Kompresor 12V + zahradní postřikovač

13 nepřečtených
  • JIRA

    Nezkoušel jste někdo zkombinovat něco jako www.hobbycar.cz/engine.php?… a www.prag-info.cz/…p/index_.php?… Jde mi o to jaký vybrat kompresor (a jak do té plastové nádoby postřikovače dodělat autoventil). Zatím jsem neobjevil žádný který má tlakový spínač. Také žádný není určen pro dlouhodobější zatížení, ale když to nafoukne autopneu za 1,5 min, tak by to mělo stačit.

    Většinou stejně na místo startu vyjížďky jezdím autem a na očištění rámu a pneumatik to určitě stačí – kamarád měl na dovolené jen ruční postřikovač a umyl s tím celé kolo za 10 minut. Nádobu postřikovače měl tuším na 5 litrů a říkal tomu ruční wapka. :)

    0 0
    • MartinS  

      Nechci se Tě dotknout, ale myslím si si,že to trochu úlet.Zahradní postřikovač od Gardeny stojí cca 500 Kč, ručně ho nahustím za pár minut, kompresor není nutný, myslím,že by byl dost problém přidělat na plastovou nádobu ventil, tak aby vydržel. Jinak nejlevnější značková wapka od Karcheru stojí cca 1800 Kč. Když se dívám na cenu postřekovače a kompresoru, tak nevím.

      0 0
      • JIRA  

        Ty odkazy jsou jen kvůli obrázkům (původně jsem to do příspěvku i napsal ale pak jsem to smazal, jelikož jsem si říkal, že to je snad jasný, že 3000 za to dát nechci ;)). Kompresor už dokonce doma nějaký máme – stál okolo 300 v OBI – je do autozapalovače. Něco jako tempo-cesko.com/pro­duct.asp?prodID=714&ca­tID=88

        S tím postřikovačem mám jen tu subjektivní zkušenost, že se muselo dlouho pumpovat, takže chci jen využít něco co doma máme a nikdy to nikdo nepoužil jelikož máme i megakompresor. :)

        …takže problém se (dejme tomu) zcvrkává na montáž autoventilku do toho postřikovače.

        0 0
          • MartinS  

            A co tohle: //www.hobbyex­pert.cz/benzi­nove-postrikovace/solo-432 (už si dělám srandu). Kdysi dávno jsme měli doma postřikovač s kovovou nádobou, na kterou jsme nechali přivařit ventil s z duše náklaďáku a foukali to kompresorem z ledničky.Moc se to neosvědčilo, protože kompresor z lednice má sice vysoký tlak,ale malý objem.Jinak doma používáme postřikovač Gardena na trávním,na jedno nafouknutí vydříží celkem dlouho, objem je 5 l, má ale poměřně malou trysku.Těch kompresorků za za 200 kč bych se bál,asi moc nevydrží.

            0 0
            • JIRA  

              Táta používá na postřik stromů podobnýho vyrobenýho z hasícího přístroje. Plní to z velkého kompresoru. Ty malé komresory mají okolo 35 litrů za minutu. Malá triska není problém – nizká spotřeba vody.

              0 0
              • kovar  

                35 litů za minutu možná jo, ale leda tak při tlaku 20 kPa :-)

                0 0
                • JIRA  

                  Asi jo no…

                  Kompresor 12V – max. tlak 10 Atm (150PSI), výkon 3l l/min při tlaku do 0,5Atm, motor 12V/14A

                  0 0
                  • kovar  

                    no vsak zkusit to můžeš. Jsem s tím kompresorkem nafukoval ten skákací balon pro maminy a myslel jsem, že se nedočkám. Ale na kolo -pneu to stačí, malý objem (kolo) zvládá, ač to trvá déle než s ruční minipumpou.

                    0 0
      • Yann  

        Na te nadobe od Gardeny je neco jako pretlakovy ventil – to jenom pro uplnost. Natlakovat tu nadobu na max neni az tak velky problem, takze ja bych kompresor neresil.

        Jinak ja jsem nakonec skoncil u smetacku, ktery se da na hadici a jsem s tim spokojenejsi nez s wapkou (coz sice neresi problem s mytim na louce, ale kdyz uz jsme u toho myti…) www.gardena.com/…oductDisplay?…

        0 0
    • kovar  

      ruční tlakový postřikovač 2 dm3 za 80 Kč používám taky. N ale montovat ten malý autokompresorek na větší postřikovač, to nevím, asi by nestačil doplňovat tlakové ztáty, a musel bys čekat nebo pumpovat ručně, jelikož je strašlivě pomalý.

      0 0
    • chodec  

      Tak tohle je fakt ujetý ;-)

      Dávat dohromady nějakou stříkačku a kompresůrek na 12V, někde to s sebou tahat a sestavovat a řešit, kdeže se to ten tlak ztrácí a že to stejně pořádně nestříká a nemeje a to vše kvůli oplachu kola po jízdě je bláznivý.

      Pokud tě to baví jako hoby si sestavovat takovéhle verky nebo je to recese, tak OK, ale jinak je taková věc IMHO na nic – abys to použil jako wapku a omyl to s ní bez potřeby kartáče, na to nebudeš mít dost vody ani tlaku nehledě na to, že wapka na kolo není nic ideálního.

      Pokud to potřebuješ jen namočit, abys z toho snadněji ometl hadrem či smetákem hrubý bordel a bahno, tak ti víc služby udělá kbelík za 20 Kč a smetáček za 70 Kč a nejsi navíc závislej na elektrice a ještě nebudeš zbytečně poutat pozornot vrčením a nebudeš tak muset vysvětlovat proč kdesi na louce nebo kde meješ kolo a zda je to mazivo na něm ekologicky odbouratelné či nikoliv.

      Sestavu můžeš pro necivilozovaná pouštní místa doplnit kanejstrem na vodu z domova, co dostaneš za pár kaček u pumpy a jsi soběstačnej – jenom tam kde není voda asi nebude ani zablácený kolo, tak se bez něj nejspíš obejdeš.

      0 0
    • JIRA  

      ..........a teď je na to reklama v novým MBA. :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.