GPS - software pro vyhodnocení tracku

76 nepřečtených
  • Pablo

    Zdar, nedaří se mi najít soft, kterým bych jednoduše vyhodnotil track log bikový vyjížďky: vzdálenost, čas, průměrka (možná orientačně i maximálka), nastoupáno (případně i min a max výška) a samozřejmě profil trasy. Profil si umím zobrazit v OziExploreru, ostatní údaje už se z toho vytahují blbě a nebo to neumím vůbec. Taky s tím profilem (a celkovou délkou vůbec) je asi problém, mám ji vždy menší než kámoši na cyklocomputerech, mám podezření, že Ozi vzdálenosti počítá vodorovně. Uvítal bych nějaký jednoduchý ideálně free soft co tyhle věci po předhození .plt (nebo čehokoliv jinýho do čeho to jde převést, .gpx apod) vyplivne. Pokud nebude, tak aspoň radu jak to dostanu z Oziho.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Trackan – trocha sa ponahlam. Najdi Googlom.

      0 0
    • kolombo  

      utrack.crempa.net

      0 0
      • Crempa  

        oo dekuji za reklamu :-)))

        0 0
        • Pablo  

          Moc pěkná práce! Testnul jsem v rychlosti i Trackan, ale nemá export, graf bez popisu atd atd, takže z těchto dvou mám jednoznačně vybráno. (škoda jen, že nejspíš vinou GPS bez barometrickýho výškoměru jsou údaje o nastoupaných metrech naprosto k nepoužití, asi jak to mírně poskakuje nahoru a dolu tak to nakonec nageneruje hrozně moc.. skoro 5200 nastoupáno teď na Drásalovi..)

          0 0
          • Crempa  

            Drasala jsem nejel ale nastoupanych 5kilaku na 100km me neprijde jako zas tak nerealne cislo..

            0 0
            • Pablo  

              Nj, jenže on má psaných 3200 a všem s barometrickým výškoměrem to tak nějak ± vyšlo.

              0 0
              • Sidney  

                Mám HAC4 z výškoměrem a teď nově i GPS…v sobotu mi tachec ukázal 1720m a GPS 3978m…jednoznačně je v pořádku těch 1720…když chytnu méně družic, tak údaje o výšce hodně kolísají (např v lese), 30 výškových metrů není žádnej problém…a při nasčítání výchází taková chyba

                0 0
                • MlokCZ  

                  viz můj příspěvek níže, není problém během 10s v rozumném softu tracklog opravit i přesto, že se tam vyskytují často body s chybnou výškou

                  0 0
            • MlokCZ  

              Z tracklogu, kde jsou výškové informace pouze z gps souřadnic a je nastaveno příliš časté ukládání se tohle stává poměrně často. Stačí tracklog projet v nějakém softu nějakým track procesorem, např. v Touratechu. Používám pro tyhle účely nastavení smazání všech bodů, které jsou od sebe blíže než 5m. Tím to odstraní nějaké body a většinu těch, které způsobují ty špatné výškové výkyvy (tzn. třeba jsou uloženy 3 body hned po sobě po 2metrech a liší se třeba o 7m výškou, takových vadných bodů bývá poměrně dost, zvlášť když se jede někde, kde je horší signál). Chce si to případně jen pohrát s nasvaním track procesoru, pro každou gpsku a různé nastavení ukládání bodů může být ideální jiné nastavení. Pokud se najde slušné nastavení, tak se dá dostat k velmi malé chybě, řekněme do 5%.

              0 0
              • kudlanka32  

                kdyz pouzijes vic samplu, a pak zjistis rozptyl jaky to ma na rovnym useku tak se da ten sum odfiltrovat – uz i kalkulacka do PDA ma sofistikovanou statistiku…pak bych cekal ze tech metru muze byt i min…vzhledem k chybe s jakou to pracuje :))

                0 0
                • MlokCZ  

                  To určitě taky půjde, ale to je složitější, to budeš muset exportovat, upravovat, importovat. V tom softu pracuju normálně a tracklogy tam prohlížím a mám tam uložené a je to na 5 kliků přímo. Jinak pro lepší metodu potřebuješ určovat vzdálenost jednotlivých bodů (nelze jen vyřazovat dle výkyvů výšky, když mezi dvěma body může být 0m nebo taky 100m, takže ne vždy je velký skok chyba), což v lepší kalkulačce taky půjde, ale zase práce navíc.

                  0 0
                  • kudlanka32  

                    nevim ja pouzivam na trackovani pathaway a ten jen zapisuje.....ale uz pri ty prilezitosti to nejak filtruje, takze nevim kde nabrat ty surovy data.....nastesti to nelita ale nemam srovnani s ne-gpskovym softem

                    0 0
                  • kudlanka32  

                    jinak to inteligentni vyrazovani obstara statistika sama jen to chce najit spravny rozlozeni chyby, komplikace ovsem bude to ze v udoli je ta chyba mnohem vyssi…ono to ve vetsine programu uz je zabudovany – minimalne v path away je zpusob cestovani a od toho se to asi odviji…uprime si myslim ze ten soft to dela lip nez ja bych to zvladnul…

                    vsiml jsem si ale ze orazeny signal od domu to fakt nepozna:) kdyz jedu po nabrezi tak mam zuby – podle toho jestli jedu vedle baraku nebo ne…

                    0 0
                    • Pablo  

                      No ono se to bude dost lišit nejen v údolí, ale i v otevřeném prostoru a různě hustém lese, takže myslím, že nějaký „univerzální“ šum na odfiltrování nenajdeš a odfiltruješ třeba i hupy co tam patří.

                      0 0
              • Pablo  

                Bohužel jsem před závodem po upgrade FW musel reinstalovat i sw kterým zaznamenávám a zapoměl projít všechna nastavení, takže mám jen 1665 bodů na 115.5km (průměrně 70m na bod), takže moc bodů vyhazovat nemůžu. Příště.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Já mám těch bodů s nejčastějším automatickým ukládáním sice výrazně více (tak 4500 na 100km), ale to je fuk. Ten track procesor při nastavení 5m nevyhodí bodů moc, tak maximálně 10% a nebo i často méně (zvlášť když máš bodů méně, tak jich i méně vyhodí, protože jich moc nesplní tu podmínku 5m), ale hlavně vyhodí téměř vždy ty problémové.

                  0 0
                  • Pablo  

                    Zatím jsem v Ozim nenašel kde ten track procesor nebo podobná věc je, musím se v tom pohrabat dýl, s těmahle věcma teprve začínám.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Tak tuhle funkci jsem nezkoušel, když jsem kdysi porovnával Oziho x Touratech a od té doby dělám jen v Touratechu a je to funkce z něj (tam můžu i napsat případně osvědčená nastavení).

                      0 0
          • drb  

            Technologie GPS obecně není dobře koncipovaná na určování výšky. Doporučuji pro orientaci sledovat údaje PDOP resp. HDOP/VDOP, které dávají hrubou představu o tom, jaká je aktuální chyba (je to něco jako násobící koeficient, čím vyšší, tím je to horší) při měření pozice resp. vertikální/ho­rizontální pozice. Jakmile přetane být vidět dost (~7 až 8) družic, případně jsou špatně rozmístěny, jde první do háje údaj o výšce.

            Další podstatná věc je, že údaj o výšce produkovaný GPS aparáty je podle mého soudu výška nad geoidem, nejčastěji toho použitého ve WGS84, což s aktulní nadmořskou výškou nemá mnoho společného.

            Osobně se s tím vyrovnávám s pomocí OziExploreru, který umí body naměřeného tracku doplnit o výšku z dat dostupných např. z USGS, z radarového měření raketoplánu (SRTM = NASA Shuttle Radar Topographic Mission), nejpřesnější, která jsem pro území ČR sehnal jsou např SRTM-CGIAR (srtm.csi.cgi­ar.org/), opravené na drobné chyby způsobené vodními hladinami atp. Mají rozlišení 1 úhlovou vteřinu, což je kolem 90m. To je pro všechny naše cyklo výlety bohatě dostačující.

            0 0
            • MlokCZ  

              Data s podkladou co používáš jsou samozřejmě taky možnost, ale pokud projedeš tracklog nějakou opravou, která se tu řešila, tak výsledek je stále výrazně přesnější než z těch dat s rozlišení jedné úhlové vteřiny. Ty výšková data s tímto rozlišením zcela ignorují menší výškové houpáčky.

              0 0
              • MlokCZ  

                A v okolí mám i vyzkoušeno, že tu mám kousky tras (právě těch zdánlivě rovinatých s malými houpáčky, kde na cca 10 kilometrech nastoupám desítky metrů (kolem cca 30m) a přitom když jsem testoval tyhle úseky dle těchto dat výškových dat měřit, tak měly převýšení do 5m. A to se na delší trase někdy dost nasčítá. Na silnici ani tolik ne, hlavně v terénu na některých singeltracích.

                0 0
    • MlokCZ  

      I kdyby to Ozi sčítal jen vodorovně (používám Touratech, tak nevim), tak je to stejně téměř zanedbatelná chyba. Vezmu hodně kopcovitou vyjížďku, tzn. 2500m na 100km (dá se i o něco více, ale tohle už je hodně). To dá 5000m nahoru i dolu (pro chybu jsou rozhodující i ty naklesané). A když spočteč přeponu (tzn. z vodorovné vzdálenosti + nastoupaných a naklesaných metrů) trojúhelníku o stranách 100km a 5km, tak dostaneš vzdálenost 100,1km. A to je zcela zanedbatelné. Chyba může být o malinko větší, protože to stoupání a klesání bývá většinou prudší než průměrné + jsou tam nějaké rovinky, ale určitě nebude více jak dvojnásobná, tedy by to nevyšlo více než o 0,2km špatně na 100km. Takže tím to určitě není. Můj odhad je, že mají všichni moc velký průměry kol, mě třeba vzdálenost z GPS a cyklocomputeru sedí (± pár set metrů na 100km).

      0 0
      • Pablo  

        Jj, máš pravdu, teď jsem si to taky zkusil spočítat. Na Drásalovi mi ten rozdíl dělá ~900m (vodorovně vs. šikmo), takže to určitě není těch 6km co se lišil můj údaj od údaje kámoše na cyklocomputeru. (uTrack: 114.6 / 115.5, Trackan: 114.75 / 115.69 (2d/3d). Proč má Trackan o ~150m víc nevím, možná zaokrouhlování během výpočtů.

        0 0
      • Sidney  

        souhlasím, mám ty stejný výsledky…problém bývá v nastaveném obvodu kola

        0 0
    • Brzdič  

      Problém může být v četnosti záznamů. Pokud software spojuje jednotlivé body přímkou, bude rozdíl mezi záznamem po vteřině, deseti vteřinách, nebo minutě.

      0 0
      • MlokCZ  

        GPSky mívají i jiná nastavení, která se používají častěji. Je tam většinou nastavení po čase nebo po vzdálenosti, ale ty se většinou nepoužívají (když už, tak je lepší použít po vzdálenosti, ale tam to většinou je omezeno maximálním počtem bodů na tracklog, kde bývá kolem 10000 a není možno pak nastavit třeba po 5–10m, což by bylo ideální). Většina gps přístrojů má inteligentní algoritmus ukládání (většinou označeno automaticky), kde se jen navolí jestli má ukládat málo nebo více bodů a přístroj pak ukládá podle potřeby při změnách výšky nebo polohy (tzn. při rychlé jízdě po rovném úseku stačí málo bodů na velkou vzdálenost a opačně). Problém pak nastává při nastavení automatického častého ukládání, kde u gpsky dost kolísá výška dle gps souřadnic a gpska ukládá ty kolísavé body, protože má změnu. Řešení je nejlepší co jsem psal výše a ponechat ukládání na automatické a nejčastější. Pak lze také přejít na ukládání po vzdálenosti, to pak funguje podobně jako dodatečná oprava v track procesoru nějakého softu, ale má to tu zásadní nevýhodu, že je třeba nastavit aspoň 20m úseky, aby to nepřekročilo počet bodů, což je někdy málo, když se jede pomalu a zanese to chybu jinou. Kombinace nejčastější ukládání + oprava v softu po těch cca 5m je ideální.

        0 0
        • Pablo  

          Jj, já ani nemám možnost zvolit ukládání po čase nebo vzdálenosti (SmartComGPS), je tam nějaký ten inteligentní algoritmus jak píšeš a funguje docela dobře, když neměním směr tak dělá docela i dlouhé úsečky a naopak do zatáčky to klidně flákne 4 body aby jí to necutlo. Je tam jedna volba co snad bude mít vliv na četnost bodů, zkusím si s tím pohrát.

          0 0
    • MlokCZ  

      A pro zajímavost, teď to řeším právě s 60CSxkou podobný problém. Tedy to jak upravit tracklog to jsem tu psal, to není ten problém. Ale pořád si nejsem jistý, proč má tuhle stejnou chybu úplně stejně jako GPSky bez barometrického výškoměru. Přitom barometrický výškoměr, který má zapnutou autokalibraci dle gps souřadnic (kde to není ale přímá oprava dle nepřesné gps výšky, ale složitý algoritmus postupných korekcí, takže výsledek je přesnější než barometrický samotný i než gps výškoměr) je velmi přesný, to mám dlouhodobě otestované. U výškoměru to pak sčítá nastoupané metry přímo v gpsce a tam jsou vždy velmi přesně a správně (opět ověřeno dlouhodobě). Z tracklogu pak ale dostávám úplně jiní výsledky, rekord byl téměř 2× tolik nastoupaných metrů než dle součtu barometrického výškoměru.

      Po opravě v trackprocesoru v Touratechu se pak dostanu na ±0–5% stejnou hodnotu jako dle bar. výškoměru.

      A co jsem to více zkoumal, tak mám podezření, že ta gpska je sprominutím blbá a do tracklogu ukládá výška dle gps souřadnic, nikoliv dle barometrického výškoměru, kde má mnohem přesnější hodnoty (a hlavně tam nedochází k těm krátkodobím úletům jednotlivých bodů).

      0 0
      • la-da  

        No tohle mě taky trochu zklamalo,GPSka samotná ukazuje nastoupané metry a maximální rychlost normálně a v tracklogu jsou úplné hovadiny.Doufám že to časem vyřeší upgrade firmware.

        0 0
        • MlokCZ  

          O tom firmwaru dost pochybuju, já už upgradoval 3× a pořád nic. Ale tak pár kliků v rozumném SW to řeší, i když je to samozřejmě škoda, že to tak je debilně udělané.

          0 0
          • Michal.J  

            Je někde nějaké srovnání Oziexploreru a Touratechu? Pochopil jsem že jde o podobný programy, jeden je dražší a druhý levnější.

            Všimml jsem si že oziexplorer používá hodně lidí ale nevím jestli to právě nesouvisí s tim že je levnější.

            0 0
            • MlokCZ  

              O přímém srovnání nevím. Oba ty softy toho umí zhruba stejně, zkoušel jsem nějaký čas i Oziho. Ozi mi přijde na ovládání mnohem složitější, ale to je čistě subjektivní pohled a pak navíc v okolí Touratech používá více lidí, takže třeba máme skalibrovanou celou ČR a nemusím se s tím dělat sám. Touratech mě zaujal natolik, že jsem si ho i koupil (je třeba ta verze za cca 4,5tis., ta levnější je ořezaná a neumí třeba výškový profil), ale ani Ozi není špatný.

              0 0
              • gveck  

                Ahoj, co GPS Tuner? Měl jsem možnost ho vyskoušet souběžně s ozim a přišel mi také vhodný pro tyto účely. Nicméně protože vozím PDA v batohu tak často strácím signál a data byla jaksi nepřesná u obou programů.

                0 0
                • kudlanka32  

                  sem zkousel…umi hezky exportovat do google earth.....ale prijde mi nejak pomaly (hrozne dlouho loaduje databaze bodu) a tim i neusporny..­...prijde mi ze sezere rychleji baterku nez pathaway…

                  0 0
    • dieegoo  

      Taky bych poprosil o radu… Čím zaznamenat trasu? Zkoušel jsem zatím jen Oziho v PDAču, ale přijde mi trochu náladovej, dneska mi z výletu zaznamenal jen kousek, jiny vůbec nic… nepotřebuju program, co umí navigovat nebo nějaký další finesy, bohatě mi postačí zaznamenání do .plt nebo .gpx..

      0 0
      • Pablo  

        Na PDA používá kámoš tuším PathAway, ale ani Ozi nebude špatnej – spíš nezapomeň přecvaknout HOLD, pokaždý když měl useknutou trasu nebo vůbec nezaznamenanou tak to bylo tím, že se mu v batohu samy mačkaly tlačítka. Novější verze už uměj export do KML, GPX, LOC.

        0 0
      • medved.m  

        Pro majitele symbifounu s S60_3.x je hezky (a free!) Nokia Sports Tracker (research.noki­a.com/research/pro­jects/SportsTrac­ker/SportsTrac­ker30_v149.sis­x). Umi zaznamenat trasu i s vyskovym profilem (s omezenimi uz propiranymi v jinem threadu) a exportovat do .gpx, .xml, .csv…

        0 0
      • drb  

        Pouzivam Oziho poemrne masivne a osvedcilo se mi vypnout vsehcny ostatni programy, pak mi ‚nepada‘. Urcitou formu zaznamu take nabizi VisualGPSce (vygooglujes snadno), ktery umi ukladat primo NMEA vety, ktere posila GPSka, coz ma plus v tom, ze pak muzes zpetne vyhdonotit, kolik bylo videt druzic atp., ale minus je objem, ktery takhle vznika.

        0 0
      • Žulda  

        Zkus toto: www.geocities.com/cmathiaz/ moc freeware nebude, Ozič je asi nejuniversálnější z placených, PathAway má výhodu, že se dají koupit český mapy od KCT a ShoCartu za pár korun. Pak je z placených ještě GPSdash a GPS Tuner.

        0 0
        • dieegoo  

          GPSdash i GPS Tuner vypadají moc dobře, děkuju…

          0 0
        • dieegoo  

          Tak Žuldovi ještě jednou díky, ten GPS Tuner jsem dneska zkoušel a super.. jednoduchý ovládání, přehledný zobrazení vybraných údajů, umí kreslit grafy bez nutnosti dalších programů v pc.. paráda.

          0 0
    • BB  

      Pro zajímavost dávám obrázek letošních tras, které jsme udělali na Lavarone 2007 Fortezze bike tour. Vozil jsem v baťůžku PDA se zkalibrovanou mapou pro Ozi, takže v případě nejasností jsem se přímo podíval, kde jsme a navíc jsem dělal log file, který jsem převedl do gpx a vykreslil v google earth.

      0 0
      • dieegoo  

        Fiha, pěkné pěkné.. já zkoušel tu kalibraci taky – ofotit mapy ze seznamu, zjistit polohu ve všech rozích a dosadit do Oziho, ale nějak to nesedí a když si vytvořím v mapě waypoint a chci k němu navigovat z pozice zjištěné GPSkou, tak mi to ukazuje, že sem od waipontu 2500km na východ :(

        0 0
        • drb  

          Kalibraci si muzes overit rovnou v OZi, kdyz po tom jezdis mysi, tak by to nemelo byt uplne nesmyslne porti azdanym rohovym souradnicim. Neterba pak behat za nejakym WPT ;) Kdybys s tou kalibraci chtel pichnout, tak zkus upresnit, o jakou mapu jde, muzes i na mail, rad ti pomuzu.

          0 0
          • dieegoo  

            Pokud si vyberu na mapách na seznamu nějaký bod a zobrazím si jeho souřadnice, tak odpovídají těm, co ukazuje OZI na zkalibrované mapě… proto mě to zaráží a nevim si s tím rady :/ problém je pak až v PDA.

            0 0
        • BB  

          já tomu moc nerozumím, ale při kalibraci je nutno nastavit způsob projekce a datum. A nampříklad mapy Shocart, když dám způsob projekce TM, tak to vyžaduje další parametry a ty se liší, zda jde o čechy, nebo Moravu. Nastavoval si projekci a datum ?

          0 0
          • drb  

            Otazka by spis mela byt: Jakou projekci a jake datum jsi zadal, ovsem podstatne je, JAKOou mapu tim kalibrujes. Pokud nevis, doporucuje se pouzit WGS84 a Longitude/Latitude. osobane bych doporcil vic bodu, alepson devet, nejlepe i vic a zapnout polynomialni kalibraci.

            S tou Moravou, musim rici, mas pravdu, nejvychodnejsi kus pada do dalsiho pasu, pekne je to popsane zde: www.gpsweb.cz/ozi_kalib.htm

            0 0
            • dieegoo  

              Mám nastavené WGS84 a Latitude Longitude. Mapu jsem si naprintscreenoval z turistických map na seznamu – oblast Královéhradecka.

              0 0
              • drb  

                Aha .. to pak nezbyva nez se podivat, zda jsi skutecne zadal spravne souradnice do kalibrace. TEz doporucuji si zapnout v OZI zobrazeni poledniku a rovnobezek, ty casto prozradi, ze je neco blbe…

                Prijde mi dost podezrely, ze se to v PDA chova jinak, to jsem snad nikdy nepotkal. Neni nejaka „blbost“ nekde jinde? Nebre ti to treba jinou mapovy a jiny obrazkovy soubor, nebo neco podobne trivialniho?

                0 0
                • dieegoo  

                  Už mě nenapadá nic, co by tam mohlo být špatně.. když si dám v Ozim vyhledat mapy dostupné pro aktuální pozici, tak mi to najde jen mapu World, která tam byla po instalaci…

                  0 0
              • BB  

                Jak jít na mapy Shocart mě poradili následovně zkušenější kamarádi: „map datum je S42, Transvers mercator→ projection setup zadej centreal meridian 15 East, scale factor 1,0 a dulezity je false easting, coz by melo byt 3500000 az tam budes zadavat souradnice jako treba 4585 tak za to dopln 000, to same u severni sirky 5611 a 000 tak ze to je nakonec cislo 5611000 tak by to melo fungovat. Bacha, kus moravy uz je na jinym central meridianu nez cele cechy (tusim ostrava a vychodneji) tam jsou ty cisla pro central meridian a false easting jina“

                Takže WGS84 ti sedět nebude

                0 0
                • dieegoo  

                  Mám to nastavené, jen mi nejsou jasné ty souřadnice… předpokládám, že je nutný nějaký přepočet. Nebo se pletu?

                  0 0
                • dieegoo  

                  I když ještě mě napadá – proč to všechno? Měl jsem za to, že pokud si zobrazím konkrétní pozici na mapě a její souřadnice a vzápětí ty samé souřadnice zadám do té samé mapy, tak pozice musí odpovídat. Pokud mapy na seznamu používají WGS84 a mám to samé nastavené v OZIm, tak… jsme z toho nějakej zmatenej.

                  0 0
                  • drb  

                    :-D Projdi si ten web, na ktery jsem sem hazel odkaz, tam lecos pochopis ;)

                    0 0
        • Smazaný účet  

          To sa mi uz stalo. Skontroluj si ci nemas prehodene E/W (east, west)

          0 0
          • drb  

            JJ, tim to bylo! Jeste vcera jsem to doresili pres ICQ :)

            0 0
      • drb  

        Moc pekny, delam to s ozikem uplne stejne! Parada! Parada, nemel bys chut se pripadne dohodnout na vymene zkalibrovanych map? Kdyztak mi pisni na mailik, urcite se dohodnem ;)

        0 0
      • Pablo  

        Můžu se zeptat kde vzít mapy Itálie? Buď už zkalibrovaný, nebo klidně jen bitmapy se známou projekcí, ať se to dá zkalibrovat (i když jsem to zatím nedělal, ale nouze by mě naučila). Potřebuju teď něco do oblasti Piemonte (Valle di Susa) a nějak se mi nedaří.

        0 0
    • MaPa  

      Si s dovolením to vlákno půjčím:

      Používáte někdo nějakou jednoduchou aplikaci pro PDA (Pocket PC), která umí načíst soubor s tracklogem a vyplivne statistiky, jako průměrnou a maximální rychlost, výšky, popř. ideálně i v grafech?

      Díky

      0 0
    • jIrI___  

      Nevíte o nějakém webu, kde bych mohl zadat zaznamenaný soubor .xml a ono by mi to vykreslilo trasu na mapě?

      0 0
      • kloubik  

        GPS Visualizer

        zabralo to asi 2 vteřiny práce s googlem, stačilo zadat „gps to google maps“ :-)

        už jsem tenhle web používal dřív a na to co jsem potřeboval mi vždycky stačil, ale asi by se dalo takových webů najít víc.

        0 0
        • jIrI___  

          Díky, google jsem samozřejmě zkoušel, ale špatným stylem („xml to kml“) :)

          0 0
    • Mickens  

      Program GPS-Run

      Windows nebo Android mobil + Program GPS Run 1500Kč, nebo warez OKč.

      Mluví funguje česky, Navigace i po lesních cestách (jako jediná opravdu naviguje i po lesních cestách) hlasově jako Tomtom graficky pouze 2D, spousta bike funkcí.

      Vybrat si můžete z těchto funkcí které si umístíte na obrazovku od 1 až po 16 jich vleze na display.

      (K navigaci je potřeba on line přístup na internet ten ovšem neřeším s předplacenkou od O2 vyjde na 80kč měsíčně. Stahuje mapy a ukládá je v přístroji příště už používá mapy uložené)

      Baterie vozím sebou jednu náhradní vydrží mě jedna 6 hod.

      Víc jak 7 hodin jsem na kole neseděl takže pohoda. Baterie náhradní cca 300Kč váha zanedbatelná.

      Funkce:

      Rychlost

      Průměrná rychlost

      průměrná rychlost aktivity

      úseková průměrná rychlost (délka úseku se dá nastavit)

      průměrná úseková rychlost

      max rychlost

      max rychlost úseku

      rychlostní diagram

      čas tréninku

      čas úseku

      čas úseku aktivity

      zbývající čas

      čas příjezdu

      odhad trvání

      výška n.m.

      barometrická výška

      min výška

      max výška

      stoupání celkem

      klesání celkem

      Altitude gain

      procenta sklonu

      procenta stoupání, klesání

      rychlost stoupání, klesání

      max rychlost stoupání,klesání

      min, max výška v úseku

      stoupání, klesání v úseku

      výškový diagram

      virtuální vedení čas dne

      mapa 150m,500m,2km,5km, celá

      kalorie

      spotřeba kalorií

      výkon

      průměrný výkon

      intervalový trénink

      rychost intervalu

      vzdálenost intervalu

      zbývající vzdálenost intervalu

      doba trvání intervalu

      zbývající čas intervalu

      počet satelitů

      kvalita signálu zem šířka, délka

      Tepové frekvence a spousta tepových funkcí je nutno koupit pás cca 3000Kč (nebudu rozepisovat)

      Dále měření rytmu

      a spousta dalších cca 20 nastavení které jsem zde nepsal jako teplota stav baterie apod.

      Neuvěřitelné ale Plzeň a okolí klidně předvedu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      K ideálu to má daleko, ale uživatele Google Earth to potěší.

      http://navigovat.mobilmania.cz/…kovky/ar.asp?…

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • cecilconrad  

      Nedavno jsem take neco takoveho hledal, nasel jsem http://ridewithgps.com a jsem s tim spokojeny, hlavni bylo aby umel zobrazit trasu na open street map, ale maji i celkem povedene planovani trasy.

      0 0
    • Ráďa-BF  

      Nez jsem zacal pouzivat Endomondo, tak jsem pouzival tento offline soft: Myslim, ze velice schopny.

      http://mytourbook.sourceforge.net/mytourbook/

      0 0
    • cecilconrad  

      to je dost dobre, mel sem celkem problemy s vyskou, byly tam nepresnosti a hodne to nekde kolisalo, stazeni vysky podle pozice je super :)

      0 0
    • Rokro  

      Používám trekview.cz. Dobře v něm fungují ty logy z trekbuddyho.

      A vejšku průměruje defaultně z dvouminutových úseků, ale dá se to nastavit, takže to kolísání je rozumně odstraněno.

      Vyzkoušej si taky bikemap.net, taky se tam dá nahrát záznam v gpx.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.