Nove pohodlnější pláště na cross

17 nepřečtených
  • Dodo borec

    Zdar cyklisti,

    v době korona jsem začal jezdit na kole mám 1 rok cross Meridu 600. Je to má vymolech či nerovnem terénu strašně nepohodlné. Sedadlo jsem vyměnil. Mám vyměnit pláště na pohodlí? Teď mám Maxxis Overdrive II 700×40c kevlar? Jezdím 80% asfalt.

    0 0
    • Kox  

      Jestli to tam rozměrově narveš, tak to asi pomůže. Ale je mi divné, že jezdíš asfalt a přitom je to tak nepohodlné. Nehustíš to příliš? Kolik na tom máš najeto?

      0 0
    • Prazak0  

      Výmoly ap. nikdy pohodlné nebudou. Na opravdu mizerný terén jsou vhodná celoodpružená mtb. Na silnici by se zas hodilo nejlépe silniční kolo, ovšem některé okresní silnice jsou takové, že by místy bylo nejlepší zas to odpružené MTB. Krosové kolo mi přijde jak rozumný kompromis pro obojí, zvl, pro uváděný poměř 80% asfalt. Ono dosti záleží i na tlaku v pneu, pro pohodlí do terénu je lepší trochu měkčí, na silnici zas může být víc natvrdo. A hlavně víc foukat chce, kde jsou nerovnosti typu přejíždění kolejí nebo obrubníku, sice tzv. berzbariérového, ale pár cm schod tam je. Tady moc měkké zas může znamenat poškození ráfku.

      Já třeba vidím dost značný rozdíl mezi plášti 40 a 37 mm, na mizerném terénu jsem na širších rychlejší, totéž když jedu po hodně hrbolatém asfaltu. A širší plášť mám s nižším tlakem. Srovnání mám na kole s pevnou vidlicí. Takže bych radil zvolit optimální tlak, případně při vjezdu na polní cesty trošku upustit ap.

      0 0
    • hoko25  

      Já leta jezdim na pláštích od Autora Rolling Stone 700×42c a jsem spokojenej jak na silnici tak v terénu .

      0 0
    • Roxteedy  

      Kolik to foukas a kolik vazis?

      0 0
      • Dodo borec  

        190/95kg. Foukam podle doporučení spíše teď už o ca 20% méně.

        0 0
        • Kox  

          No a kolik jsi na tom najel a co přesně znamená „nepohodlné“? Že tě bolí zadek? První tisícovku kilometrů je to úplně normální, po druhé už to bude výrazně lepší :-)

          0 0
        • Honzis  

          S 95kg nejde foukat úplně málo, protože bude šance na defekt, takže v tech Maxxisech min 3 až 3,5. Zkusil bych něco s kevlar patkou, ale to je klidně 2000kc za pár plášťů, pak klidně i odpruženou sedlovku.

          Varianta 2 – nejezdit tam, kde to drncá, já to obvykle prostě na crossu tak dělám , radši víc okresek po asfaltu a šotolin než jet krokem v terénu

          0 0
          • Roxteedy  

            +1

            A jeste pohodlnne sedlo, pohodlnnou vlozku, gripy, posez.

            Ceka Te vyzkum :)

            0 0
          • jIrI___  

            Zase na druhou stranu pokud fouká 20% pod spodní hranici psanou na plášti, tak si přifouknutím na vyšší tlak (což ty 3–3,5 bar nejspíš budou) v oblasti „pohodlí“ moc nepřilepší, spíše naopak.

            0 0
            • Roxteedy  

              Je treba zkouset. Pise ze je zacatecnik, ten se jeste hleda :)

              0 0
              • Singlespeed  

                Počte trošku B-F, pak zakoupí na jistotu mýtického lehkého celopevňáka na balónových Racekingách a bude spokojenej :-).

                0 0
                • Roxteedy  

                  Jo, už jsem si kolikrát říkal, že když vidím, jak vypadá Vox Populi, jaké by bylo, kdyby mi na B-F vybírali ideální ženskou :D

                  0 0
              • Dodo borec  

                Jj.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.