• Wojtkingson

    Zdravím Vás,

    chtěl bych se Vás zeptat, na kolik tak dohadujete přibližně cenu kompletní rekonstrukce bytu – 3kk/3+1 70 m čtverečních (panelák), kde bude třeba udělat nové rozvody vody, elektřiny, odpadu, omítky, podlahy, zárubně, dveře. Případně jestli jste někdo dělal takovou rekonstrukci – svépomocí/na klíč a jak Vám to cca vycházelo, nebo někomu z vašich známých. Něco takovýho mě bude čekat a chtěl přibližně rámcovou představu, nejsem úplně něšikovnej, jako mladej jsem byl na brigádách u zedníků atd, takže něco si plánuju udělat sám. Materiály nějaký relativně normální, nic prémiovýho. Já tak nějak kalkuluju s cenou 400k.

    0 0
    • adam1  

      Nechci tě „strašit“,ale počítej tak 1mega?Je za kopelku dáš tak 150k minimálně.Další věc bude sehnat dobrou fa /lidi.Jestli umíš tak co nejvíc si udělej sám.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dělal jsem kompletní rekonstrukci panelové 2+1 62m2 – od podlah po sádrokartonove podhledy včetně elektřiny a vyšlo mě to na nějakých 270.

      0 0
      • vanderpoel  

        no, ale nekde v sokolove ne? <zcela vyjimecne no offense, ale ta cena je nejen na prahu dost mimo. pokud ro teda neprobehlo nekde v roce 97>

        0 0
        • Espen  

          Jj, v Sokolově takový ceny máme. Tady ta kupní síla tak silná není, aby se běžně dávalo za rekonstrukci bytu půl mega. Když slyšíš, že někdo tolik pustil, klepeš si na čelo,že se na něm někdo pěkně napakoval.

          0 0
          • mr.antik  

            Tak záleži co v tom je.na hrubý práci ušetříš, na matroši těžko

            0 0
          • Petulda  

            Ceny za materiál jsou stejné, za práci plus mínus také.

            0 0
            • Tencovozikmin  

              To zijes kde? Za praci urcite nee!!! A to jeste jakou.

              0 0
              • Petulda  

                Tak jasně, pokud si řekneš někomu v hospodě, ať ti to udělá na dobrý slovo, tak jo. Ale v případě normálních firem se cena práce ličí jen cenou dopravy. Co brání pražákovi objednat si firmu ze Sokolova?

                0 0
                • Tencovozikmin  

                  Ano prave presne proto bych hledal co nejnizsi cenu v republice nez zaplatit o par tisic vic osvedcene a proverene misti firme…matlo

                  O tom je prave rec..laciny dvakrat placeny.

                  0 0
                  • Petulda  

                    Kde není argument, nastoupí osobní rovina. O co nejniřší ceně jsem nepsal. Čti pozorněji.

                    0 0
                    • Tencovozikmin  

                      Ctu neco o hospode ty argumente! Presne vim kam smerujes,ale muzes me nasmerovat kdyz jsrm tak tupy,asi jsem nepochopil co chtel pan basnik presne zdelit.

                      0 0
                      • Petulda  

                        Zdělit, tedy rozdělit, jsem nechtěl vskutku nic… A kvituji tvou sebekritiku, je na místě.

                        0 0
                        • Tencovozikmin  

                          Asi tak jako když se líčí práce že? Pane neomylný :-)

                          0 0
                          • Petulda  

                            Proste preklep vedlejsi klavesy, na rozdil od s/z a jinych perel ve tvych prispevcich… ;-) .

                            Holt mas svuj level, ktery neprekrocis a ten urcuje miru pochopeni textu a tvuj psany projev.

                            0 0
                            • scret  

                              tady uz taky? Asi tak, vezmu to na sebe, kdyz to zatim nikdo neudelal, ale jdi uz do ******!

                              0 0
                            • vanderpoel  

                              ja treba odjakziva pisu na qwerty rozlozeni. tzn s a z mam vedle sebe.

                              0 0
                              • Petulda  

                                U kminare to zdaleka neni jen neznalost s a z. Mel by soupat nohama, ne se navazet v osobni rovine kdykoliv jeho bystry mozek nestaci na pochopeni jednoducheho textu.

                                Koukni, kdo psal k veci a kdo v urazkach. U screta je to pak stala tradice, ze se chova jak zenska a neumi reagovat na text, ale na autora. Kazdy dela jen to, co zvladne.

                                K tomuto howgh.

                                0 0
                • Rychlej turista  

                  Já měl všechny řemeslníky z „hospody“'. Prostě od lidí, co si něco takového nechali od nich dělat a s jejich prací byli spokojeni. Elektřina a voda sousedi z ulice, zedník/obkládač/po­dlahář z FL, saunu mi udělal truhlář z Aše a kuchyň truhlář z Loužku, ten to měl nejdál.

                  Svoji představu jsem zhmotnil v primitivním Malování s přesností na 3 mm, z čehož byl zedník vysloveně unešen, řka, že nikdy nic takového nezažil, aby se vše postavilo tak, jak je to namalováno – na prvni dobrou, bez bourání. Jako obkládač si pak pochvaloval, že mu to zedník (on sám) postavil krásně rovně. Což prý zhusta nebývá, pokud to nedělá jeden člověk.

                  Co se týče ceny, asi nejlevnější nebyli, ale i po 14 letech vše drží a funguje. Matroš jsem taky vybíral tak, aby byl přiměřený k ceně práce. Takže určitě by to šlo udělat levněji, ale jsem spokojený, že jsem postavil podle svých představ a nic od té doby nemusel řešit.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      já dělal komplet svépomocí nějakých 65 m2 za 300–350 tis, ale to bylo hodně sociální a hodně jsem šetřil. standard by byl svépomocí tak na půl mega a dodavatelsky min 700 tis. kolega nedávno coby firma dělal srovnatelný dělal 3+1 v paneláku za mega, tam to bylo pro známou bez režie, ale zas často chtěla drahý koniny. takže já to vidim v rozmezí 0,7–1 mega, v závislosti na rozsahu, materiálech a množství toho co uděláš sám.

      0 0
    • nitraq  

      Stejná plocha, už bylo vyzděný jádro, ale jinak se dělalo vše, co píšeš – elektrorozvody, omítky, podlahy, dveře. Přečtali jsme pečlivě počítat při překročení půlmilionu, ale výsledek byl těsně pod 600. 400 myslím není reálný, když si vezmeš, že jen 100 – 150 máš kuchyň, dost přes pade jsou dveře, podlahy budou ke kilu…

      0 0
    • Espen  

      To přeci záleží jak si náročnej, nebo tvá drahá polovička :-D. Co jsem tak za život zažil, tak cena práce se v podstatě pohybuje to co materiál.

      První byt 2+1 jsem dělal komplet 4–5 měsíců (stavba jádra, nějaká díra do zdi jako průchod,podlahy, kuchyně, postel, gauč, skříň, cca) a tam jsem byl cca 120000,–.

      Druhý 2+1 byla rychlovka za měsíc. Štuky, podlahy, jádro dát do kupy, linka. A to bylo cca 60000,–.

      Většinu sem dělal sám, kromě obkladů a dlažeb.

      Jsem zastáncem toho, že taková nákladná rekonstrukce hodnotu bytu v podstatě nezvedne.

      Kamarádka zrovna dělala barák a měla taky jen 400000,– a musela se do toho vejít. Sehnal sem ji kámoše co je stavbyvedoucí a říkala, že to bylo nejlepší co mohla udělat. Za těch 20000,– co mu dala, se o vše postaral. Sehnal lidi, pohlídal si je a ona se domlouvala v podstatě jen s ním co a jak. Ale jsme z menšího města, každý zná někoho.

      0 0
      • scret  

        to jsou ceny jak z rise snu…

        To je snad jen za material a ten je skoro vsude stejne drahy…

        0 0
        • Espen  

          Jak píšu na začátku. Každý to má nastavený jinak. Kamarád dokázal utopit při rekonstrukci baráku po babičce 2,5mega a teď čeká až dům exekutor prodá.

          Nepotřeboval sem plast vanu za 10tis, vzal sem smaltovku za 2tis. Měl sem kámoše ve stavebninách. Podlaha do celýho bytu(60m2) stála přes kámoše 20tis, za dva dny sem položil. Bratranec instalatér. Kuchyně IKEA, za dva dny stála. Měli jsme půl roční dítě. Prostě když v tom nechceš utopit balík musíš přes známý a kámoše. Dá se to. Sice od tý doby mám docela odpor k jakýkoliv činnosti, ale za měsíc se bydlelo v čistým opraveným bytě.

          0 0
          • Wojtkingson  

            Budu se snažit mít to dost podobně, neplánuju v tom utápět nějaký šílený částky. Přítelkyni pošlu raději někam na služební cestu třeba na rok :D

            0 0
            • adam1  

              Však poptéj 2–3fa a uvidíš ,déj hlavně na reference aby jsi pak nebyl nešťastný a ještě bez přítelkyně

              0 0
            • Espen  

              Ono je taky rozdíl mít nějaký spotřebiče, nebo vše kupovat(50tis jak nic). Ale nekupoval jsem to nejlevnější, prostě nějaký střed, aby to i něco vydrželo. Někdy to byl s ex boj, když něco chtěla. Třeba dlažbu do chodby a já chtěl dát plovoučku. A plovoučka po X letech úplně v pohodě. To stejný v kuchyni. Že jí něco spadne atd, nespadlo.

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Plovoucku do kuchyne a chodby je velmi rozumne :-) .....do budoucna.

                0 0
                • Espen  

                  Vidíš a už je tam 6 let a není jí vůbec nic. A kdyby se s ní něco stalo, tak dáš za dopoledne novou, nebo jen vyměníš zničený kus, když schováš do sklepa zbytky.

                  Ale každý má na něco svůj názor a já mu ho neberu. Myslím, že dělají i do koupelny, odolnou proti vlhkosti a vodě. A já bych jí tam klidně dal.

                  0 0
                  • adam1  

                    Jo ale musíš dávat fakt bacha na vodu a hned utřít ,volil bych spíše vinyl :)

                    0 0
                    • Espen  

                      Ten slavnej vinyl jsem teď viděl, od podlaháře snad za 1000,– za m2 a rozlezlý jak prase po 2 měsících. V obýváku to má. Prej na to svítí sluníčko.

                      0 0
                      • Tencovozikmin  

                        Jak rozlezly?

                        0 0
                        • Espen  

                          Jako levná plovoučka z OBI. Ten vinyl je v úplně stejné formě jako plovoučka. Místo, aby to napojení ani nebylo vidět, rozjelo se to a jsou tam 1mm škvíry. 3/4 obýváku pěkný a kde na to svítí slunko přes balkón dveře a přechází do kuchyně, kde je podlahové vytápění, tak se to rozjelo. Dělala to fa.

                          0 0
                  • Tencovozikmin  

                    Ted uz delaji,ale pred X lety tezko a ted napises 6 let,no dobry no,to vymeneni jednoho kusu probiha jak,asi jsi to jeste nedelal ze? Nicmene 6 let je strasne kratka doba a staci jedna nepozornost a je to v perdeli pane hrabe,na chodbu nikdy a do kuchyne taky ne,dlazba je dlazba.

                    0 0
                    • Espen  

                      Nepsal bych to, kdybych to nedělal :-). Uprostřed obýváku jsem tím trnem na kolečko kanclářský židle udělal díru :-D. Posunul sem nábytek, podlahu do sebe zacvakávám vždy celou řadu najednou. Takže jsem prostě vycvakal 6–7 řad, vyměnil děravý kus a opět řady nacvakal zpět. Práce na hodinu i s hledáním podlahy ve sklepě. Nikdy k montáži nepoužívám kladivo nic, aby se nepolámaly zámky, vždy jen rukou nasadím celou řadu.

                      Ale nechci tu zasírat vlákno naší debatou. Ty bys použil jedině dlažbu, já klidně plovoučkou. Každý co se mu líbí.

                      0 0
                      • Tencovozikmin  

                        Tak on taky neni jeden system zamku ze? Ale zas tak jednoduche to neni jak rikas,co obvodove listy. Tak jsem musel udelat quick step v obyvaku,no nadseny z toho nejsem narozdil od manzelky.

                        0 0
                        • Espen  

                          Tak jasně že sem se taky bál, že se s tím budu ***** celý den, když jsem to musel vyměnit, ale šlo to právě fakt dobře. Lišty byli lepený k podlaze, jen sem to projel nožem na sádroš. Jj, quick step. Bude to všechno podobný.

                          0 0
      • vanderpoel  

        souhlasim s tim, ze rekonstrukce cenu bytu nezvedne. ovsem to ostatni mi teda taky zni dost jako sci-fi.

        0 0
        • filipino_23  

          viacmenej nezdvihne, ALE. Ak si byt kupil napr. za 1,2M + 700k rekonstrukce, tak ten byt v dnesnej dobe predas v poho za 2M ak nie viac. Samozrejme zalezi na lokalite a poptavke

          0 0
          • Espen  

            Já bych třeba byt po rekonstrukci ani nechtěl. Radši si to udělám sám, tak jak chci já. Takže mi něčí rekonstrukce za bůhví kolik může být u zadku

            0 0
            • filipino_23  

              to je pravda, kazdy ma predsa iny vkus. my sme mali vyhody, ze sme kupili byt o patro niz nez sme mali podnajem. Takze uplne ten isty byt len zrkadlovo otoceny. Mame ho podla predstav

              0 0
            • Wojtkingson  

              No dost záleží na tom co ta rekonstrukce znamená a obnáší… Když si chceš např na hypo pořídit byt, tak ti dá banka nižší odhad na cenu bytu, pak musíš lovit peníze na doplacení ceny bytu, pak rekonstrukce, žádná prdel :D

              0 0
              • filipino_23  

                ano mas pravdu. odhad banky je viacmenej nizsi nez cena ktoru ziada predavajuci. Kazdopadne ako predavajucemu ti moze byt odhad banky u zadele. Prachy nech si sezene kupujuci

                0 0
                • scret  

                  to castokrat ale muze znamenat hranici, jestli prodas nebo ne…

                  Ale to plati spis v okresech, kde neni takova kupni sila…

                  0 0
                  • filipino_23  

                    kruta pravda. Kde je kupna sila a velka poptavka po bytoch tak si prakticky cenu urcuje predavajuci a neboji sa ze nepreda.

                    Dnes pokial nemas usetrene mega tak mozes na byt prakticky zabudnut (vo vacsom meste). Praha je ina kapitola

                    0 0
                    • Petulda  

                      Cenu vždy určuje trh, ne prodávající. Pokud by v nějaké lokalitě byla cena nějakého konkrétního bytu daná trhem na třeba 3 mil. Kč a prodávající za něj chtěl 4 mil., tak neprodá.

                      0 0
              • Espen  

                Mě se vždy povedlo ukecat odhadce, že udělal odhad na cenu budoucí, takže něco právě takhle zbylo a za to sem to musel udělat.

                0 0
    • scret  

      v dnesni dobe muzes i slusne uletet, zalezi jen, jak mas nastaveny „standard“… Neni problem si dneska vymyslet jen kuch.linku za pul mega… pritom z Ikei te vyjde se spotrebicema stejna treba za necely kilo…

      Da se udelat jakstaks rekonstrukce za 2kila a budes setrit uplne na vsem… Ja se vesel do najemniho bytu asi za 250… 3+1 panelak, cca 70 m2. Kdyz bych to delal pro sebe, tak si myslim tak 500tis. komplet… a budes tam mit vestaveny skrine atd. atd.

      0 0
      • nitraq  

        Ikea kuchyně jsou super, jen je problém, že prostě modul 60 a jakejkoliv atyp nejde.

        0 0
      • Petulda  

        Ftipný ale je, že ta linka za 300 tis. (500 je už opravdu moc) je po stránce materiálů a kvality provedení úplně shodná s linkou za polovinu dělanou šikovnou truhlářskou firmou (vlastní zkušenost).

        Jinak pokud někomu do kuchyně rozměrove sedne Ikea, tak za mě taky velký plus. Je to kvalitní, vydrží dlouhý roky a stojí to nic.

        0 0
        • jIrI___  

          Asi poprvé co někde na internetech čtu, že Ikea je kvalitní :)

          0 0
          • filipino_23  

            ironie?

            0 0
            • jIrI___  

              Ne. Osobně s Ikeou zkušenosti nemám, ale vždycky jsem četl, že to je slisovaný papundekl z Polska dobrý leda tak do nájemního bytu študákům, kde se počítá s velice brzkým poločase rozpadu :)

              0 0
              • scret  

                mam zkusenost s nekolika kuchynema (dneska uz cca 8) z Ikei a ver tomu, ze to za ty prachy kvalitni je… Samozrejme to neni zadnej top, ale ja s nima osobne nemam vubec problem…

                0 0
              • Luke96  

                To bych řekl, že platí spíš o korpusech skříní do ložnic a obýváku. Kuchyňskou skříňku pod dřez jsem si v rámci úspor upravil jako koupelnovou. Zkrátil na hloubku 50, vedle ní pračku 45 na ní desku a zapuštěné umyvadlo a už funguje bez problému 8 let.

                Za podobnou koupelnovou v bílém lesku s velkými šuplíky s plným výsuvem bych tenkrát dal 4× tolik.

                0 0
              • Petulda  

                To jsou urban legends lidi, kteri nevedi, jen papouskuji nesmysly od jinych lidi, lteri nevedi.

                Korpusy na kuch. linky se vyrabeji ve fabrice ve Svedsku, spojovaci material na Slovensku, kovani v Nemecku.

                0 0
                • Petr L2  

                  No tak to také není uplně přesně, vyrabí se po celém světě, za sociku se třeba skříně a dělaly u nás, pamatuji před pár lety poličky z Rumunska, atd atd. Ono je v zásadě jedno, kde je to vyrobené, z čeho a jak záleží na designérovi a ten sedí v Älmhultu.

                  0 0
                  • Petulda  

                    Pro cesky trh je to uplne presne. Nevim, do jaky miry se orientujes v internich procesech a logistice IKEA, ale troufam si rict, ze o te evropske toho z povahy me prace vim „celkem“ dost…

                    0 0
                    • Petr L2  

                      Dnes už ne, tak máš asi pravdu. :-)

                      0 0
          • Petulda  

            Kuchynsky skrinky jsou, bez ironie. Taky me to prekvapilo. Mam tu linku 10 let z toho 8 let jsem ji pouzival ja, zbytek najemnici. Je porad jako nova. Nic se nerozklizuje, povrch dvirek (folie) taky nic nedela, vysuvy, mekke dojezdy, panty jsou taky 100 % funkcni.

            Nevim, co pisou internety ;-) , ale tohle je moje realna zkusenost.

            0 0
            • filipino_23  

              mali sme v podnajmu od Ikey. Vsetko bolo ok, len na dvoch dvierkach sa odlepila po celej dlzke folie (nebolo to zrovna nad priestorom kde sa vari), inak pohoda.

              Preto sme sa rozhodli do vlastneho bytu zvolit kuchynu od truhlare na mieru

              0 0
              • adam1  

                Tak samo,dvě malé kuchyňky od ikea a u obou se sloupaly folie z dvířek a šuplíků (bílá)po cca dvou letech ,reklamace u jedné – přivezli a vyměnili ,tu druhou si to nechal tchán přestříkat.Z prvu jsem byl taky z ikea „nadšený“ -korpus z 1,8 lamina,po­jezdy blum fakt se to pěkně dělalo/montovalo /sedělo to ,ale to byly pidi kuchyňky ,nic složitého.

                Po čase bych řekl ,že ten melamin „mění barvu“ a dvířka opatřená folii – nebrat! To byla ještě ta starší řada tuším methot ,ta dnešní řada je „ojebaná“ ještě více včetně těch pojezdů (blum to už asi není?).U velkých kuchyní jak jsme modernizovali naší (cca 3 roky zpět)to vyšlo šulnul ikea/stolař ,ale ten stolař to měl i včetně montáže(ikea montáž 2–3dny) a ta kuchyň z ikea by tak nevypadala a stejně na některé věci bych toho stolaře potřeboval např.pracovní deska,atyp skříňky,atd.(každý stolař je nadšený jak slyší ikea :))) a+ ten matroš který jsem popsal výše.

                Za mě ta ikea levná/kvalitní není ,a co vypadá kvalitně je stejně drahé jak všude jinde :).

                0 0
            • Petr L2  

              Až budu mít chvíli, tak ti nafotím kuchyň Ikea po deseti letech a uvidíš jak moc vydrží, polovina skříní dole je na vyhození

              0 0
              • adam1  

                zkusil bych reklamovat – dávali na to 25 let:)))),tuším ale že pokud jsis to montoval sám tak asi nic ?Většinou si to lidi montujou sami ,bo za tu montáž chce ikea „ranec“.

                0 0
                • nitraq  

                  Jo, montáž není na první pohled úplně levná. U naší kuchyně za 120 vyšla na necelých 15. Zas na druhou stranu ti chlapi v sedm ráno přijeli mezi nekonečnou hromadu krabic a odjížděli v devět večer, když bylo komplet všechno hotovo. Myslím, že dělat to sám, tak s tím strávím týden, ne-li dva

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Tak na tom by se teda dalo slušně zarobit, specializace na montáž ikea kuchyní :)

                    0 0
                    • Espen  

                      Vždyť na tom nic není, je to super relax. Vše připravené, nic není potřeba upravit, vše sedí jak má. Jeden den jsem pro kuchyň zajel, druhý den dopoledne postavil. Slouží teď už ex přes šest let a nic jí není. Naposledy jsem bral tu velkou šatní skříň 3m na 2,30m. Složil bych jí i sám, ale kámoš truhlář měl zrovna chvíli a chtěl se podívat jak vypadá. Byl překvapenej jak se fajn montuje a za ty peníze by i ani on nevyrobil. Mám asi štěstí, že mě se ty věci z IKEA i líbí, takže tam koupím co potřebuji. A jestli mi kluk omlátí něčím stolek pod TV, tak až pojedu kolem, koupím za 300,– novej.

                      0 0
                • Petr L2  

                  Montoval jsem si to sám, nic na tom neni ale podcenil jsem ty řezy na hornich hranách desek. Nejsou ničím ošetřené, takže pára z myčky a voda co zatekla bůh vi kudy udělaly svoje. :-(

                  0 0
                  • Petulda  

                    Nedodrzeny postup montaze. Za to ale nemuze IKEA. Tam se dava silikon.

                    0 0
                    • Petr L2  

                      V montážnám návodu nic takového není, ale příště to udělám :-)

                      0 0
              • kejda  

                Můžu ti nafotit kuchyň z roku 2004, tehdy stála přes 55 tisíc bez spotřebičů, délka 3 metry, nebyla to ale fólie, nýbrž masiv bříza – dvířka, korpusy – klasika lamino, boky dýha bříza, horní deska buk masív, ten jsem po deseti letech vyměnil. Linka je pořád úplně v pohodě. Záleží, jak se k tomu chováš, pokud jako prase, tak ano, za dva roky můžeš zničit i Symerskýho…

                Máme v děcáku nějaké Pax skříně a nevidím v nich sebemenší problém…

                Kvalita je rozhodně někde jinde než všelijaké Sconta a XXL Lutzy…

                0 0
              • Petulda  

                Jo, tomu verim. Mame zname, kteri jsou v novem dome 2 roky a vypada to tam jak po 15 letech zivota normalni rodiny.

                Taky zalezi jake ruce to montovaly… Nase 10leta linka je jako nova. Zadne vule, drhnuti, zadne odloupnute lamino. Varilo se v ni 8 let minimalne jednou denne.

                0 0
    • Rychlej turista  

      Nová voda, elektřina, kuchyň a koupelna v 1 + 1 mě v roce 2004 vyšlo na 250 000 i se saunou :-) Dvě cimry s holými zdmi navíc budou jen o trochu víc :-)

      0 0
    • Luke96  

      Já se do 400 vešel, před osmi lety. Vybouráno komplet na panel. Hodně pomohl šikovný kamarád, hodně věcí sám, kuchyň IKEA atp.

      Akorát to trvalo…

      0 0
    • Wojtkingson  

      Na koupelnu jsem zapomněl no… Díky za reakce

      0 0
    • Saskije  

      3 roky zpět jsem dělal rekonstrukci bytu 3+1 76 m2– nové zděné jádro se sprchovým koutem, el. rozvody v celém bytě, broušení parket, škrábání starých omítek, broušení litinových radiátorů, kuchyňská linka z Polska, vestavěné skříně atd. Vše svépomocí a odborné práce (elektrika, zdravotechnika, obklady a dlažba) přes známé za dobrej peníz.. Práce na 4 měsíce a cena 140000,– Asi nejsem tak náročnej.. ale věděl jsem, že to pro nás nebude bydlení do konce života. Myslím, že za míň by to asi fakt už nešlo. Taky jsem měl štěstí, že tou dobou u nás ve městě rušily Baumax a spoustu materiálu jsem nakoupil s velkou slevou. Reagoval jsem, aby ses nenechal odradit příspěvky s vyšší cenovkou za opravu bytu. Ať Ti jde rekonstruce dobře od ruky a dobře se Ti pak bydlí!

      0 0
      • adam1  

        Odradit určitě nebyl záměr :) ,je lepší počítat víc?Materiál který bude potřebovat se dá přibližně spočítat ale fakt záleží jak je kdo náročný a jestli to dělá na delší dobu/pro sebe nebo přechodně?Svépomocí ušetří ,ale musí mít ty „kámoše“ kteří mu fakt příjdou:)Jinak to je o NERVY!:) a nedéj bože přes fa ,která stojí za …? „tak mašla“:)

        Jo a nechal bych to /naplánoval na zimu kdy řemeslníci mají „méně“ práce/roboty :)

        Co se týče kuchyně tak osobně ikea,polsko NE ,opravdu zkus poptat "dobrého"stolaře a možná budeš překvapený ,že to stojí stéjně ,ale je to kvalitnější a s montáží .

        Ať se dílo zdaří a hlavně klid a pevné nervy.

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Malo roboty pres zimu maji akorat lempli,to se furt setri na remeslnicich a materialech a pak se picuje. To znam.

          0 0
          • adam1  

            Tak jo ,já to myslel že to ti „machři“ mají trochu volnější přes zimu a líp se s nima domluví než v sezoně :)

            Tak jasně zadarmo to je nejlepší :))),znám taky takové .

            0 0
            • Tencovozikmin  

              Ti machri maji zakazky na rok dopredu a ne ze cekaji ze jim nejaky ocas zavola ze chce udelat vobejvacek v akci a dohodnout se na cene aby si neco vydelali pres zimu ze bude akce 2+1 zdarma jak v Lidlu.

              0 0
            • danny bike  

              je to nejlevnější zedník široko daleko.....

              0 0
            • Petr L2  

              Dnes nemá čas nikdo i ten největší lempl, v zimě si můžeš tak akorát dohodnout práci na léto, to je tak optimální doba, aby si mohl mít 100% termín.

              0 0
    • Lubka6  

      Já dělal minulý rok sám jádro , obklady a dlažba, elektrika příbuznej, podlahy firma, kuchyně firma, štuky sám. 3+1 70m za cca 450kkč . Jen kuchyně byla za 150k.

      Edit: ještě obložky a dveře v tom jsou – firma

      0 0
    • Tencovozikmin  

      No rozpocet mas tak na svepomoci,ono se to nezda,ale modernizovat a rekonstruovat byt te prijde na balik. Pak jeste zalezi jak jsi narocny,ale da se to zvladnout.

      0 0
    • Lomivan  

      Ahoj,

      je to necelý rok co jsem rekonstruoval 1. patro cca 120m2 v rodinném domě, kromě oken, které byly plastové a cca 50% elektrických rozvodů (co bylo v mědi jsem nechal) vše děláno nové. Firmu jsem měl pouze na výměnu topení, kde celá instalace v domě vyšla na cca 320 tis (z dotací vráceno 120000 takže asi 200tis ). Celkově i s tím topením po odečtení dotace jsme tam nechali cca 700 tis. Nejvíce peněz jsem nechali v kuchyni 170 tis a koupelně kolem 100 tis, pak podlahy + dveře cca 100 tis, zbytek obkladač a materiál (sadrokarton, směsi, nářadí, odpady,…). Takže bez vytápění okolo 450 tisíc. Kromě obkládání koupelny, natažení omítek a zapojení rozvaděče v patře jsem si dělal vše sám s výpomocí od kamarádů a rodiny. Jelikož nás netlačil čas a bydlení jsem měli jinde, tak jsem vše dělal ve svém volnu a trvalo to něco málo přes rok. Většina prací mě bavila a člověk se toho hodně naučí.

      Podle mě by se to dalo stihnout i za měsíc, kdybych to řešil přes firmu, ale stálo by to minimálně dvakrát tolik.

      0 0
    • gregorus  

      Rekonstrukce bytu vždycky stojí víc, než si člověk myslí :-) Ale drobná výhoda je, že ty hrubé práce (voda, elektrika, menší zednické práce, omítky), jsou ještě relativně levné – tedy relativně např. vzhledem k ceně průměrné kuchyně. A taky je to podle mne část, kde svépomocí člověk ztratí nejvíc času a ušetří nejmíň peněz, pokud není z oboru.

      Takže dostat se do stavu rekonstruovaného holobytu (včetně koupelny) s tvým rozpočtem nebude problém. Zbytek – podlahy, dveře, kuchyně, vestavěné skříně – se dá udělat relativně levně i hodně draze.

      0 0
    • Petulda  

      Dělal jsem takovou rekonstrukci před 10 lety.

      Panelákový 3+1 předělaný na 3+kk, 78 m2 vnitřní čisté podlahové plochy. Rekonstrukce byla včetně vybourání všech vnitřních zdí (vše byly nenosné příčky), tzn. komplet nové vnitřní příčky (Ytong, někde š. 100, někde 150 mm), elektrika, podlahy, vnitřní omítky, kuchyňská linka, nábytek, spotřebiče. Vyšlo to na cca 1,2 mil. Kč. Z toho cena „holobytu“ (podlahy, omítky, světla, vypínače, zásuvky, obklady, podlahové topení v koupelně a na WC) byla cca 600–700 tis. Kč.

      Materiály nijak luxusní, ale žádné šmejdy, nemusela to být úplně ekonomická varianta. Podlaha bylo lamino cca 900 Kč/m2, obklady cca 600 Kč/m2, dveře včetně zárubní a kování cca 10 000 Kč/ks, výmalba Dulux.

      Dělal jsem svépomocí, jen na elektriku a obklady jsem si pozval firmu.

      0 0
    • filipino_23  

      prerabka 3+1 72m2. bolo hotove len topeni s radiatormi+okna v plastu. Kuchyn+spotre­bice=150k, komplet elektro+zasuv­ky+praca=23k, zatazove lino=29k, kupelna=150k, novy kotol+prerabka technickej miestnosti=70k, stukovanie+ma­tros+praca=20k, zasklit lodziu=30k, oblozky+dvere=55k, vchodove dvere=30k. nebudem do toho pocitat nabytok, ktory sme menili priebezne, takze cca s rezervou 600k, mozno 700k.

      Vsetko zalezi na tom kto ti to robi: firma/svojpomo­cen+znamosti a taktiez podla vlastneho vkusu a narocnosti

      0 0
    • kejda  

      Brno, 110 m2, 500 tisíc bez daně. Obyčejnej panyš, komplet nové omítky, elektrika, sem tam klima, nové obložky a dveře a jiné pičovinky, Geberit, podlahy cimry dřevo, žádný laminát, kuchyň + chodba dlažba. Jinak klasika, koupelka normál Siko, Villeroy and Boch to nebyl, dlažba cca 500 Kč/m2 bez práce. Dřevěné podlahy od kámoše 1 500 Kč/m2 včetně srovnání Durelis deskami a komplet pokládky.

      A NEBYL BY PROBLÉM SE DOSTAT NA JEDNIČKU…

      PS: matroš jsem si kompletně dodával sám za nákup, takže, jak píšou borci, není problém atakovat milion

      0 0
    • maajkee  

      Čerstvá zkusenost. Předělával jsem sám 3+1 na 3+kk, akorát teda zděný byt, ale to je fuk.

      Všechno jsem si dělal sám, jediný na co jsem si netroufl byl plynový rozvod.

      Každopádně bourání příček, stavba nových, komplet nová elektrika, komplet nová voda a odpady. Kuchyň s obyvakem a předsíň nová stěrka a vinyl, ostatní místnosti brouseni, tmelení a lakování parket,

      Komplet obklady + dlažba a veškerá sanita koupelna + záchod. Komplet nový štuky.

      Predsin, WC a koupelna sádrokarton. Podhledy, nový parapety.

      Komplet nová kuchyň na míru od kámoše truhláře, nové spotrebice + dřevěná postel, vestavná skříň a knihovna do ložnice.

      Dělal jsem to asi 3 měsíce skoro každý den, suma sumárum komplet cca 280 tisíc.

      Kdyby to dělali řemeslníci tak počítám tak 500, 600.

      0 0
      • Petulda  

        Muzes rozepsat detailneji ceny? Tos musel ve vsem jit do uplnyho zakladu. Jen normalni mensi kuchyn s normalnima spotrebicema (stredni trida), zmineny nabytek a sanita by spolkly 150 tis. a to bych byl z hodne levneho kraje. A na vse ostatni 130 tis.?

        0 0
        • maajkee  

          Rozhodně jsem nešel do uplnyho základ, ale jak píšu, kuchyň a nábytek mi dělal kamarád, na matros jsem měl výraznou slevu přes znamyho, spotřebiče mám přes bráchu obchodaka Beka, takže ono člověk ušetří, ale musí mít známý a musí jim zase taky umět něco nabídnout když něco potřebujou :)

          Jinak obklady a dlažby střední třída od ceskyho Raka, žádnej high end samozřejmě ne.

          Každopádně od začátku si píšu komplet účetnictví co jsem kdy kupoval a cena je taková jako jsem psal.

          0 0
          • Espen  

            Já ti věřím. Mě teď přijde, že kdo nemá kuchyň min za 100tis neohřeje ani párky.

            0 0
            • maajkee  

              Jj. Ono jak vlezes někam do studia tak dáš za kuchyň hned dvojnásobek co od truhláře.

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce