• vn25

    Do bytu 2+1 jsme si nechali udělat cenovou nabídku na nová plastová okna od firem Vekra a KSK systém Zubří. Dům je starší zděný, okna chceme bílá s kompletní dodávkou-vybourání starých, montáž nových a jejich zapravení, vnitřní a venkovní parapety, žaluzie, síťky proti hmyzu. Rozměry oken jsou 2ks 130cmx147,86×86, balkonové dveře 224×147. Okna měla být osazena dvojskly v rámu o stavební hloubce 73mm s tepelným odporem 1,2Uw.

    Vekra si to nacenila na 56tisíc, KSK na 44. Co mě však zarazilo bylo že KSK mi nevím proč nacenila okna s trojskly s rámem 82mm, trojité těsnění a tepelným odporem 0,75Uw. Záruka od obou firem je 10let při montáži od nich. To je Vekra vážně tak drahá, nebo raději nahodili cenu aby se nemuseli otravovat s malou zakázkou? Pokud jste někdo řešil podobnou výměnu oken v zlínském kraji s místními firmami budu rád za Vaše doporučení a zkušenosti.

    0 0
    • scota  

      Mám okna a balkonové dveře rakouské firmy Internom v provedení dřevo-hliník trojsklo a max. spokojenost. Mimo jiné mají vysoký hlukový útlum.

      0 0
    • MirosPikos  

      Vekra nebrat. Kamarád měl teď nějaký Slováky, hodně dlouho vybíral, ale opravdu precizní práce. Mohu poptat, co byli zač.

      0 0
    • antt  

      rok zpět jsem to řešil v 3+1 a za 50k nechal vyrobit trojskla u Svět oken a zatim spokojenost.

      Kamarád má na baráku v Zubří okna od KSK a taky spokojenost.

      Demontáž starých oken a zapravení jsem si ale dělal svépomoci, on taky. Jeho cenu neznám, mohu zjistit, ale šlo o dvoupodlažní ba­rák.

      Do dvojskel, při dnešních cenách trojskel, bych nešel.

      Ten zvukový a tepelný komfort tam znat je

      0 0
      • Sunshine 29  

        Dobré dvojsklo bude mít parametry trojskla + ten bonus že je výrazně lehčí, nemusíš tolik seřizovat a třeba u balkonových / terasových dveří je to velmi zásadní plus.

        0 0
        • MirosPikos  

          A podstatně víc světla.

          0 0
          • vn25  

            tak sem koukal na propustnost světla oknem a současná zdvojená okna propustí 85% světla, dvojsklo 70% a trojskla jen 58%. Myslel jsem že je to jen o pár procent, tohle je pro mě docela dost

            0 0
            • Petulda  

              Pro úplnost je ale potřeba dodat, že tohle porovnání je trochu nefér, protože se proti „běžnému“ dvojsklu stoji izolační (pokovené) trojsklo.

              Výhodou trojskla je mnohem lepší tepelná i zvuková izolace. Výhodou dvojskla je více světla: jak díky lepší propustnosti skla jako takového, tak díky menší tloušťce okenního rámu. Trojskla jej mají o dost širší.

              Za mě: pokud člověk z nějakého konkrétního důvodu nepotřebuje výhody trojskla (hlučná ulice – hluk, dům na horách – tepelná izolace), volil bych dvojsklo.

              0 0
              • dave1689  

                je supr tu číst hromadu „odborných“ názorů.

                1. dvojsklo samozřejmě pokovené taktéž je. Dvojsklo má pokovenou jednu tabuli, zatímco trojsklo dvě.
                2. nevím co má společného tloušťka okenního rámu a trojskla – do stejného rámu se dávají dvojskla i trojskla. Jiné jsou jen zaslívací lišty
                3. ohledně zvukového útlumu to zas takový rozdíl. Dvojsklo má 30dB zatímco trojsklo nějakých 34dB. Tady spíš pokud někdo řeší zvukový útlum, tak mu pomůže zvolit okenní profil se středovým těsněním.

                Opravdu už mezi dvojskly a trojskly není moc velký cenový rozdíl. Tepelnou izolaci u skel tvoří hlavně právě ta pokovená vrstva a plyn mezi skly (a ten se právě umí za 5 let někdy až úplně vypařit). Takže raději bych určitě volil trojskla.

                0 0
            • team_daddy  

              No jo, ale bral bych v potaz, jak to lidské oko vnímá. Samotné oko si průběžně „nastavuje“ citlivost. Nevím jak seš na tom s focením, ale u toho bys poznal, že ani dvojnásobek světla „nepoznáš“. Světlo je pocitová záležitost s běžným „lineárním vnímáním“ procent moc nesouvisí.

              0 0
            • popokatepetl  

              nevím jak u vás ale my máme téměř pořád zatáhnuté okna žaluziemi. V zimě je tma než se dostaneme domů, v létě proti slunci. Já tam stejně jenom spím, takže kdybych neměl okna tak to je nastejno :o). Jinak máme trojskla a rám Rehau Geneo.

              0 0
        • antt  

          to je jasné.. Proč se drbat s dvanástkou, když osmička je léty prověřený držák ;) .. Když už jsme na tom bajkfooru.

          Ta okenní tabule má 4mm, váha tam je, to je bez debat, zbytek už si člověk domyslí lehce, ibez tabulek. Bydlím ve třetím bytě za svůj život, předchozí dva měli dle ceny kvalitní dvojskla.. Fakt se to nedá srovnávat s trojskly. Čas ukáže, ta váha tam je

          0 0
          • vn25  

            Bydlím ve třetím bytě za svůj život, předchozí dva měli dle ceny kvalitní dvojskla.. Fakt se to nedá srovnávat s trojskly.

            Bych to prosím potřeboval trochu víc rozpitvat

            0 0
            • antt  

              nic se v zimě nerosí a když je zavřu, tak hluk z ulice zmizí. Bydlel jsem předtím o par vchodů vedle, takže mám srovnání. Svetlo asi ubírají, ale to zas tak moc nepoznám, okna máme docela velké. Je to na zvážení, zrovna dnes mění okna ve vedlejším bytě a dávají dvojskla. Je to ale garsonka a okna má do dvora

              0 0
    • Smejči  

      Nedávno jsem kupoval okna do celého domu a mimo jiné jsem poptával i u Vekry. Příbuzný, který dělával obchoďáka pro jinou „oknařskou“ firmu mi říkal, že Vekra je kvalitní a že má také lehce nadstandardní záruční a pozáručního servis a hodně poboček. No a aby to uživila, tak si lehce přiráží, protože to musí všechno uživit.

      Jinak já dával okna od firmy Decro Bzenec.

      Pár rad, které jsem pochytil: 1. jsou jen dva druhy kvalitních profilů (Rehau a ještě druhý – nemůžu si vzpomenout, 2. jsou dva druhy kvalitního kování = ad1 a 2 – když to nemáš vyrobeno z toho tak se dostaneš na nižší cenu, ale také na nižší kvalitu. 3. okna můžou být třeba ze zlata, ale když firma nemá osvědčenou partu, která má zkušenost s montáží a zmrví tu montáž, tak stejně zaplakáš

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mame pres 15 let stare vekry a drzi. Teda, obcas se povoli klicky.

      0 0
    • Cavendish  

      Vekra je opravdu hodně drahá. Loni na podzim jsem potřeboval do novostavby vchodové a balkonové dveře + 12 oken. Vekra si řekla 165 tisíc. Plastikov 132 tisíc a PKS cca 120 tisíc. Všechno 5 komorový systém, 76mm rám, tři skla a tři těsnění. Záruky shodně 5 let. Lokalita Žďár nad Sázavou.

      0 0
      • arny71  

        Koukám, že ceny šly dolů. My dali před 10 lety při výměně oken na baráku za 9 oken (2 dost velká) a 1 balkónové dveře 125k za 5komorový profil Rehau Brilliant, dvojskla.

        V ceně byla demontáž starých oken, montáž nových vč. parotěsné pásky, zednické zapravení, vnější a vnitřní parapety, žaluzie a sítě.

        Okna jsem vybíral snad 2 měsíce, poptával jsem tehdy skoro 20 firem, cenové rozpětí nabídek bylo značné. Třeba ve Vekře chtěli 156k, Slovaktual 164.5 k :D.

        0 0
        • Cavendish  

          V ceně byla samozřejmě montáž, parotěsná folie, vnitřní žaluzie a síť proti hmyzu :) Parapety jsem dokupoval teď od Plastikovu za 9500. Zatím jen vnitřní. Venkovní budu teprve řešit.

          0 0
    • vn25  

      Vekru vyřazuji, finanční rozdíl je fakt dost velký. Nabídka ze Světa oken je na dvojsklo 41 tisíc, trojsklo necelých 43. Rozdíl je 1750kč. Tak to vypadá že budu raději o něco víc svítit.

      0 0
      • scota  

        Uź asi pŕed 14 lety byl cenový rozdil mei 2 a 3 skly malý

        0 0
    • beavis  

      Mame cerstve novostavbu, prizemni dum s obytnym podkrovim a mame eurookna od Vekry vc. jejich HS portalu ktery ma 3 metry. Okna jsou trojskla a staly tusim 216000 Kc. Zaroven od Vekry mame interierove a vchodove dvere. Jelikoz jsem nechtel jiny, tak jsem ani nepoptaval polaky, ruzny garazovy firmy apod. Jednani s Vekrou bylo az neskutecne profesionalni, obchodak prijemny a velice ochotny..... tak proc ne:-) Jinak s oknama maximalni spokojenost a s dverma to samy. Jinak montaz byla taky na neskutecny urovni,.....joooo kdyby tak dobry byli vsichni;-)

      0 0
      • kolond  

        Takže součástí montáže byla i parotěsná a paropropustná fo­lie?

        Nebo jen klasika zafučet pěnou.

        Na jižní a severní stranu použito stejné zasklení?

        0 0
        • beavis  

          Jj soucasti jsou i folie. Ka vsechny strany jsou skla stejna, jen se lisi velikosti oken.

          0 0
      • wilda81  

        Tak pokud ti nevadí dát třeba 100tis. navíc. Když mi vekra teď nacenila na barák komplet okna a HS portál na cenovku nad třista tisíc, tak jsem se s nimi rozloučil.

        V bytě mám okna od nich. Samotná okna cajk, ale montážní firma hrozná (Ostrava). Kdybych je nehlidal, tak mám provrtane rámy, musím snížit kuchyňskou linku, jsem bez parotesnych pásek atd.

        0 0
        • Namtos  

          Ono to není jen o parotěsných páskách. Nejdůležitější je zjistit vzdálenost pro usazení – a to se většinou vůbec neřeší, aby nebyl rosný bod uvnitř místnosti. A pak si pohlídat i ostatní věci – tady u nás na paneláku dali venkovní parapety a pod nimi, když se máčkne je hlucho – to si pak můžeš vybrat jakékoliv top okna a pokud nebude i kvalitní začištění včetně parapetů a špalet, tak tam pořád budou tepelné mosty…

          0 0
          • maros.77  

            Dělám v „oknařině“ 12 let a tady jsem se teda dověděl nových věcí:-D

            (a nemyslím to osobně jen v tomhle jednom příspěvku)

            0 0
    •  

      Mám už víc jak šest let okna od Vekry a velká spokojenost, jak s přístupem tak s kvalitou a montáží. Okna dovezli, staré vybourali a usadili nové. Za den hotové, okna mám ve dřevě i s vchodovými dveřmi od té doby byli jenom jednou něco zasilikonovat, sestra má od nich plášť a taky za celou dobu ní. Letos přistavovali patro a řešili taky odkud vezmou, měli pár firem co jim to nacenili a je pravda že Vekra byla trochu dražší.

      To bylo Ale i v mém případě…

      0 0
    • Edwin  

      Máte prosím někdo nějaké aktuální dobré reference na dodavatele oken? Bydlím na JZ okraji Prahy. Potřebuji vyměnit 14 jednokřídlých, 2 dvoukřídlá a vchodové dveře. Vyrobí to asi každý, ale jde mi o kvalitní demontáž a montáž. Ani jedno nebude úplně jednoduché. Jednak je k oknům ne vždy dobrý přístup, ale hlavně mám relativně nové interiérové parapety a tam opravdu nechci, aby je dojebali.

      0 0
      • Smejči  

        Ahoj, já mám dobré zkušenosti s DECRO Bzenec. Okna od nich mám na baráku já, bratr, rodiče, sestra…a všichni jsou zatím spokojeni a to i s následným servisem, který ochotně a bezplatně! vždy přijel (doseřízení). U montáže jsem osobně byl a ani tam si nestěžuji. Klukům jsem dal pivo a kafe a na všem jsme se v pohodě domluvili.

        0 0
      • mastihuba  

        PRAMOS

        u oken slušná cena za 1m2 profil 7 komor trojsklo by měla být do 5000,– bez DPH.

        u vchodových dveří za 1m2 profil 5komor trojsklo dvě křídla mi to vycházelo do 9800,– bez DPH.

        koukám že tam bylo ještě –5% tak to vycházelo ještě o něco levněji…

        0 0
        • Edwin  

          JJ, už to proběhlo a dělal mi to Pramos. Super partička.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.