• skrba

    Dobry den, resim jeden maly problem.

    Kdykoliv kdyz jedu na kole dlouhe trasy, dejme tomu treba 2h a vice, stava se mi pravidelne ze po 1h a 5 min do 1h a 15–20 min me zacnou bolet klouby na nohach (kolena) a po zhruba 10 min. to prestane a dalsi hodinu je pohoda.

    Nevite co to zpusobuje nebo co se to deje? Ne ze by se to nedalo vydrzet ta bolest, jen je to neprijemne.

    Dekuji

    0 0
    • jIrI___  

      Stáří se blíží.

      Máš správně seštelované kufry?

      0 0
    • matak  

      teoreticky ti toho může bejt spousta. napiš toho víc: věk, kolik najezdíš za vyjížďku/za tejden/za rok, jestli nebyl uraz na kolena. Napadá mě že si buď někde nastydnul, nezdíš těžky převody, nebo máš přetrénováno – ale neznám tě, takže je to jen taková „střelba na prázdno“.

      0 0
      • skrba  

        Vek 24

        jedna vyjizdka cca 40 km a vice, 5× tydne.

        Ale tak je pravda ze jsem v zari s tim zacinal s cyklistikou. Zadny uraz, naprosto zdravy, nic mi nechyby (vse v norme vit.mineral. aj.)

        Jezdim v aerobnim pasu, lehke prevody, kolem 80 otacek za minutu. prumerna rychlost 23.

        Nevim co vice. PRiklanim se k variante, ze telo neni jeste zvykle.

        0 0
        • McBlacky  

          asi to je nezvyk. Kdyby to bylo posedem, gradovalo by to.

          Zkus si když to začne lupnout rukou čéškou (lehce) někdy se stává, že není usazená a pak to jakoby lehce bolí/tlačí

          0 0
        • matak  

          jako tuto září?! to jezdíš asi moc, takže za mě únava/přetréno­vanost a tělo ti dává vědět abys ubral. Když neposlechneš vlastní tělo přijde razantní pokles výkonu, pak úraz.. Nedokážu ti poradit co máš přesně udělat, ale teoreticky kolo úplně vysaď třeba na 2týdny, choď plavat, pára/sauna, vířivka – prostě relaxuj a pak začni pomalu najíždět km, dej max. tak 3000km za rok, další rok třeba 1000km přidej. Pakárna je, že to člověka baví a když to nejede, tak začne jezdit o to víc aby pořádně „potrénoval“ a pak to zase jelo. Zagoogli a najdeš toho spoustu a třeba je to tvůj případ. Člověk se třeba začne bát ve sjezdech, nezvládá technický pasáže, apd. ale jak řikám neznám tě a tuto je jenom můj odhad/dohad.

          0 0
        • Sharka1  

          Kolena maji na kole sklon mnohem vice prochladat a nasledne bolet. Takze i kdyz je to venku jeste „na kratasy“, urcite se vyplati na kolo vzit kalhoty delsi (nebo navleky na kolena), aby kolena byla chranena.

          0 0
        • obda  

          Pokud jsi začal tohle září, a rovnou 5×týdně, tak je dost možné, že bys měl zvolnit. Svaly totiž posílí mnohem dřív než šlachy/úpony, a pak to může zlobit. Tělo si musí na tu zátěž zvyknout tak nějak postupně a komplexně.

          0 0
    • Ricci  

      je to nezvyk,mna zacali boliet kolena,ked som menej jazdil,ked som zacal jazdit viac,tak prestali :-)

      0 0
      • matak  

        když to nejde silou, tak to půjde ještě větší silou :D ale tutoho paradoxu jsem si taky všimnul – něco zlobí a když se tomu dá zabrat tak to tělo „nějak“ vyřeší – řekl bych že se to ale časem ozve znova a o poznání razantnějc.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.