• krokus

    Pořídil jsem si HACa, zatím jsem ale dost nešťastný z přiloženého softwaru. Byly tam 3 programy: CicloTour, CicloTrainer a Hactronic. Sedím u toho už nějaký ten den, pořá d jsem ale nepřišel na to, jak ty programy smysluplně využívat. Nejpodrobnější se mi zdá CicloTour, zatím se z něj ale marně snažím dobýt některé hodnoty – např. přesnou kadenci nebo procenta stoupání. když do grafu 2× kliknu, ukáže mi to výpis některých hodnot – ty uvedené ale mezi nimi nejsou. Nepřišel jsem na to, jestli se to dá nějak nastavit. Co používáte vy? Nechci moc slyšet, že Polar:-)

    0 0
    • pro_pa  

      Používám CicloTour. Kadenci nepoužívám, zkoušel jsem to, myslím si, že je možné jí zobrazit v tom grafu jako křivku. Když jsem to zkoušel, tak pokud jsem spojil dva záznamy do jednoho, tak se kadence vynulovala.

      Co se týče stoupání a procent, tak pokud si v tom grafu klikneš na CTRL + levé tlačítko myši, tak tahem myší můžeš vybrat oblast odkud kam to chceš změřit. Nato se ti ukáže okno, kde máš následující hodnoty:

      délku, hm a čas za vybrané místo stoupání v % stoupání v m/h průměrnou rychlost waty

      Jak jsi psal o té tabulce, co se ti zobrazí při poklepání, tak tam si můžeš popsat místo, přidat ikony, nebo barvu, která může znamenat například povrchy. Toto se poté zobrazuje v koláčovém grafu.

      Pokud jezdíš často stejnou trasu, tak je možné si tyto trasy nechat zobrazit v porovnání, kde se dají porovnávat jak v čase, tak v km.

      Pokud si během jízdy děláš značky v computeru, tak je poté možné mezi těmito značkami mít jednotlivé hodnoty. Používá se to když jezdíš okruhy, aby si mohl poté ti okruhy porovnávat. Nebo si můžeš pípnout začátek a konec kopce a z těchto dat poté vyčteš potřrbné infomrace, které se pak dají porovnávat se stejným místem při jiné jízdě. Zobrazuje se tam: čas, průměrný tep, snížení tepu v zadaném času, ujetá vzdálenost, průměrná rychlost, % klesání stoupání apod.

      0 0
    • pro_pa  

      Mrkni do nápovědy, mají to tam celkem slušne popsané.

      0 0
      • krokus  

        Děkuju za cenné rady. Manuál (i program) mám v němčině, prokousávám se tím trochu ztuha. V té tabulce, která se zobrazí při poklepání, znamenají procenta sklon kopce? Poku ano, hází mi to úplné nesmysly. Nejdříve 10 %, pak dlouho 0, pak třeba 20 % – přitom šlo třeba o kopec 5%. Podobně nesmyslná je křivka stoupání/klesání, kterou lze zobrazit pod vlastním grafem. Máš to stejně? Na druhou stranu, když teď vím, že se ty sklony dají změřit ručně, tak to ani moc nevadí. Taky jsem ještě nepřišel na to, jak si vést celkovou (roční) statistiku. Ale předpokládám, že by to nějak jít mělo…

        0 0
        • Forester  

          co máš za typ? mam hac 4 pro, mohu ti nějaký věci poradit případně si lze stáhnout z webu anglický návod. ozvi se na mail nebo icq

          0 0
        • pro_pa  

          Ten program jde stáhnout z www.ciclosport.de/ v angličtině, jestli to pomůže více.

          Ta tabulka co se ti zobrazí při poklepání ukazuje dané hodnoty za určitý čas který máš nastaven. Na HAC4 je nastavení záznamu co 20 s, u HAC4 pro je nastavení 2, 5, 10, nebo 20 s. Ty čísla nesmyslná jsou, ale to jsou hrubá data, které se poté průměrují v závislosti na ujeté vzdálenosti. V té tabulce jsou podle mého pouze v závislosti na čase. Ty křivky pod grafem jsou hodnoty, které odečetl comp při záznamu.

          Celková statistika.

          Nevím jak to je v němčině, mám to v angličtině. Nicméně, když si otevřeš okno s informacemi o záznamu, (je to pátá položka menu nahoře a poté hned první, zkratka CTRL+T) tak se ti objeví okno. To okno má záložky: Info o trase Celkové data Vyhledávání tras tabulka tras roční bilance připadně: mapa trasy

          • Nejdříve si musíš v okně celkových dat vytvořit databázi, je to vlevo dole
          • poté v úplně levé záložce, je vlevo dole tlačítko, kde provedeš zápis do databáze a přidáš nějaké hodnoty.

          Jakmile trasu zapíšeš, tak dostaneš následující hodnoty:

          • v předposlední záložce se ti vytvoří řádek s trasou
          • v poslední záložce se ti v kalendáři udělá záznam, kde podle barevnosti rozlišíš, stoupání, délku, čas, rychlost apod.
          • na hlavní obrazovce dole máš také záložky, tam se ti objevují grafy s hodnotami.

          Na tomto odkazu je několik snímků, jak to vypadá: propa.rajce.id­nes.cz/Ciclotou­r/

          0 0
    • krokus  

      Nevíte náhodou někdo, jestli program Ciclotour umí odděleně zaznamenávat údaje pro 2 kola? Nemůžu na to přijít.

      0 0
      • pro_pa  

        Když si otevřeš Tourinfo, tak v záložce Total datas, tak dole si založíš nový soubor xxx.dat, poté budeš data z kol zapisovat každý do své databáze a budeš mít jejich statistiku oddělenu.

        0 0
        • krokus  

          Skvělý, díky. Ale pokud se nepletu, tak statistiky oddělené nejsou – mám na mysli Yearly Chart nebo Year Balance. Např. nejde zjistit průměrná rychlost na tom kterém kole za určité období. Oddělené je to ale aspoň v Tour Browseru, což je fajn. Taky se něco ukáže v Raw Datas.

          0 0
          • pro_pa  

            Když na záločce např. Yearly chart klikneš pravou myší, tak si vybereš první položku choose year a vybereš si danou databázi. Hodnoty se potom načítají pouze z té dané databáze. V záložce Monthly Chart můžeš i ty dvě kola porovnávat.

            0 0
          • pro_pa  

            Vypadá to potom asi takto, já nemám rozdělená kola, ale roky.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.