• Nikolka

    Jedete někdo?? A chci se zeptat těch co to jeli, jaká je trať?? Náročnost, technika atd… Určitě pojedu tu krátkou, ale známý mi řekl, že tam zničím kolo, nechce se mi tomu věřit, tak se ptám Vás zkušenějších… Dík:)

    0 0
    • kámen úrazu1  

      Loňský čas a AVG vítěze dlouhý trasy hovoří za vše. :-) Krátká se zdá (podle průměrných rychlostí :-)) normální. Víc Ti k tomu nepovím, bo jsem to nejela, jen tu občas mám , ostatně jako spousta dalších, připomínky k něčemu, co vůbec neznám. :-D

      0 0
      • šlapatko  

        Jel jsem minulý rok dlouhou,říkal jsem si dám to za sedum hodin a prdlajs.Bylo přes 30,hrozná teplota.Tři defekty.jsou tam mazec sjezdy a výjezdy.Trápil jsem se 9 hodin,letos nejedu,musím potrénovat,takhle náročné trasy.Byl to můj první maraton,ani jsem nevěděl do čeho jdu:)

        0 0
        • tom xtr  

          Jestli ze strachu necuknu, pojedu letos dlouhou. Našel jsem příspěvky ke starším ročníkům, který hodně kritizovaly zajištění a značení tratě. Můžeš napsat, jak to vypadalo vloni, tj. jestli se to zlepšilo – značení, regulovčíci na problémových místech, kufrování ? Navíš a jak je trať značená stálým značením ? Chtěl bych to teď o víkendu aspoň zčásti projet. Dík.

          0 0
          • šlapatko  

            Určitě jeť je to super závod ale náročný.Pro mě srdeční záležitost.Letos mi to neklapne tatík má oslavu 50ých narozenin,kdybych jel asi mě vydědí:)Kvůli Beskydu jsem přestal kouřit a trochu víc na sobě makat.Před startem 2 cigára,pak jsem myslel že umřu:)No konec keců,přímo na závodu se nejspíš nestratíš,mě se to taky nepodařilo.Ce­loroční značení tam je,včera jsem myslím viděl i pár nových nebo vyspravených.Takže pořadatelé fakčí.Mimo závod jsem si párkrát trať projížděl a sem tam fakt nevím kam jet.Pozor na občerstvovačky,je jich málo.

            0 0
            • tom xtr  

              Dík za info. Na občerstvovačky jsem koukal a v případě horka asi budu muset vzít vak na záda. Do fulla dám jen 1 bidon a to mi přijde dost jako risk.

              0 0
    • marapara  

      Jel jsem Beskyd Tour před několika lety, jel jsem krátkou. Strasně kamenité a rozbité sjezdy i výjezdy. Pokud nemáš fulla, bude to docela utrpení pro tebe o bika. Já jsem byl vyskákaný, jako nikdy :)

      0 0
    • rasputin  

      Já jsem jel lono krátkou a jako mazec!! Úplně luksusní, strašně se mi líbila. Je pravda, že některý sjezdy byly hodně rozbitý a plný šutrů to platí i o víjezdech, ale na druhou stranu tam bylo i dost zpevněných lesních cest. Jel jsem to na obyčejným HT s vidlicí 65mm a dalo se to!! Letost jedu určitě!!;-) Je to parádní zážitek, ruce budou bolet a nohy jakby smet, ale stojí to zato! Jen doufám, že letost nebude takový vedro (loni 34°C) to bylo fakt dost fustý!!

      0 0
      • marapara  

        Mně to připadalo, že se jede buď po asfaltu, šotolině nebo šutrech. Nic jiného tam nebylo :). Ale co vim, tak tehdy to měli dost špatně značený. Neprojet si to pár dní před tím, tak kufruju.

        0 0
        • rasputin  

          Jj souhlasím asfalt, šotolina nebo kamení! Značený mi to nějak špatně nepřišlo já jsem nikde nekufroval! Jel jsem nějak za nosem a vyšlo to :DDD

          0 0
          • marapara  

            Přede mnou dost lidí zakufrovalo. Pro mě to byla celkem výhoda, ze 350ti lidí jsem dojel tuším 25. :) Ale bylo to tím, že určitě nekolik, možná několik desítek bikerů neodbočilo vpravo a jelo rovně a dojelo do Dolní Bečvy a museli se vracet. Jak jsem řekl, nemít možnost si to projet pár dnů předem, tak jsem v Dolní Bečvě také :). Ale možná se to už od té doby změnilo.

            0 0
    • HonzaV  

      Nejede někdo z Liberce a okolí? Já tam chci jet, ještě jsem to nejel a je to trasa podle mýho gusta alespoň z vyprávění známých…Pojedu dlouhou, fulla nemám, takže jsem zvědavej jestli je to fakt tak „drncavý“ jak se říká. Jak je to tam s ubytováním, je tam nějakej kemp kde se dá přespat ve stanu? na stránkách Beskydbike maj odkaz jen na nějaký hotel Ráztoka.

      0 0
      • Bulda  

        my bydleli kousek pod cilem u nejkyho cinana (normali turisticka chata, jen ten majitel je nejakej …jinej), zkusim najit vizitku, bylo to levny a dobry

        jo…nemel by nekdo zajem o stratovny na dlouhou? prihlasoval jsem se vcas, v dobe, kdy jsem jeste nevedel, ze pojedu bikechallenge

        0 0
    • Corbett  

      Jel jsem ho v r.2005. Jel jsem totálně na pohodu kolem 8:37, protože jsem se na tomto maratonu už jednou velmi spálil (2003) a to jak fyzicky, tak psychicky. Dle mého názoru je to daleko náročnější závod, než Drásal i když je kratší. Jinak, značení, organizace a veškeré dění kolem stálo za prd. Polovička startovního pole nebyla v cíli a už se vyhlašovala třeba tombola.

      0 0
    • Hynas  

      Letos to bude na MTB Beskydu má premiéra, závody jezdím cca 4 roky, ale Beskyd jsem nikdy nejel…a přitom je Horní Bečva moje domovina. :o) Takže letos rozhodně jedu…samozřejmě dlouhou a na rozjetí si dám o týden dřív jeho silniční verzi (přirozeně taky dlouhou)…tak jsem zvědav. Už se těším…terén, tak to jsou holt Beskydy a kdo nemá fulla…tak má hardtaila, no :o))) Hodně štěstí všem a když tak na trati nazdar!

      0 0
      • raceman  

        ale ale, tak si das i silnici jo? :-)

        jinak ja jedu kratkou MTB

        0 0
    • Zerocool  

      jel jsem loni krátkou, nevím, nevím, kde jste vzali špatné sjezdy, výjezdy jsou po asfaltu a zpevněném podkladu, urval jsem řetěz, letos jedu zase…

      0 0
    • fonsta  

      Loni krátkou – vcelku příjemná trať. Letos, neb jsem masochista, vyzkouším dlouhou, viděl bych to tak na AVG 14,7:( a ještě projistotu pozítří silnici. 2marapara: von taky asi v Beskydech žádnej jinej povrch neexistuje;)

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Jedu, ale silnici 185 km … ;))

      0 0
      • Rychlej turista  

        Konečně pořádný závod :-)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Můj nejdelší, uvidím jak to pojedu. Na Mamutovi 135km jsem byl celkově na 20. místě. Tohle je hodně kopcovité a hlavně dlouhé, takže by mi to mělo sedět … ;)))

          0 0
          • Rychlej turista  

            Je to jen 5 kopců, ale každý má své jméno :-D Já budu v sobotu s velkou smečkou bikerů z širého okolí drtit beskydské kamínky, tak si na vás vzpomenu, až pojedete poslední vlnky na Smrček :-D Ať se daří :-)

            0 0
            • Biker jak Pes  

              No, vypadá to krásně. :D Pokud chytnu dobrou skupinu, tak se pojede dobře. Zatím jsem vždycky dopadl tak, že mi do kopce nestíhali… :D A po rovině se mi samotnému trápit nechce … :D

              0 0
              • Rychlej turista  

                Tak to je v pohodě, na BT roviny nejsou :-D V tom padáku těsně před Hukvaldama buď vpředu – rozjede se to přes 70 a hned se jede prudce nahoru a kdo je vpředu vylítne to skoro zadarmo setrvačností. Nahoře se to ale prudce zúží a velký balík udělá špunt, takže kdo jede vzadu musí už z toho kopce brzdit a do toho kopce se pak pomalu dřít. A hned potom se stoupá na Lubinu, balík se šíleně natáhne a dá to pak spoustu práce se zase dopředu dostat. Jinak se snaž uviset až pod Pustevny, ten kopec je spravedlivej, proseje to a každý se dostane do skupiny, kam svojí výkonností patří. Na tom obrázku je to zúžené místo na Hukvaldech a vpředu moje maličkost. Když to tak uděláš taky, až na Lubinu si budeš pochrochtávat :-)

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Tak to díky za rady. To se bude hodit. Pod Pustevny to by neměl být problém. Není tam žádný větší kopec, tak to uvisím. Uvidím jak to budou kluci ze Sparty, Dukly, atd. napínat. :D

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    To je sice pravda, ale občas jsou tady rychlé sjezdy po úzkých cestách, kde se může siná skupinka škubnout. Tak žádné poflakování někde vzadu v kuřáku :-D

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      V kuřáku … :D To se neboj, nerad jezdím vzadu. Radši si občasu potáhnu špici, ale dozadu ee… ;))

                      0 0
                      • Vrci  

                        tak jak bylo. Já odhaduju že mám u jména DNF. Přihlásil jsem se na dlouhou, ale jeden dobrák mě poslal do pankejtu. Tak jsem dojel krátkou a šel si lízat rány a sčítat škody.

                        0 0
                • zdenek  

                  Chvíli jsem věřil, že se bavíte o MTB.

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Kdyby jsi to četl aspoň od začátku … ;))

                    Biker jak Pes (19.07.2007 20:39:05) 88.100.249.xxx 2×> Beskyd Tour 2007 – MTB (^ odpověď na 1× ^) Jedu, ale silnici 185 km … ;))

                    0 0
    • Daf  

      Vazeni, kdyby nekdo mel zajem, tak prenecham startovne na dlouhou trasu Beskydtour. Nechci aby to zbytecne propadlo. Kdo prvni napise na muj mail viz. profil, toho bude ;)

      0 0
    • Martinkaa  

      Jela jsem 2× dlouhou. Je to jeden z nejnarocnejsich zavodu, co jsem jela. Prijde mi tezsi nez Drasal. Drsny teren, velke kopce, malo obcerstvovacek (pro nas, co mame ram na jeden bidon a nevozime batoh :-))… Obzvlaste vloni to byl zahul. Bylo asi 34°C. Zvladla jsem to za 6:59.43 :-) No a se zazemim a zajistenim zavodu mam sve zkusenosti, ktere uz jsem nekde v historii popisovala… :-(. Pokud nebudou bolet kolena, tak bych chtela jet. Ale davam jim posledni sanci. Jestli me to potreti zklame, tak priste nejedu.

      0 0
    • tom xtr  

      Tak jsem to tedy včera odpoledne zkusil projet (dlouhou Beskyd Tour). Stihl jsem ale akorát první půlku z Frenu po hřebenu směr Mořkov, znovu nahoru na hřeben – sjezd Paseky – Pindula a pak ještě kousek nahoru po trati směr Radhošť. Značení bylo jakž takž – místy hledání, ale nakonec jsem vždycky trať nějak našel. Trochu jsem to tam znal, tak jsem ± věděl o čem to je, ale přesto mě to místo docela dorazilo. Přiznávám, že v některých sjezdech jsem se málem pos.al strachy a ten singl (po žluté ?) před 1. občerstvovačkou (Mořkov) jsem teprve napotřetí jakž takž sešuchtal v sedle. Technicky náročný mi příjde jako slabý slovo. Cestou zpátky na hřeben v tom závěrečném úseku stoupání za 1. občertv. (myslím zelená turistická) jsem málem vypliv plíce. Kdyby sprchlo, tak tady snad jenom s mačkama a cepínem.

      Zajímalo by mně kdo to jel, jestli ta druhá půlka je stejný maso jak ta první, pač to už asi nestihnu projet. Dík.

      0 0
      • šlapatko  

        Po pindule následuje asi nejhorší výjezd po červené na Radhošť.S tama sjezdík o párset m dolů:)Následuje šotolina,na které si odpočineš,pak jedeš na Martinák,dáš si smyčku cca20km,znova Martinák,nějaká ta šotolina,závěrečný sjezdík a vysmátej do cíle.vypadá to jednoduše:)Mi došly síly na 50km,taky moc defektů.Pak už jsem chodil pěšky i rovinky s kořenama:(Příští rok nechci jít nad 6 hodin,něco je natrénováno a kondička jde nahoru.Ať se ti daří,budu stát někde nad Pindulou s foťákem.

        0 0
        • Hynas  

          Uau! Vy mě tady teda ale šponujete před sobotním startem! :o)) Čím dál lepší! :o)) Ty vaše hlášky o výplazech! :o)) Mačky, cepín a podobně :o)) Silniční verzi jsem si maximálně užil…jsem zvědavý na tu terénní :o) Nějak mi přijde, že tady postrádáte maličkou dávku humoru :o))

          0 0
          • tom xtr  

            Tak trochu jsem to asi přibarvil. Nicméně jsem raději našrouboval po dlouhé době na tretry hřeby a nasadil nový přední plášt.

            0 0
          • Rychlej turista  

            Koukej se v úterý zjevit na tréninku, jsem zvědav na dojmy z BT, Pěknej čas, gratuluji :-)

            0 0
            • Hynas  

              To asi nee, jdu se pomilovat se svou silničkou…od včerejška je ofiko moje, tudíž cesty budou dnes patřit jen nám :o)) BT…čas jak čas, vzhledem k tomu, že jsem si asfalt jen oťukával, ve sjezdech se krotil, do kopců všecky táhl…a od bumbálky jel prakticky sám, co si budem povídat…tak jsem s výsledkem spokojený :o) Ono to taky nelze zajet za šest hodin…napřesroční překonávání by byl fakt příliš tvrdý karel voříšek :o)))

              0 0
      • Martinkaa  

        Ten sjezd mam nejraci :-)

        0 0
    • Zerocool  

      včera jsem si byl projet krátkou trať, všude sucho, až na malé vyjímky, ty sjezdy se nějak zhoršily, zdá se, že přibylo kamení:(

      0 0
      • Pinocio  

        To mi říkej, jsem si včera v tom posledním sjezdu zk***** zadní ráfek a odepsal plášť…

        0 0
        • Zerocool  

          je to o hubu,že?? ani se to nedá pustit, pak nejdou udržet řidítka…

          0 0
      • raceman  

        takový dotaz? jaké si měl pláště, furt mám dilema, jestli novy smart sam, nebo sjety…

        0 0
    • ChcioDiablo  

      Tenhle závod (dlouhá trasa , MTB) chci jet poprvé. Může mi tady někdo ze zkušenějších, zhruba popsat trať? Tim myslím… nejhorší úseky/kopce, hnusné sjezdy, kde se dá na trase odpočinout, před čím šetřit síly, kde se dá zabrat. Však víte co myslím. :-)

      0 0
      • Zerocool  

        nejhorší úseky – 90% sjezdů odpočinek – nikde šetřit síly – není kde zabrat – nezbává než všude, jinak nevyjedeš a ve zdraví nesjedeš vím, co myslíš:)

        0 0
        • ChcioDiablo  

          Aha. No tak to jsem zvědavý. Můj cíl dojet a nezabít se při sjezdech.

          Byl jsem to trochu v sobotu projet. Sice jsem totalně bloudil, ale do pár úseku jsem se myslím trefil.

          Např. Sjezd z Krátke je ten co jedeš korytem potoka a pak jedeš nějakou šíleně úzkou lesní cestou, napravo je sraz a nalevo je nějaký 3metrové koryto? (nebo co to je) Kdybych byl v Americe tak je zažaluju. Tohle je o život!! Ale v sobotu jsem tam!! :-D

          Pokud máš srovnat výjezd na Dlouhou, Radhošť a pak na Pustevny. Odhadni procentuálně obtížnost vzhledem k Radhošti (Kua doufám, že to nezní moc vědátorsky :-D). Např. 50%, 100% , 80%. Díky. Prostě chci vědět co mě čeká. Nemám rád , když nevím do čeho jdu…

          0 0
          • Zerocool  

            jedu krátkou, takže ti asi moc nepomůžu, dlouhou bych dojel v poho taky, ale už by nešlo o závodění…¨:)

            0 0
        • HonzaV  

          jedu poprvy a podle toho co tady ctu to bude party podle myho gusta :-)) Vidim to tak na sedmihodinovej vylet. maj na obcerstvovackach pi­vo?

          0 0
        • HonzaV  

          jedu poprvy a podle toho co tady ctu to bude party podle myho gusta :-)) Vidim to tak na sedmihodinovej vylet. maj na obcerstvovackach pi­vo?

          0 0
        • HonzaV  

          jedu poprvy a podle toho co tady ctu to bude party podle myho gusta :-)) Vidim to tak na sedmihodinovej vylet. maj na obcerstvovackach pi­vo?

          0 0
    • Smazaný účet  

      sakra tak ja porad nevim jestli kratkou nebo dlouhou…asi si zkusim dlouhou,aspon bude sranda…:)

      0 0
      • Hynas  

        LIDI! PROSÍM VÁS! NEPŘECEŇUJTE SVÉ SÍLY A SCHOPNOSTI! VE SJEZDECH JEZDĚTE OPATRNĚ, TÍM NIC NENAŽENETE!…v klidu a pohodě, hlavně ať si užijeme báječných náročných extrémních terénu, no ni? :o)))

        0 0
        • Zerocool  

          to jo, ale někde ten průměr musíš nahnat:)

          0 0
          • Corbett  

            Čemu říkáš dobrý průměr na Beskydu,..,..,12,13,14,1­5,16,17,18,19,20,­..,..,..,..,25(to bys na krátké vyhrál.

            0 0
            • Mug  

              Dobrej bajkovej průměr je na těžším maratonu je okolo 20km/h. Svědčí to o tom, že to není zadarmo. Ale terén a převýšení tě prověří. Samozřejmě, že eliťáci budou mit vyšší, ale třeba v Mostě měl vítěz (Hakl) průměr myslím 20,5 km/h.

              0 0
              • Corbett  

                Loni na Beskydu měl vítěz na dlouhé 16.8 (Hakl), na krátké 24.3 (Haman)

                0 0
                • Mug  

                  Myslel jsem to obecně. Beskyd bude opravdu těžkej. Ty průměry to říkají jasně. O tom žádná.

                  0 0
            • Zerocool  

              vítěz krátké může mít 25–26 jak píšeš, ja určitě nejedu vyhrát, ale zazávodit si, jak píš MUG vše kolem a nad 20 bych byl spokojený

              0 0
          • Rychlej turista  

            První kopec na Pustevny přes 19 a druhý sjezd z Pusteven přes 21, takže na téhle trati je málem jednodušší jet rychleji nahoru, než dolů :-D

            0 0
            • Zerocool  

              tak to máš pravdu, dolů si na Beskydu moc průměr nevylepšíš…:)

              0 0
        • Mug  

          Oravdu je to takovej mazec? Naháníte mi strach. Nerad bych to chodil nahoru i dolů. V tretrách se moc dobře nechodí :-((

          Jo a myslíte, že je dobrý vzít Camel, když je tam tak málo občerstvovaček?

          0 0
          • Zerocool  

            chodit se nemusí, zas tak hrozné to není…

            0 0
            • Rychlej turista  

              Já slyšel, že je to pěší turistika nahoru i dolů :-D

              0 0
              • Zerocool  

                možná na dlouhé

                0 0
                • Mug  

                  Tak to vysvětluje ten průměr. No snad to stihnu do limitu a za světla :-((

                  0 0
                • Rychlej turista  

                  Já měl za to, že se bavíte o ní :-) Dá rozum, že krátká nemůže být těžká, nikdo by to nejel a těch pár drsoňů na dlouhé by to nezaplatilo :-D

                  0 0
                  • JSt  

                    :-D

                    0 0
                  • Mug  

                    Nenapsal jsem to, ale myslel jsem dlouhou. Ale Zerocool psal výše, že jede krátkou.

                    Jinak to bude asi umírání za dlouhého dne.

                    0 0
                  • Zerocool  

                    no lehká není a těžší si ji můžeš udělat vždy, stačí zrychlit…:)

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Jasně, sešrotovat se člověk může i na rovném a hladkém asfaltu, ale snad se bavíme o profilu a povrchu – jestli se to dá vůbec projet :-)

                      0 0
                      • Zerocool  

                        máš recht:)

                        0 0
                      • Mug  

                        Ty jedeš tu dlouhou na pevný vidli?

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Nééé, s tím bych prý neprojel a minimálně se zabil, proto si dám na závěr dovolené krátkou :-)

                          0 0
                          • JSt  

                            to ti urcite rekli ti, co na celopevnym kole nesedeli 10let. blbost, s celopevnakem projedes vsecko (sice rozvazneji, ale projedes). ale ja si na beskydtour beru fulla :-DD

                            0 0
          • tom xtr  

            Našroubuj hřeníky. Jinak třeba ten úsek (trial) ve sjezdu z Krátké, jak popisuje nahoře ChcioDiablo, je pro mně hodně na hraně sjízdnosti, a to jsem si myslel, že na maratonech sjedu ledacos – nejsu přece žádnej silničář. Martinkaa myslím ale psala, že to tam má ráda. Já teda moc ne ! Jo a při projíždění mi kámoš zahučel do toho příkopu, co tam je po levý ruce a dost dlouho se škrábal nahoru.

            0 0
            • Mug  

              Tak kolíky do terter nemám. Budu to muset zvládnout bez nich. Snad to budou mít označený a když tam nevletím rychle tak stačím včas slízt a sejít to nebo to hodně pomalu projet. Jinak když uvidíš tam dole pod svahem dvě nohy volně se kývající ve vzduchu tak to jsem já.

              0 0
              • ChcioDiablo  

                Až uvidíš ten svah tak ti moc do smíchu nebude. Ja jsem celý ten „sjezd“ měl vytřeštěné oči, otevřenou pusu a dost peprně nadával. Nepočítej, že si u něj odpočineš… :-D

                0 0
                • Mug  

                  S tím nepočítám. Tak to prostě pomalu snesu.

                  0 0
            • raceman  

              kua hoši nestrašte… a kterej je to pls presne usek???

              0 0
    • raceman  

      tak se pochlubte závodníci :-)

      0 0
      • Martula  

        Kdo vyhrál dlouhou pls.? Bouďas?

        0 0
      • Zerocool  

        jelo se nám s mou drahou polovičkou celkem dobře, organizace závodu se hodně polepšila, ale zpoplatnění parkoviště a podobně to ještě trochu narušují. To, že závod přerušil projíždějící vlak je taky k pousmání. Jinak já 2:25 a 19.místo v kategorii, ženuška 2:20 a 2.místo v kategorii, 40 km jela pořád první, nějak jí nesedl poslední sjezd…:(, jinak trať byla oproti loňsku jiná a těžší tím posledním stoupáním nad Pustevnama, a ty minuty za vlak…:(, ještě, že se museli zastavit všichni, neumím si představit, že by část projela, to by se snad musel opakovat start…

        0 0
      • foxhound  

        22. celkově na krátké. Ten výjezd na Tanečnici byl už fakt hodně :-)

        0 0
        • Zerocool  

          to jsi jel parádně, gratuluji!

          0 0
          • foxhound  

            No nic moc :( Sice ten první asfaltový výjezd na Pustevny znám, ale vždycky je to pěkná zabíračka… Co říkáš na trať? Mi se teda moc nelíbí, hlavně ten poslední sjezd z Tanečnice…

            0 0
    • miťo  

      Bekydek byl o5 náročný jako vždy. Jel jsem dlouhou. Na 13.km jsem prorazil předek:( Po opravě hurá dál. Podařilo se mi komplet vyjet výjezd na Radhošť:) No a díky Anticrampu jsem poprvé nepoznal co jsou to křeče na maratonu. Takže jsem docela spokojenej, dojel jsem nějak kolem třicítky.

      0 0
      • zum zum  

        Tys ten konec na radhost vyjel? Pani.. padam na kolena…

        0 0
        • miťo  

          To víš, Duratec Career je horolezec! :) Starší Stream, co jsem vozil tak dobře nešplhal.

          0 0
      • Mug  

        Tak to jsi si dobře rozvrhnul síly. Jinak Radhošť jsi dobrej, já ho nedal :-((

        0 0
        • miťo  

          Ahoj, jak jsi dopadl? Po tom defektu už jsem tě nesjel, takže lépe než já předpokládám :)

          0 0
          • Mug  

            No asi podbně jak by jsi dopadl ty bez defektu. Asi 5 min před tebou. Radovku jsem měl na dohled. Jel to asi dost opatrně, neb mi neseklo a ani křeče jsem neměl. Dobře, že jsem měl ten Camel. Sjezdy dobrý, dokonce se mi povolily šroubky na košíkách na bidon :-) Jen jsem někde ve sjezdu vyklepal obsah brašničky, tak snad to někdo našel použije to. Těším se na zprávy o budování 29" tak pak dej vědět. Pedálu Zdar!

            0 0
            • miťo  

              Zprávy o budování 29" jsou jednoduchý: V ČR je to bída s nouzí něco sehnat… Ehm, jak máš dlouhý sloupek u té Maruny, byla by-li na prodej?

              0 0
              • Mug  

                Včera jsem an to koukal, ale nezměřil jsem ho. Čepy jsem vyšrouboval, ale mám je doma uložený. Potencionálně ti jí prodat samozřejmě můžu, ale musím si pak koupit Rebu. Ještě to zvážím. Vzhledem k tomu, že ještě nemáš rám tak mám ještě chvili času. Mrkni sem – jen pro inspiraci ;-) www.cyclingnews.com/tech.php?…

                Ale FOX je taky jen na kotouče. Svůj názor jsi mi říkal, ale and těmi kotouči se zamysli.

                0 0
              • Mug  

                Je to model 2003 – dle katalogu: Marzocchi MXC Comp ETA 29 80 Travel, mm 479 Axle-crown length, mm

                ale ten krk jsme myslím o 30mm zkracoval. Stejně to ještě přeměřím ;-)

                0 0
                • miťo  

                  Ok, přeměř, hlavně záleží na výšce hlavy novýho rámu. Pak se třeba nějak domluvíme. Co ta ETA? Drží ti vidle zajetá, nebo vyjíždí pomalu ven? S těmi kotouči: Přechod na 29" je darda a kotouče to ještě jen podraží. To víš, splácení bydlení…

                  0 0
                  • Mug  

                    Jo finanční důvody jsou jasný. Těch 80mm zdvihu jsem z ní nikdy nedostal běžně chodí tak 65mm. Ale když jí potuníš a pohraješ si z objemem oleje, tak to třeba půjde. ETA funguje jak má. Po otočení a zatlační zajede a zůstane dole s asi 10mm zdvihu. Po otevřeni zas vyjede. Problém je trochu s tou titěrnou páčkou na zavírání. Je z plastu a snadno se vymačká (už tam mám 2hou). Ale nsad by se dala nějakým šikovným člověkem vyrobyt z Al. Pak ta ETA mívá rychle zasranej volej. Je dobrý to měnit po každý sezóně. Jinak vše bez problému. Utíkal mi vzduch ale bylo to netěsností víčka na pravé noze, po výměně drží celou sezónu bez problému, netřeba dohušťovat.

                    0 0
                  • Mug  

                    tak Miťo, je to 165mm od korunky (dolní kraj spodní misky hlaváče) po konec krku :-)

                    0 0
                    • miťo  

                      Tak to je super. Na Wakana by to šlo použít s konstrukčně nižší hlavou, ale na plnotučný29" rám by to mělo být v pohodě. Máš představu kolik bys za to chtěl? Písni mi email, chtělo by to i foto :)

                      0 0
                      • Mug  

                        Jo vyfotím a pošlu během týdne. O ceně představu nemám. Popřemýšlím, ale neboj nebudu na tobě chtít vydělat ;-)

                        0 0
    • Pekáček  

      Po startu jsem se vůbec nemohl rozjet a bezmocně jsem pozoroval, jak mi Martinkaa ujíždí. Jel jsem tak, aby mě nebylo blbě, na bufetu před Radhoští mi říkali, že má na mě 10 minut náskok. Finále na Radhošťi jsem jako vždy šel pěšky a pak už se mi jelo líp, na 60tém km jsem poprvé uviděl Martinku a o 5km dál už jsem jí dojel. Pokračovali jsme spolu a vydrželi až do cíle, kam jsme ve trojici dojeli ještě s jedním borcem, co s náma sdílel poslední část závodu. Velkou část zhruba uprostřed jsem jel s JSt, takže zdravím a díky za společnost :o) Překvapilo mě, že jsem na trajlíku před cílem totálně obživl a měl jsem poprvé na Beskydu super dojezd. Asi to tak bývá: špatný start=dobrý dojezd a naopak. Všudypřítomné šutry mi ztrpčovaly život a jeden z nich nechal na památku malý autogram na vnitřní noze vidle, jen takové ťuknutí, naštěstí poměrně vysoko. Jinak dojem ze závodu dobrý, akorát ty občerstvovačky mohly být lépe zásobené, marně jsem hledal musli a sušené ovoce, to mi vždycky sedne.

      0 0
      • kankrlicek  

        Koukám, že kolena budou dle úsměvu v pořádku! Blahopřeji. :)

        0 0
      • Mug  

        Škoda, že nemáš fotku toho No Handu při dojezdu :-)

        0 0
        • Martinkaa  

          Bohuzel. Fotila to segra aji sestrenka a jedna to zachytila pred a druha po :-))

          0 0
      • JSt  

        tez dekuji za prijemnou spolecnost. snad pristi rok zase ;-).

        0 0
    • zum zum  

      Zum zum alias chcio diablo, ale to je vlastne jedno… Ja prerval retaz hned po cca 3km. Propadl jsem se az na posledni misto. Ale kupodivu jsem se uklidnil, protoze jsem si rikal, ze se muzu jedine zlepsovat. :-) Za radhostem se mi dostal retez mezi predni ozubene kolo a ram. Cimz se jeden clanek zdeformoval ja musel z preskakujicim retezem dojet nejakych 10 km, nez jsem nasel nejake dobre lidi, co mi pujcili dvoje kombinacky. Jinak teren byl naprosto priserny. Muj scotik musi jit na garancku :-/ Sjezdy naprosto nenormalni. Tyhle sjezdy vymyslel clovek s chorym mozkem. Jeste se mi nestalo abych byl vycerpany vic ve sjezdech nez ve slapani do kopce. No nic. Ujel jsem to pod 8h..

      0 0
      • Pekáček  

        Právě ty sjezdy dělají Beskyd Beskydem :o)))

        0 0
        • zum zum  

          Me stacilo jak jsem mijel typka co mel naprosto dorasovane koleno. To mi hned sklaplo… Mam z toho zavodu simesene pocity. Jsem rad, ze jsem to dojel. (muj prvni dlouhy marathon :-) )Ale na tech sjezdech se mohl nekdo zabit. Mozna nejsem na to dost velky cvok.

          Tuhle trasu proste tvoril nejaky fetisista na sutry.Cim vetsi tim lepsi…

          BTW. Jake jste meli plaste? Ja mel Schwalbe Smart. Odolny proti prorazení. Ale zaber v tomhle terenu nic moc. Chtelo to asi nejake hard core drapaky.

          0 0
          • Hynas  

            Já nakonec nedojel, začátek jako vždy byl dost vlažný, kdy mě předjelo spousta lidí, pak jsem se probojovával dopředu s týpkem na pepíkovi, ale za mořkovským horolezeckým výšlapem jsem na konci jedné stojky po neúspěšné konzumaci carbosnacku vyprázdnil obsah svého žaludku (sluníčko tomu dortíku neudělalo dobře) a od té doby jsem se trápil…stěží jsem sjel k Jánoštíkovi a na hodně slabý převod jsem se vyšplhal na Pindulu, kde jsem klesl do trávy a poprvé v životě jsem vzdal závod. Trpím ještě dnes, sice nee zdravotně, ale morálně jsem v dupě. :o(

            0 0
            • Hynas  

              Se semizávodní cyklistikou jsem nejspíš skončil…:o/

              0 0
              • Corbett  

                Já s podobným pocitem v žaludku jel druhou polovinu Drásala a možná je lepší se na to vyprdnout, než se 60km trápit a stejně hovno zajet:)

                0 0
                • JSt  

                  tohle nikdy nerikej! mne nejak zazlobilo srdce :-/ (nikdy driv se mi neco podobneho nestalo). cestou na radhost jsem musel kazdou chvilu zastavovat a pak se to se mnou tahlo furt. chvilu po obcerstvovace na h. becve mne to chytlo nejak silneji, ze jsem slezl z kola a chvilu sedel v trave, dival se smutne na trancika a premyslel, jestli se na to spolecne nevykaslem. nakonec jsem se zvedl, pomalu celej kopec na kladnatou vytlacil, a pak to pianko doklepal do cile. bych to tezce nesl, kdybych to sklopil. a muzu rict, ze zbytek trasy jsem si docela uzival. a je mi celkem jedno, jestli zajedu „ho*no“ nebo „vetsi ho*no“ ;-).

                  0 0
            • Martinkaa  

              Tak podobne pocity jsem si prozila letos na Drasalovi. Taky jsem musela poprve vzdat kvuli kolenum :-(. Taky mi to pekne rozhodilo sandal. Ani nevis, jak jsem se toho Beskyda tedka bala. Nakonec to dobre dopadlo, kolena nebolely a jeste jsem si zlepsila cas oproti lonsku :-). Takze nehazej flintu do zita!

              0 0
            • kámen úrazu1  

              Jak píše Martinkaa, neházej flintu do žita! Každýmu to občas nepadne. Že si včera vzdal neznamená, že na to nemáš. Já nejela Beskyda, ale Manitoua a o předčasným konci jsem silně uvažovala, prakticky jsem byla už rozhodnutá. Teď spíš lituju, že jsem to neudělala, zdravotní problémy nezmizely a čas byl stejně mizernej jako loni, bo se nedalo jet jinak než na pohodu. Takže to je víceméně jedno, jestli vzdát nebo přes nevolnost/ bolest pokračovat dál. Zklamání přijde tak i tak. :-) Ale silná nevolnost, zvracení, bolesti kolen… všechny tyhle věci mluví pro odstup, pitomá bolest zubu a hlavy se dá vydržet. Příště to dáš, věř si, máš na to.

              0 0
          • Pekáček  

            Jel jsem s Bontragerem vpředu – špunty, ale neprotáčí se při brždění, RR vzadu. Ty sjezdy nejsou na zabití za každou cenu, závisí na každém jak pojede rychle, já rozhodně rychle nejel. Do toho prachu by stačily v pohodě Pythony, kdepak hard core drapaky.

            0 0
          • Rychlej turista  

            Jel jsem bez problémů na Nanoraptorech, ale jen krátkou, bez bláta.

            0 0
      • Rychlej turista  

        Proto jsem si na zkoušku dal krátkého, ať vím, o co jde. je to první závod, kde jsem do kopce jel skoro tak rychle, jako z kopce, takže jako závod je to pro mě o ničem.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ja som bol na dlhej už 5-ty krát, včera to bolo úplne ideálne, rýchla trať, ideálne počasie a teplota. je jasné, že tie zjazdy nie sú pre každého, ale takýto je jednoducho terén v Beskydoch a ak nechcete jazdiť po asfalte alebo len po šotoline, tak jednoducho musíte viesť trať takýmito cestami. čo sa značenia týka nebol žiadny problém, drobné zmeny v trase potešili, najmä ten záver, keď už som sa po výjazde pod Tanečnicou tešil na zjazd a ono to pokračovalo nie doprava, ale ďalej dokopca smerom doľava na Pustevny. Záverečný singlík bol už v pohodičke. Inak určite išlo viac ľudí na HT-čkach ako na fulloch (ja samozrejme tiež HT). Celkovo 36. miestečko a 6:00:37. Spokojnosť, i keď tých pár sekúnd nad 6 hodín aj zamrzí. :-P

          0 0
          • miťo  

            Tak to jsme se museli potkat! Jak jsem lepil předek, pak jsem se probojoval na 31.flek, tak jsem tě musel někde předjet. Hele, oranžovej dres a modro-černej Duratec :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              no ťažko povedať, možno áno, neviem kde si lepil ale musel si ma pravdepodobne obehnúť na 2. občerstvovačke pred Radhošťom, lebo keď som pozeral foto na fotokocian.eu tak tam si už bol predomnou. Inak Beskyd bol a bude mojou srdcovkou, je to predsa len náš región. A škoda slabej účasti Slovákov na dlhej ale i krátkej. O rok som vo Frenštáte opäť.

              0 0
      • JSt  

        ja nejsem zadny extra sjezdar, ale ty sjezdy nebyly vesmes technicky narocne, spis neprijemne. jelo se docela rychle po sutrech, tak to hold drncalo ;-). urcite je obtiznost oproti jinym maratonum vyssi. ale co jsem videl, nezdalo se mi, ze by to nekdo vylozene nezvladal. pad jsem nevidel ani jeden a to jsem dojizdel temer na chvostu ;-)). to na snadnejsich zavodech to je sama nedobrzdena zatacka apod.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Prave jsem prijel z tohole masarkalniho zavodu.Byl to totalni narez.Sjezdy jsem na veckach absolutne neubrzdoval.O­kamzite na me prisly krece do rukou,ktery jsem mel aji vecer ve stanu.Kolo muzu zahodit,je uplne nasrot.Zaseknutyho retezu mezi ramem a presmykacem jsem ani nepocital plus pet defektu,kdy uz jsem ani nemel cim lepit mi vazne bralo sily.Z toho plyne i cas pres 8 hodinek…kaz­dopadne jsem si to uzil a vim ze na priste si musim vzit bike s kotoucovkama,a zdvihem minimalne 100+100 jinak to bude stejny utrpeni jako vcera…

      0 0
      • miťo  

        Já mám véčka a v pohodě :) Brzdím jedním prstem a kdyžtak si na chvíli prohodím ukazováky za prostředníky. Zbylé čtyři prsty přeci drží řidítka ne :) Jinak děkuju Milanovi na repas XC-Pro po roce používání, 117mm zdvihu se hodilo! Ještě by to chtělo něco zavíracího pod zadek, alespoň 80mm, nebo bike 29". Jo, v posledním dlouhém sjezdu mě vypadla noha z pedálu, a to je mám nový a utažený nadoraz. Asi kormidluju bike i nohama.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak to nevim,ja uz nevedel cim mam brzdit,mel jsem krece v prstech a rukou jako blazen…ale asi to byl jenom subjektivni pocit:)

          0 0
    • Martinkaa  

      Tak ja jsem s letosnim Beskydem docela spokojena. Musim rict, ze se oproti predchozim dvoum rocnikum, co jsem zazila, trosku polepsili. Znaceni bylo perfektni a i zachody byly tentokrat zadarmo! :-) Akorat obcerstvovacek bych uvitala vice. 2× jsem musela nabirat vodu ze studanek… A kdyby tam meli myslitycky, tak bych se taky nezlobila. No jinak to byla takova testovaci jizda kolen, takze jsem jela opatrne. Misto toho me ale chytly po druhe v zivote krece. Poprve jsem je mela pred dvema lety na stejnem miste :-). Ty jsem nastesti rychle rozchodila. Nakonec cas 6:45. V kategorii z toho vzesel ram Kellys sabotage 19,5", takze kdybyste nekdo chteli… ;-) Trat se mi hrozne libi. Je sice technicky narocna, ale tak to ma byt :-)

      0 0
      • miťo  

        No, mě velká potřeba před startem přišla na bura, na dveřích byl automat na mince. Zmetci. Mohl jsem tam pak přivřít do dveří cihlu, aby lidi po mě chodili zadáčo :D

        0 0
      • JSt  

        gratulace k vykonu i k tomu ramisku ;-).

        0 0
      • ota  

        kdyby byl rám v tvé velikosti,beru ho dceři,škoda:-)jinak,gratulace!

        0 0
    • dancing dog  

      To mi lidi řekněte, co na tom závodění máte, když tady skoro půlka lidí píše o utrpení? Jinak obdiv ke každýmu, kdo to jel, v Beskydech sem nedávno byl, takže nějaký ty úseky znám a že bych se na to já zvykosoka vysr.., nic pro cykloturisty…

      0 0
      • HonzaV  

        zadny utrpeni to nebylo, naopak super zavod ( az na ty obcerstvovacky – nikde nemeli pivo a na iontak se fakt 6 hodin jet neda), paradni vyjezdy, zadny mirny tahly ale dlouhy prudky, no a sjezdy luxusni, i kdyz za deste nevim,, nevim. V prvnim jsem hned prorazil zadni IRC, tak jsem se pak trochu sklidnil, ale dlouho mi to nevydrzelo. Z Radhoste jsem se hnal za nejakou bikerkou v ruzovym dresu na Visionovi, ta to taky pekne smazila dolu, vsechna cest. Na Radhost jsem vyjel, sice jsem v pulce slezl a chtel tlacit, ale nejakej biker me predjel a dal to az nahoru, takze me vyhecoval a dal jsem to taky..nahore jsem mel cerno pred ocima. Paradni byl prujezd po terase hospody na Pustevnach

        0 0
        • Mug  

          V růžovém to byla asi Martinkaa, viz foto výše od Pekáčka. Klobouk dolů před každou ženskou, která to dá!

          0 0
        • dancing dog  

          Myslel jsem to jako poklonu Vám všem, co ste to dali. Podle mě to bude hustej, moc hustej závod, třeba oproti Bezdězu.. Já tam taky někam všude možně vyjel, v těch beskydech, ale řekněme tak třetinovým tempem… A jak tu psal borec rychlej turista- taky sem něco vyjel stejně rychle, jako sjel, akorát ty rychlosti nebyly nad 20, ale spíš něco pod 10km/hod. :-)

          Vážně, klobouk dolů…

          0 0
    •  

      Svitava je řeka řek!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.