Pokuta za parkování na chodníku

332 nepřečtených
  • Meluzina

    Nazdárek, potřebuji poradit, v září jsem dostala předvolání od MP za toto parkování – viz. foto,údajně lidé nemohli procházet např. s kočárkem, MP pán se mne zeptal, zda svoji chybu uznávám, já jsem řekla, že ne, protože donedávka tam bylo parkování povoleno, zákaz tam není, lidé procházet mohli a já se poradím.. vrazil mi do ruky lístek s předvoláním a odjel..

    musím podotknout, že kolem služebny MP je chodník, kde není parkování povoleno a aut tam stojí hafo, celé na chodníku, takže neprojdu ani sama,natož kdybych měla kočárek… Uvítám každou radu, jak se bránit.. mám nafotit ta auta u služebny..? Mám zavolat MP, že tam parkují? Proč nemají pokutu? Nebo co..?:-)

    0 0
    • smith22  

      TAkže si odmítla na místě zaplatit pokutu?Kolik chtěl, 500,– Kč?

      Edit: Aha předvolání.

      0 0
      • Meluzina  

        to vůbec neřešil, jen se zeptal, jestli jsem si vědoma svého přestupku, takže jsem řekla, že ne, protože, jak už jsem psala, donedávna tam byly ty pruhy na chodníku – zbytek ještě viditelný, nebyla tam zákazová značka, on na to, že to budu muset vyřešit u nich, podal papír a byl fuč..

        0 0
        • smith22  

          Hlavně se nehádat, sou na to alergický a rádi potom navyšují pokutu.Myslim, že ti stejně nezbyde nic jinýho než to zaplatit pokud si stála na chodníku.A že něco nedávno bylo či nebylo jich zajímat nebude – řeší momentální situaci.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Podle mne to auto nicemu nevadi-ani chozeni, ani provozu, takze bych se vykaslal na nejake placeni pokut-obzvlast mestakum, kteri maji narizeno vybrat co nejvice pokut aby prisypaly nejake prachy do systemu…

            0 0
            • smith22  

              To, že je to prachsprostá buzerace, o tom žádná – ale to, že nezavazí je vůbec nezajímá – nestojí na místě k tomu určeným a tím to pro ně končí.A pokud se snima budeš hádat tak si škodíš akorát sám sobě – zkoušel sem to několikrát :-)

              Nedávno si mě městkej ocas vyčíhl a než přišel k autu tak si mě fotil z 300m, že sem o něm vůbec nevěděl – nakonec sem to ukecal na 200,–Kč což se už dnes ani nedává – minimum je 500,–Kč

              0 0
              • jIrI___  

                V Ostravě jsou levní :-D. Stání na zeleni (pro znalé, u VŠB na tom největším parkovišti u staré tělocvičny, 2 kola na hlíně) – 200 Kč, stání v obytné zóně taky dvě kila. Oba případy bez ukecávání, nejsem blbej a umím uznat svoji chybu :)

                0 0
                • smith22  

                  Takže až mě chytnou v Brně za špatný parkování tak se vymluvím na kluky ostravský, že dávají 200,–Kč :-)

                  Mně jak chtěl původně dát těch 500,–Kč tak sem slušně navrhl prominutí a jeho okamžitá odpověď zněla – Chcete víc?Chcete víc?Prostě mě jen sere, že se snaží oškubat obyčejný lidi co to dá.Ti měšťáci to je jak supi – jen to čeká na každou drobnou chybku a řeší kolikrát nepodstatné pičoviny.

                  0 0
                  • Meluzina  

                    no, musím říct, že u nás jinak docela fungujou, dokonce jsem s nimi jeden čas služebně spolupracovala, ale často přehánějí nepodstatné věci, to je fakt…

                    jednou jsem k nim volala, přecházela jsem s tříletým synem na zelenou a těsně kolem nás se prohnal mladíček s vytuněnou rachotinou, ještěže mám ve zvyku rozhlížet se i když svítí zelená, já byla v šoku, seděla jsem pak na lavičce a brečela, a ten MP mi řekl, že sice mají na křižovatku namířené kamery, ale ta kouká na problematický parčík, kde se jindy sice scházejí ti tmavší, ale v tu chvíli tam byl klid,,, no a nic, že… vlastně se nic nestalo, jen já pár dnů nespala, fakt to byl hnusnej pocit, to pako rozhodně 50 nejelo a na červenou…

                    0 0
                  • Kamikaze 591  

                    Já když se slušně zeptal, jestli by to nešlo z litru na 500kč, tak se začal tvářit nasraně a ptal se mě jestli to nechci za 2000kč.

                    0 0
              • hony007  

                Žádný minimum není, kamarád teď dostal za špatný parkování od měšťáka 100 pokutu.

                0 0
          • Martin.K1  

            Navyšování pokuty by mohl strážník taky pěkně odskákat, pokud vyřkne částku, nesmí pokutu navýšit, může jí ale snížit. Jinak v Praze začali rozdávat takový lístky, že parkujem špatně abysme přeparkovali, žádná pokuta, žádný odtah, pouze lístek a na něm číslo strážníka, datum atd.

            0 0
    • MUSA  

      Nevím, jak dlouho to auto tam bylo zaparkováno, nebo jestli Tě viděli tam parkovat nebo odjíždět, ale MP byla zavedena proto, aby dohlížela nad pořádkem a ne na to, aby zbytečně buzerovala řidiče a vybírala pokuty do kasy měst. Sami parkují kde chtějí, jezdí bez pásů, telefonují za jízdy, …

      Pokud tam není značka parkování na chodníku, tak se tam parkovat nesmí

      Dá se to i uhrát na to, že zaparkovala osoba blízká a já si šel auto vyzvednout

      Zjistil by jsem si i to, jestli je před služebnou MP parkování na chodníku povoleno a jestli tam náhodou neparkují svá auta orgáni MP když nastupují do služky, aby je měli hezky pod okny.

      0 0
      • Smazaný účet  

        nerikaz nic o osobe blizke…nerikat nic..oni musi prokazat zes to zaparkoval prave ty…

        0 0
      • Meluzina  

        před MP není parkování dovoleno žádnou značkou, ta tam právě dříve byla stejně jako na místě, kde jsem parkovala já a parkují tam právě MP i další občané, opět jen zbytky pruhů na chodníku

        0 0
        • JMT  

          Argument k nicemu, nemuzes beztrestne krast jenom kuli tomu ze nekdo jiny krade…

          0 0
    • Flegmatik  

      A to je chodník nebo co to je? Jestli to je chodník, tak tam přeci parkovat nemáš. K tomu není potřeba značka – to by musela být u každého chodníku… Jasně, vyfoť auta na chodníku před MP, pošli jim to tam a napiš – když oni můžou, tak já taky :-P Se tomu akorát vysmějou.

      0 0
      • Meluzina  

        někdo mi říkal, že termín „chodník“ neexistuje, v katastrální mapě je to místo, kde jsem parkovala, označeno jako silnice, napadlo mne, jestli někdo z vás neví více…

        0 0
        • Frostty  

          Takže to prostě po česku ojebat. Postav se k tomu čelem a začni parkovat jak člověk.

          0 0
          • Zdenda CUBE  

            Naprostý souhlas. Lidem, kteří jsou schopní zaparkovat na chodníku a ještě se divit postihu, bych bral na místě řidičák a házel jim ho do kanálu.

            0 0
            • Meluzina  

              postihu se nedivím, ale pokud se tam dříve parkovalo a já si nevšimla změny, šlo to snad řešit domluvou, proč MP tohoto institutu tak málo využívá?

              kromě toho zaparkovat dopoledne před nemocnicí je takřka nemožné, snad by se dalo někdy přimhouřit oko, nevznikl žádný problém, žádná překážka

              byla jsem slušná, až příliš, jak je mým zvykem, tak proč ne, proboha???

              0 0
              • felix.org  

                Dřív se třeba za trestný činy věšelo a taky už se to nedělá…

                0 0
                • smith22  

                  nemístná poznámka…

                  0 0
                  • Joseph de Sax  

                    proč v lepším případě tě upálil, nebo umlátili, nebo ti usekli ruce, či nohy…někde to je dosud, jenom zde se krade beztrestně…

                    0 0
                • Zdenda CUBE  

                  A v mnohých případech je to velká škoda … ;-)

                  0 0
                  • smith22  

                    Hmm, věšet někoho za špatný parkování….Trochu mimo ne?

                    0 0
                    • Zdenda CUBE  

                      Psal nahoře, za „trestný činy“ a né za špatné parkování ;-)

                      Myslel jsem to spíš tak, že za brutální, násilné činy recidivistů bych trest smrti obnovil bez mrknutí oka.

                      0 0
                      • Meluzina  

                        spíš zřídit více detenčních ústavů, většina z nich jsou psychopati

                        0 0
                      • smith22  

                        To já taky – sem pro trest smrti.Ale bavme se radši k tématu – proto sem ti na to tak provokativně odpověděl :-)

                        0 0
                    • Joseph de Sax  

                      lepší, než ukamenování, nebo pohřbení zaživa…

                      0 0
        • felix.org  

          Dám to sem. Termín chodník existuje a právní předpisy s ním pracují, jak ostatně odkazuji níže. Nicméně jeho zákonná definice v našem právním řádu chybí. Pro výklad pojmu chodník tak nutno hledat v judikatuře. Doporučím rozhodnutí Nejvyššího správního soudu sp. zn. 2 As 48/2008.

          0 0
        • spita  

          Aha, už rozumím, takže ses nejdřív podívala do katastrální mapy a pak teprve zaparkovala na silnici, která jen vypadá jako chodník?! A proč je na té silnici obrubník?

          0 0
    • Smazaný účet  

      To je vpohode. Prijdi na saskarnu, rekni ze v tom pripadu odmitas vypovidat a ze jestli te chteji obviniz z prestupku tak at predlozi dukazy, ze jsi tam parkovala prave ty. Jiste budes mit znameho, ktery potvrdi ze tou dobou jsi s nim byla na cyklovylete nebo ze te videl v obchode.

      Rozhodne nez tam pujdes na to pozvani, tak si zajdi nahlednout do spisu co tam maji..minimalne by s tebou mel straznik sepsat protokol kdyz ti daval papirek. Paklize s tebou nic nesepsal. a neoveroval si tvou totoznost a takove blbosti, tak to hod do kose, protoze jsi to neprebrala ty-byla jsi na vylete:)

      0 0
      • obda  

        Trochu upresnim: pokud Meluzinu nevideli parkovat (a tomu MP panovi to nepriznala), pak je postup jednoduchy. Odmitnout vypovidat (rozhodne zadne vymluvy na osobu blizkou!!!). Pokud nejsou dukazy, ze auto tam zaparkovala primo Meluzina (typicky ten MP ji videl), tak to budou muset odlozit. Do zadnych vypovedi a krivych svedectvi znamych se nepoustet! Vubec to neni potreba. Ono (nejen) u parkovani plati, ze pokud ridice policajt/MP nevidel, tak zhusta jediny dukaz ze to byl on je priznani ridice. Pozor, dost se snazi cloveka nachytat, i kdyz neustale odpovida „v teto veci odmitam vypovidat“, na coz ma podle zakona narok.

        Blize viz:

        http://www.dfens-cz.com/view.php…

        http://www.dfens-cz.com/view.php…

        (D-fensuv postoj k cyklistum neresit, k teto veci nema zadny vztah)

        P.S. moralku tu neresim, pouze technickou stranku veci.

        0 0
        • McBlacky  

          jasný, ale oni zase mohou kontrovat tím, že ti nasadí botičku.

          Pak zaplatíš v první fázi sundání botičky – o tom se s tebou vůbec nebudou bavit. Dokud nezaplatíš neodjedeš. A s tomu dostaneš předvolání, kde už můžeš řešit odmítnutí výpovědi.

          V praxi ale zaplatíš za botičku víc, než bys dal v případě „spolupráce“ na místě

          0 0
    • ZoomZoom  

      Ahoj, co za značku je na té první fotografii nad tím stříbrným vozem ? Mám za to, že dřív u nemocnice nebylo tohle místo vedeno jako chodník. Pokud tam nebude značka povolující částečné stání na chodníku je to problém. Taky se v Mostě můžeš setkat u míst, kde není zákaz parkování vyplývající z vyhlášky, s dodatkovou tabulkou „Parkování jen na vyznačených místech“. Nevěděla by si teď, jestli u sídla MP je u chodníku značka povolují stání?

      Taky nakonec to může vypadat jako chodník, ale chodník to není a pak tam stát můžou. Toto se mi stalo na Topolový u zdravotního střediska, kde chodník před budovou není ve skutečnosti chodník: Poněvadž jsem to věděl a současně tam pracuju, postavil jsem na něj auto. Někdo na mě zavolal MP, že stojim na chodníku. Nejprve domluva jak s vo***, takže sem musel přinýst mapu, kde je zapsáno, že to není chodník.

      0 0
      • Meluzina  

        jo, přesně o tom mluvím, z jaké mapy jsi čerpal, prosím?

        u sídla MP není značka stání povoleno na chodníku, byla tam dříve, ale po vybudování nového parkoviště zmizela, zůstaly zbytky označených stání, chodník je celý zatláskaný od Emauz až k tomu žlutému domu u křižovatky…

        ta značka u stříbrného auta je myslím označují stání šikmá, ta nově vybudovaná…

        0 0
    • Joseph de Sax  

      ten důmyslný chodník vede nějak odnikud nikam..navíc pojem chodník je úzce technicky specifikován a tento se tomu ani zdaleka nepodobá..možná je to přilehlá část komunikace…

      0 0
      • Meluzina  

        už jsem psala, že na katastrální mapě je to silnice… kde je specifikován název „chodník“?

        0 0
        • felix.org  

          z.č. 13/1997 Sb.

          0 0
        • ZoomZoom  

          Na chodník bych se vykašlal. Je-li to vedeno jako silnice, a není-li tam dáno omezení, ať už značkou nebo eventuleně jiným předpisem, který vylučuje stání, utřeš je. Být tebou. nedal bych se, oni to takhle zkouší.

          0 0
        • Joseph de Sax  

          pak ovšem schází značení, že je to chodník, značkou…já sebou katastrální mapu nevozím, abych si mohl parknout…pokud nikdo značku chodník ještě nevymyslel, je to problém ne můj.

          0 0
      • ZoomZoom  

        Je to klasický výpis, kterou dostaneš z katastru nemovitostí. S číslem pozemku a zakreslením do mapy. CO se dívám, tak u nemocnice, je to vedeno jako silnice. viz. http://nahlizenidokn.cuzk.cz/…ifikace.aspx?…

        0 0
        • ZoomZoom  

          Meluzina: patří to jako odpověď na tvojí otázku, ohledně zjištění druhu pozemku.

          0 0
      • jachymk  

        Heeej Sax napsal něco smysluplnýho a bez AVOTOMTOJE :D

        0 0
    • felix.org  

      Máš dvě možnosti. Jako slušnej člověk přiznat, že parkuješ jak hovado, sklopit uši, zahrát, že tě to mrzí a doufat v nízkou pokutu a nebo to vychcaně ojebat, což taky nebude zas tak těžký. Evidentně už na začátku sis vybrala druhou možnost.

      Chápu, že MP občas buzeruje, ale tady jejich aktivitu chválím. Zaparkovat takto, navíc s autem velkým jak přívěšek na klíče…škoda dál komentovat.

      0 0
      • Meluzina  

        hovado parkuje úplně jinak, během zítřka mohu dodat z jedné vycházky několikero důkazů…

        0 0
        • felix.org  

          Ale zrovna tebe u toho načapali..to tě sere nejvíc, že?

          0 0
          • Meluzina  

            nene, mne to jen naštvalo, ale tebe asi s–e vše, vždy a všude, soudě dle profilovky:-)

            0 0
          • ZoomZoom  

            Kdyby stála na místě, kde to není povoleno, její chyba. Je-li to vedeno jako silnice, což ze zápisu na katastru očividně je a není-li tam zákaz stání. Může tak zaparkovat!

            0 0
            • spita  

              Jak je parcela vedena na katastru je jedno. Pokud se silnice i chodník nacházejí na stejné parcele, což je většinou, tak to je vedeno jako silnice a z katastru nepoznáš, zda silnice s chodníkem či bez. Kde končí silnice a začíná chodník poznáš podle obrubníku. Pokud si ho za jízdy nevšimneš tak to poznáš podle toho, že to při přejíždění obrubníku bude drncat.

              0 0
              • ZoomZoom  

                viz. můj příspěvek výše. To stejný se mi stalo a zrovna v Mostě. Stání na chodníku, který ve skutečnosti chodník není. MP Most u auta do půl hodiny. Po předložení výpisu z katastru sklapli kufry a odjeli.

                0 0
      • smith22  

        Tož poslóché ty chytré brňáku: Sklopit uši můžeš sám.Ale ještě předtím mírni ty své výrazy! :-)

        0 0
    • shurty  

      Podle mě je to jasné-stála jsi na chodníku, kde se stát nesmí-není-li to dopravní značkou povoleno. Výmluvy, že se tam dřívě parkovat mohlo neobstojí. Jen pro informaci-v Praze dostaneš předvolání, i když stojíš byť jen 2 cm kolem na obrubníku (vlastní zkušenost) Obrubník je součást chodníku a basta!!!!

      0 0
      • Meluzina  

        o Praze mi nemluv, když jsem jezdila jako obchoďačka, tak mi tam během tří měsíců dvakrát odtáhli auto během 10-ti minut a tvrdili ,že ho stihli i natočit:-) jo jednou, jsem tam měla i kabelku na předním sedadle, fakt jsem byla pryč pár minut, jinak bych přece nenechávala kabelku v autě..¨:-)

        zůstala jsem na ulici jen s telefonem a noťasem, policajti mne poslali tramvají nebo taxíkem přes celou Prahu na odstavené parkoviště, zatímco jsem to vytelefonovávala, zaparkovala na stejném místě další paní, říkala jsem jí, že mi odtamtud před chvílí odtáhli auto a ona na to, že tam není zákaz, no nebyl, ale oni tvrdili, že auto překáží provozu – nepřekáželo, šaškovala jsem tam ještě půl hodiny a jejího bavoráka s krásnou SPZ neodtáhli…

        0 0
        • Zlatka  

          ..bavoráka s krásnou SPZ neodtáhli.

          To by si fakt nedovolili, tak to tady chodí..

          0 0
          • Meluzina  

            no, právě, takže mi klidně mohli jen domluvit, já bych si jejich upozornění vzala k srdci, už bych to nikdy neudělala a byl by klid…:-)

            0 0
            • spita  

              Tak během 3 měsíců ti dvakrát odtáhli auto, které parkovalo tam, kde se nemá a měli by ti jen domluvit a ty by sis to vzala k srdci? Proč sis to nevzala k srdci, když tě odtáhli poprvé a zaparkovala blbě znovu?

              0 0
              • pepek  

                Ty budeš asi z Auto-matu, ne?

                0 0
              • Meluzina  

                pražská akce je stará cca 6 let:-)

                aktuálně řeším mosteckou, starou 1 měsíc…

                0 0
        • shurty  

          Tak to je mi Tě líto,chápu, že se asi na pražáky díváš s odstupem,ale za ty „pěkné SPZ“ nemohu. Taky mě štve, když třeba na ulici Jug. Partyzánů stojí běžně auta v druhé řadě (většinou auta vyšší cenové kategorie) a měšťáci jdou raději dávat cedulky do bočních ulic, třeba za to „stání na chodníku“ jak jsem psal výše. ale zas musím přiznat, že mi za to parkování na chodníku, když jsem přišel a kajícně se omlouval, jsem místo 500 pokuty odešel jen s domluvou, možná to bylo i díky mému věku-nevím.

          0 0
      • Martin11  

        No je chodník a chodník. Třeba u nás před domem je parkoviště cca. na 20 aut a podle katastru se jedná o zatravněnou plochu. Takže každý, kdo tam zajede by měl automaticky dostat pokutu…

        0 0
    • parduba  

      Stalo se mi něco podobného a protože se s blbcem nedomluvíš tak jsem jim sdělil že auto přestalo jet a tak jsem šel shánět nškoho kdo mě odtáhne.takže jsem nakonec místo litru platil kilo.

      0 0
      • zichis  

        Co je to za blbost? To muselo být dobrý jelito, co se nedokáže rozhodnout.

        Buď se přestupek „nedovolené parkování“ stal, za což jsi měl dostat řádnou pokutu a nebo nestal, tudíž z toho neměla být pokuta žádná. A né jakože „jenom trochu“

        Pokud ti tu výmluvu uznal, tak měl dát pokutu akorát za nevytažení trouhelníku, né za parkování.

        0 0
    • MirosPikos  

      No pokud se cítíš, že si nic neprovedla pak by asi nejjednodušší bylo využít institut osoby blízké. Rovnou na místě to říct tomu pitomcovi a předvolání odmítnout, ať to pošlou osobě blízké :-D

      0 0
      • Ricci  

        U nas uz institut osoby blizkej od buduceho roka konci,za vsetko bude zodpovedny majitel auta a moj nazor je,ze je to spravne,aspon vyradime vycurancov jazdiacich ako besni a vyhovarajucich sa na osobu blizku…

        0 0
      • McBlacky  

        takhle to nefunguje

        0 0
    • Smazaný účet  

      teda nevim, ale kdybys to nehrotila, udělala blbou, hrozně se omluvila atd. tak tu domluvu máš a hotovo. kór jako ženská.

      0 0
      • mr.antik  

        jj zrovna v těchto případech, kdy děláš evidentně věc, kde si nejseš jistej (nebo seš jistej že děláš chybu), se vyplatí chybu přiznat než ji hledat u policajtů a nebo dokonce argumentovat, že někde kdesi se to takhle dělá běžně.

        Určitě by to vyšlo levnějc, než teď někam jezdit, a trávit čas a benzín a zaplatit možná ještě víc.

        Takhle se do západní evropy nedostaneme nikdy.

        0 0
        • Smazaný účet  

          asi tak. taky jsem jednou vědomě blbě parkoval a skončil domluvou. sice to co psala meluzina naznačuje, že je to v první řadě trochu opruz, ale dosáhne max. toho že tam namalujou žlutou čáru.

          pokud jí MP nelegitimoval, ani si jí nevyfotil, tak asi ani nepočítá s tím, že z toho něco bude. i z tohodle pohledu bych to viděl na domluvu.

          0 0
        • Joseph de Sax  

          jasně…když jsem jel v obci 90km, tak jsem se snažil domluvit…vrazil jsem mu 5kilo, cajt ho strčil do kapsy a řekl mi, že příště mám důvěřovat více svému antiradaru…a jel jsem v tom kradeným autě dál…avotomtoje.

          0 0
          • McBlacky  

            to byl z levnýho kraje, v Praglu tohle jistíme 5litrem.

            Když máš k tomu ostřeji upito, přidáš nulu.

            0 0
    • McBlacky  

      celý jsem to nečetl, ale pokud tam není značka, která dovoluje stání na chodníku, zaplatíš pokutu, ikdybys tam stála jen kouskem auta (gumy na chodníku)

      0 0
      • mr.antik  

        myslim že si je dost dobře vědoma toho, co udělala. Nepoznat chodník (nebo ho dohledávat kdesi v katastru) není na pokutu ale na papíry. (I když třeba v Praze to problém občas je:-)

        Tady jde o to, jak teď ojebat město Most aby nemusela zaplatit 500 pokuty. Jo a pak v druhým vlákně vedle si bude stěžovat, jak stát nechce dávat diabetikům 500 měsíčně na léky.

        Chápu že je někdo nakrnutej na naše politiky a zákony, ale jak je vidět, tak si lepší nezasloužíme.

        0 0
        • felix.org  

          +1

          0 0
        • Meluzina  

          Všem, kteří se mi snaží nezištně poradit moc děkuji, moralisty bych poslala někam, kdybych uměla být sprostá. Vážně se vyjadřují tak, že jsou svatí a nikdy se ničím proti českému právnímu řádu či snad dokonce podle svého vysokého morálního vědomí ničím neprovinili… Jen tak na základě jednoho špatného parkování by mi vzali, papíry, zavřeli mne, usekli ruku, nebo snad zlynčovali, jsem prostě strašný člověk, že? Neměla bych snad kvůli vám rovnou skočit z okna? Trochu mne štvete, ale jinak je mi vás docela líto, nedovedete si přiznat, že každý z nás je jen omylný člověk, pasujete se do role nadčlověka, což už také něčím zavání…:-(

          0 0
          • karliner  

            Myslím ale, že pan antík má pravdu.

            0 0
          • mr.antik  
            • Chyba se stala v tom parkování, to se prostě může stát každýmu,navíc v cizím městě je to hned
            • Řešit takovou kravinu osobou blízkou (nejde o papíry ani o body) –to už neni chyba ale promyšlenej ojeb.
            • takže nezištně radím aby těch pár stovek zaplatila
            • nehysterči
            • nehodnoť ostatní, rozhoduj se podle sebe
            0 0
          • Flegmatik  

            Ale no tak… klid :-) Spíš jde o to si to přiznat a nést za to zodpovědnost. Protože stylem „já nic, já muzikant“ se fakt z toho bordelu u nás nevyhrabeme.

            0 0
          • Vilém  

            Tak se ke svemu omylu postav celem a nebudes tu muset poslouchat co se ti nelibi. Na to ti tvoji moraliste narazeji.

            0 0
          • MaPa  

            Každý člověk je omylný, ale jen vychc*nek se pak snaží zneužít kličky aby za své omyly nemusel pykat. To ti to pětikilo, který by sis jistě vydělala místo toho času ztracenýho tímto vláknem na B-F, opravdu stojí za to?

            Jinak pro příště. Podle fotky bych tak v nouzi taky klidně zaparkoval, na kočárek je tam ještě místa dost, ale pakliže by mi to někdo vytknul, pokorně bych uznal svojí chybu a zkusil poprosit zda by to nešlo řešit domluvou, že jsem si vědom, bla, bla, bla a že to už příště neudělám. Zatím se mi nestalo že bych (i v Praze) s tímhle nepochodil.

            Ale rozhodně mě fascinuje, že máš tu drzost řešit jak ochcat oprávněný trest na B-F a ještě tu spílat lidem co ti přispívají…

            0 0
          • Joseph de Sax  

            v Bolivii by tě za to navíc na měsíc zavřeli do mužského oddělení věznice…než by se pozjišťovaly podrobnosti.

            0 0
    • se-se  

      já to vyřešil takto: Napsal na příslušnou služebnu doporučený dopis, kde bylo uvedeno: " K výzvě na podání vysvětlení uvádím, že nejsem osobou, která vozidlo na uvedeném místě zaparkovala a nejsem tedy tím, koho z případného přestupku podezříváte. K tomu, kdo touto osobou byl nebo být mohl, se odmítám vyjádřit."

      A tím vše skončilo (je to dva roky).

      0 0
      • Smazaný účet  

        nojo, ale to Meluzina udělat nemohla, páč jí tam potkal MP osobně ;-)

        0 0
        • karliner  

          Měla zamávat stranickou legitimací a zmínit se, že by taky mohl sundat uniformu. I to by mělo větší šanci na úspěch, než argumentace, že se tam parkovalo vždycky a kolem jejího auta šlo projít…

          0 0
        • se-se  

          pozor – to že k vozidlu přišla neznamená že ho tam zaparkovala a ať už řekla cokoli, tak to je bez významu pokud to i nepodepsala. Doporučuji stále – podat jednovětové vysvětlení, že tam nazaparkovala ona a další jakékoli vyjadřování odmítnout. Dokonce se opravdu není nutné zmiňovat o osobě blízké. Stačí uvést, že odmítám další vyjádření s odvoláním na zákonná ustanovení, která mě toto umžňují. Jaká ustanovení to jsou by mohlo přijít na přetřes až v případném správním řízení o odmítnutí podání vysvětlení (tedy zcela jiném přestupku projednávaném separátně ale to neudělají – vědí že je to beznadějné)

          0 0
          • obda  

            oprava: Nepodavat vysvetleni, ze tam neparkovala ona (lhat se nema ;) ), ale vysvetleni nepodavat vubec! Jen maximalne (na primy dotaz, pokud prijde) oznamit, ze totoznost osoby, ktera to vozidlo zaparkovala, je mi znama.

            0 0
      • Joseph de Sax  

        a než skončí třetí rok, tak ti přijdou zaplatit administrativní poplatky za odložení ve výši 50tis…jinak ti propadne veškerý majetek.

        0 0
    • Mastr  

      Legitimoval tě ? Podepsala si něco ?

      0 0
    • colombo1  

      Tk za 1. si myslim, že by ten měšťák k tý domluvě možná přistoupil, ale pokud mu hned na začátku řekneš, že svou chybu neuznáváš tak si myslim, žes mu moc možností nedala…

      Za 2. jsem zkoušel najít co to ten chodník přesně je a přesná definice není – viz článek:

      Co je to chodník, zákon bohužel nedefinuje a přitom s tímto pojmem velmi často operuje (např. zákaz jízdy nebo stání na chodníku) a jsou s porušením pravidel spojených s „používáním“ chodníku spojeny nejedny sankce. Zde je třeba uvést, že v konkrétním případě a při sporu o to, jestli ta či ona plocha je nebo není chodník, dojde na správní uvážení toho, kdo např. rozhoduje o pokutě, zda dané místo je nebo není chodník. S takovými závěry lze samozřejmě polemizovat a např. stavebně-technicky nebo účelově argumentovat, že to či ono místo chodník je nebo není. Závazné vodítko zákon ale nedává. Pokud se řidič dostane do sporu např. se strážníkem, že stojí na chodníku, pak je na zvážení argumentace, zda opravdu dané místo je chodník nebo ne a zda to řidič ustojí.

      Obecně však lze říct, že chodník je ta část pozemní komunikace určená svým provedením převážně k použití chodci.

      • tolik k chodníku.

      Mě teda taky připadá že stojíš na chodníku. Jestli Ti nevadí, že kvůli nějaké 200 kč pokutě ztratíš hodiny času vymýšlením výmluv tak hledej dál.

      0 0
    • stařík  

      Pokud si odmyslím vše, o čem bylo polemizováno – co je to chodník, jak odmítát podat vysvětlení, kdo komu co má dokázat a jimé hovadiny, což je uvažování nehodné slušného člověka, nehodné jeho důstojnosti a uvažování nad rámec slušného chování mezi lidmi, tak je to stání na chodníku. Pokud se budem k sobě chovat tak, jak doporučujete, tak v této společnosti nechci být. Prostě jsi špatně zaparkovala, což se nedělá. Na chodníku se nestojí a argument jestli někdo projde nebo ne jen ukazuje na tvoje uvažování. Nepřeju ti, aby jsi se v životě setkávala s lidmi s uvažováním jako ty.

      0 0
    • se-se  

      Tak můj názor se tedy asi bude vymykat, ale stojím si zaním. Pokládám za strašné pokrytectví, když tu všude čtu – omluv se, uznej, zastyď se a zaplať zaplať a zaplať. Proč? Za co? Neudělala nic tak hroznýho, aby za to musela tenhle stát obdarovat svými penězi. zaparkovala kde neměla ale jsem si jist, že ne bez důvodu a nikomu fakt nepřekážela. Jediné co bych považoval za adekvátní je požádat o odjetí a možná napomenout. Vy všichni moralisti jste tak bez viny? I pokud budete tvrdit že ano nevěřím vám ani slovo. Jen pranýřujete.

      0 0
      • Smazaný účet  

        +1

        0 0
      • zichis  

        A ty mi připadáš jak rozmazlenec co je zvyklej že od rodičů dostává všecko zadarmo.

        Dávat peníze do státní/městské kasy by měla už jenom z toho důvodu, že používá auto. Používá silnice, tak ať na ně podle toho přispívá. Používá semafory, značky, mosty,… celá dopravní infrastuktura stojí obrovský peníze, který nepokryje jen daň z benzínu. Jdou na to prachy vybraný jako DPH i daň z přijmu f.o. a zisku p.o. A to se vybírá plošně, čili i od pěšáků. Mi řekni proč musí takovej pěšák platit to samý? Za co?

        Takže jestli se jí nelíbí tadlenc oprávněná pokuta, nechal bych ju zaplatit její podíl z ceny dopravních staveb. Jen nějakou slevu za používání parkoviště bych jí uznal :-P

        0 0
        • Martin  

          ale no tak…

          celá dopravní infrastuktura stojí obrovský peníze, který nepokryje jen daň z benzínu – máš pro tuhle informaci nějaký podklad?

          0 0
          • zichis  

            tak když se SFDI musí přikrmovat i z eufondů, je jasný že se tady prostaví za víc než vybere.

            0 0
            • Martin  

              nabízí se jedna základní otázka – PROČ. proč se prostaví víc??? a je opravdu nutné, aby to děravé prasátko SFDI přikrmovali občané? nebude lepší najít tu díru, kterou utíkají korunky?

              je jasné, že pro stát je samozřejmě výhodnější a jednodušší víc ždímat ovčany než hledat, proč ty prachy utíkají

              ale je to dost krátkozraké.

              ovšem, dost mě baví tvůj nápad :) to bez debaty.

              0 0
        • se-se  

          No dostávat od rodičů všechno zadarmo by asi zas až tak špatný nebylo, jenže mojí mamince bude letos 90 a tak to asi po ní nemůžu chtít no.

          0 0
          • Joseph de Sax  

            proč ne…vždyť je to do 100 let normální, že občas pár set tisícovek na něco potřebuješ…

            0 0
    • black.horse  

      Asi jak píše Blacky, jakmile jsi porušila předpis, tak hotovo, konec diskuze. Cokoliv ostatního je jen blbá výmluva, když nerespektuješ předpisy, musíš nést následky… Taky občas parkuju, kde nemám a když to udělám tak prostě dopředu počítám s možnými následky.

      0 0
      • se-se  

        Nojo ale takhle začíná diktatura. Možná je ale nedokonalej ten předpis. Před mnoha lety jsme tu měli mnoho předpisů, o nichž jsme nesměli diskutovat, takře mě z tohoto pojetí naskakuje husí kůže. Myslím že ono se pozná jestli je člověk zmetek a poruší nějaký předpis proto že tím zmetkem je a nebo jestli to bylo pod tlakem okolností nebo omylem a jde o člověka slušného. Že se za chyby platí? A za neviný chyby taky? A kdo o tom rozhoduje? Kam až dojdeme? Pro koho a čí jsou ty předpisy, zákony a stát vůbec. Není to takhle náhodou nás všech? Jsou vůbec nějací „MY a "ONI“? Chceme, aby se platilo a pykalo za všechny drobnosti a omyly? Kdo to chce? Ty? Asi ano, já ne a mnoho z nás ne.

        0 0
        • MaPa  

          Pokud má pochybnost o tom zda její porušení platných předpisů bylo ohodnoceno dostatečně přesně, má šanci to poslat do správního řízení. Pokud má pocit že ty předpisy jsou napsány špatně, asi by se měla obrátit na kancelář ombudsmana.

          Pokud tu bude každý mít možnost posuzovat zda je zákon nebo předpis napsán dobře nebo špatně až v okamžiku kdy ho porušil, bude to tu horší než ta diktatura.

          0 0
          • se-se  

            Hezké a konformní vyjádření opravdu. Mě prostě vadí, že má být někdo pokutován za to že stojí mrňavým autem napůl na chodníku někdě kde je to fakt jedno a jen proto že jinde se nedalo zaparkovat. I pár stokorun pokuty může být v týhle finančně vyprahlý době hodně peněz. A tady jsme u toho – stále noví a noví z vás ukazují, jak si hezky všichni jdeme po chřtánem, jak to důsledný potrestání přejeme tomu koho potrestat lze. Není to třeba taková psychická náhražka za touhu potrestat lumpy, kteří jsou nedosažitelní? Moc prima.

            0 0
            • black.horse  

              Jakápak diktatůra, žiješ ve společnosti, která si stanovila určitá pravidla a ta bys měl dodržovat… Zde není prostor na diskuzi o hodnotách lidstva, světa, vesmíru a všeho, tady je osoba, která vědomě porušila pravidla a nyní hledá cestu, jak se vyhnout následkům. Přestože, společenská nebezpečnost jejího činu je mizivá, není důvodu na její chování pohlížet jako na výjimku.

              Ps.Malý dodatek, který je už lehce zaujatý a netýká se konkrétní situace: snažíš se to omlouvat slovy „mrňavým autem…“, z jejich příspěvků mám pocit, že to není její první přestupek a pokud porušuje pravidla opakovaně, tím spíše hrubá záplata…

              Na závěr dodám, že jsem už taky platil pokutu za špatné parkování, udělal jsem chybu, dokonce vědomě (a počítal s možnými následky) a obdržel jsem trest, který jsem si zasloužil a tak mi to připadá správné.

              0 0
            • MaPa  

              Já tady neřeším základní otázku principů demokracie, exekutivy nebo snad dokonce vesmíru. Řeším tu maličkost tazatelky. A na tuto maličkost jsem vyjádřil svůj (konformní když chceš) názor na tento konkrétní problém.

              Nelíbí se mi možnost aby si každý posuzoval zda pravidla se ho ještě týkají/netýkají podle míry závažnosti, kterou opět odhaduje pouze on – protože sice u parkování je malá možnost že to odhadne špatně, ale nemůže vědět všechno. Např. že tudy je nájezd požární techniky apod. (hlavně mě nechytej za slovo, uvádím to prostě jako příklad že i to co na první pohled vypadá neškodně může mít spoustu skrytých významů). A všimni si ještě jedné maličkosti – …že stojí mrňavým autem napůl na chodníku někdě kde je to fakt jedno a jen proto že jinde se nedalo zaparkovat. To že se tam nedá zaparkovat neznamená že má právo zastavit tam kde se to nesmí, dokonce ani nemůže očekávat že tam vždy bude mít zajištěné místo. Je to riziko její volby že použila auto.

              Ano, ovlivnit společná pravidla (která chtě nechtě musí být obecná a tudíž nepřesná pro konkrétní situaci) je těžké, proto mi přijde jednodušší je zkusit vysvětlit těm co mne za ně pokutují. Pokud se to nepovede, mohu zahájit boj za nápravu, zaplatit, anebo se zeptat tady na fóru jak to och*at. U případu tazatelky jsem napsal proč bych volil b).

              0 0
              • se-se  

                Jenže ty principy demokracie začínají právě odtud. Pokud by fungovyly mechanismy umožňující individuelní posouzení a přístup k občanovi s ohledem na kontext jeho konání, pak by to nebyl problém. Jenže ono to nefunguje – všechny taklové mechanismy byly zrušeny – záměrně v údajném zájmu potlačení korupce. Taková společnost se pak chová tvrdě a nelítostně k těm, jimž vlastně tento státní systém patří. Pokud se nebudeme bouřit, tak to takhle zůstane.

                0 0
                • MaPa  

                  Asi máš jiný zkušenosti. Jak jsem psal, já za takovéhle parkování (a to jednou i na tramvajový zastávce) ještě nikdy neplatil… Takže já se bouřit (zatím) nehodlám. A jestli se bouřit budu, rozhodně ne tady na B-F, páč tím toho moc nedosáhnu.

                  0 0
                • karliner  

                  zaplaťpámbu, že mechanismy umožňující individuelní posouzení a přístup k občanovi s ohledem na kontext jeho konání jak píšeš, nefungují…

                  0 0
            • mr.antik  

              no a ostatní místní si pak mají připadat jako debilové, když parkují kdovíkde nebo za peníze, zatímco by v klidu mohli následovat, když se vlastně nic neděje. Nedejbože socky co tam radši jedou busem a nákup pak tahaj v baťohu.

              0 0
        • Smazaný účet  

          já za všechny omyly nepykám, ty jo? parkoval jsem blbě, přiznal jsem to, nejsem žádnej delikvent, trest jsem nedostal. trestem bylo že jsem musel kamsi na služebnu a tam se kát. žena nedala přednost na křižovatce policejnímu autu, přiznala chybu, nikdy jinej prohřešek neměla, tak dostala 1000 kč za „jiný přestupek“, bez bodů. pokud to takhle bude fungovat, přijde mi to naprosto v pořádku. jistě, měl jsem hlavně štěstí na lidi, ale neznám nikoho, kdo by přišel o papíry „pod tlakem okolností nebo omylem“.

          0 0
          • se-se  

            No spíš hůř – mnohokrát jsem doplatil na omyl někoho jiného tak jako by byl můj vlastní, ale to je asi na jinou diskusi. Konkrétně o pokutách, které jsem dostal nebo se o to pokoušeli:

            • špatné parkování – značení bylo jen vodorovné a bylo podsněhem – nikoho to nezajímalo – naopak to měly už vyhlídnutý – mávl jsem rukou a zaplatil 200 – dodnes mě to vytáčí
            • špatné parkování – 4,1 metru namísto 5m – nezaplatil jsemnic – osoba blízká
            • bezpečnostní pásy – špatně jsem ho zacvakl a vyjel mě na levérameno – byla to cesta mezi samoškou a barákem – 800 – zaplatil jsem200 nic je nezajímalo ani že ten pás na rameni viděl – opět to mělivyčíhnutý a chytali místní na cestě z nákupu
            • rychlost v obci 54 km/h 50m před koncovou cedulí v 11 večer –1000 kč nic je nezajímalo
            • rychlost v obci 56 kh/h – nic jsem nezaplatil, neměli záznam
            • 36 km/h na přejezdu – nic jsem nakonec nezaplatil, vzdali to

            Jiný přestupky nemám a předpisy dodržuju, takže mě to opravdu štve, když mám za takový věci platit.

            Nemám důvod věřit že by někdo něco chtěl řešit mírně.

            0 0
            • Martin  

              hochu, ty jsi vyloženě silniční pirát jak vyšitý. z tebe by měly novinářské onuce radost :)

              konkrétně za to překročení rychlosti v obci bys měl viset :) i kdyby to mělo zachránit jeden lidský život.

              tady je prostě vidět, že benga místo hlídání míst, kde jde opravdu o krk a kde vznikají nebezpečné situace, raději prudí slušné lidi za marginální přestupky

              0 0
              • se-se  

                No aby to bylo taky trochu na tohle forum – tady u nás je pod táhlejším kopcem víska, kde občas měřej. Když tam jedu na kole a pořádně přišlápnu, tak to vytáhnu tak na 53 km/h. Doufám, že se mě jednou podaří aby tam zrovna byli. Moc by mě zajímalo, co by asi dělali. Nevím jestli se za to ještě dávaj body, ale jak by řešili tohle?

                0 0
                • Martin  

                  pak poreferuj :)

                  0 0
                • McBlacky  

                  pokutu ti nemohou dát, kolo nemusí být ze zákona vybaveno měřičem rychlosti.

                  0 0
            • Smazaný účet  

              jen pro info – během kolika km jsi tohle všecko nasbíral? pokud je to během delší doby tak mi to zas taková hrůza nepřijde. ty přestupky jsi spáchal, co naděláš. já toho tolik nenajezdim, ale kdyby mě jednou za 10 tis. km chytli že jedu v obci 55 km/h tak budu spokojenej. zatim mam za 20 tis. nulový skóre, tak buď mě to ještě čeká, nebo jezdim jinak.

              0 0
            • McBlacky  

              za 54km/h na 50km/h omezení dostat pokutu to je docela smůla.

              Standardně dle prováděcí vyhlášky odečítáš 3% odchylky, v reálu se ale bere až 10%. Neznám nikoho, kdo by za tak málo platil. Asi jsi tam byl jedinej kdo jel nebo situace „dáme ještě jednoho a jedeme domů“.

              0 0
      • Martin  

        jenže ty předpisy jsou stále blbější. za chvilku se budeme capit s totálně povinnými zimními pneu a dalšími nesmysly, protože nám to narvou do předpisů

        0 0
        • McBlacky  

          no spíš ta výška vzorku :/

          0 0
          • Martin  

            mi se děsně líbí, jak mediální mrdky útočí na současnou podobu úpravy povinnosti zimního obutí. z jejich formulací mám pořád pocit, jako by letní pneu pod 7st ztvrdly jako hokejové puky a na silnici vůbec nedržely

            p.s.: zastávám názor, že auto s letním obutím nemá na zasněžené nebo zledovatělé cestě co dělat. ovšem je mi silně proti srsti paušální nařízení „zimní od do“

            0 0
            • Flegmatik  

              Hele, to mě taky. Nevím, co všichni jančí s tou současnou úpravou, že je na tom něco špatně (jako není to bůhvíjak přesně definované, takže opět dohady s policajty, jak je tu běžné). Aspoň ale zohledňuje počasí a aktuální stav vozovky, což je snad důležitější, než to, jaký je měsíc v roce.

              0 0
              • Martin  

                ono je to logické, gumárenská lobby úřaduje :D

                každopádně mi opravdu přijde směšné tvrdit nepravdu o vlastnostech letních pneu. kór když dobrá letní v zimě podrží lépe než levná čínská zimní z hytlermarketu

                0 0
                • McBlacky  

                  pro poslední větu máš jistě testy že. spíš JPP, protože co jsem viděl já testy tak vždy byla letní horší. Kromě suché silnice, tam některé kvalitní letní dosahovaly lepších výsledků než špatné zimní.

                  Základní logika ale pokulhává. Málokdo by měl špičkové letní a k tomu koupil jebku zimní. Spíš to je hospodský argument dědků co jezdí i jebku letní za 650 z bauhausu.

                  0 0
                  • Martin  

                    ale my tady řešíme chování letní gumy na suché cestě – myslím, že se shodneme na faktu, že na sníh letní nepatří

                    0 0
              • McBlacky  

                Zásadní rozpor nastává už třeba při krytí s pravidlem krajní nouze.

                Venku bordel, sníh námraza a ty to šviháš s děckem/manžel­kou/členem rodiny do nemocnice na letních.

                Chytnou tě cajti a? A to nemluvím o tom, když se stane nehoda. A to třeba taková, kdy bude vina sporná…

                atd.

                za mě zimní od do bez vyjímky mají logiku a ještě bych zrušil mrdky typu debica a dovezený čínský sračky atd který se zimní gumou mají společný jen název.

                Pokud nemáš zimní defakto nemáš šanci v zimě cokoli plánovat. Spoléhat na předpověď, není argument a to ani kdyby byla daleko spolehlivější než je.

                0 0
                • Martin  

                  to je imho capina. na podzim a brzkém jaře můžou být teploty nad 10st a to se zas zhoršují vlastnosti zimních pneu.

                  pokud někdo v „krajní“ nouzi jede na letních po sněhu, je s prominutím debil. pro krajní nouzi snad existuje záchranka, ne?

                  argumentaci „jedu jak prase bo jedu se ženou do nemocnice“ postrádá tak trochu logiku. zatímco záchranka má houkačku a maják, takže ostatní řidiči vědí, že nejede jak prase jenom tak ze sportu, jak mají ostatní na cestě tušit, že ten borec v oktávce jede jak hovado proto, že má v autě někoho nemocnýho…

                  navíc, zimní gumy nejsou na sněhu taky žádný zázrak, takže pokud někdo bude valit ve sněhu na zimních, s vysokou pravděpodobností se stejně vyseká bo fyzika

                  je jasné, že kdo potřebuje v zimě jezdit, do zimních investuje. ale pokud někdo auto s prvním sněhem zazimuje a odzimuje ho až v okamžiku, kdy bude pěkně, potom nevidím důvod dávat mu paušálně zimní.

                  0 0
                • Flegmatik  

                  Ne, neberu teď ze svého pohledu (sám zimní vozím), ale dost lidí, starších lidí, třeba přes zimu moc nejezdí nebo si sjedou jen na nákup kousek, pokud není vyloženě sníh. Ono totiž přes zimu (leden, únor) bývá několik dní/týdnů, kdy silnice jsou vymrzlé, suché – není problém jezdit ani na kole a v tu chvíli ať si ten člověk klidně tím autem do krámu nebo sjede. Jiná situace je u člověka, co autem jezdí každý den, bez ohledu na počasí. Pak naopak zase v březnu mohou být teploty vyšší (někdy i přes tu zimu), kolem 10, 15°C (pamatuju vyloženě jarní teploty skoro k 20°C) a proč by ten člověk, co tím autem jezdí minimálně, měl mít pořád zimní gumy? Podle mně je vhodnější úprava, co mají snad i v Rakousku, která se týká obutí dle aktuální situace na vozovce, ne podle ročního období.

                  0 0
                  • Meluzina  

                    fajn, a když ti na tom kousku do krámu ten důchodce sejme dítě na přechodu, protože to nedobrzdí…?!

                    0 0
                    • Martin  

                      proč by měl nedobrzdit?

                      0 0
                    • Flegmatik  

                      Proč jako? Proč na suché vozovce by neměl dobrzdit – pokud bude chtít brzdit? A proč bych na přechod lezl, kdybych věděl, že nedobrzdí?

                      0 0
                      • Martin  

                        on by možná spíš mohl být problém s nedobržděním na nové zimní při plusových teplotách

                        0 0
                        • Flegmatik  

                          Jo, na takových těch gumách z Globusu za šest stovek, který jsou při 20°C jak žvejkačka :-)

                          IMHO – velmi staří lidi za volantem moc na přechodem nepouští, ti prostě jedou 40 km/h obec, mimo obec pořád :-) Pak moc nezastavují ženské ve středních letech, s dítětem vzadu… to jsou solidní ignorantky přechodů pro chodce.

                          0 0
                          • Martin  

                            ale podle zákona by bylo vše v pohodě bo měl zimní v daném období :D

                            0 0
                          • Meluzina  

                            nepaušalizuj, já např. pouštím chodce stále… i ve středních letech, i s dítětem vzadu…

                            0 0
                    • mr.antik  

                      tak se vymluví na osobu blízkou

                      0 0
                    • Flegmatik  

                      Tak akorát zpráva tam od vás, někde u Obrnic nehoda 9 aut, která nedobrzila a vlítla do sebe. Jeden jediný neměl zimní gumy, 8 je mělo. Stejně do sebe vlítly. Mediální masáží o nutnosti zimních gum akorát způsobuje mezi lidmi falešný pocit, že s nimi pak mohou jezdit jako v létě na suchu.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        do kamene tesat…

                        0 0
                      • Martin  

                        mediální mrdky fungují na jedničku

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Jenze cloveku, ktery akorat jezdi po meste a sem tam vyjede z te Prahy (d'kapitl city!) na dalnici to co? No nevysvetlis voe:)

                          0 0
                        • karliner  

                          Nesváděl bych to na mediální mrdky, ale na marketingová oddělení.

                          0 0
                      • spita  

                        A myslíš, že na letních gumách by byla brzdná dráha kratší? A když se někdo s přilbou na hlavě při pádu zabije, tak bychom při stejné logice uvažování měli říct – nenoste přilby , tamhleten ji měl a stejně se zabil.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          ze vsech autonehod je 20% zpusobeno alkoholem..z toho plyne ze je bezpecnejsi jezdit pod vlivem alkoholu, protoze riziko nehody je 4× nizsi:)

                          0 0
                          • ememem  

                            s tym by sa dalo suhasit, a navyse predsaj len opitemu su 4 kolesa istejsie jak 2 nohy…

                            0 0
                        • Martin  

                          a myslíš, že na letních by byla brzdná dráha výrazně delší? letní guma nepodává horší výsledky na suchu a mokru. letní je marná pouze v okamžiku, kdy je na cestě sníh, břečka nebo led (M+S znamená mud + snow)

                          0 0
                        • Flegmatik  

                          Zaveďme povinné helmy pro všechny cyklisty! To jediné by tu ještě scházelo…

                          0 0
                    • Martin  

                      Meluzíno, co si teda představuješ pod pojmem nedobrzdit v kontextu naší debaty o pneumatikách?

                      0 0
                      • Meluzina  

                        pojem nedobrzdit je snad jasný každé osobě s průměrným IQ, anobrž se domnívám, že netřeba vysvětlovat… anebo máš skutečně tuto potřebu…:-)?

                        0 0
                        • Martin  

                          dobře, pro tebe přeformuluju otázku

                          proč by měl nedobrzdit? z jakého důvodu? jaká je příčina nedobrždění?

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            pricinou je, ze ridic ma v hlave nasrano, pneumatiky s tim nemaj nic spolecneho…

                            0 0
                            • Meluzina  

                              :-) díky:-)

                              0 0
                            • karliner  

                              Nemusí to tak být. Vina může být samozřejmě i na chodci, ani na přechodu nemá absolutní přednost.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                S tim souhlasim. Ale pochopil jsme to tak, ze ridic zacne brzdit pred prechodem, kde ma cervenou, chodci vecele trajdaj a vlivem nevesele se smykajicich gum dojde s rozplesku chodce. Kdyz ti skoci nekdo z prechodu pod auto, tak je to spise loterie jestli udelas zarez na volant nebo to stihnes.

                                Rozumny clovek pojede na letnich v zime a ve sraskach trochu pomaleji majic v povedomi snizenou adhezi obuti at uz svou tak tveho priblizovadla. Chujovi to nevysvetlis…

                                0 0
                              • Flegmatik  

                                Samozřejmě. Když jako chodec vidím, že na silnici je bordel (asi jako na chodníku) a řidič může mít problém to dobrzdit/doklouzat, tak prostě počkám, dokud zastaví nebo ne. Rozhodně tam přeci jak debil nepolezu, anichž by měl jistotu (jakoustakous) že mě nesrazí. Vstupovat tam s tím, že auto má zimní gumy a že to na těch 15 metrech ubrzdí a tak na přechod vlezu, může jenom…

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  ..jenom *****, neboj se toho:)

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  minulou zimu jsem dobíhal bus. hupsnul jsem na přechod, cca 15 m pomalu jedoucí auto, normálně bych to přeběh, jenže přechod byl namrzlej a já hodil zádíčka… eště že to auto jelo fakt pomalu. ó jak jsem se styděl. :o)

                                  0 0
                                  • Meluzina  

                                    v Losovicích už mají MHD?:-):-):-)

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  
                                      1. jistěže, esli ho zas nezrušili 2. mým současným domovem je ta druhá

                                      strana světa. ;-)

                                      0 0
                                      • Meluzina  

                                        Praha? Nojo, zrovna jsem teď hodinu hledala na netu, jestli zaparkuju na míčánkách nebo v okolí nebo jestli mám jet MHD?:-)

                                        0 0
                            • Martin  

                              v tom případě ale nechápu, co meluzínin argument v téhle diskuzi dělá :) když řešíme zimní a letní gumy :)

                              0 0
                          • MUSA  

                            příčina nedobrždění je mezi sedadlem a volantem.

                            0 0
                  • karliner  

                    Pokud chce mít někdo na autě jedny pneumatiky celoročně, nic mu nebrání v tom tam mít zimní…

                    0 0
                    • Flegmatik  

                      Jasně. A co když tam bude chtít mít letní?

                      0 0
                      • karliner  

                        To klidně může, ale od 1/11 do 1/4 bude jezdit MHD.

                        0 0
                        • Martin  

                          i když budou suché promrzlé silnice?

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Zbytečná otázka. Co je psáno, to je dáno.

                            0 0
                            • Flegmatik  

                              Zatím nic takového psáno není.

                              0 0
                              • Martin  

                                jenže je jenom otázkou času, než autům nařídí povinné zimní od do bez ohledu na okolnosti. a příští zastávka jsou povinné zimní boty od začátku října do konce května, aby se předešlo nachlazením a pádům na ledu.

                                0 0
                                • Flegmatik  

                                  Jasně, proto jsem psal „zatím“, páč maximálně do 5ti let takový vývoj očekávám také (poslanec dostane od Barumu aj. pár kaprů na Vánoce a ten se za ně bude prát). I kdyby to mělo zachránit jeden lidský život :)

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    spíš těch mrtvých přibude :)

                                    zimní obutí bude prezentováno jako dokonalý solůšn na sníh, takže lidi budou jezdit jako by bylo léto a pak se budou děsně divit :)

                                    0 0
                                • Meluzina  

                                  správně, já bych některým dámám zakázala v zimě patnácticenti­metrové podpatky a důchodcům klouzavé důchodky:-)

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    i kdyby to mělo zachránit jeden lidský život, je to správné.

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Na druhou stranu – povinné používání důchodek ve spojení s ledovatými chodníky, silnicemi a tolerancí letních gum by mohlo výrazně pomoci našemu důchodovému systému.

                                      0 0
                                      • Meluzina  

                                        ježíšikriste, ty jsi morbidní:-) počkej, až budeš v příslušném věku:-)

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          tak pomuze duchodovemu systemu a hladovym detem tak, ze se necha recyklovat v cinskem bistru…

                                          0 0
                                          • Meluzina  

                                            a dojde pak i na reinkarnaci, když takto obětuje fyzično:-)?

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              jeho „ja“ se stane soucasti velikoho JA a bude v nebicku plnem kocikek a pejsku zabitych v cinskych bistrech…

                                              0 0
                                              • Meluzina  

                                                připomněl jsi mi moji dceru, té jsem asi v jejích pěti-šesti letech vysvětlovala princip reinkarnace, ona chvíli přemýšlela a pak se mně zeptala: „Mami, a jak tedy mám zlobit, abych se narodila znovu jako hezká bílá kočička?“

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  To jsem rad ze ti pripominam tvou petiletou dceru…muzu se taky pritulit na tvou hrud?

                                                  0 0
                                                  • Meluzina  

                                                    najdi si svoji hruď, mládežníku, jo?:-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Svoji hrud mam na dosah ruky, ale mam malo flexibilni krk tak hledam jinou…u nejake mladeznice:)

                                                    0 0
                                                  • Frostty  

                                                    Dneska jedeš :D.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    V plnem pracovnim nasazeni…tu neska zase budu az do deviti…:(

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    to zas bude všude spamu :D

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    I do my best!

                                                    Jenze ty mas taky hotovo, venku hnusne, tak budes taky spamovat, jen se nedelej…

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    já řeknu kolegoj, že mám hotovo, ať mi dá něco dalšího :) a pak budu simulovat práci :D

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    tak tak, nad praci je treba se radne zamyslet a pak si ji setrit:)

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    no jasně, furt se říká, že práca buď není vůbec nebo je jí málo, pořád je vysoká nezaměstnanost, tak bychom si měli hledět práce a být zaměstnaní co nejdéle

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    apropo..kdyz tady resime to parkovani…znas snad lepsi misto kde se zaparkovat na noc…a nepis u lednicky!

                                                    0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Ja bych jim zakazal si lamat nohy..zlomis si nohu…to je mrhani lidskymi zdroji..sup s tebou na nucene prace!

                                    0 0
                                    • Meluzina  

                                      jaké nucené práce? u nás jsou jen obecně prospěšné práce jako alternativní trest uložený soudem a pak veřejná služba…

                                      0 0
                          • karliner  

                            Já ti nevim, na tom chodníku zaparkovat taky šlo a vlastně to ani nikomu asi nepřekáželo, ale prostě se to nesmí. Druhá věc je debata o tom, nakolik je to nařízení smysluplné.

                            0 0
                • Joseph de Sax  

                  zásadně jezdím na zimních v létě a v zimě jenom na letních, je to adrenalin…

                  0 0
      • Joseph de Sax  

        ale takto přijde o to, že když se začne škubat může zaplatit až půl mega následně.

        0 0
    • Balvan  

      Mně vadí to, že si město udělalo z okolí nemocnice dojnou krávu na pokuty, zkurvily systém parkování na tom horním parkovišti, dříve stály auta na krajích šikmo a uprostřed parkoviště stála ještě jedna řada, takhle to tam fungovalo 30 let a pak nějakýho chytráka napadlo udělat kolmý stání, nalajnovat čáry a dát značku stání povoleno jen na vyznačených místech, prostřední řadu zrušily, na parkoviště daly kameru a teď tam jezděj jenom rejžovat. V okolí nemocnice je prostě ve všední den bez šance zaparkovat a město místo nějakého systémového řešení jenom kasíruje na pokutách.

      V tomhle případě na osobu blízkou asi bacha, maj tam všude kamery a na nějaký by tě mohli mít natočenou jak parkuješ.

      0 0
      • Smazaný účet  

        záznam z kamery taky není důkaz, ale chce to už silnej žaludek, tvrdit že toho člověka neznám. ;-)

        0 0
        • Bender382  

          to právě nesmíš tvrdit že ho neznáš, musel bys říct že ho znáš, ale odmítáš k tomu dál podávat vysvětlení:)

          0 0
      • Joseph de Sax  

        se odstěhuj z práglu na paseky jako já a můžeš parkovat pak v celým lese jenom ty a bez problému…

        0 0
      • Flegmatik  

        Holt Nemocnice na kraji města, že? :-)

        0 0
    • Mr.Data  

      Prijde mi to odpohledu jako jasny stani na chodniku. Znacku tam nevidim, urcite bych se nehadal a sdelil, ze osobu, ktera parkovala znam, ale vyuziji prava nevypovidat nebot se jedna o osobu blizkou, ktere bych tim zpusobil skodu. Pokud vim, jeste to stale plati. Jinak az to platit prestane, nahlasil bych ze jsem auto pujcil osobe jmenem Usrana Nasrata bytem v Dili. Je to klasicke ceske uskocne, ale pokud chces moralni vitezstvi, myslim, ze nemas sanci.

      0 0
      • obda  

        „se jedna o osobu blizkou“ je spatne. V zakone je psano „zpusobit stihani sobe nebo osobe blizke“ (nebo tak neco, nechce se mi dohledavat presnou citaci), takze krive vypovidat je zcela zbytecne. (Navic kdo lze, ten krade, a kdo krade, muze i zabit ;))

        0 0
        • Mr.Data  

          Ne ne, takhle to klapne, dulezity je nezavahat a rict, ze osobu znas, ale… Musis ji znat, jinak bys spachal zase jiny prestupek. Tak me mrzi, ze musi jit obcas moralka stranou, ale beru to jako hru, kdy mam neustale vsazeny ridicak… Po Praze je tech radaru uz tolik, ze to nejde sledovat.

          0 0
          • Smazaný účet  

            tvl… máš rozbitej tachometr nebo co? :o)

            0 0
            • Mr.Data  

              To fakt ne, ani to s rychlosti neprehanim, ale je jich tady fakt hodne, to se neda sledovat. Treba tete sebrali ridicak a ta je fakt brzda provozu. Jenze nez ji to prislo, projela 5× mereny usek do 5 km/h vic. Tak ho sla rovnou odevzdat.

              0 0
              • Smazaný účet  

                tzn. že teta a) nečumí na značky b) nečumí na tachometr. pokud jela 55 na tachometru měla spíš 60, a to celkem pětkrát, po celou dobu měřenýho úseku. :o) můžeme se hádat, zda je to na sebrání řidičáku, ale teta jezdí každopádně blbě.

                0 0
                • Mr.Data  

                  Tak to je snad jasny, ze jezdi blbe, ze ji sebrali ridicak je spravne dle zakona. Me se nechce vsechno detailne rozepisovat, ale ze jezdi blbe nemelo byt dusi prispevku. Spis mi prijde usmevny, ze v tech sitich nakonec uviznou spis zoufalci a poctivci, treba muj tata vsechno vzdycky zaplati, nevymluvim mu to. A na D1 se jezdi porad stejne, furt se mi lepi oktavky na kufr. Kde je nejaka prevence? Jak se mohla z prestupku poucit, kdyz jich prijde 5 najednou za dva mesice zpatky, kdy u jejiho baraku zprovoznili radar? Pokud resenim zakonodarcu na jakykoliv problem je prijmout zakon navzdory jeho nevymahatelnosti, pak se nam tu mnozi zakony, ktere nikdo nevymaha a dopada jen na ty poctive. Novela silnicniho zakona mela potrit agresivni ridice a vysokou rychlost, tak nam to Simonovsky vysvetloval.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    s tim souhlasim. však už si dálniční policie brousí zuby na dalších 20 stíhaček (na odchytávání brzdičů v levym pruhu). ;-)

                    0 0
                  • ¨MZ  

                    Do dneška si pamatuju, když jsem jel po D1 pár dní po 1. červenci (nevím který rok),když se zavedl bodový systém a všichni se báli, tak mě za celou cestu od Kroměříže, nebo kde tenkrátt D1 začínala, až do Prahy nepředjelo jediné auto :-) Jel jsem pořád 130–135km/h a nikdo si nedovolil jet rychleji. Tak jsme asi na třech místech viděli policajty s radarem.

                    0 0
          • obda  

            Ale houby. Proste reknes a) totoznost ridice, ktery spachal prestupek je mi znama; b) v teto veci odmitam vypovidat (protoze bych mohl zpusobit stihani sobe nebo osobe blizke)

            Proste lhat, a tedy krive vypovidat, je uplne zbytecne. Fungovat to bude i tak, a navic to bude uplne ciste :)

            0 0
            • Mr.Data  

              Ale houby…zvlastni, me prijde ze jsem psal to same: sdelil, ze osobu, ktera parkovala znam, ale vyuziji prava nevypovidat nebot se jedna o osobu blizkou, ktere bych tim zpusobil skodu". Mam jeste nejaky finticky, treba kdyz te i vyfotej, ale timto stylem by to bylo na dlouho.

              0 0
              • obda  

                osobu, ktera parkovala znam, ale vyuziji prava nevypovidat nebot se jedna o osobu blizkou

                Jeste jednou: Je zbytecne rikat „jde o osobu blizkou“, nota bene pokud jsi to byl ty. Pravo nevypovidat mas i pokud jde o tebe. Takze poldum reknes, ze osobu znas a odmitas vypovidat. To, jestli jsi to byl ty nebo osoba blizka jim vubec neni potreba sdelovat.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Konecne nekdo kdo trochu premylsi:)

                  Stejny postup je uspesne aplikovatelny na boticku. Kdo bydli nekde na sidlisti kde neni mozne vecer zaparkovat, auta stoji vsude mozne uvita i posledni mistecko ktere je sice v krizovatce, ale porad na parkovisti… policajt se trochu rozciloval, ale smula:)

                  0 0
                  • obda  

                    No jo, kdyz oni ti urednici, novinari a politici neustale tvrdi, ze se lide „vymlouvaji na osobu blizkou“. Nekteri jsou jenom ignoranti, ale jini maji strach, ze kdyby se natvrdo napsalo „vyuzivaji sveho zakonneho prava nevypovidat“, tak uz jim nikdo nic nerekne. No a pak je zblbla i vetsina populace :(

                    0 0
                  • McBlacky  

                    nemyslím

                    Výňatek z § 17a zákona o obecní policii

                    (3) Technický prostředek k zabránění odjezdu vozidla se odstraní bez zbytečných průtahů po projednání přestupku v blokovém řízení, po zjištění totožnosti osoby, která vozidlo na místě ponechala, po provedení úkonů nezbytných ke zjištění totožnosti takové osoby nebo po uhrazení nákladů provozovatelem podle odstavce 5.

                    Přiložení a odstranění technického prostředku k zabránění odjezdu vozidla se provádí na náklady osoby, která vozidlo na místě ponechala, a nelze-li ji zjistit, na náklady provozovatele vozidla. Pokud došlo k přiložení technického prostředku k zabránění odjezdu vozidla v rozporu s odstavcem 1, uhrazené náklady musí být neprodleně vráceny tomu, kdo je vynaložil.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      kurna, ze b mi naposledy kdyz jsme si ty paragray cetl neco unicko…co kdyby mi tam to auto zaparkoval Stojan Jakotyc, muj kamarad z Rumunska..tka platim jenom manipulacni podnik za oddelani botky, ni?

                      0 0
                      • McBlacky  

                        cena za instalaci mechanického zabezpečení není dána závazně, určuje si ji každá obec sama (imho).

                        tím, že nahlásíš falešnou osobu se dopustíš křivé výpovědi a vzhledem k tomu, že budeš uveden na zápisu, je otázka zdali to riskovat. S velkou pravděpodobností to řešit nebudou, ale může se ti stát, že zrovna na to budou mít v Kotěhůlkách čas a pak nevím.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          O tom instalacnim poplatku vim..treba si zjistit dopredu co chces platit:)

                          Jinak teda pro nahlaseni te fiktivni osoby to chce koule ale protze jeji zjisteni by vyzadovalo vyvinout nejakou aktivitu, bude to na 99.9% odlozeno:)

                          0 0
                          • Mr.Data  

                            Na defensovi je doporuceni, kdyz uz ma nekdo koule, nahlasit tam Radka Johna (jeste kdyz byl ministrem). Usmevna predstava.

                            0 0
                • Mr.Data  

                  Pravda, vypadlo mi, zneni je ze bych zpusobil sobe ci osobe blizke, je to pak elegantnejsi jak pises. Nechytil jsem na co narazis.

                  0 0
          • Smazaný účet  

            „Jasně že vim kdo auto řídil. Můj kamarád Bruno Ližpič z Rumunska…“

            0 0
    • Martin  

      A.C.A.B.

      0 0
      • lusk  

        ;-)

        0 0
        • šimlos  

          Nějak nechápu tuhle debatu.Kde není značka že je povoleno parkování na chodníku, tak je tam automaticky zakázaný…Jestli se to někde toleruje nebo ne je asi jedno.Pokutu zaplať a hoď to za hlavu,zbytečně se nervuješ..Navíc jsi dostala předvolání a to je pak vždycky levnější než na místě.

          0 0
    • hovanec  

      S tímto nepochodíš. Parkovat na chdníku se nesmí. Pokuta je oprávněná. I když jsi nikomu nijak nepřekážela, tak to je důvod k pokutě. Kdybys překážela, tak tě rovnou odtáhli.

      0 0
      • ememem  

        u vas sa naozaj nesmi? u nas ak nechas na chodniku sirku 1.5m tak mozes. teraz to trocha dojebali tym ze to nesmi byt vna miestach kde je dopravne obmedzenie typu zakaz statia/zastavenia co ma samozrejme bohovsky suvis s podstatou veci a je dobre akurat tak na vyberanie pokut (do coho sa okamzite po schvaleni vrhli jak muchy na hovno kedze zaregistrovat podobnu zonu neni vobec jednoduche) ale inak ak ponechas uvedenu sirku tak mozes. u vas sa teda nesmie? len abych sa nahodou neosral ked pojdem do CR.

        0 0
        • Flegmatik  

          Ne, nesmí. Stačí jedno kolo na chodníku a už to je špatně.

          0 0
          • ememem  

            tak potom vobec nechapem o co zakladatelke tohoto threadu ide.

            0 0
            • Bafoon  

              asi tak…

              prostě by ráda neplatila protože bla bla bla :-)

              0 0
          • karliner  

            S dovětkem, že obrubník není součástí chodníku, takže na něm to kolo mít můžeš :-)

            0 0
    • jIrI___  

      Mrsknu to sem. Po dnešním zážitku s příslušníky jsem o litr lehčí kvůli tomu, že jsem měl na přední SPZ namrzlý sníh a byla nečitelná. Kdo by to byl v zimě čekal. Je totok normální nebo má snad člověk co 5 km stavět a okopávat ze značky námrazu? Takže bacha na to.

      0 0
      • MirosPikos  

        A řekl si, že před jízdou bylo všechno OK a že jedeš zrovna z hor?

        0 0
        • jIrI___  

          Tak jel jsem z vytápěné garáže po solené silnici (mokro), která plynule přecházela na břečku až jsem vjel do kopců, kde mrzlo a všechen ten sajrajt odchytaný od aut jedoucích přede mnou na předku zamrzl. Takže já v podstatě jel do hor, ne z hor :D

          0 0
      • Smazaný účet  

        Jeste ze je to nappsane tak rezignovane a jako informacni sdeleni, jinak bych ti sem dopsal neco jedovateho:)

        ale jinak kdzy mi das litr, tak ti jednou tydne prijdu SPZ vopucovat kartackem:)

        0 0
      • MUSA  

        Pokud si jel v době kdy sněžilo a na rz to namrzalo, tak by Tě měli pouze upozornit o přestupku a ne hned flastrovat.

        Je to pouze o orgánu, každý se zachová jinak (vlastní zkušenost).

        0 0
      • se-se  

        Já bych se asi bránil ve správním řízení – už z principu, protože téměř jistě v právu nebyli

        0 0
        • jIrI___  

          To bych ohrál, zbytečné komplikace a starosti pro mě. A co jsem o tom tak různě pročítal, tak byli v právu.

          0 0
          • pepek  

            Ty máš s těma polišama furt problém. Jestli ty je nějak neprovokuješ. Jezdíš podle předpisů jak důchodce a stejně tě jebou. To je peklo.

            0 0
            • Kubiczech  

              Je to totiž značně podezřelý, tak si dávají bacha… (: Na mladým Schumacherovi nic divnýho není.

              0 0
            • jIrI___  

              Jak furt? 2× mi zachránili krk před pleškama a 2× dělali svou práci na silnicích. Takže je to šul nul. 2 pokuty na kole nepočítám, ty byly oprávněné :)

              0 0
      • JSt  

        ty nemas vyhrivany stitek pod spz?

        0 0
      • vasek80  

        Osobně bych také nesouhlasil. U přestupkové komise by se to dalo celkem snadno olhat. Nejprve bych si počkal kolik mi pošlou pokutu ve zkráceným řízení a pak bych se případně odvolal a v řádném řízení bránil. Litr je nesmyslně moc.

        0 0
    • cabbage  

      Po přečtení tohoto threadu je mi jasné, proč bylo pražské gestapo zavaleno udáními a navíc tu mnozí zapomněli na materiální aspekt přestupku, který zjevně nebyl naplněn.

      0 0
    • MUSA  

      Poraďte, jak se zachovat, když vidím Měšťáky nebo Státňáky, že za jizdy bez majáků nemají pásy, telefonují, nedávají blinkr, špatně parkují, jedou více než je povolená rychlost, …

      Jsou to přece jen lidi co mají dohlížet na bezpečnost a pořádek a oni sami to porušují.

      0 0
      • Smazaný účet  

        snad jenom pri tom spatnem parkovani bys na ne mohla (jako na nejake auto) zavolat poradniky at s tim neco udelaj…

        nedani blinkri…to leda se nechat nabourat a mit to nhrane na kemere…jizda bez pasu…muzes fotit jak zesila, stezovat si, ale na saskarnach ruka ruku meje…

        0 0
      • vasek80  

        Státní ani městská policie nemusí být za jízdy připoutáni a mohou používat dorozumívací zařízení včetně telefonu.

        0 0
    • Kamikaze 591  

      Chci se Vás zeptat. U nás je sněhu pomálu, teda tady dole, takže cesty jsou často suché, nebo jen mokré. Když vyjedu na skůtru, a stavěli by mě policajti a chtěli po mě zimní gumy, je tohle vůbec možné? Tuším že se na motorky ani zimní gumy nedělají. Oponovat gumama univerzálníma?

      Neprobírejme otázku bezpečnosti, samozřejmě nejezdím když je pod nulou a je to mokré atd… Na skůtru jsem se jednou vymáznul a stačilo mi, takže si dávám pozor.

      0 0
    • Roman  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • John Tequila Lemon  

      Cau :-) … ses vtipna … stojis na chodniku, kde se to nesmi a divis se :-). Fizlove proste jedou podle predpisu a moc je nezajima. Ja jsem dostal zento tyden predvolani jen proto, ze mi jedno zadni kolo stalo pulkou na trave a mezi silnici a travou je obrubnik asi tak 5cm a nevycniva takze ani nevis ze to prejedes … Ale pokud clovek na fizlarnu dojde, vyslechne si jaky je pako, uzna ze je pako, ze to bylo vylozene z nerozvahy … tak jsem odesel se 100,–Kc … proste se melo stat pouze na silnici, fizlove postupuji podle internihoi doporuceni pro danou oblast (jak se pan starosta vyspal) … takze co … to je proste zivot v zivilizaci … A navic to co jsem mel za okynkem, to bylo vtipne napsany … mam to vyfoceny, dam to behem dne na muj blog … muzes se zasmat … http://www.johntequilalemon.blogspot.com/

      0 0
    • chyna.cz  

      Tak jak hoši, parkoval jsem jako stříbrné vozidlo na první fotografii. po návštěvě MPČ jsem řekl, že nejsem vědom, že bych stál někde na chodníku, že to vpadalo celé jako jedno parkoviště, dále se se mnou nebavil a předal dál k řešení přestupkové komise…

      0 0
      • embi  

        Nic nedělej, počkej co přijde.

        0 0
      • Smazaný účet  

        ne, nevypadá to jako parkoviště, obrubník jasně ukazuje hranici chodníku…takže je MP v právu. že by se s tebou měl bavit znamená co? říct ti, že tě chápe a přestupek odpustit? kdyby to tak udělali u všech, ztatí zákony/předpi­sy/pravidla smysl. a když někomu odpustí a někomu ne, ti, kterým odpuštěno nebude, si budou (naprosto oprávněně) stěžovat na protekcionalismus a diskriminaci

        0 0
        • mr.ricardo  

          navíc je tam značka, já bych tam teda auto nepostavil

          0 0
          • Georrge  

            Kterou značku myslíš? Ten zákaz stání platí až za tou značkou. Ale pak je tam ještě značka parkoviště a je u ní celkem jasně vidět, jakou plochu vymezuje a ty chodníky tam už nepatří.

            0 0
      • bodlak2  

        to je u Bohemky ?

        0 0
        • chyna.cz  

          je. teď jsem koukal ještě n ktastr a není to součástí pokračujícího chodníku, ale parkoviště-areálu před bohemkou

          0 0
      • Georrge  

        Ať už vědomě či nevědomě, prostě jsi stál blbě. Můžeš to policajtovi říct (slušně), možná ti dá nižší sazbu, ale to je tak všechno. Někdy je lepší těch pár stovek zaplatit a poučit se, než vymýšlet blbosti a komplikovat si život.

        0 0
        • jIrI___  

          Kdo chce kam… Ostatně snaha o obcházení všemožných zákonů a hledání možných i nemožných kliček, hlavně neuznat svou chybu, to je takový ten český národní sport :-)

          0 0
          • Georrge  

            Asi tak… stát tam kde se nesmí, to jo, ale jak ti policajt dá pokutu tak najednou jde o šikanu, buzeraci a podobně.

            0 0
      • Tom-T45  

        No jo, vydlážděná plocha široká odhadem 5 metrů s nájezdovým obrubníkem, barevně odlišená od probíhajícího chodníku, na které evidentně běžně parkují auta, aniž by kohokoli omezovala. Když policajt prohlásí že to je chodník, tak je to prostě chodník a hotovo a kdo by o tom chtěl polemizovat, tak je anarchista a měl by dostat obuchem.

        Teď vážně: Na projednání přestupku bych se vybavil výpisem z katastru, fotkama z Google a Seznamu, kde je opravdu vidět, že tam auta běžně stojí a velmi slušně a zdvořile bych zkusil vysvětlit, že to vypadalo jako pokračování navazujícího parkoviště. Pokud to dopadne nějakou symbolickou pokutou a nechceš s tím ztrácet čas, tak zaplatit a neřešit. Pokud pokuta nebude symbolická a máš chuť, čas, vědomosti a prostředky, aby ses mohl hádat s úředníky, tak se odvolat a trvat na své nevině. Dopadnout to může jakkoli, ale hlavně bych to nebral jako boj za svou pravdu, ale jako samostudium pro případné budoucí konflikty se státní správou.

        0 0
        • Rowdy  

          Pojem chodníku

          Pro samostudenty práva na sebeobranu před zhůvěřilou státní správou:

          Podle § 53 silničního zákona mohou chodník až na výjimky užívat pouze chodci. Přitom „chodník“ není v žádném právním předpise definován a je tedy nutno vycházet z jeho významu v obecné řeči. Pro určení, zda se v konkrétním případě jedná o chodník, nemůže být proto určující ani údaj o způsobu využití pozemku v katastru nemovitostí (který je nadto právně nezávazný), ani obsah pasportu místních komunikací obce, neboť v něm jsou povinně vedeny pouze jednotlivé místní komunikace, zatímco chodník může být též součástí místní či účelové komunikace nebo samostatnou účelovou komunikací. Rozhodující je tudíž pouze faktický stav na místě.

          0 0
        • chyna.cz  

          však já na MPČR přišel s tím, že bych to od nich chtěl vysvětlit, proč je ten,,chodník" neoznačený žlutou čarou jako hned vedle, že sem si neuvědomil, že by to mohl být chodník a zaplatil bych pokutu, jenže pan policista se jen zeptal, jestli vím co jsem spáchal a já , že sem ten den stál na mnoha místech a papírku si všimnul, až když sem byl na cestě domů, žádný poučení, žádný vysvětlení, prostě se se mnou odmítl bavit a ukončil rozhovor. přitom sem těch pár stovek měl sebou a chtěl to zaplatit.

          0 0
          • oberleutnant Weiss  

            Tak jsem se rozhodl zjistit, co že to vlastně je to MPČR, a první dvě strany odkazů byly na Muzeum přírody Český ráj – to se pak ale nedivím, že se tam s tebou nechtěli bavit o žluté čáře u chodníku, i když tam byl zrovna z nějakého důvodu jakýsi pan policista…;-)

            0 0
          • embi  

            S policajtem se nebavime a už vůbec ne s měšťákem. Každopádně teď už je to imho prohrané, jelikož jsi se přiznal. Správní řízení nemá tudíž cenu (pokud teda nechceš cíleně prodělat úředníkům práci). I když je šance, že se na to vykašlou.

            0 0
          • Tom-T45  

            Jen mě napadá, na tom papírku nebylo napsané, kde a kdy se přestupek stal? Nějaký zápis z podání vysvětlení existuje?

            0 0
        • Georrge  

          To že se tam dá najet neznamená, že se tam může stát, tečka. To že někde stojí mimo parkoviště ostatní taky neznamená, že si tam můžeš beztrestně stát. Jo a nerozhoduje policajt, jestli to je nebo není parkoviště, o tom rozhoduje správce či majitel toho chodníku a pokud tam auta nechce, tak tam prostě nemáš co parkovat.

          Já to taky občas hodím na místo, kde se nesmí parkovat a přitom nikoho neomezuju. Ale jak mi přijde pokuta, tak prostě zaplatím.

          Jo a pokud tě někdo napráší, že stojíš mimo parkoviště, tak policajt MUSÍ přijet a dát ti pokutu, ačkoli by to třeba sám toleroval.

          0 0
          • Tom-T45  

            A jak mám poznat že se tam nesmí stát? Osobně bych zrovna tenhle případ vyhodnotil jako místo, kde zaparkovat můžu. Policajt maximálně musí přijet, ale jak to vyřeší na místě je na jeho uvážení.

            0 0
            • Smazaný účet  

              v tomto případě strážník MP, nikoliv policista ;-)

              a strážník nemá uvažovat. má aplikovat zákony a dané prováděcí předpisy, na jeho úvaze to fakt není…

              0 0
              • Tom-T45  

                Jasně, myslel jsem to tak, že na místě zhodnotí, jestli se přestupek vůbec stal, případně za jakých okolností, a pokud ano, tak může rozhodnout o způsobu řešení – domluvou, pokuta malá, pokuta velká, hmaty a chvaty, atd.

                0 0
                • Georrge  

                  Tady jsi měl spíš smůlu na shodu blbých okolností – ne úplně zřejmé oddělení parkoviště a policajt, který se nechce bavit. To je pak na prd. Já mám na policajty docela štěstí, často pokecají a občas hodí i nějakou radu, na co si dávat pozor.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Tak teď už jsi si určitě přečetl moudrou radu o kousek výš a příště už se s policajtem bavit nebudeš :-D

                    0 0
            • plzakj  

              Tak ve vyhlasce je pomerne jasne napsano, ze smis stat pouze “na okraji pozemní komunikace”. Takze zalezi, kde v tom miste vede pozemni komunikace.

              0 0
            • Georrge  

              Musíš koukat. To že tam stojí auta ještě neznamená, že se tam může stát, sám jsem si to už párkrát ověřil. Třeba i v zahraničí jsem to hodil mezi ostatní stojící auta a když jsem se za chvíli vrátil, všichni měli na okně tiket za 50 eur. Tak jsem popošel, koukl na cedule a zjistil, že se tam stát nesmí a domorodci to asi mají u ******. A i tady je to parkoviště označené.

              0 0
            • Rowdy  

              Přečti si ten judikát, co jsem ti postoval. Poněkud se dotýká problematiky chodníku. Celkem jistě se z toho dá dovodit, kam by spěl případný pokus si myslet, že tam mohl parkovat. Skončil by stejně jako ta expertka z toho judikátu.

              Policajt přijet musí, ale řešení není na jeho uvážení. On se musí držet zákona. Domluva aktuálně neexistuje. Musí z toho udělat zápis atd. Tedy strážník postupoval zcela korektně. Že se s úřední osobou nemáš bavit jako s kamarádem, to by se mělo učit na základní škole. Úředník musí postupovat podle závazných pravidel. Což on udělal. Zeptal se, zda provinilec ví. On myslel, že mlžením něco dokáže. Takže to dál neřešil. On tam není od toho, aby lidem vysvětloval dopady jednání.

              0 0
              •  

                bych řekl že domluva existuje https://hradec.rozhlas.cz/…adci-7715322

                0 0
              • Tom-T45  

                Celé to číst nebudu, zas tak to pro mě důležité není. Ale „Rozhodující je tudíž pouze faktický stav na místě“ – to je to o co jde. Vypadá to jako parkoviště, parkují na tom auta, tak to bude buď parkoviště, nebo lapák pro vylepšení statistik místní MP.

                Nevíme co se přesně stalo, máme pouze subjektivní popis od tazatele, nicméně odmítnutí výpovědi, nebo požádat o vysvětlení, co udělal špatně je snad základní právo každého člověka. To jako měl s čepicí v ruce všechno odkývat?

                0 0
                • BabbaJagga  

                  MOŽNÁ to vypadá jako parkoviště, zcela URČITĚ tam parkovala i jiná auta, ale nějak tam nevidím dopravní značku nebo jinou ceduli, ze které by bylo zřejmé, že je to plocha určená k parkování.

                  0 0
      •  

        jasná pokuta, tady s tebou se nikdo dohadovat nebude a přestupková dá vyšší pokutu než na místě byla udělena

        0 0
        • ELx  

          Já teda nejsem odborník na dopravní stavby, ale neměla by být nějaká minimální výška obrubníku oddělující chodník a parkoviště?

          Bez výčitek bych tam taky klidně zaparkoval…

          0 0
          • Smazaný účet  

            v bývalém bydlišti to bylo odděleno pouze barvou dlažby. bez výškového rozdílu, aby se dalo v případě potřeby (stěhování) zajet ke vchodu, nebo pro záchranné složky. bohužel na rozum a slušnost se nedá spoléhat, takže bylo nutno vše vyčárat žlutou.

            0 0
    • CzechJoker  

      Postup strážníka je zcela v pořádku. Možná, kdybys svoji chybu přiznala a podala nějaké rozumné vysvětlení, bylo by to bez pokuty, ale takhle – kdo chce kam…

      Druhá část stížnosti je irelevantní: neřeš ostatní, řeš sebe.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.