porovnání softwaru k pulsmetrům Polar a Suunto

10 nepřečtených
  • P

    Používal jste někdo Polar i Suunto, jsou nějaké rozdíly v PC software k pulsmetrům těchto značek?

    0 0
    • PHiLiPZ  

      Software k Polaru sa da pozret bud ako trial 3.0 (30 dni , obmedzena funkcnost) alebo sa da pohladat update na 4.0, je to exe subor, staci premenovat priponu na rar, rozbalit a da sa pouzit. Najsta sa to da cez google, slova na vyhladavanie „polar“ „performance“ a „trial“ alebo „update“ (bez uvodzoviek). Niekto by mohol poslat svoj subor s jazdou, aby sa dalo pozriet, ako program funguje…

      Suunto – software sa vola Suunto Activity Manager, posl. verzia je okolo 2.3.nieco da sa stiahnut zo stranky www.suuntosports.com po zaregistrovani, potom login, my suunto, logs a download…

      Neviem, ci ti to nejako pomoze, ja som sa uz rozhodol pre Polar, u Suunta sa mi nepaci spajanie s pocitacom kablom (teda vyvedene konektory von, IrDA vyzera lepsie).

      0 0
      • P  

        Díky, pomohlo. Software k polaru vypadá uživatelsky přátelštější, ale k SUUNTU se mi nepovedlo sehnat data (Suunto training manager, tj. software pro model T6) tak jsem toho moc nevyzkošel.

        Našel jsi při porovnávání nějaké jiné nedostatky u SUUNTA mimo „kabelu“?

        0 0
        • PHiLiPZ  

          Zacinal som pri vybere so Suuntom, kamarat chcel kedysi kupovat Suunto Spyder na potapanie. T6 vyzera funkciami naozaj zaujimavo, ale Polar je asi rozsirenejsi (aj podla odpovedi v tejto diskusii) a bude teda lepsie servisovatelny. Polar sa mi aj paci viac (Suunto je taka velka plastova vec, ktora je asi nerozbytna, ale vyzera podla mna hrozne, aspon starsie modely). Neviem, ako je to s cenou, ale aj tam je Polar na tom asi lepsie. A hlavne ho uz ma spusta ludi a je osvedceny, SW je v cestine (mozno aj Suunto, neskusal som). Ak pri Suunte nie je PC interface, znamena to dalsie $$$ naviac na jednoucelovu vec, IrDA (v pripade Polaru) maju skoro vsetky notebooky, PC ho maju na zakladnej doske a staci dorobit suciastku asi za 200 Kc (http://pavouk.org/hw/irda.html, ale nejak teraz nejde otvorit), pripadne kupit interface, ktore sa potom da pouzivat s telefonom, PDA…

          Diky za potvrdenie, ze software k Polaru vyzera uzivatelsky pritulnejsi, ja som ho ani neinstaloval, skusil som iba Polar. Da sa niekde stiahnut testovaci subor (*.hrm) s jazdou?

          Som rad, ze ti ta informacia pomohla, daj vediet, ako si sa rozhodol, obzvlast, ak to bude Suunto.

          0 0
          • P  

            Dilema zatím stále trvá, ale do vánoc bude vyřešeno :), zůžilo se na T6 a S625×.

            Ohledně designu: mně se zase víc líbí SUUNTO, připadá mi, že by se mohlo dát nosit i v „civilu“ (http://www.heartratemonitor.co.uk/…monitor.html). Polar jsem ale neviděl ve skutečnosti.

            Propojení s PC: Notebook mám asi 2 roky starý, ale bohužel bez IrDA i když díra pro něj tam je (používám modrozub). Takže v případě Polaru bych musel kupovat pro mě jednoúčelové zařízení. U Suunta žiju zatím v přesvědčení, že součástí je i PC interface. Software pro SUUNTO v češtině není.

            Cena: oba maloobchodní cena cca 13.000 Kč, podle někoho tady na foru lze v bikestore koupit Polar za 9.990 Kč. Suunto zase v Alpinusu s 15% slevou od Eurotelu za cca 11.000 Kč.

            Zatím mírně vede T6, ale mám trochu pochybnost jestli jejich EPOC je to pravé, jestli lépe neposlouží osvědčená „klasika“. Zkusim ještě někde prohlídnout Polar.

            0 0
            • PHiLiPZ  

              Suunta som videl nazivo, ale neviem, ci aj tento model – boli obrovske, na civilne oblecenie asi velmi nie, to sa mi polar zdal dost mensi (nebyt kriciaceho cerveneho tlacitka, tak aj dost elegantny). Tu cenu na bikestore som pisal ja :-). Podla heartratemonitoru je cidlo na nohu v pripade Suunta doplnok, ktory je mozne kupit aj spolu ako set, takze neviem, ci udavana cena ho obsahuje. Verim, ze aj Suunto bude vyborne, dokonca som chvilu zacal rozmyslat … ale nakoniec ostanem pri S625X. Nech dlho dobre sluzi.

              0 0
            • M@rtin  

              Taky jsem laboroval co a kdy a za kolik a včera jsem si došel pro Polar S625X.

              Samozřejmě záleží na vkusu každého ale mne do „civilu“ se nejvíc líbí výrobky Polar. Na bika by to mohlo být o něco lepší ale vycházím z toho, že je to sporttester a ne cyklocomputer a když se na to podívám takhle tak nemá chybu.

              Přeji správné rozhodnutí a vyber si to co se ti víc líbí a bude lépe slouži. Nějak jsem po čase zjistil, že nemá cenu zbytečně šetřit „pár“ korun, že je lepší si udělat radost se vším všudy aby to člověk ihned po koupi nechtěl přehodnocovat a říkat si coby kdyby o 500,– navíc. Stejně to člověk jinde utratí bez m¨rknutí oka.

              0 0
              • P  

                S šetřením mám stejný názor.

                Mají Polary někde v Praze v obchodě ke zhlédnutí?

                0 0
                • M@rtin  

                  Já jsem ty S625X kupoval jinde ale svoje první Polary jsem např. kupoval právě tady:

                  SPORT WATCH CENTRE nejširší sortiment sportovních hodinek, stopky

                  Benediktská 9, Praha 1, za OD Kotva projdete pasáží KOTVA

                  tel.: 2 24 82 74 16 benediktska@hsh.cz Otevřeno: pondělí – pátek 10 – 18
                  sobota 10 – 13

                  Prosincová otevírací doba pondělí – sobota 10:00 – 19:00 neděle 10:00 – 18:00 24. 12. 10:00 – 15:00

                  0 0
                  • M@rtin  

                    A myslím, že tam je k vidění i docela široký sortiment os SUUNTO. Pro porovnání …

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.