• sochy95

    Ahoj,

    chtěl bych se zeptat, s jakými plášti na cross máte zkušenost, popř. nějaký tip.

    Současně mám obuto CST X-PEDIUN AMPERO 622×40, po asfaltu jedou výborně, ale v menším terénu se kolo stává docela neovladatelné. Po vjetí z jedné stopy štěrku do druhé v celkem malé rychlosti jsem to musel položit na bok, kolo bylo téměř neovladatelné.

    Neznáte takový nějaký kompromis, aby to jelo svižně na asfaltu a zároveň abych neměl strach to pustit v mírném terénu?

    0 0
    • Gwaihir  

      Ve štěrku může mít problém i mtb. Záleží na tvrdosti podkladu. Jiné pláště to nemusí zachránit. Ale ty tvoje slicky jsou do terénu fakt špatně. Vyber něco, co má vzorek 

      0 0
    • Bubaaak  

      Continental Speed Ride 700 X 42

      0 0
    • plzakj  

      Na kolik to foukas? Ja vozim na CX panaracer gravelking slick 37c. Ve sterku musim opatrneji, ale, ze by to bylo neovladatelne, to ne. Vzadu foukam 3.2, v predu 3.5 (94kg)

      0 0
      • sochy95  

        Vážím zhruba stejně a mám to na 4.0., min ma plášti mám napsané právě 3,4, tak můžu zkusit míň. Já měl strach, že by to nejelo zase na asfaltu moc

        0 0
    • Honzis  

      Na štěrku kolo obecně dost plave, může pomoci trochu ufouknout předek. Ale hlavně velmi opatrně zatáčet, pozvolna a zpomalit! Pokud máš pláště zánovní, tak bych zatím neměnil, když na asfaltu jedou dobře. Investice do kvalitních s lehkých plášťů je klidně k 2000kč

      0 0
    • KIRBY  

      Oživím toto vlákno a poprosím vás o radu .Jaké pláště by jste vybraly na krosové kolo na cesty do práce za každého počasí , odpoledne vyjížďka okolo 50Km-70Km.Přibližně 90 % okresky a10% polní cesta a šotolina jen za sucha .Zatím jsem koukal na continental double fighter iii 700×37c , continental ride tour 37–622 , schwalbe marathon greenguard 37–622 , Schwalbe – Land Cruiser – 37–622 – K-Guard a schwalbe marathon racer 35–622 . Cenu bych si představoval do 600Kč za kus .Šířka max těch 37mm,širší se mi nevejdou .Díky za radu , nebo doporučení na jiný vhodnější plášť.

      0 0
      • t29  

        Na takovou porci asfaltu bych bral něco s hladkým prostředkem. Tím padá Double Fighter, který je zbytečně „gravelový“.

        Pak jde o kompromis mezi odolností a jízdními vlastnostmi. Marathon Racer jede hezky a na výlety bych ho doporučil, ale při ježdění do práce ho rychle spotřebuješ, protože je to tenká šlupka. Když vezmeš Land Cruiser, tak vydrží dýl než zbytek kola a nebudeš se bát defektů, ale váží skoro tolik, co dva Marathon Racery, a tu hmotu budeš muset pořád roztáčet.

        Univerzální na dojíždění i výlety jsou Marathon a Ride Tour, oba dva spíš na té odolnější straně rovnice, rozhodni se podle ceny. Kdybys chtěl něco trochu lehčího, pohodlnějšího a rychlejšího, mrkni na Continental Contact.

        EDIT: na dojíždění každopádně doporučuju hledat varianty plášťů s reflexním pruhem.

        0 0
      • scalar  

        Třeba Hutchinson Overide.

        0 0
      • Maska1  

        Tufo Speedero 700×36.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.