve fázi,kdy se ti zduří ty uzliny,v nemocnici funguje i pohotovost,ne­musíš čekat až do rána

      0 0
      • Slavoš  

        Hezká idea s hospitaliza­cí,vím,že doktoři jsou jen lidé,ale občas je člověk musí popostrčit správným směrem.Mě po „ochrnutí“ levé nohy obvoďák nasadil prášky,když to nepomohlo tak obstřiky,když a ni to ,tak kapačky,po 2,5 měsících odběr a rozbor na zánět atd.CT páteře ,výsledek byl,posun 4 nebo 5 (už si to nepamatuju)obratle o 5mm,což by prý nemělo vyvolávat moje obtíže.Navíc mi neuroložka diagnostikovala hypermobilitu páteře-dám dlaň na zem při předklonu,prý to není normální.Ušel jsem tak 5 metrů,pak jsem začal tahat nohu za sebou,po kapačkách (prý nějaký koktejl) se to začalo zlepšovat,ale to bylo až po 2 měsících.Po třech měsících jsem si nechal ukončit neschopenku s tím,že jsem jaksi chodil.Dva roky jsem měl hodně necitlivé chodidlo a do dnes mě chytají křeče pokud se na levé noze postavím na špičky.Začal jsem jezdit na kolečkových bruslích s hůlkama,bez nich by to nešlo,další rok jsem začal zlehka na kole,další rok to bylo lepší a až letos (krom křečí v určitých polohách-vypnutí se na špičky) nemám v podstatě žádné omezení (magnesium jako prevenci beru-stejně nepomáhá,ve vyšší dávce max jako projímadlo :-D ).Závěr je to,že jsem se nedozvěděl co mi bylo,omluva za román.

        :-D

        0 0
        • Marcele  

          asi te nelecil dr.house

          0 0
        • hmm  

          Na CTčku jsem byl taky s páteří ale více odhalila Magnetická rezonance poslali mě tam sice až po 6letech každodenních bolestí páteře ale pokud člověk vydrží a změní potřetí specialistu třeba se dočká nakonec i výsledku jako já. Mám nález… konečně…

          0 0
        • Haruky  

          posun na CT a nic se nedělo???ted se tyhle bolestivé věci řeší,teda náš bývalý primář tyhle lidi dává neskutečně dohromady,používá kaudální obstřiky nebo kočřenové obstřiky pod CT kontrolou tzv PRT…ovšem je pravdou,že někdy se nezmůže nic a občas se dějí i zázraky

          0 0
        • Meluzina  

          s tou hypermobilitou a křečemi v nohách jsem na tom stejně, horčík beru dlouhodobě, ne vždy je to ideální, loni mi obvoďačka ze zoufalství napsala léky na lepší prokrvování cév a ejhle, křeče v nohách zmizely…:_)

          0 0
    • pelhrimov  

      Jak už psali jiní, INTERNISTA by se nad Tebou měl zamyslet. To, že Tě bolí klouby neznamená, že jsi případ pro ortopeda, i když v prvním momentu to přirozeně každého napadne.

      0 0
    • myscho  

      Tiez ti asi ine neporadim, ako opat k doktorovi. V kazdom pripade drzim palec, z tvojho prispevku citit, ako ta trapi, ze nemozes naplno sportovat. Akoby som to pisal ja :)

      0 0
    • skvedo  

      Na ty příznaky by mohla sedět DNA. Kamarád to měl a léčil to dost dlouho.

      http://dna-nemoc.cz/

      Jak píšou jiní, zkusit doktora popostrčit, aby minimálně něco konkrétního vyloučil.

      0 0
      • Zdeno Micio  

        Vím, že v takových případech, kdy se nezjistí nic hmatatelného, žádný nález, tak to bývá to nejhorší – nevíš, jestli to samo přejde a na čem jsi. Organismus na něco reaguje, takže bych určitě nechal udělat důkladné testy jak bylo řečeno. S obvoďákama je mnohdy potíž, ale musíš být neoblomný a vytrvalý.

        Důležité je být hlavně vnitřně silný a mít silnou vůli i když takové věci člověka samozř. omezují – faktem je, že tělo je prostě křehké a zranitelné, není to perpetum mobile. Je to jako bike (v tvém případě žiletka) – některé příčiny problémů najdeš sám a spravíš, ale někdy je třeba odborný zásah. Někdy mažu praskající střed a problém je na druhé straně kola :-)

        Určitě ti to dobře dopadne!

        0 0
    • Fuglsang  

      Jdi co nejdřív k doktorovi. A než tam dojdeš se zatím snaž do sebe dostat nějaký vitamíny. Rozhodně se to nesnaž rozchodit.

      0 0
    • Polisek  

      Tak nejprve bych chtěl všem poděkovat za jejich názory a povzbudivá slova.

      Už asi měsíc lítám na bikeu a silničce, jeden den za druhým bez jakýchkoliv problému. Stejně, jako na podzim loňského roku bolesti zhruba po měsíci téměř zmizeli(občas jen lehounce pobolívájí prsty a zápěstí po delších trasách).

      Ale píšu sem hlavně proto, že už vím, čím to všechno bylo způsobeno. Z krve zjistili, že mám revma. Mám to dané geneticky a dokonce mě to i napadlo, ale vzhledem k tomu, že je mi 22 jsem tuto možnost vylučoval. Podle doktora se tato nemoc dá už v této době léčit. Tak uvidím, jak prášky zaberou.

      0 0
    • John Tequila Lemon  

      Udelej si mast z netopira, krve panny, hadiho jedu a korene mandragory. Natirej pri uplnku kolem ritniho otvoru za zpevu Ivety Bartosove … tohle se neresi na netu ty jelito, mazej k doktorovi! Koukal jsem ze jsi z Olomouce, tak supej do vojenske nemocnice, tam maji pohromade od internistu az po lidi na tropicky nemoci. Tohle uz je na me moc.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.