Elektrokolo za cca 25 000 pro matku jako dárek (nebo skůtr)

9 nepřečtených
  • vasek80

    V parném létě mě napadnul dárek k vánocům pro moji matku v důchodu. Na podzim bude prodávat auto a chce se dopravovat zejména autobusem. Navštěvovat bude zejména vnoučata u mě cca 5km a od sestry cca 15km po nefrekventovaných silnicích, takže bych to viděl na trekové kolo.

    Má smysl koupě elektrokola do 25 000 Kč? Nebo je to málo a akorát by to zlobilo. Na kole dříve dost jezdila a i hodně mluvila o tom, že si sousedka elektrokolo koupila. Pokud je to za tu cenu škoda peněz, tak raději koupím nějatej jetej 50ccm skůtr.

    0 0
    • novas752  

      Neni to zrovna moc. Za sadu se připlácí cca 15k, takže zbytek je jako kolo za cca 10…

      Ale na dojíždění z A do B by to mohlo stačit, bude mít trochu pohyb, akorát třeba na úprk těsně před deštěm to neni nic moc – nějakou půlhodinu těch 15km bude určitě trvat.

      0 0
    • Val  

      matka neco podobnyho ma a pochvaluje si to, i kdyz je to z myho pohledu mizerne osazenej peklostroj. Uz se na tom teda jednou vymazla, vysoky teziste diky baterce na nosici udela svoje…

      0 0
    • sparrow_cz  

      Nezapomeň, že ke skůtru musíš ještě připočítat provozní náklady. Malé skůtry žerou benzín a olej jak najaté. Kdysi jsem měl skůtr 80ccm se spotřebou 2,5l/100km a protože to byl dvoutakt, tak i hodně oleje. Oproti tomu bude provoz e-biku skoro zadarmo.

      0 0
      • Vilém  

        Tak jiste, takova baterka do elektrokola je zadarmo a vydrzi vecne.

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Skůtr s benzíňákem opraví/seřídí každý druhý vesnický garážmajstr, při spotřebě 2,5 l/100 km bude potřeba tankovat odhadem 1–2× za měsíc. Což u e-biku bude jiné, opravitelnost spíš nulová a při občasném použití dojezd, trvanlivost (a ekonomika provozu vzhledem k výdrži baterie) nejistá, u levných není možné moc počítat s nějakou velkou inteligencí a diagnostikou nabíjení nebo dokonce nabíječkou s plně řízeným nabíjecím&vybíjecím cyklem. Takže bude potřeba odhadnout, jak se o baterii průběžně starat a ještě k tomu přinutit matku. Zlatý benzín …

        Zase když vidím důchodce s elektrokoly, jak si k nám popojíždějí vlakem a pak brázdí krajinu, tak to nemůže být zase nic až tak moc složitého. Jen se obávám, že nejlevnější z jejich strojů jsou tak za dvojnásobek.

        0 0
        • sparrow_cz  

          Aha, bájný vesnický garážník, který všechno opraví. Na počkání a zadarmo. Tak určitě. Já jsem si na skůtru opravoval sám, co jsem zvládal ale jednoduší než servisovat kolo to fakt není. Když se ráno potřebuješ dostat do práce a nenastartuješ, tak jedeš busem. Což se mi na kole ještě nestalo.

          0 0
    • palo7  

      Jestli není lepší koupit za 5tis slušný kolo (jetou 26) a nechat za 20 předělat. Mohl by jsi tím získat dobře osazený základ, hlavně brzdy a k tomu system s baterii v rámu

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.