• lizar

    Zdarec, tak Drásal je za námí a před námi další marathony. O tomhle také zvažují a někteří říkají, že je ještě náročnější než Drásal. Nevím podle mě nejde hodnotit dva marathony v čem je který lepší. Hledám jsem náké vlákno ale nikde nic tak ho aspoň založím a třeba mě neukamenujete :). 

    Ke všemu je to letos MČR v marathonu tak mužete poměřit síly.

    0 0
    • Rychlej turista  

      BT je zřejmě jediný závod, kde jedeš do kopce skoro tak rychle jako z kopce. Není to ale tím, že bys do těch kopců byl extra rychlý :-)

      Podívej se na průměrnou rychlost vítěze a bude ti to jasnější.

      0 0
      • lizar  

        A ty jedeš? Tak Beskydy jsou Beskydy o tom žádná :).

        0 0
        • Rychlej turista  

          Letos mi to nevyjde, týden před BT končím dovolenou. Ale vloni jsem dal zkusmo krátkého na pevné vidli a speciálně na něj jsem si pořídil pružnou, abych mohl objet i dlouhého, protože je to syrový závod, jako jsou syrové Beskydy samotné a to se mi líbí :-).

          0 0
          • raceman  

            Škoda :-/

            0 0
          • Smazaný účet  

            jako BT na s pevnou vidlí – klobouk dolů :-)

            podle mě je to jedinej závod, kde to chce lehkýho fulla na kotoučích…

            Ostatní se dají v pohodě objet na pevňasu s dobrou vidlí a véčkama

            0 0
    • tom xtr  

      Rozhodnutí podle počasí a po projetí tratě. Týden před dovolenou nechci zlikvidovat chudáka kolo. A že zrovna na tomhle závodě to není až takový problém.

      0 0
      • petulka_VP  

        Muzu hodnotit pouze kratkou, coz pro vas asi nebude moc prinosne, nicmene BT mi prisel o hodne tezsi nez Drasal hlavne kvuli ostrym sutrum a uzkym cestickam skoro na kazdem vetsim sjezdu.. A taky podle poctu odrenin a pochroumaneho kola byl Beskyd o hodne narocnejsi.

        0 0
        • muffins  

          Tež jsem jezdila každý rok krátkou, letos sem to měla jet už počtvrté zasebou ale bohužel mi do toho vlezla dlouhodobá nemoc takže letos ani beskyd ani jiný závod. Na kolo sednu až v lednu takže srdcovka jménem Beskyd Tour se letos nekoná. Ale jinak fakt super závod akorát by mohl být levnější.

          http://janacupova.ic.cz

          0 0
    • Zerocool  

      v neděli si jedeme projet dlouhou trať

      0 0
      • Buf  

        Podle posledních informací od Libora Hrdiny je trasa vyznačena trvalým značením, jsou dvě změny oproti loňsku díky lesním činnostem nebo díky následkům lesní činnosti. První je na traverzu Dlouhé jak se vracíte z Mořkova jižním úbočím. Odbočuje se dříve doprava na lesní šotolku, nejede se až na loni obousměrný úsek pod Kamenárkou. Lesáci likvidují polomy, které byly hlavně v oblasti Skalíkové louky, jeden strom byl i za sedlem pod Javorníkem, mělo by se to do závodů stihnout pořezat)

        Druhý úsek je v oblasti bažin na Kladnaté ( žlutá a červená značka z rozcestí) kde se buduje dálnice, vozí se tam kamení a je to údajně zcela neprůjezdné. Trasa tak vede krátce po lesní šotolce a pak lesní cestou do sedla na Mečové ( to je tam jak nějací borci postavili tu oplocenku do značené turistické trasy). Vynechá se tak jeden pěkný technický výjezd a sjezd. Na druhé straně hodně lidí uvítá, že se vynechají ty bažiny co jsou před tím.

        0 0
      • Zerocool  

        v neděli jsme byli projet druhou část dlouhé tratě, bahno je, ale není limitující, pouze zasere jezdce a kolo, náročnost opravdu brutální zejména smyčka podruhé na Martiňák, jak tam se může závodit, to nechápu:)

        0 0
    • Nikolka  

      Neplánuje jet někdo ten MiniBeskyd?? Na netu píšou že je to po šotolině a asfaltu, tak bych do toho celkem šla, protože na těch dvou delších tratích se prý celkem dost likvidují kola a to mi za to moc nestojí… Jo a neprojížděli jste někdo trať toho MiniBeskydu?

      0 0
      • Zerocool  

        jak myslíš likvidují? jako, že se zašpiní?:)

        0 0
        • Nikolka  

          Kdybych myslela zašpiní, tak napíšu zašpiní, ale prý ty šutry ve sjezdech jsou hnusné… A ty a v takovém množství jsou prý snad jen na tom Beskydovi, prý rády trhají pláště, rozbíjejí ráfky a tak… Už mi to říkalo pár lidí a sem tam to někdo potvrdil i tu na bike-foru, co si pamatuju… :)

          0 0
          • Nikolka  

            prý, prý, prý…čeština být můj kobylek no :)

            0 0
          • Howgh  

            nesmíš to hrnout jak vůl do votýpky sena…

            0 0
            • Nikolka  

              já nemám závodní ambice, tudíž jezdím na pohodu a hlavně tak abych dojela celá, ale někdy prostě odletí kámen tak blbě, že je to fakt na zničení rámu nebo ráfku a jestli je většina sjezdů v šutrech, tak se pravděpodobnost zvyšuje…

              0 0
              • Rychlej turista  

                Tam určitě tak rychle, aby ti ten kámen ublížil, nepojedeš.

                0 0
              • Zerocool  

                asi tak, pokud pojedeš na pohodu tak se kolu nic nestane, neboj se! a nepřeháněj to s tou opatrností, máš kolo na předvádění nebo na ježdění??

                0 0
                • Nikolka  

                  Píšu o zničení rámu ne o odření rámu… Což znamená, že estetiku až tak neřeším, ale pokud by mi měl kámen velikosti jabka střelit do rámu, tak to by mě docela štvalo! Takže poznámky typu jestli to mám na ježdění nebo na předvádění stranou.

                  BTW někdy i když jedeš jak říkáš na pohodu, vybereš špatnou stopu a pak ty kameny lítají.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Aby lítaly půlkilové nebo spíš ještě těžší beskydské kameny, tak na to potřebuješ rychlost. Z tohoto hlediska jsou beskydské kameny prakticky neškodné :-D

                    0 0
                  • Gorgov  

                    snad se vazne nebojis, ze by ti kamen znicil ram :D

                    0 0
                    • Howgh  

                      von gryml na ráfku nebo ve výpletu taky není nic příjemného..

                      0 0
                    • Nikolka  

                      JO bojim, a co? Neříkám hned zničit, ale furt se všude píše, že stačí když se karbonové vlákno naruší… Nebo teď už to zase neplatí? Ano, já se o své kolo bojím, jestli vy jste takoví borci, že je vám to jedno, tak to vám závidím, ale mi to jedno není, ono zničit drahý karbonový rám nebo ráfky (at už kamenem nebo tím že tam lehnu v tom kamení) by mě docela štvalo. Jiné závody jsem v životě neřešila, ale tohle mi bhylo řečeno od více lidí, tak to asi takový nesmysl nebude. Z mé hlavy to není, že se tam ničí kola, mám to od lidí, kteří to jeli a kterým se tam něco pohnojilo.

                      0 0
                      • kubad  

                        sorry ale tohle se fakt nedá číst

                        jeden nesmysl za druhým – to bys nesměla jezdit vůbec, pokud ty sjezdy pojedeš v klidu nic se rámu stát nemůže.

                        a pokud máš o něj strach tak nejezdi vůbec protože prosknout ti může i když spadneš na louce a náhodou tam bude kámen

                        0 0
                        • Nikolka  

                          Ano ale pokud spadnu na louce na kámen, tak to bude smůla, ale takhle jestli tam jsou sjezdy v korytech, kde jsou vysypané šutry, tak to je o něčem jiném asi ne.

                          0 0
                          • Bulda  

                            jo, o technice :))

                            ono dost záleží na tom, kdo ti ty nesmysly nabulíkoval, řek bych, že někdo, kdo na kole moc jezdit neumí…

                            zamysli se nad tím, cos napsala nebo jezdi spořku (kromě gluzsyce asi :))

                            0 0
                            • Nikolka  

                              Tak to by jsi řekl hodně špatně…

                              V prvním příspěvku jsem se vás neptala na to, jestli je to pravda, ptala jsem se, jestli to někdo jede a jestli si někdo projížděl trať (30 km). Napsala jsem názor, proč nechci jet 45 km a nevím proč se toho všichni chytli a začli mi to vyvracet, což mě nezajímalo. Někteří si samozřejmě neodpustili rádoby velice vtipné komentáře. Ono by možná stačilo, kdyby jste trošku brali ohled na to, že jsem baba, že jezdím všehovšudy nějaké 4 roky na kole a mám objetých pár maratonů a že nejsem asi takový borec jako vy všichni tady no…

                              No je to debata o ničem, tak to asi ukončíme ne?!

                              0 0
                              • Bulda  

                                tak povez, od koho to mas :))?

                                neptala, neptala, ale sirit bludy a pomluvy bys nemusela, je to super zavod a nic z toho, cos psala, na nem nehrozi, pokud nejsi bezmozek a nejezdis rychleji, nez umis  …tak se ho zastavame, takovou „reklamu“ si totiz nezaslouzi, o to co vy, slecinko, (ne)po­jedete tu vubec nejde, nepodlehejte klamu, ze to tu nekoho nejak moc zajima a vase ctene zapesti uz vubec ne 

                                kdyz pojedes rozumne, tak se ti s ramem nic nestane (to plati vsude, nejen na beskydech)krome ruznych nahod zminenych beedou a blackym, ktere se ovsem muzou stat kdekoli (a taky se obe staly nekde jinde) viz kubad

                                tak se taky jako baba chovej…

                                0 0
                                • Nikolka  

                                  Neřekla jsem, že to není super závod, to bych si nedovolila říct o žádném závodě, protože každému se líbí něco jiného a každý at má svuj názor, ale žádné bludy a pomluvy to nejsou, to že jsou tam sjezdy v šutrech je pravda. Mimochodem v loňském threadu o Beskydu (zakládala jsem ho já a tehdy jsem se opravdu ptala jaká ta trať je svou náročnosti atd.), několik lidí napsalo, že byli vyklepaní a že to bylo utrpení pro bika, že ho museli dát potom na garančku, že ty sjezdy jsou šílené… Oproti tomu někteří psali,že je to pořádný horský maraton se super tratí. Říkám, nikomu jeho názory neberu, každému se nezavděčíš. Letos protože je nová trať – ten MiniBeskyd – chtěla jsem vědět, jestli ho někdo projížděl a jestli ho někdo jede. A že to nikoho nezajímá, jestli to jedu nebo ne? Taky proč by mělo?? Jen jsem podotkla, že je zbytečné to dál rozebírat, že když pojedu tak a tak, tak že se nic nemůže stát, když stejně nebudu startovat, že jsem napsala proč nejedu mi přišlo jako vhodné, aby si dotyční nemysleli že tady něco rozebírám a pak se rozhodnu nejet jen tak. Pokud to o tom zápěstí bylo řečeno ale k threadu zvlášť, tak je to trošku nefér, protože já taky nevyhledávám tvé thready a nevyjadřuju se k nim… Ale možná to bylo řečeno k tomu, co jsem napsala tady, pak to beru.

                                  K tomu bezmozku – jezdím v klidu, jak už jsem psala, ale stalo se mi nejednou, že mě předjížděl jak ty říkáš asi bezmozek, který si myslel, že v tom sjezdu něco dožene a to pak lítaly věci :) Každopádně tohle je všude…

                                   
                                  0 0
                                  • Beeda  

                                    Nikol , bud v klidu, tady naBF jsou kecy(i ode me ale ne zle mineny) proste  je na tobe co pojedes, kde slezes a kde kde zastavis…kazdej je hrdina do prvniho pruseru:-) (veverka si taky rekla ze to stihne) :-D

                                    joo paaatek

                                    0 0
                                    • Meesha  

                                      bejbe ty nejedes na mistrak? 

                                       
                                      0 0
                                      • Beeda  

                                        meesho bohuzel, je to slozitejsi, minuly tyden jsem jel silnicni beskyd, nervy s dopravou, nakonec z 4lidi jen dva jeli, slozite cestovani, take jsem jel tezky treninky po pauze, tak ted chci oraz…a navic pristi tyden jedu Okolo Tater az nekde v Presove…

                                         
                                        0 0
                                        • Meesha  

                                          doprava je easy. v pet te nalozim. ok? ok

                                          0 0
                                          • Beeda  

                                            voe ty bys me i ukecal:-), mam sice jeste vidlu v praci, coz zas neni u me problem menit (stihl  jsem uz i kliky 10min pred zavodem:-), ale fakt s ohledem na pristi tyden ne..ale dik

                                            0 0
                                        • Meesha  

                                          vis jak to je s tema dresama! tam nejaky tricka davaj. takovy univerzalni, bude se ti hodit

                                          0 0
                                    • Nikolka  

                                      Díky, rozhodně jsem nechtěla Beskyd pomluvit nebo o něm šířit nějaké nesmysly. Je to jeden z maratonu co mě nejvíce láká, protože vím, že Beskydy jsou krásné a kdyby mi do toho letos nevlezla ta ruka, tak bych jela stůj co stůj (sice tu mini, ale jela bych). A máš pravdu, že slézt se dá všude a jedeš jen to na co se cítíš!

                                      0 0
                                  • Bulda  

                                    no, mozna ti daji reporty z letoska tak trochu za pravdu, bylo to fiasko, pomluv bude vsude spousta, znaceni bylo fakt spatny, poradatelu na trati poskrovnu :((

                                    ale kameni bylo kupodivu oproti jinym rocnikum mene, asi se schovalo do blata :)) trat perfektni, tezka, tak to ma vypadat, neni se vubec ceho bat

                                    0 0
                            • Beeda  

                              sporku bych nejezdil, tam misto veverky v kotouci obcas chytes soupere:-D

                              0 0
                      • JSt  

                        proc sis teda poridila takovy kolo, kdyz se na nem bojis jezdit? nerozumim…

                        0 0
                        • Nikolka  

                          Jee, ale já se na něm nebojím jezdit !!! Ja jen tlumočím, co mi bylo několika lidmi řečeno a to, že na Beskyd Tour jsou ve sjezdech kameny, které ustřelují od kola a můůůžou ti tak střelit do rámu nebo do ráfku, neříkám,  že se to kolo hned rozpadne na padrť. Takovéhle řeči kolují jen o Beskydu proto jiné závody a maratony absolutně neřeším. Na druhou stranu proč bych si ho nekoupila, když jezdím, baví mě to a je to v podstatě jediná věc, do které vrážím peníze.

                          0 0
                          • prodi  

                            nemusíš se bát, až taková rána kamenem to není, maximálně ti trochu odře lak :)

                            0 0
                            • Nikolka  

                              Děkuju, to je konečně odpověď…

                              BTW pro všechny páány se co se tady se mniu hádají a nechápou. Stejně nakonec nejedu, mám po operaci ruky (pravé zápěstí), mám to v obvazu a v ortéze a neudržím tak říditka, takže tato diskuze je zcela zbytečná :) Takže brou noc vám přeju.

                              0 0
                              • Beeda  

                                tak to bud rada a v klidu vysivej, ono se stava ze trefis srnu(nebo ona tebe?:-)) a zlomis ram nebo ti skoci veverka do kotouce a to je teprve maso:-)

                                0 0
                                • Nikolka  

                                  Ehm vyšívat jakože vyšívat?? Jako, že od slova šít?? :D No tak to by asi nešlo – manuální práce a já :) Asi se tam přijedu podívat, aspoň…

                                  0 0
                                  • Bulda  

                                    ted si tomu nasdila korunu :))

                                    dobre beeda :))

                                    0 0
                                    • Nikolka  

                                      Když píše bez diakritiky, tak těžko můžu vědět a rozluštit, co tím chtěl básník říct, navíc když bych teď od vás ani nic jiného než tyhle kecy nečekala…

                                      0 0
                            • pitos  

                              mám dva kamarády co jezdí na takových těch  zeslabovaných plechovkách(Scott a Canyon) po Beskydech a jejich rámy mají od kamenů moc pěkně promačkané spodní trubky:)

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                To jsou jen designová vylepšení :-)

                                0 0
                                • pitos  

                                  no nevím,jim se to moc nelíbí a ze začátku každý důlek oplakaly…teď už to neřeší:)

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Když jsem kdysi kupoval AMS Pro, tak jsem měl promáčklou spodní rámovou trubku už když jsem to kupoval. A to byla nejlepší promáčklina, co jsem viděl, protože byla za 20tis. (slevy s tím, že záruka na rám zůstávala 5let) :-)

                                    0 0
                                    • Howgh  

                                      řekl bych, že ty promáčkliny musí kriticky snižovat pevnost rámu

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Na funkci nemají vliv v podstatě žádný, natož kritické snižování rámu. Samozřejmě není promáčklina jako promáčklina, tohle je tak 1–2mm hluboké maximálně.

                                        Lehce promačkaných rámů jezdí tisíce a ještě jsem neviděl, že by někomu v tom místě prasknul. A když k tomu jsou ochotni i přes tu promáčklinu držet 5 let záruku na ten rám. A mimochodem ten rám zažil velmi ošklivý pád a bez problémů dva roky už jezdí.

                                        0 0
                          • JSt  

                            ja to nemyslel nijak spatne. jen mi prislo skoda si neco peknyho koupit a pak se to bat vyuzivat naplno, abych to nahodou neznicil. kdyz spodni ramovku oblepis takovou tou ochrannou folii, tak nemuze byt problem ;-).

                            0 0
                            • Nikolka  

                              Na spodní trubce samozřejmě mám folii. Neboj kolo je využíváno naplno, jen je mi líto hom zase skrz využívání naplno zmordovat, ono bylo by totiž fajn kdyby to aspon tři roky vydrželo ten rám :)

                              0 0
                    • McBlacky  

                      Gorgov – no s tím kamenem :) Mě se povedlo postavit předním kolem slušnej placák a následně jsem ho zasek do rámu před středovou mufnou. Neprasklo to úplně ale promáčlý to je na ploše tak 6*4cm a dovnitř i víc jak cm. Ustál jsme to v sedle, ale rám po sezoně radši vyměnil.

                      Divný teda, že to nebylo na Beskydu…

                      ale uznávám, dost exotickej extrém, neslyšel jsem o podobným případu.

                      0 0
                      • kubad  

                        mě rozvalil šutr pěkně lítko, ale taky to nebylo na beskydu, tam sice kameny sou ale nic extrémniho co by stálo za řeč :-)

                         
                        0 0
                      • MlokCZ  

                        Mě se povedla také kuriózní situaci, ale kolu se nestalo nic (na poškození rámu to nebylo, ale čekal jsem slušně odřený lak a ani to se nestalo).

                        Od předního kola odletěl šutr, ne až tak velký, cca 6×4×3cm a ten mi trefil do špičky boty, tedy jsem ho nezky nakopnul. To by nebylo nic zvláštního, se stává poměrně často. Ale jak jsem ho nakopnul, tak vyletěl tak 1,5m do výšky (možná malinko méně) a kus přede mne. A jak já měl rychlost a šutr začal brzdit a padat k zemi, tak jsem ho zpět dohnal a on mi přistál mezi zadní kolo sedlovou trubku (nechápu jak se tam mohl trefit) a začal dělat hezkou brzu zadního kola (ale úplně ho nebloknul).

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          A zapomněl, samozřejmě to také nebylo na Beskydu, ani v Beskydech.

                          0 0
                        • McBlacky  

                          tak to je taky hustý :)

                          dobrý jsou i postavěný větve od jezdce před tebou, už jsem bral i ramenem :)

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Větve a šutry od spolujezdců jsou celkem časté. Těm už se snažím vyhýbat co nejvíc (jednou jsem dostal šutrem do helmy, sice malinkým, tedy mnohem menším než v tom předchozím případě, ale kdyby mě trefil třeba do obličeje…), sjezdy se snažíme vždy jezdit s většímy odstupy. Ale samozřejmě tohle na závodě praktikovat nemůžete, to je jasné.

                            0 0
      • petrbw  

        Taky jsem chtěl jet tu 30km.Jen je tam prý přihlášeno jen pár lidí a závodit s deseti se mi nechce.Mohli by na vebu rozlišit do tabulek kdo s přihlášených co jede.Zatím je to tam vše dohromady.Co na to pořadatel? Možná by mu tak přibylo pár zájemců co se ještě nerozhodli.Jako já.Ta delší trasa se podle mapy jede z velké části po asfaltu.

        0 0
      • raceman  

        Že se nestydíš…  Hanba Ti !!!  :-))))

        0 0
        • Nikolka  

          Nestydím ani trochu! Když uvážím, že na silničce jsem letos seděla 2×, tudíž mám najeto cca 150 km na silnici. Do začátku dubna jsem lyžovala, pak jsem byla měsíc nemocná, pak jsem sedla 2× na bika, potom jsem odjela do Holandska na týden a až pak jsem začala jezdit na biku, což je někdy kolem 25. května, tudíž celkově mám letos naježděných asi 1200 km a žádný závod. S tím si fakt na nic delšího netroufnu :)

          0 0
      • Buf  

        Trať střední a mini jsou svou náročností srovnatelné, trasa mini má jen jeden velký kopec, zatímco střední má dva. Značná část po startu a dojezd do cíle vede dokonce po stejné trase. Na střední jsou navíc dva sjezdy po lesních cestách, nic extrémního , jsou sice kamenité, ale to je v Beskydech téměř všude. Mini je určena pro ty co si netroufnou přejet přes Pustevny na Bečvy a zpět. Na stránkách pořadatele je několik fotografií, takže si můžeš udělat představu.

        Dlouhá trasa ta je náročná jak fyzicky tak na techniku jízdy ( úzké singletracky, strmé sjezdy a výjezdy, úsek kde se kolo tlačí nebo nosí,…,) trasa je to ale krásná, nikoli likvidační. I to tolik zmiňované volné kamení je jen na několika místech. Zejména pasáže v oblasti Veřovických vrchů patří podle mne k Top trasám v Beskydech.

        0 0
      • JSt  

        jak likviduji kola? :-)))

        0 0
    • Darkson  

      příští rok se snad podaří spojit s týdenní dovolenou v Beskydech, na otočku je to dost z ruky:-(

      0 0
      • Zerocool  

        vidíš, a my takhle řešíme většinu závodů v Čechách – a že tam těch pohárových je většina nemusím připomínat…

        0 0
        • Darkson  

          10. 5.  Jablonné v P.

          7. 6.  Most    

          21. 6.  Úpice            

          26. 7.  Frenštát pod Radhoštěm            

          16. 8.  Lety u Prahy            

          13. 9. 

          Teplice nad Metují

           

          no máš pravdu. na druhou stranu vy na revanž něco vyhrajete za umístění na bedně, já leda v tombole:-).

          0 0
          • raceman  

            no pochybuju, že to vyrovná náklady spojené s cestou…

            0 0
          • Zerocool  

            já na dlouhých jen doprovázím, ale třeba na malevilu jsme něco zkasírovali:) v úpici a mostu jsme nebyli, myslel jsem i půlmaratony

            0 0
    • Smazaný účet  

      Kratka aji mini trasa je pro decka,rozhodne stoji zato projet si dlouhou trat.Ja z tohohle zavodu mam pocit,ze je to hodne tezkej zavod,Drasal ani podobny zavody co jsem zatim jel se s tim nemuze rovnat…rohodne doporucuju,loni jsem tam lepil 4× a 2× nytoval retez.Jedine s fullem a kotoucovkama si to uzijete…

      0 0
      • Zerocool  

        řekl bych, že dlouhá je nejtěžší maraton v ČR, střední určitě pro děcka není, pokud ho jedeš na výsledek…

        0 0
        • Mug  

          Nevím, ale v Mostě a Sudetech má silné konkurenty.

          0 0
          • Buf  

            Jaká je definice obtížnosti, náročnosti, těžkosti,....., já si myslím, že každý závod je něčím charakteristický. Beskydtour MTB se řadí k těm opravdu horským, trasa vede po hřebenu Veřovických vrchů a stoupá do výšky nad 1000 metrů  na Radhošť, a pak ještě jednou na Tanečnici nad Pustevnama. Má velký podíl skutečných přírodních singletracků, dlouhé a místy i strmé výjezdy, dlouhé a místy i technické sjezdy. Je to trasa, která chce ukázat krásu a náročnost Beskyd, nechce soutěžit o žádný titul nejtěžší....., jde o to ukázat lidem pořádnou nefalšovanou horskou cyklistiku.

            0 0
            • Mug  

              Jel jsem všechny zmíněné a schválně neříkam, který je těžší, neb to sám nevím. Reagoval jsem jen na tvrzení výše.

              0 0
              • Howgh  

                ......já jsem myslel, že nejtěžší je Drásal, a vy se tady o něm vůbec nezmiňujete…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  každý má ten svoj najťažší, ničmenej v pomere dåžky, výškových metrov a náročnosti terénu je Beskyd určite top kandidátom na tento titul (Sudety som síce nebol, ale Drásal sa mi ani v 2005-tom v tom blate nezdal taký ťažký, Horal vo Svite je takisto pekná porcia). pravidlo číslo jeden – bacha na defekty…

                  pre mňa to bude tohto roku už 6-ty krát na dlhej a ako každý rok sa veľmi teším (najmä na ten singláč pred cieľom :->>

                  0 0
        • raceman  

          tak tak :-)

          0 0
          • Zerocool  

            jo, už vím, kdo je ten Galuška, v Bohumíně jsem s ním jel XC

            0 0
            • raceman  

              no vidíš… ;-)

              jedeš i silničního beskyda?

              0 0
              • Zerocool  

                nestraš:) ne nejedu, jedu zkusit ten Karpatský pedál (asi), ty jedeš??

                0 0
                • raceman  

                  jestli bude pěkně, tak pojedu krátký, ale bez čipu… 500 kč za kategorii 15–29 dávat nebudu… aspoň pojedu na známého a trochu mu pomůžu :-)

                  a bajkového samozřejmě jedu… krátkého opět v úžasné kategorii 15–29, ale na umístění, takže s čipem a za 500 :-/

                  0 0
    • Howgh  

      od čtvrtka má být vedro a sucho. Možná odložím i blatník..

      0 0
      • RoKo  

        no… tak to bych mozna ani nedelal…

        Ten usek mezi martinakem a kladnatou si uzijete (myslim ze ani za tyden to nevyschne). Ale mozna se pletu ;)

        0 0
      • Smazaný účet  

        dnes je štvrtok a na sucho a vedro to nevyzerá, ale zase fúka vietor, čiže je nádej, že aspoň na tých otvorených miestach bude sucho. hmmm kladnatá, to bude boj :-P

        0 0
        • Buf  

          Na Kladnaté je změna trati, ty největší bahna se nejedou, bez ohledu na to jestli prší nebo ne. Na víkend slibují tropy, tady to zatím vypadá jen na tropický lejavec.....

          0 0
    • McBlacky  

      Během noci na čtvrtek byly v České republice nejin­tenzivnější srážkové úhrny zaznamenány na vrcholcích Beskyd – 42 mm

      to není málo.

       
      0 0
      • Smazaný účet  

        nevadí… prežijeme to, sobotné slniečko isto priláka dostatok štartujúcich…

        0 0
        • McBlacky  

          to je jasný přežiješ všechno. Závodil jsem i několik hodin v hustém dešti, ale že by to byla lahůdka :)

          já to stejně neřeším, jedu 24H Beroun. Zarazilo mne jen to množství  je to fakt hodně.

          0 0
      • raceman  

        hmmm že bych přehodnotil beskyda? :-/ přeci jen časovka na dlouhé stráně je časovka na dlouhé stráně :-)

        0 0
    • Howgh  

      …ze čtvrtka na pátek má prej vydatně pršet, což je divný, protože od východu bývají deště nevýrazné…a v pátek už bude hic. Pokud nebude jinak.

      0 0
    • Meesha  

      trocha bahynka by neuskodila. ctyrhodinovej sprint by byl nuda :-)

      0 0
    • Jenca  

      kdyby se tam nekdo chystal.

      muzu prenechat startovne (doklad poslu mailem)

       
      0 0
    • rorys  

      myslím že toho bahna bude trochu víc :-)

      0 0
      • l-e-t-o  

        Tak možu Vam řict, že už tady ve Frenu chčije druhy den v kuse (bydlim tady:), takže se žadneho sucha nedočkate. Bahno bude všude, protože aby to tady v horach uschlo, tak musi byt dluho hic. Moc rad bych si Kellys zajel, ale dneska jedu do Prahy :(

        0 0
        • Smazaný účet  

          dnes to bol pařák :-) v okolí Frenštátu bola taká hmla, že zo špice na dlhej zablúdili takmer všetci, viditeľnosť tak 5 – 10 metrov

          0 0
          • raceman  

            jj, myslim,  že po tomhle fiasku už na tenhle závod příští rok nepřijede nikdo z elity :D:D

            0 0
          • l-e-t-o  

            Už sem chtěl psat domu tatovi a poptat se jake měli dneska zavodnici počasi :-D Byl si ale rychlejši :P A teplota byla asi jaka??

            0 0
            • Smazaný účet  

              ono až taká zima nebola, na Radhošti okolo 15°, ale fúkal strašne studený vietor, nedalo sa tam vydržať…

              0 0
          • Smazaný účet  

            na štarte vyzerali ešte všetci spokojne :-)

            0 0
    • Gorgov  

      Tak nakonec ty sjezdy nebyly tak hrozny, ne? Zato vyjezdy byly o dost horsi. Jinak teda rozhodne neni pravda, co psal turista, ze bych jezdil ve vyjezdech casto pres 50 a obcas pres 70 se mi teda nestalo:)

      0 0
      • Howgh  

        výjezd – to jako směrem nahoru ? To číslo je počet tepů / minutu ?

        Jináč – už visí někde výsledky ? Dospěl jsem do cíle druhý ve své kategorii, tak bych se rád pokochal..

        0 0
      • Beeda  

        prej to byl takovy orientak ze jsi v sobotu jel sam a Bulda trefil do cile az v nedeli:-)

        0 0
        • Zerocool  

          neboj, dojel v sobotu, večer jsme koštovali slivovici:) zmatky na trati byly, výsledky byly vydřené…

          0 0
    • Howgh  

      pár aktuálních fotek

      0 0
    • Howgh  

      hoďte sem, prosím, odkaz na výsledky, kdyby byly jinde než na resultsu, championchipu nebo sportisu. Dík.

      0 0
      • Buf  

        Tady je už i pokec a dole odkaz na ty výsledky, pokec je i na bikebase.cz http://www.mtbs.cz/…xcm08cl.html

        0 0
        • Smazaný účet  

          kurnik, ale ten guláš z býčka čo tam porcovali bol pekne mastný, bolo mi z neho ťažko aj dnes

          0 0
        • Beeda  

          Bufe pozdravuj sveho „spoluporadatele " L.H. a rekni mu uprimne "kamo vys.. se na to“ neb jen idiot se nepouci a opakuje chyby…no ja nastesti rekl Beskydu dekuji nechci uz pred 3 rokama:-)

          0 0
          • Buf  

            Ahoj, to mne mrzí že jsi na Beskydy zanevřel. Mne těší to že se trasa líbí jak elitě tak turistům. Nejsem ale ani pořadatel ani spolupořadatel jak si myslíš. S organizací nemám nic víc společného než to, že jsem navrhoval trasu a funguju jako dobrovolník při značení

            0 0
            • Beeda  

              Bufe, ja nezanevrel na Beskydy. A trasa krasna, tezka spravedliva!

              Ja zanevrel na MTB maratony poradne Liborem Hrdinou.

              jinak z MTBS – "Přijeďte na Beskydtour, Beskydy za to stojí.

              Za pořadatele Bob Buf Damek"…

               

               

               

               

                
              0 0
              • Buf  

                To je slovičkaření, pokud to bereš jako takto, tak jako tvůrce trati jsem spolupořadatel a hrdě se k tomu hlásím. Nikde však nefiguruju jak o pořadatel- organizátor, pokud to chápeš. Mi jde o to aby lidi uviděli krásu Beskyd a dělám to jako biker pro bikery jako jiní blbci co budují singly gratis… prostě patřím k těm co sere, když je přes singl spadlý strom nebo bordel po těžbě. Zastavím a uklízím a někdy tam třeba rok nejedu…Asi moc jezdím v zahraničí a vidím jak to tam funguje a u nás pořád bordel… 

                0 0
                • Zerocool  

                  však o tom žádná, jak jsem již psal trať je krásná a náročná, jako Beskydy samy o sobě, řekl bych, že je to nejtěžší a nejkrásnější závod, jen proč na těch místech – nebezpečných a kritických nestálo více lidí od pořadatele, policie, apod. bylo to dost o hubu:( jakto, že nejela Lída??

                  0 0
                  • Buf  

                    Lida jede Bikechallenge a letos vypustila i Iron bike, kde by asi jinak nechyběla. Domácí Beskyd bohužel nejela díky termínove kolizi již několik ročníků. A příští rok pokud bude fit tak zase asi Ironbike.

                    Držte ji palce bojuje tam s omladinou v kategorii solo.Výsledky on-line na www.sportchallenge.cz

                    Jinak gratulace !!!

                    0 0
                    • Zerocool  

                      Díky! Držíme palce, potkal jsem ji nedávno ve Skotnici a říkala, že je dost unavená a pořád nemocná, nesmíš ji tak přetěžovat, jinak Míra zajel super.

                      0 0
                • Beeda  

                  Bafe, v tomhle delas zasluznou praci, ber to spise jako dobrou radu a nepaktuj se s Hrdinou pak sliznes i za nej…

                  taktez z MTBS.. „Speciální poděkování patří Bobu Damkovi za doprovod a navigování po Beskydech a nelehkou orientaci mezi oběma vedoucími skupinkami.“

                  0 0
          • Zerocool  

            je to ale strašná škoda pro ten závod, možná kdyby přenechal organizaci profesionálům a sledoval to z povzdálí, tak by to bylo lepší, opravdu sledovat jak závodnice stahuje nedobrovolné manko 20 minut kvůli bloudění mi na klidu opravdu nepřidalo, ale i žalostné občerstvovačky, proč nejsou bidony tyčinky, proč nejsou aspoň 3 kontrolní mezičasy, proč nejsou pořadatelé nebo policie na rizikových místech na silnicích, mohl bych pokračovat…

            0 0
            • Mug  

              A to jste ještě nevěděli, že ona ani nejede ve stejné kategorii.

              0 0
              • Zerocool  

                to není meditum věci, mohl to být někdo jiný ze stejné kategorie, to ale neřeším, řeším neprofesionální značení a zabezpečení nádherné tratě

                0 0
                • Mug  

                  To jistě. Mě dostala hláška: „Jeď ona si to nezaslouží!“

                  0 0
                  • Zerocool  

                    to jo, v zápalu boje se motivuje závodník různě, hlášky padají na všechny strany i ostřejší, ale po závodě si všichni sednou a v pohodě ovšem diskutují, soupeři jsou jen na trati, mimo rivalita končí nebo není tak silná, a kde jsi stál??

                    0 0
                    • Mug  

                      Jel jsem. Popotlačil jsem Alu a kousek jsem jí jel špic dokud jsem jí stačil. Jela výborně, Bára už byla na Pustevnách kožená. S tou mladou holčinou jsem jel asi hodinu a jela taky moc dobře nahoru i dolů.

                      0 0
                      • Zerocool  

                        takže jsi s ní přijel na druhý Martiňák, už si tě vybavuju, muselo být celkem drama, jak se naháněly, ne?

                        0 0
                        • Mug  

                          Chvilinku před ni. Stavěl jsem na bufetu. Jo bylo to fajn, jely podlahu a hodně si dávaly. Klobouk dolů.

                          0 0
                          • Zerocool  

                            díky, vyřídím, jely opravdu hranu…

                            0 0
                            • Mug  

                              Jo koukal jsem jak jste poctivě dlouho do noci slavili a slyšel jsem jak tě Ala chválila za super podporu. Jinak se omlouvám, že jsem jí šáhnul na pozadí když jsem jí popotláčel (né že by to potřebovala, jen nějak nemohla zašlápnout pedál).

                              Bulda si to taky vyžral předjížděl mě aspoň 3× chudák.

                              0 0
                              • Zerocool  

                                jo ten jo…jakto, že jsi nepřišel slavit s náma, každý byl vítaný?? slivovice bylo dost:)

                                0 0
                                • Mug  

                                  Zasloužená oslava. Titul je titul. Tak ať jí to jezdí. Konečně bude mít Bára velkou konkurentku a bude muset ještě víc makat. Jezděj moc dobře.

                                  0 0
                              • Zerocool  

                                a pozadí je ti samozřejmě odpuštěno:)

                                0 0
                              • Bulda  

                                jojo, ale tebe si nepamatuju, zato nejakou sice starsi ale zezadu velmi dobre vypadajici zavodnici :)) …vsechno zly je k necemu dobry :)))

                                muj uplne prvotni problem byl ale presmyk ohnuty hned po startu netusim jak, neradil jsem ani, teprv po ctvrtem serizeni to zacalo radit na malou :(( .,…vsici me predjeli, ale zas jsem pak nejel s tou skupinkou, co bloudila nejvic ci s tou, kterou diskli  …opet – vsechno zly je k necemu dobry :))) nakonec 5 v kat neni tak spatny :)))

                                to znaceni fakt bida … druhe bloudeni valime po sotoline z kopce a dole mliko a za nim trat po ktery jede zavodnik, ptam se kolik ma na compu a mel min jak my, pritom jsme si to evidentne zkratili :))) ale vratili jsme se a najednou pres cestu bylo mliko ve vysce oci, ktery bych predtim cestou dolu asi musel prekousnout, kdyby tam bylo… mozna to nekdo nedobrzdil v ty mlze a uz to nevratil na puvodni misto, tezko rict

                                 
                                0 0
                                • Bulda  

                                  jo, aby to nejak blbe nevyznelo, v cili jsem zjistil, ze i zepredu :))))

                                  0 0
                                  • Zerocool  

                                    myslíš tu v červeném dresu?? zjistil bych ti možná i kontakt:) jo a jak v neděli užili jste si to, mi bylo celkem blbě, celý den jsem byl out, ale kolem šesti jsme se šli ještě vyjet…

                                    0 0
                                    • Bulda  

                                      jo, červenej dres měla :)) netřeba, do beskyd daleko :))) no šlo to, přiznávám, že jsem podle nějakou tu rundu vynechal :)))

                                      ke stratovnýmu měla bejt jízda lanovkou na pusdtevny s kolem zdarma, tak jsme si dali znovu poslední sjezd, ale na lanovce o ničem nevěděli, takže za svý …další hřebík do rakve organizátora, at to tam nepíše, když to nezajistí :(

                                      no a největší průšvih byla teda ta třetinka!!!! nealko!!!! piva v cíli :)))

                                      0 0
                                      • Zerocool  

                                        je to až komické, ta třetinka piva do kelímku mě taky rozesmála:) s tou lanovkou se divím, minulý rok to myslím fungovalo…jeli jste po asfaltu nahoru?

                                        0 0
                                      • JSt  

                                        cheche. loni vyjezd v cene startovnyho platil jen v patek :-)).

                                        0 0
    • Smazaný účet  

      dnes to bol na Beskyde boj, my sme sa zhodli, že blata bolo tohto roku už dosť a vykašlali sa na dlhú…pršalo skoro celú cestu zo Žiliny do Frenštátu, potom síce na chvíľu prestalo a aj sa oteplilo, ale potom okolo 10-tej už zase poriadne padalo…vybehli sme len po ceste na Pustevny, že si niečo pofotíme, ale viditeľnosť skoro žiadna, lejak, tak sme to po zhruba 20-tom jazdcovi na strednej zabalili a vrátili sa späť do Ráztoky…Karlovi Hartlovi sa dokonca podarilo polámať svojho Kellysa a musel to zabaliť…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.