• Hory28

    Zdravím, rád bych se zeptal více zasvěcených ohledně rozdílu v brzdách deore m615 vs. slx m7000 konkrétněji v jejich brzdném účinku.Jde mi o to, že mám kolo původně postavené na zmíněných deore. Jezdím na nich rok ale pořád jsem se nezbavil pocitu, že by brzdy mohly být trošku více účinější. Menší kopečky a takovéto drandění na pohodu zvládají dobře, ale ze sjezdu z větších kopců jsem tak nadšený nebyl. Navíc v posledním rychlejším sjezdu jsem měl celkový dojem, že si to moc nedávají (myslím si že technikou brzdění to není). Jsem 187cm vysoký a 80 kg vážící jezdec. Jezdím spíše XC po lesních a šotolinových cestách, když se naskytne příležitost pustit to pořádně z kopce, tak se nezaleknu :-D . Proto se ptám, zdali se najde někdo, kdo by měl objektivní zkušenosti s uvedenými brzdami a dokázal posoudit, jestli se vyplatí jít z m615 do slx 7000 případně do nějakých jiných. Díky moc!

    0 0
    • Vilém  

      Na jakym prumeru kol to mas, jaky prumer kotoucu pouzivas a jaky desky?

      0 0
    • honza1982  

      Nějak to nechápu. Jel jsem na kole (s dámským rámem, crossové kolo :D; 180/160), kde byly 615ky. Mám 98kg a brzdily výtečně i z velkých sjezdů. Jestli nebude chyba v destičkách, kotoučích nebo někde jinde. 80kg musí 615 ubrzdit s naprostým přehledem. Že bych pozoroval nějaký rozdíl u mého kola (29 mtb; slx 7000) bych neřekl.

      0 0
    • freerider159  

      Tak těma brzdama moc rozdíl nevymyslíš. Vyhoď ty organické desky dej si tam sintrované např BBS-56S a lepší kotouče RT-86 a budeš s těch 615 mít kotvy. Záleží to hlavně na použitých deskách a kotoučích..

      0 0
      • PetrMi  

        Ahoj přes zimu dávám kolo do pořádku a mám na něm taky tyhle brzdy (615). V rozdílech komponentů se nijak nevyznám a přemýšlel jsem o nových brzdách. Bohužel bych musel měnit i řazení protože mám I-spec B nebo jak se to značí. Ale při studování fóra jsem došel k přesvědčení, že tohle zase tak špatný brzdy nejsou, případně mě opravte. Vzhledem k tomu, že jsem velkej kluk ( i s karbonovým bikem přes 105 kg) a přitom dolu z většího kopce docela posera, tak jsem se chtěl zeptat. Cítím, že ty brzdy dostávají hrozně na frak, poměrně často pěkně smrdí. Jsou tam obyčejný destičky. Dozadu se mi větší kotouč než 160 nevejde, ale vepředu mám obyčejný sm-rt 66 průměr 203. Váš názor když dám třeba Ice tech kotouče a metaliky s chladičem bude to podstaný rozdíl i bez výměny hydrauliky? Prosím poraďte případné vyzkoušené alternativy s klasicky dobrým poměrem cena-výkon. Díky za reakce

        0 0
        • abel  

          deore 615 nejsou špatný brzdy a kotouče smrt66 taky ne, zaměřil bych se na ty destičky. mám na xc ht kombinaci kotouče smrt66 180, letitý slx666 s polymer destičkama a nemám problém. loni jsem vyměnil páky za slx 7100 a dost to pomohlo: lepší kontrola dávkování síly, ale možná předchozí už nefungovaly správně, prochcávaly.

          smrdící brzdy můžou znamenat špinavý destičky a nebo brzdit víc s citem (píšeš, že jsi posera:-)

          0 0
          • scota  

            M666 jsou ďábelské brzdy ;-), zrovna včera jsem přední odvzdušňoval po 9 letech :-)

            Vozím ale XT kotouče RT-MT800 a metalické destičky s chladičem od Kool stop. Zadní jsem bohužel musel vyměnit, protože tekla okolo pístku.

            0 0
            • abel  

              v kombinaci s kotoučema smrt66 to je skoro peklo:-)

              brzdy jsem kupoval v roce 2012 a mám je už na čtvrtém kole. páky jsem vyměnil, čím dál víc rosily a už mě nebavilo to furt odvzdušnovat. třmeny pravidelně kontroluju a jsou naprosto suchý, s novejma pákama jsem na to od léta nešáh.

              0 0
    • Idas  

      V poslednim cisle Bike Magazin byl test, kombinace kotouce a desticky.

      U Shimana vyhrala kombinace Kotouc XT Ice Tech a desticky G02A.

      0 0
      • Rice  

        Trosku mi v tom testu chybej Shimano sintry, J02 jsou organicky.

        0 0
        • Idas  

          J02Ajsou hned ve vedleisim odstavci!

          0 0
          • Roxteedy  

            Obe shimana v testu jsou organiky. Jenom s/bez chladice. Taky by mne zajimalo, jak fungujou ty metaliky. A prosim Te, co znamenaji ty dve cisla ve sloupcich?

            0 0
        • vana.i  

          Nejsem si jistý, na Ice tech nejsou sintry doporučené, není-liž pravda?

          0 0
          • Mr.Bajk  

            Na IceTech kotouče můžeš dát sintry. Omezení na organiky je jenom u základních kotoučů typu RT54 apod. To že ti sintry ten kotouč sežerou dřív než organiky je jasný.

            0 0
      • Val  

        mohl bys ofotit celej ten clanek?

        0 0
        • Roxteedy  

          +1

          0 0
        • Pedro404  

          Taky bych poprosil. Nebo aspoň info, jestli tam sou Superstary, rád bych věděl, jestli sou tak tragický, jak mi připadaj.

          0 0
          • Singlespeed  

            Řekl bych, že ať tam o Superstarech napíší cokoliv, tak ti doma znenadání brzdit nezačnou :-)). Pokud máš vlastní zkušenost, nepotřebuješ už přece výsledek žádného testu.

            0 0
            • Pedro404  

              Jenže nemám porovnání s jinejma deskama. A nebo můžu mít smůlu na špatný kusy/várky.

              0 0
              • Singlespeed  

                Smůlu na špatné kusy/várky nebo naopak štěstí na obzvlášť kvalitní kusy mohou mít i autoři testu. Tímto způsobem tedy zjevně uvažovat nelze ;-).

                0 0
          • Idas  

            Superstar tam neni

            0 0
    • Idas  

      Herejsi sloupec

      Prumnerna brzdna sila v N (3× za mokra a 3× za sucha) pri jedne sile na brzdnoupaku 80N

      Spodni Sloupec je jenom teoreticky vypocet, pocet brzdeni nez se dosahne minimalni tloustky desticek to je u Shimana 0,5mm

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.