• mm

    Ahoj, pouzivate nekdo nejake doplnky stravy pro vyzivu kloubu, chrupavek, slach …?

    0 0
    • MartinXC  

      Ano, vařené nebo pečené vepřové koleno 1× měsíčně :-)

      0 0
      • mm  

        No kolagenu to obsahuje asi dost, bohuzel po prvnim kousnuti bych se poblil :)

        0 0
        • MartinXC  

          Tak to tě lituju. Jinak si stejné látky můžeš koupit cca 100× dražší v nějakých prášcích a geladrincích :-) Nebo dětské gumové medvídky (ale když jich dáš 4 sáčky, tak se z nich pos…š)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Je to vyzkouseny? Myslim jako ze presne 4. To by mohlo nahradit treba i Gutalax :))

            0 0
            • Man  

              Pocet si kazdy musi odskusat sam. Niekomu to zabera este skor :-)

              0 0
    • tjuren  

      MartinXC mne vzal odpoved z klavesnice. Klouby , tedy chrupavky, pouzdra, vazivo a slachy maji velmi pomaly metabolismus. Proto je dulezity myslet na ne preventivne. Obecne si myslim, ze cyklistika je spis sport, kde klouby moc netrpi (vzdyt se doporucuje jako rehabilitace) a spis si muzes ublizit pri nejakym padu nebo prochladnuti. Je pravda, ze pokud je clovek profesional a jezdi 30 litru rocne tak je to o necem jinym, ale takovej clovek ma svoje zazemi a nepta se na netu. Co hrozi tak je zkracovani vaziva, ale tomu se venujou snad vsechny cyklocasopisy.
      To veprovy koleno urcite bude stacit.

      0 0
      • Radek Broz  

        Taky zalezi, co kdo jezdi moje klouby trpi az az.

        0 0
        • cabbage  

          hm, to bude nespravnym pouzivanim:)

          0 0
        • mm  

          A to ti to nevadi? nijak to neresis? nebo si smirenej s tim ze s vozickem je taky sranda? :)

          0 0
          • Radek Broz  

            Sice netusim, co to ma spolecnyho s vozickem, ale na prvni 2 otazky odpovim. Obcas ruzny vyzivy jim, ale nedokazu presne rict, nakolik to pomaha (Kdyz to treba beru po sezone, tak soucasne min jezdim, takze se stav crupavek zlepsi i tak. Nikdy nemam srovnani za stejne obdobi, jak bych na tom byl, kdybych to nebral.) Nejaky pozitivni ucinek to ale podle me ma a treba bracha tvrdi, ze mu to pomaha hodne (jeho klouby byly v dobe, kdy k biku jeste hral zavodne basket, v mnohem horsim stavu, nez kdy byly moje).

            0 0
            • mm  

              No s vozikem invalidnim. A konkretne jis jake doplnky?

              0 0
              • Radek Broz  

                Ze s invalidnim jsem pochopil, ale porad nevim, jak to s tim souvisi. Z mych zkusenosti Geladrink a GelaActiv jsou k nicemu, mozna trochu pomaha Proenzi3.

                0 0
    • ihik  

      Zkoušel jsem něco brát po jednom pádu, kdy jsem nějak zůstal zamotanej do kola cejtil jsem, že mám něco s vazivem nebo šlachami v koleni (prostě to do krajních poloh nebylo ono, ale vzhledem k tomu, že chodit šlo, doktora jsem typicky zavrhnul). Těžko říct, jestli mi to pomohlo při hojení, dost dobře nevím, jestli by se to srovnalo bez těch bobulí dřív, ale placebo efekt byl super… Ale pokud člověk normálně jezdí, jak psal tjuren, a nemá zranění nebo problémy, myslím, že nic takového není nutné. Radši si kup oblíbený jon?ák nebo něco na regeneraci…

      0 0
      • mm  

        Praveze mam docela domlaceny kolena, pri chuzi do schodu to zrovna nejni ono. taky zapesti po dopadech…, kotniky. no snad krome obliceje mam nak poskozeny uplne vsechno

        0 0
        • tbc  

          take bolesti v kolenach som mal skuor z prechladnutia ako z opotrebovania. to pomaha drzat to v teple + analgeticke/pri­tizapalove masti… to ti napise kazdy ortoped… pripadne rehabilitacie…

          0 0
    • RomanP  

      Já jo. Docela mě občas pobolívá koleno a tak jsem se proto rozhodl zkusit změnu. Beru Gelatinu+ a nějaký lehce protizánětlivý výtažek z mušlí Grunlipp Muschel. Vždycky se složitě srovnává, jakej by byl stav, kdyby to člověk nejedl. Protože ale jsou regenerační procesy pomalý, zkouším to jíst právě přes zimu, kdy až na vyjímky nejezdím.

      0 0
      • vasek  

        Jo, já mam taky potíže s kolenem a beru 3 měsíce v roce většinou v zimě – jaro. Nějakej přípravek.Minulej rok jsem zkoušel proenzi3 – obsahuje dost látek. Letos jsem našel orthoprim – nedávno uvedený na trh. Obsahuje podobné množství jako proenzi, ale stojí kolem 180kč. Nevim jestli je to pouze placebo nebo to má skutečně vliv.Já žiju v přesvědčení, že to smysl má.

        0 0
        • mm  

          za tech 180 je baleni na 3mesice?

          0 0
          • RomanP  

            To nevím, ale moje Gelatina+ stojí myslím přes 400 a to druhý takytak. První je myslím na tři měsíce a druhý (co doporučujou jíst souběžně) vydrží dva.

            0 0
          • vasek  

            1 balení = 1 měsíc

            0 0
    • tjuren  

      Myslim mm, že pokud máš opakovaně úrazy kolen, zápěstí, atd. tak je to o něčem jiným. Bylo by hezký, kdyby na to pomohla výživa, ale ta pomáhá hojení jen částečně. Pokud máš vyváženou stravu, tak toho přes výživu děláš dost. Spíš si pomalu hledej nějakýho ortopeda co tě pořádně vyšetří a poradí určitě nejlíp (pokud bude dobrej).

      0 0
      • robin!1  

        Loni na jaře jsem u jednoho dobrého ortopeda byl a ten mi doporučil Mobilin v sáčcích ( 20dávek- 20dní ) cena 220,–. člověk tomu musí hlavně věřit, protože druhý ortoped na rehabce mi tvrdil, že do chrupavky stejně nic nedostanu a že je to všechno k ničenu. Ale asi mi pomohlo a kolena drží. ?uk, ?uk

        0 0
    • tm  

      Muj pan dochtor doporucil tlacenku, sulc, veprovy koleno a gumovy medvidky. Ve srovnani s praskama je to skoro zadarmo a este to chutna. Prasky na klouby mej stejnej efekt jako vitamin C, tzn. ze prebytecny se stejne vylouci a u prasku to navic este odskace zaludek.

      0 0
      • MartinXC  

        Ještě ti měl říct, že to nesmíš přehnat a přibrat 25kg v rámci léčby uzeným kolenem :-). Pro rekonvalescenci kloubů je docela kritická váha (tedy zátěž kloubů). Řadě nad-centů pomůže, když se dostanou do docentní kategorie.

        0 0
        • mm  

          no pri sve vaze bych musel jist nekolik kolen denne a prokladat medvidkama, abych se k te kriticke vaze aspon priblizil :-)

          0 0
    • norman  

      Podle seriozních medicínských studií nepřesahuje účinnost ani reklamami propagovaných superprášků typu GS Condro účinnost placeba. Tak nač se potom vůbec zabývat nějakými kolageny jinde, než v tlačence.

      0 0
    • Cllaude  

      Jedina skutečně klinicky oveř. preparat je Condrosulf (nebo Condrosulf Forte) = je na předpis. Zbytek jsou komerční preparaty a jejich účinnost je nižší. Sám ho beru už rel. dlouho a pomáhá… C

      0 0
      • Pá-dlista1  

        To zni jako veta co s obmenou nazvu pouzivaji vsechny placebo preparaty :)

        0 0
        • Cllaude  

          to je sice fakt, ale zasadni rozdil je v tom ze condrsulf je LEK a ostatni geladrinky a gelmdely a buhvi co jeste so potravni doplnky, z cehoz vyplyvaji uplne jiny podminky pro uvedeni na trh… to pochopitelne nezajistuje ze to bude vzdy a vsude fungovat… C

          0 0
          • Man  

            Nerob si iluzie o zivote. Liek je to, co sa dostane do Liekoveho poriadku alebo ako sa to vola. Ostatni tie iste veci predavaju ako doplnok vyzivy, pretoze mali malo penazi na uplatky.

            0 0
            • Cllaude  

              ..no možná, ale furt je to něco jinýhe, něž když to nějakej číňan upatlá doma v garáži..

              0 0
            • McBlacky  

              no ono ten lék musíš testovat několik let a to vyjde na hromadu peněz, potravní doplnky se testovat nemusí :) a hlavně jak už bylo řečeno úplatky za vědecké zprávy, reg. poplatky…

              0 0
      • Smazaný účet  

        Jo, ten mi předepsal ortoped. Taky na prd. :o)

        0 0
    • yuvaa  

      tie pripravky pomozu mozno v v prvej faze ochorenia alebo opotrebovania klbovej chrupavky, aj to len pri dlhodobejsom uzivani, v ziadnom pripade vo vyssich stadiach alebo po uraze okrem toho su dost drahe a dostupnost ucinnych latok z nich na miesto urcenia v organizme je velmi sporna nehovorim ze tie latky nie su ucinne na regeneraciu chrupavky, ale jediny isty sposob by bolo injekcne podanie priamo do klbu preto v ich uzivani velky vyznam nevidim

      0 0
    • jihra  

      Já jsem si kdysi na lyžích pochroumal koleno a mám tam trošku vyloupnutou tu výstelku kloubu. Sem tam to cítím. Doktor mi na to doporučil Gelmodel a zdá se, že to opravdu funguje. Pokud už člověk má nějaký problém, tak to chce baštit preventivně, ne až mě to začne bolet. Já si dám tak 2× ročně dvouměsiční „léčebnou kůru“ a prozatím to s tím kolenem jde.

      0 0
      • 4fitness  

        Stravou se to dá řešit – prevence – vařeným kolenem vepřovým a pod. Tlačenka je taky samá voda. Haribo medvídci jen cca 1% kolagenu

        1.Kloubní přípravky: Účinkují, ale nespasí. Nejlepší je Ortoprim, ale v lékárně nekoupíš – musíš objednat. Nejlepší je svou silou a poměrem cena/účinek. Ostatní je dost zlodějina.

        2. alternativa: Vyrábím taky Kloubní přípravek. Poměr cena/účinek je ještě lepší. Nebo něco od nás namíchat na přání třeba hydrolyzovaný kolagen, Glukosaminhydrochlo­rid. www.4fitness.cz

        PS: při zranění brát tak 2násobné dávky. Říkají ortopedi.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.