• Mychal

    Chtěl bych se zeptat – existuje vůbec něco jako kompresor na biky? Pokud jo, funguje to bezproblémově? Dá se to nějak snadněji sehnat a kolik to přibližně stojí? Díky.

    0 0
    • K2  

      POořiď si kompresor do auta na 12V a udělej si k tomu zdroj. Většinou to ale dělá strašný kravál. Pokud si koupíš velkoobjemovou nožní pumpu, tak kolo nafoukáš raz dva a potichu.

      0 0
    • jihra  

      Ve sběrných surovinách koupíš za 50 Kč kompresor ze staré ledničky (případně jej vymontuješ ze staré ledničky u popelnice), někde v bazaru koupíš za 50 Kč manometr, v mototechně koupíš za 50 Kč kus tlakové hadičky potřebného průměru. Pak to dáš všechno dokupy a foukáš. Klidně s tím naboucháš i galusky.

      0 0
      • Mike 21  

        Jó lednička? Můžu potvrdit a vřele doporučit mám doma už tři roky funguje sqěle,bezproblémově a můžu foukat i o půlnoci f paneláku-gdybych tam bydlel!Jo a umí to 11 atmosfér-vyzkoušeno§

        0 0
      • Honza729  

        Naprimo ? Bez expanzky ??

        0 0
        • Hornet  

          Da sa aj tak, funguje to.

          0 0
          • Honza729  

            To musi prskat olej a mit nestaly a nizky tlak, ne ?

            0 0
            • Hornet  

              Olej prska len ked sa viac zohreje, tlak je v pohode. Ale pokial chces trosku sofistikovanejsie fukat :-), staci hasicak s manometrom, naklady tiez minimalne.

              0 0
              • Honza729  

                Ja to prave tak mam, uz jsem to tu psal. Jen jsem pouzil starou malou misto hasicaku propan butanovou lahev. Spolu s filtrem na olej a tlakovym spinacem to funguje skvele. Mel jsem to na pohon strikaci pistole na modely…

                0 0
                • Hornet  

                  Ty si robil modely? :-) ja to robim stale. A kompresor mam tiez tak prisposobeny na striekaciu pistol

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Prskani oleje se necha vyresit delsi hadici. Kdyz casem spuchri a praskne, proste se o kousek zkrati.

              0 0
    • Dejv  

      tak,tak do silnice dá i 12 bar akorat tlustý gumy mu trvaj trošku dyl,ale je naprosto tichej a spolehlivej a hlavně prakticky zadarmo

      0 0
      • Zil  

        Přesně tak ledničkovy kompresor je nejlepší nemůžu si stěžovat že by zatim něco nenafoukl.

        0 0
        • kesu  

          ledničkovej je fakt nejlepsi,akorat si dej bacha at z nej az ho vecer pri zelezny nedeli „krast“ u popelnic at z nej nevypustis olej,protoze pak se muze zadrit.jo a poohlidni se po co nejvetsi lednici,nejlip s mrazakem,ta normalni nafoukne cca 7–8 atmosfer…

          0 0
    • padlos  

      Ahoj, dovolim si pouzit tohle vlakno. Sehnal jsem takovej peknej starsi kompresor tichej, kterej pouzivaji zubari. Ale shanim k nemu nejakou hadici s manometrem aby byla nejlepe na galuskovy i auto ventilek. Neporadil by nekdo kde by se to dalo sehnat?

      0 0
      • miki  

        navštiv krám s autosoučástkama a kup si kus hadice a koncovku na foukání pneu+ stahovací pásky na hadice2ks .V cykloprodejně zase redukci z autoventilu na galuskovej.

        0 0
    • Vilém  

      Pouzivam kompresor z lednicky uz asi 10 let. Fouka pomalu, ale tlak zvladne hodne velkej.

      0 0
    • biker jura  

      nevite jakej kompresor koupit aby mi nafoukl i obycejnej kevlarovej plast bez duse s Notubes?

      vzdycky valim na benzinku ale kdybych potreboval na zavodech vymenit gumu tak jsem v …

      diky

      0 0
    • RUR  

      Kompresor z lednice potvrzuji. Poměr cena/výkon je nepřekonatelný. Jen myslím, že na bezduše to nebude, malý objem/čas. Konkrétní zkušenost nicméně postrádám.

      0 0
      • Hornet  

        JJ, na bezdusaky potrebujes k nemu vacsiu tlakovu nadobu.

        0 0
    • t29  

      Vytáhnu kostlivce.

      Chci kompresor prostě koupit a použivat, žádný bastl. Zaujal mě Nuair Squirrel – hodí se to za ty peníze?

      0 0
      • MlokCZ  

        Bude hodně hlasitý a vzdušník 6l není žádná výhra (při situacích foukání s vyšroubovanou vložkou ventilk, tak to mizí rychle i z 23l vzdušníku).

        0 0
      • Dumbíček  

        Stačí obyčejný kompresor do auta, je za pár korun a 8,5 atmosfér mám naufouknuté hned. Za poslední roky mám sice už druhý, ale nebude to vada kompresoru, problém je na straně zlodějů, co ho vzali i s autem. :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          na nahozeni bezdusi potrebujes hlavne veliky prutok vzduchu. Ty male kompresorky sice natlaci vysoky tlak, ale foukaj pomalu a tim je jejich pouzitelnost omezena…

          0 0
          • Dumbíček  

            To určitě, objem vzduchu to dává malej.

            0 0
          • micinka  

            Dneska jsem nahodil plaste pomoci 5l rozprasovace na kvetiny, staci vysroubovat ten rozprasovaci ventil, a treba ten muj pasoval primo na redukci na autoventilek.

            0 0
    • Georrge  

      nechce se mi kvůli tomu zakládat nové téma, tak oživím :) nemá doma někdo ledničkový kompresor navíc? Dneska mi odešel ten můj, tak sháním náhradu. Tak kdyby se našel někdo z Opavy, Ostravy a okolí, dejte vědět :)

      0 0
      • Vilém  

        Obehni sberny, nebo sberne dvory. Vali se jich tam desitky.

        0 0
        • Smazaný účet  

          akorat je fajn najit nejaky se startovaci civkou a rozume dlouhyma trubkama..a nejlepe jeste s olejem…

          0 0
          • Vilém  

            Prave kdyz se stavuju do jedne sve oblibene sberny, kde dela kamos vedouciho, tak jich tam maji plnou bednu. Ruzne velikosti, od malickych, az po vcelku obrovske z nejakych profi chladaku. Davaji je tam nejaci lednickari, kteri to pekne vystrihnou, nechaji tam sitovou snuru vcetne rozbehoveho rele a pekne je nastohuji do te bedny, tak aby z toho nevytekl olej. Pak staci si jen vyhrabat nejaky co se cloveku libi, vrznes je do zasuvky, abys zjistil zda jede a nemusels to zbytecne tahat domu a zase zpet, kdyz nepojede.

            Ten olej by sel asi doplnit po vyvrtani nejake dirky do obalu.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Olej staci doplnit „vratnou“ trubickou, kterou kompresor saje (medium nebo vzduch). Pist totiz nasava vzduch vevnitr..prichosi vzduch je nasavam do prostoru celeho kovoveho tela…jednak prto aby chladici medium trochu mazalo vnitrek a druhak aby kompresor byl trochu chlazen prichazejicim plynem.

              par obrazku pro predstavu je tu:

              http://www.rc.xf.cz/kompresor.html

              (a taky jsme jich par rozebral…btw…spo­lehlivy zpusob jak ten kompresor oddelat je s nim „zakvedlat“ kdzy bezi..nassaje olej a pokud se dostane do pracovniho valce, zpusobi destrukci membran.)

              0 0
              • Vilém  

                No kdysi jsem to ze zvedavosti flexou rozdelaval, ale uz je to spousta let, takze si podrobnosti nepamatu. Ted mi to pekne osvezil tvuj odkaz, bylo to presne to stejne.

                Muj kompresorek uz bezi leta letouci, jedinej problem byva v zime, kdyz ho mam v nevytapene dilne, to se nerozbehne.

                Uz nejaky cas se chystam na ukutění noveho se vzdusnikem, inspiraci jsem nacerpal na nejakem modelarskem foru, kde to meli krasne provedene se vzdusnikem z hasicaku, ale kdy se k tomu odhodlam, to je ve hvezdach:)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  jo…viz muj odkaz niz…takova konstrukce musi proste udelat radost kazdemu:)

                  0 0
                • Ralan  

                  Já to tak krásně provedené nemám, ale to je jen vzhled :) Kdyby se mi s tím chtělo vyhrát, tak to trošku popřeházím, nalakuju, ale funkčně je to naprosto dostačující…

                  0 0
              • Georrge  

                hele ty bys to mohl vědět, rozběhové vinutí je v běžném stavu zapojené že? Měřil jsem odpor a právě nic nenaměřil, u hlavního vinutí to ukazovalo nějakých 20 ohmů takže asi ok, ale rozběhové vůbec nic, takže bude asi kaput, protože když jsem ho polechtával fází, tak kompresor nenaskočil, furt jenom vrčel a neuměl se roztočit.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jj..rozbehove vinuti je zeple kdyz motor stoji.

                  Cely princim toho rele je naprosto genialni..kdyz motor stoji a zapnes proud, tak vinutim tece veliky proud (ze zacatku, rposte jak rotor stoji, tak se to chova jako pretizeny motor). Tenhle nadproud zpusobi ze se sepne rele rozbehoveho vinuti. Rozbehove vinuti pomuze rozbehnout motor, cimz klesne prour jdouci hlavnim vinutim a rele se rozepne.

                  Do serie s relem je jeste zaradeny bimetalovy kontakt, ktery odepne privod proudu pokud rozbeh nenastane do urcite doby. Tohle se typicky stane pokudse zastavi (vypojenim z proudu) kompresor, ktery zrovna bezi a chladi. Vykon motoru pak nema dost sily aby pretlacil natlakovany pist a tak motor chvili jenom „vrci“ a bezpecnostni okruh posleze vypne. Po par vypnuti uz motor pretlaci pist (tlak klesne bo utece do vyparniku) a kompresor naskoci.

                  Jedna dulezita vec. Rozbehove vinuti je zapojene jenom velike kratky cas…klidne pod vterinu. Pokud zustane zapojene i po rozbehu, shori po par vterinach (vlastni zkusenost).

                  Pokud chybi rozbehove rele, lze motor rozbehnout i tak, ze se rozbehove vinuti napoji na tlacitko, ktere se stiskne po zapnuti samotneho motoru. Ale pohodlnejsi je sehnat komplet rele i s bezpecnostnim prvkem pretizeni.

                  Btw. kransy kompresor udelal nejaky kutil tady

                  (obrazek prevzat z webu pro nalakani)

                  0 0
        • Georrge  

          sběrny zkusím, ale moc tomu nefandím, znají mě jen v jedné, a ta je taková malá, asi tam takové věci mít nebudou… v jiných co ve městě máme mě neznají, takže to tam bude horší s přístupem, ale zkusím, za to nic nedám. Jinak skoro každý kdo dělá na sběrném dvoře tak kouří, ne? Takže krabka cigaret by měla být dobré uplatidlo :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ve sbernych surovinach takhle bezne fungujou..pokud neni provozovatel uplny vypatlanec..

            proste prodaji za neco malo vicc nez prodavaji srot dal…oni vi za kolik aby vydelali…krabku bych vubec neresil a vzal kilo do kapsy…a snuru na vyzkouseni:)

            0 0
          • Vilém  

            No i kdybys to od nich mel odkoupit, tak to nebude nic desnyho. Rekneme, ze vykupuji za 3,–/kg, prodaji treba za 6–8,–/kg. Takze do stovky je tvuj.

            0 0
    • bagr84  

      Na Trilogy meli mechosi bombu naplnenou vzduchem, k tomu gumovej slauch co sel nasadit na jakejkoliv prumer ventilku. Na dve vteriny otocili kohoutkem a bezdusak nahozenej tak rychle az se mi tomu nechtelo verit.

      Kolik stoji tohle reseni? :)

      0 0
      • borda  

        Hodne. Tlakovy nadoby jsou drahy.

        0 0
        • bagr84  

          10l bomba 1700, naplneni vzduchem 100 kc (aspon u potapecu teda :)).

          To neni zas tak spatny reseni pro nekoho, kdo nechce blbnout s kompresorem v panelaku a rad casto meni bezduse :)

          0 0
          • borda  

            No vidis, potapecska bomba me nenapadla :-). Jo tak to souhlas, pokud by to melo bejt pouze na ty gumy, tak urcite lepsi a co se tyka nahozeni spolehlivejsi reseni, nez nejakej srot z hobbymarketu za tri litry. Jestli to teda vyjde na tyhle prachy i s nejakym redukcakem. Nebo to bude chtit ale hodne citlivy upousteni :-).

            0 0
      • Ralan  

        Nechce se mi to hledat, ale hledej na modelářském fóru. Používají se potápěčské bomby, tuším že i hasičáky, necháš za pár korun naplnit a jedeš… Akorát bys tu hadičku bys udělal :)

        Myslím že by to bylo i levněji, ale na takových fórech kde se řeší airbrush a hlavně v paneláku toho najdeš kvanta.

        0 0
        • newbie  

          potápěči nemaj bomby, ale láhve/flašky :-)

          imho je nej-… řešení topeak joeblow mountain, funguje mi zatím spolehlivě i na jeté gumy a vytahané patky… všechno zaskočí víceméně okamžitě

          0 0
          • MlokCZ  

            Nějaký čas už ji mám taky a oproti jiným nožním pumpám je to o hodně lepší jak dá cca 3× tolik vzduchu na jedno stlačení.

            Náhrada za kompresor to ale ani zdaleka není. Snake skin pláště na UST ráfek s tím většinou nejdou nahodit vůbec když jsou nové. Tam často i s kompresorem tomu musím ještě pomoct a to si pak joeblow mountain ani neškrtne.

            Tedy jako základ určitě dobrý a začal bych tou pumpou taky. Ale stačit to nemusí.

            0 0
            • newbie  

              dík za doplnění… je fakt, že jsem měl upřesnit – nahazuju s ní bez problémů 29" Schwalbe Snake Skiny na NoTubes ráfky, s obyč nožní pumpou jsem neměl šanci, s touhle se hned chytne i vytahaný Ralph, který jde na ráfek nebo z něj rukou bez montpák

              takže na moje použití (střídám NN/RaR a HD/NN podle terénu) naprosto stačí JoeBlow Mountain, kompresor nepotřebuju… akorát má blbě vyřešenou páčku na koncovce, která je z plastu a rychle se ulomila, tak jsem koncovku přehodil z jiné pumpy

              0 0
    • Jenda  

      uvažuju o kompresoru, nechce se mi něco bastlit ze staré ledničky – dle vašich zkušeností má tohle alespoň papírově použitelný parametry? http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?…

      Na nahození bezdušáků bych si nafoukal do starý 3l tlakový lahve jakožto expanzky.

      0 0
      • MlokCZ  

        Na samotném kompresoru vůbec nezáleží, tam jde pouze o to jak bude hlučný (a jestli to vadí dle toho kde ho budeš používat) a jak dlouho budeš foukat expanzku (tam ale nevadí, že si chvíli počkáš).

        Rozhodující je expanzka (a je úplně jedno jak ji nafoukáš, klidně můžeš i ruční pumpou a kompresor mít ani nemusíš) a ta čím větší tím lepší. Lepší malá než žádná, ale pro slušné výsledky (tedy nahození i obtížnějších kombinací) bych nešel pod 6l.

        Mám 23l expanzku a občas ji spotřebuju i na jeden plášť, když se s tím nechci moc babrat. Tedy když tomu plášti předem moc nepomůžu (tedy nenahodím kus patek ručně, nenamažu patky tmelem, nenahodím předem na chvíli s duší aby chytil tvar), tak chvíli foukání vzduchu s vyšroubovanou vložkou ventilku a přitom přitlačení na různých místech tomu dost pomůže a často se to chytí (až když se to takhle napoprvé nechytí, tak si pomůžu nějakou další metodou).

        A použitelné (pro ty obtížnější případy nahození) to je jen dokud máš ještě slušný tlak, tedy zhruba tak z 8atm. než to klesne tak na 6atm., proto malá expanzka strašně rychle dojde.

        0 0
      • ELx  

        Tenhle kompresor mám. Nemá žádný vzdušník, takže napřímo tím nahazovat jsem ani nezkoušel, ale nafuním si tím starej hasičák a v pohodě. Na kola na autě taky dobrý. Je ale lepší si potom dokoupit kroucenou hadici, protože ta originál je strašně tvrdá a nepoddajná.

        0 0
      • Kouba_2005  

        Čau. Mám doma nevyužitý úplně nový kompresor s myslím 25L vzdušníkem (zítra bych omrknul detaily). Kdybys měl zájem, tak jej mohu ve středu i doručit, mám cestu do Prahy. Kdyžtak SZ.

        Vypadá to nějak takhle.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.