Odpočet úroků hypotéky akt. daňovém přiznání za rok 2016

13 nepřečtených
  • TJK

    BF jako studnice vědomostí.. třeba to má někdo nastudované…

    Je nějaká možnost odpočtu úroků hypotéky akt. daňovém přiznání za rok 2016, v případě že mám hypotéku na rekonstrukci bytu/bydlení v rodinném domě? Nejsem majitelem ani bytu ani RD, jsou pod nájemní smlouvou za „0“… ručením Hypo je RD..

    Nebo mám smůlu? Celou dobu mi tvrdí že to nejde protože nejsem majitel a teď zase někdo říká že to jde.. tak nevím… daňové přiznání mi dělá zaměstnavatel.

    0 0
    • Jimm22  

      tady píší že můžeš, ale vem telefon a zavolej na finanční úřad, poradí ti

      0 0
      • TJK  

        vidis.. dneska je doba tak divna ze clovek radsi napise na forum, nez by ho napadlo zavolat naprimo :-D vyreseno.. minimalne to zkusim.

        0 0
      • TJK  

        vidis.. dneska je doba tak divna ze clovek radsi napise na forum, nez by ho napadlo zavolat naprimo :-D vyreseno.. minimalne to zkusim.

        0 0
      • Markyz  

        Já myslím že tam naopak zcela jasně píšou že nemůžeš. Úrok z hypotečního úvěru lze uplatnit jako položku snižující základ daně tehdy, pokud jsi vlastníkem nemovitosti, na kterou je úvěr, a zároveň ji využíváš k bydlení svému, nebo někoho z nejbližšího příbuzenstva (děti, rodiče, prarodiče)

        0 0
        • Lada,s  

          a dál píšou: „Úroky z úvěru si může dokonce odčítat i nájemník, pokud však doloží, že peníze použil na údržbu či rekonstrukci pronajímaného bytu či domu, kde trvale bydlí.“

          čili rozhodující je jesli tam TJK bydlí a jestl může doložit že hypoteku použil na tu rekonstrukci

          0 0
    • wilda81  

      Jestli je hypo psaná na tebe, tak nevidím důvod proč bys ji nemohl do odpočtů přidat.

      0 0
      • Jimm22  

        no může jen pokud je to na nemovitost, kde bydlí on, nebo někdo z rodiny

        0 0
        • team_daddy  

          +1 Pravdu má Jimm, to na koho je napsaná hypo je podmínka první, ale ne jediná.

          Taková perlička: mám hypo na chatu, přišel mě výpis s úroky a na něm bylo napsaný, že jde o úvěr na bydlení. Účetní mě překecala, že to dáme do přiznání. Samozřejmě ani hovno, za měsíc volá baba z finančáku a ptá se mě, zda tam bydlím já nebo člen rodiny. Tak sem přiznal barvu a přiznání se měnilo.

          0 0
          • wilda81  

            Kolik dnů tam musíš ty nebo členové rodiny strávit aby to považovali za bydlení? ;-)

            0 0
    • TJK  

      na doporuceni.. a velmi chytre doporuceni :-D… Jimma jsem si zavolal na financak.. pan mi rekl ze on to resil uplne stejne.. ze bydli v dome odicu manzelky… a sam rekl ze na ne jako pracovniky FU jsou v tomhle jeste mnohem prisnejsi.. ze ve chvili kdy dokazu souhlas majitele s reko a dolozim napriklad smlouvu najemni nebo dohodu o uzivani.. tak si uroky muzu z dani odepsat… takze si pripravim danove priznani s temito dokumenty a proste to zkusim…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.