• Páník

    Máte už někdo zkušenosti s novýma hydraulickýma Deorkama (M 535)…a je znát nějakej rozdíl mezi nima a M 525 (kromě vyšší ceny:))?

    0 0
    • vlk  

      nemám, ale čistě teoreticky jsou velice podobné lx.mají ty samé brzdné destičky.Obecně LX díky své konstrukci se tolik nehřejou jako deore a brzdí o něco lépe.Tvar páky je u všech stejný. Předpokládám, že poměry pístů budou u deore i lx stejné,ale ruku do ohně bych za to nedal.Osobně bych bral 535.Sem ti asi moc nepomoh.

      0 0
      • vlk  

        jen doplním věty aby to bylo jasné : Obecně LX díky své konstrukci se tolik nehřejou jako deore 525 a brzdí o něco lépe.Předpokládám, že poměry pístů budou u deore 535 i lx stejné…

        0 0
        • JJ  

          Jenom dotaz, nezdaji se ti LX brzdy gumove? Ja mam predni a oproti 525 je to strasny a myslim, ze jsou odvzdusneny dobre

          0 0
          • kovar  

            no konečně to někdo řekl, zkoušel jsem taky ty LX a ocela mě ta jejich gumovost (skoro jako u mechanik) překvapila oproti deore 525.

            0 0
          • vlk  

            řeknu to takhle moje lx gomový nejsou.Kamoš má hone je to vlastně to samý a po namontování to gumové měl.Teď s tím ale cosi udělal a taky je to náhle jakš takš OK. Se ho zeptám co s tím dělal.Mě se momentálně podařilo zmáčkou páku když bylo kolo vzhůru nohama, takže budu asi taktéž odvzdušňovat, ale zatím to je stále jakš takš OK.

            0 0
            • vlk  

              PS.Ale když samožrejmě naplno zmáčknu páku, tak nakonci ji klidně ještě mohu trochu domačkávat, ale to už pruží samotný hliník páky a předpokládám, že i vedení. To samé jsem ale pozoroval i u XTR.

              0 0
            • fousac  

              jestli se ti takhle zavzdusnila, tak to mas blbe.. pro to nema duvod..

              0 0
              • vlk  

                no zdá se mi že v nádržce nebylo dost oleje.Tak jestli se tam pak do vedení neprotlačila nějaká bublina, ale není to nic hrozného.Jinak ještě si vzpomínám. Na té páce jde nastavit jak daleko je od řidítek.Zvláštní je že, čím je nastaveno na delší vzdálenost, tím se to zdá méně „gumovější“. Přiznávám, že samotná páka mohla být pevnější, to hayes 9 mají v tomto ohledu páku lepší. Až pojedu s někým kdo má 525 na kole, tak to zkusím v tomto ohledu porovnat.

                0 0
            • Peslezedirou  

              Jen tak mezi řečí, zkoušel jsi Hope Mini? Gumovost kroku, mi na nich docela vyhovuje, jednoumu to ale vadit může :o)

              0 0
              • vlk  

                já nevím jak ostatní, ale pro mne není lehké srovnávat gumovost jednotlivých brzd když mají každá jinou chrakteristiku brzdné křivky, ono se to lehce zamění s dávkovatelnos­tí.Třeba Hayes 9 by mi v tomto ohledu připadaly velice slušné-žádná gumovost, ale zato brzdná síla a dávkovatelnost nic moc.Mohu porovnávat jen gumovost když to na místě mačkám na maximum ale pro mne má větší význam dávkovatelnost a brzná síla.Jak vy gumovost měříte, jak ji vlastně poznáte.

                0 0
                • JJ  

                  Tak ja u svych LX(vlastne prase Hone) gumovost poznam tak, ze neni citit to tvrde dosednuti desek jako u 525 a nasucho se s pakou da hnout jeste urcite 2 cm

                  0 0
                  • vlk  

                    řek bych, že to dosednutí dost závisí na destičkách, Já tam mám momentálně a2z-fastop a tam to dosednutí jde cítit výrazně.Ve velu v testu hyder např. to že jde dosednutí dost poznat že je tam náhlý nárust síly zase dost kritizovali.

                    To pružení páky na konci mám tak max 1cm a to pruží už materiál páky a hadice, to je snad u všech shimano brzd. Mám teda klasické páky, ne dualy.No nic budu muset si zas někdy zkusit 525.Jak člověk dlouho jezdí na jedněch, tak se pak těžko porovnává.

                    0 0
                    • JJ  

                      Mel sem tam Faststopy i origos metalicky, dokonce i 525 paku a jinou hadici:) A nic nepomaha, takze to musi byt v praseti nebo je tam nakej sotek

                      0 0
                  • vlk  

                    ps: to dosednutí nejde tolik poznat právě díky dávkovatelnos­ti.Jestli ony nebudou u 525 a lx rozdílné šíře pístků, nevíte někdo o tabulce šíře pístků, u shimana na stránkách to nemohu najít.

                    0 0
                    • Peslezedirou  

                      Nerozebíráš už moc velký maličkosti? :o)

                      0 0
                      • fousek  

                        No jestly vlk siri pistku myslel prumer tak to je u hyder docela zasadni rozmer

                        0 0
                        • fousek  

                          teda spis pomer prumeru pistu

                          0 0
                          • vlk  

                            no páky mají být stejné s deore 525 co se týká parametrů, akorát tam mají být dvojitá těsnění. Takže rozdíl může být pouze v průměru pístku na třmeni a vtom jak se třmen roztahuje. S tou šuplerou, jak tu kdosi psal, to je dobrý nápad.To zkusím změřit.

                            0 0
                            • fousek  

                              jojo

                              0 0
                            • TinkTink  

                              Domnivam se, ze rozdil v roztahovani trmenu je skutecne velky…mam oboje paky a oboje trmeny a ruzne jsem je mezi sebou prohazoval az jsem dosel k zaveru, ze Deore 525 jsou proste lepsi ne LX… Uvidime…ted jsem si dal ty LX kompletni na DH, tak bud to bude takovy, ze zastavim kdy chci – s cimz pocitam jenom u zadni 203mm brzdy nebo to bude takovy, ze budu fakt rychly… :o)

                              0 0
                            • vlk  

                              tak jsem měřil tu roztažnost, při maximální síle jež jsem schopen vyvinout-se dívím, že to vydržela páka byla roztažnost třmene 0,2mm, což si myslím není až tak moc na to že je to ze dvou kusů a že to má průduchy k destičká i shora. Zkuste někdo změřit ty 525, myslím, že to moc velký rozdíl nebude. Netušíte někdo, kde by se dala sehnat tabulka průměrů pístků u třmenů u shimano brzd? Jinak si myslím, že na to má dost vliv ten poměr možná nejsou tak gumové jen mají delší a tím i méně rozdílový-měkčí chod.

                              0 0
                              • TinkTink  

                                Ono je to sice fajn, ale jeste musis udat delku hadice, typ hadice (ja treba nemam na predni 525 Shimano hadici, ale Maguru…) a silu kterou jsi vyvinul…(sorry, ale todle je fakt docela na houby…nemyslis?)

                                Jenom takovej namet – myslis ze Shimano to bude nekde udavat? Proc by to delali…?

                                0 0
                                • vlk  

                                  no já tam mám originál lx hadici to je myslím 585.K rozměrům pístků-já na to kdysi narazil, dokonce někdo dal odkaz na bikeforum na pdf, ale nomohu to teď nikde najít. Jinak já mám dost dlouhou hadici,a mám na konci udělé jedno očko a když brzdím, tak se zde hýbe, takže to asi taky zkusím zkrátit.

                                  Jinak ty máš myslím i deore525 i lx brzdy ne.zkus to změřit, obě -co to dá Tobě-šuplera by měla stačit.

                                  0 0
                  • Vilém  

                    To pruzeni bude taky mozna roztahovanim prasete.Tyto jsem nezkousel,ale vzhledem k jine konstrukci,oproti 525 by to bylo mozne.Jednou jsem se snazil rozbrzdit nejmenovanou brzdu a furt ne a ne,az me napadlo pri mackani obejmout trmen suplerou a to jsem se nestacil divit.To prase se roztahovalo cca o 1mm!! v takovem pripade nepomuze nic:(

                    0 0
                    • goofy  

                      Jmenuj, a nedelej tajnosti… :o)

                      0 0
                      • Vilém  

                        Byl to semihydraulickej Promax,coz uz je historie.Ale ten trmen byl skoro stejnej jako Hayes v z te doby.Nerikam ze je tohle ten problem proc maji LX a nove Deore houbovytejsi chod,ale mohla by to byt jedna z pricin,prece jen se mi nezda ze by paka tak pruzila,nebo se hadice tolik roztahovala.

                        0 0
                • Peslezedirou  

                  Jezdím teď Hope Mini a ty mají právě hodně gumový krok o proti třeba Hayes 9, ale zase lepší dávkovatelnost. Zatím nemůžu moc srovnávat bo to sou moje první brzdy. Docela se těším až je budu moc srovnat třeba s LX…

                  0 0
    •  

      Jen počkej, Zající!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.