• Pedro5252

    Ahoj, nevím, jestli to už někde nebylo řešeno. Jezdím MTB Merida Big Nine 100 XXL. pedály shimano SPD520. Predstavec jsem tam mel 11cm, zbytecne dlouhe, dal jsem tam 8cm a lepsi.Aktualne mam problemy po cca. 5 km se zacina dostavovat bolest vnitrni strany kolen. Zkoušel jsem různé nastavovat kufry, sedlo atd. Aktuálně mám kufry na max. dozadu, sedlo také. Takto jsem zkousel kops a olovnice protina zhruba osu pedalu, spusteno ze spicky klene.Merim 189cm, délka noh vnitřně 89cm. V tretrach mám vlozky Specialized ++ . Chodidla mi standardně vybocují do stran (kachni styl) a mám nohy trochu do O. Výšku sedla mám od vrsku pedálu k sedlu 96.5cm. Máte nějaké tipy co vyzkoušet? Ty kufry uz jsem zkoušel všelijak, dopředu dozadu dostrany úhly atd. Nic nefunguje…:/ Díky za rady.Petr

    0 0
    • milan.v  

      Bez té BG-Fit vložky jsi jezdil?

      0 0
      • Pedro5252  

        Jj. Mám teď aktuálně Shimana, tak jsem jezdil chvíli s jejich vlozkou. Ještě mám teď nove tretry Lintaman MTB adjust comp, tam jsem taky zkusil jejich vlozku, ale dal.jsem tam tu Spwcialized, bez ni mi to prislo jeste horší . Protože mám širší přední část nohy, resp lehce vybocenou malíkovou hranu a ve všech botách mne to to začalo hodně tlačit po 20 km, v těchto je konečně problem vyřešen. Nicméně ta bolest vnitřních kolen je pořád:/ Mohl bych asi klidně mít i tu vlozku +++, když jsem se teď koukal na otisky chodidel, tak to vypadá viz.foto ta třetí +++ , s kuframa uz taky nevím, co a jak, tak jsem je hodil zpět na střed. V této pozici levé chodidlu ok, a u prave nohy pata se natáčí dovnitř směrem k ose pedalu. Přiložil jsem ještě foto, jak mi nohy směřují volně v sedě. Je to tam i vidět, že pravá se mi vytáčí ven a levá je rovnější…

        0 0
        • novas752  

          Jestli mas plochy pedaly tak zkus na kratkou jizdu jestli problem pretrva nebo zmizi.

          0 0
          • Pedro5252  

            Díky, zkoušel jsem chvíli jezdit platformy, možná to bylo o něco lepší, ale zase jsem cítil větší bolest na přední straně kolene a celkově se mi na nich jezdí už blbě…

            0 0
            • novas752  

              Tak to bych byt tebou asi zkusil nejakej dobfej bikefit. Muzes jeste dal laborovat s vysokou, posunutim a sklonem sedla, vyskou riditek…

              0 0
              • Pedro5252  

                J, přemýšlel jsem už o tom. Nemáš nějaké dobré tipy? díky

                0 0
    • wego1991  

      Sem vyšší než ty a vždy rámy XL. XXL na 189 cm mi na první pohled přijde moc, ale dobrá záleží na dané geometrie. Co kliky? Jsou tam klasické délky nebo delší?

      0 0
      • Pedro5252  

        J, oni Meridy mají obecně kratší rámy mi přijde. Co jsem zkoušel třeba Specialized nebo Cannondale, tak tam bych zvolil XL, ale tady u toho jsem na XL připadal jak na L. Nicméně, byl tam zbytečně dlouhý představec na můj vkus, 11cm, to jsem vyměnil za 8cm a velikostně mi to vše přijde ok. Kliky to má 175mm, což si myslím, že by mělo být ok.

        0 0
    • jirpl  

      Zdar,

      když čtu bolest na vnitřní straně kolene, mám husí kůži. Všichni Ti radí, rámy, kliky, posed, představec…, ale kolik Ti je roků, měl jsi úraz, bolí Tě koleno nebo kolena a pouze na kole nebo i při jiné činnosti, změnil jsi kolo, nebo zátěž obecně atd.? Bolelo mě vnitřní strana kolene, asi po roce zjištěn prasklý meniskus a operace. Nejvíc jsem to poznal např. při chůzi do delšího a prudšího kopce. Máš tu obecně málo informací, ale problém může být úplně někde jinde. Zvážil bych nějakou kloubní výživu, tím obecně nemůžeš nic pokazit

      0 0
      • Wojtkingson  

        Nechci nijak strašit, ale kamarádovi se takhle bolest kolene při specifických aktivitách táhla asi rok a pak mu zjistili boreliózu, tak si šel lehnout do nemocnice na kapačky na chvilku, aby to z něj dostali.

        0 0
        • jirpl  

          jj, mě posílali rok na rehabilitace, odběry krve na borelie, vše negativní. Až jsem si vyřval magnetickou, zjistili, že je to prasklé. Přitom jsme normálně chodil, občas běhal…, ale problémy byly. Tazatel musí víc specifikovat, jestli je to čistě problém kola, jak dlouho trvá, jestli nebyl úraz atd. Můžeme se tu bavit o nastavení kola a on měl zatím klíště

          0 0
        • Mikikuba  

          Borelioza v druhém stádiu je velice sporně léčitelná ATB. Je to jen jakýsi alibismus lékařů ale velice nejistý výsledek. Funguje to především v prvním stádiu.

          0 0
      • Mikikuba  

        Přesně. Celá diskuze je naprosto o ničem. Řešit se může pouze konkrétní probém ne dohady. Mimo jiné na koleni se velice často bolest přenáší na jiné místo než kde vzniká. Takže nejprve a vždy vyšetření u ortopeda než to řešit na BF. Možná v druhé fázi po diagnoze.

        0 0
        • Pedro5252  

          Ahoj, díky, měl jsem to více vyspecifikovat.

          Na odběru krve jsem byl asi před 14 dni a dal jsem si to na všechno, hodnoty o.k.

          Známý chirurg mne poslal na rentgen s oběma koleny a žádný problém nenalezen.

          Tyto stádia mám tedy zasebou, proto právě zkouším zde. Co se týče projevu bolesti, tak je to hlavně právě na kole. V zimě jezdím hodně sjezdovky, tam sem tam nějaká menší bolest se ozve, ale nic zásadního a to jezdím opravdu hodně.

          0 0
      • Goob  

        Pedro dole píše, že diagnostiku má za sebou, ale taky sem přidám svou zkušenost s koleny, třeba se to někomu bude hodit.

        Po zátěži mě kolena bolela tak, že jsem se nebyl schopen zvednout z dřepu. Po squashi klidně i 14 dní. Nakonec se ukázalo, že problém je v chronickém zánětu krčních mandlí… šly ven a to je najednou pohoda!

        0 0
    • snas89  

      Hele to může být cokoliv.

      Nejdřív bych řešil nastavení posedu, ale s někým, kdo má znalosti fyzioterapie. Ten ti dokáže asi spíš řict, proč to tahá. Může to být cokoliv: záda, zkrácený vazy, chůze, různý záněty po těle, nebo třeba chlamydie:)

      Pak nějaký testy a solidního doktora, kterej nebude řešit příznaky, ale příčinu.

      Např. já řešil něco podobnýhp na levým koleni a ukázalo se, že jsem měl zkrácený šlachy.

      Pomohlo poctivý protahování a jóga.

      0 0
      • platypus  

        Z mýho pohledu devadesát procent problémů s kolenama je nepřiměřená zátěž, ať si říká kdo chce co chce, rozmezí čtyři cm výška sedla si nohy poradí, svalový skupiny se přizpůsobí a zasuplujou vzájemně.

        0 0
        • novas752  
          1. Nastaveni podedu neni jen vyska sedla.
          2. Staci pul centimetru jinak a uz citim vyrazne nepohodlnou pozici. Mit sedlo nastaveny o 2cm blbe tak bych s tim mkc daleko nedojel.
          0 0
    • robb  

      Zajít za fyzioterapeutem.

      0 0
    •  

      Najdi si pořádněho lékaře

      0 0
    • mischak007  

      Ja bych by Tebou ještě jednou vyzkoušel přenastavit úhly nastavení kufrů – https://www.nakole.cz/…i-kolen.html, mě to pomohlo.

      0 0
      • milan.v  

        To je docela zajímavý článek, který shrnuje dost neduhů…

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce