• krokus

    Bolí mě levá noha na zadní straně, těsně nad ohybem kolena. Nazval jsem vlákno Podkolenní šlacha, třeba je ale příčinou problému nějaký svalový úpon – nevím. Bolí to většinou v místě, o kterém jsem psal, někdy ale cítím bolest i výš nebo naopak níž.

    Dost mě to bolí při ježdění na kole, dokonce bych řekl, že kolo bude příčinou. A pak taky asi to, že mám podkolenní šlachy opravdu hodně zkrácené. Zvláštní je, že mě ta noha pořádně rozbolela teď, kdy na kole tolik nejezdím – v létě jsem jezdil a šlo to. Mažu to Dolgitem, ale zlepšení nepozoruju.

    Co s tím? Protahovat, neprotahovat? Nezdit, nejezdit? Mazat, nemazat? V létě jsem si dal pauzu od kola na 14 dní (byl jsem u moře), ale asi to nepomohlo.

    0 0
    • stařík  

      Taky to může být vnitřní meniskus, ač se laicky zdá, že bolest je z „šlachy“ na povrchu. Odborník bystrým okem a umným chvatem to pozná. Na meniskus je krátkodobě obstřik, dálejen ASK.

      0 0
      • krokus  

        Nevím, jestli jsem to dobře popsal. Bolí mě to spíš jakoby na konci zadního stehenního svalu, skoro až na úrovni kolena (v ohybu). Kdyby to byl meniskus, bolelo by to vepředu, ne?

        0 0
    • krokus  

      Ta bolest má centrum zhruba tady. (Svou fotku jsem sem dávat nechtěl:-)

      0 0
    • JarryC  

      Je to tedy neuvěřitelné, ale mám úplně stejný problém a také na levé noze.Pochodil jsem několik doktorů(spíš felčarů) ortopedka mě dala do kolene injekci a tím to pro ni skončilo.Nepo­mohla.Zkouším to mazat vším možným, a nic nepomáhá.Opravdu zvláštní je,že pokud jezdím pravidelně na kole,tak nebolí nic.

      0 0
      • krokus  

        Může to být toto ? Nadávám si, že jsem celý život kašlal na protahování.

        0 0
        • šlapatko  

          Taky jsem lemra líná a moc se neprotahuju, ale po pár rocích co najíždím okolo 10000km začínám mít problémy.Někdy mám problém ohnout se více než pod kolena:-( Začal jsem se lehce protahovat a už se dostanu ke kotníkům.Musím v tomhle přidat, nebo budu za pár let krypl.

          0 0
      • šlapatko  

        A vo tom to je:-D Taky mě to někdy pozlobí, jsem lehce skrácený.Není li to nic horšího, stačí se trochu protahovat a nedávat si takové zátěže.Jezdi víc kadenčně.Je to nejspíš natažený vaz.

        0 0
        • krokus  

          Mohlo k tomu přispět i to, že jsem měl trochu výš sedlo?

          0 0
          • šlapatko  

            I tohle může pomoct.Nadstavit posed, to je dálší kapitola a otázka snad několika let.Já ho už mám a jsem spokojený:-)

            0 0
            • Hedus  

              Trochu to znám také, pomůže mi změna posedu většinou o něco výš.

              0 0
              • krokus  

                Zajímavé, čekal bych, že tím se to spíš zhorší.

                0 0
                • Hedus  

                  Můj subjektivní pocit a praxe :)

                  0 0
                • funkatron  

                  mna tiez bolia kolena viac, ked mam sedlo vyssie

                  ked je nizsie, kolena nebolia

                  takze asi u kazdeho inac

                  0 0
                • MlokCZ  

                  To je individuální. Mě vyjímečně (tak jednou do roka se to ozve a hned po odpočinku přejde) zlobí stejný problém a to teď vozím sedlo spíše dost vysoko. Výše než dle uvedeného pravidla.

                  Mám to přesně tak, že při testu šlapání patami, tak nohu už zcela propnu, pořád ale těsně před hraní, abych se při šlapání patami musel na sedle přesýpat.

                  Při normálním šlapáním tedy noha v dolní úvrati pokrčená, ale ne nijak moc.

                  Také je to dané tím, že to mám u pravé a levé nohy jinak. Potřebuji mít výrazně jinak nastavený úhel kufru a to má za následek, že levou nohu krčím při šlapání nepatrně více i když nohy mám stejně dlouhé (tím natočením kufru to má jedna noha lehce kratší na vzdálenost k sedlu).

                  Kdysi jsem vozil sedlo o trošku níže a ten problém se ozýval mnohem častěji a to i přesto, že jsem najezdil méně kilometrů než teď. Tedy v mojem případě je lepší sedlo výše (ono se mi tak i lépe subjektivně šlape).

                  0 0
          • pepino  

            Tak mě v tomhle místě bolí, když mám sedlo níž (tímto vzdávám hold jezdcům s koleny u brady:))

            0 0
    • pavlik6022  

      jedna z příčin tvých potíží může být i tendovaginitida

      tendovaginitida – zánět šlachy a jejího pouzdra. Probíhá akutně či chronicky, projevuje se bolestí, otokem, poruchou funkce, někdy též lupáním při pohybu. Kromě hnisavých zánětů sem patří záněty revmatického původu. Léčí se znehybněním příslušné části končetiny a léky podle původu zánětu antibiotika, protizánětlivé léky. Tendovaginitis crepitans je provázena krepitací patrnou při pohmatu šlachy během pohybu. Vzniká třením zduřelé šlachy a pouzdra. Srov. tendinitida tendo; lat. vagina pochva, zde šlachová; -itida

      „tady“:

      http://leccos.com/…dovaginitida je výklad dle Ottova naučného slovníku.Zmiňuje se tu hlavně o problémech lokalizovaných na horních končetinách, ale ze své praxe vím že tendovaginitis může postihnout šlachu kdekoli na těle

      0 0
      • krokus  

        Hm, pěkné. Když jsem si poprvé přečetl ten název, myslel jsem, že to má co dělat s vagínou.

        0 0
    • Premik  

      tohle místo mě letos začalo pobolívat po přechodu na nové sedlo. Zjistil jsem pak, že díky větší výšce nového sedla jsem si cca o 1cm zvedl posed. Když jsem o ten 1cm sedlovku snížil, problémy přestaly.

      Můj soukromý a nezávazný tip: lehce snížit posed, nic to nestojí a třeba to zabere.

      0 0
      • krokus  

        Je pravda, že ty problémy začaly, nebo se přinejmenším vystupňovaly, když jsem si trochu zvýšil sedlo. Půjde zase dolů – jenom jestil už není pozdě.

        0 0
        • chaler  

          Skus to s tím sedlem, ale taky se protahuj je to nejlepší prevence a zabere to pár chvil a nohy potom i víc vydrží

          0 0
    • kihsleek  

      Tipnul bych to na to sedlo o trochu výš. Taky mě to občas pobolívá, ale stačí snížit o cca. půl cm a je klid.

      0 0
    • mrozu  

      Mně zas pichá v kolenech z boku a zepředu, dřív jsem běhal a ke konci to bylo utrpení, po delším závodě jsem nemoh i několik týdnů chodit, tak jsem s tím seknul a věnuju se zas kolu, kde se to projeví jen občas a když už, tak v mnohem menší intenzitě. Chodil jsem s tím na rehabilitace, cvičení, elektrošoky, vodní masáže a všechno celkem k hownu. Jinej doktor mi říkal, že to může mít souvislost s plochýma nohama (který já mám, to tipnul sám), ale doporučení bylo udělat si speciální vložku do bot za x tisíc u nějaký firmy… ale když jsem viděl jejich letáky plný pravopisných chyb, tak jsem se na to vykašlal a zůstal u léčení Plzeňským Prazdrojem :)

      0 0
      • funkatron  

        ja som bol na tom rovnako minuly rok

        potom som isiel k tomuto panovi (nakolko lekari ani lieky nepomahali) a odvtedy ma akoby zazrakom prestali kolena boliet nemam problem bezat dole kopcom pol hodinu

        http://jasica.sk/corobime.htm

        0 0
    • geondra  

      Mě to taky bolí, ale na pravé noze, vnější šlacha :-)

      Pozoruji to od asi 15 let, nejdřív při plavání (prsa). Bolí to jen občas, další den po výkonu to zase přejde a je klid než se to zase jednou někdy ozve…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.