• alesmelka

    Zdravím všechny,

    určitě se toto tma zde dost probíralo, ale špatně se mi v tom orientuje :-) Poradíte mi prosím kvalitní pláště na crossové kolo. Za dva měsíce jsem najel něco okolo 800 km, silnice lesní cesty kmení i hlína, polnice šotolina a pod… Je něco co by jste mi doporučili nebo naopak co vůbec? Případně nepohrdnu ani nějakým odkazem na obchod či eshop, kde lze nakoupit za přijatelné ceny :-)

    Díky Aleš

    0 0
    • petrun  

      Do lesa a na pole bych já osobně volil tyto:

      http://www.tandem-bike.cz/…race-29×1–85

      0 0
    • t29  

      Osobní zkušenost: Schwalbe Smart Sam, na denní dojíždění do práce v dešti, sněhu, bahně + občasné ježdění po lese a objevování nových cest, jsou sice pomalejší, ale celkem vedou stopu a zabírají i na ujetém sněhu. Za necelé dva roky cca 3500 km, zadní plášť už ztrácí vzorek, přední je tak v půlce vzorku. Měl jsem v obchodě v ruce Smart Samy a Land Cruisery a Land Cruiser mi přišel jako moc asfaltově zaměřený.

      Na silniční ježdění mám zatím Continental Contact – projedu s tím (s trochou opatrnosti) cokoli, ale tyhle pláště patří na asfalt, v terénu nejsou moc jisté, nemají čím zabrat a mají tvrdou směs. Zadní plášť zvládl zatím 4500 km asfaltového ježdění a ještě tak 2000 mu dávám, než vzorek zmizí. Přední vydrží určitě hodně přes 10000 km.

      Doporučované jsou Ritchey Speedmax nebo Continental Double Fighter, s nima jsem se zatím nepotkal. Taky by možná stálo za to zkusit Schwalbe Racing Ralph v trekingové variantě nebo nějaké cyklokrosové pláště.

      0 0
      • Vsara  

        Skvěle, našla jsem starší diskusi.

        Ano Na cross nd chodníky, silnice udusané lesní cesty i semo tamo skrz les se mi zatím nejlépe osvědčilo Schwalbe Smart Sam. Kupuji trochu širší – 42–622. Leč … nemohu je nikde sehnat. Pokud už někda na SmatSam narazím, je to ta užší verze 38.

        Nemám porovnání. Nevím, zda jsem tak moc spokojena, protože je to zatím prví a jediný typ širšího pláště, který jsem ozkoušela.

        Prosím – dá se usoudit, že bude mít stejné vlastnosti 38–622 i 42–622 ?????

        Máte někdo zkušenost s posíláním plášťu poštou? Na netu se totiž sehnat dají. To posílájí v nějaké velké krabici? Nebo jen tak volně?

        0 0
        • t29  

          zasílání poštou – z netu nakupuju běžně. Pokud mají pláště kevlarovou patku, jsou složené v úhledném balíčku v malé krabici, pokud mají drátovou patku, přijde někdy velká krabice, někdy plášť smotají do přeložené osmičky (a pak že drátová patka nejde skládat :) Zásilky běžně do dvou dnů až týdne doma.

          rozdíl 37–622 vs. 42–622 – zatím nemůžu posoudit. Osobně po sjetí nynějších 42–622 nasadím vzadu 37–622 jen proto, že 42–622 mi sotva proleze pod blatníkem (starý rám, v zadní stavbě málo místa).

          0 0
    • dancing dog  

      Na crosse, na kterym jsem dřív hodně jezdil, doporučuju Ritchey Speedmax, běžnější jsou 35mm šíře, ale daj se sehnat i 40 mm, což by u Tebe asi bylo lepší. Anebo pláště na 29 MTB, podobně jako ty výše jmenované, já mám volný jedny Schwalbe Smart Sam , myslím 1.9, minimálně jetý…kdybys měl zájem napiš na mejl, byly by lacino… obecně pláště na 29 by pro Tebe asi byly nejvhodnejší, pokud se Ti vejdou do rámu…

      Jo, ještě bych se odvážil doporučit crossový Rolling Stone od Authora.

      0 0
    • Steppenwolf  

      Zdravím. Dobrá koupé je WTB Interwolf, neníto sice muší váha, ale vydrží hodně, pokud tě zajímá i váha, skus se poohlédnout po pláštích na cyklokros, ale jsou spíš do térénu než na cestu.

      0 0
    • Bronža  

      Nedávno jsem koupil tady tyto http://www.bikesport.cz/…tovy%29_1701 a zatím spokojenost jak v terénu,tak i na cestě.

      0 0
    • LukiS6  

      Já mám na Supu Smart Sam 47–622 a jsem spokojen, jsou rychlé na asfaltu a zároveň dobře zabírají v terénu.Jeden mě stál něco přes 400. Tady je super cena ale není skladem a ten obchod neznám http://shop.cis.cz/…nce-z_22406/

      0 0
    • steskul  

      Ahoj,

      potřeboval bych poradit s výběrem plášťů na trekové kolo (ráfek 622×19). Jezdím cca 70% silnice, 25% zpevněné cesty, šotolina, nerovný asfalt a 5% náročnější úseky, žádný extrém. V různých diskusích jsem četl, že některé pláště mají rozdílnou UDÁVANOU a REÁLNOU šířku. Jelikož nejsem úplně znalec v tomto, tak bych potřeboval poradit co se mi vejde do vidlice – podle toho jaký plášť (viz. foto s parametry). Je třeba dobré dát ROZDÍLNOU ŠÍŘKU plášťů DOPŘEDU a DOZADU (popř. napište které kombinace by jste si tam dali vy)? Nevím zda se např. širší pláště nasadí, aby tam nevadily V brzdy. Já to radši někam dám udělat, ale aby mi neřekli, že to nejde .

      Mám tu 7 plášťů o kterých uvažuji a nevím který vybrat, aby byl

      1. dostatečně odolný proti defektům
      2. rychle se nesjížděl na asfaltu
      3. hlavně seděl na kole.

      Jsou to:

      Cross Maxxis OVERDRIVE MAXXPROTECT

      Schwalbe Marathon Racer/Green Guard

      Schwalbe Hurricane (Addix/New)

      Schwalbe Land Cruiser

      Schwalbe Smart Sam (Performance)

      Continental Ride Tour

      Continental Contact E-25

      Mohou to samozřejmě být i jiné pláště podle vašeho doporučení, ale držím se tak max. do těch 400–500Kč/plášť.

      Budu rád za vaše rady, díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.