• Wojtkingson

    Zdravím Vás,

    chtěl bych se zeptat, jestli máte nějakou zkušenost s pořizováním stavebního materiálu a vyjednáváním slev. Chystám se na rekonstrukci bytu a chtěl bych co nejvíce ušetřit. Od známého jsem slyšel historky, kdy ušetřil XY procent na tom, že si řekl o slevu tam a tam atd… Ale dotyčného mám trochu za pohádkáře, takže to beru lehce s rezervou. Máte s tím nějakou zkušenost (vyjednávání slev, nákup materiálu)? Případně v jakém obchodě se Vám nejvíce vyplatilo kupovat stavební materiál ala dlažba, lepidlo, stěrky, sádrokartony (jsem, resp budu z Prahy). Slyšel jsem i takový názor, že teď jsou nejlevnější materiály v bauhausu/hor­nbachu.

    Budu vděčný za jakýkoliv konstruktivní názor. Vlastně i nekonstruktiv­ní :D

    0 0
    • team_daddy  

      Do par stavebnin posli poptavky a uvidis. Velky jsou DEK, ty mensi prazsky neznam. Ale s tou usporou XY bych byl opatrnej. Pokud nemas znamy, tak dostanes obvykle slevy kolem 10%. Ale i to je znat. Mnohem vic usetris spravnou strategii vyberu technologii a remeslniku.

      0 0
    • Cavendish  

      Líná huba, holé neštěstí. Cihly z 345 tisíc na 270 tisíc. Okna dolů o 15 tisíc. Krytina objednaná s předstihem a 30% dolů…Je důležité se nebát a prostě si o ni říct. I tak na tom vydělají hrozný prachy…Levněji určitě nakoupíš v DEKU než v OBI/Hornbachu a pod…

      0 0
      • Excel  

        Pravda, kolikrat se setkam s tim, ze koncak dostane skoro lepsi cenu nez stavebni firma.

        0 0
    • Mr.Dawe  

      Není to takový boj jak by se na první pohled zdálo.

      Zajdeš do stavebnin (DEK, Hornbach, Izomat…), tam si necháš udělat nezávaznou nabídku. Dobrý je se tam i registrovat, aby ti případně na další nákupy dávaly rovnou slevu a necháš si udělat kalkulace. Všude ti rovnou dají nějakou slevu. A pak je to na tobě jestli si dohodneš něco lepšího nebo ne. Ideální je pokud znáš někoho kdo v těchto obchodech nakupuje na IČO a vzít to na něj.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak dneska hlavně ceny materiálu a práce jsou úplně jinde než před rokem. Spousta investorů zvažuje zda vůbec teď začít stavět. U bytu to asi tak markantní nebude, ale i tak přeju hodně štěstí se scháněním materiálu a lidi. Slevu dneska nemá vlastně nikdo zapotřebí dávat. I blbá izolace není a musí se na ní čekat.

      0 0
      • MilanT  

        Tak tedy jest-li můžu poradit z pozice nákupčího větší firmy tak špatná není firma Woodcote, sídlí na Praze 6 a možná i jinde v Praze.

        Jsou levnější než DEK apod.

        Bauhaus a Hornbach, to je špatně. Sice třeba Hornbach má velký výběr, ale cenově bych řekl možná nejdražší obchod co je.

        Jeho jediná výhoda je že můžeš kupovat i v neděli a malinké množství.

        0 0
        • mr.ricardo  

          Dovolim si nesouhlasit, Hornbach rozhodně není nejdražší, to bývalo. Už ani nářadí nemají tak předražené jako ostatní hobbymarkety. Třeba kuchyňský desky kupujeme jenom tam, deskový materiál občas taky. Tmely a malby taky nemají drahé.

          Ale když to vezmu k tématu, materiál na jeden byt je prd a nemá cenu nějak moc řešit množstevní slevy. Maximálně sledovat slevový akce ve stavebninách a shopech a nakoupit tam.

          0 0
          • Wojtkingson  

            Množstevní jsem nemyslel, myslel jsem obecně…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Hobbymarkety maji vyhodu v oteviraci dobe…dodelavam podlahu v dilne a osm mi dosel beton..sup do auta, do hornbachu pro dva pytle a je to hotovy…jinak by se mi to protahlo az na dalsi vikend…

            0 0
    • oddie  

      Na byt? V tom pidimnožství typu půl palety Ytongu? :D

      0 0
      • Wojtkingson  

        Obecně beru všechno – nivelační stěrky, sádrokartony, ytong, lepidlo, penetrace, kdyby tam byly u použitelný obklady atd, nebylo by to špatný. Ikdybych měl ušetřit pár tisíc, tak bych pro ty peníze měl příjemnější uplatnění :D

        0 0
        • oddie  

          Na jeden byt je to stejně v množství pod rozlišovací schopností stavebnin a velkoobchodu… Nakonec budeš rád za ten Hornbach ;)

          0 0
          • Alojs01  

            Asi tak! +1…

            0 0
            • jeniiiik  

              Presne. Navic treba u nas ma obi prickovky porfix za 22,– stavenbiny 28–29,– Maltu a lepidla maji taky nejlevnější. Poptaval jsem u kamaráda a ten mi dal stejnou cenu, níž nemohl. A musel bych toho vzít paletu…

              Vodarinu je dobre si dohodnout nakupovat na ,,nějakou firmu" s velkou slevou. Dostal jsem se na cca 50% dolů z MOC. Jinak je zase levnější to OBI.

              0 0
    • MilanT  

      Když nakoupíš ve Woodcotu tak rozhodně ušetříš víc jak pár tisícikorun pakliže předěláváš celý byt.

      Navíc mají i celkem levnou dopravu.

      I když je i cesta jiná, můžeš vyzobat vždy část sortimentu tam kde bude levnější.

      Předpokládám že tedy neobnovuješ garsonku, tam by to zas takový efekt nemělo

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.