• black.horse

    Ahoj, prosím, poradí mi někdo s výběrem budoucí aplikace pro vedení deníčku? Po 2leté pauze se pomalu plánuju vrátit ke sportu a vícero okolností mě přimělo ke změně vedení záznamů.

    Dosavadní metodika: Excel + Polar Protrainer. V XLS jsem měl velkou tabulku s evidencí hodnot které mě zajímaly list s aktivitami (časy, pásma, vzdálenosti), list s plány (plánování po mezocyklech a týdnech, i lokálních trénincích), porovnání realita vs plán + souhrnné grafy a proovnání napříč roky. V Protraineru jsem pak snadno analyzoval a zkoumal lokálně jednotlivé tréninky. Nejvíce mi na tom vadí: pracná ruční evidence, komplikovaná přenositelnost, rozdělení na 2 apliakce, nekompatibilita s GPS přístroji (navigace, smartphone, atd).

    Co hledám: aplikaci pro vedení deníku, kde bude dělení na činnosti, ke každé pokročilejší reporting hodnot s grafy jako jsem byl zvyklý u Polaru (gps záznam, tabulkové hodnoty o rychlostech, nadmořské výšce, času, tepu, kadenci), multisportovní = jak aktivity založené na měření z přístroje, tak ruční vstupy (posilování, strečink), přehledné statistiky, snadné plánování v mezocyklech a týdnech a porovnání realita vs plán, ocenil bych i správu tras a gps záznamů, také správu základních fyziologických dat. NUTNOST rychlé, nejlépe automatické vstupy dat a rychlé a přehledné zpracování a vyhodnocení, především si slibuji úsporu času a přehlednost. Snadné reportování vývoje a historie, ideální by byla dostupnost kromě offline režimu i přes web a nejlíp i android aplikaci. Jelikož jsem an tom s AJ mizerně, tak čeština vítána, není ale úplně nutná.

    Děkuji za názory a zkušenosti a tipy…

    Anketa: V čem vedete záznamy o sportu?

    15x
    22%
    12x
    18%
    5x
    7%
    19x
    28%
    0 0
    • black.horse  

      Vím, že se v minulosti řešilo, ale pokrok nezastavím. Ještě bych rád, kdyby daná aplikace měla před sebou vidinu pár let existence, předchozí deník jsem si vedl a ladil v podstatě 7let a porovnával roky zpětně (například odpovídající mezocykly v letech mezi sebou).

      0 0
      • Ondry  

        já se třeba zasek na microsoftech 03 pokrok u mě asi umřel :)

        0 0
    • Lada,s  

      Já k plné spokojenosti používám My Treneek, ale nemám takové nároky jako ty :-)

      0 0
    • Martin  

      garmin edge 705 + sporttracks + runningfreeonline

      0 0
      • black.horse  

        a můžeš maličko upřesnit jaké moduly u sportstrack? a doplnit k čemu ten web? zrovna mám sportstrack nainstalovaný a zkoumám ho a řadím k favoritům výběru (má i web app, škoda absence mobilní app).

        0 0
        • Martin  

          já se v tom trénování zas moc nevyžívám :) takže to mám spíš jenom pro evidenci

          mám tam modul pro počasí, abych věděl, jaká byla kosa a jak foukalo, abych se měl na co vymlouvat :D

          jinak tam mám elevation correction, accumulated year statistics a openstreetmap

          už v základu ze sporttracks lezou pěkné statistiky s možností různé kumulace výsledků, třídění a filtrování podle aktivit a podle použitého vybavení, takže lze i celkem obstojně sledovat, kolik toho která hračka naběhala/najezdila.

          záleží jak poctivě člověk vyplňuje data při importu. i když s tím importem to je celkem jednoduché – existuje „číselník“ vybavení ze kterého si pak vybíráš, cos použil.

          a ten web tam mám spíš jenom aby mě mohli kontrolovat kamarádi, jak moc se flákám, ale pro poctivě trénujícího jedince se z toho webu dá vytahat rovněž spousta statistik a pokud máš trenéra, tak trenér z toho webu může pěkně hlídat, jak moc na to trénování sereš

          0 0
    • black.horse  

      ještě jsem zapomněl, nehledám sw zdarma, za sw který by mi vyhovoval i rád zaplatím…

      0 0
      • Lister  

        Mě přijde docela nadějný Endomondo. Zatím zaznamenávám jen domácí aktivity. Tam mi ale trochu chybí, že se přes mobil nedají ručně importovat maximální a průměrná tepová frekvence a odhad spotřebovaných kalorií – kalorie dopočítává sám, ale je to řádově jinde, než ukazují tepáky.

        Pomocí GPS údajně měří velmi přesně – zkoušel jsem jen pár testovaček v autě, protože na kole jsme s ním ještě nebyl.

        0 0
        • mrozu  

          V jakým smyslu se liší ty kalorie? Cca před půl rokem proběhla na Endomondu změna výpočtu tak, že to nyní ukazuje cca polovinu dřívější spotřeby. Já tedy kalorie neřeším, ale naštvalo mě, že teď pomaleji přibývají spálené burgery :)

          Přesnost Endomonda je diskutabilní, samozřejmě záleží na GPS, po silnici to asi bude vždycky OK, ale čím klikatější terén v lese, tím víc to podměřuje, běžně kolem –5%.

          0 0
          • Lister  

            Ukazuje to asi tak polovinu toho, co mi ukazují tepáky – ty se v měření moc neliší.

            Ona absolutní hodnota je vcelku k ničemu s reálem možná nemá nic společného, ale když mi to jednou hodí spálených 1000kcal a podruhé 2000, tak prostě vím, že jsme si v tom druhém případě víc mákl.

            0 0
    • jecnak  

      Garmin Connect mi celkem vyhovuje. Lokalni soft od Garminu byl uplne k nicemu, ale Connect je celkem slusny nastroj. Nema toho tolik jako Protrainer, ale statistiky i treninkove cile tam jsou, takze mi celkem dostacuje. Exporty do gpx ci xls take.

      0 0
      • black.horse  

        Na tom webu Garminu se mi líbí to plánování „cílů“, mohl bych si tím rozložit dávky na týdny a mezocykly… chybí mi lepší statistické výstupy ve stylu sportstrack. Zase z těch webových mi přijde pocitově pro mě nejlepší poměr množství informací/přeh­lednost… navíc ta automatičnost a přehlednost tam je:-)

        0 0
        • jecnak  

          Vidim to stejne. Vyhodou je automaticky upload aktivit z Garmina, velmi podobny jako u Polaru.K nejakymu rucnimu vypisovani me nikdo nedonuti. Cile pouzivam aktualne jen hodiny mesicne a cykly si hlidam v hlave + pohledem do kalendare jak mi to vychazi. Navic jesli mas nejakyho smartfouna, tak existuje aplikace, kde si muzes Connect prohlizet a trochu s nim i pracovat.

          0 0
          • black.horse  

            jj, mám od loňska SGSIII, v podstatě i díky němu a pokusama s appkama jako SportsTracker, Endomondo atd při běhání, kdy mi Polar byl bez GPS k ničemu jsem došel k závěru, že svoje ruční evidence bych mohl opustit a ušetřit čas a mít to pohodlnější… Navíc mi napadá, že z Garmin webu by to mělo jít vyexportovat do Sport Tracks a případné sofistikované přehledy jsou tam, spojení vlastností těhle dvou applikací mi přijde nejblíž mé představě, jen se bojím, že ten převodní můstek nebude automat, ale zase nějaké ruční dodělávky… U garminu s emi líbí i možnost toho vzdáleného sledování u nových modelů, řešilo by to, že má o mě Lucka strach když jsem venku a zaseknu se… koukne, že jedu a odhadne kdy dorazím a nemusím přitom zastavovat, lovit telefon z batohu psát sms nebo volat a zdržovat tak sebe nebo i skupinku… Obecně měřící přístroje Garmin asi bude platforma na kterou přejdu od Polaru (vidím to na kombo Edge 500 + Edge 810) s tím pokreju nejspíš všechny potřeby a zbavím se nepraktické kombinace Polaru CS400 + Garmin Oregon 550t… jediné co mě trápí je nutnost hlídání baterek v GPS přístroji, to jsem s CS400 neznal…

            0 0
            • jecnak  

              Ty baterky me stvou hodne. Kdyby aspon vydrzely tech 24h, tak by to slo, ale prinejlepsim se dostanes bez navigovani nekam k 17h, coz je skoda. Zas ale na bezny jezdeni je vydrz dostatecna, nabijim a vlastne tak i stahuju data 2× tydne a jezdim cca 5–6× tydne.

              0 0
              • black.horse  

                Rozdejchá ta baterka být non-stop na nabíječce? Jsem zvyklej přes noc „dokovat“ mobila na nabíječce a podobně bych to viděl i s tímhle… Ofiko dokovací stanice asi není, ale šlo by to vyrobit z nabíječky a prostě to na tom mít píchnuté, ať se udržuje nabito a zároveň tím odpadne hledání po bytě kam jsem tu krabičku zase hodil, protože to bude furt na jednom místě…

                (to aby nebyla nabíječka non-stop zapojená, pokud by to vadilo, tak vyřeším třeba časovačem v zásuvce, co do toho pustí proud jen přes noc)

                0 0
                • jecnak  

                  Rekl bych ze ano. Kdyz na display se ukazuje stav nabiti, tak proc by se mel akumulator prebijet, to by nedavalo smysl. Zvlast kdyz si to clovek pripoji k PC a pres nej neco nastavuje ci uploaduje atd. Z uplneho vybiti to trva nabijecce tak 3h do plneho stavu akumulatoru.

                  0 0
      • ememem1  

        sa dost cudujem ze vykonnostym jazdcom tvojho typu GC vyhovuje. odhliadnuc od toho ze v tom rozhrani je plno chyb tak jeho analyticke moznosti su imho prakticky nulove.

        0 0
        • black.horse  

          Asi protože víc energie věnuje do tréninku a sportování než do hraní s číslama:-)

          0 0
          • ememem1  

            asi :-)

            nicmenej ak ma garmin pristroj sluzit ako sporttester (edge, forerunner atd.) tak tomu naozaj dost vela chyba.

            0 0
        • jecnak  

          Aktualni vykon je vicemene porad o pocitech a tepech v kombinaci s aktualni formou, coz v pripade zavodu si muzu zpetne overit velmi snadno v prehravaci na Connectu. Co se tyce treninku, tak si jen resim cykly, zatez a ke konci najizdeni intervaly a nejaky dalsi doplnkovy motivy.

          Tim ze trenuju sam sebe, tak prave moc veci nepotrebuju analyzovat na papire a mnohem vic se spoleham na zkusenosti a pocity, ktery si overuju a hlidam pohledem do kalendare v Connectu, kde mam nastavene cile a sleduju jejich plneni.

          0 0
    • Nekke  

      Pro vedení aktivit Neotrack (offline), pro výrobu Workouts do Edge 800 používám Garmin Connect.

      0 0
      • black.horse  

        zrovna jej, zkouším… přijde mi příjemný kompromis mezi množstvím dat a přehledností, líbí se mi integrace plánování (a funkce klonovat cíl aktivity pro urychlení dělání plánů pro jednotlivé týdny). Jediné co si nevím rady, že mi nějak nejde zobrazit křivka tepu v grafu:-( vidím jen výška vs rychlost a to je zrovna to, co nepotřebuju… ocenil bych výška vs tep. Neporadíš prosím co dělám blbě?

        0 0
        • Nekke  

          Pokud chces zmenit zobrazeni grafu, klikni v zalozce Chart/Graf na tlacitko Preset (horni polovina) a dostanes se do definice grafu. Tam si navolis co chces na jake ose videt. Nebo muzes kliknou na spodni cast tlacitka a prepinat mezi ulozenymi presety.

          0 0
          • Nekke  

            Oznacil jsem to cervene a obrazku (snad to pujde videt).

            0 0
            • black.horse  

              Díky, pak jsem to našel, jen jsem se tím nemohl prokousat jak furt vybírám a testuju každou aplikaci, tak v tom mám gulášek:-)

              0 0
              • black.horse  

                na tomhle se mi líbí to klonování „cílů“ a hlavně pro mě lepší řazení cílů, mohu si dát zvlášť na jeden týden třeba 2hod v posilce a 3hod na kole bez toho, že by se to ovlivňovalo…

                0 0
                • Nekke  

                  Oproti az moc zjednodusenymu GC je to dobre, super je i novej modul na osobni rekordy.

                  0 0
                  • black.horse  

                    jj, zatím to vypadá na výborný kompromis, jen je to takové moc izolované, chybí mi sychronizace s nějakým webovým rozhraním (přístup z mobilu nebo z jiných PC).

                    0 0
                    • Nekke  

                      Tak ona je to ciste offline aplikace, web je v tomto dost omezenej, pro sdileni dat mezi ruznyma pocitacema pouzivam DropBox (SkyDrive atp. udela stejnou sluzbu).

                      0 0
    • Elwing  

      Já mám tabulku v excelu, vzdálenosti měřím na mapy.cz a čas na hodinkách :)) A jak jde tobě trénink na půlmaraton? Já jsem pořád dost unavená a mám namožené nohy. Spíš ty nohy mě zlobí. Jak nasněžilo, tak je nádherně vidět večer a užívám si to běhání ve sněhu.

      0 0
      • black.horse  

        Netrénuju už nijak. U mě totální propad, od prosince prakticky nic… Přes prosinec mimo kvůli rýmičce, pak jsem jednou předčasně nedočkavej vyrazil na kolo a nemoc se vrátila, takže další týden k tomu. Momentálně si užívám práce natolik, že chodím spát mezi půlnocí a 3ráno, protože po večerech dodělávám co se nestíhá přes den a jsem akorát nasranej… Přihlášenej na 1/2PIM jsem (i zaplaceno) a pokud budu zdráv tak to prostě doběhnu, nevím jak rychle a v jakém stavu, ale běžet prostě chci:-)

        0 0
        • Elwing  

          Bleh. Takovou práci bych nikdy nechtěla, ale zase jestli jsi placenej… Tak ještě máš 2,5 měsíce to stihneš vyběhnout ;)

          0 0
          • black.horse  

            nene, plat mám už dva roky stejnej (a dle mě mizernej) a za přesčas ani korunu navíc a odměny taky nic, sice mě moje práce fakt baví a mám jen nefinanční výhody jako samostatnost, nikdo mi neřekne ani slovo když přijdu pozdě nebo zmizím na 2hoďky na oběd (což je svým způsobem taky benefit, protože kdyby ne, tak tolik nepracuju), ale ani tak to za to nestojí a složenky mi to nezaplatí… taky proto píšu, že jsem nasranej a už se začínám učit říkat věty jako „za prachy nebo nic nebude“ nebo „nemám na to čas, tak si to nějak vyřeš sám“… Zase miluju ten pocit, když vyřeším nebo udělám něco, co jiní tady kolem neumí nebo nezvládnou…

            0 0
            • Elwing  

              Tak jestli je to tvůj koníček, tak už jen najít někoho, kdo ti za to bude pořádně platit. No já mám doma taky workoholika, takže to znám ;)

              0 0
              • mastihuba  

                Takze vorkoholik je ten kdo dela do noci a furt ma malo :) to musim rict v praci. Taky na to svedu vysokej tlak a spatny spani. :)

                0 0
    • gargamel  

      Loňský rok jsem používal někde výše zmíněný runningfree je tam opravdu hodně statistik, grafy snad úplně na všechno :), je tam plánování, atd. Můžeš tam ukládat spoustu různých formátů, např gpx., výstupy z polaru, sigma, suntoo, ruční zadávání, umí si to stahovat (synchronizovat) data z jiných webových deníků (runsat, isporttracker, mapmytrack, nebo offlineový sporttracks.

      Letos zkouším garminconnect. Tam se mi líbí jednoduchost a přehlednost denníku.

      Na měření používám někdy oregona, někdy sporttracker na androidu (hlavně silnička a běh, občas bike). Ze sportracksu si pak stáhnu gpx a pošlu do garminconnect. Chci zkusit soft na mobil od garminu, kterej by měl po ukončení aktivity rovnou odesílat na web garminconnect (stejně jako sporttracker na svůj web)

      0 0
      • karliner  

        Já tedy ta data jen ukládám a hraju si s nimi, trénink neplánuji systematicky, spíše podle pocitu (chce se mi/nechce se mi…), ale jak to děláš se statistikou nastoupaných metrů. To občas ukazuje neskutečná hausnumera. Třeba včera jsem si jízdu zaznamenal sports trackerem na Nokii (nastoupané metry 858), vyexportoval jsem si gpx a nahrál do GC rázem je nastoupaných metrů jen 518..

        0 0
        • mastihuba  

          Podle mne se scitaji nepresnosti map ktery ukazuji spis min a nepresnost gps ktera ukazuje spis vic. Pravda bude nekde uprostred, takova remiza :)

          0 0
        • gargamel  

          Já taky trénink nijak neplánuji, jen jsem to tam zmínil, že to ten denník umí.

          Když jsem měřil ve sporttrackeru na mobilu, tak mi to taky ukazovalo celkem vysoký převýšení, po exportu do GC se to upravilo na trochu uvěřitelnější hodnotu (je tam nastaven nějaký filtr). Teď používám android aplikaci od Garminu a ta hází skromnější výšky. Když to nemáš změřený gpskou s barometrem, tak to bude vždy nepřesnější.

          Schválně to někdy zkusim změřit na oba přístroje (garmin oregon a aplikace garmin na mobilu) a jaký bude rozdíl.

          0 0
    • raceman  

      drive trenky, pote polar pro trainer + trenky a ted uz sem liny to tam prepisovat, a ani toho tolik neni…

      obecne nechapu treba doomov postup „garmin edge 705 + sporttracks + runningfreeonline“ to by se mi opravdu nechtelo :D ale pochopim, ze pro nekoho, kdo se cilene pripravuje na zapody, to muze byt uzitecny, nebo pro zabavu prepisovani :D

      za mne idealne nejak GPS pristroj a pak to rovnou hodit na online denik jednim kliknutim…

      tedy garmin+ ten jejich online denik

      0 0
      • black.horse  

        já to chápu, rád pracuji s tabulkami a statistikami či grafy, takže mám rád když vidím různé hodnoty, srovnání atd… takovej číslofil:-)

        0 0
        • raceman  

          jo taky sem byl takovy, plno cislicek, a kolik za tyden, za mesic atd :D pekne mesicni grafy, to znaaam :D

          ale uz sem z toho vyrost, hybu se taky bohuzel o dost mene :/ a hlavne sem zlenivel v tom vedeni deniku…

          nejvic me stavlo treba na silnicnich svizich nebo trecich po horach, ze tam nemam zaznam gps trasy a psani par prujezdnich mist je naprd :D

          takze muj ideal, ktery snad brzo naplnim, bude garmin 310×t a update kliknutim bez prepisovani :D jeste k tomu zacit zas neco delat :D

          0 0
      • Martin  

        já ti to vysvětlím. z budíku si data o aktivitě natáhnu do sporttracks, tam doplním údaje a jedním kliknutím pošlu na web.

        0 0
    • jerryx  

      Mozna sem necet tak pozorne tvy naroky, ale chybi ti tam TrainingPeaks­.com. To je asi pro nejnarocnejsi.

      0 0
      • black.horse  

        v té anketě mi chybí vícero aplikací, bohužel je množství položek omezené:-(

        Každopádně na tohle jsem úplně zapomněl, že existuje, jdu to nastudovat, ale podle prvního pohledu do popisu to vypadá hodně nadějně! Tváří se jako komplexní, přesto přehledná aplikace, s webovým a mobilním rozhranním, buď jsem první pohled špatně odhadnul a nebo se to tváří jako mutace vlastností garmin connect a sportstrack s několika bonusy navíc, pecka:-)

        0 0
      • black.horse  

        jinak nějaké osobní zkušenosti, názory atd? já jen než nainstauluju trial verze a začnu to zkoumat na vlastní pěst:-)

        0 0
      • John Tequila Lemon  

        Jo WKO+ prej dobrý, ale spíš jen pro ty co mají wattmetr. Si myslím. Ale znáte můj názor, nejdůležitější je reagovat na vlastní pocity. Tzn. nebudu se snažit plnit tréninkovej cíl když jsem zrovna dnes chcíplej a nebo proč tam neposlat ještě dva intervaly když to sviští. A řešit pak jestli jsem během měsíce splnil přesnej počet minut v nějaký imaginární zóně? Proč to řešit takhle, když to snad kontroluju každej den na tréninku neb jsem to já kdo na tom kole sedí. Nutný je samozřejmě napsat si aspoň někam takový ty hrubý rysy, jako že tři týdny postupňe tvrdím muziku a pak mám jeden lážo plážo – a to v globálu musím dodržet.

        0 0
        • black.horse  

          tak WKO+ jsem nakonec zavrhl, moc mi nesedla ta aplikace svým provedením a ovládáním, jejich webová app je maličko příjemnější, ale i tak to neprošlo do užšího výběru…

          0 0
    • hombre_71  

      Taky bych vyzkoušel Strava Cycling. Dobře funguje propojení s zařízeními od Garminu i s mobilem

      0 0
    • black.horse  

      tak zatím jsem prohlédnul a prozkoušel co šlo, momentálně z offline věcí mě nejvíc sedlo: Neotrack a SportsTrack… z onlinovek/mo­bilovek mo nejvíce sedí SportsTracker a ten Garmiňáckej connect… ještě zkoumám a dělám si názor na Strava a opětovně prohlédnu Endomondo… hojně rozšířenému MyTreneenk nějak nemohu přijít na chuť:-( stejně tak jsem vyřadil online i offline verze TrainingPeaks a nahraně to má Endomondo a Runningfreeonline, kde mi nesedí provedení a nepřehlednost…

      0 0
    • raceman  

      ted mi jeste kamos doporucil strava.com muzes se tak koukat na treninky profiku, nebo porovnavat, kdo zajel jaky kopec rychleji nez ty…

      osobne sem zatim nezkousel…

      0 0
      • Lada,s  

        Tak jsem se zaregistroval a už šmíruju záznamy profíků, zrovna čumím na Kozubka, zajímavý :-)

        0 0
    • McBlacky  

      záleží co máš za přístroj. Pár lidí co znám si pochvalují nástupce Suunto training managera, který je nyní plně online.

      http://www.movescount.com/

      hlavně proto, že hodinky vydrží s aktivní GPS kolem 15 hodin se záznamem po sekundě a kolem 40 hodin se záznamem po minutě. Nabiješ je za 90minut. Forerunner nedá ani polovinu.

      Pokud je pro tebe gps priorita, uvažoval bych o tom.

      0 0
      • black.horse  

        Přístroj aktuálně Polar CS400 pro kolo a vychytralého telefona pro běhání a pro občasné navigování Garmin 550t, ale chci přejít na něco univerzálního co se týče vedení deníku a záznamů (viz výše doteďka přepis do XLS z výše zmíněných přístrojů). Suunto na kolo ne, nemám rád „hodinkovej tepák“ na kole, ale konzervativně vyžaduji „krabičku“ na představci. Takže se mi vlastně nabízí jen Edge 500/800 nebo Polar CS600× + GPS modul. Zatím se asi nejvíce kloním k Edge 500/800 a vyhodnocení ve SportTrack nebo NeoTrack, ten první vede. Profesionální deformace velí, že mám rád tabulky, přehledy, analýzy, grafy plán vs realita, aktuál vs loni atd a koeficienty nejlíp na každý prdnutí:-)

        0 0
        • raceman  

          a nechces vyzkouset jeste tu stravu? diky tomu, ze si prosel vsechno mozne, tak muzes posoudit :)

          0 0
          • black.horse  

            Neboj, tam mám testovací účet mám taky:-) (bude peklo mazat za sebou stopy) Celkem se mi líbí provedení kalendáře (to zobrazení minigrafů aktivit v čase je fajn pro porovnání a dodržení rozvojových a relaxačních cyklů), analýza jednotlivýho tréninku je OK, grafy výška, tempo, rychlost, HR, nevím jak na tom bude kadence, nahrál jsem tam jen běžecké tréninky z mobilu. Silně mi tam chybí plánování objemů do budoucna a porovnání s plánem. A úplně nejvíc mě znechucuje sociální stránka – nějaké segmenty a cizí lidi, brrr:-D

            0 0
            • raceman  

              :D to porovnani by mi nijak nechybelo, ta socialni stranka je jak pro koho, nekomu to muze vadit, nekdo se zase radpodiva na ostatni… :D ale libi se mi tam nastaveni privatni zony, gps log nepovede primo k tvemu bydlisti a pod… ale nastavis si VIP okruh, za ktery jini nevidi…

              0 0
        • McBlacky  

          ty jsi tak trochu oldchooler. Nechceš web apku, přestože ta se rozvíjí a podporuje dnes nejvíc a nejlíp. Vlastně bys nejradši, kdyby ti tvoje krabička sypala data rovnou do excelu a tam by jsi se s nimi fetišisticky mohl ´mazlit´

          BTW. hodinky jsou na všechno kromě kola lepší (běh, běžky, plavání, skialpy, kajak,…)

          0 0
          • black.horse  

            Web appka nejvíc… v porovnání s Polaráckým SW či SportTrack (luxus je množství luginů) bych neřekl. Ani tak nejde o mazlení, jako o přizpůsobení dosavadním zvyklostem, každá app (online či offline) má trošku jiné vlastnosti a na každé se mi líbí či nelíbí jiné prvky, tak hledám tu nejvíce se blížící mojí představě. Ale v jednom máš naprostou pravdu, jsem svým způsobem zastaralá konzerva a až vyberu nový SW, tak ho budu chtít pár let držet pokud nepřijde něco extra, co mě přiměje ke změně.

            Hodinky jsou fajn, ale kolo bylo u mě 80–90% aktivit a doufám, že se k tomu zase vrátím, takže vybírám dle této cílové skupiny, ale nebráním se dvěma přístrojům, pokud bude workflow dat ekvivalentní a lišit se bude jen „pohodlí nošení“.

            0 0
    • Smazaný účet  

      mám už pár let SW ke sporttesteru Suunto a spokojenost…

      zdůrazňuju, že používám ještě tu starší, offline verzi, žádné internetové porovnávání penisů :-)

      0 0
    • black.horse  

      Ještě se tu nabízí jedna možnost workflow: projedu se na kole → GPS krabička → SportTrack → CSV export → „VBA + Excel“ vlastní tréninkový deník = rychlé získání dat a přehledy a grafy a výpočty si nascripruji v excelu dle potřeb a fantazie a hlavně s trochou práce zpracuju i stará data:-) takže nad tím strávím zase kopec času:-( jdu si dát facku…

      0 0
    • Forester  

      čistě pro moje info. Proč jsi zavrhl Polar Trainer a jeho webovou podobu? Používám to k Polaru 800Cx (v kombinaci se všemi čidly – běh a kolo) a zatím bez problémů.

      Předtím jsem měl HAC a tam mě štvalo, že jsi musel používat minimálně 2, spíše 3 programy. U Polaru je to všechno v jednom.

      0 0
      • black.horse  

        prosím oprav mě zda se pletu, ale přes dle mě asi jeden z nejlepších reportingů grafů a tabulek, tak Polarácký SW neumí:

        1. načítat data z jiných než polar přístrojů (garmin, mobily,

        trackery)

        1. práci s GPS daty (mapové vizualizace, navigace)
        2. plánování v jiných než konkrétních tréninkových dávkách (pro mě

        je nereálné plánovat na konkrétní dny, potřebuju plánovat „týdenní a mezocyklové“ dávky)

        0 0
        • Forester  

          ad 1) nezkoušel jsem, ale asi neumí – uzavřený formát vlastních dat. zkoušel jsem hledat nějakýho klienta do mobilu (Galaxy nexus), ale zatím jsem nic nenašel. ten by to částečně řešil. na druhou stranu nechápu, když máš řešení od Polaru, tak proč používat vstupy z jiných zařízení?

          ad 2) mapovou vizualizaci GPS trasy to umí – offline verze skáče na google earth a online deník to má zabudované v sobě … kdyžtak můžu poslat screenshot

          ad 3) to nepoužívám, takže nevím, ale mohlo by to jít. zkusím se na to večer podívat a ozvu se

          0 0
          • black.horse  
            1. jiné zařízení proto, že mám CS400 a narážím na dva problémy:
            2. minimální vzdálenost mezi čidlem rychlosti a budíkem je pro fulla

            s vyšší vidlicí a vysokého člověk (výše řidítka) dost limitující, zde jsem s jedním kolem přesně na hraně a minimálně s jedním budoucím budu za hranou

            1. pro běh/brusle/běžky to neumí snímat z GPS čidla
            2. nehledě o neumění GPS záznamu/navigaci

            → vede to na změnu budíku na kombinaci CS600× + GPS čidlo + kopec čidel na kola. Pokud už měním HW, tak uvažuju, že Garmin mi nabídne v HW více: např. momentálně Polar CS400 + občasně Oregon 550 = dva budíky a dva držáky, nutnu užít současně nebo jen Polar. Kdežto kombinace Edge 500/800 mi umožní s jedním držákem, volit zda chci jen zaznamenávat nebo se i nechat navigovat a beru jen jeden budík podle přání. Mnohem elegantnější řešení. Pak čidla u Polaru = zvlášť čidlo rychlost a kadence a bez výměny baterie, čidlo Garmin je jedno a s výměnou baterkou = nižší náklady a pro můj počet kol významný atribut. Supluje to i nouzovku když jedno bude vybité a mě se nutně chce na trénink, tak je velká šance, že druhé bude nabité.

            Další pokud přejdu na analýzu tréninku z např. gpx souboru, pak mám svobodnější výběr HW, ale i SW(zrovna z toho SW ale plyne tohle vlákno). Prostě vidím ve změně platformy více pozitiv.

            1. prosím, prosím, pošli mi na mail v profilu screen, tím že to neumí

            gpx tak to nemohu vyzkoušet.

            1. zkus, já to na první pohled nenašel, doteďka jsem si objemy

            předepisoval v XLS, kdy jsem měl plán na mezocyklus a ten jsem rozpočítával na týdny (24–26–29–21%), ale konkrétní dny se bohužel řídili možnostmi v zaměstnání:-(

            0 0
            • Forester  

              chápu, že Garmin má pouze jedno čidlo, ale zase neposkytuje tolik informací.

              prodej cs400, kup rs 800cx a k tomu pouze GPS čidlo a máš obdobu. asi jediný rozdíl je, že ti to neumožní navigaci. pak je to univerzální stroj i na brusle, běh či běžky. Byl jsem dlouhou dobu příznivcem HAC (HAC 4, HAC 4 PRO, HAC 5), ale před dvěma lety jsem si udělal radost a koupil Polar RS800Cx a k tomu všechna čidla (rychlost, kadenci, běh, GPS). funguje to bez problémů. Není tam ale navigace, trasu si můžeš pouze zpetně prohlédnout na počítači.

              do přílohy jsem dal několik screenů z té webové aplikace Polar , tak snad to pomůže

              0 0
              • Forester  

                sorry, obrázky ještě jednou

                0 0
              • raceman  

                :)) a ja jdu presne opacnym smerem a polar sem prodal se vsim, a porizuju jednu vec, co to umi vsechno :) garmina fr 310, ktery splnuje moje naroky

                0 0
                • Forester  

                  tak zase nemáš tak úplně pravdu. pokud by jsi chtěl úplnou náhradu, tak musíš dokoupit další čidla – např. kadence na kolo nebo na běh. jediný rozdíl tedy bude, že máš interní GPS a tedy se to rychleji vybije … je to o preferencích. ja ten polar nosím jako normální hodinky a dle potřeby doplňuju senzory :-) (a ty už mám na botách či kole přidělané, tak jen nesmím zapomenout ten GPS senzor :-)

                  0 0
                  • raceman  

                    nj, kadenci mit nebudu, to mi ani tak neva… foot pood sem v zivote nepotreboval, driv sem polar taky nosil jako hodinky, ale ted uz nosim akorat mobil :)

                    kdyz uz budu mit gpsku, tak snad nebude chybet to cidlo rychlosti :)

                    jako hlavni vyhodu spis vidim to, ze nemusim resit, v jakem stavu je baterka v gps podu a treba v tom noznim… je to vsecko all in one a ukazuje to stav baterky… (jak je na tom v realu vydrz te GPSky u polaru?) a presne jak pises, nesmis ho zapomenout :)

                    0 0
                    • Forester  

                      jo, když nepotřebuješ ty doplňkový čidla, tak ok.

                      výdrž GPS Polaru je odhadem kolem 10–12hodin. nabíjím to vždy v neděli a pro jistotu mám v batohu vždy náhradní baterii :-)

                      0 0
                      • raceman  

                        :) ale procentualne ti to asi zbyvajici dobu neukazuje co?

                        a napadla me jeste dalsi nevyhoda, a to cena… reseni hodinky + gps + foot pod + rychlost + kadence u polaru je drazsi, nez garmin + rychlost s kadenci v jednom + foot pod

                        0 0
                        • Forester  

                          pokud se nemýlím, ukazuje to aplikace, když spojíš hodinky s PC

                          co se týče ceny, ta moje kompletní sestava Polaru vyšla na cca 14tis. (dva roky zpět). pokud by jsi koupil Garmina FR 910XT (což bude srovnatelné s tím Polarem), tak po dokoupení čidel budeš dle mého nastejno.

                          Jinak, kdybych nakupoval teď, asi bych uvažoval o té 910, ale to předtím nebylo :-). Případně ten nový Polar se zabudovanou GPS (ale je to trochu ořezaný).

                          0 0
                          • raceman  

                            rozdily mezi 310 a 910 jsou prakticky jen v pouzitelnosti pri plavani a powermetru :) http://www.dcrainmaker.com/…n-calculator?…

                            polar s gps ma malou vydrz na baterku…

                            takze by v porpovnani s tim polarem obstal i ten 310 ne? :)

                            ted jak na to koukam, tak je to 4 roky stary model, chtelo by to nejake info od vyrobce, jestli nechystaji novy model :D

                            0 0
              • black.horse  

                Díky:-) jen v rychlosti RS800cx ne, leda CS600× zarputile trvám, že chci „krabičku“ nikoliv hodinky, už i proto, že to vozím pár let zásadně na představci. Ale cesta to je, jen to neřeší, že budu pro občasné ježdění s navigací muset tahat Oregona + CS600×, takže řešení trošku „na půl“, ale asi hraničně přijatelný kompromis.

                0 0
                • raceman  

                  i u hodinek jde oddelat pasek a dat je pak na predstavec :)

                  0 0
                  • Forester  

                    rozviň to :-). to je jediný s čím bojuji. potřeboval bych to dát na představec, ale nejde to, resp. nevím jak. dlouho uvažuju o hrazdě před řidítka jenom pro Polar

                    0 0
                    • black.horse  

                      Hehe, já si držák udělal tak, že jsem zlikvidoval Syntace VRO set a vyprasil na zimáku tohle:-) to je další bonus řešení Edge 5×x/8×x kde mají jeden držák na řidla, představec a nebo i verzi na tohle předsunutí… ps: je to praso-kombinace pro Polar + Oregon + blikačka… na řidlech jsem pak vozil ještě Hope 4LED světýlko…

                      0 0
                      • Forester  

                        no, tak nevypadá to špatně, ale držák na Polar se mi tam nevejde

                        0 0
                    • raceman  

                      no u garminu to problem neni, u polaru sem tyhle redukce nevidel, takze asi jedinym resenim bude sikovna mini hrazdicka

                      0 0
                • Forester  

                  pokud máš podmínku, aby tě to navigovalo, tak není co řešit a koukej po Garminu. tahat sebou 2 přístroje bylo out před 10 lety :-), natož teď.

                  0 0
                  • black.horse  

                    Navigace není bezprostředně nutná, ale když už to řeším tak bych to právě rád sjednotil…

                    0 0
                    • Forester  

                      tak je základní rozhodnutí. chci navigovat = Garmin, nechci navigovat = Polar :-)

                      0 0
                      • raceman  

                        je smutne, ze ani polar s gps neumi ani castecne navigovat :/

                        0 0
                        • Forester  

                          beru to jako fakt … Polar je pro sportovce, Garmin spíš pro turisty, co potřebují navigaci :-) … tím se nechci nikoho dotknout … do hlavy ne, prosím :-)

                          0 0
    • ememem1  

      po tom co som roky pouzival rozne produkty od ciclomasteru kde dodavany soft bol pomerne slusny kdezto zariadenia samotne sa vyznacovali absolutnou a nepredvidatelnou nespolahlivostou som presiel na garmin a mam podobny problem. budem tento thread sledovat kedze na podobne testovanie co robis nemam ani cas ani naladu.

      btw – skusal som ten sporttrack ale prijde mi to dost neprehladne a hlavne to rozhranie je jak krizovka, aspon ja to teda vzdy do dalsieho otvorenia zabudnem.

      0 0
      • black.horse  

        K testování jsem hodně využil, že jsem týden ležel doma s antibiotikama a na větší práci z domova nebyla moc morálka… Jinak je to opruz. Ze SportTrack mám stejný pocit, ale je v něm největší potenciál díky Pluginům a nejkompletnějším informacím. Maličko nižší level je Neotrack, lehce míň funkcí, ale za to o něco přehlednější. Webové app jsou zase hezčí a více user-friendly, ale v dlouhodobém horizontu jsi závislý na ochotě provozovatele serveru to dál držet a nevymýšlet „vylepšení“…

        0 0
        • ememem1  

          tak to ze to bude prevadzkovatel drzat by som obavu nemal ani najmensiu, naopak tie data tam budu isto bezpecnejsie jak doma v compe a kedze o hovno ide nech si ich pozera kdo chce. keby to malo byt uctovnictvo uz by som taky hrr do toho nebol :-0. druha vec je ta, ze mna tiez svojim sposobom stve ze musim mat pripojenie ak sa na to chcem pozriet a webove rozhrania uprimne neznasam kvoli ich pomalej reakcii, nestandartnym ovladaniam a pod. to uz je vzdy nieco za nieco.

          a pokial by urobili konkretne v GC nejake vylepsenia tak by som bol iba rad, bohuzial dorabaju len chujimy typu roznych sialenstiev ohladne socialnych sieti a pod.

          0 0
      • Martin  

        jo, sporttracks je potřeba dostat pořádně do ruky, já v něm po víc jak třech letech taky pořád tápu… má holt velice inovativní rozhraní :D

        0 0
        • mastihuba  

          Mne prekvapujete. Ono to ma jeste jiny funkce nez zaznam kudy jsem jel jak rychle vysoko a dlouho? Tepak od polaru za patnact stovek nevedu.

          0 0
          • Martin  

            no jak jsem psal výš… různé statistiky, dělení aktivit do různých skupin a následné filtrování, evidence vybavení, hora pluginů…

            akorát, prase aby se v té aplikaci občas vyznalo…

            0 0
    • malamala  

      Přátelé prosím o radu, dnes se mi stalo při natahování do Sport Track 2 tato nemilá věc: importuji data, napíše mi to „import dokončen“ a tím to končí, za chvilku to napíše nějakou chybu, že operece nemohla být dokončena :-( . Přeinstaloval jsem to a pořád nic. Přitom např. Trening Centre od Garminu ta data normálně natáhne. Budu rád za jakoukoli radu.

      Díky

      0 0
    • raceman  

      100 :)

      0 0
    • black.horse  

      ZÁVĚR:

      postupně jsem zjistil, že jsou mi sympatičtější OFFLINE aplikace, takže nakonec do finále prošel SportTrack a NeoTrack. Nainstalované mám oba, ale primárně budu fungovat na Neotrack, je jednodušší a s intuitivnějším ovládáním, plánování na mezocykly jsem si tam nějakým způsobem rozpracoval a uvidím jak se to osvědčí. Statistiky jsou celkem vyhovující a kromě jednoduchosti v ovládání hodně v rozhodování pomohla fičurka „klonovat“ tréninkový cíl, která dle mě příjemně urychluje psaní tréninkového plánu. Pro mobila budu používat nadále SportsTracker, který se mi zdá nejpříjemněší z mobilně/webových app. a z něj půjde exportovat do gpx a následně do NeoTrack. Ještě jako drobnost řeším, zda by nešlo nějak šikovně přesunout starší Polarácká data. Pokud ne, udělám si ještě zálohu (kromě polar SW) do SportTrack, které má importní plugin.

      0 0
      • raceman  

        no a jak si na tom po roce? :D ja v ramci prokrastinace uceni na zk migroval z connectu na Stravu :D

        0 0
        • black.horse  

          hehe, ty jsi vůl, jsi fakt potřeboval zahnat nudu, jinak tahle appka to udělá sama za Tebe :-D

          http://tapiriik.com/

          Po roce jsem na tom fakt nahovno… dlouhou dobu jsem jel paralelně NeoTrack2 (offline) a Endondo (online)… pak mi NT2 na chvíli usnul a díky Garmin Swim jsem z donucení začal používat občas GarminConnect na to plavání a nakonec zase po roce zkouším Strava, ale dodnes jsem nenašel app, která by mi vyhovovala nejvíce a byl bych spokojen. Poslední uspokojivý stav byl s XLS a miliónem onanistických tabulek, grafů a statistik… prostě jsem divnej:-)

          0 0
          • blaf  

            a traininkpeaks/wko+ jsi zkousel? to je imho jedinej skutecnej treninkovej denik se vsim co k treninku patri, vsechny ty connecty, stravy, atd. jsou jen takovy hracky

            0 0
            • black.horse  

              Zkoušel, souhlasím s jeho kvalitami. Na můj vkus mi přišel pro mě už zbytečně pokročilý, odradila mě složitost, ale musím přiznat že angličtina (moje je mizerná a prostě chci SW v češtině i když těm pár pojmům většinou rozumím) a to, že to stejně neumí věci jako záznam z Garmin Swim. Takže proti Connectu nic nezískám.

              0 0
              • blaf  

                teda zit s Garminem v cestine to chce odvahu ;) jiank souhlas, je to slozity, me na tom vadi hlavne cena takze se spokojim s GC

                0 0
          • raceman  

            no vsak to jsem pouzil :D rucne bych to nedelal ;)

            ja ted jen cekam, az se na me dostane rada s redesignem connectu, abych ho pak mohl poslat s klidnym svedomim do pryc :D

            0 0
            • black.horse  

              No, mám z toho strach, protože jsem loni začal chodit plavat s Garmin Swim a z něj data moc aplikací nevyhodnocuje. Plánuju, že přes léto začnu chodit zase plavat, ale safra jak můžu plavat když k tou nebudu mít v tabulkách data… to prostě nejde:-D

              0 0
              • raceman  

                no jiste ze ne :D s plavanim ti neporadim.. to jde uplne mimo me :D

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.