Off Topic - jake brusle na rybnik?

65 nepřečtených
  • Andrzej

    urcite se tu najde dost hokejistu a jinych kteri poradi

    predloni mi praskly brusle, ktere jsem mel asi 10 let a ptrebuju nove. nevim jestli vyzkouset nejake koelm 1500,– v gigasportu apod. a koupit, nebo sloziteji vybirat a priplacet za nejake lepsi, treba tepelne tvarovatelne. nevyznam se v tom, ale libi se mi treba i neco takoveho:

    http://www.hokejpro.cz/…-6-sr-3667d/

    http://www.hokejpro.cz/…s3-sr-2675d/

    http://www.hokejpro.cz/…40-sr-3673d/

    pokud by ten rozdil nebyl moc velky, tak radsi usetrim a koupim neco za 1000–2000,– mam klid. hraju parkrat za rok na rybniku.

    co na to rikate?

    0 0
    • karliner  

      Tak tohle vlákno aspiruje na TOP 10 těch nejnesmyslnějších minimálně za rok 2009 :-)))

      Dobře ty!

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Proč? Vždyť se tu kolikrát lidi ptají na větší ptákoviny, tohle se alespoň týká nějakýho sportu.

        0 0
      • Greyhound  

        Spíš tahle odpověď na smysluplnej a srozumitelně položenej dotaz aspiruje na TOP 10 nejzbytečnějších reakcí ;-)

        Shodou okolností jsem si dnes dopoledne při pohledu na předpověď pokládal úplně stejnou otázku – bruslím celkem dobře, mám 15 let starý rozžvejkaný brusle, bruslím vůbec nerozumím a taky by mě proto zajímal názor někoho kdo do toho vidí jestli má smysl si teď na občasné bruslení na rybníku připlatit a koupit dražší než za 1500, případně třeba doporučit nějakou značku s dobrým poměrem cena/výkon.

        0 0
        • karliner  

          Aby jsi se nerozbrečel.

          Ale když za něj tak pěkně oroduješ, tak mu poradím, vzhledem k tomu, co píše (jdu si zahrát na rybník párkrát za rok, od předloňska má své prasklé, takže poslední zimu asi nebyl ani jednou) jsou všechny tři jím uvedené modely zbytečným vyhazováním peněz, pokud je ekonomická stránka důležitá, tak mu na to klouzání po rybníku budou stačit nějaké z bazaru za +/- pětičento, pokud peníze nehrajou roli, ať si koupí ty, které mu budou sedět.

          0 0
    • Scotty  

      Pokud hraješ jen na rybníku,tak bych nic neřešil… stačí obyčejné. Utrácet za tepelně tvarované brusle je v tomto případě zbytečné,onoho konfortu si na rybníce moc neužiješ. Moc jsem ty tvoje odkazy nestudoval,ale jediná výhoda by snad mohla být v kvalitnějším noži,ale i tom by se dalo diskutovat.. kup levnější,správnou velikost,ať nikde netlačí a bude to ok.

      0 0
    • drtyc  

      zalezi co chces. jestl sportovni mucici klasika do ktere se musi nacpat 4 ponozky a stejne tlaci nebo neco pohodlnejsiho s poradnym polstrem tam kde je to potreba pohodlne podobne jak vlozka do inlajnu nebo lyzaku, ale to zas asi nebude az tak levny. jedny nike brusle co bohuzel nebyly moje velikost ale mely papucovity provedeni byly prestreleny nekde kolem 4.5t… nebo od kamarada cinana noze z uhlikove oceli co zreznou po prvni delsi vyjizdce nebo pokjud je neotres/neuskladnis do sucha… no ale hlavne nejaky ostry jinak je to k nicemu.

      0 0
    • jIrI___  
      1. nebruslit na rybníku, tam si člověk nikdy pořádně nezabruslí,

      o hokeji nemluvě :)

      Osobně si myslím, že do bruslí, které člověk obuje jen párkrát za zimu a netrénuje v nich třeba 4× týdně, se nevyplatí moc investovat. Je sice pravda, že tady platí přímá úměra – čím dražší brusle, tím větší pohodlí a ochrana nohy. Otázka je, jestli to člověk, který bude mít brusle na noze 10× za sezonu ocení. Každopádně bych se v téhle cenové kategorii vyhnul „světovým“ značkám (Easton, Nike) a poohlídl se po českých Botas. Ty nabídnou nepřekonatelný poměr cena/výkon. Namátkou třeba 361? z trojkové řady , ty už jsou celkem solidní a používá je celkem dost lidí, kteří hrají hokej na amatérské úrovni. Pokud bys chtěl ušetřit, tak mrkni na nižší dvojkovou řadu (třeba 261). I ta na rybníkový hokej bude stačit. Nemá smysl připlácet za tvarovatelnou výstelku a podobné vychytávky. To „víkendový“ bruslař neocení. Hlavně neobjednávat bez vyzkoušení.

      0 0
      • duk  

        Co myslíš tím že si nezabruslí? My třeba když je dobrej led chodíme bruslit na větší rybníky a myslím že takovejch 20km na bruslích je na tom rybníce poněkud záživnější než dokolečka na zimáku…

        0 0
        • jIrI___  

          Prostě kvalitu ledu na rybníku nebude nikdy taková jako na zimáku. Nic víc za tím nehledej :). Samozřejmě bruslení dokolečka na stadionu je pakárna, to už raději ten hrbolatý rybník. Úplný ideál je domluvit větší partu a ledovou plochu si třeba na hodinku pronajat. Nevyjde to moc draho a člověk si aspoň hokej užije mnohem víc než na rybníku.

          0 0
          • duk  

            To jo, ale když je fakt hladkej led tak je to i na tom rybníce paráda, akorát to bejvá u nás tak jednou za 3 roky a jenom na pár dní než to zapadá sněhem.

            0 0
            • jIrI___  

              Já jsem odchovaný na zimáku, nějak v ty zamrzlé rybníky a přehrady nemám důvěru :)

              0 0
              • duk  

                no někdy je to celkem drama, loni jsem se třeba na silvestra propad a musel jsem ještě v 10° mrazu bruslit přes 3km do auta. Ale bylo to tím že jsem bruslil blízko přítoku, kterej nebyl v rákosí moc vidět.

                0 0
          • drtyc  

            zkus nekdy prygl, kdyz je bezvetri a nesnezi. hlavne nesmi zamrznou vlnky nebo primrznout natatej snih a pak je to klidne podobny jak na stadionu.

            0 0
            • jIrI___  

              Až na těch X metrů vody pod ledem :). Tohodle se bojím, i když asi zbytečně.

              0 0
      • kubad  

        hrával sem skoro 30 let hokej závodně, a když jsme si občas daly ze srandy match na rybníku, nikdy nebyl problém že by si člověk nezahrál a nezabruslil :-)

        za mlada nás dokonce v rámci tréningu honily na slepé rameno a najížděli jsme kilometry i na bruslích

        0 0
        • jIrI___  

          Asi máte lepší rybníky s méně lidmi :). U nád je jen jeden takový menší, kde bruslí celá vesnice a podle toho taky vypadá stav ledu. Ale netvrdím, že se i na rybníku nedá zahrát, ale musíš uznat, že na klasickém stadionu je to prostě o něčem jiném.

          0 0
          • kubad  

            ale jo, ale na rybníku to má takový jiný náboj :D

            0 0
          • Medunka  

            u nás na rybníce je prostor jak pro rodinky s dětma, tak pro hráče – mají oddělený svůj prostor a tam si hrají. A myslím, že pro vesnické kluky je rybník na hokej 100× lepší než stadion

            0 0
            • jIrI___  

              Však já to nikomu neberu :). Pokud je velký rybník a poměrně k němu málo lidí, není co řešit. Ale rybník na hokej nikdy nebude lepší než stadion, asi mám možná trochu zkreslené vidění :)

              0 0
              • Medunka  

                jo, trošku zkreslený, ono dostat se na stadion si zahrát hokej je tak trochu více náročná operace (časově i finančně), takže zlatý rybník

                0 0
                • jIrI___  

                  S tímhle máš pravdu. Pokud se ale domluví partije třeba 20-ti lidí, tak si zamluvit na hodinu stadion zas takový problém není. Jenže někdy je zážitek těch 20 lidí sehnat :-D. V tomhle ohledu rybník určitě vede.

                  0 0
                  • gargamel  

                    A taky na většině stadionů bude asi poměrně nabito, takže se na led dostaneš tak kolem 23hodiny večerní.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Taky pravda. Většinou bývá volno brzy ráno nebo naopak až večer.

                      0 0
                    • Volf  

                      Bruslení na zimáku je totální opruz. Nevím jak je to jinde, ale u nás si zajezdíš tak na jednu stranu :-) dáváš pozor na ty co neuměj bruslit a hlavně na puberťáky co se honí. Bruslení na rybníku je prostě super. Jen je problém v tom, že jsou dneska mladí zdechlí si vyhnout plácek. Dřív to byla nedílná součást bruslení a nikomu to nepřišlo divné. Mám kousek od baráku dva rybníky, které byly kdysi skoro celé vyhnuté. dneska tam haranti nahází tak kameny a větve ve chvíli, kdy se led začíná zatahovat. A když přijdou mrazy bez větru a bez sněhu, tak neznám větší nádheru než se projet po 20 hektarovém rybníce. Jak čekají vinaři na burčák a nebo potom na Svatomartinské víno, tak já vždycky čekám na nezasněžený zamrzlý rybník :-))))

                      0 0
                      • karliner  

                        To je pravda. Ale hokej na zimáku je s hokejem na rybníce nesrovnatelný – máš tam kvalitní led, šatny (většinou i vytopené a s teplou vodou), zázemí, svítí ti a třeba já osobně mám blíž několik zimáků, než nejbližší použitelný rybník. Pravda je, že na zamrzlém koupališti, později parkovišti (tam bylo i umělé osvětlení :-)) jsem „hokejově“ rostl a má to svoji neopakovatelnou atmosféru.

                        0 0
                        • drtyc  

                          jj. antukovy hriste vedle vchodu… v zime se oblozilo a napustilo vodou z hadice z pradelny…

                          dneska uz neni pradelna misto ni kvuli plastovym oknum pribyla dalsi susarna/(dilna pro domovnika), neni tam funkcni vodovod, antukovy hriste zarostlo a po tech nekolika vykopovych pracech co byly v tesne blizkosti uz tam neni ani ta antuka pod tou travou a tak by se dalo pokracovat.

                          a stadion byl 2× dal nez rybnik a ten byl asi o 300m dal nez reka.

                          0 0
                          • karliner  

                            Jeden z ne nepodstatných důvodů je platba za použitou vodu, respektive fakt, že by šla ze společného účtu a málokdo má nervy na to se dohadovat s dalšími spolunájemníky, jejichž děti nebruslí…

                            0 0
                            • drtyc  

                              ne. ta sla podle rozpisu pradelny. takze se dohodli lidi v baraku napustilo se hriste, ktery po rozpocitani stalo jak min jak dva rohliky a bruslili i lidi z ostatnich baraku – ti zas pomahali s udrzbou/odkli­zenim/tim oblozenim a vsichni byli happy.

                              0 0
                              • karliner  

                                Ještě kdyby z tebe vypadlo, o jakou dobu se jedná :-)

                                0 0
                                • drtyc  

                                  socik. to si nepoznal? nechtel sem to psat. protoze to nema se socikem nic spolecnyho – je to jen vedlejsi prodkut. protoze slo o podnikovy byty, kam se stehovali zamestnanci podobnyho veku/zakladjici rodiny, takze tam skoro vsichni meli decka ve stejnou dobu. ted to funguje u developerskych projektu na malomestech taky tak akorat uz tam pro zisk nezbylo misto na ten vyvod vody a to hriste.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Ale to víš, že poznal, ale od té doby, co se paneláky, které byly všech a nikoho spousta věcí změnila, mimo jiné i to, že se rozdíl ve spotřebě vody která doteče do baráku a spotřebou, kterou vykáží jednotlivé domácí vodoměry rozpočítává mezi všechny byty a v každém (no dobře, skoro každém) domě se najde někdo, kdo odmítne dětské kluziště prostřednictvím doplatků za vodu financovat a děti mají po žížalkách.

                                    0 0
                                    • drtyc  

                                      no za sociku prave pradelna vodomer mela a mebo se platil kurna pausal? ja nevim pac ja akorat bruslil ;-)

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Ale spotřebovanou vodu platily nájemníci bez možnosti protestu, protože byli rádi, že bydlí a kdo by kafral, na toho by uliční partajní organizace udělala tytyty a v závodním výboru by se to taky řešilo. Takže všichni drželi hubu a krok. Neříkám, že podobná kluziště, kterých bylo spousty zmizela jen z tohoto důvodu, ale je to jeden z hlavních důvodů, proč na to aktivní rodiče kašlou, protože než se dohadovat se sousedem o desetikoruny za vodu, radši posadí dítě do auta a odvezou na zimák (v tom lepším případě).

                                        0 0
                                        • Volf  

                                          To bych s tebou úplně nesouhlasil. Já si myslím, že bruslení má u nás dlouhou tradici a byla to taková zábava ,, chudých ,, protože každá víska měla rybník. Spíš je to dáno tím, že dřív lidi měli chuť dělat něco pro druhé a rozhodně to nebylo povinné. Kluziště se nastříkávaly vlastně všude, kde se našlo pár lidí, kteří chtěli něco pro ostatní udělat. A také se nestávalo, že by jim to někdo do rána zničil, což by se dneska stalo pravidlem. Dalším rozdílem je to, že mají dnes lidé mnohem méně volného času, vidí v sobě konkurenci, protože doba nás nutí být stále lepší, dravější a bezohlednější. No a to potom přenášíme na svoje děti. Já si vždycky budu pamatovat, jak nám naši tátové dělali hrabla a také jak si s námi občas chodili ten hokej zahrát. To dneska prostě nemáš a každý se spíš snaží se vším vyčůrat, akademicky plkat nad každou blbostí a děcka nám potom vlčí, protože se nudí a roste z nich další bezohledná generace, která bude mít ještě méně času. Nemám nic proti penězům a bohatství, ale myslím si, že je to stejné jako s ohněm. Prostě dobrý sluha, ale špatný pán. A když vidím jak dnes do života vstupují děti polistopadových úspěšných podnikatelů, tak si říkám, že se máme jednou na co těšit, protože to jsou lidé, kteří se naučili na rozdíl od těch svých rodičů, kteří na sebe brali často obrovské riziko neúspěchu, už umí jen bát a rozhazovat.

                                          0 0
                                          • Krys  

                                            Presne, aj slnko vtedy svietilo silnejšie a obloha bola modrejšia.

                                            0 0
                                            • karliner  

                                              A rodiče měli samosebou více času na děti, protože v práci všichni od roku 1948 do zčátku 90.let permanentně stávkovali :-)))

                                              0 0
                                      • gargamel  

                                        Dřív se spotřeba vody moc neřešila, protože stála pár korun, ale dnes se s vodou šetří.

                                        0 0
                      • Scotty  

                        Tak,tak..kde jsou ty časy,když jsme se s partyjou scházeli na rybníku třeba i v 7 ráno,jen aby nám někdo neobsadil naše hřiště. Většinou jsme tam vydrželi do večera.. jednu dobu jsme to dotáhli tak daleko,že jsme tam chodili večer a hřiště perfektně zametli a polili vodou,bylo to jak po rolbě.. Ráno pak lidi nechápali,na čem to hrajeme. Moc dlouho to nevydrželo,ale bavilo nás to :)) Pak jsem se začal věnovat hokeji trošku vážněji a dnes už hraju hokej jen v amatérské soutěži a ten rybník už si nějak neumím představit. Nebyl jsem tam určitě nějakých 12 –13 let. Když jedu dnes kolem,tak jestli je tam jedno odhrnuté hřištátko,tak je to moc ( a to se vsadím,že to odhrabal někdo z těch vrstevníků co zažili ty naše časy,pro své děti :) Prostě je jiná doba a jiné lákadla,než po nočním sněžení odhrnovat i několik hodin pořádné hřiště,aby se mohlo hrát…

                        0 0
                        • Volf  

                          Jo jo tak to už dneska chodí… Ale byly to svým způsobem krásné časy, taková ta ladovská zima / ne Jarkova :-) /

                          0 0
                          • Scotty  

                            No jo s tou zimou to máš pravdu.. Když nad tím tak přemýšlím,tak já na tom rybníku pomalu vyrostl. Přes týden do školy a pokud zamrzlo,tak šup učení do kouta a hybaj na rybník,aspoň na chvilu :) Úkoly se přece udělají večer :) Pokud nezamrzlo,hráli jsme na cestě před barákem…protože se to dalo a projelo tam jedno auto za půl hodiny (dnes by se to nedalo,protože by jsme nedělali nic jiného,než tahali branky na kraj cesty a zase zpět :) Ten hokej na zimáku je určitě o něčem jiném,tenkrát se to mastilo..dnes už je to o body. Docela mi trvalo,než jsem se taknějak srovnal na uroveň kluků co to hráli od malička závodně…většinu nedohoním nikdy,to ani nejde :) V léte to zase byli jinačí aktivity.. fotbal,BMX atd..

                            0 0
                        • speedy gonzales  

                          scotty popsal jsi to presne:-)

                          pamatuju doby, kdy byl na lede boj o kazdy metr ctverecni. hriste na hristi. a do toho pajdaly zastupy bezprizornich a rodinek. ted uz odhrnuje hriste vpodstate jen nase „stara“ garda:-)

                          0 0
                          • Volf  

                            no no jakápak stará garda ? V tvých letech jsi ještě ve vývinu :-)

                            0 0
                      • drtyc  

                        dnes bude spis problem v tom, ze nikdo nema doma takovy to drevo na odhrnovani snehu a misto toho se zameta a soli.

                        kdo kdy naposledy videl nejaky takovy naradi co se nezlomi pri prvnim pouziti posledni dobou v obchode?

                        0 0
                  • karliner  

                    Nevím, jak tam, kde bydlíš, ale sehnat v Praze (a okolí) zimák v rozumnou dobu je NAPROSTO nemožné. Za rozumnou dobu nepovažuju čas po desáté večer a před osmou ráno a to včetně víkendů…

                    0 0
                    • jIrI___  

                      U nás je to přes den taky zabité. Minulý rok jsme chodili buďto ráno v 6 h nebo pak večer ve 23 h. Ale obě to jsou ještě takové doby, že pokud to člověka baví, tak to o hodinu dřívější vstávání přežije nebo noční hospodu klidně oželí :). Třeba v takové 3h ráno by mě na zimák ale nikdo nedostal :-D

                      0 0
    • l-e-t-o  

      já bych to tak zase neřešil. pokud si vyjedeš na led párkrát za rok, tak stačí koupit nějaké normální brusle a nelaborovat s tepelným tvarováním apod.

      0 0
    • Andrzej  

      tak dik za odpovedi, neco takoveho jsem chtel slyset.

      pred chvili jsem v hervisu vyzkousel asi 4 brusle, vyborne sedly bauery za necele 2 tisice, levnejsi byly dost hrozne uz pri kratkem obuti. asi je koupim…

      0 0
      • hajda  

        vzhledem k tvojemu vyuziti bych se vubec nebranil poohlidnout se v nejakem slusnem bazaru. Daji se sehnat brusle z dovozu za smesne ceny. Pritom jsou to v podstate nove brusle…

        0 0
        • miki  

          pravdu díš ,minulý týdem koupený brusle pro kluka na Ebay za 11,65 € včetně pošty a brusle předchozí majitel 4× na noze.

          0 0
        • jIrI___  

          Jeté brusle nikdy nekupovat. Vnitřní výstelky se vytvarují podle nohy předchozího majitele a pak už se nepřízpusobí tvaru nohy nového majitele a tlačí. Hlavně v oblasti kotníků a je to po delší době víc bolestivé než by se zdálo.

          0 0
          • Smazaný účet  

            hokejista?

            0 0
          • drtyc  

            dik. prave si mi asi vysvetlil proc jsem nenavidel brusleni dokud jsem si nekoupil prvni brusle sam. predim jsem dedil po sourozencich pripadne bazarovky a vycpaval ponozkama. hodinu se do nich snerovat a po deseti minutach povolovat, aby to prezil a pripadne kdyz po hodine sunda brusle a neciti ani nohu ani led na kterym stoji a to dobrejch nekolik minut…

            0 0
          • Krys  

            Ty jo, tak tým to bude. Prvé korčule som zdieľal s bratom a tie ďalšie som po niekom zdedil. Teraz mám svoje, som prvý majiteľ. Ale nesprávne som si myslel, že sú pohodlné preto, že boli drahé :)

            0 0
          • karliner  

            To si myslím, že platí pouze u dražších modelů nebo opravdu hodně jetejch, u modelů s MOC kolem 2000 se nemá moc co tvarovat a takových bruslí se v bazarech dá najít celkem dost (a téměř nejetých) za pár stovek.

            0 0
          • kubad  

            si zmlsaný kvalitníma botama, levnější tohle nedělají a navíc je musíš hodněkrát propotit aby se takhle natvarovaly.

            0 0
    • RomanH  

      Pred dvema roky jsem byl v podobne situaci. Chtel jsem nejake obycejne, ale svagr hraje hokej (nevim co to je za „okresni ligu“) a ten me presvedcil, at si zkusim jeho. Rozdil v te bote byl neskutecnej. Pak me zavedl do bazaru, kam kluci prodavaji svoje brusle, ktere po vyfasovani prodavaji. Z tech funglovek mi nic nesedlo, ale meli tam trosku ojete (=trepici se spicka boty) CCM, ktere mi sedly paradne. Mam pocit, ze jsem tam za ne nechal neco okolo 1500 kc a jsem s nima moc spokojenej.

      0 0
      • hajda  

        o tomhle presne mluvim..nerikam kupovat 5 let stare z bazaru..musi to byt brusle nove parkrat jete.tam nemuze za tak kratkou chvili dojit k natvarovani, pokud to teda nehodis do trouby. na sklouznuti 3× za rok bych se toho vubec nebal..

        0 0
    • Smazaný účet  

      určitě ne kolečkový! ;-)

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Já mám brusle Botas. Mám je řadu let, omlácené, staré. Ale přejdu k věci. Jezdím jako Ty, možná o krapínek víc a nikdy by mě nenapaldo za ně dát 3000,– jsou to rpostě vyhozený peníze:)

      Koupil bych max za 1500 a to by mě ještě musely ty brusle zatraceně přemlouvat:)

      Šetři peníze, kup levnější, co bude sedět a líbit se a dále neřeš. Peníze utrať na výletech:)

      0 0
      • gargamel  

        Možná, že když si třeba koupí lepší brusle a ne „bačkory“, v kterejch ho budou bolet nohy, tak ho to třebas bude víc bavit a bude jezdit častějc.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.