• FunTom

    Po delší době vybírám nové kolo. Mám 196 cm/100 kg hledám hravější trail bike do techničtějšího terénu. Na svižnější ježdění mám jiné kolo. Jezdím hlavně Jeseníky a okolí Brna a zatím mám dva kandidáty z výprodejů:

    1. GIANT Trance X 2 2013 za 39 tisíc

    http://www.giant-bicycles.com/…13814/63012/#…

    1. SPECIALIZED Stumpjumper FSR Comp Carbon za 55 tisíc

    http://www.specialized.com/…srcompcarbon#…

    Spešl se mě víc líbí designem i zdvihem 140 mm. Karbon bych mít nemusel, ale tuhosti i váze to prospěje. Na druhou stranu si myslím, že Maestro jede pod šlapáním líp než FSR.

    Budu rád za další návrhy kol v tomto cenovým rozpětí. Větším kolům se nebráním, ale nepovažuju to v téhle kategorii jednoznačně za důležitou výhodu.

    Díky za rady

    0 0
    • Breakpain  

      Jen věcná – ověř si, že ten levný karbon bude opravdu lehčí, abys nebyl zklamán. Firmy mají většinou více druhů úprav karbonu a ty nejnižší řady bývají hmotností velmi podobné jejich top hliníku ;) (který má ale většinou lepší osazení).

      0 0
    • Azmir  

      Zrovna stump od spešlu v carbonu váží asi stejně jako ten rám trance v hliníku, ta hmotnost carbonu u spešly je relativně vysoká a rozdíl v jejich tuhosti si myslím ani nepoznáš. Taky záleží jak s prodejem spěcháš, za 2 měsíce je tu testfest a můžeš si projet kola téhle kategorie od většiny značek a zjistíš co se ti nejvíce líbí, myslím že ty 2 měsíce by za to stály a dají ti víc než rady místních.

      Dále bych možná zkusil pouvažovat i o bazaru, za ty prachy bys tam mohl sehnat relativně nekompromisní kolo i ve slušném/novém sta­vu.

      Těch možností v téhle ceně je tu milion. Jenom tak namátkou:

      http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

      http://www.bike-discount.de/…ty-3000.html

      http://www.bike-discount.de/…140–7–0.html

      http://www.bike-discount.de/…-9–0-se.html

      http://www.bike-discount.de/…150–8–0.html

      http://www.bike-discount.de/…een-9–0.html

      0 0
      • FunTom  

        Díky za tipy. Spešl už jsem si ve své velikosti zkoušel a cítím se na něm parádně. Během čtvrthodinky na tom kole mě vadil snad jen tvar řidítek. Ten Giant si snad zkusím příští týden. S nákupem jinak určitě nespěchám, ale na Testfest se bohužel nedostanu ani na jeden. Bazar by mě vyhovoval, ale tam zas tak velký výběr v mé velikosti není. Původně jsem se chtěl pohybovat spíš kolem 40 tisíc, jak je ten Giant. Vybrat se tam určitě dá.

        0 0
        • Azmir  

          Tak v XLku se dělá většina kol i na bazaru jsou celkem často, ale chce se to koukat nejlépe každý den, na více serverů a čekat až se něco objeví. Jinak vzhledem k výšce by i 29 byla určitě slušná volba, zase se ale člověk nedostane na takovou váhu a výbavu jako u 26ky.

          0 0
    • Palo TT  

      To ti naozaj staci ram velkosti 21" (53cm)?

      Ja som so 400mm sedlovkou pri mojich 190cm pri takomto rame uz na hrane a preferujem 22" (56cm), aby bola sedlovka zasunuta co najviac.

      Kolesa 26"? Preferujes image medveda na malom cirkusovom bicykliku? :)

      0 0
      • FunTom  

        XL u toho Trance je 22", a délkou je ten rám stejný jako ten Spešl. Na něm jsem se cítil dobře, sedlovka rozhodně nebyla na maximu. Všechny kola jsem měl zatím shodou okolností ve vel. L a neměl jsem s tím moc problém, ale je jasné že to už není OK. Spíš jsem si asi ale zatím zvykl na menší a obratnější kola. Při jízdě na 29" Stumpjumperu jsem se necítil o nic líp než na 26" (ale naježděno na tom mám prd). Větší přínos 29" kol ale vidím spíš u nižších zdvihů. 29" kolům se nebráním, ale žádné mě ještě nezaujalo designem/osaze­ním/cenou.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.