• Ruprecht

    Jak se vám líbila letošní Beskyd Tour (hlavně dlouhá trasa)? Co říkáte trati? Kolik jste mělí pádů? Mě se líbila ta zatáčka asi na 13 km kde leželi na louce asi čtyři kola a jejich „piloti“ se probírali z šoku…

    0 0
    • Pospa  

      Tra? brutální, ještě nikdy jsem netlačil při maratonu tolik, co včera. Pád jeden přes řidítka do kotrmelce, vše ok. Sjezdy ze začátku mě ta technika bavila, ale s přibývajícími kilometry se už toho měl plné zuby a závěrečné 2 km po té pěšince, kde jsi každých 200 m musel seskakovat s kola aby jsi přešel ten výmol. S těmi šutry a kořenami jsem se nakonec smířil, ale nedokážu pochopit, že tu trasu někdo z pořadatelů neprojel a neodklidili ty spadlé stromy a spoustu větví, které byly všude. Hodnocení pořadatelů:

      • občerstvovačky dobrý, značení taky
      • přijedu do cíle v půlce startovního pole, je po

        tombole a po vyhlášení

      • 1 vapka na celé startovní pole
      • raní harakidy s parkovacím místem

      Jinak závod měl podle mě převýšení 3405 m a 92,5 km

      0 0
      • pcejka  

        Ad delka a prevyseni – dle myho Polaru 96,9km a prevys. 3.480m.

        0 0
        • Pospa  

          Že ty jsis přidal a nebo, že bych si to někde zkrátil?

          0 0
          • Martinkaa  

            No ja jsem taky mela neco kolem 96km a to jsem jela porad po sipkach. Jedine, ze bych si zbytecne moc nadjizdela do zatacek :-D

            0 0
      • aku  

        souhlas se zdenkem, trat se urcite dala udelat tak, aby se jelo vsude na kole. Jinak bych pridal obrovske minus za kratkou trat – podle ucastniku mela pouze 1 obcerstovacku – tomu ja rikam vsivarna. No a ta tombola darmo mluvit

        0 0
        • aku  

          A vubec mi pripada ze to bylo organizacne trosku nezvladnute. Byly tam sjezdy kde bych umistil aspon poradatele pro klid duse atd.

          0 0
        • Marry  

          je fakt ze s tou tombolou to bylo drsny…taky jsem si rikal, ze jich spousta teprve dojizdi. Ja ji sice stihl ale stejne jsem vyhral ho**o :-)

          0 0
    • Marry  

      Do 65 km se mi jelo Ok…takze se mi trat libila, ale to rochneni v blate si klidne mohli odpustit. 1× defekt a par menších padu…(asi to tretim jsem je prestal pocitat :-). Taky jsem v zivote nejel nic tak nesjizdného…jel jsem to dele nez Sudety Nameril jsem 95 km

      0 0
    • Corbett  

      Já si dobře rozložil síly, hodně jsem pil a jedl a díky tomu jsem neprožil žádnou sebemenší krizi. Také jsem ani jednou nespad, ale asi né díky mé skvělé technice, ale protože jsem ty hnusné sjezdy raději sebíhal, než abych se někde přizabil. Rozhodně ale Beskyd tour 2005 neměl nic společného se závoděním na kole. Tra? byla postavená tak pro nějaké horské ultramaratonce a né pro bikemaraton. Ale jak říkám, nepropadal jsem panice, snažil jsem se být v klidu a proto jsem také v pohodě dojel, ale určitě naposled pokud se nezmění trasa. Jinak občerstvovačky docela šly, ale mohla tam být jedna navíc. Tra? byla značená dost dobře a ke všemu vyšlo počasí. To bylo nejpozitivnější a že mi fungovala technika.

      0 0
      • zirecek  

        Jel jsem pouze jako nezavodici fotograf. Z meho pohledu to nebylo az tak idealne znacene, spis prumer. Poradatelu melo byt po trati vice, nejen kvuli jasnosti odbocek, ale i vetsi bezpecnosti, pripadne pomoci. Vetsina z elitaku bloudila, nekteri vicekrat. Nebyli ani tak nastvani, jako uz apaticti, :-), na Martinaku. Beskydy jsou narocne, s tim je treba pocitat. Chyba poradatele je to spatne uvedene prevyseni.

        0 0
    • aku  

      JInak bych docela rad slysel Beeduv pribeh ;)

      0 0
    • Corbett  

      Protože ještě nejsou výsledky, nevíte kolik startovalo na dlouhé a jaká byla úmrtnost?

      0 0
      • Ruprecht  

        zaslechl jsem u pořadatelů že startovalo 220. Hafo lidí to ale vzdalo už na Radhošti :-(

        0 0
    • Daf  

      Mam z tohodle zavodu dost smisene pocity. Ze zacatku se mi zavod libyl. Pak jsem zacal mit pocit ze se poradatel za kazdou cenu snazil udelat opravdu tezkou trat. To se mu sice povedlo ale na ukor jezdivosti. Proste ten nekolika set metrovy usek kde se tlacilo bahnem po kotniky tam byt nemusel, stejne jako tech nekolik dlouhejch useku co se nedalo vyjet. Jel jsem to o dest minut dyl nez Sudety. Na drzku jsem si dal jednou, ale zato poradne. To kdyz jsem prejizdel prvni lavku uz na konci trati. Tam jsem se rozmaz a spadl pod ni, kolo mi spadlo na hlavu a letelo dalsi tri metry korytem dolu. Pak jsem se nemohl vydrapat nahoru na trat :) Mam narazenou prdel a leve koleno prave jen odrene :)

      0 0
      • Bulda  

        když tak na to koukám, dopad sem doost dobře – žádnej pád, žádnej defekt (ještě, že jsem na to obul WTB Exiwolf 2,1 – sice skoro 700g, ale držák jak na terén, tak na defekty) přišlo mi to jako z extému do extrému, dlouho po asfaltu a pak naprosto nejetelná bažina nebo tak něco, na trati sem si zanadával, ale dneska už si řikám, Paříž-roubaix by taky bez kostek nebylo co je, občerstvovaček sice málo, ale já si pomoh sám, dyt ty haldy boruvek kolem byla jedna velka obcerstvovacka :)) mnam…mi to po nich sakra jelo, skoda, ze sem na ne zastavil az ke konci :(( docela by me ale zajimal nazor tech, co to jeli 8 hodin a vic

        0 0
    • obludaII  

      Tak dlouho na kole jsem ještě neseděl, ani na Sudetech. Z pohledu na cyklocompl následující : po 2h jízdy 25km a 1200m převýšení, na 70 km 3000m převýšení a průměrné stoupání 12%, v cíli 94km a 3380m převýšení. Připádá mi to jako kdyby to byl 1. ročník a né maraton s tradicí. Chtěli urvat letos titul nejbrutálnější tlačící maraton ? Pokud jo tak ho získali. Regulovčíci na trati žádní, v těžkých sjezdech dole ani jedna sanita. Na tak náročný maraton jen 4 občerstvovačky a všechny před stoupáním. Pořadatel evidentně tra? neprojížděl nebo mu někdo ukradl motorovou pilu. Měl jsem fajny pád z Radhoš?e tím pralesem dolů zaháklá větev za břilbu a už jsem ležel. Nikdy neříkej nikdy, ale Beskyda jsem jel poprvé a naposled. A už opravdu zakotvím po x letch strávených na x maratonech u velké trojky Král, Drásal a Sudety.

      0 0
      • kralovek  

        a kde jinde bys chtel ty obcerstvovacky mit nez pod kopcem. Tohle mi prijde jako docela dobra myslenka. Za kazdou nasledoval aspon kratky usek po asfaltu coz usnadni naspat zasoby do krku.

        0 0
        • RomanH  

          No, ja osobne bych je chtel mit na kopci, ale je fakt, ze se poradatelum asi nechce tahat jidlo na vrch a malo kde se to vidi. I kdyz treba castecne na na Drasalovi : Tesak – Trojak.

          0 0
          • obludaII  

            Přesně tak, vychytané občerstvovačky u velké trojky :-)) nejen zásobami, ale i umístěním.

            0 0
          • kralovek  

            kazdy ma rad neco jinyho … jak rikam me to vyhovuje uz proto, za co nesnim tam, dorvu do sebe cestou … a taky mi vic vyhovuje obcerstvit se pred „vykonem“ nez po nem … tim ovsem nechci nijak snizovat fyz. narocnost sjedu

            0 0
    • kralovek  

      pro me to byl prvni maraton po 3 letech (zlomenina, pak zahranici). Prestoze za posledni rok mam najeto pro me rekordne hodne (od srpne prez 8k v Alpach), jel jsem to hodne na pohodicku a nikam jsem se nehnal … podle toho jsem taky dojel hodne, opravdu hodne na chvostu.

      Znaceni mi prislo pomerne dobre. I kdyz za 1. obcest. jsem prehlid odbocku do terenu, neb jsem rozbaloval tycinku … spis moje blbost.

      Trat byla presne takova, jakou jsem ji cekal. Pozitivni bylo to, ze oproti 1. rocniku … (jidinymu co jsem jel) nevedla 3× prez pustevny za ucelem totalne nas vsechny zmast. negativni … Tech pesko-vyslapu bylo fakt prilis, ale za hodne muze taky rozmokly teren. Myslim ze trat by mela byt takova, aby ti nejlepsi prave dokazali vsechno vyjet i sjet … coz by ani oni nedokazali ani za sucha.

      Z kopce mi to moc neslo … to me neprekvapuje, nejsem technik, neumim to. Sjizdné dokopce ale taky nic moc … ocekaval jsem od sebe vic. Ale drsnych terenich kopcu jsem vyjel vic nez jsem u sebe cekal a dost v nich predjizdel … z tech alp mam velkou silu v nohach, ale nemam zadnou rychlost … a taky ta agresivni dravost me uz nejak opustila :o(

      … pred martinakem jsem predjel asi 3 borce … prave v nakym terenim stoupani, na asfaltu za martinakem natrhli prdel zas oni me … ve stoupani pred tanecnici jsem jim to vratil a setras je … ale ve sjezdu do cile kolem me zase jeden proficel (modry dres .. neco 04) a uz jsem ho videl az u wapky.

      Celkove … cekal jsem to presne takove jake to bylo … se vsemi + i –

      0 0
      • Beeda  

        Tak dam svuj revers.

        1. Byl to Cesky pohar a kdyz jsme cheli kategorri Elite, tak nam rekli, ze nas daji do M40 a ze si svaz pak vybere a rozdeli, to byl prvni vysmech a bordel v kategoriich se vlece celym poharem. Prijde mi to i nefer pro hobiky co by si chteli zajet bednu. 2. a 3. Znaceni a zabezpeceni trate Presne za tim bufetem na tom asfaltu jsem to prejel take, dva bori za mnou tez a dojeli zajeli jsme nekam 10km do pr…teda na E57. Predtim jsem pichl, tak jsem dojizdel spici a jeli tam kolem 40km/h, mel tam nekdo stat, spousta pasek pretranych asi od turistu a nakonec bludila asi polovina lidi v prvni 20. Lidi na trati do Radhoste stali presne 2+2, mlady holky co „hlidali“ ta dve krizeni, breceli tam, ze kdyz se neco stane, ze nemaji ani lekarnicku… to mluvi za vse… varovani pred nebezpecnymy sjezdy nic moc, nekomu se neco stat tak nevim. Doprovodne motorky na zacatku na konci take nebyly. 4. obcerstveni na trati melo byt tak o dve vice, preci jen i vitez jel 5:20… 5. vyhlasovani, hotovy vysmech neco vyhlasej pak tombola kdyz jsou jezdci na trati a pak zase vyhlasovani teamu a po dalsi hodine veterani 6. Jedine co nas tam drzelo do vecera byla ta silena fronta na wapku

        Trat, narocna, rozhodne tezzi nez Sudety, 94/3450, ok at je to narocne, ale at je to zajisteny.

        Obdiv vsem co to dojeli,hodne narocne. Ja to odojel turisticky na Radhost, chtel jsem poharovy body a to za nakej 40 flek stejne nehorsi vysledek, kterej by se mi skrtnul. Nastesni zelena a priroda regeneruje tam ji bylo hodne:-) B.

        0 0
        • Corbett  

          Chtěl jsem se tě zeptat, plánoval jsis, že si vezmeš dovolenou a pojedeš si to projet, což bylo takřka nemožné. Já tam byl s borcama z Ostravy co Beskydy znají a také jsme při projíždění bloudili a nakonec vše bylo stejně jinak. Byl jsi tam nakonec?

          0 0
          • Beeda  

            Jsem se tam nedostal, nikoho jsem nesehnal kdo by jeste jel..Nejels nahodou s adamem pilcikem nebo s jakubem sedlarem? ten mimochodem bludil i s jardou stadherem…B

            0 0
            • Corbett  

              Ne, jel jsem s Pospou a repou. Pospa co by znalec mel perfektně překreslenou mapu závodu do své turistické a stejně jsme bloudili.

              0 0
        • kralovek  

          ty jo … jestli jste dojeli az na tu silnici, tak co jste si zajeli opravdu tak tech 10 km … ja nastesti jen 3–4 :o) … predemnou nikdo, zamnou nikdo … dlouho zadny bahno … nastesti mi to zacalo vcas bejt divny

          0 0
      • Corbett  

        Ten v modrým dresu předjel i mně a ty jsi dojel minutu za mnou. Patřím k těm které jsi předjel na Martiňák a já ti to vrátil na té asfaltce. Jinak dres PELSS, to už si asi vzpomeneš.

        0 0
        • kralovek  

          jo jo … pamatuju … ani jsem te nezkousel pronasledovat :) ale stejne to nechapu … v terenu jim zdrhnu a mimo kolem me prosvistej jak vitr …

          … jinak covece jsme pekny sracky, co? … ja 172 z 228 … pripadam si ze chromej by to zvladnul rychleji

          taky to na me vyvolalo vzpominky na ten prvni rocnik … na martinaku byla obcerstvovacka a sjizdelo se z neho dolu a pak zpet na to same misto … takze lidi michali s tema, co byly o 10km napred. no a tak jsem si tu cestu nevedoky zkratil … a presne v ty asfaltce na pustevny kolem me prosvistelo hrozne lidi. Bylo mi to hrozne divny ze jsem najednou tak „zpomalil“. … a presne tohle me pak diky tobe napadlo vcera :o)))

          0 0
          • Corbett  

            Jel jsem ročník 03 a na Martiňák si vzpomínám v tom smyslu, že jsem myslel že už to nerozchodím, když jsem si uvědomil, že už jsem tam jednou byl. Tenkrát jsem to fyzicky absolutně nezvládl a byl jsem z toho docela zničený tak ještě dva týdny. Nicméně jsem to jel o 8 minut pomaleji než letos a to mělo přes 100km. Sračka jsem a asi zůstanu pokud se jedná o umístění, ale jinak jde o hovno. Jak už jsem vzpoměl – žádná krize, bolehla, nebo že by mě bylo blbě. Dojel jsem v pohodě, ale ******** na tra?.

            0 0
            • kralovek  

              Ja byl taky celkem v pohode … a proto jsem mekon … v beskydech je dobry se znicit :o) … doufam, ze na pristim maratonu do toho trochu vic slapnu :o)

              0 0
          • Corbett  

            Ještě nezapomeň že to přes 50 lidiček nedojelo, to se také počítá.

            0 0
    • Pekáček  

      Tedy závod to byl obzvlátě vypečený. Ze začátku celkem pohoda, nic vyjímečného, ale uzoučké cestičky na hřebeni s blátem a kamením mi daly zabrat. Technické úseky jsem raději sbíhal, nemělo cenu se tam zrakvit. A právě to jak to z kopce neumím se mi stalo osudným. V prudkým sjezdu kus před vjezdem na asfalt (pak se podcházel most potokem) jsem už měl přední pláš? protočený tak, že jsem ustříhl ventilek. Taxem měnil duši a nadával jsem že mám bombičky doma. Ale co čert nechtěl, o pár km dál jedu po ráfku, opět přední kolo a pomalý defekt. To mě tedy zlomilo a zas nová (poslední) duše. Po druhé občerstvovačce brutální výjezd a tam jsem se chtěl na to vyhulit, ale nakonec jsem to neudělal (teď jsem za to rád) a jel dál. „Svou“ vlnu kde jela aj Martinkaa už jsem nechytil, jen pár odpadlíků z ní. A jak jsem se je pokoušel dojet, vlezla na mě krize a na tom blátě kde vláčeli stromy už jsem jen odevzdaně pletl nohama a nadával že tudy vede tra? závodu. Koule bahna se mi utvořily u vidlic a na tretrách. Kořenový výšlap nahoru mě taky nepotěšil. Cíle už jsem se nemohl dočkat a nekonečné trajlíky typu sesedni, proběhni se a naskoč mě pak pily krev. Naměřil jsem celkový čas 7:32:50, z toho čistá jízda 7:04:02, vzdálenost 94,55km. Za část problémů s defektama si můžu sám, dopředu už si nikdy nedám Hutchinsona a RR 2,25" vzadu se taky slušně prohraboval a ustřeloval. Bombičky už taky nikdy nezapomenu doma :o) Jo a co se týče pádů tak jednou jsem opustil kolo při přejezdu stromu přes cestu, jednou jsem se skoro natáhl na šutrech ve sjezdu a nepotěšilo mě prodírání se břízkama, jako alergik jsem měl hodinu pupence na rukách. Nikde jsem nezabloudil, měl jsem asi víc štěstí než rozumu, jen jednou jak se vyjelo na louku jsme tam ve třech lidech nevěděli kudy kam, mlíko přes cestu co vypadalo jako zákaz byla objížďka veliký louže. Při opravě druhého defektu mě dojel zabloudivší Beeda, zakufroval i brácha. Tož tolik mé nesouvislé vyprávění napsané hned jak jsem se dnes vzbudil :o) Ještě dotaz, taky vás bolely ruce od hrbolů? Mých skoro 11cm zdvihu mě jaksi nestačilo a na brždění jak se ve sjezdech nechci zrakvit jsem už musel střídat prsty. (přední kolo jsem musel několikrát otočit abych ventilek neustříhl znovu, mám naštěstí magnet i na druhý straně).

      0 0
      • zirecek  

        Ten poslední sjezd z Pusteven byl vypečený, ;o). S pevnou jsem měl plné ruce práce, brždění v pohodě. Jel jsem na hraně a Martinku jsem dojel až pod kopcem, :-). Ale je pravda, že jsme tam jeli fakt hranu, bo jsme předjeli ještě nějaké lidi. I když vždycky se dá jet ještě o něco rychleji, :-)).

        0 0
      • Marry  

        Ruce docela OK a mam sid 8cm je ale pravda ze jsem se snazil brzdit co nejmene a taky jsem na to doplatil…jednou jsem prorazil zadek…pri sjezdu z Radhoste…kdyz to nejelo do kopce..tak jsem to sjizdel z kopce…a darilo se :-)

        0 0
        • Pekáček  

          Já mám radost z každýho sjezdu co sjedu ve zdraví, ale nechtějte po mě abych je jezdil rychle :o))) Snažil jsem se lidi pouštět a pak jim to do výjezdu vracel. Loni mě ze Suntourky s 8cm ruce brněly a nohy od pedálů taky, letos mám tvrdší kliky a vyšší zdvih na Marzošce, asi se nejelo tolik po skále ale ty zápěstí, no nevím. „SPV“ ve vidli odstanil až tlumičovej olej pod stírákem, silikon nevydrží.

          0 0
          • Karaya  

            Dle tvého obrázku jsem dal pod stíráky rovnou tlumičovej (už použitej) olej a vidle pružila jak vzteklá celýho Drásala..Fakt to pomáhá..

            0 0
            • Pekáček  

              Ale to jsem netušil že to co vidím tou škvírou je druhý stírací kroužek prachovýho stíráku! Takže se olej dostal jen mezi kroužky prachovky a ne mezi prachový a olejový stírák (každý má 2 břity). Ale to nevadí, vidle netvrdla a to je důležitý :o)

              0 0
    • Jajaska  

      Nedá mi to abych se taky nepřidala se svým komentářem… přátelé kamarádi, todle bylo maso. Nejsem žádnej maratonskej nováček (od r. 99) – ale todle mě přiznávám skolilo. Skoro deset hodin na biku, to jsem nestrávila ani na těch Sudetech – jak už tu padlo víckrát. Pravad, možná jsem těch sjezdů mohla jezdit víc, ale když jsem v tom prvním z hřebene Javorníka k 1. občerstvovačce 2× vypadla z kola, už jsem nějak neměla morál (ale ten poslední z Pusteven jem dala, heč… musím se pochlubit). Cestou jsme si tak s kolem jdoucíma říkali – proč na ten pěší výlet vlastně ssebou táhnem to kolo? Furt jsem čekala kdy se to trochu rozjede a ono nic, kilometry nepřibývaly až do konce. Za to že jsem to dojela děkuju na 50. kiláku se objevivší bikerce a pak spolujezdkyni Janě, s kterou jsme zbytek trasy rozebíraly kdeco, čímž jsme poněkud dráždily okolní bikery „jak si u toho eště můžete stihnout povídat, to abyste eště začly zpívat nebo co“ – jenže ono mi to zachránilo psychické zdraví v tom x.tém tlačení kola… toš tak. Zas jeden zážitek co nemusel bejt dobrej hlavně jak byl silnej…

      0 0
      • Pekáček  

        Hele nelákaly tě ty veliký borůvky? Lidi je dokonce nabízeli projíždějícím a jeden biker řekl, že by musely bejt už v knedlíkách :o))) Jinak je fakt, že největší zážitky se nedal koupit, musí se prožít. To říkám teď, ale za chvíli půjdu odbahnit kolo a tretry a tak, až to uvidím…

        0 0
        • aku  

          Knedliky bych si dal ja :). Jinak si jeste tak rikam, ze mi ta nedele moc nevyhovovala. Ted se v praci trapim ;). Piju litry tekutin a masiruju si narazene koleno

          0 0
          • Pekáček  

            Počkej, tos byl ty kdo to říkal s těma knedlema? Včera jsem viděl z B-F: tebe, Dafa, Žirečka, Martinku, Beedu, Kováře (toho jsem nemohl poznat), teď už si nevzpomenu, asi jsem na někoho zapoměl. Já naštěstí pokračuju v dovolené, tak jsem se dospal a teď odstraňuju škody, peru, myju, leštím a čeká mě rozborka šlapáku.

            0 0
            • aku  

              jj to byl ja. Vyslapali jsme si nahoru na Radhost a malem mi klesla moralka na 0 jak jsem uvidel B. tuhle sjezdovku vyjet :)

              0 0
              • Pekáček  

                Nesmíš se nechat odradit eli?ákem :o))) Já se rád prošel. A příště jedu zas (pokud nebude lejt) a rozhodně si vezmu jiný pláště :o)

                0 0
              • Ruprecht  

                Počkat, on tu sjezdu fakt někdo CELOU vyjel???? Mě se tam to kolo i blbě tlačilo, natož abych jel :-(

                0 0
                • ananas  

                  jj, fakt to celé vyjel, byl jsem toho svědkem, čuměl jsem na to jak brk !

                  0 0
                • zirecek  

                  Eli?áci to vyjeli jakoby nic, ptal jsem se jednoho pána, co tam postával. Já se vyvrátil u vrchu, :-).

                  0 0
            • kámen úrazu1  

              Pravděpodobně si viděl i bráchu. ;o)

              0 0
        • Jajaska  

          Teda mě nikdo borůfky ani knedlíky nenabídl, že bych vypadala furt tak čerstvě nebo co? Blbost… Ze začátku jsem si říkala- pece nebudu zastavovat slízat z kola azdržovat se, ke konci mi to už bylo fuk a říkala jsem si že je škoda si ani nezobnout takové fialové nádhery. Aspoň něco pozitivního z letošního závodu. (Jinak – v Beskydech máme taky něco projetýho – ne že bych teda byla uplnej znalec – ale myslím že se dalo vybrat něco jetelnějšího. Loňský Drtič byl proti tomu nádhera.)

          0 0
      • Corbett  

        S tebou jsem po dojezdu chvilku kecal pokud se nemýlím, vzpomínám si jak jsi mi vykládala tu historku o spolujezdkyni. Červená octávka combi, pokud se nemýlím, nebo nejsi ta spolujezdkyně? (já – plešoun s Fordem escortem stříbrným)

        0 0
        • obludaII  

          Je to tak, Jajaska je nejenom spolujezdkyně v červeném autě, ale od září 2004 aji moje žena, spolulezkyně, spoluskialpinistka, spolubikerka a tak :-)))

          0 0
          • Corbett  

            Jo jo, tak to jsem kecal i s tebou. To jsi na ní ještě celý utrápený čekal a já ji to pak zdělil, ale ty jsi asi byl na dlabanci. Jo a na závěr jsi řekl ty pěkné slova, zas někdy ahoj na normálním maratonu.

            0 0
        • Jajaska  

          Jo jo, to jsem byla já, jak už tu napsal můj drahý druhý poloviček… teda fakt přiznám že mě to skolilo dost, jsem po dojezdu do sebe nenarvala ani ty špagety (že bych se cestou přejedla to asi neee, i když pár borůvek už jsem si ke konci taky zobla) a včera jsem se celý den nějak nemohla pořádně z toho dostat. No jo, vono jsem taky 14 dnů neseděla na kole, a vůbec letos dost málo, tak co se tak divím že.

          0 0
    • RomanH  

      Zde uz mate vysledky – new.mtbs.cz/ bleskovkama

      0 0
    • jecnak  

      Kdyz to tak ctu, tak jsem rad, ze jsem se nenechal prekecat abych jel.

      0 0
      • kralovek  

        ja jsem rad, ze jsem to jel. To bahno bylo takovy to husty, takze jsem snad toho az tolik neznicil :o)

        0 0
    • Martinkaa  

      Ahoj vsichni. No jak to tak ctu, tak se vam v Beskydech moc nelibilo. Abych pravdu rekla, tak mi se to libilo moc. Sice to bylo drsne, ale zaroven krasne, stejne jako samotne Beskydy :-). Kopce byly pro vsecky stejne, a tak si kazdy mohl vyzkouset, co v nem je. Myslim si, ze blato, klacky a kameni k takovemu zavodu patri. Smidlat 90 kilometru po sotoline by byla prece nuda ;-) Jinak chvalim vypecene sjezdiky (hlavne ten trail k Morkovu :->), pekne pocasi, krasne panoramata :-), dobre kolacky na obcerstvovackach… :-) Znaceni se mi zdalo dobre (zrejme to bude tim, ze pri mem slimacim tempu ma clovek cas sledovat znacky:->) Jinak tombola, vyhlasovani a parkovani mohly byt vychytanejsi. Ale co, vsecko ma sve mouchy.. ;-)

      0 0
      • RomanH  

        Sice jsem BeskydTour nejel, ale :

        Nemam vubec nic proti tezkym ci extremnim maratonum, ale meli by byt z velke casti sjizdne (minimalne pro elitu), a ne , ze budes muset porad seskakovat a behat s kolem. Taky si myslim, ze za svoje penize bych mel dostat odpovidajici zajisteni – kvalitni a dostatecny pocet obcerstvovacek, zrovna tak by meli byt i regulovcici na neprehlednych mistech, servis na trati i v cili. Myslim si, ze to poradatele odflakli, stejne jako pri silnicnim BeskydTouru (http://ivelo.cz/…uze/show.php?…). Jestli si chteli vetsinu od dalsich rocniku odratit, tak se jim to podle reakci povedlo. Znova opakuji, ze nejde o narocnost, ale o jezdivost. Sudety jsou take narocne, ale porad muze slapat.

        Kdyz jsem byl minuly tyden na chate u Letovic na dovolene, projizdel jsem se po „hrebenech“ mezi Letovicemi a Moravskou Trebovou. Nahodou jsem tam narazil na znacky, ktere mi pripominaly znaceni MTB maratonu. Protoze byly ve smeru moji vyjizdky, jel jsem castecne po nich. I uzke singeltracky byly plne neuklizenych vetvi a stromu od lesaku, ktere tam lezely jeste z lonska. Hledal jsem na netu termin a nazev toho maratonu a rikal jsem si, ze by to poradatel snad uklidil. Chyba lavky, zavod se jel pred tremi tydny. Tak mi to pripada, ze u nas jde poradatelum z vetsi casti jen o to, jak za co nejmensiho usili vydelat co nejvice penez. Na druhou stranu, mas zde maratony, ktere za to opravdu stoji a kde se poradatal opravdu snazi. Holt si musi clovek lepe vybirat. A u Beskyda me to mrzi, protoze Beskydy jsou opravdu krasne.

        0 0
    • petebike  

      Bylo to fakt pekny, narez, prvnich 5 hodin se mi jelo dobre, sjezdovka ktery jsem se nejvic obaval se dala vyjet takze ok :-), sjezdy sem si taky uzival, ale pak mi seklo kousek pred tim hroznym bahnem, tam sem dostal slusnou krizi a predjelo me tak 15–20 lidi :-(, do cile sem dojel bez padu a sjezd z Pusteven byl fakt peknej :-)

      0 0
      • zirecek  

        Na Martiňáku jsi mi nepřipadl, že by ti seklo, :-). Viděl jsem tam jezdce v horším stavu, ;-).

        0 0
    • hroch  

      Cituji pořadatele z jeho web stránek: „Nová trasa , 92 km dlouhá s převýšením 3200 metrů je tvrdým oříškem i pro trénovaného bikera a takových se na dlouhou trasu vydalo téměř 400.“ Tak nevím, je zajímavé, že parametry tratě se mění po závodě, dále bych chtěl vidět jestli na startu opravdu bylo téměř 400 lidí, když podle výsledků napočítám i s DNF cca 290 lidí. Jinak pořadatel nešetří superlativy, (třeba si projel jinou tra?).

      0 0
    • Corbett  

      Ještě taková perlička, kamarád co díky techn.problémům a hroznému držkopádu nedojel, byl normálně klasifikován a je ve výsledkové listině, protože i když neprojel na kole cílem, šel vrátit čip a borci si ho asi neodškrtli jako že nedojel. Nevím jestli na trati byla čtečka čipů a kontrola, ale tohle je dle mého názoru dost nedůsledné. Kámoše dovezlo auto a neměl důvod něco falšovat a k tomu došel čip vrátit pěšky(kolo už měl na střeše auta).

      0 0
    • Pekáček  

      Ještě bych chtěl napsat za bráchu že taky přijel k druhý občerstvovačce odjinud než měl. Závod pak dokončil na morálku že dojel a až v pondělí zjistil, proč mu už před startem nešlo seřídit véčko vzadu, celou dobu, tj. i během závodu jel na prasklé zadní ose! Tedy klika že nepraskl upínák co to držel pokupě :oE Jinak si myslím, že se organizátoři z chyb poučí a příště už to bude pěkný i když těžký závod. Po dojetí jsem si říkal že už mě tam nikdo neuvidí, ale teď už se těším na příští ročník.

      0 0
    • kovar  

      ad asfaltová zatáčka: Byl jsem svědkem prvního pádu a při pomoci onomu borcovi, co dopadl obličejem přímo na asfalt, jsem s úžasem zíral i na další lety přes řidítka tam. Nejhorší byl ten první pád – jak jsem říkal, obličej na asfalt → rozflákaný nos, ústa, šok. TAk jsme chtěli volat nějaké SOS číslo, ale na startovním čísle stejně žádné nebylo, naštěstí jeden cyklista, co se mnou „zachraňoval“, jakési telefonní číslo na pořadatele měl, ale stejně to bylo prd platné, pořadatel řekl, a? zavolá 112. Přitom kousek dál na bezpečném místě stála sanitka, která klidně mohla dojet, kdyby první pomoc byla aspoň nějak ZORGANIZOVANÁ. Ale naštěstí borec se probral z šoku a začal komunikovat a mohl jet dál pro pomoc po svých. Že pořadatel zajistí stanoviště sanitky (jen s řidičem, který mi říkal, že stejně žádný zdravotní materiál nemá) je sice hezké, ale fakt jen na okrasu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.