• Lajp

    Zdravím, poraďte mi nějaký univerzální kompresor

    0 0
    • Markony  

      Tady máš super https://www.kompresory-vzduchotechnika.cz/…k55-10-500ts

      A tet važně použít jak často na co, jen foukaní nebo ovládaní vzduchových prvku ? Olej bez olejový ?

      0 0
    • desperado600  

      Na foukani kol mam doma bez olejac, bez zasobniku. Solidni koupis cca za 3000, horsi levneji.

      V provozu mam dvoupist se zasobnikem, koupis od 10 000 …

      Mam vyzkouseno z levnejsich Ederspracher ..

      Ze zacatku sem mel i cinu z Hornbachu, do dnes funguje.

      Nekdy je drazsi vybaveni ke kopresoru, nez kompresor.

      Toz tam ..

      0 0
      • novas752  

        Vzdusnik je zaklad, bez vzdusniku to nema smysl, to radsi kvalitni dilenskou pumpu se vzdusnikem nez kompresor bez neho.

        0 0
    • Markony  

      Tet važně musí napsat na co a kolikrát za den ho bude používat a hlavně co od toho čeká .

      0 0
    • Markony  

      https://www.lidl-shop.cz/…a/p100018154 tenhle tež stačí ale je třeba počítat s tím že to nebude na žádné velké foukaní.

      0 0
      • Bubaaak  

        otazka zda neužije vzdušník, pokud má bezduše a u auta nemá zásuvku…

        0 0
    • Markony  

      Ok ale to by se musel dotyčný vyjádřit kde to bude foukat psal že kola + miče tak předpokládám že to bude u něho v garáží a podobně ?

      0 0
    • jaja01  

      je nejaky rozdil v kompresoru se vzdusnikem 24 a 50l ? a nepiste 26l :-) myslim tim na vhodnost k nahazovani bezdusi, ktere mi nejdou topeakem joeblow mountain

      0 0
      • Bubaaak  

        na bezduše stačí i 10l, teda někdo to umí nahazovat i fouknutím pusou do ventilku :)

        0 0
        • jaja01  

          diky, mam na jednom kole takove rafky, kde to proste bez vzdusniku nejde (ani hubou :-D ) tak to, tak to asi bude stacit ten 24l, ostatni parametry maji shodne, ale cenovy rozdil je 1.200,–

          0 0
      • Kouba_2005  

        Jak na kterou kombinaci ráfků a plášťů. Někdy je to hned a šlo by to pohodlně i pumpou, jindy bys zas potřeboval tři ruce, takže větší vzdušník je rozhodně výhodou. 50L mi už ale přijde zbytečný.

        0 0
      • novas752  

        24L stačí. Ono v 99% případů stačí i gheto vzdušník z 2l petky nafoukanej na 4 bary. A většinou to jde nahodit i velkou pumpou.

        0 0
      • Tom-T45  

        50 l vzdušník je potřeba pro činnosti s velkým odběrem vzduchu, např. stříkání, pískování, nebo provoz pneumatických nástrojů. Čistě na bezduše je nesmysl už těch 24l.

        0 0
        • jaja01  

          dobra, diky vsem!

          0 0
        • Smazaný účet  

          Na tebou jmenovane je 50l malo…na to casto nestaci dvojnasobny objem vzdusniku a 5 KW motor, pokud se ten kompresor nema utavit…

          0 0
          • Tom-T45  

            Myšleno samozřejmě na občasné domácí použití. Teď mám 10 let starý bezolejový Schneider 1,1 kW s 24 l vzdušníkem. Občas s tím i něco menšího stříknu (dřevo), ale to zvládá jen tak tak s odřenýma ušima.

            0 0
          • zdenal8  

            Tak záleží co je to za nářadí a jakou má spotřebu vzduchu. A jaký je výkon kompresoru. Třeba na rázový utahovák mi těch 50 l bohatě stačí. Stříkací pistoli jsem zatím nezkoušel.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Pise strikani – to jeste budiz…

              piskovani – s 50l kompresorem, typicky dvouvalec z ciny, 2,2 kW, saci obem cca 350 l/min, vytlak cca 220 l/min (orientacne kilowat prikonu na 100 litru za minutu na vystupu). To je tak na malou piskovacku z lidlu s 3mm tryskou a nejspise v modu „puf…vrrrrrr“­…popiskovat a pockat nez se dotlaci vzdusnik. Asi na ocisteni nejakych drobnosti to pujde Cisteni neceho ventsiho je tak na upeceni kompresoru…

              S razovym utahovakem hodne zalezi na znacce. Ale obecne je to docela zrout vzduchu-hlavne kdyz se pripoji poradnou hadici abys ho vyuzil. Jinak jenom boucha a nepovoluje. U utahovaku ale pospichat nemusis. Proste chvilku pockas, nez mas dotlaceno.

              Jine pneumaticke naradi – brusky, racnove klice, lesticky…na to s takovym kompresorem zapomen, to proste enbude fungovat. Navic pneu narazi dela strasny kraval a prenos energie ele-vzduch-naradi je hodne neefektivni.

              Jeste dodam, ze s tim malym kompresorem se da dobre fungovat, ale po par hodinach provozu bych preventivne vymenil olej a zkontroloval vniktrek skrine s klikovkou zda neobsahuje bordel z vyroby. Podle pouziti pak pravidelne menit olej. Staci motorovy, neco jako 10W40…

              0 0
              • Atilla  

                Před týdnem jsem si všiml, že mám méně oleje v kompresoru (einhell 24l), tak jsem ho vypustil a nalil jedniný motorový 5W30. Asi by to chtělo vyměnit za 10W40, co? dík

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Predpookladam, ze ten kompresor jede „prilezitostne“, takze je to sumak. Dulezite je, aby tam byl cisty olej v dobrem mnozstvi. Na rozdil v oleji neodejde. Pro klid duse bych dalsi vymenu oleje udelal drive a nalil treba ten 10w40…

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Mam jednopist Orlik s 3 kW motorem a na bezne veci doma dobry.

      0 0
    • stenli  

      Prodávám kompresory k pneu nářadí, tak s dovolením přidám hlavní zásady pro pístové kompresory.

      1. Jak často ho budeš využívat? Pokud pravidelně při práci, chtěj značkový profi se servisem. Cena od 10 tis. výše. Lepší je pomaloměžný se dvěma řemenicemi a řemenem na boku, vydrží déle než ty s 2880 otáčkami. To jsi pak na cca 18 tis. a výše.

      Určitě olejový.

      Pokud ale využiješ jen občas nebo málo, postačí ti i jakýkoliv hobby z hausu za 2–4 tis. Bezolejový je jednodušší ale častěji se musí rozdělat a vyčistit špína. Tu normálně váže olej. Nehodí se do prašného prostředí.

      2. Jakou má tvé nejvíce náročné nářadí spotřebu vzduchu v litrech za min? Přímo souvisí s výkonem motoru. Vynásob 1.5 až dvěmi pro rezervu a máš min. nasávané množství vzduchu kompresoru.

      Obě spotřeby ale porovnávej buď v nestlačeném vzduchu nebo pro daný tlak, často bývá pro 6 barů. Někdy se u nářadí uvádí jen jedna z nich.

      Velkou kontinuální spotřebu mají brusky, utahováky, stříkací pistole, hustící pistole pro pneu. Méně pak nářadí s nárazovým odběrem, např. sponkovačky. Na slabý kpmpresor budeš muset čekat.

      3. Jaký má nářadí max. prac. tlak? Musí být nižší než spodní spínací tlak kompresoru. Bacha většinou se u kompresoru uvádí max tlak. Hobby kompresory většinou spínají při 6 barech a max je 8. Střední a profi třida pak 7 až 10 barů.

      4. Velikost vzdušníku je vždy kompromis mezi cenou, požadavkem na přepravu a vlastní aplikaci. Jednoduše řečeno, čím větší, tím lepší. Ale velký je zase dražší a hůře se převáží. 20 l je hobby, 50 už je slušný objem pro dílnu. 150 l a více pro provozy. Při větším objemu nemusí tak často spínat a má rezervu pro případnou prvotní špičku.

      5. 220 nebo 380 V. Do dílny je lepší 380 V ale jsou dražší. Ty na 220 trpí fázovým posunem u slabých prodlužek a nefungují dobře. Prenosný 220V jen s pořádnou prodlužkou se silnými vodiči.

      6. Další hlediska již nejsou pro výběr levnějšího kompresoru tak zásadní.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.