• Maximus Primus

    Zdravím, chtěl bych si pořídit nová kola na crosse, zatím jsem si vybral tyto ráfky a tyto náboje Máte s nimi někdo zkušenosti nebo s něčím podobným za stejné peníze?

    Je nějaký podstatný rozdím mezi 32 a 36 dráty? Co jsem četl, tak jsem nic podstatného nezaznamenal. Pláště mám 622×47. Dosavadní ráfky mám také rozměr 622×19mm. Mám V-brzdy. Díky

    0 0
    • MirosPikos  

      Proč chceš pro V-brzdy náboje s centerlock úchytem na kotouč?

      0 0
    • scalar  

      Tahle kola budou lepší:

      http://www.global-sport.cz/…vatec-clasic

      0 0
      • Maximus Primus  

        Ty vypadají dobře a vejdou se do 2,5 tis. A ve srovnání s těmito? http://www.bike-eshop.cz/…ic-32-gbs-ba

        0 0
        • scalar  

          Rozdíl je hlavně v nábojích, Novatec jsou s průmyslovými ložisky. Galactic ráfky jsou trochu lehčí než Grand Hammer, Hammery jsou zase držáky.

          0 0
          • Maximus Primus  

            Dobře, půjdu do nich, děkuju za radu.

            0 0
          • Jakobo  

            Gr. Hammer mam zapletene s nabami Deore, obe kola maji pres 2.5 kg a je to docela znat na akceleraci. Ale jsou to neuveritelne pevne kola, poridil jsem si je hlavne kvuli cestovani na tezko po Norsku a fakt se osvedcily.

            Po vanocich jsem si jeste zapletl lehke kola s Galactic, naby XT 770, DT 2/1.8/2 a Alu niple a dostal jsem se na 2050 g. To je tak maximum, ceho se pri rozpoctu okolo 3000 Kc da asi dosahnout.

            Ty Galactic rafky se mi zdali uz pri vypletani docela slusne tuhe, soucasne jsem vypletal i kola s rafky Mach RR, ktere jsi doporucoval a s temi jsem mel vetsi problemy. Kdyz pominu stejnou hmotnost (540 g), jsou znatelne min tuhe, staci otocit niplem a hned vyplet hazi a slouho jsem taky nemohl dosahnout shodneho napeti v dratech.

            0 0
            • Singlespeed  

              Na crossovém kole se nejen mně osvědčily silniční ráfky nebo zapletené sety. Třeba ráfky remerx Alcyon, dopředu nába Sh 105, přímý výplet, dozadu Deore, křížený a je to pod dvě kila za pár korun.

              0 0
              • Jakobo  

                Tos mi doporucoval uz kdysi v jednom vlakne.

                Radialu bych asi moc neveril, s kolem jezdim i v terenu a tam je krizeny urcite lepsi. Co do uspory vahy radial nic neprinese, u ztencovanych dratu a pri 32 dratech mozna 12 g a hmotnost naby 105 bude asi podobna, jak ta XT.

                Silnicni rafky by dost podstatne snizily hmotnost, u tech Alcyon mozna o 2×100 g + o 8 dratu mene u 24 der. Jenze zas 14 mm sirka je tak do 622–35, takovou minimalni sirku na crosse, kde se obcas nahodi i sirsi plast 622–47 bych videl aspon 17 mm.

                Mozna si na jezdeni po silnici s uzsimi plasti zapletu nejake silnicni kola, ted jsem chtel spis nejake pevne univerzaly.

                0 0
                • Vilém  

                  Radialu na crosse bych se vubec nebal. Vozil jsem to na horaku a vydrzelo to taky, tak na crossu nemuze byt problem.

                  0 0
            • scalar  

              To to bude asi sérií, já jsme měl Mach RR dvě sezóny a ani jsem o nich nevěděl, naprosto bez problémů a jezdil jsem s nimi i v terénu.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.