• tystar

    Ahoj,

    loni jsem absolvovala párkrát Singltrek s http://kolo.cz/…che-2–0–2005 a zamilovala se do ježdění. Jelikož už je zase hezky, ráda bych si koupila kolo, se kterým si to i užiju. :)

    Využití: Singltrek, Rychlebské stezky, lehčí freeride a 4×

    Postava: holka, 175cm, 60kg

    Cenové možnosti: 30– 40 000Kč

    Pročítala jsem nejen tohle forum a myslím, že by se mi asi nejvíc hodil nějaký trail bike, se kterým zvládnu jak vejlet na Karštejn tak se i vyblbnu na Stezkách nebo Singltreku. Takže asi fulla 27,5" kola, 120– 140mm zdvih, okolo 13kg…

    Zaujal mě docela Agang Patriot 3.0 . S tím, že je to právě neutrální kolo a při výměně pár dílů si to můžu přizpůsobit víc na jednu nebo druhou stranu (vejlety/ freeride). Uvítám názor na Patriota i další typy na kolo nebo na jaké součástky se soustředit při výběru a které naopak nejsou až tak důležité.

    Díky moc! :)

    0 0
    • saddik  

      Asi neodpovím úplně na Tvou otázku, ale pokud jsi to ještě neudělala, tak by sis asi měla napřed pár kol v kategorii, do které míříš, půjčit a projet.

      Pokud Singltrekem myslíš ten Pod Smrkem, tak tam je full naprosto zbytečnej, není důvod si to neužít na HT. Rychleby mě na HT baví taky.

      Jak píšeš lehčí freeride a 4× – máš s tím už nějaké zkušenosti?

      0 0
      • kesu  

        na HT bych nejel ani na pivo :D

        0 0
        • Jarda636  

          Jj přesně, jízda na HT, v době potřebné servisní přestávky kdy full je bez pružení, je velmi otravná, mám rád pohodlí.

          Ale jezdí s námi kolega na HT z pevnou vidlicí a užívá si to, je to o pohodlí a o tom co kdo chce:-)

          0 0
      • tystar  

        Hledám půjčovny, kde něco takovýho půjčují, zatím jsem našla jen Bike centrum v Radotíně a i tam mi to budou muset nějak zajišťovat extra, protože zrovna nic nemají… Pokud znáš nějaký test centrum nebo něco/ někoho, kde by se dal nějakej ten full půjčit tak budu moc ráda za odkaz! :)

        Jela jsem ten pod Smrkem se starým HT a ještě rozbitou přehazovačkou a bavilo mě to, ale chtěla bych právě něco víc… S freeridem ani 4× zatím zkušenosti nemám, ale jak dostanu z půjčovny něco tak po Praze nebo kolem Prahy je toho docela dost, co jsem koukala tak vyrazím…

        0 0
        • nitraq  

          Cca za měsíc bude v Radotíně testovací víkend, tam můžeš za ty dva dny projet biků nepočítaně. Druhou stranou je, že tam bývají spíš vyšší a dražší speficikace, ale pro představu jak kterej systém funguje by to mohlo stačit.

          0 0
        • tonik666  

          Ještě zkusit kamarády (nebo uživatele BF:)

          0 0
        • saddik  

          Přesně jak píšou kluci výš, testovací víkend v Radotíně a kamarádi se jeví jako nejschůdnější řešení. Se 175 cm máš vyběr testovaček ještě relativně snadný (i když záleží samozřejmě na proporcích).

          Testovačky půjčují i v RB, většina concept storů Specialized taky (otázka je, jestli Tě Specialized zajímá).

          Od fullu Tě nijak nezrazuju, uvědomuju si, že jsem na to až příliš zaujatý HTčkář, jen se mi podle Tvého dotazu zdálo, že bys to rozhodnutí mohla trochu uspěchat a že se rozhodně vyplatí si to nejdřív ošahat a vyzkoušet, co Ti sedne.

          0 0
    • Picino  

      Ahoj, vzhledem k tomu že v tesu patriota 3.0 uvádějí cenu 72000,– tak bych řekl že je to v celku mimo tvůj limit. Ve tvém rozmezí 30–40000kč, bych ti doporučil Canyon Nerva 6.0, která mám jsem nadmíru spokojen. Ale pravda je že kdybych dnes znovu vybíral, šel bych nejspíše do Spectrala.

      0 0
      • tystar  

        Já ho právě našla za 40tis… A za tu cenu si myslím, že super… Ale jak říkám, mám jen načtený nějaký základy a těch parametrů je tolik… :(

        0 0
        • File12  

          Ten za 70t je ta nejvyšši verze. koukej bud na Canynon Spectral, Giant Trance ( myslím že dělaj i dámský od značky LIV).

          To co píšeš je na rozdílná kola. Pokud i to 4× atd tak se přiklánět spíš k tomu allmountain kolu na 140mm zdvihu.

          0 0
          • tystar  

            http://www.vipceny.eu/…dnote-1499-/ Tohle jsem našla…

            A co ten Canyon Nerve od becise? :)

            Vím, vím, že na to patří jiná kola (vyšší zvihy a 26 kola, jiná geometrie ?) , jen jsem tím chtěla naznačit, že mě to zajímá a že ten Singltrek a podobný budu jezdit jen ze začátku než to nějak dostanu do nohou a pak bych ráda i něco víc… :)

            0 0
            • scret  

              14,2kg… a to je katalogova vaha – to bude v realu tezky jako prase!

              0 0
            • File12  

              Jo nabídka je to od něj super. A pokud budeš chtít jezdit něco víc tak stejně pořídíš pak jiný kolo. Klidně vem to od něj a při prodeji budeš mít menší prodělek.

              0 0
            • Stingray  

              Ten Canyon od Becise bude dobrá volba, kolo je to super a když ho stáhneš ještě o litr, dva dolu, co Becis? :-D, tak ti bude sloužit dlouho k tvé spokojenosti. Domluv se na projížďce a uvidíš sama. Autor není špatná volba, ale je dost těžký..

              0 0
              • Tomáš  

                Bude jí to krátký když na to dá rozumně dlouhej představec místo 100mm. Mě to moc jako dobrá volba nepřijde, ačkoli cena je dobrá.

                0 0
                • Stingray  

                  Aj tu výšku jsem přehlídnul, asi jí to bude menší. Ale já měl Nerva v Mku a mám 185 a poskládal jsem se. Ano, mám radši kratší kola…

                  0 0
              • kesu  

                Jo, je to dobrý kolo až na to, že jí bude malý a hlavně to není trail bike do terénu ale XC. Takže to pro ní je úplně špatná volba.

                0 0
    • kesu  

      Co Giant Trance:

      Trance 27,5 2

      Má to 140mm zdvihu a jezí na tom Katarína (bývalá mystrině ČR v DH) a je s tím spokojená. Doma jsme měli Reigna (rok 2009, zdvih 150mm) a přítelkyně si kolo dost chválila a byl to super univerzál co zvládl na jedné straně výlety do Brd a na straně druhé pak DH tratě.

      Hlavně se nenech odradit kecama, že holka nepotřebuje Fulla nebo nedej bože enduro kolo.

      Když jsem nechával ladit tlumič na sjezďáka pro přítelkyni, tak mi mechanik od dovozce jedný značky odpružení řekl, že jeho přítelkyně má XC kolo a že víc holka stejně nevyužije..

      0 0
      • Smazaný účet  

        u spousty kol bude asi v týhle době problém i rozumná dostupnost..

        0 0
      • pete_ax  

        tady pisou skladem. cena 36 tis., takze i v limitu

        0 0
      • loidis  

        Mám Giant Trance 27.5 4 přimo z krabice važí nějakých 13,8kg

        sem sním spokojen myslím za tu cenu kvalitní rám který se dá dobře doladit,dovybavit podle jezdce.

        0 0
        • Smazaný účet  

          co máš za velikost? Mě dvojka vážila o půl kila víc..

          0 0
          • libisenuj  

            To je zvlastni…mne dvojka vazi 13.95 vc. XT pedalu a giantacke teleskopicke sedlovky…veli­kost L.

            0 0
            • Smazaný účet  

              14,3 vybaleny z krabice. Trochu nechápu kde ty váhy berete ;D

              0 0
              • libisenuj  

                Ja sem se ti dival do profilu ze mas model 2015…mimochodem teda velmi krasnej bajk. Vazil sem to nekolikrat. Mam tam sice par uprav ale to hlavni(kola) jeste ne. A po sestaveni to bylo 13.2kg…leda divna vaha;-)

                0 0
      • Elwing  

        Hmmm, toho ****** od Švece mi ani nepřipomínej. Asi se jim do Písku nedostalo, že ženy můžou nejen volit, ale i jezdit na čem chtějí.

        0 0
      • tystar  

        Pěkný :) Dík moc! Mohla bych poprosit jaký jsou rozdíly mezi ním a Patriotem? Patriota bych měla za 40tis , Trance za 36tis…

        0 0
        • File12  

          trance má větši zdvih a pak trochu výbava. Ač mám Patriota (sice EVO) tak bych ti spíš doporučil toho Trance. Je to fajn univerzál. Jed se na něj podívat do Progresscycle

          0 0
        • kesu  

          Hele komponenty bych až tolik neřešil, jednak mezi tím není funkčně až takový rozdíl, ale hlavně ve výsledku se to dá měnit. Rozdíl je v systému odpružení a z toho plynoucí chování.

          Giant (a to ho osobně rád nemám) má poměrně dost vychytanej systém odpružení, kterej ve výsledku docela slušně jede, je opravdu hodně citlivej a hlavně využívá rozumně celej zdvih. Agang/autor vyrábí fully pár roků a já bych si ho prostě kvůli tomu nekoupil.

          Jel jsem od nich akorát na sjezďáku a to není porovnatelný kolo pro „značkovou“ konkurenci. Nežehlí to prostě stejně jako třeba SC/Intense/Scot­t atd.

          Oproti tomu Šárčin Reign (což je vlastně předchůdce toho Trance) sloužil fakt dobře a po ní ho jezdila další holka, která si ho chválila a taky na něm začínala s freeridem. Káťa jezdí už druhýho Trance a chválí si ho.

          0 0
          • File12  

            No zrovna DLP je u Patriotu pecka vychytaný. Sedlo mi skvěle. nehoupe. ke konci je progresivní. Mě sedne krásně. Ale to i Maestro u Giantu. DW link je asi ejště o kus dál (zatím jsem neměl tu čest), ale určitě bych nenapsal o odpružení Authoru to co ty :)

            Ale řikam Trance je super kolo který sedne skoro každýmu.

            0 0
            • kesu  

              Problém je, že já si pamatuju dobu, kdy Author kupoval od RB FUN a nebo Bandit a metodou pokus/omyl z toho vyndavali vzpěry a pak to praskalo.

              V době, kdy Scott dělal carbon-scandiovýho fulla s váhou rámu s tlumičem v mku do 2kg dělal author Taboo. Krom toho, že Scott G-zero Strike byl už nástupcem celokarbonovýho modelu Intoxica. O karbonových GT, Trekách Y a dalších ani nemluvím. Nebo třeba o Cannondalu Super V Raven, což byla fakt pecka. Elektrickej lock vidle mimochodem…

              Já věřím, že může být Patriot velmi dobrý kolo, proto jsem taky psal, že jsem na něm nejel. Ale Ninja nebyla chodem zadní stavby nebyla nadprůměrná.

              0 0
            • JakeF  

              Lol… Patriot nehoupe? Jsi dal místo tlumiče železnou trubku, ne?

              0 0
              • File12  

                Hale SAG 25% a ne nehoupe. Mluvíme o Patriot EVO Team. To se mi vic houpe kámoše Nerve.

                0 0
    • becis  

      Ahoj,

      prodavam Canynona viz profil. Kdyby se ti libil dej vedet :)

      0 0
      • nitraq  

        Jestli za tu cenu, co bývala na bazaru, tak dobrý:) Otázkou je velikost, 175 cm už je celkem dost.

        0 0
      • tystar  

        Koukala jsem na to, je hezky nenápadnej. Jen nevím, jestli by nebylo pro mě už spíš malý a taky ty kilometry, jestli už nemá moc nalítáno… Opět se omlouvám, ale o ježdění toho zatím vím fakt minimum… :(

        "Sleva na 24990 !

        Prodám Canyon Nerve AL 2013 velikost S. Koupil jsem jen rám u Canyonu a zbytek komponentů poskládal. Kolo má najeto 1835 km (měřeno aplikací Strava) ale ne všechny komponenty viz. níže. Kolo jsem nijak nešetřil, ale vzhledem k tomu že vážím 60 kg a kolu jsem věnoval pečlivou údržbu je ve velmi dobrém stavu. Osobní prohlídka či projetí není žádný problém. Měřím 172 cm a posed mi se 100mm představcem krásně vyhovoval. S případnými dotazy mě neváhejte kontaktovat na uvedeném e-mailu nebo telefonu.

        Velikost: S

        Hmotnost: 12,5 kg bez pedálů

        Rám: Canyon nerve 8.0 2013, 1835 km

        Vidlice: RockShox Recon gold TK 120mm rychloupínák, 1835 km

        Tlumič: Fox RP23 Kashima 120mm 2013, 1835 km

        Hlavové složení: Force, 1835 km

        Kliky: Shimano SLX, 1835 km

        Středové složení: Shimano SLX , 1835 km

        Přesmykač: Shimano SLX, 1835 km

        Měnič: Shimano SLX včetně třecí brzdy, 1147 km

        Řazení: Shimano SLX, 1835 km

        Kazeta: Shimano SLX 11–34, 1835 km

        Řetěz: Shimano SLX, 1147 km

        Náboj přední: Novatec D771SB, 1147 km

        Náboje zadní : Novatec D712SB, 1147 km

        Brzda přední: Shimano SLX, 1835 km

        Brzda zadní: Shimano SLX, 1835 km

        Ráfek přední: WTB KOM i23, 1147 km

        Ráfek zadní: WTB KOM i23, 1147 km

        Dráty: DT Swiss, 1147 km

        Řídítka: Cannondale C3 Rozer 31,8mm 700mm 1835 km

        Představec: Force OS AI 100mm, 1835 km

        Sedlovka: Kindshock i900 125mm, 1607 km

        Sedlo: Cannondale, 1835 km

        Přední plášť: Schwalbe Nobby nic 2,25" na bezduších cca 70% vzorku

        Zadní plášť: Specialized Purgatory 2,25" duše 100% vzorku. Není problém předělat na bezduše. Páska je natažená a ventilek mám také. Stačí nalít mlíko a nahodit.

        Pedály: Mohu dát ke kolu platformy DMR V8 nebo Shimano PD-M530 bílé. "

        0 0
        • Doktor-Prase  

          Tak se s nim domluv a muzete vyrazit spolu na projizdku – a uvidis hned. Najeto (to kolo) nema skoro nic, navic Becis je lehkej, takze nemusis mit zbytecne strach.

          Becis, jestli z toho neco bude, mam u tebe aspon pivo ;)

          0 0
        • nitraq  

          Jeden až dva tisíce km nic není, taková jedna sezóna, rozhodně bych si s tím hlavu nelámal.

          0 0
        • Pedro404  

          Ten je podle mě vymazlenej, kdybych byl mrňavej, silně bych o něm uvažoval.

          0 0
        • Tomáš  

          Jestli je on menší než ty a má na tom 100mm představec, tak být tebou o tom vůbec neuvažuju, na tohle ježdění je lepší kratší představec kvůli lepší ovladatelnosti a to se na to kolo už potom asi rozumně neposkládáš…

          0 0
        • kesu  

          Na to kolo jsi moc velká a navíc TO NENÍ TRAIL BIKE ale XC. Má to hlavu skoro 70stupňů, to se na technické ježdění pro radost fakt nehodí!!

          0 0
    • mr.antik  

      Patriot je celkem zbytečně těžkej, nechci se teda dotknout nějak holek co jezdí, ale lehčí rám je prostě lehčí rám :-)

      Na druhou stranu, za ty prachy je toho na výběr nic moc, takže bych asi sledoval bazar, viz např. nějaký výprodejový Trance (i třeba SX)

      0 0
      • tystar  

        Já se bazaru bojím, když kolům prd rozumím. Sotva si nějak poradím s parametrama a ještě hledat na ojetým kole chyby? Ale samozřejmě, že bych radši už jetý, ty ceny za nový jsou fakt vysoký. :)

        Čekám odpověď „Tak si řekni nějakýmu kámošovi.“ Problém je, že nikdo z mých kámošů na kole nejezdí. :(

        0 0
        • alinceb  

          Koukni na to kolo od Becise – to za tu cenu není vůbec zlé a pokud by ti bylo…

          V Praze se určitě najde někdo ochotný, kdo by ti poradil co vzít, a co ne…;)

          0 0
          • tonik666  

            Jak tu psali, je malý

            0 0
            • alinceb  

              To zas úplně jistý není. Oba jsou z Prahy, tak se na to může posadit a uvidí. Aspoň sem pak bude moct dát fotku, abychom to posoudili…:D

              0 0
              • tonik666  

                Jestli má 175cm, tak je S hodně pravděpodobně malý a M s krátkým představcem bude mnohem lepší volba.

                Každopádně podle popisu bych volil 140mm kolo, ten Trance mi přijde lepší.

                0 0
                • alinceb  

                  140mm nebo možná i 160mm u nějaké jezdivějšího biku…

                  0 0
                  • mr.antik  

                    na trance jde naroubovat i 57mm tlumič a při stejných jízdních vlastnostech máš vzadu 160

                    0 0
        • File12  

          Holka, která žádá o pomoct s kolem na bikeforu? promin ale blbost že ti nemá kdo poradit, ted bude chtít každej druhej :)

          0 0
        • scret  

          dej sem svoji fotku a budes tu mit poradcu…:)))

          0 0
          • alinceb  

            Kdo chce, už určitě ví…:)

            0 0
            • tystar  

              Ty se musíš doma/ v práci strašně nudit :D

              0 0
            • nitraq  

              Stalker alinceb zase v akci:))

              0 0
              • alinceb  

                S tím stalkingem si trošku pleteš pojmy s dojmy, ne?

                0 0
                • nitraq  

                  Nadsázka, pardon:)

                  0 0
                  • alinceb  

                    Vo-vo-vo-vopatrně…;)

                    0 0
                    • nitraq  

                      :) Ale jo, taky jsem se kouknul:))

                      0 0
                      • alinceb  

                        :D

                        Ostatní už to budou mít složitější…:)

                        0 0
                        • scret  

                          nejsem asi tak PC dovedny… nemohli byste mi to chlapci hodit do mejla?:)

                          0 0
                        • saddik  

                          No nevim, zadám nick do googlu, přepnu na obrázky a rozklikávám věci, co vypadají jako ženská… To zas tak těžký není.

                          0 0
                          • alinceb  

                            Ještě dopoledne tam měla celé jméno, takže to bylo snazší…;)

                            0 0
                            • tystar  

                              Se mi koukni sem na profil, já si teda nahrála nějakou fotku, když je to tak důležitý :D

                              0 0
                              • alinceb  

                                Pro mě ne, já už ji viděl…;) Btw. nechceš jet na hory? Sháníme holku na holčičí pokoj…

                                PS: Aby to nevyznělo blbě – jedu tam se svojí drahou polovičkou. Vypadl nám kluk, protože dostal kopačky…:)

                                0 0
                            • saddik  

                              Právě, jsem si říkal, že mluvíte o jménu, tak že asi víte něco navíc.

                              Trochu mi to veselé pátrání připomíná zcela anonymní webový dotazník na průzkum výskytu lesbiček, který jsme s kámošem udělali na vejšce :)

                              0 0
                              • tystar  

                                Nějak jsem přehlídla, že u jména není hvězdička a tudíž se bude zobrazovat. :))

                                0 0
                                • saddik  

                                  njn, a proto už se teď budeme muset smířit jen s těma profilovkama z bandzonu.

                                  0 0
                                  • tystar  

                                    Ty jsou starý asi tak 10 let :D Nahrála jsem profilovku, ať má dušička klid. :D

                                    0 0
                                    • saddik  
                                      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
                                      0 0
                              • Smazaný účet  

                                hehe:)

                                0 0
                      • Smazaný účet  

                        +1

                        0 0
    • Bretek  

      Toho Nerva bych taky doporučil, mám ho doma. Sice sem na něm vinou zranění jel jen jednu vyjížďku, ale super. Zajeď si na test fest co bude teď na jaře a tam vyzkoušej kola co sis vybrala a pak se rozhodni. Vyzkoušíš jak toho Trance tak i Nerva a spoustu dalších. Uvidíš co ti bude nejvíc sedět.

      0 0
    • Tomáš  

      Zajdi na forbike jestli můžeš, něco se tam dá alespoň okrajově otestovat snad vždycky.

      0 0
      • tystar  

        Bohužel budu mimo ČR :( Ale teď v neděli si jedu vyzkoušet Specialized StamJumper 27,5 či tak nějak se to jmenuje…

        0 0
        • Tehu  

          Tak to sem zvedavej na nazor ;) nezapomen se podelit… ale to moc v limitu taky neni.

          0 0
          • tystar  

            No, asi řeknu, že hezký – dej to někomu vyzkoušet, kdo jezdil na starý plečce a zeptej se ho jaký to bylo. :))) Ale jasně, podělím se o dojmy pokud se nezabiju. :)))

            V limitu není určitě, ale parametrama je to jediný kolo, který jsem zatím byla schopná sehnat na vyzkoušení.

            0 0
            • Tehu  

              V ProgressCycle v Hostivicich taky nic nemaj? Treba trance? Poslal bych te do Velkeho Mezirici tam vim ze testovacku v Mku maji ale tak trochu z ruky…

              0 0
              • tystar  

                Díky za typ, zavolám tam, podle webovek tam maj toho Trance co mi tu byl doporučován! :)

                0 0
                • Tehu  

                  Neni zac, rozhodne z toho co tu pada bych taky pritlacil a volil Trance bo Reigna (kdyz uz mas takove ambice ;) ) nebo Spectrala. Maj podobny projevy, ktery se holkam libej vic nez treba fsr-ko… Mimo tohohle uz mam zkusenosti jen se Scotem a RB a oboji by mi do baraku nesmelo. Takze asi tak tisic hlav tisic nazoru… vyzkousej uvidis.

                  0 0
                  • nitraq  

                    Offtopic, ale hergot… bo není nebo.

                    0 0
                  • kesu  

                    Já mám Scotta fakt rád, ale bral bych buďto Sparka na ježdění do hospody a nebo pak Gamblera. Z Geniuse jsem byl docela otrávenej. Ale silnička mi fakt sedla..

                    0 0
                  • tystar  

                    Tak jsem tam volala a zítra jedu testovat Trance :)

                    0 0
        • kesu  

          To je strašná srač*a, proboha nekupuj to!!!!!!!!!

          To kolo má přední rámovej trojúhleník z 29tky a celý je to geometrií úplně k ničemu! To kolo je vysoká neovladatelná koza, která navíc ani nejede. Tomu se fakt vyhni co nejdál a hlavně se nenech přesvědčit.

          0 0
          • alinceb  

            :D

            0 0
            • kesu  

              hele jako fakt, blbější kolo je už jenom jedno a to je Scott Genius 29. Ale toho už přepracovali.

              Já bych se Spešlu teda vyhnul obloukem už jen za tu jejich vymejvárnu hlavy.

              Ale třeba 650b enduro je docela dobrý kolo.

              0 0
              • alinceb  

                Mně to vysvětlovat nemusíš, já nejsem a nikdy nebudu zákazník Spešlu…;)

                0 0
                • kesu  

                  Já jsem od nich enduro měl. Kroutilo se to jak had už v roce 2003. Jaký bylo překvapení, když jsem zjistil, že nový Sworks Carbon 29 je ještě měkčí..

                  Demo je sice velmi rychlý a neuvěřitelně skákavý kolo, ale žehlička to prostě není.

                  Epic v otevřeným brainu krásně žehlí, ale nejede. V zavřeným jede, ale nežehlí. Zlatej Scott Spark na turistiku a na závody ideálně VPP. Prostě spešlácký FSR se houpe pořád, vždy a bez přestání.

                  Třeba novej Tarmac má jiný rozměry ložisek v hlaváku podle velikosti, to bude labůžo, sehnat na to náhradní.

                  O tý jejich slavný sedlovce, která musí každýmu ustřelit koule při každým vysunutí ani nemluvím.

                  Jejich bezproblémový kola (byť ty přelepený Čínský karbony na enduro nejsou špatný ráfky) jsou pověstný..

                  O Bighitu nez ISCG a nebo bez pevný osy vzadu ani nemluvím. Status ji možná nemá ani dneska..

                  Já bych si to prostě nekoupil. Ikdyž musím uznat, že poslední Enduro 26 bylo velmi vyvážený a dobrý kolo a ani ta tuhost na tom nebyla tak hrozná. 650b enduro je docela slušný kolo (ikdyž na trhu jsou rozhodně lepší). A musím uznat, že když člověk neváží skoro metrák jako já tak i 29 enduro mě překvapilo, ikdyž je to kolo podle mýho k ničemu. Ale pro ne moc technicky zdatnýho jezdce na lehčí tratě (tím myslím lehčí bikeparkový) to může mít přínos. Prej jsou dobrý silničky, to nevím.

                  Mně vadí, že z pokrokový značky, která byla modlou technicky jezdících lidí je ohromná továrna na marketing, kde jde technologickej vývoj úplně stranou.

                  0 0
                  • scret  

                    krasne shrnuto a zaroven rozslapano par babovicek spouste lidi:)))

                    0 0
                  • goofy  

                    Ach ano… A k tomu atyp tlumič, kde se jenom podíváš…

                    0 0
    • becis  

      Zdar,

      merim 173 cm a je to akorat, pripadne neni problem dat sirsi rodla aby se posed trochu „natahnul“. Klidne muzem dat nejakou vyjizdku aby sis to vyzkousela.

      0 0
      • Lenka.05  

        Jako holka bude mit asi delsi nohy a naopak kratsi ram by ji mohl vyhovovat. Ja bych to nezavrhovala :-)

        0 0
        • nitraq  

          To je dobrá připomínka:)

          0 0
        • alinceb  

          +1

          0 0
        • kesu  

          jenže bude mít krátkou horní rámovku a delší představec a to jí nepřidá na jistotě v těžkým terénu. Já si myslím, že člověk by si měl kupovat kolo na svojí velikost.

          0 0
          • becis  

            Tohle forum me zacina cim dal vic bavit. Kdyz jsem to kupoval ja tak mi kazdy rikal jak to pro me bude uzasny a ted to spis vypada jako by pro slecnu horsi kolo nez moje nebylo :D

            0 0
            • kesu  

              Já navím jak si velký, ale 175cm je na Sko dost. Šárka to měla jednou a od tý doby jezdí m a je tošinku menší.

              Krom toho, dle zadání by spíš potřebovala to tvoje enduro:)))

              0 0
        • mr.antik  

          dýlkou by to bylo tak na mě (166), ale s hlavou 69,5 stupňů se jezdit nedá a řešit to nějakým –2st angle set hlávkem mi přijde blbost a ještě málo.

          Skoro mi přijde, jestli to neni překlep

          0 0
    • scota  

      Jestli si chceš otestovat český trail-bike zavolejsi si v Praze do Vrbovky a rezervuj si testovačku:

      http://www.rb-bike.cz/…/iq-275-base

      Jo a barvu můžes mít jakou si budeš přát ;-)

      0 0
      • tystar  

        „Brutal Finish“ barva, super! :D

        Díky moc za typ, ale myslím, že za 40tis se dá sehnat líp osazený kolo než s deore… :)

        0 0
        • alinceb  

          Nové Deore 10sp není špatná sada, i poslední 9sp už bylo fajn. Radši bika na Deore s dobrý rámem, tlumákem, vidlí a kolama, než všude XT a něco z toho vyjmenovaného naho*no…;)

          0 0
        • kun  

          Ahoj, v Praze v Rideku maj testovačku Giant Trance 3, ve vel.M, model.2014. Určitě ho rádi půjčí i odprodají.

          0 0
          • alinceb  

            Možná by stál za otestování i ten Fritzel. Přecijen na FR by se těch 160mm a pořádná vidle mohly hodit…

            0 0
            • kesu  

              V rideku dělal kluk, co má 601 mk1 ne?

              zkusím se ho zeptat, jestli tam ještě je a jestli by něco neuměl líp..

              0 0
              • alinceb  

                To nevím. Myslíš toho, co od něj má 601 Jahoďák? Ten Fricek, kdyby dostal do budoucna lepší tlumák, teleskop a pak třeba kola, tak by to byl solidní strojek…

                0 0
                • kesu  

                  Ne to ne, Jahoda to má od kluka, co dělal u Cyklovíšek, todle je někdo jinej. Tomu to leželo na krámě tak dlouho, až to nakonec postavil. (a já ho k tomu ukecával:D )

                  0 0
              • mr.antik  

                Bylo by fajn, kdyby na to dali třeba tu gianťáckou teleskopku.

                Akorát nevim jestli k blondýně půjde ta červená barva :-)

                0 0
                • tystar  

                  Blondýna už je velká holka a červenou barvu zvládne, i když jí nemá ráda. :))))

                  0 0
                • kesu  

                  Jak ty vůbec, necháš si LV nebo Reigna?

                  0 0
                  • mr.antik  

                    ještě nevim, unás je stále běžková sezóna a není čas nic testovat…

                    0 0
                    • alinceb  

                      :) U nás byl včera už skoro jaro – chvílema jsem chodil v tričku. Brrr, doufám, že to brzo skončí a ještě napadne…:)

                      0 0
      • kesu  

        jo, to je docela dobrá alterntiva

        0 0
    • scota  

      Kolo můžes vyzkoušet také v Praze Kyje 12.4. Je to test kol Cube a Focus od Cyklo Faltynek a můžes otestovat více kol na okruhu kažné max. cca 1h.

      0 0
    • ghostik  

      Ještě nikdo nezmínil, že bez fotky slečny to nejde adekvátně posoudit :)

      0 0
      • nitraq  

        Ale už někdo zmínil, že kdo chce, ten najde:)

        0 0
        • alinceb  

          Nevýhodou neobvyklých jmen je, že kdo hledá, ten se obvykle nesplete.

          0 0
        • tystar  

          Pánové, držte se tématu!! :)))

          0 0
          • Doktor-Prase  

            ok, tak k tematu – napis becisovi, jedte spolu na vyjizkdu a uvidis.

            Becis, foť!

            0 0
            • tystar  

              Jedem ve čtvrtek po práci. :)

              Becis bude před odjezdem podroben osobní prohlídce a bude zabaveno všechno audio/ video/ foto zařízení!! :)))

              0 0
          • kesu  

            Zkus to Rideko, sídlí na Praze 5 a maj toho Gianta jako testovačku. Krom toho ten kluk jezdí na EN/FR kole a bude umět poradit.

            0 0
            • tystar  

              Děkuju moc, určitě toho chci vyzkoušet, zatím se tu na něm všichni tady shodli! :)

              0 0
      • scret  

        zminil:)

        0 0
    • JakeF  

      Ježiš to jsou zas kecy tady… Holka se párkrát projede na Singlu pod Smrkem a tady se jí už cpe klasika BF masírka 40mm představec, 65st hlava a aspoň 150 zdvihu…

      0 0
      • mr.antik  

        50mm představec, 67st hlava, na univerzála nic jiného nemá smysl pokud nechce jezdit závodní maratóny…

        0 0
        • JakeF  

          Tak jistě, na ježdění po singltreku minimum… K tomu Boxxera a Miniony ST :). Bez toho tak možná na cyklostezku, ale jedině vyasfaltovanou.

          0 0
          • mr.antik  

            buď chceš mít radost z ovládání kola nebo na něm jen viset a dupat a ke každé změně směru se s nim prát – ktomu nevidim žádnej důvod toto podstupovat dobrovolně, i třeba na tom singltreku.

            0 0
            • Tomáš  

              Naprostej souhlas!

              0 0
              • logoman  

                Zrovna ty ses adept na nejaky zivy kolo, nebo uz umis bunny hop? :-)

                0 0
                • Tomáš  

                  To není o hravým kole, ale o tom, že já jsem nešikovný poleno :-D. Hravý kola mě na AM nebaví a jestli si někdy koupím druhý kolo, tak to bude jednoznačně silnička.

                  0 0
                  • logoman  

                    No jiste, proc velka cast skvelych jezdcu jezdila na trialovym nebo skakacim kole? Hravy kola jsou uplne k nicemu :-) …

                    0 0
                    • Tomáš  

                      Já jezdím pro zábavu a hlavně proto, že se rád pohybuju v přírodě na pohodlném kole, které mi i leccos odpustí. To, že jsou hravá kola k ničemu jsem nenapsal! Akorát u sebe postrádám ambice a než se nutit jezdit na nějakým trialovým / skákacím kole, tak prostě raději pojedu na „tanku“ do lesa i s vědomím, že leccos neumím, nebo si naopak pojedu vyčistit hlavu velkou porcí kilometrů na asfaltu, protože to mě prostě baví, ne se pohybovat někde ve skateparku. Každej nehledá v ježdění to samé, to je nutné si uvědomit ;-). A ano, vím, že by mi bunny v lecčems pomohl, ale prostě jsem levej. Nezačnu kvůli tomu místo ježdění na kole chovat včely :-)

                      0 0
                      • logoman  

                        Mne prijde zvlastni, ze nekdo kdo inklinuje k technickymu jezdeni nepostrada umeni bunnyhopu a nechce se ho ani naucit. Chapu, ze to bude slozitejsi na tom tvym, ale az tak?

                        0 0
                        • Tomáš  

                          Z 99% je to u mě o jezdci a jsem si toho vědom :(. Postrádám – nepostrádám, když mi to nejde, tak se z toho nepodělám :-). Letos mám lehčí, podstatně lépe ovladatelný kolo, třeba to časem klapne, ale chtělo by to rádce, sám to nedám i když mám nakoukaný stovky videí typu „how to“ :-D. Neříkám, že se ho nechci naučit, ale než tím strávit 3 dni, tak je radši strávím pohodovým ježděním po lesích i bez toho.

                          0 0
                          • kesu  

                            budeš na LV srazu? Vsadím se, že to budeš umět za půl hodiny.

                            Umíš XC prasoskok bez nášlapů?

                            Nebo umíš bez nášlapů zvednout za jízdy v malý rychlosti jenom zadní kolo?

                            0 0
                            • Tomáš  

                              Umím prasoskok zhruba 15 – 30 cm vysoko, je to podle rychlosti :). Zadní kolo zvednout samotný zvládam taky.

                              0 0
                              • kesu  

                                A prasoskok i bez nášlapů?

                                Dej si na asfalt násadu od koštěte a jeď k ní tak rychlostí chůze a zveni kolo na zadní, nemůsíš do manuálu, stačí jen trochu. A ve vzduchu udělej pohyb jako bys dělal prasoskok. Ze začátku ti to bude padat na předek, to proto, že krčíš ruce. Pak to už jde rychle.

                                Já se to mimochodem učil na nášlapech, akorát prasoskok na obyč pedálech, ale to snad nášlapy ještě nebyly:))

                                0 0
                                • Tomáš  

                                  Jojo, prasoskok bez nášlapů :). Problém pro mě je to všechno zkoordinovat, ale pokusím se o to jak jsi to popsal.

                                  0 0
                                  • kesu  

                                    V reálu je Bunnyhop akorát správně načasovanej manuál a prasoskok. A pokud ho umíš, tak to jen zvedni na zadní a udělej ho, akorát bacha na ty ruce, ať nejdeš nad řídítka. Podle mýho napíšeš zejtra, že to umíš. A o vejšce to ani není, spíš o jistotě udělat ho na mokrým kameni ve sjezdu v zatáčce..

                                    0 0
                                    • Tomáš  

                                      Bohužel to zítra napsat nemůžu, jsem nachcípanej :(. Ještě se to pokusím naučit. Dost se mi líbilo to video jak někdo dával v LV vlákně s 301, tam bylo pěkně vidět jak na to.

                                      0 0
                        • scret  

                          trochu jsem se bal, ze by neprisla tahle ohrana pisnicka a hle… je tu:)

                          0 0
            • JakeF  

              Nesmysl… Jen už jsi prostě zvyklej na nějakej typ kola. Kdybys byl zvyklej na DHčko, tak to samý napíšeš o svým EN… Singltrek je větší pumptrack, tam je full s položenou hlavou celkem k ničemu a větší zdvih taktéž.

              0 0
              • kesu  

                Ale to je zase velmi povedenej bullshit:-)

                Jasně, singltrek je pumptrack, ale kdo vydrží pumpovat 5 hodin a celej den. Nikdo, když se jel ve Štěchovicích vyřazovací pumptrack tak i koule byl po pár kolech pěkně unavenej. Takže pevný 4×/fr/dirt kolo se na to nehodí. XC/Maraton kolo taky ne, protože na něm není zábavný pumpovat ani se s tím rovnat do klopek. Enduro s velkým zdvihem už je zas moc. Takže vychází to co říkal Antik.

                Nějaké dotazy? Ne, takže jako kdybych slyšel spláchnout záchod:DDD

                0 0
                • JakeF  

                  No jistě, na vysokozdvihovým fullu pumpovat určitě nevydržíš… Na pevným klidně, já si dal za den na SpS přes 100km a pumpovat jsem zvládnul i ke konci, i když už jsem toho měl dost. Jezdit kvůli dupání do pedálů, to nemusím jezdit na SpS…

                  Tady si prostě dost lidí neuvědomuje, že takový kolo je fajn pro člověka, co už umí jezdit v pořádným terénu a umí jezdit rychle… Na lehčí terén a horší techniku je položená vidle a vysokej zdvih akorát na škodu.

                  Jinak ty bullshite, když pojedeš na EN RZtu naplno, tak budeš taky na konci pěkně unavenej, to je argument jak stehno :D.

                  0 0
                  • kesu  

                    :-)

                    jenže ty máš fyzičku a jezdíš, takže vydržíš pumpovat možná dýl. Ale pro jezdce, kterej v tom má zábavu a nejezdí nějak výkonostně to tak není. Snad se zakladatelka neurazí, ale podle toho co píše tak víceméně začíná a vzhledem k věku z ní už mistrině nebude, takže to má pro radost určitě. A na 140mm AM fullu si klidně zapumpuje, ale když nebude moct tak může v klidu šlapat a nechat to na kole. Krom toho, není to jen na singltrek ale i na jiný. A třeba na rychlebech se na 140mm fullu může soustředit na techniku jízdy a neřešit malý nerovnosti. Jasně, ono by to byla sranda na pevňáku, ale tak jednu jízdu..

                    0 0
                    • tystar  

                      Neurazí, naopak si to přesně vystihl! :)

                      0 0
                    • tonik666  

                      tvl,už to zase začíná! Zaražte to hned v počátku.

                      0 0
                    • JakeF  

                      Právě tím spíš bych jí necpal takovej extrém… Když někdo nemá techniku a posadíš ho na položenýho fulla na lehčí trase, tak se mu akorát bude blbě točit a těžištěm nemusí pohnout. Zároveň ale do kopce ho to bude stát hromadu sil, na který nemá fyzičku…

                      Jinak jo, 140 na takovýhle univerzální ježdění proč ne, ale zase klidně něco jezdivějšího a s míň agresivní geo.

                      0 0
                      • kesu  

                        Trance je nějakej extrém?!?! Kdyť je to první kolo po XC…

                        0 0
                        • JakeF  

                          Vždyť proti Trance nic nenamítám… Jen bych to viděl spíš jako max, než jako základ.

                          0 0
                      • scret  

                        zas nedelej, jak kdyby se na tom nedalo zatacet…

                        jinak Trance ano…

                        0 0
          • kesu  

            nevidím jedinej důvod jezdit na něčem jiným než píše Antik ani po singltreku.

            0 0
            • JakeF  

              Stejnej důvod, proč se nejezdí na podobným kole na pumptrack… Protože to je na něj k ničemu a akorát to brzdí.

              0 0
              • kesu  

                Achjo,

                měl jsem doma najednou DH kolo (V10), Enduro kolo (901), XC kolo (Scott Strike) a pevňáka (Dartmoor Phantom a 2six player) a na pumptrack jsem si bral Dartmoora a nebo 901 podle toho, jak daleko to bylo. Na singltrek jsem si vždycky vzal 901 a to i když jsem měl doma jiný AM kolo, protože mě to na tom bavilo. A na skákání jsem se na dartmooru donutil jenom vysloveně abych si to na pevňáku osvěžil. El to měla úplně stejně, nakonec jsou pevňáky prodaný.

                0 0
                • JakeF  

                  Tvl… A na silniční vyjížďky si počítám bereš minimálně 140ku, ne?

                  0 0
                  • kesu  

                    na ty si beru kabrio:DDD

                    Ale jinak mám teda silničku, to bude boj:))

                    0 0
                • Pedro404  

                  Mě i holku teda baví singltrek víc na pevňáku než na fullu, a to vona HT jinak hejtuje, že to drncá.

                  0 0
            • logoman  

              A k cemu tam je presne ten uhel potreba? Se zaseknes o kaluz?

              0 0
              • tystar  

                :D :D :D

                0 0
              • JakeF  

                +1 :D

                0 0
              • kesu  

                AM kolo se v zatáčkách líp řídí váhou a není tak vratký. Může se soustředit na ovládání kola.

                Hlavní přínos 67stupňů hlavy je pochopitelně v příkrým terénu na větších šutrech, který na singltreku nejsou, ale zase proč si to nekoupit. Jaký má to XC Nerve výhody? Myslíš, že pojede líp, nebo proč by jako měla vozit 69 hlavu, kterou dneska už nemá nic.

                0 0
                • logoman  

                  Ja mam prave pochyby, ze tu stabilitu potrebuje, ono to 69° bude totiz agilnejsi, coz se ji muze dost hodit pri uceni zakladnich dovednosti, stani na miste, proplitani se nekde mezi stromama, samotny zataceni je lehci, kolo bude mit mensi rozvor.

                  Ono i 69° kolo se jen tak nezasekne, je otazka zda se bude poustet do nebezpecnejsich veci, kde tu polozenejsi hlavu vyuzije.¨

                  Ten nerv bude na xc komponenetech o dost lehci nez nejaky levny AM, coz oceni vic nez podkoplou vidli. Na zacatek senzacni kolo.

                  0 0
                  • Stingray  

                    pěkně napsáno, na začátek je Nerv dobrý kolo a sem tam s ním poskočit taky jde

                    0 0
                • JakeF  

                  Přesně… Líp řídí váhou… Jenže kdo se učí jezdit tak neřídí kolo váhou, ale řidítkama…

                  0 0
                  • kesu  

                    Alee, to se vždycky tvrdilo, že nejlepší je začít na ht… Já třeba na skákacím ht jezdil pozdějc než na sjezďáku a taky to jde. A taky je teda pravda, že se to podepsalo na mým prasostylu:DD

                    Ale zase, slečna se chce hezky povozit a ne natrénovat na mistrák v Champéry. Když ji to chytne, může absolvovat nějakej kemp, kde se toho naučí na AM fullu víc než za rok ježdění na skákacím pevňáku.

                    Mimochodem, to řízení je hodně vidět na profi DH, Je opravdu těžký umět zatížit pořádně přední kolo a přenášet správně váhu. Na ideální trati to umí každej druhej, ale na mokru je to hodně poznat. Jenže to už je trochu druhej level, nejdřím se musí pořádně naučit sjíždět překážky s váhou na zadním kole.

                    0 0
                    • kesu  

                      za víkend na kempu..

                      0 0
                    • JakeF  

                      To si trochu nerozumíme, já ale vůbec nebojuju za HT… Pokud má mít jedno kolo a chce jezdit v terénu, tak full je určitě správná cesta. Jen bych zbytečně nevyřazoval varianty trochu XCčkovější geo a zdvihu těch 120–140, protože do začátků to je naopak fajn a aspoň nebude vyřízená dřív, než k tomu sjezdu vůbec dojede :).

                      Poslední odstavec souhlas, ale to zas není o kole.

                      0 0
                      • kesu  

                        Kdyť já doporučoval toho Trance ale..

                        0 0
                        • JakeF  

                          No tys ho doporučoval na SpS, to se fakt neshodnem :). Jako jediný kolo jak říkám, proč ne…

                          0 0
                          • kesu  

                            Já psal o Reignu 2009, kterej byl skoro geometrií stejnej jako stávající trance že: „byl to super univerzál co zvládl na jedné straně výlety do Brd a na straně druhé pak DH tratě“

                            Doporučoval jsem to vzhledem k požadavkům tazatelky.

                            A na SPS bych to doporučil teda taky, ale přece si nikdo nekupuje kolo jenom na SPS

                            0 0
                            • JakeF  

                              Reign už ale bude zbytečně línej, ne? Já to vidím na přítelkyni, která řeší podobnou situaci a těch 120mm s rozumně trailovou geo mi pro ní přijde ideál… I na to becisovo kolo jsme právě dost koukali. Ale přesně vím, že posadit jí na něco endurovýho, tak jí to někde v kopcích znechutí dřív, než někam dojede a navíc už by byla prošitá, že si ani ten sjezd pak neužije…

                              0 0
                              • kesu  

                                Jenže ten Reign co měla Šárka byl takovej víc trail/xc. Mělo to tuším 68 hlavu a jelo to fakt slušně. Ale Uzzi už na tohle bylo prostě moc:-)

                                Ale stávající Reign má skoro blíž k V10 než k tomu co Šárka měla…

                                0 0
                                • JakeF  

                                  Tak dneska to je v módě dělat položený vidle… A sám na tom vidíš, že v pohodě šlo jezdit na 68° hlavě, sám píšeš i DH :). A to je přesně co píšu, fakt není potřeba 65 hlava (ani 67), aby na tom šlo rozumně jezdit, i když to je dneska nejnovější móda…

                                  Akorát já teda vždycky myslel, že starej Reign už byla celkem líná mrcha…

                                  0 0
                                  • kesu  

                                    Byl to fakt dobrej univerzál, ikdyž měl taky chyby (chybějící ISCG, v ideální poloze smyku pro dvoupřevodník chodilo vahadlo do objímky smyku a měl moc dlouhou zadní stavbu a krátkej prostředek).

                                    Ale ono zase pro 27,5 kola je nutný hlavu trochu položit, aby šly níž řídítka a to má kladnej vliv na zatížení předního kola a to je vždycky správně.

                                    Já si fakt myslím, že ten Trance je jedno z nejlepších kol s poměrem cena/výkon.

                                    0 0
                                  • Elwing  

                                    To nebyl reign x ale ten normální. Línej nebyl, ale xc to taky nebylo, u těhle kol je to pak vždycky o tom, co tam dáš za pláště.

                                    68 je OK ale těch 70 už bych fakt nedoporučila.

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      70 taky nikde nepíšu, to bych dal tak na 29" XC HT, kdybych si měl navrhovat geo :).

                                      0 0
                                  • scret  

                                    zvlastni, ze ho vzdycky v testech hodnotili jako velice sviznej bike… XC to ale nikdy nebylo…

                                    Jinak to bylo fakt takovy trailovy kolo geometrii a vyssi zdvih jako bonus…

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      Jak psala Elwing, možná si to pletu s Reignem X, já přecijen v tý době fully moc nesledoval :).

                                      0 0
                                  • pitos  

                                    Nová móda to dle mě není a osobně považuji uhel 67° za maximum co bych na jakémkoli kole do terénu přijal a toho se držím už od roku 2006.

                                    Jen některým výrobcům kol trvalo tohle pochopit a pořád se vyskytovaly kozy kolem 69°…naštěstí tohle už máme za sebou:)

                                    0 0
            • Tomáš  

              Je s ním celkem sranda, on se bude už z principu hádat i když nemá pravdu, protože nahoře jsi udělal osvětu o nejskvělejším velkém S a to ho asi nakrklo :-D

              0 0
              • Kubiczech  

                Hehe, ale když on pravdu má. Respektive pravdu mají oba, oba vychází ze svých zkušeností. Slečně je to bohužel k ničemu, protože není ani kesu ani jakef.

                0 0
                • Tomáš  

                  Amatérovi se lépe bude z mé zkušenosti jezdit na kole s hlavovkou okolo 67° než s postavenější, protože ta podkoplejší je stabilnější, má větší rozvor a tak toho v terénu více odpustí, hodně je to i o tom jak jsou široká řídítka a dlouhý představec…

                  0 0
                  • JakeF  

                    Přesně… Bude se mu líp jezdit a hovno se naučí… Jako jistej borec vedle ve vlákně, co kvůli tomu neumí ani bunnyhop :). Hádej kdo :).

                    0 0
                    • Tomáš  

                      Ale mě to jaksi moc žíly nerve, takže tím mě neurazíš ;-)

                      0 0
                      • JakeF  

                        Všim jsem si, že ty hlavně aby bylo vidět, že „ten keš tam je“ :).

                        0 0
                    • mr.antik  

                      to je blbost… na 67 se prostě bude cejtit líp a naučí se dost, protože jí to bude bavit… lepší než krotit divokou krátkou kozu s 69,5st a 90mm představcem, se kterou prudší kopce kvůli nejistotě sejde radši pěšky.

                      Jak se má třeba naučit ovládat kolo tělem (což považuju za docela základ), když to s takovým kolem fyzikálně nejde?

                      Zdvih na trancu není problém, to ti potvrdí kdokoliv na něm jel a přitužit jde vždycky, to samý vidle.

                      Taky jsem kdysi začínal na XC HT, asi jako všichni a co mi to dalo na fullu? Kromě fyzičky při šlapání vůbec nic, akorát blbý návyky.

                      Abych teda ten trance tak nedémonizoval – tak má jedinou vadu v dlouhé zadní stavbě 44cm. No ale třeba by tam pasovala 435mm z reigna :-)

                      0 0
                      • JakeF  

                        Sám víš, že jsem na XC HT najezdil dost a myslím, že jsem se na něm naučil jezdit i celkem slušně, takže s tebou prostě souhlasit nemůžu… Jasně, s nějakýma návykama bojuju doteď a na svoje ježdění už bych HT nekoupil. Ale rozhodně bych kvůli tomu pro začínající holku hned nevyřazoval fully s trailovou geo a zdvihem, protože pokud jí to má bavit, tak na tom nejdřív musí být schopná i někam dojet… A než by se dostala na limity nějaký 120ky, to pěknejch pár kempů zabere :). Ale jinak jak píšu celou dobu, Trance proč ne.

                        0 0
              • JakeF  

                Hele, to vážně ne… Co se týče 650b SJ, tak tam se s ním shodnu. Měl jsem to kolo půjčený na závod a taky mi moc nesedlo. Jen teda koza bych o něm neřek, celkově je to hodně posazený nízko a často jsem něco trefoval pedálem…

                Ono já obecně tu SJ řadu moc nemusím ani v 29. Proti EN to je daleko míň živý a nepřijde mi, že by to nějak líp jelo… Ale někomu to třeba sedne, když bude chtít stabilní tank a moc tomu nenakládat.

                0 0
              • JakeF  

                Hele, to vážně ne… Co se týče 650b SJ, tak tam se s ním shodnu. Měl jsem to kolo půjčený na závod a taky mi moc nesedlo. Jen teda koza bych o něm neřek, celkově je to hodně posazený nízko a často jsem něco trefoval pedálem…

                Ono já obecně tu SJ řadu moc nemusím ani v 29. Proti EN to je daleko míň živý a nepřijde mi, že by to nějak líp jelo… Ale někomu to třeba sedne, když bude chtít stabilní tank a moc tomu nenakládat.

                0 0
                • logoman  

                  Sto lidi sto chuti

                  Nemci co uchcavaj na LV jsou z nej paf

                  http://www.mountainbike-magazin.de/…255612.2.htm

                  Ale celkove jsem o nem taky cetl spis negativni nazory. Naopak na 29 EVO jen ty nejlepsi :-)

                  0 0
                  • JakeF  

                    To fakt nechápu… Mně přijde, že Enduro proti tomu nemá nevýhodu.

                    0 0
                    • kesu  

                      Jo, to je rozhodně fakt

                      0 0
                    • logoman  

                      Ja teda pochopil, ze stump jede vyrazne lip.

                      0 0
                      • JakeF  

                        Měl jsem půjčenou 650B a ve víceméně stejný specifikaci, co mám svoje Enduro a teda čekal jsem, že pojede o dost líp… Nestalo se… Podle mě to je hlavně kolo pro úplně jiný jezdce – takovej trailbike s vyšším zdvihem, ale k tomu by to chtělo nějaký lehký kola a rychlejší gumy.

                        0 0
      • Pedro404  

        Tak když píše, že chce jezdit Rychleby a lehčí freeride…

        0 0
      • saddik  

        Souhlas.

        V žádném případě nechci tazatelku urazit, ale je vidět (a sama to říká), že o tom zatím moc neví a je dost možný, že nakonec v cyklistice zamíří o dost jinam. Vždyť ani nevíme, jestli někdy jela na nějakém rozumném kole krom svého polorozbitého GT. A přes to jsou tady lidi, kteří přesně ví, co potřebuje za kolo.

        Myslím, že ta projížďka s Becisem (i když ho teda neznám), je dost rozumný nápad, aspoň spolu proberou, o čem je ta která disciplína a jak vypadá terén. A taky třeba zjistí, kde má holka limity pudu sebezáchovy, které jí můžou freeridové ambice zhatit.

        0 0
        • Ossis  

          Mám podobný dojem.

          0 0
        • mr.antik  

          tohle u začátečníka neodhadneš nic… jestli jí to láka, třeba jen na obrázcích i na té HT herce a má chuť se někam směrovat, je to důležitější než její momentální skill.

          Limity sebezáchovy neexistují, vše je jen momentální stav :-)

          0 0
    • logoman  

      A k cemu vic tihnes? Co si predstavujes pod terminem lehci FR? :-)

      Ono ze zacatku muze byt zivejsi kolo jako ten canyon o dost vhodnejsi protoze je poslusnejsi a nepotrebuje tolik premlouvani k nejake akci. Napr ten patriot mi prisel znacne stabilni a chtelo to uz raznejsi ruku a trochu agresivnejsi ovladani.

      Ono uz dost prida na jistote fungujici tlumeni na canyonu oproti tvemu GT-cku.

      0 0
      • tystar  

        Lehčí FR si představuju něco, co nejezdí magoři, ale něco prostě na začátek. Na lyžích se taky hned nevrhneš na černou sjezdovku, ne? :))

        GT má hlavně něco s přehazovačkou, nějak mi to občas šlape na prázdno, když zaberu… :(

        0 0
        • logoman  

          Jasny, to pak do zacatku zadny extremni kolo nepotrebujes, pravdepodobne by ti stacil jakykoli funkcni LEHKY full, pak na to staci hodit teleskopickou sedlovku a mas super kolo do terenu.

          0 0
          • tystar  

            Právě :) Rok na tom budu jezdit a ujasním si, co mě baví a co bych chtěla dál a koupím pak nějaký jiný. Takže taky souhlasíš s Giant Trace nebo Canyon Nerve?

            0 0
            • logoman  

              A mas s kym jezdit? To je zdaleka nejpodstatnejsi :-) To se budes ucit mnohem rychleji.

              0 0
              • tystar  

                Tak s kým jezdit nemám, jak už jsem psala nikoho, kdo jezdí neznám. :) Určitě pojedu na nějakej kemp, no a kdyby se chtěl někdo zasmát, může mě vzít někam s sebou. :))))

                0 0
                • JakeF  

                  V Praze jsou i organizovaný nějaký čistě holčičí vyjížďky. Co znám holky co tam jezdí, tak to jsou spíš XC, ale se skillem na slušný úrovni :).

                  0 0
                • kesu  

                  Ono v okolí Prahy se to nezdá, ale dá se najít dost zajímavejch lokalit s docela náročnejma sjezdama. Ale je to všechno od sebe daleko a není to pochopitelně moc dlouhý. Ostatně je tu vlákno, kde se řeší technické ježdění kolem Prahy. Ale chce se to domluvit na nějaký normálnější trati, protože jinak to docela náročný a hlavně samá skalka:-).

                  0 0
                  • tystar  

                    Na FB jsem ve skupině „Pražský Freeriders“ tak nějaký ty místa obkoukám tam a pak na ty kempy spolíhám. :)

                    0 0
                • mr.antik  

                  Kdybys to stihla… tak na seznamování i učení ideální

                  http://www.facebook.com/…70330431810/

                  0 0
                  • tystar  

                    Pro středně pokročilé jezdce, ale díky moc :)

                    0 0
                    • mr.antik  

                      No nebo pak u nás pořádaj holky buchta kempy začátečnické, akorát to není moc seznamovací, bo tam jsou samý holky :-)

                      http://www.facebook.com/divakemp

                      0 0
                      • tystar  

                        Tak tohle vypadá nejlíp, tam pojedu. Díky moc a dokonce mám ten víkend volno (teď jsem pořád ještě na prkně dokud je sníh). :)

                        Budu vám tam špehovat. :))

                        0 0
                        • alinceb  

                          Však dobře děláš – dokud je sníh, jezdí se na něm…:)

                          0 0
                      • alinceb  

                        Ty jo, hned bych přihlásil tu svojí, ale ona by na 99% nechtěla…:(

                        0 0
                        • tystar  

                          Je líná nebo nemá ráda slepičárnu? :))

                          0 0
                          • scret  

                            tipoval bych to druhy…

                            navic pokud se ji dela soufl z takovejch tech americkejch veci, jakze si zatleskame a jsme jak slunicka atd.:)

                            0 0
                        • mr.antik  

                          Akce určitě fajn, ale zas pokud je to skoro „doma“ tak to postrádá to kouzlo výletu

                          0 0
                          • tystar  

                            To sice jo, ale zase si tam budu pak moct jezdit a trénovat a budu vědět co a jak… :)))

                            0 0
                    • tonik666  

                      Nevím teda jak moc jezdíš, ale na druhém kempu budou 2–3 holky, které jsou spíš začátečnice (Rychleby jezdí, ale spíš Superflow než cokoliv jiného), a místo myslím také stále je.

                      Ideálně si na to pljčit nějakou testovačku – fulla.

                      Každopádně pokud bys měla zájem, najdi si v popisu na fb jak se přihlásit (je tam email).

                      0 0
          • kesu  

            Tak jasně, proto se tu taky doporučuje AM kolo se 140mm zdvihu..

            0 0
    • Doktor-Prase  

      Jo a hlavně prosimtě, krom fotek v bikinách, nezepomeň dát vědět jak si nakonec vybrala.

      0 0
      • tystar  

        Zatím největší favoriti jsou Becisovo Canyon Nerve AL 2013 a Giant Trace 3 2014. V závěsu Canyon Spectral a Giant Reign. :)

        Stay tuned! :)

        0 0
    • Elwing  

      Ahoj, tady z těch chlapů by mi jeblo a to pár z nich znám osobně a s jedním žiju :) Určitě tady padlo pár dobrých nápadů, jeď si něco vyzkoušet, ten bazarový canyon by ti byl malý a navíc ta geometrie není vhodná, jak ostatní psali.

      Spešla si klidně taky vyzkoušej, ale snažila bych se moc neposlouchat jejich naučené kecy, mohli by ti chtít nacpat nějakou dámskou 29.

      Až si něco trochu projedeš, tak mi klidně napiš na email svoje dojmy, můžu zkusit poradit, na dost kolech jsem jezdila.

      0 0
      • Stingray  

        Proč není geo toho Nervu vhodná?

        0 0
      • Stingray  

        Proč není geo toho Nervu vhodná?

        0 0
      • tystar  

        :)) Nééé, jsou strašně hodný. Spíš jsem čekala, že se tu na mě každej vyprdne. :))

        Ty jseš, prosím tě, jak vysoká? A na čem si začínala? Co ten Giant Trace, ten bys řekla, že ok?

        Určitě si pár kol projedu a hlavně teda přečtu něco o geu, evidentně je to taky důležitý a pak napíšu, díky moc!

        0 0
        • Elwing  

          Začínala jsem na jetém Giantu, jak psal Kesu. Takže trance bych klidně brala.

          U těch velikostí to je o vyzkoušení, ale myslím, že většina M by ti měla sednout.

          Klidně napiš nebo mrkni na můj blogísek v profilu, třeba tě to inspiruje k tomu, co bys asi tak chtěla jezdit ;)

          0 0
    • alinceb  

      Svářeč už zas nabízí na prodej Krychli – jestli by sedla velikost, nemám tušení, geo jsem fakt nestudoval, ale poskládané je to hezky a do ceny by se to vejít taky mělo…

      0 0
      • Stingray  

        Jo, proč ne.. krychle dobrá, za kolik to chce prodat?

        0 0
      • tystar  

        Není těch 150 už trochu moc na začátek? Přeci jen bych chtěla jako první kolo takovej univerzál, se kterým bych chvilku jezdila a vyzkoušela různý styly ježdění a pak si koupila už víc konkrétnější kolo…

        0 0
        • Stingray  

          Váha vyjde šul nul, jízdní vlastnosti relativně taky. Cube bude mít trochu víc položenou vidlici než ten Canyon. Projeď pár kol, jeď k Dresslerovi na víkend pobrat pár rad a triků a sama uvidíš jak to pojede.

          0 0
        • mr.antik  

          je to taková standardní německá koza… prostě na šlapání do kopců a mít nějakou rezervu ve zdvihu v hrubé alpské šotolině.

          Geometrie odpovídá tak 120mm šlapacímu maratonskému fullu, což neřikám že je špatně.

          0 0
          • Elwing  

            standartní německá koza :) ty mě tady taky bavíš :) ale souhlasím se vším cos napsal, však máš praxi ve stavění kol pro holky začátečnice.

            0 0
        • alinceb  

          Je to takové vysokozdvihové XC. Pojede to rychle a s rezervou zdvihu, ale nebude to extra hravé. Do budoucna bys to buď vyměnila a nebo, pokud by sedla geo, jen vyměnila kola za něco odolnějšího…

          0 0
    • Hnoj  

      Doufám, že to kolo jste už dořešili (jsem línej to číst a vlastně mě to vůbec nezajímá) a teď to hlavní. Fotky v bikinách (případně bez) budou?

      0 0
    • Hynas  

      Připojuju se k hnojovu dotazu…budou?

      Přilba a brýle na hlavě možné…

      0 0
    • Jetson  

      Jestli jsem to dobře pochopil, tak na nějakém serveru o focení i fotky kdysi byly (pravda v komentáři je někdo označuje za málo odvážné, ale to může být otázka měřítek). Ale kde jsou fčíl?

      0 0
    • tystar  

      Tak nakonec jsem si plácla s becisem. :) Asi se mi líp jelo na Trancovi (Mko), ale to becisovo Sko se mi líp ovládá a myslím, že na naučení tech. ježdění bude lepší a příští rok si už pak koupím nějaký enduro nebo to, co mě bude bavit. :)

      Díky moc všem za rady!! :)

      0 0
      • Stingray  

        Ať slouží ku spokojenosti :-)

        0 0
        • tystar  

          Hlavně ta teleskopická sedlovka je paráda

          0 0
          • Stingray  

            Teleskop je super, když zrovna funguje. Teď zrovna nevim, jestli ho miluju, nebo ho už nechci nikdy vidět :-/

            0 0
      • scret  

        aaa, uz mame i fotecku:))

        0 0
      • mr.antik  

        Tak snad jen ten 100mm představec půjde vyměnit za nějakých třeba o 4cm kratší a bude to ok…

        0 0
      • scret  

        a neni ti to fakt maly?

        0 0
        • tystar  

          Já si myslím, že třeba trošku jo, ale ne nějak zásadně…

          Ale na snb jsem třeba začínala na úplně nevyhovujícím prkně (dlouhý, tvrdý a hlavně fakt těžký) a naučila jsem se a užívala jsem si to. :) Teď mám o 6cm kratší, o 4 kategorie měkčí a hlavně 3× lehčí prkno a lítám do nebes. :)

          0 0
          • scret  

            tomu rikam argument:)

            no, snad jsi neudelala spatne… Kolo od becise bylo dobry za hezkej peniz, ale jestli mas 175cm, radil bych ti osobne Mko…

            0 0
      • Elwing  

        Tak hlavní je mít nadšení pro věc. Sama bych tak nevolila, ani bych to nedoporučila, ale určitě to byla dobrá koupě a když jsi spokojená, tak je to fajn.

        Kdybys měla problém s neklidným řízením v rozbitějším terénu, tak zkus ten kratší představec a pak už hlavně jen držet pevně řidítka :)

        0 0
        • mr.antik  

          obávám se že při tom úhlu hlavy získá opravdu parádní hravost, ale bude to dřina udržet

          0 0
        • tystar  

          Kolo je velikosti S, nadšení velikosti XL. :)))

          0 0
        • Tomáš  

          Kratší představec a širší řídítka, každej milimetr na obojím je hodně znát.

          0 0
      • Gabbo  

        Tak na nej davej pozor a az te omrzi, vezmu ho pro manzelku :) Letos to neni aktualni tak aspon vim kdo ho bude opecovavat..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.