pls help. nejde nafouknout UST tubeless

16 nepřečtených
  • kejmi

    zdarec kluci, vcera sem se snazil prezout bezdusaky na bika, ale nejsem schopnej to nafouknout. Mam celkem vykonej kompresor, ale proste vzduch utika mezi rafkem a plastem, takze to nenafouknu ani trosku. Nejaky rady co delam spatne?:( predem dik za info a za Vas cas. Lukas

    0 0
    • Bikes  

      základni pravidlo. musíš hodně namydlit (mydlová voda je nejlepší). Z praxe je dobré dat 1:1 vodu a tekuté mýdlo. Plášť nasadit patkama do středu ráfku(ventilek musí být v plášti).

      0 0
    • Daf  

      Zásadní věc je dobře porovnat patku pláště do žlábku v ráfku. Někdy, hlavně u starších plášťů, pomůže opravdu jen mýdlová voda a výkonná pumpa, nebo kompresor.

      0 0
    • MlokCZ  

      Ostatní už napsali jak na to, jen bych doplnil, že mýdlová voda je dobrá věc, ale nepomůže hned v té první fázi foukání, tedy když se to nechce ani trošku chytit a všude to utíká. Pomůže až ve chvíli, kdy se vůbec plášť začně plnit znatelně vzduchem a patky se začnou tlakem posouvat kam mají.

      A jak už bylo uvedeno dobře srovnat obě patky do žlábku ráfku co nejvíce k sobě a pak může ještě k tomu navíc trošku při foukání přitlačit plášť u ventilku, tam to někdy může utíkat i při dobře srovnaných patkách ve žlábku.

      0 0
    • buboman  

      Jeste bych doplnil, ze je dobre byt ve dvou. Muzete lepe pridrzovat plast a ruzne ho zkouset pomackat, pritlacovat. Driv nebo pozdeji se snad podari

      0 0
    • jecnak  

      Pokud mas moznost, to nalozit do auta, tak hod kola a plaste do auta a vyraz k nejaky benzince s kompresorem co ma vzdusnik – nejlip takove ty male prenosne nadrze. S tim se da UST plast krasne nafouknout, protoze do nej najednou dostanes velike mnozstvi vzduchu.

      0 0
      • kejmi  

        super, diky za tipy, odpoledne to vyzkousim vsechno a pak napisu jak jsem dopadl a co pomohlo:) problem je ze ten plast uz je starsi tak je takovej ozvejkanej celkove, snad to nejak posefuju. dikec

        0 0
    • deyv  

      tady se podívej, jak se mají foukt bezdušáky :o)

      0 0
      • M_ishak  

        Ale myslím, že nakonec tam stejně musí začít pumpovat vzduch kompresorem, jinak se jim to po ochladnutí vzduchu vevnitř opět splaskne…

        0 0
        • MlokCZ  

          Ono to nejspíš nebude ani hned po akci natlakované moc (nebo téměř vůbec). Já myslím, že šlo pouze o to ten plášť nasadit. A nevím, jak to je u plášťů na auta, u biku v patkách hezky zůstane držet i bez tlaku, takže tady jde právě o to nasazení do patek. Dofoukat už pak není problém.

          0 0
    • kejmi  

      tak pisu, jak jsem slibil… mordoval jsem se s tim tak hodinu a neslo to ani trochu:( nakonec me pomohl totalne ujetej napad ale povedlo se:) narval jsem pneu na rafek a nijak neurovnaval… pak jsem vzal obyc silnou kancelarskou lepici pasku a prilepil rafek k pneumatice (jen po obvodu)… pridelam kompresor a povedlo se:) pasku jsem odlepil a jezdím:)))

      0 0
      • Bikes  

        Podle fotek kol co máš v pokecu o Cannondale bych usuzoval, že na 1.jekyllu máš bezdušáky. Tos je nikdy nesundával (nenazouval) ?

        0 0
        • kejmi  

          toho uplne prvniho jekylla jsem koupil od jednoho kouska z Brna.. rikal, ze mu utíkaly, tak tam narval duse. Takze jsem neresil a jezdil na nich s dusema asi pul roku (nastesti bez defektu)- pak sem prodal a koupil novyho jekylla-s lefty:)… mno a ted ten samej pripad s tim rushem-zase v tom jsou duse, ale rekl jsem si, ze to zkusim zprovoznit a POVEDLO SE…

          0 0
    • art1  

      namazat mejdlem  a je to pohoda

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.