• petascze

    Zdarec, koupil jsem si ráfkové brzdy Avid single digit 5, ale přišli mi v takovéto formě – https://www.jrbi­cycles.com/…i­git%205.jpg . Jak prosím brzdy nastavím tak, abych je dostal do formy této http://ecx.images-amazon.com/…0_AA300_.jpg a aby byly obě stejně nastavené. Neptám se jak s brzdama manipulovat, ale jak docílit toho, aby byly obě čelisti (jeden pár) správně nastaveny.

    0 0
    • BigKarel2  

      Nechápu lidi co nezvládnou takovou triviální věc, ale montujou s edo toho… http://www.ivelo.cz/…vych-v-brzd/

      0 0
    • petascze  

      Omlouvám se za double post, ale obrázek je nefunkční a nejde to editovat.

      0 0
      • Deathwing  

        špalky povol. brzdu pripevni k vidlici bez rafku, dej je do priblizny polohy a utahni s tim ze budes drzet jednou rukou(nebo klestema) spalek a druhou budes utahovat. pak tam vrat rafek a stejnym zpusobem je presunes do polohy aby sly presne na rafek.

        a jestli ti to nepude presne, nebo vubec tak bude fakt nejlepsi to dat do servisu nebo nekomu zkusenejsimu kdo by to zvladnul

        0 0
      • marrier  

        Předpokládám, že brzdy máš našroubované na čepech. Čepy jsi máznul vazelínou. Háčky přítlačných pružin jsi zasunul do dírky pod čepem (buď je jen jedna nebo dáš na nejnižší a uvidíš).

        Povol špalky, jen mírně přitáhni do přibližné polohy vůči ráfkům, vyhákni přítlačné pružiny a teď tě čeká test šikovnosti, případně pozvi kamaráda na pomoc, případně si uděláš přípravek. Stlačíš ramena brzd k sobě(ne páky na řídítkách, ale ramena, na kterých jsou našroubované špalky) a podržíš takto špalky přitlačené k ráfku a při tom povolíš matku (imbus č. 5 nebo 6) a ustavíš patku těsně spodní hranou na spodní okraj ráfku. V téhle chvíli je potřeba silně stlačit ramena brzd k sobě, přidržet zespoda špalek aby se neotáčel ve směru přitahování a přitáhnout matku. Na to je dobrý onen kamarád, protože ti na jedny ruce asi stačit nebudou. Já mám na to přípravek, silnou pružinu, kterou nasadím na ramena brzd, a ta je stáhne k sobě.

        Nakonec zase nasadíš přítlačné pružiny na místa a vše vyzkoušíš.

        Případně tě ještě čeká doladění předepnutí přítlačných pružin, aby táhly páky na obou stranách stejně, dělá se to malým šroubkem na stranách pák (buď křížový šroub nebo malý imbus, tuším č.3 nebo 4).

        Stačí takhle „polopatě“ nebo chceš instruktážní video? :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.